Dodaj do ulubionych

Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wybory

IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 25.09.05, 23:26
Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wybory :)))
Liczą biedaczki że politycy będą pracować dla ich dobra i dobra kraju.
Nieszczęśnicy nie wiedzą że politycy tak jak zawsze będą dbali tylko o własne
dobro i układy. Całe szczęście że większość społeczeństwa jest mądra i nie
wzięła udziału w cyrku jaki fundują nam nasi politycy od siedmiu boleści.
Obserwuj wątek
    • Gość: ubawiony :))) Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 25.09.05, 23:30
      Nie rozumiem jak można wybierać między jednym nieudacznikiem a drugim. Tylko
      idioci uważają że mają jakiś wybór.
      • Gość: Pisowiec Re: Coś taki mądry IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.05, 23:34
        Przecież sam wybrałeś jedna z dwu możliwości. Iść albo nie iść.
        • Gość: tryb w machinie Re: Coś taki mądry IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.05, 23:44
          Ciekawe Kolego gdzieś Ty był w 89 roku i potem przez kolejne 16 lat - ja byłem
          naiwny i chodziłem na wybory - zawsze głosowałem na postsolidarność - nieważne
          jak się nazywała (a było tych nazw wiele) i co G_W_O! Zawsze po czterech
          (czasami krócej) latach wychodziła tylko niemoc i pazerność - raz czerwonych
          raz czarno....jakichś. Mam dosyć tak jak większość Narodu - po prostu
          społeczeństwo olało wybory - nawet jak będzie 40% to nie zmienia faktu że
          0.4*0.3 (np.PIS) daje 0.12% caości uprawnionych do głosowania - czyli 3,6
          miliona ludzi głosujących na zycięską partię.
          Niska frekwencja to właśnie wyraz tego że ludzie nie wierzą politykom i w duszy
          mają to wszystko bo nie wierzą że będzie lepiej!
          Ale zwycięzcom gratuluję - zobaczymy za rok jak spadać będą sondaże :P
          tryb w machinie
          • smakosz_buraka Dziękuję wszystkim którzy oddali na mnie głos 27.09.05, 10:56
            Serdecznie dziękuję wszystkim, którzy oddali na mnie głos w wyborach. Dzięki
            temu załapię się prawdopodobnie do rządu i będę rządził naszym pięknym krajem.
            Przez to będę rzadziej zaglądał na forum ale sercem będę ze swoimi wyborcami a
            ci co nie głosowali to ich strata.
            Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam!
          • Gość: Lidka Jestesmy chlopskim narodem. To nas przerasta ?! IP: *.cybernet.ch 03.02.06, 19:44
            Jestesmy chlopskim narodem.

Najpierw zbyt naiwni i ufni
            - potem juz tylko nieufni ?!

To jest agrarny mental.

Nowoczesna demokracja nas przerasta ?!
      • wromario Myśli, że płynie pod prąd... 26.09.05, 15:13
        a tylko sika pod wiatr.
        Normalnie buntownik! :)
        No i ma ubaw jeszcze do tego :)
        • Gość: sws Re:bo tylko g..płynie z prądem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.05, 17:41
          a jak tobie ktoś naleje na buty to powiesz że to deszczyk pada
    • Gość: miki Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.wroclaw.mm.pl 26.09.05, 00:12
      a ja mam szacunek dla samokrytycyzmu tych debili ktorzy trafnie uznaja, ze sa
      za głupi aby wybierac
    • Gość: 123 palant jesteś :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 00:57
      Kiedyś Mosiek ostro wypominał panu Bogu, że ten go lekceważy i nie pomaga mu w
      zyciu. Żeby choćpomógłmu wygrac jakąs małą loteryjkę. Mijały tygodnie, a Mosiek
      wciąz miał pretensje.
      W końcu pan Bóg wychyla sie spoza chmurki i woła:
      - Mosiek, Ty mnie daj choć szansę!!! I kup wreszcie ten los!!!
      ...
      siedź na dupencji w kącie i czekaj az Ci pisiory zrobią wodę z mózgu; a mogłes
      zagłosować na nowoczesność i postęp...
      wolałeś bierność, to teraz ...marudź sobie
      • Gość: Statystyk Re: to ty palant jesteś :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 01:20
        czy biernością jest nie grać w totolotka?

a szansa w wyborach i w lotto jest ta sama :(
        • Gość: Statystyk Re: to ja palant jestem (niestety) :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 20:22
          wszystkich bardzo przepraszam za swoją niekompetencję matematyczną i obiecuję
          już nie pisać idiotycznych postów
    • Gość: ar Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.wroclaw.mm.pl 26.09.05, 02:30
      a ja mam ubaw z idiotów, którzy na wybory nie poszli, zostawiając decyzję w
      rękach babć w moherowych beretach.

problem w tym, że ci idioci już niedługo będą przodowac w żalach (m.in na tym
      forum) nad tym jakie jest ich życie, a prawa do tego nie mają (*w koncu nie
      głosowali).

najłatwiej jest byc "nonkonformistą apolitycznym". trudniej- świadomym
      obywatelem.

przy okazji- o wiele bardziej szanuję osobę, która nie ma gdzieś swojego
      państwa, a przede wszystkim siebie, i znajdzie 20 minut (sic!) żeby pójść
      zagłosować (nieważne na kogo), niż jakiegoś bubka, który zgrywając się na
      wszechwiedzącego cynika siedzi na tyłku przed tv i śmieje sie z "naiwnych"
      głosujacych.
      w ten sposób ponad 60% społeczeństwa wpędza się, na własne życzenie swoja
      biernoscia, w ręce oszołomów z LPR i Samoobrony.

właściwie, własnie takiej przyszłosci życzę tobie , i wszystkim tobie
      podobnym, "spryciarzu",który nie korzysta ze swoich praw obywatelskich.

"naiwniaczka", która poszła zagłosować

ps. moim zdaniem ci, którzy notorycznie nie chodza do wyborów powinni byc
      pozbawieni praw wyborczych. skoro i tak jest im obojetne, kto nimi rzadzi i jak
      to wpływa na ich przyszłosc, znaczy, ze do demokracji nie dojrzeli i na nia nie
      zasługuja.
      • Gość: killla Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.wroclaw.mm.pl 26.09.05, 08:44
        podpisuję sie obiema rękami pod twoją wypowiedzią. Jak nie głosuję, to nie
        pwoinienem później narzekać, że jest źle. Jestem więcej niż pewien, że z tych
        60 % osób które nie poszły na wybory zdecydowana większość zrobiła tak z
        lenistwa a teraz próbują to uzasadniać jakąś demonstracją niezadowolenia, czy
        nieufności do polityków. Olewając wybory, olewam swoje konstytucyjne prawa i
        sam pozbawiam się jakiegokolwiek wpływu na losy kraju. Ale ciekawe
        czy "ubawiony" tak samo chętnie pozbawiłby się innych konstytucyjnych praw, jak
        np. darmowa służba zdrowia, darmowe szkolnictwo, czy wolność słowa
        PS. wczoraj widziałem jak do mojego punktu wyborczego mozolnie po schodach
        wchodzli inwalidzi o kulach po to by zagłosować. Takim ludziom należy się
        szacunek, a nie pogardliwe komentarze "ubawionych".
        • Gość: ubawiony :))) Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 26.09.05, 08:47
          W poprzednich wyborach głosowałem, narzekałem i wielkie gó...no to dało. Tylko
          naiwniacy wierzą w to że mają wpływ na polityków a politycy mają to w d...
          Cieszę się że większa część społeczeństwa to pojęła i dała oszołomom coś do
          myślenia. Chociaż na myślenie u nich bym nie liczył :)))
          • Gość: killla Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.wroclaw.mm.pl 26.09.05, 09:21
            a ja oddawałem głosy we wszystkich wyborach jakie miały miejsce od czasu jak
            ukończyłem 18 lat, łącznie z wyborami do rad osiedla.
            Popatrz na Białoruś i pomyśl jakie masz szczęscie,że twój głos ktoś
            przynajmniej uczciwie podliczy i uwzględni w wynikach, choćby nawet twój
            kandydat nie wszedł do parlamentu. Jeżeli uważasz, że twój głos nic nie znaczy,
            to popatrz jak społeczeństwo rozliczyło SLD, które w poprzednich wyborach
            otrzymało ponad 40 % głosów, a teraz trochę ponad 10 %. Gdyby więcej osób
            poszło głosować, to możliwe że SLD w ogóle nie weszłoby do Sejmu. To że nie
            poszedłeś do wyborów i nie oddałeś swojego głosu na kandydata (partię) którego
            program jest ci najbliższy pozwoliło, że za ciebie zadecydowali inni. Więc moim
            zdaniem odpuszczanie sobie wyborów jest działaniem na zasadzie "na złość babci
            odmrożę sobie uszy". I kto tu jest tak naprawdę naiwny ?
            • Gość: ubawiony :))) Tak głosuje w Polsce ODPOWIEDZIALNE SPOŁECZEŃSTWO IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 26.09.05, 09:29
              Ha! Ha! Ha!
              A popatrz jak rozliczyło AWS :))) 4 lata temu społeczeństwo wykopało je z sejmu
              by tym razem zapakować je z powrotem. I podobnie jest co 4 lata z SLD. Co
              kadencję zmiana banana i cały czas ci sami nieudacznicy. Tak głosuje w Polsce
              ODPOWIEDZIALNE SPOŁECZEŃSTWO ha! ha! ha! ha! Cyrk na kółkach, ale mam ubaw....
              I gdyby jeszcze była jakaś alternatywa ale nie ma! Wiecznie ci sami! A
              naiwniacy którzy wierzą że mogą coś zmienić bawią mnie mocno. Już wiem czemu
              system argentyński jest w Polsce tak popularny, bo naiwnych u nas pełno chociaż
              patrząc na frekwencję większość mądrzeje :)))
              • Gość: killla Re: Tak głosuje w Polsce ODPOWIEDZIALNE SPOŁECZEŃ IP: *.wroclaw.mm.pl 26.09.05, 10:34
                a czy twoim zdaniem bardziej odpowiedzialne jest niegłosujące społeczeństwo ?
                kto powiedział, że głosowanie zawsze jest odpowiedzialne i co to w ogóle
                miałoby oznaczać ? Kto decyduje jaki głos jest odpowiedzialny, a jaki nie ? Mam
                prawo głosu i wykorzystuję je tak jak chcę, nikomu nic do tego, nikt nie ma
                prawa mnie z tego rozliczać.
                A ty nie idąc do wyborów właśnie w ten sposób pośrednio oddałeś głos na partie
                i ludzi którzy weszli do parlamentu, pomimo że ich nie szanujesz. Ja idąc do
                wyborów zrobiłem to przynajmniej świadomie i jeżeli OSOBY na które głosowałem
                mnie zawiodą, będęmógł mieć do nich słuszne pretensje. A jakie prawo do
                pretensji będziesz miał ty, skoro nie głosowałeś na nikogo ? I kto jest naiwny
                wierząc, że to że nie poszedł do wyborów ma jakiekowliek znaczenie (może poza
                socjologami i politologami, którzy będa mogli sobie trochę poużywać). Do
                Parlamentu wchodzą ludzie na którcyh oddano głosy, więc nie zrobiłeś jakoś
                bardzo na złość politykom że nie poszedłeś na wybory (co najwyżej tym, którzy
                ndo parlamentu nie weszli, a mogli by wejść dzięki głosom twoim i innych
                niegłosujących). Jeżeli niegłosowanie w wyborach było z twojej strony
                rzeczywiście świadmym sprzeciwem, to powiedz z ręką na sercu, że zapoznałeś się
                z programami wszystkich partii i kandydatów i nikt z nich nie zasłużył na twoje
                poparcie. Jeśli tego nie zrobiłeś, to moim zdaniem teraz po prostu szukasz
                usprawidliwienia dla czegoś, co bodajże Kisiel ujął jako "tumiwisizm"
                • Gość: ubawiony :))) Re: Tak głosuje w Polsce ODPOWIEDZIALNE SPOŁECZEŃ IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 26.09.05, 10:40
                  :))) a co ci dadzą i kogo będą obchodziły czyjekolwiek pretensje, skoro
                  politycy mają je głęboko w ... :))) trzeba być bardzo naiwnym aby wierzyć że
                  się twoimi pretensjami przejmą
                  • Gość: aaa Re: Tak głosuje w Polsce ODPOWIEDZIALNE SPOŁECZEŃ IP: *.e-wroc.com 26.09.05, 10:47
                    wiesz dlaczego politycy tak malo sie interesuja sprawami wyborcow, bo u nas nie
                    wytworzylo sie spoleczenstwo obywatelskie, tam gdzie ono jest silne politycy
                    inaczej patrza na wyborcow, patrz. kraje anglosaskie , stany.
                    dopoki beda istniec takie jednostki jak ty to u nas tworzenie spoleczenstwa
                    obywatelkiego bedzie dlugie i ciezkie , bo jest to proces oddolny.
                    • Gość: ubawiony :))) Re: Tak głosuje w Polsce ODPOWIEDZIALNE SPOŁECZEŃ IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 26.09.05, 10:53
                      Wybacz ale trzeba być idiotą aby oddawać głos na aferzystów, oszustów i
                      nieudaczników tylko dla samej idei tworzenia społeczeństwa obywatelskiego. Jak
                      będą politycy na poziomie to społeczeństwo to na pewno doceni a na obecnych
                      nieudaczników którzy od lat pchają się do władzy coraz mniej ludzi może
                      patrzeć. Zaufali politykom już raz i ponownie ludzie nie chcą być ładowani
                      przez nich w .... Ja się śmieje z tych którym to ładowanie odpowiada.
                      Widocznie tak lubią, różne są zboczenia :)))
                      • Gość: killla Re: Tak głosuje w Polsce ODPOWIEDZIALNE SPOŁECZEŃ IP: *.wroclaw.mm.pl 26.09.05, 12:01
                        posługując się twoim słownictwem, sam dałeś się załadować w ...
                        Przecież i tak zostali wybrani do parlamentu politycy, ty też mieszkasz w
                        Polsce i tobą też będą rządzili. Coś ci pomoże świadmość, że jesteś taki cwany
                        i wiedziałeś, że wszystko to k... i złodzieje ? Jeżeli zostały wybrane osoby
                        skompromitowane i skorumpowane to będą one tobą rządziły tak samo jak i mną.
                        Tak więc powtarzam, to że nie trudziłeś się nawet tym by zapoznać się z
                        programami konkretnych kandydatów i nie zagłosowałeś na kogoś kto by ci
                        odpowiadał, to tylko woda na młyn dla polityków miernych. Zresztą co to
                        znaczy "jak będą politycy na poziomie to społeczeństwo ich doceni" ? W tych
                        wyborach nie startował naprawdę nikt, kogo nie uważałbyś za nieudacznika ? A
                        skąd mają się pojawić ci "politycy na poziomie" skoro nie idąc do wyborów
                        spowodowałeś, że do Sejmu pewnie wejdą znów te same osoby ? Sorry ale trzeba
                        być idiotą żeby wierzyć, że nie idąc głosować masz na cokolwiek w kraju większy
                        wpływ, niż gdybyś oddał głos. Idąc dalej może by zrezygnować z demokracji na
                        rzecz rządów oligarchii ? Skoro i tak 60 % społeczeństwa nie interesuje kto
                        nimi będzie rządził. Może bardziej pasował by ci ustrój Białorusi ? Tam gdzie
                        społeczeństwo się nie interesuje (bądźnie ma takiej możliwości) sprawami
                        obywatelskimi jest największy poziom korupcji i układów. Jak dla mnie, to
                        lepiej było oddać głos np. na Samoobronę (jeśli jej program ci odpowiada), niż
                        w ogóle nie uczestniczyć w wyborach. Właśnie przez taką bierność politycy mogą
                        mieć poczucie bezkarności, bo mają świadmość, że takie osoby jak ty i tak mają
                        w głębokim poważaniu to co się dzieje w państwie. (a ty jeszcze dodatkowo
                        wyśmiewasz się z osób, którym nie jest wszystko jedno). Tak więc politycy mogą
                        się przejmowac jedynie opinią osób głosujących (aktywnych), bo skoro pasywni i
                        tak nie będą głsować, to po co się nimi przejmować ?
                        • Gość: aaa Re: Tak głosuje w Polsce ODPOWIEDZIALNE SPOŁECZEŃ IP: *.e-wroc.com 26.09.05, 12:05
                          Gość portalu: killla napisał(a):

> posługując się twoim słownictwem, sam dałeś się załadować w ...
                          > Przecież i tak zostali wybrani do parlamentu politycy, ty też mieszkasz w
                          > Polsce i tobą też będą rządzili. Coś ci pomoże świadmość, że jesteś taki
                          cwany
                          > i wiedziałeś, że wszystko to k... i złodzieje ? Jeżeli zostały wybrane osoby
                          > skompromitowane i skorumpowane to będą one tobą rządziły tak samo jak i mną.
                          > Tak więc powtarzam, to że nie trudziłeś się nawet tym by zapoznać się z
                          > programami konkretnych kandydatów i nie zagłosowałeś na kogoś kto by ci
                          > odpowiadał, to tylko woda na młyn dla polityków miernych. Zresztą co to
                          > znaczy "jak będą politycy na poziomie to społeczeństwo ich doceni" ? W tych
                          > wyborach nie startował naprawdę nikt, kogo nie uważałbyś za nieudacznika ? A
                          > skąd mają się pojawić ci "politycy na poziomie" skoro nie idąc do wyborów
                          > spowodowałeś, że do Sejmu pewnie wejdą znów te same osoby ? Sorry ale trzeba
                          > być idiotą żeby wierzyć, że nie idąc głosować masz na cokolwiek w kraju
                          większy
                          >
                          > wpływ, niż gdybyś oddał głos. Idąc dalej może by zrezygnować z demokracji na
                          > rzecz rządów oligarchii ? Skoro i tak 60 % społeczeństwa nie interesuje kto
                          > nimi będzie rządził. Może bardziej pasował by ci ustrój Białorusi ? Tam gdzie
                          > społeczeństwo się nie interesuje (bądźnie ma takiej możliwości) sprawami
                          > obywatelskimi jest największy poziom korupcji i układów. Jak dla mnie, to
                          > lepiej było oddać głos np. na Samoobronę (jeśli jej program ci odpowiada),
                          niż
                          > w ogóle nie uczestniczyć w wyborach. Właśnie przez taką bierność politycy
                          mogą
                          > mieć poczucie bezkarności, bo mają świadmość, że takie osoby jak ty i tak
                          mają
                          > w głębokim poważaniu to co się dzieje w państwie. (a ty jeszcze dodatkowo
                          > wyśmiewasz się z osób, którym nie jest wszystko jedno). Tak więc politycy
                          mogą
                          > się przejmowac jedynie opinią osób głosujących (aktywnych), bo skoro pasywni
                          i
                          > tak nie będą głsować, to po co się nimi przejmować ?

bardzo trafny post
                        • Gość: ubawiony do łez :) Re: Tak głosuje w Polsce ODPOWIEDZIALNE SPOŁECZEŃ IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 26.09.05, 12:37

Trzeba być bardzo naiwnym aby sądzić że wybór między jednym cwaniakiem który
                          już kiedyś rządził a innym nieudacznikiem który też już rządził jest jakimś
                          wyborem i ma na cokolwiek wpływ :)))
                          • Gość: killla Re: Tak głosuje w Polsce ODPOWIEDZIALNE SPOŁECZEŃ IP: *.wroclaw.mm.pl 26.09.05, 14:58
                            to wszytsko co masz do powiedzenia, cały komentarz ?
                            No to nie masz specjalnie nic mądrego do powiedzenia, poza powielaniem utartych
                            stereotypów
                            • Gość: ubawiony do łez :) Re: Tak głosuje w Polsce ODPOWIEDZIALNE SPOŁECZEŃ IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 26.09.05, 15:11
                              Jak ci mało to sobie przeczytaj wszystkie od początku po dwa razy :)))
                              • Gość: killla Re: Tak głosuje w Polsce ODPOWIEDZIALNE SPOŁECZEŃ IP: *.wroclaw.mm.pl 26.09.05, 21:03
                                no właśnie przeczytałem i poza powtarzaniem cały czas tych samych streotypów
                                nie masz żadnego uzasadnienia. podałem ci garść różnych argumentów dlaczego
                                uważam że udział w wyborach jest mądrzejszym podjeściem niż prezentowany przez
                                ciebie (tym bardziej wyśmiewanie się z osób głosujących). Do żadnego z nich nie
                                ustosunkowałeś się rzeczowo
                          • hummer Re: Tak głosuje w Polsce ODPOWIEDZIALNE SPOŁECZEŃ 27.09.05, 10:06
                            Gość portalu: ubawiony do łez :) napisał(a):

>
                            > Trzeba być bardzo naiwnym aby sądzić że wybór między jednym cwaniakiem który
                            > już kiedyś rządził a innym nieudacznikiem który też już rządził jest jakimś
                            > wyborem i ma na cokolwiek wpływ :)))

Świadczy to tylko o tym, że Ty nie jesteś nawet tak cwany jak politycy, z których się naśmiewasz. Inaczej sameu zostałbyś politykiem. Nikt Ci tego nie broni.
                            • Gość: MORDA HUMMER - nie każdy chce być zawodowym OSZUSTEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:33
                              Może to Ci wydać ci się dziwnym ale nbie wszyscy chca być szmatami i
                              sprzedawczykami ..
                        • Gość: WALESA KILLA - bez żartów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:32
                          Polityce nie przejmują się ani 40 % głosujących ani ŻADNYMI INNYMI OPINIAMI z
                          wyjątkiem swej własnej kamaryli partyjnej To KLUB WŁASCIECIELI III RP który się
                          wytworzył po OKRĄGŁYM STOLE i ma rację ubawiony, iż głosowanie na nich w kółko
                          macieju co 4 lata (te same zgrane gęby) to CZYTSA STRATA CZASU , banialuki o
                          SPOŁECZENSTWIE OBYWATELSKIM to taka tania podoucha dlka naiwnych.
                          Ja zadam pytanie o prywatyzację sektora bankowego, kluczowych galęzi przemysłu
                          itp - ZGODNA ROBOTA SLD i POSTSOLIDARNOŚCIOWYCH ELIT - efekt ?
                          Kasa dożywotnia i rozwalony strategiczny ineteres Polski ...
                          A Ciebie karmią jakimiś bzdetami o OBYWATELSKIM SPOŁECZENSTWIE
                          • hummer Re: KILLA - bez żartów 27.09.05, 13:35
                            Gość portalu: WALESA napisał(a):

Ci się nie dostali:
                            serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35076,2936151.html?x=2
                            Dzięki wyborcom.
                            • Gość: WALESA Wystarczająco wielu się dostało .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:36
                              ZDRÓJ, UJAZD, KACZO, TUSK, i cała reszta chłamu .....
                              • hummer Re: Wystarczająco wielu się dostało .. 27.09.05, 13:39
                                Gość portalu: WALESA napisał(a):

> ZDRÓJ, UJAZD, KACZO, TUSK, i cała reszta chłamu .....

No i Giertych, choć nie wszystko jeszcze pewne. Wynyków jak narazie nie ma wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/M/19.htm
                            • qbekq Re: KILLA - bez żartów 27.09.05, 13:41
                              > Ci się nie dostali:
                              ....
                              > Dzięki wyborcom.

Ale dostali się inni tak samo nieudaczni więc co za różnica?
                          • Gość: killla Re: KILLA - bez żartów IP: *.wroclaw.mm.pl 27.09.05, 16:01
                            po pierwsze nikt nie karmi pojęciami społeczeństwa obywatelskiego. To pojęcie
                            istaniało w państwach demokratycznych na długo przed naszym okrągłym stołem (i
                            okazało się, że ma to bezpośrednie przełożenie na niski poziom korupcji w
                            takich krajach).
                            po drugie, ktoś musi wybrać te 460 osób do Sejmu, jeżeli Ty tego nie zrobisz,
                            to wówczas zrobi to za Ciebie ktoś inny. Twój głos ma znaczenie (a tym bardziej
                            znaczenie ma głos 60 % społeczeństwa). To wy mogliście zadecydować o tym, że
                            wybory wygrałaby zupełnie inna partia, niż wynikałoby to z sądaży
                            przedwyborczych. Jeżeli nie ufasz jakiemuś politykowi (partii) oddajesz głos na
                            innego. Czy aby na pewno zapoznałeś się z programami tych kilkunastu komitetów,
                            które wystawiały kandydatów we Wrocławiu ? Znałeś poglądy konkretnych osób ?
                            Jakkolwiek nie rozumię jak można dobrowolnie pozbawiać się prawa
                            konstytucyjnego (o jakim jeszcze kilknaście lat temu można było tylko
                            pomarzyć), to jestem w stanie zakceptować Twój wybór - tzn. że nie idziesz do
                            wyborów aby zaakcentować swoją nieufność do klasy politycznej jako takiej. Ale
                            nie jestem w stanie zaakceptować kolesia, który w dosyć histerycznym tonie i
                            beż żadnej większej refleksji naśmiewa się z osób które wybrały głosowanie. Tym
                            bardziej, że jak pisałem widziałem inwalidów wspinających się o kulach po
                            schodach do lokalu wyborczego. Jeżeli takim osobom nie jest wszystko jedno kto
                            przez najbliższe 4 lata będzie wszytskimi nami rządził, to "ubawionemu",
                            zapewne zdrowej i młodej osobie, tym bardziej nie powinno to być obojętne.
                            Poza tym zwróć uwagę, jak jeszcze klika miesięcy temu ekscytowaliśmy się
                            wydarzeniami na Ukrainie, gdzie społeczeństwo podniosło głowę i ich głos
                            zadecydował o zmianie ustroju i demokratyzacji Ukrainy. Więc wbrew temu co
                            piszesz, Twój głos ma znaczenie.
                            • Gość: WALESA Re: KILLA - ŻARTUJESZ PRAWDA ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 16:37
                              po pierwsze nikt nie karmi pojęciami społeczeństwa obywatelskiego. To pojęcie
                              istaniało w państwach demokratycznych na długo przed naszym okrągłym stołem (i
                              okazało się, że ma to bezpośrednie przełożenie na niski poziom korupcji w
                              takich krajach).

- NIESTETY W POLSCE TO TRUIZM, PODOBNIE JAK : ETYKA W BIZNESIE, PRAWOŚĆ W
                              POLITYCE I TRANSPARENTNOŚĆ W INSTYTUCJACH PUBLICZNYCH _ czysta gra słow ,
                              kolejny polityczny "bonmot" dla zamydlenia oczu ...

po drugie, ktoś musi wybrać te 460 osób do Sejmu, jeżeli Ty tego nie zrobisz,
                              to wówczas zrobi to za Ciebie ktoś inny. Twój głos ma znaczenie (a tym bardziej
                              znaczenie ma głos 60 % społeczeństwa). To wy mogliście zadecydować o tym, że
                              wybory wygrałaby zupełnie inna partia, niż wynikałoby to z sądaży
                              przedwyborczych.

- NONSENS - powtarzam z mojej perspektywy wybór pomiedzy SCHETYNĄ _ UJAZDOWSKIM-
                              FRASYNIUKIEM-BEEGER A WRZODAKIEM to Ż A D E N wybór. jeśli ktos ma ochotę
                              wybierać spośród NICH "najlepszych" BARDZO PROSZĘ. Dzięki systemowi wyborczemu
                              nawet takie dno jak GIERTYCH weszło do sejmu a, Ty opowiadasz jakieś banialuki
                              o dokonywaniu wyboru. Jak chcesz to sobie wybieraj pomiedzy złodziejami,
                              oszołamami a kretynami ! 60 % społeczeństwa NIE CHCE UCZESTNICZYĆ W TEJ FARSIE
                              I TRZEBA TO USZANOWAĆ I WŁAŚCIWIE INTERPRETOWAĆ. TYLKO CYMBAŁY NA MIARE
                              GIERTYCHA I PISMAKI W STYLU TŁUŚCIOCHA SEMKI PLOTĄ DYRDYMAŁY O "LENISTWIE"
                              ELEKTRATU. TO NIE JEST LENISTWO TYLKO ŚWIADOMY BRAK ZGODY I BRAK AKCEPTACJI DLA
                              ZŁODZIEJSKIEJ KLASY POLITYCZNEJ CZY TO CZERWONEJ CZY CZARNEJ. DLA MNIE NIEMA
                              RÓZNICY POMIEDZY WĄSACZEM A KACZMARKIEM I WISI MI ICH PARTYJNA PRZYNALEŻNOŚĆ ...

Jeżeli nie ufasz jakiemuś politykowi (partii) oddajesz głos na
                              innego.

- CZŁOWIEKU CO TY GADASZ ?? JA NIE CHCE GLOSOWAĆ NA PARTIE , CHCE GŁOSOWAĆ NA
                              LUDZI A OBECNY SYSTEM ELEKCYJNY PREMIUJE PARTYJNE MIERNOTY

Czy aby na pewno zapoznałeś się z programami tych kilkunastu komitetów,
                              które wystawiały kandydatów we Wrocławiu ? Znałeś poglądy konkretnych osób ?
                              Jakkolwiek nie rozumię jak można dobrowolnie pozbawiać się prawa
                              konstytucyjnego (o jakim jeszcze kilknaście lat temu można było tylko
                              pomarzyć), to jestem w stanie zakceptować Twój wybór - tzn. że nie idziesz do
                              wyborów aby zaakcentować swoją nieufność do klasy politycznej jako takiej.

- W MOIM PRZYPADKU TAK WŁASNIE BYŁO - Historia demokracji w Polsce wskazuje że
                              programy są bezużytecznymi świstkami papieru, ja naprawdę nie chcę prywatyzacji
                              takiejn jak Orlen, BIG BANK czy BANK SLASKI a to serwują mi ciągle Ci sami
                              ludzie w coraz to innych konfiguracjach partyjnych - NIEEE !! NIE CHCE MIEĆ Z
                              NIMI NIC DO CZYNIENIA !!!!!

Ale
                              nie jestem w stanie zaakceptować kolesia, który w dosyć histerycznym tonie i
                              beż żadnej większej refleksji naśmiewa się z osób które wybrały głosowanie. Tym
                              bardziej, że jak pisałem widziałem inwalidów wspinających się o kulach po
                              schodach do lokalu wyborczego. Jeżeli takim osobom nie jest wszystko jedno kto
                              przez najbliższe 4 lata będzie wszytskimi nami rządził, to "ubawionemu",
                              zapewne zdrowej i młodej osobie, tym bardziej nie powinno to być obojętne.

- OK - to była jak sądzę wyłącznie "figura retoryczna" z resztą nie
                              jestem "UBAWIONYM"

Poza tym zwróć uwagę, jak jeszcze klika miesięcy temu ekscytowaliśmy się
                              wydarzeniami na Ukrainie, gdzie społeczeństwo podniosło głowę i ich głos
                              zadecydował o zmianie ustroju i demokratyzacji Ukrainy. Więc wbrew temu co
                              piszesz, Twój głos ma znaczenie.

- DOBRY PRZYKŁAD - Popatrz co teraz dzieje się na Ukrainie , co robi JULCIA i
                              synek Prezia UA..... Zapytaj teraz tych co tam stali czy to im się podoba ....
                              i czy znowu pójdą nadstawiać karku za Juszczenkę.
                              Do sprawowanie władzy tzreba dorosnąć, dlategop ZŁODZIEI, OSZUSTÓW I OSZOŁOMÓW
                              trzeba eliminować z życia politycznego a zagwarantuje to tylko ordynacja
                              większościowa. wtedy tacy Giertychowie nie przepchną sie do sejmu chyłkiem !!!

PS KACZYNSKI vs TUSK - dla mnie wybór ŻADEN , tak jak BOROWSKI vc BUBEL -
                              dziękuję i żegnam
                              • Gość: killla Re: KILLA - ŻARTUJESZ PRAWDA ? IP: *.wroclaw.mm.pl 27.09.05, 18:22
                                nie wdając się w szczegóły,tak potrafię uszanować ŚWIADOMY WYBÓR polegający na
                                przemyślanej decyzji o niegłosowaniu. Moje posty wywołał nie sam fakt niskiej
                                frekwencji, ale wypowiedź "ubawionego", naśmiewającego się z osób głosujących.
                                Jeżeli jesteś z Wrocławia to nie miałeś możliwości wyboru spośród wymienionych
                                przez Ciebie polityków, ale rozumiem, że chciałeś oddaćpewną ogólną sytuację.
                                Ja też wołałbym żeby do Sejmu wchodziły osoby które dostają najwięcej głosów w
                                danym okręgu, choć jest tu ryzyko, że taki parlament będzie jednak mało
                                reprezentatywny (np. partia mająca drugie miejsce w sondażach, może nie mieć
                                żadnego przedstawiciela w Sejmie).
                                Na koniec jedna uwaga, społeczeństwa obywatelskiego nie tworzą politycy, lecz
                                właśnie zwykli obywatele. Trochę jest w tym racji, że w polityce są wciąż te
                                same twarze, ale nowa klasa polityczna, nieobciążona "grzechem pieroworodnym"
                                okrągłego stołu dopiero się wykształca. Polityk na miarę Piłsudskiego, Witosa
                                czy nawet Dmowskiego nie objawi się nagle znikąd (mam tu na mysli raczej osobę
                                posiadającą konkretną wizję polityczną i odwagę do jej głoszenia, niż konkretną
                                opcję polityczną).
            • neti13 Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy 26.09.05, 09:30

• hummer Niegłosujący są jak ryby - głosu nie mają 27.09.05, 09:57
            Dlatego, jak będzie jakaś kolejna manifestacja pod Sejmem, Policja powinna rozpędzić nierobów tam gdzie ich miejsce.
      • hummer Sens wyborów pokazała Warszawa 27.09.05, 09:52
        Gość portalu: ar napisał(a):

> w ten sposób ponad 60% społeczeństwa wpędza się, na własne życzenie swoja
        > biernoscia, w ręce oszołomów z LPR i Samoobrony.

Warszawa pokazała sens wyborów serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2936155.html Giertych cały spięty, tak jak trzymał innych w niepewności tak samemu czeka na ogłoszenie oficjalnych wyników. Ale do wyborów trzeba dojrzeć. Nie masz na kogo głosować skreśl wszystkich. Ale dajesz znak, że nie olewasz swoich praw.
    • spacerowicz82 Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy 26.09.05, 02:43
      miales szanse wybrac dzis tych, ktorzy nie beda dbali o wlasne interesy. nie chciales to siedz cicho i nie narzekaj, bo to zachowanie malego dziecka. cale szczescie, ze ta madrzejsza mniejszosc spoleczenstwa poszla na wybory. malkontentom dosc i precz!

pzdr
      wojtek
      • Gość: WALESA I całuj Wojtsuś w D TWEGO IDOLA ZDROJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:34
      • Gość: germanik Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.09.05, 00:52
        a byli tacy, co nie beda dbali o własne interesy?
    • Gość: Massel Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.euromedicare.pl 26.09.05, 05:58
      Poszedles na latwizne i unikasz odpowiedzialnosci.
      • Gość: ewa Re: Plakat powyborczy :-) IP: *.blt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 08:29
        tnij.org/0md
        • Gość: ubawiony :))) Re: Plakat powyborczy :-) IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 26.09.05, 08:31
          A ten plakat rozbawił mnie do łez :)))
      • Gość: adx Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.infotel.wroc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 08:43
        W jaki sposób można coś zmienić jeżeli nie głosować ??? Nie idziesz na wybory
        to dajesz szansę SLD. Im mniejsza frekwencja tym SLD ma więcej, co się okazało
        wczoraj.
        Przed II wojną było w Polsce takie hasło wyborcze:
        "Nie głosujesz przez lenistwo sprawiasz radość komunistom"
        • Gość: ubawiony :))) Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 26.09.05, 08:51
          > W jaki sposób można coś zmienić jeżeli nie głosować ???

A w jaki sposób można coś zmienić głosując? Czy rządzą jedni czy drudzy to
          wiecznie tylko afery, walka o stołki i polityczne układy a naród patrzy z
          politowaniem i czeka kiedy politycy sobie o nim przypomną. Naiwniacy tylko
          wierzą w to że głosując coś zmieniają :)))
          • Gość: morales Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.localnet / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 08:53
            UBAWIONY! Jesteś wyjatkowo śmieszny i bezgranicznie żenujący!!!!!!!!!1
            • Gość: ubawiony :))) Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 26.09.05, 08:55
              I wyjątkowo ubawiony przez naiwniaków którzy jeszcze się łudzą że mogą coś
              zmienić. Zamienił stryjek siekierkę na kijek :)))
          • neti13 Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy 26.09.05, 09:05
            Gość portalu: ubawiony :))) napisał(a):

> > W jaki sposób można coś zmienić jeżeli nie głosować ???
            >
            > A w jaki sposób można coś zmienić głosując? Czy rządzą jedni czy drudzy to
            > wiecznie tylko afery, walka o stołki i polityczne układy a naród patrzy z
            > politowaniem i czeka kiedy politycy sobie o nim przypomną. Naiwniacy tylko
            > wierzą w to że głosując coś zmieniają :)))

Swieta racja ... Wybory to pic na wode ;)
            Kurcze , nie znosze polityki i politykow , bo to najwieksze skupisko
            klamczuchow i hipokrytow.
            Nie poszlam na wybory nie z powodu lenistwa , a tylko dlatego , bo nie ufam "
            zlotoustym politykom " . Co cztery lata chrzania to samo i nic sie nie zmienia.
            Zabawie sie we wrozke i przepowiem co bedzie za cztery latka. Otoz , narod
            zmeczony aferami i nieudolnoscia partii Kaczynskiego znow wybierze SLD. Pozniej
            sie znudzi lewica , i znow bedzie prawica .....itd. itp. ODPADAM ;)
    • Gość: Paweł Z. Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.09.05, 09:17
      Ze swojej strony chciałbym gorąco podziękować innym obywatelom Polski, którzy -
      tak jak ja - nie poszli na wybory. Tym, którzy poszli, podziękują politycy. My
      musimy dziękować sami sobie, co niniejszym czynię. :-)
      To dobrze, że nie daliście się ogłupić kretyńską propagandą. To nieprawda, że
      niechodzenie na wybory jest postawą nieobywatelską. Wprost przeciwnie - w
      dzisiejszych czasach nieuczestniczenie w wyborach jest jedyną drogą naprawy
      naszego demokratycznego państwa. Skompromitowani politycy muszą odejść.
      Politycy muszą wiedzieć, że uwikłanych w ciemne sprawki ludzi należy odstawić
      na boczny tor, zamiast wciąż na nowo wysuwać ich kandydatury i twierdzić, że
      stanowią oni nową jakość.
      Niepójście na wybory jest odpowiedzialnym wyborem politycznym. Tych, którzy
      twierdzą, że jest to unikanie odpowiedzialności, należy zapytać, czy będą czuli
      się odpowiedzialni za te wszystkie afery, które zostaną rozpętane przez ich
      wybrańców. Oczywiście nie będą. Będą narzekali. I będą przy tym twierdzili, że
      to oni mają prawo narzekać, bo głosowali, a nie my, którzy odmówiliśmy
      głosowania na swołocz rozkradającą nasze państwo.
      Jest to całkowite odwrócenie pojęć. To ci, którzy głosują, unikają
      odpowiedzialności za zło, które spotka nas ze strony polityków.
    • aeea Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy 26.09.05, 10:08
      Rozsądek wygrał z naiwnością :) To dobrze że Polacy widzą jaki mają wybór
      (między nikim a jeszcze większym nikim)
      • Gość: ubawiony :))) Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 26.09.05, 10:09
        > (między nikim a jeszcze większym nikim)

A ten Niki to z jakiej partii? :)))
        • aeea Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy 26.09.05, 10:11
          Z każdej ;P
          • Gość: aaa Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.e-wroc.com 26.09.05, 10:25
            ludzie kotrzy nire rozumieja ze polityka ma realny wplyw na ich zycie sa
            kretynami, czego najlepszym przykladem jest zadowolony autor postu.
            • map4 Się porobiło ... 26.09.05, 11:34
              Przestańcie się obrzucać błotem. Zastanówcie się lepiej, co dalej.

W kilku wcześniejszych postach przedstawiciele niegłosujących twierdzili, że w
              świetle takiej frekwencji nowy rząd weźmie pod uwagę fakt braku
              reprezentatywności i że tą rozwagę widać będzie w jego działaniach. Ludzie ! Z
              jakiej choinki wy się urwaliście ? Czy to nie przypadkiem przyszły premier
              wymyślił hasło TKM ?

Kampania wyborcza się skończyła. Teraz wyborcy są znowu nikim, dowolnie
              pomiatanym elektoratem. Elity się ułożyły i naród nie jest mu już potrzebny.
              Przez następne cztery lata wszyscy będą mieć Was - szanowni naiwni wyborcy -
              głęboko w poważaniu. Naród swój obowiązek wypełnił. A teraz ma siedzieć cicho i
              obserwować jak się państwo politycy zabawiają.

Do głosujących: rozumiem punkt widzenia, odpowiedzialność i ciężki obowiązek
              sterowania państwem. Chylę czoła. Niestety, wybór pomiędzy gruźlicą a cholerą to
              nie jest wybór. Nie dziwcie się zatem, że wielu ludzi nie chce czuć się
              odpowiedzialnymi za dopuszczenie tych czy innych, lecz prawie zawsze tak samo
              mało wartych indywiduów do władzy. To prawie byłby współudział.

40 % głosujących to tragedia. 60 % stwierdziło, że albo ma to państwo w dupie,
              albo nie ma na kogo głosować, albo wybory i tak nic nie zmienią. Było nie było -
              to jest zdanie większości. Nie widzę możliwości, aby nowy rząd kierował się
              zdaniem większości - w końcu zobowiązany jest do wypełniania woli wybierających
              go obywateli.

W tym momencie, na gorąco, wydaje mi się, że czeka nas powtórka AWS-UW z
              dodatkowym pieprzykiem nieustających komisji śledczych. Będą więc zwycięzcy do
              woli mogli pastwić się nad przegranymi, zgodnie z chrześcijańskim obowiązkiem
              miłosierdzia.

Wybory wygrali wieczni członkowie komisji rozliczających.
              Nie ważne kogo, nie ważne za co, błota i tak wystarczy dla wszystkich.
              Już w "Psach" Franz słusznie zauważył, że "czasy się zmieniają, ale Pan zawsze
              siedzi w komisjach."

Nie ważne zatem, czy Polska będzie bogata czy biedna, czarna czy czerwona, ważne
              żeby była wesoła. Tyle, że "najweselszym barakiem obozu" już byliśmy.
              I po co było to zmieniać ? Komu to przeszkadzało ?
              • hummer Re: Się porobiło ... 27.09.05, 10:12
                map4 napisał:

> Przestańcie się obrzucać błotem. Zastanówcie się lepiej, co dalej.
                >
                > W kilku wcześniejszych postach przedstawiciele niegłosujących twierdzili, że w
                > świetle takiej frekwencji nowy rząd weźmie pod uwagę fakt braku
                > reprezentatywności i że tą rozwagę widać będzie w jego działaniach. Ludzie ! Z
                > jakiej choinki wy się urwaliście ? Czy to nie przypadkiem przyszły premier
                > wymyślił hasło TKM ?

Wzieli by jakby oddali głosy nieważne, skreślając wszystkich. A tak, kto się przejmuje leniuchami?
                • qbekq Re: Się porobiło ... 27.09.05, 10:13
                  Głosy nieważne??? A to faktycznie mądry wybór na poziomie tych co poszli na
                  wybory buuuuuuuuu... ha! ha! ha! ....
                  • hummer Re: Się porobiło ... 27.09.05, 10:15
                    qbekq napisał:

> Głosy nieważne??? A to faktycznie mądry wybór na poziomie tych co poszli na
                    > wybory buuuuuuuuu... ha! ha! ha! ....

Zaznaczasz, że nie miałaś na kogo głosować ale głosowałeś. A co manifestujesz zostając w domu? Żeś zero i nic więcej.
                    • qbekq Re: Się porobiło ... 27.09.05, 10:17
                      hummer napisał:

> Zaznaczasz, że nie miałaś na kogo głosować ale głosowałeś.

A czym to się różni od pozostania w domu? Szczyt głupoty! Iść aby oddać
                      nieważny głos buuuuuuuuu... ha! ha! ha! .... ale się uśmiałem.
                      • hummer Strajk 27.09.05, 10:25
                        qbekq napisał:

> hummer napisał:
                        >
                        > > Zaznaczasz, że nie miałaś na kogo głosować ale głosowałeś.
                        >
                        > A czym to się różni od pozostania w domu? Szczyt głupoty! Iść aby oddać
                        > nieważny głos buuuuuuuuu... ha! ha! ha! .... ale się uśmiałem.

Oddanie głosu nieważnego to taki STRAJ (jak nie masz na kogo głosować, nie zgadzasz się). Ale nie słyszełem jeszcze o strajku w domu. Stajkujących w domach się poprostu zwalnia (nierobów) i tyle. Dodatkowo, kiedy głosuje rzesza to znaczy, że ta rzesza jest zorganizowana. Co stanowi nawet przy głosach nieważnych oszczerzenie, że potrafimy się zjednoczyć uważajcie. A tak, na złość mamie odmrożę sobie uszy. Jesteś żałosną jednostką, społeczeństwem nie będziesz nigdy. A społęczeństwo zaś nie liczy się z żałosnymi, zakompleksionymi jednostkami. Odwiedź lekarza na p. jeszcze czas by Ci pomógł.
                        • qbekq Re: Strajk 27.09.05, 10:26
                          ...a ty płacz i płacz :)))
                          • hummer Re: Strajk 27.09.05, 10:27
                            qbekq napisał:

> ...a ty płacz i płacz :)))

Ja się z was śmieję i mam gdzieś. Tylko bez skomlenia mi tu teraz :-)
                            • qbekq Re: Strajk 27.09.05, 10:28
                              Najwięcej to skomlą ci co głosowali ha! ha! ha!
                              • hummer Re: Strajk 27.09.05, 10:30
                                qbekq napisał:

> Najwięcej to skomlą ci co głosowali ha! ha! ha!

A ty co tu robisz, jak nie skomlisz? Tylko, że de facto głosu nie masz. Sam sobie wsadziłeś knebel w usta.
                                • qbekq Re: Strajk 27.09.05, 10:32
                                  Jeśli nie widzisz to drę łacha z takich jak ty co się dali sprowokować
                                  ubawionemu. Faktycznie jest powód aby się w tym wątku ubawić z płaczących nad
                                  frekwencją naiwniaków :)))
                                  • hummer Re: Strajk 27.09.05, 10:35
                                    qbekq napisał:

> Jeśli nie widzisz to drę łacha z takich jak ty co się dali sprowokować
                                    > ubawionemu. Faktycznie jest powód aby się w tym wątku ubawić z płaczących nad
                                    > frekwencją naiwniaków :)))

Ja tylko dziękuję Tobie. Nie głosując wsadziłeś sobie knebel w usta. I jeszcze z tego się cieszysz. To jest dopiero ubaw.
                                    • qbekq Re: Strajk 27.09.05, 10:38

A jakie ma znaczenie czy będę coś mówił o politykach? Myślisz że oni tego
                                      słuchają? Naiwniak :))) To co ty mówisz nie zakneblowany wyborco teraz po
                                      wyborach oni mają głęboko w d... :)))
                • Gość: TUSK BZDURA !! W ten sposób podwyższyliby wiarygodność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:44
                  elit !!! Oni najbardziej na to liczyli. Niech będą głosy nieważne a my samy z
                  siebie wyłonimy ELYTE NARODU
            • Gość: TUSK Kretynami są Ci którzy wierzą kslaie politycznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:41
              A pamiętacie KLD !!!?? I coraz teraz będzie uczciwiej ?
              BREDNIE O SPOŁECZENSTWIE OBYWATELSKIM PISZĄ APARATCZYCY I PÓŁGŁÓWKI
    • Gość: o Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 10:34
      No popatrz ja poszlam na wybory, aby zawyzyc frekwencje a oddałam niewazny
      głos. i sporo moim znajomych tak samo. i co tez naiwniaki jestesmy?
    • Gość: drom Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.05, 12:11
      > Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wybory :)))

ales ty glupi ... na szczescie nie poszedles na wybory bo z twoim poziomem
      intelektualnym pewnie nie wiedzialbys jak oddac prawidlowo glos lub co gorsza
      zaglosowalbys na takich samych durniow jak ty :-p
      twoje prawo nie glosowac ... oby tak dalej ...
      • mozambique Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy 26.09.05, 14:33
        a ja poszlam z silnym postanowieniem uczestnictwa obywatelskiego, dostałam te
        dwa wielgachne arkusze, chiałam wypełnic ale przeczytałam sobie wyjasnienie jak
        to sie liczy te głosy czyli do sejmu mój głos na Iksińskiego naprawde liczy
        sie partii a nie iksinskiemu( i jezeli szefowi partii wpadnei do głowy moje
        popracie zaliczyc nie iksińskiemu tylko igrekowskiemu to zaliczy), do sejmu mój
        glos na igrekowskiego moze zostac zaliczony iksinskiemu , ktory jest wyzej na
        liscie i ma wiecej szcescia (czytaj pleców, łapówy,włazidupstwa, uznania szefa
        partiii itp) a w dodatku mozliwosc zrobienia 2 lub 3 krzyzyków do senatu daje
        silne podejrzenia oszustwa przy liczeniu . I zwątpiłam , oddalam głosy
        nieważne .
        Jezeli oddaje głos na daną osobę to chce zeby byl zaliczony danej osobie a nie
        komu innemu , po uważaniu Pana Przewodniczącego.
        chromolę taka mozliwośc manipulacji , i fałszerstwa.
        Chromole taki system wyborczy.
        • Gość: drom Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.05, 14:50
          > Jezeli oddaje głos na daną osobę to chce zeby byl zaliczony danej osobie a nie
          > komu innemu , po uważaniu Pana Przewodniczącego.
          > chromolę taka mozliwośc manipulacji , i fałszerstwa.
          > Chromole taki system wyborczy.

to czemu nie zaglosowalas na partie ktora chce takie wlasnie rozwiazanie
          wyborcze wprowadzic ? jak dobrze pamietam to jedna z deklaracji PO byla
          likwidacja senatu, zmniejszenie ilosci poslow (diet poselskich) i wprowadzenie
          jednomandatowych okregow wyborczych gdzie glosowalo by sie na osoby i one w
          bezposrednim starciu na glosy wyborcow wygrywaly by miejsce w parlamencie.
          moze przed glosowaniem warto sie bylo jednak zapoznac z tym co nam oferuja
          politycy ... ?
          • mozambique Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy 26.09.05, 15:06
            dlatego co powyżej : chce głosować na konkretne osoby , które znam i popieram,
            na takie osoby którym bez obawy pozyczyłabym pieniądze. Partiom nie pozyczę, a
            partie z moim glosem własciwie mogą zrobić co im sie żywnie podoba. Czuję sie
            troche jak "mięso wyborcze"
        • Gość: pemat ordynacja wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 20:38
          jeśli tak znasz ordynację to lepiej nie głosuj w ogóle, głosy debili nie
          powinny decydować o losach kraju

"do sejmu mój glos na igrekowskiego moze zostac zaliczony iksinskiemu"

z jakiej to ordynacj? białoruskiej?
          • mozambique Re: ordynacja wyborcza 27.09.05, 11:23
            ty jak widac nie znasz jej w ogóle , przeczytanie objaśnienia najwyrażniej
            przekracza twoją wytrzymalość intelektualną, szósta klasa skończona ?.
            Współczuje z całego serca , nawet nie wiesz co te polityzne przydupasy mogą
            zrobić z tą twoją karteczką z krzyzykiem .

jak widac duże masz doswiadczenie z białorusią- jakies rodzinne powiązania ?
            czy moze biało-czerwony krawat za mocno zacisniety i juz na grasice uciska ?
            • Gość: twm art 133 i dalsze nieuku PEMAT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.05, 17:55
              czytać to nie znaczy umieć składać litery, czemu piękny Roman tak D*** trząsł?
              bo jego parę tysięcy głosów było za mało żeby dostać mandat - dzięki głosom na
              innych - przeszedł numero uno.
    • Gość: Wuj A mi jest smutno IP: *.wroclaw.mm.pl 26.09.05, 17:43
      Nie poszedłem na wybory bo jestem:
      1. Człowiekiem zsowietyzowanym (urodziłem się w głębokim PRL-u)
      2. Funkcjonalnym analfabetą (nie mam konta w banku i nie chcę go mieć)
      3. Nie lubię walki o władzę (z ludzi wychodzą straszne świnie)
      4. Nie lubię władzy jako takiej (nie pamiętam żeby jakakolwiek władza zrobiła
      coś dobrego)
      5. Leję na rząd sejm senat i prezydenta
      6. piję dużo piwa
      Wuj
      Ps.
      Na prezydenckie też nie pójdę
      • Gość: pemat ale mi cię żal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 20:41
        Wuj napisał(a):
        5. Leję na rząd sejm senat i prezydenta

to się nie dziw, że i oni leją na ciebie
      • Gość: tryb w machinie wybory... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.05, 20:56
        To że nie poszedłem na wybory nie wynikało z faktu iż nie chcę uczestniczyć w
        życiu politycznym/społecznym państwa lecz z faktu iż wśród kandydatów do
        stołków nie znalazłem takiego który jasno i rzeczowo w sposób bardzo zbliżony
        do moich poglądów chciałby działać.
        Z drugiej strony "wada funkcjonalna" tego systemu nie pozwalałaby MI samemu
        kandydować do Sejmu - w przeciwieństwie do startu do Senatu.

Czytając "idź i oddsaj głos na bylekogo bo inaczej skazujesz nas na
        sukces "partii moherowych beretów" SLD i Samoobrony" pękam ze śmiechu - więc na
        kogo oddać głos? na PO lub PiS? Tym panom już nie raz dziękowaliśmy za pracę w
        Sejmie (może inaczej się nazywali jako ugrupowanie ale ludzie ci sami).
        Retoryka niektórych agitatorów PO/PiS jest dla mnie żenująca. Społeczeństwo
        postawiło na bierny opór dając tym samym JAWNY WYRAZ NIEUFNOŚCI DLA SYSTEMU
        POLITYCZNEGO i tym samym zgodzio się na to by rządził nimi POPIS
        (samospełniająca się przepowiednia) Po prostu ludzie wyszli z założenia że
        lepiej nie głosować na żadną partię skoro wybory "z góry" są zwycięskie dla
        tych dwóch ugrupowań i niech się oszołomy ;) z tych stronnictw starają o wynik.

Tak samo może być w wyborach prezydenckich - ludzie nie chcą już
        wybierać "mniejszego zła" typu Wałęsa-Tymiński itp. ale niestety muszą. Więc
        pójdą do wyborów prezydenckich - w myśl zasady "nie chcemy na czele państwa
        dwóch takich co już raz ukradli księżyc" ;)

A tworzenie społeczeństwa obywatelskiego powinno zaczynać się od społeczności
        lokalnych - to tutaj najłatwiej jest samemu coś zdziałać choć i tak dominują tu
        układy partyjno-polityczne.

Dlatego też jestem zwolennikiem wyboru także parlamentarzystów wyłącznie w
        oparciu o dużą liczbę okręgów jednomandatowych i brak jakichkolwiek form
        preferowania ugrupowań o zasięgu krajowym etc.
        ale to już temat na inną dyskusję.
        tryb w machinie
        • Gość: pemat Re: wybory... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 21:05
          żałosna pseudointelektualna paplanina!

a odpowiedz sobie szczerze, jak miałby wyglądać ten twój kandydat, dla którego
          poszedłbyś do wyborów i oddał na niego głos?

jak się nie wie czego się chce - to się tego na pewno nie dostanie!
          • Gość: tyb w machinie Re: wybory... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.05, 23:10
            wyglądać? a co to konkurs piękności?
            Natomiast jakie poglądy prezentować to już co innego...
            Na pewno znalazło by się tam parę postulatów Korwina, parę PiSu(który też
            zmiennym bywa), odrobinę z PO, nic z LPR i SamejBrony, nawet LSD też ma ciekawe
            pomysły.
            Przede wszystkim brakuje kogoś kto jest w stanie powiedzieć wyborcom - czeka
            nas 30 lat wyrzeczeń i doganiania innych, lat "wyzwalania z przywilejów" i
            zmiany mentalności społeczeństwa. No ale jeżeli Bracia K. już w gimnazjum
            oszukiwali - zastępując się na klasówkach i kto wie gdzie jeszcze to czego
            mogli dokonywać później?
            No i jeszcze ten księżyc.
            Z drugiej strony "uciekinierzy" z różnych partii torzący PO także trącą pewnym
            smrodem wystawionych do wiatru wyborców. O przegranych i oszołomach nie mówię.
            EOT
            tryb w machinie
            • Gość: wyborca Re: wybory... IP: *.man.bydgoszcz.pl 27.09.05, 00:05
              Każda z grup ma swoje racje.A nie przyszło wam do głowy żeby samemu zmieniać otaczjącą nas rzeczywistość.Ciekawy jestem czy sami jesteśmy lub próbujemy być aktywni w swojej społeczności.Ilu z nas wzięło czynny udział w wyborach do swojej rady osiedlowej tej spółdzielczej czy samorządowej lub uczestniczyło chociaż w spotkaniach.Ilu z nas przemogło się i poszło na spotkanie ze swoim posłem ,radnym,senatorem.Tymczasem wybrańcy losu widzą iż my jesteśmy w swych poczynaniach bierni i robią co chcą.Każdy z nas myśli ,tylu nas jest to pewnie ktoś się ruszy i będzie interweniował w naszych wspólnych sprawach ,a okazuje się że nikt . Tak więc wybrańcy wiedzą o naszej bierności i dlatego te same osoby widać u władzy.Czekajmy więc dalej .
              • Gość: tryb w machinie Mądrej głowie.... dość posłowie! ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.05, 01:19
                wiadomosci.onet.pl/1170272,11,item.html
                diagnoza czy też opinia postawiona wcześniej przeze mnie jakże wiernie oddana w
                powyższym linku.
                Rozróbę zacznę od mojego osiedla....
                twm
                • Gość: Wuj A czytałeś "folwark zwierzęcy"? IP: *.wroclaw.mm.pl 27.09.05, 02:05
                  Jest tam przedstawiony pewien mechanizm, którego doświadczyłem na własnej skórze.
                  Pozdrowienia
                  Wuj
                  ps.
                  Proponuję zabawę w dzień nowoorleański - jeden dzień, w trakcie którego nie
                  obowiązywałoby żadne prawo (można robić wszystko i nie być ściganym gdy dzień
                  minie). Dopiero po takim doświadczeniu można stwierdzić czy te wszystkie ustawy,
                  regulacje, reformy są komukolwiek do czegokolwiek potrzebne. Zakładam się o 10PLN,
                  że ilość zbrodni w dniu nowoorleańskim byłaby taka sama jak w każdym innym dniu.
                  Lecz cóż w polityce jest małó miłośników socjologii ekstremalnej - ostatnim był
                  bodajże M. Rakowski ze swoją ustawą o wolności gospodarczej, ale to już dawno
                  przebrzmiała śpiewka...
            • Gość: pemat Re: wybory... IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 08:44
              tyb w machinie napisał(a):

> Przede wszystkim brakuje kogoś kto jest w stanie powiedzieć wyborcom - czeka
              > nas 30 lat wyrzeczeń i doganiania innych"

jakoś nie wierzę, że poszedłbyś wtedy na wybory. jesteś zwykłym leniem, który
              swoje lenistwo umysłowe próbuje nieudolnie tłumaczyć jakimiś frazesami. przy
              twojej postawie zawsze będziesz "trybem", który inni będą wkręcać gdzie tylko
              będą chcieli!
      • Gość: TUZK SZKODA ! Jestes elektoratem KACZYNSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:46
    • qbekq Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy 27.09.05, 08:47
      Ja też nie byłem. Nie było żadnej partii ani ludzi których bym mógł uważać za
      swoją reprezentację w parlamencie.
      • Gość: pemat sam nie wiesz czego chcesz IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 09:44
        qbekq napisał:

"Nie było żadnej partii ani ludzi których bym mógł uważać za swoją
        reprezentację w parlamencie."

Naprawdę? A ile programów przeczytałeś?
        Twój (i tobie podobnych) problem polega na lenistwie - głównie intelektualnym,
        które tłumaczysz jakimiś frazesami.
        • qbekq Re: sam nie wiesz czego chcesz 27.09.05, 09:46
          > Naprawdę? A ile programów przeczytałeś?

Wszystkie przeczytałem i czytając aż 2 razy puściłem pawia takie bzdury pisali.
          I co ty na to?
          • Gość: pemat Re: sam nie wiesz czego chcesz IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 09:57
            qbekq napisał:
            "Wszystkie przeczytałem ... ...I co ty na to?"

To może napisz swój program marzeń? Masz potencjalnych 60% wyborców, którzy
            tylko na to czekają!
            Ale znając życie (i tobie podobnych malkontentów) ponarzekasz sobie i ...tyle.
            Lenistwo zwycięży ponownie!
            • qbekq Re: sam nie wiesz czego chcesz 27.09.05, 10:01
              Ja jestem dobry w swoim fachu i tym co sam robię i z tego mnie rozliczają a
              politycy to patałachy i z tego rozliczyło ich społeczeństwo dając do
              zrozumienia że ma ich w d...
              • Gość: pemat Re: sam nie wiesz czego chcesz IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 10:09
                Tylko, że czy tego chcesz czy nie, i tak będziesz rządzony przez tych
                polityków. 60% leni intelektualnych to wystarczająco, aby przewrócić ten sejm
                do góry nogami - ale wolicie biadolić i spychać odpowiedzialnośc na innych.
                Tylko nie pisz później, że jakaś ustawa ci się nie podoba - masz 60% udział w
                jej stworzeniu!
                • qbekq Re: sam nie wiesz czego chcesz 27.09.05, 10:11
                  A kto tu biadoli? Najwięcej płaczą ci co głosowali. A to że nie ci wygrali co
                  powinni, a to że frekwencja za mała. Płacz i biadolenie słychać ciągle tylko od
                  tych naiwniaków którzy poszli na wybory i dali się znowu nabrać jak małe dzieci
                  na cukierka.
        • Gość: TUZK BUHAHAH - jasne 3 x 15 JEDYNY SŁUSZNY PROGRAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:50
          Nie zapominaj że programy to KIEŁBASA WYBORCZA __ ICH PROGRAM STWORZYŁ KLD I
          nadal będzie obowiązywał - WYPRZEDAŻ !!!! I KASA DO KIESZENI WYPRZEDAJĄCYCH
    • wro73 Żal mi deb**** 27.09.05, 09:46
      jw - którzy na wybory nie poszli a później płaczą jak to w Kraju jest źle.
      • qbekq Re: Żal mi deb**** 27.09.05, 09:50
        Najwięcej płaczą ci co głosowali że znów dali się oszukać
      • qbekq Re: Żal mi deb**** 27.09.05, 09:51
        A debilem to ty jesteś bo dałeś się znów oszukać. Jak na debila przystało.
    • qbekq Społeczeństwo Polskie większością głosów uznało że 27.09.05, 10:09
      Społeczeństwo Polskie większością głosów uznało, że polscy politycy są nic nie
      warci i oddawanie na nich swoich głosów jest poniżej godności przeciętnego
      obywatela. Większością głosów uznano że polscy politycy są do d...
      Dziękujemy rozsądnym Polakom za mądry wybór.
      • hummer Wydajność pracy :-) 27.09.05, 10:20
        qbekq napisał:

> Społeczeństwo Polskie większością głosów uznało, że polscy politycy są nic nie
        > warci i oddawanie na nich swoich głosów jest poniżej godności przeciętnego
        > obywatela. Większością głosów uznano że polscy politycy są do d...
        > Dziękujemy rozsądnym Polakom za mądry wybór.

Chłopie skąd żeś się urwał. Pokazali tylko, że pracują mało wydajnie. Tyle ludzi zostało w domach i pracowało cieżko, a przyrost naturalny jakiś znikomy.
        • qbekq Społeczeństwo Polskie większością głosów uznało że 27.09.05, 10:23
          Nie płaczcie już płaczki nad frekwencją, bo gul wam lata a społeczeństwo w
          demokratyczny sposób większością głosów pokazało co myśli o polskim politycznym
          bagnie
          • hummer Re: Społeczeństwo Polskie większością głosów uzna 27.09.05, 10:26
            qbekq napisał:

> Nie płaczcie już płaczki nad frekwencją, bo gul wam lata a społeczeństwo w
            > demokratyczny sposób większością głosów pokazało co myśli o polskim politycznym
            >
            > bagnie

Pokzali tylko, że są społecznymi zerami. Nic więcej nie pokazali.
            • qbekq Re: Społeczeństwo Polskie większością głosów uzna 27.09.05, 10:28
              W demokratycznym państwie tylko większość ma rację więc polityczne pieski
              warować bo jesteście w mniejszości :)))
              • hummer Re: Społeczeństwo Polskie większością głosów uzna 27.09.05, 10:31
                qbekq napisał:

> W demokratycznym państwie tylko większość ma rację więc polityczne pieski
                > warować bo jesteście w mniejszości :)))

Umiesz liczyć. Większość głosów jakie oddano oddana na nich. A tych których nie ma poprostu nie ma. A nad czymś czego nie ma się nie dyskutuje.
                • qbekq Re: Społeczeństwo Polskie większością głosów uzna 27.09.05, 10:34
                  Ktoś chyba nawet w tym wątku napisał że nie pójście do wyborów to też wybór.
                  Idziesz lub nie, więc społeczeństwo wybrało :)))
                  • hummer Re: Społeczeństwo Polskie większością głosów uzna 27.09.05, 10:37
                    qbekq napisał:

> Ktoś chyba nawet w tym wątku napisał że nie pójście do wyborów to też wybór.
                    > Idziesz lub nie, więc społeczeństwo wybrało :)))

Tylko co wybrało? Bo ci którzy zwyciężyli myślą, że ich. Zrobiłeś im prezent i nawet głosu nie możesz podnieść poza skomleniem z twoich zakneblowanych ust. :-)
                    • qbekq Re: Społeczeństwo Polskie większością głosów uzna 27.09.05, 10:39
                      Już napisałem ci w innym miejscu co mogą twoje od kneblowane usta ha! ha! ha!
            • Gość: TUZK W odróżnieniu od popierających ZŁODZIEJ I ZDRAJCÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:52
              Ci dopiero pokazali - Wybieraj koleś : SZMAJA-SCHETNA-BEGGER-WRZODAK- DOBROSZ -
              _ już wybrałeś ?? To spuść za nimi i sobą wodę
      • Gość: pemat Społeczeństwo polskie w 60% większości to lenie IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 10:21
        Dziękuję 60% leniuchów, za brak odpowiedzialności, a raczej za 60%
        odpowiedzialnośc za wszystkie buble prawne, afery, które stworzy ten parlament.
        To również dzięki waszemu niegłosowaniu będzie tak jak będzie.
        • qbekq Re: Społeczeństwo polskie w 60% większości to len 27.09.05, 10:25
          Buble to stworzą wasi wspaniali politycy których wybraliście podpisując się
          własnymi nazwiskami przy odbiorze kart do głosowania. Wstydzić to wy się
          będziecie :))) i jak zwykle płakać i biadolić
          • Gość: pemat Re: Społeczeństwo polskie w 60% większości to len IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 10:29
            miałeś okazję wybrać swoich wspaniałych polityków ale nie skorzystałeś ze
            swojego prawa. uznałeś widocznie, że nie jesteś godny aktu wyborczego i oddałeś
            mi swoje prawo wyborcze - dzięki!
            • qbekq Re: Społeczeństwo polskie w 60% większości to len 27.09.05, 10:30
              > miałeś okazję wybrać swoich wspaniałych polityków

buuuuuu...... ha! ha! ha! A którzy to ci wspaniali? Gdzie oni byli bo nie
              widziałem takich :)))
              • hummer Alboś ułomny albo dziecko 27.09.05, 10:33
                qbekq napisał:

> > miałeś okazję wybrać swoich wspaniałych polityków
                >
                > buuuuuu...... ha! ha! ha! A którzy to ci wspaniali? Gdzie oni byli bo nie
                > widziałem takich :)))

Sądząc po Twoich wypowiedziach nawet jakbyś chciał i tak byś nie mógł zagłosować.
                • qbekq Re: Alboś ułomny albo dziecko 27.09.05, 10:35
                  ...tylko płacz wam pozostał, tylko ... :)))
                  • hummer Re: Alboś ułomny albo dziecko 27.09.05, 10:38
                    qbekq napisał:

> ...tylko płacz wam pozostał, tylko ... :)))

Jaki płacz. Popatrz na wyniki wybory. Społęczeństwo wybrało 460 posłów i 100 senatorów. W czym więc problem, załosny flustracie?
                    • qbekq Re: Alboś ułomny albo dziecko 27.09.05, 10:40
                      > Społęczeństwo wybrało ...

ha! ha! ha! ale wybrało! że ma ich głęboko w ...
                      • hummer Re: Alboś ułomny albo dziecko 27.09.05, 10:42
                        qbekq napisał:

> > Społęczeństwo wybrało ...
                        >
                        > ha! ha! ha! ale wybrało! że ma ich głęboko w ...

Ich czyli też siebie :-) Chyba, że pochodzisz z Księżyca :-)
                        • qbekq Re: Alboś ułomny albo dziecko 27.09.05, 10:44
                          ...ich, polityków biedaczku :)))
                          • hummer Re: Alboś ułomny albo dziecko 27.09.05, 10:48
                            qbekq napisał:

> ...ich, polityków biedaczku :)))

Twoich polityków. :-)
              • Gość: pemat Re: Społeczeństwo polskie w 60% większości to len IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 10:34
                ja swoich wybrałem, skoro ty nie - jeszcze raz dzięki za twoje prawo wyborcze.
                moim kandydatom bardzo się przydało
                • qbekq Re: Społeczeństwo polskie w 60% większości to len 27.09.05, 10:35
                  i teraz dzięki nim bedzie ci się żyło lepiej ... buuuuuuuuuuuuuu..... ha! ha!
                  ha!
                  • qbekq Re: Społeczeństwo polskie w 60% większości to len 27.09.05, 10:36
                    ...lepiej nie mówić ...ha! ha! ha!
                  • hummer Re: Społeczeństwo polskie w 60% większości to len 27.09.05, 10:40
                    qbekq napisał:

> i teraz dzięki nim bedzie ci się żyło lepiej ... buuuuuuuuuuuuuu..... ha! ha!
                    > ha!

Pewnie. Moje dochody w ciągu pięciu lat wzrosły 5 krotnie. A teraz znowu będzie podobnie. :-)
                    • qbekq Re: Społeczeństwo polskie w 60% większości to len 27.09.05, 10:42
                      > Pewnie. Moje dochody w ciągu pięciu lat wzrosły 5 krotnie. A teraz znowu
                      > będzie podobnie. :-)

a moje 7 krotnie i będzie lepiej chociaż na wyboraczh nie byłem ha! ha! ha!
                      • hummer Re: Społeczeństwo polskie w 60% większości to len 27.09.05, 10:43
                        qbekq napisał:

> > Pewnie. Moje dochody w ciągu pięciu lat wzrosły 5 krotnie. A teraz znowu
                        > > będzie podobnie. :-)
                        >
                        > a moje 7 krotnie i będzie lepiej chociaż na wyboraczh nie byłem ha! ha! ha!

Gratulacje. Tylko potwierdzasz, że dokonujemy dobrych wyborów :-)
                        • qbekq Re: Społeczeństwo polskie w 60% większości to len 27.09.05, 10:46
                          ależ jak najbardziej mój wybór był najlepszy, olać polityków i martwić się o
                          samego siebie bo politycy co najwyżej dowalą mi jakiś podatek i to przeważnie
                          wbrew temu co mówili w kampanii wyborczej
                          • hummer Podsumowanie 27.09.05, 10:58
                            qbekq napisał:

Sądząc po merytorycznej ocenie Twojej wypowiedzi oraz po trudności, jaką Ci sprawia zrozumienie faktów jesteś LPRowcem. Dlatego kończę tę dyskusję. Monologi zaś pozastawiam Twojemu idolowi Romanowi Giertychowi :-), który, wielce możliwe, będzie mógł sobie je wygłaszać w swoim domu, dzięki aktywnym wyborcom z Warszawy. Papa.
                            • qbekq [...] 27.09.05, 11:02
                              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                              • qbekq Powtórzę post bo jakaś dziwna cenzura działa 27.09.05, 13:39
                                Zrobię tak jak w innym miejscu gdzie napisano "deb****" i nie usunięto

> jesteś LPRowcem.

To że byłeś na wyborach potwierdza to co wypisujesz :))) Jeśli ty mnie
                                obraziłeś nazywając LPRowcem to ja też cię obrażę - oceniając twoje poglądy
                                jesteś idi**** ale na szczęście jest was w społeczeństwie mniejszość :)))
                  • Gość: pemat Re: Społeczeństwo polskie w 60% większości to len IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 10:45
                    qbekq napisał:
                    "i teraz dzięki nim bedzie ci się żyło lepiej"

ja się nie oglądam na polityków, żeby mi się żyło lepiej - dbam o to sam.
                    ty zapewne musisz na nich liczyć bo sam jesteś nic nie znaczącym
                    nieudacznikiem, który tylko patrzy aby inni coś mu dali. jedyne co możesz to
                    poszczekać trochę na forum. żal mi ciebie...
                    • qbekq Re: Społeczeństwo polskie w 60% większości to len 27.09.05, 10:47
                      czytaj uważnie to znajdziesz odpowiedź a jak nie umiesz czytać lub nie
                      rozumiesz tego co czytać to kochane dzieciątko do szkoły marsz! :)))

• Gość: figas Re: Społeczeństwo polskie w 60% większości to len IP: *.localnet / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:48
          A ja się cieszę, że była tak mała frekwencja bo statystycznie rzecz biorąc mam
          wiekszy wpływ na sprawy kraju. Marzę o tym aby wszyscy Polacy zrezygnowali z
          głosowania. Wówczas mógłbym sam (z paroma znajomymi i rodziną) decydowac o
          losach kraju, wybierać posłów. Byłoby super!
    • Gość: dziurawy czy będzie nowa dziura budżetowa... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.09.05, 10:14
      bedąc z dala od jakichkolwiek sympatii i antypatii politycznych jestem przyznam
      szczerze, zdziwiona, że wybory wygrały partie, które jeszcze 5 lat temu
      zostawiły kraj z 90 mld dziurą budżetową co do dziś jest niechlubnym rekordem
      w powojennej histori cywilizowanej Europy...czy zatem mam liczyć na powtózenie
      wyniku i stagnacje rozwoju na niecałym 1%?
    • Gość: pepe Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.05, 13:50
      A ty to pewnie typowy Polaczek co potem bedzie marudzil jak to mu zle w kraju,
      jak to nie ma pieniedzy i jakie to wszystko drogie. Za sytuacje w tym kraju
      politycy odpowiadaja tylko po czesci. Za reszte takie osly jak ty.
      • Gość: Wuj Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.wroclaw.mm.pl 27.09.05, 15:52
        To ja jestem typowym polaczkiem.
        Pozdrawiam
        Wuj
    • kukus68 Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy 27.09.05, 15:57

> Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wybory :)))

Nie ładnie się śmiać z nieszczęścia jakie ich spotkało ;P
      • Gość: tryb w machinie Do pemata IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.05, 17:26
        Witajcie dobry i mądry człowieku!
        Jakoś "lenistwo intelektualne" to jedyny argument (lub jeden z nielicznych)
        który powoduje Twoimi ocenami innych.
        Moim zdaniem ta część ludzi która ŚWIADOMIE nie poszła na wybory - twierdząc że
        dany układ partyjny jej nie odpowiada wykazała się większym zrozumieniem
        problemu tych wyborów niż ta część która patrząc na przyszłe korzyści "krainy
        kolesi" dała głos(jak pies który na rozkaz szczeka).
        Czy w sejmie wszyscy muszą być za? Czy nie ma przeciw lub wstrzymał się od
        głosu? I co - zawsze trzeba sie za kimś/czymś opowiedzieć? A może lepiej żeby
        frekwencja była wyższa, bo to dobrze wygląda jak ma sie wieksze poparcie
        liczone głosami wyborców a nie procentami? A zauważyłeś że nikt nie podaje
        głosów nieważnych? A jest ich sporo.
        Niestety nie czytasz uważnie drogi pemacie postów swoich interlokutorów - nikt
        nie może mi zarzucić że przez ostatnie 16 lat nie brałem czynnego udziału w
        wyborach, lecz widząc skutki tych wyborów niestety tym razem przeczytawszy
        programy polityczne (zwłaszcza gospodarcze) sensowniejszych partii postanowiłem
        powiedzieć NIE.

Nie jestem "jakimś tam nieudacznikiem - trybem w machinie" - dobre
        wykształcenie, dobra praca + własna firma, dobre zarobki, niezły majątek(bez
        hipoteki itp) jak na faceta parę lat po 30stce startującego po studiach od
        zera. Natomiast CZUJĘ SIĘ TRYBEM W MACHINIE POLITYCZNEJ - trybem który chce się
        wyłamać.
        twm
        • Gość: twm doprecyzowanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.05, 17:38
          mówiąc o czynnym udziale - miałem na myśli korzystanie z biernego prawa
          wyborczego.
          I jak gdzieś wcześniej było napisane - nawet głosując na określonego człowieka
          nie mam pewności że PARTIA nie zamieni głosów oddanych na niego na głosy na
          kogo innego.
          A programy wyborcze po szumnym ich głoszeniu idą do kosza - liczy się później
          rzeczywistość, a ta boli.

a prezio Kwa powiedział już kiedyś TKM

twm

......................
          "pamięć ludzka jest wybiórcza, ale my mamy wszystko nagrane" PP
      • neti13 Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy 30.09.05, 11:43
        Nowy cyrk , nowe malpy . Oby tylko to nasze zoo wytrzymalo te " igraszki " ;)
    • Gość: twm No i popis dali - Marcinkiewicz premierem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.05, 20:22
      I jaką to odpowiedzialność polityczną mamy w Kaczogrodzie? Żadną - dać
      figuranta i tyle.
      I pierdut i po politycznych deklaracjach "czuję się właściwym kandydatem na
      premiera...blebleble".
      Back sit driver ....
      Prawdziwy męcizna nawet nie zaczął to jak skończy? ;)
      Pozdrowienia dla elektoratu PiS...
      twm
    • Gość: Wyborca Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 21:48
      Wybory są po to by iśc głosować a nie siedzieć w domu i robić teraz debila na
      forum, w demokracji na zachodzie ludzie chodzą do wyborów mimo, że niekiedy
      sytuacja była podobna jak w Polsce ludzie chodzli bo wiedzieli że jeśli pójdą
      to może się coś zmieni, a tak myślące osoby jak ty to jest demagogia, która nie
      pomaga temu krajowi, bo wy myślicie jak pójde na wybory co się zmieni, jak nie
      pójde też się nic nie zmieni, a trzeba chodzić bo to coś zmiena i nie nabijać
      się z ludzi co chodzą na wybory bo na Polsce ojczyźnie zależy nam chodzącym na
      wybory, a taki darmozjad jak ty nie chodzi na wybory bo jak by mógł to by
      zmienił pierwszy Polske na jakiś inny kraj, bo nie szanuje swojej drugiej matki
      którą jes ten kraj.
    • Gość: ubawiony :))) Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 06.10.05, 08:55
      Jeszcze większy ubaw będę miał w tą niedzielę :))) Naiwni :)))
      • Gość: Paweł Z. Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.10.05, 09:32
        Prezydent RP to stanowisko tytularne, bez specjalnych kompetencji. Małpę
        powinni wybrać na to stanowisko. Przynajmniej kazałaby sobie kupować banany w
        hipermarkecie. Człowiek będzie chciał żreć kawior.
      • Gość: m Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 08:59
        jEŚŁI TO CIĘ CIESZY....
        JAK DZIECKO, KTÓRE UCIEKA MATYCE Z GOŁYM, ZPAĆKANYM TYŁKIEM ...TEZ MA RADOCHĘ
        • Gość: ubawiony do łez :) Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 10.10.05, 09:03
          > jEŚŁI TO CIĘ CIESZY....
          > JAK DZIECKO, KTÓRE UCIEKA MATYCE Z GOŁYM, ZPAĆKANYM TYŁKIEM ...TEZ MA RADOCHĘ

Ciekawe masz doświadczenia z dzieciństwa :))) hi! hi! hi!
          Jak widzę tobie też głosowanie w wyborach kojarzy się z gów... :)))
    • Gość: Marcin Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.dzi.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 06.10.05, 11:48
      Gosciu ubawiony....ALES TY CZERWONY,I W.......Y
      • kolejar Re: Co cię tak bawi? Ja to mam ubaw! 07.10.05, 03:44
        Mam ubaw z ciemniaków, którzy nie chodzą. :)))))
    • Gość: Kamyk Re: Ale mam ubaw z naiwniaków którzy poszli na wy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.05, 20:57
      Wygadujesz głupoty!!! Naiwny jest ten, kto na wybory nie poszedł. Jeżeli nie
      bedziemy głosować w Polsce na pewno nic się nie zmieni. To Ty decydujesz kto
      rządzi w kraju, a jeśli się nie sprawdził, dostaje od wyborców bilet w jedną
      stronę. I tak na koniec: nie głosujesz - nie możesz narzekać, że jest źle!!!
      • kolejar Do Kamyka 10.10.05, 03:10
        Gość portalu: Kamyk napisał(a):
        > Wygadujesz głupoty!!! Naiwny jest ten, kto na wybory nie poszedł.

Dokładnie!
        Ale ja mówię - nie chodzą ciemniaki - nie naiwniaki! I usiłują to po swojemu -
        ciemniacku jakoś uzasadniać. Potem dalej narzekają... Spieprzać Dziady!
        • Gość: ubawiony do łez :) Re: Do Kamyka IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 10.10.05, 07:20
          ha! ha! ha! A co znów daliście się nabrać złotoustym pseudopolitykom i
          poszliście na wybory? :))) Ale jaja :) Nawiwność ludzka nie zna granic. Teraz
          pewnie dzięki waszym wyborom będzie wam się żyło zdecydowanie lepiej ha! ha!
          ha! Do czasu aż sobie nie zdacie sprawy że ci na których głosowaliście mają was
          głęboko w d... Ale niwniacy nie mogę się powstrzymać od śmiechu :)))

Bawicie mnie bardziej niż ci którzy ciągle dają się nabierać na system
          argentyński :)))
    • Gość: ubawiony do łez :) Jesteście dumni ze swojego wyboru ? :))) IP: *.e-wro.net.pl 16.01.06, 09:26
      Jesteście dumni ze swojego wyboru ? :)))
      Wiedziałem że tak będzie, bo tak jest zawsze z naszymi pseudopolitykami.
      Badziewie i nie ma na kogo głosować.

• Gość: wax Re: Jesteście dumni ze swojego wyboru ? :))) IP: *.iitd.pan.wroc.pl 16.01.06, 09:35
        powoli ten watek nabiera aktualnosci
    • Gość: ubawiony :))) u ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! IP: *.e-wro.net.pl 02.02.06, 20:49
      i co naiwniaki?
      • Gość: obserwator Re: u ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.02.06, 10:40
        Ale mam ubaw z tych, którzy nie poszli na wybory! Nie chciało im się albo nie
        mogli, bo mieli ciekawsze i ważniejsze rzeczy do roboty: wyjazd na weekend,
        studia zaoczne, praca zarobkowa, kino, kawiarnie, książki, muzea... A mohery
        zalożyły berety i karnie pomaszerowały do kościoła, a stamtąd prosto do urn
        wyborczych wyrazić swja wolę zgodnie z instrukcją księdza Rydzyka i swojego
        proboszcza... Wybrały nasze ciocie, babcie, kuzynki, a moze i siostrzyczki...
        Demokracja jest okrutna - pokazuje nam, kim naprawde jesteśmy. Żadna tam
        Europa, ale Białoruś i Kazachstan to nasi pobratymcy. No, może jeszcze coś z
        Iranu mamy - głownie zapał religijny i chęć zaszczepiania Europie wartości
        religinych. Europa o nich marzy i nie może się doczekać obcojęzycznych wersji
        Radia Maryja, a przynajmniej anglojęzycznej edycji "Naszego Dziennika".
        • truten.zenobi Re: u ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! 03.02.06, 19:54
          A ja mam ubaw z tych, którzy dopiero teraz zaczynają rozumieć czym grożą rządy
          "prawicowo" "katolickich" narodowych socjalistów.
          ocywiście jeszcze do nich nie dociera dlaczego przegrali wybory ale to są
          "enteligentne" bestie napewno kiedyś zrozumieją.

Póki co mam też ubaw widząc kolejne "niepowodzenia" "premiera z krakowa" czy
          chociażby urzędników mających "mientko" w gaciach przed czystkami.

A nam maluczkim się niewiele zmieni...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka