Gość: rwt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.01, 01:20 Wydaje mi sie, że to sensowny pomysł. Powinnismy wesprzeć UW jeśli nie chcemy reszty życia spędzić OSZOŁOMOWIE. Kto jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: greg Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 01:34 Brawo!Też o tym myślałem.Tym bardziej teraz,w tak trudnych dla Niej chwilach. Trzeba coś robić,trzeba wspierać Unitów.Głównie postawić na marketing,dotrzeć do wyborców.Jak Wielu mówi :"Unia to świetny towar w kiepskim opakowaniu".Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwt Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.01, 08:16 Takie teraz czasy. Partia, choćby miała 100 Mazowieckich i 100 Geremków jeśli nie zatrudni dobrej ekipy od marketingu przegra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nell Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: 213.77.49.* 24.09.01, 08:29 To nie gadaj, bo chyba tylko na tym się skończy, tyko wstąp do UW. Takich ludzi potrzeba w każdej partii. I bierz się do działania. Ale to już jest troszke trudniejsze i wymaga trochę pracy i poświęcenia prywatnego czasu, za którą niekoniecznie zapłacą. I w tym momencie kończy się słomiany zapał takich jak Ty, co potem tylko umieją narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwt Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.01, 09:11 NELL forum po to jest, żeby "gadać". Oczywiście masz rację, że nie wolno na tym poprzestać. Nie szukam etatu, a sposobu by wesprzeć UW. Co do słomianego zapału to nie masz żadnych przesłanek żeby przypisywać go właśnie mnie. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.chem.uni.wroc.pl 24.09.01, 09:28 Ja tez. Najwyzszy czas na to. Wlasnie w tej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwt Re: UW - namiary (rwt) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.01, 09:30 Okręg Wrocławski: ul Zelwerowicza 16 tel. 354-83-95 e-mail: rada@uw-wroclaw.org.pl www.ds.uw.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Re: UW - namiary (rwt) IP: *.chem.uni.wroc.pl 25.09.01, 09:41 Gość portalu: rwt napisał(a): > Okręg Wrocławski: > ul Zelwerowicza 16 > tel. 354-83-95 > e-mail: rada@uw-wroclaw.org.pl > www.ds.uw.org.pl Dzieki. Lece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoltan Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 11:11 Ludzie, czy wy jesteście normalni ? Mamy 16% bezrobocie, wzrost gospodarczy 2 i gigantyczną dziurę budżetową. Daj boże, aby geremek nigdy nie wrócił do aktywnej polityki, a balcerowicz odszedł razem z NBP. I żebyśmy szybko zapomnieli o tych wybitnych zbawcach kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 12:13 Jasne i to wszystko wina Uni!Koalicja z AWS-em - czyli w większości ze związkiem zawodowym - nie mogłą być skuteczna w działaniu.Poza tym i w światowej gospodarce jest regres .Gdyby Unia mogła choć w części zrealizować swoje postulaty,moglibyśmy ją oceniać.A tak była tylko mniejszościowym koalicjantem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyiv a zapisuj się IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 12:08 i dalej razem na madagaskar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azs Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.01, 18:27 Gość portalu: rwt napisał(a): > Wydaje mi sie, że to sensowny pomysł. Powinnismy wesprzeć UW jeśli nie chcemy > reszty życia spędzić OSZOŁOMOWIE. > Kto jeszcze? Ja też się zapiszę. Tak trzymaj rwt!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 18:59 Ja też. Wolę z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.01, 22:07 Gość portalu: rwt napisał(a): > Wydaje mi sie, że to sensowny pomysł. Powinnismy wesprzeć UW jeśli nie chcemy > reszty życia spędzić OSZOŁOMOWIE. > Kto jeszcze? Chyba nie mamy innego wyjścia, by ratować usychający etos inteligenta w n-tym pokoleniu...ale jest jedno ALE - poczekam do 14 października i posłucham, co kierownictwo ma nam do powiedzenia o działalności w latach 1997-2001. UW wyczerpała swój kredyt zaufania - jest na debecie. Zachowajmy się chociaż raz jak na middle class przystało - policzmy, zróbmy bilans zamknięcia i otwarcia, a także zanalizujmy biznessplan. Przecież UW odwołuje się do klasy średniej - czyż nie? Więc może niech podda się audytowi? Dla dobra nowej UW - bądźmy bezwzględni i sprawiedliwi, bądźmy lepsi od innych - i to nie na wyborczej ulotce, raz na 4 lata. I - w ręce prof. Geremka - wybierzmy wreszcie kierunek na tyh cholernych schodach!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.09.01, 22:58 Też bym tak zrobiła, gdyby... gdybym już wcześniej się nie zapisała :) A pomysł ten przyszedł mi do głowy także w momencie krytycznym dla UW: powstanie PO i migracja w jej stronę tych, którym zależy tylko na stołkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.01, 23:33 Gość portalu: lili napisał(a): > Też bym tak zrobiła, gdyby... gdybym już wcześniej się nie zapisała :) > A pomysł ten przyszedł mi do głowy także w momencie krytycznym dla UW: > powstanie PO i migracja w jej stronę tych, którym zależy tylko na stołkach. Ha, ja do tej pory radziłam sobie bez partii, jakoś nie było mi to potrzebne - tak samo jak "zbiorówka" w kościele. Ale teraz...gdzieś te 7% czytających obywateli wartałoby razem upchnąć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
efka Re: Zapiszę się do UW (rwt) 16.10.01, 00:14 Podsyłam do góry ten wątek - lewitował gdzieś w czasie przeszłym dokonanym...może pogadamy raz jeszcze na ten sam temat? Sytuacja jest trochę inna niż tuż po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zsypek Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 00:18 W czym inna? za UW ma jeszcze mniej poparcia niz miala w czasie wyborow? Odpowiedz Link Zgłoś
efka Re: Zapiszę się do UW (rwt) 16.10.01, 00:24 Gość portalu: Zsypek napisał(a): > W czym inna? za UW ma jeszcze mniej poparcia niz miala w czasie wyborow? Chociażby w tym inna, że spada!! Pamiętasz scenę z "Ziemi Obiecanej" - ja nie mam nic, on nie ma nic, ty nie masz nic - zróbmy interes... Tylko proszę, bez aluzji na wiadomy temat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zsypek Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 00:40 efka napisał(a): > Gość portalu: Zsypek napisał(a): > > > W czym inna? za UW ma jeszcze mniej poparcia niz miala w czasie wyborow? > > Chociażby w tym inna, że spada!! > Pamiętasz scenę z "Ziemi Obiecanej" - ja nie mam nic, on nie ma nic, ty nie mas > z > nic - zróbmy interes... Tylko proszę, bez aluzji na wiadomy temat! No dobra, nie bede robil (aluzji). Powiem szczerze, ze jestem na nich rozwscieczony, czemu dalem zreszta wyraz na innych listach. Jestem przekonany, ze w Polsce mogla powstac socjaldemokracja z prawdziwego zdarzenia. Gdzies tutaj zreszta napisalem, ze korzenie niemieckiej socjaldemokracji znajduja sie w koalicji antyfaszystowskiej. A tu mamy partie socjaldemokratyczna o rodowodzie totalitarnym. Moim zdaniem wlasnie UW zablokowala miejsce na scenie politycznej (ktora nie jest rozciagliwa jak guma) uprawiajac de facto socjald. propagande i mieszajac tej nieszczesnej inteligencji w glowach, a w rzeczywistosci bardzo "dzielnie" przeciwstawiajac sie jakiemukolwiek ruchowi na lewo. Frasyniukowi tez rozne rzeczy pamietam i nie przekonuja mnie jego dzisiejsze wypowiedzi o koniecznosci zwrocenia sie na lewo. Juz raz tak gadali i co z tego wyszlo? Ja mam poglady socjaldemokratyczne, a bedzie mnie reprezentowal Miller, a nie ktos z "S". Sytuacja rozpaczliwa egzystencjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sew Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: 10.71.0.* / *.tfl.pl 16.10.01, 09:50 Ale z Millerem jest i UP, która to tą lewicą nietotalitarną jest przecie, nie głosowałeś na kandydata UP? Przeć oni tacy solidarni i lewi w dodatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zsypek Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 21:33 Gość portalu: sew napisał(a): > Ale z Millerem jest i UP, która to tą lewicą nietotalitarną jest przecie, nie > głosowałeś na kandydata UP? Przeć oni tacy solidarni i lewi w dodatku. "Lewi", owszem, choc na mnie troche za bardzo. Ale nie "solidarni" tylko Fiszbachowcy z PZPR. Chyba ze mozna powiedziec, ze w KC PZPR (rodowod Nalecza) byla scisle tajna komorka NSZZ"S". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pafik Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.kom-net.pl 17.10.01, 15:58 Gość portalu: Zsypek napisał(a): > Jestem przekonany, > ze > w Polsce mogla powstac socjaldemokracja z prawdziwego zdarzenia. Gdzies tutaj > zreszta napisalem, ze korzenie niemieckiej socjaldemokracji znajduja sie w > koalicji antyfaszystowskiej. A tu mamy partie socjaldemokratyczna o rodowodzie > totalitarnym. Moim zdaniem wlasnie UW zablokowala miejsce na scenie politycznej > > (ktora nie jest rozciagliwa jak guma) uprawiajac de facto socjald. propagande i > > mieszajac tej nieszczesnej inteligencji w glowach, a w rzeczywistosci > bardzo "dzielnie" przeciwstawiajac sie jakiemukolwiek ruchowi na lewo. > Frasyniukowi tez rozne rzeczy pamietam i nie przekonuja mnie jego dzisiejsze > wypowiedzi o koniecznosci zwrocenia sie na lewo. Juz raz tak gadali i co z tego > > wyszlo? Ja mam poglady socjaldemokratyczne, a bedzie mnie reprezentowal Miller, > a > nie ktos z "S". Sytuacja rozpaczliwa egzystencjonalnie. > Socjaldemokracja nierowna socjaldemokracji. Bardzo podoba mi sie obecna brytyjska Partia Pracy z Tonym Blairem na czele, ktora w istocie jest... centrowa, a nawet - nie bojmy sie tego slowa - centroprawicowa! Manifest Blaira i Schroedera z 1999 r. byl niczym innym jak zwroceniem sie w strone neoliberalizmu i odrzuceniem koncepcji "trzeciej drogi", czyli czegos pomiedzy kapitalizmem a socjalizmem. To wcale nie oznacza dzikiego kapitalizmu i zaprzeczenia idei spolecznej gospodarki rynkowej, ktora jest przeciez zapisana w naszej konstytucji. To oznacza natomiast ograniczenie panstwa opiekunczego, na ktore zwyczajnie nas nie stac, odchudzenie administracji centralnej, urynkowienie kolejnych sektorow i dziedzin, ktore w tej chwili doja nas wszystkich z pieniedzy (KRUS!) i likwidacje roznorakich regulacji oslabiajacych wolny rynek. Tymczasem rodzima socjaldemokracja wciaz zdaje sie tkwic w idealach "trzeciej drogi" i z chociazby tego powodu na moje poparcie nie ma co liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krnabrny Re: Zapiszę się do UW choć Bóg wie po co ? IP: *.pl 17.10.01, 22:16 Bronek,Władek,Tadeusz...docenieni zostali we wrześniu..... i chwała Bogu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karbol Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.01, 23:28 Gość portalu: rwt napisał(a): > Wydaje mi sie, że to sensowny pomysł. Powinnismy wesprzeć UW jeśli nie chcemy > reszty życia spędzić OSZOŁOMOWIE. > Kto jeszcze? Nie jest dobrym pytanie: kto jeszcze. Trzeba zapytać: co jeszcze? Na razie, dopóki Frasyniuk nie został liderem Unii, partia ta unosiła się w oparach własnej doskonałości. Unosiła się tak wysoko i w tak dobrej temperaturze, że nie zauważyła z tej wysokości swej doskonałości, że trochę niżej w dole żyją ludzie z pensji netto 400 zł, z czego 80 zł zabiera im bilet tramwajowy potrzebny na dojazd do pracy. Że ludzie ci pracują ciężko i wykonują pracę potrzebną. Unia Wolności straciła bardzo wiele pokazując swego lidera, prof. Geremka o głosie kaznodziei. Kaznodziei wszechwiedzącego, tłumaczącego, że można wychować dzieci za 400 zł miesięcznie. Rodzina z trójką dzieci i pracującym ojcem, zarabiała akurat na dojazdy do pracy i szkoły (o ile pracodawca taty lub mamy miał pieniądze na wypłatę). Setki tysięcy, jeśli nie miliony głosów w ostatnich wyborach stracone.Poszły na Leppera i SLD. Reszta głosów została w domu. Wstyd, Szanowna Unio. Wstyd, bo dawna nazwa Unia Demokratyczna, była bardziej nośna. Dzisiejsza nazwa: unia wolnosci kojarzy się wyłącznie z wolnością od pracy i zarabiania pieniędzy. Trzymam się nadziei, że Unia pod dowództwem Frasyniuka, Demostenesa naszych czasów, potrafi odzyskać trochę zaufania. Zaufania, że Unia nie jest partią ględzących kaznodziei. Ostrzegam, że jeśli Unię będzie firmował prof. Geremek, Balcerowicz i reszta drażniąco dobrze zarabiającego na budżecie towarzystwa, to nadzieje na sukces UNI w wyborach do samorządów są płonne. Haj. Odpowiedz Link Zgłoś
efka Re: Zapiszę się do UW (rwt) 18.10.01, 00:28 Przeczytałam na stronie uw pełny tekst wystąpienia WF z 14 października i dodatkowo list otwarty młodych, który WF w swoim wystąpieniu cytował. Szef walił się w piersi aż huczało, mea culpa unosiła się w powietrzu i mrugała oczkiem - patrzcie, jak pięknie biorę na siebie winy starszyzny rodowej! A Młodzi od listu - elita elit, szkoły muzyczne, harfy i skrzypce, wolontariuszki i sztandary poświęcenia na wietrze historii oraz praca u podstaw wśród ciemnego ludu. Nie wiem, może przesadzam, ale dalej nic z tego nie zrozumieli, a może by tak zauważyć, że to nie tylko "barbarzyńca w ogrodzie", ale także że to i "ogród nieplewiony" się kłania... Pilnie obserwuję dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zsypek PAFIK, KARBOL i Demostenes IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 07:24 Pafik, wlasnie dokladnie o to chodzi! Tyle, ze partia Tony Blaira sie nie zrobila "sama z siebie", a ciezka praca. Spedzilem wiele czasu w Londynie, bywalem na ich zebraniach (nikt mnie nie wyrzucal, mimo, ze jestem cudzoziemiec). Tylko, ze jakbys im powiedzial w twarz, ze sa centroprawica, to by sie nogami nakryli z wrazenia. To polski jezyk polityczny jest tak "ekstrawagancki", ale - zapewniam - nikt w swiecie by tego nie zrozumial o co ci chodzi. Np. co zebranie partyjne, to Blair uzywal wyrazu "socjalizm". Juz jako szef partii. Hm? Tyle, ze im sie ten wyraz w zaden sposob nie kojarzy z b. partiami komunistycznymi, ktore oni uwazaja za totalitarne, czy posttotalitarne. Poza tym Blair wcale (wbrew pozorom) nie skrecil na prawo, tylko - wrecz przeciwnie - zdemokratyzowal wewnetrzny mechanizm podejmowania decyzji. Chodzilo o to, ze jak byles czlonkiem zwiazku, to praktycznie nie miales prawa glosu w sprawach partii, bo jedyna uprawniona struktura byl aparat zwiazkowy. Czym to sie konczy Polacy przecwiczyli w praktyce, za pomoca ukladu NZSS "S" i AWS. (Zreszta, pewnie ta ekipa do tej pory nie wie, co bylo nie tak....) A wystarczy przeczytac co napisal KARBOL, zeby wiedziec, co bylo nie tak. Zreszta, nie tylko w AWS ale i UW. Dzisiejszy szef partii zreszta tez mowi, ze chce reprezentowac "inteligencje" a nie ludzi z pracy. Ale Karbol jednak przeginasz z tym Demostenesem. Słynny ateński mówca Demostenes (384-322 p.n.e.) o macedońskim królu Filipie II (panował w latach 359-336 p.n.e.) mówił tak: "nie Grek ani człowiek mający coś wspólnego z Grekami, ani nawet barbarzyńca z kraju, którego nazwę godzi się wymienić, lecz chłystek z Macedonii, gdzie jak dotąd nigdy nie można było nabyć porządnego niewolnika". A to Frasyniuk przeciez chce byc barbarzynca (tyle ze na mniejsza skale, w ogrodku). Pozniej Demostenes stanal na czele koalicji antymacedonskiej. Zaslynal jako blyskotliwy mowca i strateg. Nie dostrzegam analogii do W.F. Jesli juz, to Filip, ale nie Macedonski, tylko Z-Konopii... Zdrowko, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guilty Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: 212.160.147.* 18.10.01, 07:40 Głosuję na Unię we wszelakich wyborach od zawsze, i chętnie wsparłbym tą partię również w inny sposób. Tylko czy zapisanie się do niej w czymkolwiek pomoże ? Poza tym, przed bezkrytycznym wsparciem Unii powstrzymuje mnie obawa, że jest w jej kierownictwie więcej ludzi takich jak Paweł Piskorski (na szczęście odjechał na platformie), którzy w jawny sposób lekceważą wyborców ukrywając źródła swojego majątku. A przy okazji - kto może mi wyjaśnić, jakiego przedsiębiorstwa właścicielem jest W. Frasyniuk? "Mówiło się" kiedyś, że jest właścicielem radiotaxi 919, czy to prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś