Dodaj do ulubionych

Sztuczny stok pod ratuszem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 20:04
Kurcze,ale swietny pomysl:)Bylo juz lodowisko,western show,teraz narty,...co
jeszcze znajdzie sie w Rynku??Moze katesurfing-sztuczny zbiornik morski i fale??
Obserwuj wątek
    • Gość: mx Sztuczny stok IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 05.10.05, 08:17
      a pamiętacie obietnice dotyczące stoku na Gaju? Zgodnie z obietnicami
      Prezydenta, złożonymi rok wcześniej, od czerwca 2005 można na nim jeździć -
      wirtualnie...
    • Gość: 1944 Re: Sztuczny stok pod ratuszem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.05, 14:27
      Szkoda że nie w RATUSZU W GABINECIE PREZYDENTA
      • Gość: :| Re: Sztuczny stok pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 15:42
        Jeszcze bedzie skocznia narciarska i tor samochodowy
        • marlenkamc Re: Sztuczny stok pod ratuszem 06.10.05, 10:46
          Mi się pomysł bardzo podoba .... w czasie pracy z moimi ludziskami będziemy
          śmigać na nartach hihih :-)
    • map4 Re: Sztuczny stok pod ratuszem 05.10.05, 16:14
      Gość portalu: mruczek napisał(a):

> Kurcze,ale swietny pomysl:)Bylo juz lodowisko,western show,teraz narty,...co
      > jeszcze znajdzie sie w Rynku??Moze katesurfing-sztuczny zbiornik morski i fale?
      > ?

Jestem już trochę zmęczony coroczną maskaradą na tym placu. W związku z tym
      proponuję postawienie tam potężnego cokołu (takiego na trzy piętra) z odlanym ze
      spiżu i wskazującym ciemniakom, malkontentom, trollom, lewakom, cyklistom,
      reakcjonistom, rudym i innym dysydentom jedynie słuszną drogę do świetlanej
      przyszłości pierwszym obywatelem Wrocławia, Rafałem Szanownym Panem Prezydentem
      Miasta Wrocławia Dutkiewiczem. Pomnik Zdroja też może stanąć, ale musi być
      mniejszy. Dzięki rozmiarom placu szacuję, że będziemy mieć po o-boskim jeszcze
      maksymalnie dwóch prezydentów. Na więcej pomników nam na pl. Gołębim miejsca po
      prostu nie starczy.

Oczywiście budowa tego pomnika wymusi na ratuszu zakup przynajmniej trzech
      helikopterów do odganiania gołębi. Jeden będzie latał, drugi czekał na zmianę a
      trzeci będzie stacjonował w strategicznym odwodzie miejskiej flotylli śmigłowców
      przeciwgołębnych straży miejskiej. Szefem tego zalążka miejskich sił
      powietrznych ogłosimy Kociębę-Żabskiego, a celem ochrony wrocławskich kierowców
      zezwolimy mu na używanie trzeciej maszyny w razie powrotu z popijawy.

A tak w ogóle to obok fontanny powinno zostać wydzielone a zadaszone miejsce dla
      limuzyny prezydenta, a jego kierowca powinien przez cały dzień publicznie ją
      polerować.
      Oczywiście Skodę należy jak najszybciej pogonić na złom. Takie wspaniałe miasto
      musi być stać na lepszy reprezentacyjny wóz dla Rafałka.

Nie umiem się zdecydować: Rolls-Royce ? Bentley ? Maybach ?
      A może przedłużony Hummer H1, ze względu na stan ulic ?
      • Gość: zaskoczona Re: Sztuczny stok pod ratuszem IP: *.telemedia.org.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 22:07
        nie kumam... po prostu nie rozumiem... dlaczego jak dzieje sie coś pozytywnego
        w tym miescie zawsze pojawi sie opinia, że ŹLE... To moze zróbmy tak... skoro
        tak bardzo nie podobaja Ci sie władze sam spróbuj zorganizowac... tak z
        inicjatywy obywatelskiej cos ciekawszego lub bardziej wartosciowego dla
        miasta... Mnie też sie nie raz ost wymskło kilka niepochlebnych opini na temat
        tego co sie dzieje z komunikacją we wrocku... i jedyne co mam do zarzucenia to
        organizacja tych remontów a nie ich istnienie... no wiec jak... jest juz
        pomysł, skoro nasza władza robi źle to prosze bardzo... wolna droga... czekam
        na rezultaty... poczekam sobie w ten weekend korzystajac z okazji i
        wykorzystujac dobra zabawe za free... a nawet jesli miasto sie do tego
        dołozyło... to i tak bedzie za ja za to płace wiec zamaist marudzic mam zamiar
        wykorzystac juz i tak zainwestowana kase:PPPP
        • Gość: Łoś_bimbacz Re: Sztuczny stok pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 09:47
          >Mnie też sie nie raz ost wymskło kilka niepochlebnych opini na temat
          > tego co sie dzieje z komunikacją we wrocku.....

Ależ wybaczamy te drobne nieprawomyślności, po złożonej tu samokrytyce, winy
          są odpuszczone i wracasz do wspólnoty POprawnych wrocławian:))))
          W nagrodę możesz pojeździć na tym przecudnie długim stoku.
    • Gość: gosc Re: Sztuczny stok pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 16:56
      ech i dla kogo ta reklama przeciez nie dla szarakow których nie stac na wyjazd
      na prawdziwe narty! Ciekawe ile zarobi na tym miasto a moze dołokłada do interesu?
      • Gość: Złośliwy pytacz Za ile i kto komu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 17:46
        Ile nam Austriacy płacą za za reklamę swego regionu na rynku wrocławskim, a
        jeżeli nie płacą to czy możemy wybudować w zamian trzydziestometrową makietę
        Hali Ludowej na środku Innsbrucka za darmochę.Zwracam uwagę, że Gazeta nie ma
        zwyczaju zadawać tego typu, cisnących sie na usta pytań naszej kochanej władzy.
        • a_o_s Re: Za ile i kto komu? 06.10.05, 09:02
          moze nie zadają "tego typu, cisnących sie na usta pytań" bo cisna się one
          jedynie tobie. mi się nic nie ciśnie. no moze tylko stwierdzenie, ze pomysl
          jest podwojnie fajny: po pierwsze fajny jako pomysl [stok narciarski w
          rynku!!!] a po drugie, ze robione to jest nie przez miasto. czyli taki bonusik.
          dla mnie bomba.
          • kazimierzp GDZIE ??? 06.10.05, 09:15
            Pomysł świetny! Lokalizacja z punktu widzenia marketingowego (dla Austriaków)
            doskonała! Tylko czy rynek wrocławski to taki śmietnik do którego mozna wrzucać
            wszystko? Czy on wymaga zagęszczania i nakładania się na siebie oferty? Może
            należałoby lokować takie urządzenia na Nowym Targu o którego ożywienie martwimy
            sie wszyscy w innym miejscu tego forum?
            Czy musi to być koniecznie rynek?
            W Wiedniu takie hece też są koło ratusza, ale tam ratusz stoi w innym
            urbanistycznie miejscu, poza głównymi historycznymi ulicami, w otoczeniu dużego
            założenia parkowego.
            • Gość: Mezopot Re: GDZIE ??? IP: *.hutmen.pl 06.10.05, 10:35
              Stok powinien stanąc na Pl. Wolności - świetnie komponowałby się z skateparkiem.
              -kazimierzp, co to jest założenie parkowe?
              • kazimierzp założenie parkowe! 07.10.05, 20:03
                Tak się określa teren zielony stworzony wokół jakiejś budowli, czy ciągu
                komunikacyjnego. Jak wklepiesz to hasło "założenie parkowe" w wyszukiwarkę to
                padnie wiele przykładów. W Wiedniu akurat ratusz z XIX wieku jest usytuowany
                kilkaset metrów od Opernring, oddzielony od tej trasy szerokim pasem zieleni.
                Na tej stronie:
                www.glasssteelandstone.com/BuildingDetail/22.php
                jest zdjęcie ratusza wiedeńskiego z placem po obu stronach obsadzonym drzewami.
                Na tym placu odbywają się festy i inne hece miejskie!;-)
    • Gość: Małysz otworzy? Re: Sztuczny stok pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 08:03
    • Gość: czy są już ofiary? Re: Sztuczny stok pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 22:09
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka