Dodaj do ulubionych

Zapiszę się do UW (rwt)

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.01, 01:20
Wydaje mi sie, że to sensowny pomysł. Powinnismy wesprzeć UW jeśli nie chcemy
reszty życia spędzić OSZOŁOMOWIE.
Kto jeszcze?
Obserwuj wątek
    • Gość: greg Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 01:34
      Brawo!Też o tym myślałem.Tym bardziej teraz,w tak trudnych dla Niej chwilach.
      Trzeba coś robić,trzeba wspierać Unitów.Głównie postawić na marketing,dotrzeć
      do wyborców.Jak Wielu mówi :"Unia to świetny towar w kiepskim
      opakowaniu".Pozdrawiam.
      • Gość: rwt Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.01, 08:16
        Takie teraz czasy. Partia, choćby miała 100 Mazowieckich i 100 Geremków jeśli
        nie zatrudni dobrej ekipy od marketingu przegra.
    • Gość: nell Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: 213.77.49.* 24.09.01, 08:29
      To nie gadaj, bo chyba tylko na tym się skończy, tyko wstąp do UW.
      Takich ludzi potrzeba w każdej partii.
      I bierz się do działania.
      Ale to już jest troszke trudniejsze i wymaga trochę pracy i poświęcenia
      prywatnego czasu, za którą niekoniecznie zapłacą.
      I w tym momencie kończy się słomiany zapał takich jak Ty, co potem tylko umieją
      narzekać.
      • Gość: rwt Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.01, 09:11
        NELL forum po to jest, żeby "gadać". Oczywiście masz rację, że nie wolno na tym
        poprzestać. Nie szukam etatu, a sposobu by wesprzeć UW. Co do słomianego zapału
        to nie masz żadnych przesłanek żeby przypisywać go właśnie mnie.
        Pozdrowienia.
    • Gość: Kazio Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.chem.uni.wroc.pl 24.09.01, 09:28
      Ja tez. Najwyzszy czas na to. Wlasnie w tej chwili.
    • Gość: rwt Re: UW - namiary (rwt) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.01, 09:30
      Okręg Wrocławski:
      ul Zelwerowicza 16
      tel. 354-83-95
      e-mail: rada@uw-wroclaw.org.pl
      www.ds.uw.org.pl
      • Gość: Kazio Re: UW - namiary (rwt) IP: *.chem.uni.wroc.pl 25.09.01, 09:41
        Gość portalu: rwt napisał(a):

> Okręg Wrocławski:
        > ul Zelwerowicza 16
        > tel. 354-83-95
        > e-mail: rada@uw-wroclaw.org.pl
        > www.ds.uw.org.pl

Dzieki. Lece.
    • Gość: zoltan Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 11:11
      Ludzie, czy wy jesteście normalni ? Mamy 16% bezrobocie, wzrost gospodarczy 2
      i gigantyczną dziurę budżetową. Daj boże, aby geremek nigdy nie wrócił do
      aktywnej polityki, a balcerowicz odszedł razem z NBP. I żebyśmy szybko
      zapomnieli o tych wybitnych zbawcach kraju.
      • Gość: greg Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 12:13
        Jasne i to wszystko wina Uni!Koalicja z AWS-em - czyli w większości ze
        związkiem zawodowym - nie mogłą być skuteczna w działaniu.Poza tym i w
        światowej gospodarce jest regres .Gdyby Unia mogła choć w części zrealizować
        swoje postulaty,moglibyśmy ją oceniać.A tak była tylko mniejszościowym
        koalicjantem.
    • Gość: cyiv a zapisuj się IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 12:08
      i dalej razem na madagaskar
    • Gość: azs Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.01, 18:27

> Wydaje mi sie, że to sensowny pomysł. Powinnismy wesprzeć UW jeśli nie chcemy
      > reszty życia spędzić OSZOŁOMOWIE.
      > Kto jeszcze?

Ja też się zapiszę. Tak trzymaj rwt!!
    • Gość: jacek Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 18:59
      Ja też. Wolę z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć.
    • Gość: efka Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.01, 22:07

> Kto jeszcze?

Chyba nie mamy innego wyjścia, by ratować usychający etos inteligenta w n-tym
      pokoleniu...ale jest jedno ALE - poczekam do 14 października i posłucham, co
      kierownictwo ma nam do powiedzenia o działalności w latach 1997-2001. UW
      wyczerpała swój kredyt zaufania - jest na debecie. Zachowajmy się chociaż raz jak
      na middle class przystało - policzmy, zróbmy bilans zamknięcia i otwarcia, a
      także zanalizujmy biznessplan. Przecież UW odwołuje się do klasy średniej - czyż
      nie? Więc może niech podda się audytowi? Dla dobra nowej UW - bądźmy bezwzględni
      i sprawiedliwi, bądźmy lepsi od innych - i to nie na wyborczej ulotce, raz na 4
      lata. I - w ręce prof. Geremka - wybierzmy wreszcie kierunek na tyh cholernych
      schodach!!
    • Gość: lili Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.09.01, 22:58
      Też bym tak zrobiła, gdyby... gdybym już wcześniej się nie zapisała :)
      A pomysł ten przyszedł mi do głowy także w momencie krytycznym dla UW:
      powstanie PO i migracja w jej stronę tych, którym zależy tylko na stołkach.
      • Gość: efka Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.01, 23:33
        Gość portalu: lili napisał(a):

> Też bym tak zrobiła, gdyby... gdybym już wcześniej się nie zapisała :)
        > A pomysł ten przyszedł mi do głowy także w momencie krytycznym dla UW:
        > powstanie PO i migracja w jej stronę tych, którym zależy tylko na stołkach.

Ha, ja do tej pory radziłam sobie bez partii, jakoś nie było mi to potrzebne -
        tak samo jak "zbiorówka" w kościele. Ale teraz...gdzieś te 7% czytających
        obywateli wartałoby razem upchnąć. Pozdrawiam.
        • efka Re: Zapiszę się do UW (rwt) 16.10.01, 00:14
          Podsyłam do góry ten wątek - lewitował gdzieś w czasie przeszłym
          dokonanym...może pogadamy raz jeszcze na ten sam temat? Sytuacja jest trochę
          inna niż tuż po wyborach.
          • Gość: Zsypek Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 00:18
            W czym inna? za UW ma jeszcze mniej poparcia niz miala w czasie wyborow?
            • efka Re: Zapiszę się do UW (rwt) 16.10.01, 00:24
              Gość portalu: Zsypek napisał(a):

> W czym inna? za UW ma jeszcze mniej poparcia niz miala w czasie wyborow?

Chociażby w tym inna, że spada!!
              Pamiętasz scenę z "Ziemi Obiecanej" - ja nie mam nic, on nie ma nic, ty nie masz
              nic - zróbmy interes... Tylko proszę, bez aluzji na wiadomy temat!
              • Gość: Zsypek Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 00:40
                efka napisał(a):

> Gość portalu: Zsypek napisał(a):
                >
                > > W czym inna? za UW ma jeszcze mniej poparcia niz miala w czasie wyborow?
                >
                > Chociażby w tym inna, że spada!!
                > Pamiętasz scenę z "Ziemi Obiecanej" - ja nie mam nic, on nie ma nic, ty nie mas
                > z
                > nic - zróbmy interes... Tylko proszę, bez aluzji na wiadomy temat!
                No dobra, nie bede robil (aluzji). Powiem szczerze, ze jestem na nich
                rozwscieczony, czemu dalem zreszta wyraz na innych listach. Jestem przekonany, ze
                w Polsce mogla powstac socjaldemokracja z prawdziwego zdarzenia. Gdzies tutaj
                zreszta napisalem, ze korzenie niemieckiej socjaldemokracji znajduja sie w
                koalicji antyfaszystowskiej. A tu mamy partie socjaldemokratyczna o rodowodzie
                totalitarnym. Moim zdaniem wlasnie UW zablokowala miejsce na scenie politycznej
                (ktora nie jest rozciagliwa jak guma) uprawiajac de facto socjald. propagande i
                mieszajac tej nieszczesnej inteligencji w glowach, a w rzeczywistosci
                bardzo "dzielnie" przeciwstawiajac sie jakiemukolwiek ruchowi na lewo.
                Frasyniukowi tez rozne rzeczy pamietam i nie przekonuja mnie jego dzisiejsze
                wypowiedzi o koniecznosci zwrocenia sie na lewo. Juz raz tak gadali i co z tego
                wyszlo? Ja mam poglady socjaldemokratyczne, a bedzie mnie reprezentowal Miller, a
                nie ktos z "S". Sytuacja rozpaczliwa egzystencjonalnie.

• Gość: sew Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: 10.71.0.* / *.tfl.pl 16.10.01, 09:50
                  Ale z Millerem jest i UP, która to tą lewicą nietotalitarną jest przecie, nie
                  głosowałeś na kandydata UP? Przeć oni tacy solidarni i lewi w dodatku.
                  • Gość: Zsypek Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 21:33
                    Gość portalu: sew napisał(a):

> Ale z Millerem jest i UP, która to tą lewicą nietotalitarną jest przecie, nie
                    > głosowałeś na kandydata UP? Przeć oni tacy solidarni i lewi w dodatku.
                    "Lewi", owszem, choc na mnie troche za bardzo. Ale nie "solidarni" tylko
                    Fiszbachowcy z PZPR. Chyba ze mozna powiedziec, ze w KC PZPR (rodowod Nalecza)
                    byla scisle tajna komorka NSZZ"S".

• Gość: Pafik Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.kom-net.pl 17.10.01, 15:58
                  Gość portalu: Zsypek napisał(a):

> Jestem przekonany,
                  > ze
                  > w Polsce mogla powstac socjaldemokracja z prawdziwego zdarzenia. Gdzies tutaj
                  > zreszta napisalem, ze korzenie niemieckiej socjaldemokracji znajduja sie w
                  > koalicji antyfaszystowskiej. A tu mamy partie socjaldemokratyczna o rodowodzie
                  > totalitarnym. Moim zdaniem wlasnie UW zablokowala miejsce na scenie politycznej
                  >
                  > (ktora nie jest rozciagliwa jak guma) uprawiajac de facto socjald. propagande i
                  >
                  > mieszajac tej nieszczesnej inteligencji w glowach, a w rzeczywistosci
                  > bardzo "dzielnie" przeciwstawiajac sie jakiemukolwiek ruchowi na lewo.
                  > Frasyniukowi tez rozne rzeczy pamietam i nie przekonuja mnie jego dzisiejsze
                  > wypowiedzi o koniecznosci zwrocenia sie na lewo. Juz raz tak gadali i co z tego
                  >
                  > wyszlo? Ja mam poglady socjaldemokratyczne, a bedzie mnie reprezentowal Miller,
                  > a
                  > nie ktos z "S". Sytuacja rozpaczliwa egzystencjonalnie.
                  >

Socjaldemokracja nierowna socjaldemokracji. Bardzo podoba mi sie obecna brytyjska
                  Partia Pracy z Tonym Blairem na czele, ktora w istocie jest... centrowa, a
                  nawet - nie bojmy sie tego slowa - centroprawicowa! Manifest Blaira i Schroedera
                  z 1999 r. byl niczym innym jak zwroceniem sie w strone neoliberalizmu i
                  odrzuceniem koncepcji "trzeciej drogi", czyli czegos pomiedzy kapitalizmem a
                  socjalizmem. To wcale nie oznacza dzikiego kapitalizmu i zaprzeczenia idei
                  spolecznej gospodarki rynkowej, ktora jest przeciez zapisana w naszej
                  konstytucji. To oznacza natomiast ograniczenie panstwa opiekunczego, na ktore
                  zwyczajnie nas nie stac, odchudzenie administracji centralnej, urynkowienie
                  kolejnych sektorow i dziedzin, ktore w tej chwili doja nas wszystkich z pieniedzy
                  (KRUS!) i likwidacje roznorakich regulacji oslabiajacych wolny rynek.

Tymczasem rodzima socjaldemokracja wciaz zdaje sie tkwic w idealach "trzeciej
                  drogi" i z chociazby tego powodu na moje poparcie nie ma co liczyc.
    • Gość: krnabrny Re: Zapiszę się do UW choć Bóg wie po co ? IP: *.pl 17.10.01, 22:16
      Bronek,Władek,Tadeusz...docenieni zostali we wrześniu.....
      i chwała Bogu
    • Gość: karbol Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.01, 23:28

> Kto jeszcze?

Nie jest dobrym pytanie: kto jeszcze.
      Trzeba zapytać: co jeszcze?
      Na razie, dopóki Frasyniuk nie został liderem Unii, partia ta unosiła się w
      oparach własnej doskonałości. Unosiła się tak wysoko i w tak dobrej temperaturze,
      że nie zauważyła z tej wysokości swej doskonałości, że trochę niżej w dole żyją
      ludzie z pensji netto 400 zł, z czego 80 zł zabiera im bilet tramwajowy potrzebny
      na dojazd do pracy. Że ludzie ci pracują ciężko i wykonują pracę potrzebną.
      Unia Wolności straciła bardzo wiele pokazując swego lidera, prof. Geremka o
      głosie kaznodziei. Kaznodziei wszechwiedzącego, tłumaczącego, że można wychować
      dzieci za 400 zł miesięcznie. Rodzina z trójką dzieci i pracującym ojcem,
      zarabiała akurat na dojazdy do pracy i szkoły (o ile pracodawca taty lub mamy
      miał pieniądze na wypłatę).
      Setki tysięcy, jeśli nie miliony głosów w ostatnich wyborach stracone.Poszły na
      Leppera i SLD. Reszta głosów została w domu.
      Wstyd, Szanowna Unio. Wstyd, bo dawna nazwa Unia Demokratyczna, była bardziej
      nośna.
      Dzisiejsza nazwa: unia wolnosci kojarzy się wyłącznie z wolnością od pracy i
      zarabiania pieniędzy.
      Trzymam się nadziei, że Unia pod dowództwem Frasyniuka, Demostenesa naszych
      czasów, potrafi odzyskać trochę zaufania. Zaufania, że Unia nie jest partią
      ględzących kaznodziei.
      Ostrzegam, że jeśli Unię będzie firmował prof. Geremek, Balcerowicz i reszta
      drażniąco dobrze zarabiającego na budżecie towarzystwa, to nadzieje na sukces UNI
      w wyborach do samorządów są płonne.
      Haj.
      • efka Re: Zapiszę się do UW (rwt) 18.10.01, 00:28
        Przeczytałam na stronie uw pełny tekst wystąpienia WF z 14 października i
        dodatkowo list otwarty młodych, który WF w swoim wystąpieniu cytował. Szef
        walił się w piersi aż huczało, mea culpa unosiła się w powietrzu i mrugała
        oczkiem - patrzcie, jak pięknie biorę na siebie winy starszyzny rodowej! A
        Młodzi od listu - elita elit, szkoły muzyczne, harfy i skrzypce, wolontariuszki
        i sztandary poświęcenia na wietrze historii oraz praca u podstaw wśród ciemnego
        ludu. Nie wiem, może przesadzam, ale dalej nic z tego nie zrozumieli, a może by
        tak zauważyć, że to nie tylko "barbarzyńca w ogrodzie", ale także że to
        i "ogród nieplewiony" się kłania...
        Pilnie obserwuję dalej.
        • Gość: Zsypek PAFIK, KARBOL i Demostenes IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 07:24
          Pafik, wlasnie dokladnie o to chodzi! Tyle, ze partia Tony Blaira sie nie
          zrobila "sama z siebie", a ciezka praca. Spedzilem wiele czasu w Londynie,
          bywalem na ich zebraniach (nikt mnie nie wyrzucal, mimo, ze jestem
          cudzoziemiec). Tylko, ze jakbys im powiedzial w twarz, ze sa centroprawica, to
          by sie nogami nakryli z wrazenia. To polski jezyk polityczny jest
          tak "ekstrawagancki", ale - zapewniam - nikt w swiecie by tego nie zrozumial o
          co ci chodzi. Np. co zebranie partyjne, to Blair uzywal wyrazu "socjalizm". Juz
          jako szef partii. Hm? Tyle, ze im sie ten wyraz w zaden sposob nie kojarzy z b.
          partiami komunistycznymi, ktore oni uwazaja za totalitarne, czy
          posttotalitarne. Poza tym Blair wcale (wbrew pozorom) nie skrecil na prawo,
          tylko - wrecz przeciwnie - zdemokratyzowal wewnetrzny mechanizm podejmowania
          decyzji. Chodzilo o to, ze jak byles czlonkiem zwiazku, to praktycznie nie
          miales prawa glosu w sprawach partii, bo jedyna uprawniona struktura byl aparat
          zwiazkowy. Czym to sie konczy Polacy przecwiczyli w praktyce, za pomoca ukladu
          NZSS "S" i AWS. (Zreszta, pewnie ta ekipa do tej pory nie wie, co bylo nie
          tak....)

A wystarczy przeczytac co napisal KARBOL, zeby wiedziec, co bylo nie tak.
          Zreszta, nie tylko w AWS ale i UW. Dzisiejszy szef partii zreszta tez mowi, ze
          chce reprezentowac "inteligencje" a nie ludzi z pracy. Ale Karbol jednak
          przeginasz z tym Demostenesem. Słynny ateński mówca Demostenes (384-322 p.n.e.)
          o macedońskim królu Filipie II (panował w latach 359-336 p.n.e.) mówił
          tak: "nie Grek ani człowiek mający coś wspólnego z Grekami, ani nawet
          barbarzyńca z kraju, którego nazwę godzi się wymienić, lecz chłystek z
          Macedonii, gdzie jak dotąd nigdy nie można było nabyć porządnego niewolnika". A
          to Frasyniuk przeciez chce byc barbarzynca (tyle ze na mniejsza skale, w
          ogrodku). Pozniej Demostenes stanal na czele koalicji antymacedonskiej.
          Zaslynal jako blyskotliwy mowca i strateg. Nie dostrzegam analogii do W.F.
          Jesli juz, to Filip, ale nie Macedonski, tylko Z-Konopii...

Zdrowko,

• Gość: Guilty Re: Zapiszę się do UW (rwt) IP: 212.160.147.* 18.10.01, 07:40
      Głosuję na Unię we wszelakich wyborach od zawsze, i chętnie wsparłbym tą partię
      również w inny sposób. Tylko czy zapisanie się do niej w czymkolwiek pomoże ?
      Poza tym, przed bezkrytycznym wsparciem Unii powstrzymuje mnie obawa, że jest w
      jej kierownictwie więcej ludzi takich jak Paweł Piskorski (na szczęście
      odjechał na platformie), którzy w jawny sposób lekceważą wyborców ukrywając
      źródła swojego majątku. A przy okazji - kto może mi wyjaśnić, jakiego
      przedsiębiorstwa właścicielem jest W. Frasyniuk? "Mówiło się" kiedyś, że jest
      właścicielem radiotaxi 919, czy to prawda ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka