Dodaj do ulubionych

Śląsk Wrocław - Szczakowianka Jaworzno 1:0

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.10.05, 23:44
Czy ktoś mi może wyjaśnić, o co tym kibicom chodzi. Przyszedł facet, który
sfinansował upadający klub. Doprowadził swoją kasą do tego, że ci, którzy
uważają się za piłkarzy zaczęli wygrywać. Postawił na stołku prezesa gościa,
którego chciał postawić (jego kasa, jego klub więc mógł to zrobić). Więc
czemu kibice zaczęli ubliżać prezesowi? Czy tylko dlatego, że wymagał od nich
takiego zachowania, które obowiązuje w całym cywilizowanym świecie? W
przypadku pewnych standardów w zachowaniu na stadionach nie ważne jest to,
ile razy kto był na meczach i czy z drużyną był w każdym momencie. Jeśli się
z drużyną identyfikuje, to powinien się podpożądkować wszystkim obowiżującym
przepisom.
Obserwuj wątek
    • Gość: VVV Re: Śląsk Wrocław - Szczakowianka Jaworzno 1:0 IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 31.10.05, 07:55
      a redaktorki gazatki dalej jada po tych z ktorych i miedzy ktorymi zyja,
      najwiekszy "skandal" jak to piszecie to wasze zachowanie- rzadko zdarza sie w
      miejscowej prasie tak perfidne pisanie o miejscowym klubie i jego kibicach, ale
      wiadomo schetyny juz nie ma wiec Śląsk jest znowu bee, a co do sobanskiego
      jesli jest sie sku...lem to trzeba sie liczyc z tym ze ktos ci to powie prosto
      w oczy!
    • Gość: Apasz i znow smierdzi wam gazeto dobra zabawa ! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 31.10.05, 07:56
      Jak nie tedy to tędy .... flaga skinheads jest juz oki , ale doszukali sie
      krzyza celyckiego chyba cały płot ten pismak obszedł bo ja nie zauwarzyłem tej
      flagi ..
      odpie..... sie wkoncu !!!

robicie sie juz monotematyczni z tymi waszymi działaniami antysląskowymi !

Pzdr.

• Gość: Apasz opublikujcie tą ksiazeczke PZPNu !! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 31.10.05, 08:01
      opublikujcie tą ksiazeczke PZPNu i wszystko bedzie jasne , okazało sie ze flaga
      skinheads nie jest zabroniona , to obserwator w Łodzi chyba nie miał racji
      przerywając mecz , moze nalerzy go z tego rozliczy !
      • Gość: jj Re: opublikujcie tą ksiazeczke PZPNu !! IP: *.wroclaw.mm.pl 31.10.05, 09:11
        Zanim zaczniesz próbować pisać naucz się podstaw gramatyki języka polskiego.
      • Gość: pietrek marynarz Re: opublikujcie tą ksiazeczke PZPNu !! IP: 62.206.113.* 31.10.05, 13:48
        Masz racje Apasz!Obserwator dal dupy w lodzi.Ale o tym juz nikt nie pamieta
        rozliczyc dziada!!!!Pozdro z Berlin Ost!!!
    • Gość: VVV Re: Śląsk Wrocław - Szczakowianka Jaworzno 1:0 IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 31.10.05, 08:01
      XXX gosciu przeciez ty nawet nie przeczytales dokladnie tego artykulu - jak
      pisza nigdzie nie jest zabroniony napis "Skinheads" a tu nie chodzi o to kto o
      co prosil, bo prezes nie prosil, ale chodzi o forme tej twoim zdaniem "prosby",
      to on zachwal sie jak cham i obrazil nie tylko kibicow ale i klub ktorego jest
      prezesem, a takich ludzi w naszym klubie nie chcemy, jak zapewne zauwazyles
      mimo nie checie niektorych ludzi do Ptaka(bzdurne ultimatum) nie bylo ani
      jednego tekstu skierowanego w jego strone, wiec nie pakuj do wora sobanskiego i
      Ptaka, jak widac wiele osob nie znajac przepisow pzpn zaczelo nagonke na kibicow
    • Gość: wierzący w Śląsk Re: Śląsk Wrocław - Szczakowianka Jaworzno 1:0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 08:56
      Jasne,jedna flaga dozwolona,druga nie i tak w kółko rozwija pzpn przy pomocy
      dziennikarzy sztuczne i zastępcze problemy.Za to dozwolone
      są:korupcja,łapówki,sprzedajni sędziowie.Przecież wiadomo o co w tym całym
      zamieszaniu chodzi:zbliża się zjazd "przestępców zrzeszonych przeciw nam",jak
      trafnie określił to gremium Jan Tomaszewski.
      • Gość: OK Re: Śląsk Wrocław - Szczakowianka Jaworzno 1:0 IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.10.05, 09:19
        Chciałem się zapytać, w jakim celu była wywieszona flaga z napisem "skinheads"?
        Pytam z ciekawości, bo nie za bardzo rozumiem, co ten napis ma wspólnego ze
        Śląskiem, jego tradycją i piłką nożną. Dla mnie to trochę dziwne, ale może ktoś
        młodszy mnie oświeci, bo ja widocznie nie jestem w temacie :)
        Chciałbym się również dowiedzieć, dlaczego kibice nie chcieli porozmawiać o tym
        z Ptakiem? Tego już kompletnie nie rozumiem. Tak ciężko przyjść na spotkanie i
        po ludzku porozmawiać?
        Czy Sobański jest chamem, czy też nie, nie ma sensu rozstrzygać. Chodzę na
        mecze i wiem, że i wśród kibiców są inteligentni inaczej, którzy potem
        zachowują się jak urażone panienki, gdy ktoś powie im parę słów prawdy.
        Dorabianie do tego słów w stylu "obrażanie klubu, barw klubowych" jest moim
        zdaniem nieco śmieszne. 99 procent ;) z tych krzykaczy nie ma pojęcia o
        historii klubu i jego osiągnięciach, ale uważa się za wielkich patriotów i
        obrońców klubowej flagi :) Istna inkwizycja ;)
        Więcej luzu, panowie, więcej luzu. Z każdym się można dogadać. I z Ptakiem, i z
        Sobańskim, i z kibicami (chyba). Ale trzeba przyjść na spotkanie, a nie wyzywać
        się na stadionie, robiąc przy okazji wiochę zarówno z siebie, jak i z klubu, o
        który tak bardzo walczycie.
        • Gość: VVV Re: Śląsk Wrocław - Szczakowianka Jaworzno 1:0 IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 31.10.05, 09:47
          no i znow sam przyznales ze nie rozumiesz o co w tym chodzi , to po co sie
          wypowiadasz!! ile razy trzeba tlumaczyc tym ktorzy na Śląsk przychodza pierwszy
          raz(2,3,5 ale nie sa od dawna) ze Skinheads to nazwa grupy kibicow Śląska
          ktorzy sa z nim od lat i nazawsze , na dobre i na zle, poza tym nie jest ona
          zabroniona, jak wielu ludzi bedzie jeszcze pisalo bzdury nie znajac lub nie
          chcac znac prawdy, ilu jeszcze pederastow lub mieniacych sie obroncami prawa
          bedzie wciskac nieprawde innym o rzeczach zabronionych i nie, ilu jeszcze
          idiotow zabroni ludziom roznych rzeczy
          • Gość: OK Re: Śląsk Wrocław - Szczakowianka Jaworzno 1:0 IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.10.05, 10:38
            Spokojnie, przyjacielu, bo ci żyłka pęknie ;)
            Chodziłem na Śląsk 30 lat temu i chodzę nadal. Nie wciskaj mi kitu, że kibice
            Skinhead są ze Śląskiem od dawna, bo to śmieszne. Od dawna to ja jestem
            kibicem, a nie twoi Skinheads :D Skoro nie potrafisz normalnie odpowiedzieć na
            proste i grzeczne pytanie, to po co się ciskasz? Jeśli chciałem z Ptakiem też
            tak rozmawiać, to może jednak dobrze, że do spotkania nie doszło :)
            I nie wciskaj mi teraz kitu, że nazwa "skinheads" nie jest zabroniona, bo
            dowiedziałeś się o tym dopiero teraz. Nie zgrywaj więc, chłopie, na cwaniaka.
            Co to znaczy, że skinheads są kibicami na dobre i na złe? Że chodzą na mecze
            bez względu na to, czy drużyna wygrywa, czy też nie? Wielu tak robi. Po prostu
            się z tym nie afiszują. Widziałeś kiedyś starych dziadków z siedzących po
            drugiej stronie stadionu? No właśnie.
            Nie mów mi, czy mogę się wypowiadać, czy też nie. Ja prawo takowe posiadam.
            Pytanie brzmi, czy ty je masz. I daruj sobie ten napuszony ton. Młode wilczki
            zawsze szczekają na stare, jednak z tego szczekania niewiele wynika.
            Wiesz o co chodzi w kibicowaniu? Nauczył cię ktoś tego? Chyba nie, bo skoro
            piszesz w ten sposób... Nikt nie potrzbuje na stadionie zadymy - ani klub, ani
            trener, ani drużyna, ani inni kibice. Będziesz sponsorował Śląsk, gdy Ptak
            odejdzie? Nie będzisz. Więc przestań gadać wielkie słowa o miłości do Śląska i
            kibicowaniu. Guzik się na tym znasz. To są tylko młodzieńcze pseudofilozofie
            dorabiane do potrzeb chwili. Wielki wojenki między klubami. Hahaha. Jakież to
            dziecinne.
            Wywieszanie flag, transparentów, okrzyki, śpiewy - wszystko jest ok., ale z
            umiarem i z głową. Ale ciebie i tak nie przekonam, więc po co ja to piszę.
            Przecież tylko wy jesteście prawdziwymi kibicami (na dobre i na złe), tylko wy
            kochacie klub i jego barwy i dążycie do poprawienia jego wizerunku, tylko wam
            zależy na dobrych stosunkach na linii klub-kibice. Jesteście naszą dumą i
            chwałą - Wrocław jest z was dumny, a reszta Polski wita z otwartymi ramionami.
            Oby tak dalej, Wielcy Patriotyczni Kibice Śląska.
            • Gość: XXX Re: Śląsk Wrocław - Szczakowianka Jaworzno 1:0 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.10.05, 10:55
              Brawo OK. Nareszcie ktoś wskazał młodym wilczkom gdzie jest ich miejsce w
              stadzie(a może poza stadem?).
              • Gość: fan Re: Śląsk Wrocław - Szczakowianka Jaworzno 1:0 IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 31.10.05, 13:26
                ty idioto xxx i popasc stado z tym ok? tylko do tego sie nadajecie przestancie
                pisac bzdury popaprancy!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: XXX Re: Śląsk Wrocław - Szczakowianka Jaworzno 1:0 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.05, 01:58
                  Jeśli pisaniem bzdur jest to, że chcemy w normalnych warunkach bez strachu
                  przed pobiciem przez grupę zbrodniarzy udających kibiców i bez stresu z całą
                  rodziną obejrzeć mecz, to co nie jest bzdurą? Jeśli pisaniem bzdur jest protest
                  przeciw rasizmowi, którego przedstawicielami są między innymi Skini, przeciw
                  rasizmowi, który już raz w historii doprowadził do ludobójstwa, to co nie jest
                  bzdurą? Chcecie zamanifestować swój brak tolerancji? To przeprowadźcie się do
                  Korei Pn. lub na Kubę. Przeprowadźcie się tam i tam się wzajemnie pozabijajcie,
                  a nam dajcie spokój. Tu was nikt nie chce!!! Ale, żeby to zrozumieć, to trzeba
                  po prostu być człowiekiem i mieć rozum. Zwyrodnialcy mordujący innych kibiców
                  nie są ludźmi
            • Gość: Apasz no własnie po co to piszesz ... IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 31.10.05, 15:41
              Wez sie obraz i uciekaj ... cos ci historia szwankuje , skinheads byli na śląsku
              moze nie od zawsze bo ten ruch w Polce narodził sie ok lat 80 ale od wtedy byli
              siedzieli pod zegarem i to była dobra ekipa i sa az do teraz i bedą chcą
              pokazać ze są ze sląskiem super .. ty chcesz pokazac ze tez jestes oki wiec ty
              poluzuj tam gdzie cie ciśnie

Pzdr.
    • Gość: Jak kuba bogu Re: Śląsk Wrocław - Szczakowianka Jaworzno 1:0 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.10.05, 10:18
      A dlaczego wybiórcza nie napisze w jaki skandaliczny i wulgarny sposób prezes
      naubliżał kibicom ?
      • Gość: sobański won !!! Re: Śląsk Wrocław - Szczakowianka Jaworzno 1:0 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.10.05, 10:24
        sobański nie chemy cie w Śląsku, jesteś zerem
    • Gość: DJRAUL CHWD debilom w szalikach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 10:29
      wpuscic tam jakas bande karkow i niech leja wszystkich ktorym sie nie podoba.
      prezes korony mowil w jednym z wywiadow ze ma swoich ludzi w mlynie i jeden
      kontakt powoduje p0orzadek na trybunach. a moze dowiedziec sie o personalia
      tych najbardziej agresywnych i pojedynczo do bagaznika i do lasu :) jak sie nie
      da inaczej
      • Gość: pietrek marynarz Re: CHWD debilom w szalikach IP: 62.206.113.* 31.10.05, 13:52
        O internetowy terrorysta!!Ofiaro ,,zlego dotyku,,Myslisz ze jestes gosc bo
        szybko klikasz hehe!!!Sam si wez za nas i do lasu.Tyle ze na zywca popuscil bys
        kleksa gowniarzu!!!!!!!
        • Gość: djraul Re: CHWD debilom w szalikach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 21:27
          nie sadze koloes nie sadze . ale nie o tym. Romek Zielinski pisal w swojej
          ksiazce o relacjach ze skniheadami ze na mecze to oni jezdza dla zadym i
          roznych dziwnych ukladow. ja tylko nie lubie bojowek giertycha. a krzyze
          celtyckie kojarza mi sie tylko z nimi.
      • Gość: Apasz najłatwiej wyręczac sie kimś IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 31.10.05, 15:44
        heheheheheh Prezes kolportera ma kogos w młynie wiedziałem ze ta korona zeszła
        na psy .. znaczy sie prezes ma konfidenta i to prezes decyduje co sie bedzie
        działo we młynie i on akceptuj lub nie wszystki okrzycki radosci i dezaprobaty ,
        ładnie ładnie ...
        Korona cała Polska z was sie smieje :)
        • Gość: anty_kibol Re: najłatwiej wyręczac sie kimś IP: *.core.lanet.net.pl 31.10.05, 16:57
          spieprzajcie dziady - że zacytuję prezydenta elekta:)
    • Gość: Jack Głos rozsądku prawdziwego kibica IP: 213.77.10.* 31.10.05, 11:38
      Muszę tutaj wtrącić swój głos, zawsze staram sie opowiedzieć za logiką i
      interestem Śląska, ale uważam że powinno się uszanować osobę która zdecydowała
      się zainwestować w nasz ukochany klub, przecież gdyby nie pan Ptak to jeszcze
      chwila i by nie było Śląska, a teraz kiedy jest realna szansa na zbudowanie
      silnego i poukładanego klubu to jakieś przepychanki. Zrozumcie wszyscy kibice
      że bez pana Ptaka, to w krótkim czasie zaczniemy chodzić ale na IV ligę, a co
      do flagi to moim zdaniem faktycznie nie ma ona nic z dopingowaniem i
      wspieraniem naszego klubu, popatrzcie na relacje z Bundesligii to zobaczycie
      jak wygląda wsparcie zespołu.Pozdrowienia dla wszystkich kibiców i sympatyków
      Śląska!!!
      • Gość: maciek nd Re: Głos rozsądku prawdziwego kibica IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 01.11.05, 14:20
        nie pierwszy raz piszesz ja szanuje sponsorow tylko utcziwch zawsze za za
        slskiem maciek ND
    • Gość: A'lew Re: Śląsk Wrocław - Szczakowianka Jaworzno 1:0 IP: 212.160.172.* 31.10.05, 11:42
      Dziwi mnie ta wasza czcza gadanina, przecież wiadomo, że najwięksi zadymiarze,
      których ojciec w domu leje notorycznie odreagowują będąc w grupie krzycząc "Oi"
      i lejąc będąc w stosunki 5:1 małolatów i starsze babcie. Oni doskonale zdają
      sobie sprawę, że jeśli Śląsk będzie w I lidze, to 1. Wymogi bezpieczeństwa są
      znacząco większe, więc tródniej będzie "dymić" a 2. Wyjdzie ich "wielkość", bo
      odmówią 2 ustawek z I ligowymi hools i będą pośmiewiskiem całego Wrocławia, dla
      nich im niższa liga tym bardziej mogą błyszczeć, dziwię się tylko klubowi i tzw
      normalnym kibicom, których cieszy gra o nawjwyższe cele i ładny football na
      stadionie a nie wylgaryzmy i flagi z krzyżami celtyckimi.
      Znamienne jest też to że wśród 15 komentarzy pod artykułem nikt nie pisze o
      meczu, grze, zawodnikach, ale o małej procentowo grupie "wiernych" inaczej.
      • Gość: stah Śląsk Wrocław - Szczakowianka Jaworzno 1:0 IP: *.magma-net.pl 31.10.05, 13:22
        Ślązeczek zagrał potwornie licho, tym większe brawa, że z tych 90 minut
        mierności wyszedł bogatszy o 3 pkt.
        Secundo: Prezes nie szanujący własnych kibiców nie ma racji bytu, vide Zygo i
        Legia. Jeżeli ktoś jest nadal ślepy i pieprzy coś o flagach zamiast przyjrzeć
        się prawdziwym celom PZPN to brawo. Kolejne tygodnie pokazują, że piłkarska
        centrala coraz DOBITNIEJ tuszuje wszelkie afery!!!.
        PS. Precz z netowymi napinaczami - prawda wychodzi w realu
    • Gość: pietrek marynarz Re: Śląsk Wrocław - Szczakowianka Jaworzno 1:0 IP: 62.206.113.* 31.10.05, 13:44
      Wiec juz ci wyjasniam.chodzi oto ze pan ptak tylko mysli o wyrwaniu kawalka
      gruntu od Slaska.Nie chodzi mu o nic innego.Mamy dobry przyklad w osobie jego
      brata.30h pod dabiem albo Pogon przenosi sie gdzies........moze do Wrocka. Nie
      chcemy tego.Byl juz LKS,Piotrkowia,Pogon a teraz kolej na Slask.Ptaku chce za
      pomoca klubu wywierac nacisk na wladze miasta ,a jak nie ,to pakuje zabawki i
      idzie do domu.To nie jest sponsor to lichwa!!!!!!!!LKS byl mistrzem a po roku
      zlecial z ligi to jest polityka panow Ptak.
      • Gość: stah Re: Śląsk Wrocław - Szczakowianka Jaworzno 1:0 IP: *.magma-net.pl 31.10.05, 18:29
        Ciekawe że nikt z poprawnych politycznie kibiców Śląska w realu nie potrafi
        pokazać, przedstawić swoich racji, ograniczają się do płaczów w sieci. Jeżeli
        to jest wasz pomysł na pokazanie potęgi Śląska to powodzenia.
        PS. W jednym z artykułów świetli redaktorkowie pisali o fantastycznej
        atmosferze na wcześniejszych meczach Śląska. Pytam się co się stało, że wtedy
        sławnej barwy Śląska nie widzieliście na płocie... Zaćma, tendencyjność, własny
        interes (w opluwaniu Śląska) ???
    • Gość: krzyniu skandaliczne zachowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 19:58
      Jeżeli ktoś mówi że wulgarie wyzywali kibice prezesa to nie wie co prezes
      powiedział do kibiców w Łodzi.
      • Gość: kk Re: skandaliczne zachowanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.10.05, 21:39
        A skad redktorzy tej czy innej gazety maja wiedziec co prezes powiedzial
        kibicom? Mial tam byc razem z szalikowcami w sektorze? A przeciez nikt z
        kibicow nie powie jak bylo naprawde.
        Nie wiem dlaczego sie czepiacie dzienikarzy? To oni sie czepiali flagi w Łodzi?
        To jakias paranoja. Wszystko co zle, to na dznikrazy. MOze nawet to ze
        napisali, ze Slask zagral slabo to tez rzucanie przeszkod pod nogi? A przeciez
        Slaskzagral slabo.
        I jeszcze jedno. Ta niby gazeta ktora wspolpracuje z PZPN i tuszuje ich
        przekrety jako pierwsza poruszyla na taka skale problem korupcji w pilce. I
        jestem pewien ze napisza jeszcze cos o flagach. Mam nadzieje ze sie nie
        zawiode.
        PS. A skinheads byli sa i bede. I tak trzymac. Ale trzymac tez z Ptakiem bo
        uratowal Slask.
        • Gość: Obornicka Re: skandaliczne zachowanie IP: *.magma-net.pl 31.10.05, 21:58
          Do Pietrek marynarz: Jeżeli wnioskujesz z cech ANTONIEGO Ptaka jaki jest
          EDWARD, to gratuluje logiki. Gadanie o Pogoni we Wrocławiu to bzdura i pomoc
          Edka dla Antosia,jeśli ktoś tego nie widzi to współczuję. Na razie Edek
          wyciągnął nasz Śląsk z tarapatów i zmierzamy w dobrym kierunku, więc nie
          rozumiem, co jeszcze miałby zrobić, by przekonać niedowiarków - zmienić
          nazwisko czy pokłócić się z bratem? A może ufundować flagę dla grupy "S"?
          • Gość: SK Re: skandaliczne zachowanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.05, 21:08
            miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35591,2994834.html
    • Gość: VVV Re: Śląsk Wrocław - Szczakowianka Jaworzno 1:0 IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 02.11.05, 00:27
      OK widze ze dla ciebie kazdy kto nie ma takiego zdania jak ty to mlody wilczek,
      dzieki tyle ze ja chodze na WKS od ok 20 lat a tylko dlatego mniej od ciebie bo
      nie mam jeszcze 30, wiec twoj tekst nie na miejscu , smieszne jest ze piszesz o
      czyms o czym nie masz pojecia a masz twarde zdanie na ten temat, polemika wiec
      w tym momencie nie ma sensu, tymbardziej ze zalozyles ze ja jestem jednym ze
      Skinheads, mylisz sie po raz kolejny
      • Gość: SK ciekawostka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.11.05, 09:54
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2994762.html
        • Gość: nikt ważny Gdyby we Wrocławiu tak było to Brzozowski już by.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 10:05
          Gdyby we Wrocławiu tak było to Brzozowski już by się zesr.... na pierwszej
          stronie Gazety. Miałby okazję znowu dokopać Śląskowi i kibicom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka