Dodaj do ulubionych

Restauracja McDonald's od środka

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.05, 21:20
Co za dno Wyborcza promuje McDonalds. Oj spadliście na samo dno dziennikarskiego kunszu tego już wybaczyć nie można
Obserwuj wątek
    • Gość: Tazet Re: Restauracja McDonald's od środka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.05, 13:41
      Wstrząsające... tekst na Pulitzera
    • Gość: milion $$ Re: Restauracja McDonald's od środka IP: *.block.alestra.net.mx 24.09.05, 15:16
      Taka praca w MCdonalds ma opinie jako "DEAD END JOB"- bez przyszlosci.
      • Gość: so Re: Restauracja McDonald's od środka IP: 80.50.49.* 24.09.05, 19:22

Polecam artykuł "Frytki wywołują raka?"
        wiadomosci.onet.pl/1250066,242,kioskart.html
        oraz :-)
        www.funnyjunk.com/p/euro_vs_america-jpg.html
        • Gość: pepep Re: Restauracja McDonald's od środka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.05, 17:53
          I co sie tak podnicasz. Wiesz ile trucizny w siebie wchlaniasz jak poodychasz
          troche powietrzem z IKRAUS, albo KAMAZA na ulicy. Przez cale zycie jedzac
          frytki tyle szkodliwych substancji nei wchloniesz.
      • rasyf Re: Restauracja McDonald's od środka 24.09.05, 23:19
        Ty trollu, nie wiesz że liczne inwestycje typu McDonald's i Biedronka promujące
        zdrowy styl życia są wielką szansą dla Wrocławia i dzięki nim powstaje mnóstwo
        wartościowych miejsc pracy dla Wrocławian? Zresztą zapytaj Rafisa, on najlepiej
        się orientuje w tej kwestii.
        • neti13 Re: Restauracja McDonald's od środka 25.09.05, 09:18
          rasyf napisał:

> Ty trollu, nie wiesz że liczne inwestycje typu McDonald's i Biedronka
          promujące
          > zdrowy styl życia są wielką szansą dla Wrocławia i dzięki nim powstaje mnóstwo
          > wartościowych miejsc pracy dla Wrocławian? Zresztą zapytaj Rafisa, on
          najlepiej
          > się orientuje w tej kwestii.

Biedronka ? Mc Donald's ? Mnostwo WARTOSCIOWYCH miejsc pracy ? Zycze ci ,
          abys tam troszke potyral i pozniej sie wypowiadal na ten temat. Wartosciowych -
          kon by sie usmial :P:P:P ;)

Pozdrowiam :)
    • rw.wro Re: Restauracja McDonald's od środka 24.09.05, 21:12
      > Już po raz drugi sieć restauracji McDonald's organizuje akcję dni otwartych -
      > w sobotę i niedzielę każdy chętny może zwiedzić lokale i popatrzeć, jak
      > wygląda w nich praca

to znaczy, że powinni mieć wtedy w końcu świeżą dostawę gó***na. na szczęście
      się tam nie "żywię".

> - Pierwszy raz zrobiliśmy to w kwietniu i było bardzo duże zainteresowanie,
      > więc teraz powtarzamy akcję, a w dodatku będzie ona prowadzona we wszystkich
      > restauracjach na całym świecie - zapowiada Dorota Dudek, szefowa lokal
      > McDonald's na Dworcu Głównym.

a co szefowa restauracji na pkp ma do całego świata???

> - Zapraszamy zarówno grupy, jak i pojedyncze osoby, które chciałyby się
      > przekonać, jak wygląda przyrządzanie posiłków i nasza praca.

chyba, które chciałyby zobaczyć, jak POWINNO wyglądać przygotowanie posiłków w
      McD'sie, bo na codzień wiele rzeczy wala się po podłodze, a przecież w kilkuset
      stopniach oleju wszystkie bakterie się usmażą ;)

> Przez dwa dni weekendu w godz.11-16 chętni oprowadzani będą przez personel po
      > prawie całej restauracji, na co dzień niedostępnej dla osób postronnych.
      > Zajrzą do chłodni i zamrażarni,

niech zobaczą, z czego robi się ich kochane cheesy :P

> szatni i sanitariatów pracowników, na chwilę podglądną obsługę krzątającą się
      > przy kuchni. Ze względów bezpieczeństwa i higieny nie można po niej chodzić,
      > ale Dorota Dudek zapewnia, że będzie można popatrzeć, jak np. szykuje się
      > cheesburgery, i dowiedzieć się, do czego np. służą specjalne numerki oraz co
      > pokazuje nietypowy zegar.

i jak go sprytnie przestawić, żeby pokazywał wciążto, co chce szefostwo McD'sa,
      żarcie u nich to coś jak sok bez konserwantów o ważności 3 lat...

> Dla szukających pracy to również okazja do przyjrzenia się, czy odpowiadałoby
      > im zatrudnienie się w sieci McDonald's. - Mogą bezpośrednio pytać o to, co
      > ich interesuje, przekonać się na własne oczy - podkreśla kierowniczka. - Po
      > ostatniej takiej akcji mieliśmy bardzo dużo podań o pracę.

babka, kierowniczka w pewnej firmie, poszła do nieba, ale św. piotr powiedział,
      że ma tyle samo grzechów, co dobrych uczynków, więc może sobie wybrać, czy chce
      być w niebie, czy w piekle.
      - ee, najpierw muszę zobaczyć, co i jak tu i tam! - uoarła się.
      - ok, spędzisz jeden dzień tu i jeden tam, a potem zdecydyjesz.
      i tak się stało. w piekle imprezka, pełno kumpli, wóda leje się strumieniami,
      przystojni faceci, zagrycha, słodkości, co tylko... w niebie - chmurki, dymki,
      modły, nuda...
      - wybieram piekło - mówi babka.
      - podpisz tylko tu - powiedział św. piotr - że zrzekasz się nieba.
      w piekle diabły zakuły ją w kajdany, opuściły di ciemnej, dusznej kopalni,
      gdzie inne czarty smagały babę biczami i goniły do pracy.
      - widziałam tu co innego - skarży się kierowniczka.
      - wtedy, to była rekrutacja - odpowiedział jeden z diabłów.

> Restauracje przyjmują zapisy większych grup, ale pojedyncze osoby i małe
      > grupy nie muszą się wcześniej zgłaszać.
      • Gość: apel Re: Restauracja McDonald's od środka IP: *.devs.futuro.pl 25.09.05, 20:12
        Uwielbiam ludzi głoszących populistyczne hasła, którzy tak naprawdę nie mają
        zielonego pojęcia o czym mówią... Tak się składa, że pracuje w McDonalds i wiem
        jak to wszystko wygląda narawde - zapewniam że tak jak mieliście okazje
        zobaczyć w ten weekend. Czego się spodziewacie na codzień? Walającego się po
        ziemi jedzenia, nie wymienianych olejów, robactwa, wczorajszych kanapek,
        smrodu, brudu ??? Ludzie my tam pracujemy (swoją drogą bardzo sobie tą prace
        chwale...) i uwierzcie nam, że nie mamy na celu Was truć, a wszelkie wymogi
        sanitarne są pilniej przestrzegane niż się Wam to może wydawać... Zresztą o
        czym ja mówie - popracujcie z nami chociaż tydzień, żeby na przyszłość nie
        pieprzyć takich bzdur - moje słowa zapewne i tak Was nie przekonają...
        • zaq26 Re: Restauracja McDonald's od środka 26.09.05, 19:50
          moja koleżanka robiła w mc i z tymi zegarami już mi kiedyś opowiadała.
      • robak_wroc Re: Restauracja McDonald's od środka 10.10.05, 02:06
        O tak! wartosciowe miejsca pracy... lol. za 600pln (jak dobry miesiac) tyrac po
        12h bez wzgledu na pore dnia, mopowac co chwila podloge i pytac sie czy mozna
        sie odlac to jest wartosciowe miejsce pracy? Juz tyranie tyraniem, ale zeby sie
        czlowiek musial pytac czy moze isc do sracza to przesada jak za czasow hitlera!!
        a gw promuje takie gowno. ehh... normalnie autor powinien dostac nagrode, ale za
        najwieksza glupote. byle restauracja jak zrobi dni otwarte, to nawet slowa nie
        napisza, a jak moloch mcsracz to zrobi to nagle swieto jest. ehh... czas chyba
        bedzie zrobic wlasne forum wroclawia.
    • Gość: beata Re: Restauracja McDonald's od środka IP: *.generacja.pl 25.09.05, 15:22
      W pazdzierniku ubieglego roku roku moja corka w restauracji McDonald's w
      Galerii Dominikanskiej kupila ciasto na cieplo z malinami i... owadem w srodku.
      Pracownica Sanepidu twierdzila, ze to niemozliwe aby takie cistko pochodzilo z
      tej sieci. Po miesiacu dostalam oficjalna informacje z Sanepidu, ze faktycznie
      w ciastku byl taki i taki owad, a ciasto wyprodukowano w Moskwie.
      Proponuje temat: sprawdzmy, czy zapewnienia reklamowe, że wszystkie produkty
      użyte do produkcje sa polskie i sa wyprodukowane na terenie naszego kraju sa
      prawdziwe. (Tak bylo w kilku oficjalnych komunikatach reklamowych sieci
      McDonald's.)
      PS Sluze kopia pisma z Sanepidu.
      Kierownictwo restauracji nie przeprosilo.....
      • Gość: milion $$ Re: Restauracja McDonald's od środka IP: *.block.alestra.net.mx 26.09.05, 02:45
        " w ciastku byl taki i taki owad, a ciasto wyprodukowano w Moskwie."
        Jaki i jaki byl owad ten? I skad wiadomo,ze z Moskwy byl on?Prosze o pilna
        odpowiedz.
        • Gość: Beata Re: Restauracja McDonald's od środka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.05, 15:36
          Odpowiadam: ciastko, jego część, oddałam do Sanepidu. Otrzymałam oficjalną
          odpowiedź... że owad i że w Moskiwe, w Rosji.
    • hummer Czy MCD to restaruracja? 26.09.05, 12:59
      Polecam wątek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=29229549&a=29261027
      Bo najpierw trzeba się zastanawić, czy MCD to restauracja.
      • Gość: m.glinka Re: Czy MCD to restaruracja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 20:09
        Ja tez kiedys zamowilam cistko z owadami i w srodku byl jakis owoc. W
        oficjalnym pismie z ONZ napisano mi, ze owoc pochodzil spod Grudziadza.
        Skandal!
        • Gość: Beata Re: Czy MCD to restaruracja? IP: *.generacja.pl 28.09.05, 21:40
          Rozumiem; jesteś emocjonalnie, zawodowo lub rodzinie związana(y) z siecią
          McDonald's. A tak złośliwie, życzę smacznego przy odbiorze cistka z owadem w
          środku - z owocami też. A szczególnie gdy będzie je pałaszował ktoś z bliskich,
          np. nastoletnie dziecko.
          • Gość: Piss Re: Czy MCD to restaruracja? IP: *.wroclaw.mm.pl 28.09.05, 23:19
            Ale klopy mają czyste...
            • Gość: restaurator Re: McDonald's obnażony IP: 80.50.49.* 09.10.05, 15:04
              www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2004100903
              • Gość: 70MA52 Re: McDonald's obnażony IP: 62.233.176.* 10.10.05, 08:16
                Widzę, że wszyscy się strasznie emocjonują, jedni są całkiem za, inni -
                większość przeciw a firma McDonalds się cieszy, że jest na ustach wszystkich, A
                i tak wszyscy tam czaSem coć zjedzą - bo szybko tanio w miarę i wygląda że
                czysto. Ja też.
                Mogę się śmiać że sikają do frytek ale wole MCD niż brudny bar speluna w budzie
                bez wody na dworcu pks i z zapiekanką po 2,50.
              • Gość: 70MA52 Re: McDonald's obnażony IP: 62.233.176.* 10.10.05, 08:18
                A tak w ogóle to kto wpadł na pomysł, że jak gazeta napiszę co sie dzieje w
                njwiększej sieci fastfoodów w mieście to znaczy że je promuje?
                A jak by napisali o barach mlecznych to ok, tak? bo nikt nie ma zastrzeżen i to
                już nie jest promocja prywatnych interesów. A ja wiem o co chodzi : to spisek
                MASONÓW jest :)
                • Gość: :-) Re: Miss_Big_Mac IP: 80.50.49.* 28.10.05, 11:09
                  www.digitaltoast.co.uk/albums/bigmac/
    • Gość: dietetyk Re: Restauracja McDonald's od środka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 18:07
      Wszystkiego rodzaju "fast foody" jako podstawa żywienia są niezdrowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka