Gość: duzY IP: *.dtvk.tpnet.pl 01.10.02, 11:36 Ty apolitycznej przeszłości członków PO a ja wręcz przeciwnie. Podałeś Zdrojewskiego. Ja Tuska (UW, wcześniej KLD). Twoja kolej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rafis Re: Rafis - dajemy przykłady. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.02, 23:19 Gość portalu: duzY napisał(a): > Ty apolitycznej przeszłości członków PO a ja wręcz przeciwnie. > Podałeś Zdrojewskiego. Ja Tuska (UW, wcześniej KLD). Twoja kolej. o ile wiem Tusk nie startuje z Wrocka ;-) Huskowski:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Rafis - dajemy przykłady. IP: 62.8.156.* 02.10.02, 08:34 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Huskowski:-) Przecież Huskowski był w UW. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Nie maja być Ci co startują we Wrocqu. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.02, 09:53 Mają byc poparciem Twojej tezy o apolitycznej przeszłości członków PO. Nadal Twój ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Mysle ze problem jest powazniejszy/Baron Munhausen 02.10.02, 10:11 Nie chodzi tu o to czy ktos mial przeszlosc partyjna czy nie. Mnie bardziej smęci obserwacja nastepujacego splotu okolicznosci: z marnym poziomkiem naszych uczestnikow zycia publicznego idzie, IMHO, wielka trudnosc w rzadzeniu (bedzie to miasto, gmina, czy kraj caly). Powoduje to ze, by uzyc porownania z np. Niemcami - tam dobrze wyszkolony kierowca ma prowadzic po autostradzie sprawnego Mercedesa, a u nas gosc, ktory z trudem zdobyl karte rowerowa - ma przejechac sredniosprawnym Matizem po trasie Paryz-Dakkar (tak blizej Dakkaru). W oczywisty sposob, nawet sprawny, inteligentny i uczciwy gosc jako polityk szybko sie "zuzywa". Co gorsza, do roboty pcha sie nadreprezentacja mlotków, niezdajacych sobie sprawy z problemow, z ktorymi w razie czego beda sie musieli uporac (cf. problem Stoczni w Szczecinie). [Popatrzcie na profile psychologiczne ludzi, ktorzy sie brali i biora za organizacje sluzby zdrowia. Co bardziej swiadomi zdaja sobie sprawe z tego ze dla kazdego odpowiednio skomplikowanego systemu isteniej wiele roznych , wzajemnie sprzecznych zlych rozwiazan i wola sobie dzilac po cichu na swoim.] Dobre wrazenie sprawiaja tylko faceci, ktorzy oprocz wrodzonej inteligencji i wygadania - jak do tej pory trzymani byli z dala od bezposredniego rzadzenia. Np, IMHO, Tusk - z prawej, Borowski - z lewej. Wreszcie, uklady partyjne sa zawsze jakims tam odzwierciedleniem mentalnosci spoleczenstwa, w ktorym partie dzialaja. Ktos tych gosci wybiera, co nie? Co ma do tego Baron Munhausen? To ten, co jak wpadl w bagno to sie z niego wyciagnal sam ciagnac sie za wlosy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Dobrze, że Borowski trzymany był/jest z boku. IP: *.dtvk.tpnet.pl 02.10.02, 10:14 No może niedokładnie (był Ministrem Finansów). W każdym bądź razie to postac na wybory 2005. I po nim nie spodziewam się wolty typu "dziewica polityczna". Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dobrze, że Borowski trzymany był/jest z boku. 02.10.02, 10:19 Gość portalu: duzY napisał(a): > No może niedokładnie (był Ministrem Finansów). W każdym bądź razie to postac na > > wybory 2005. I po nim nie spodziewam się wolty typu "dziewica polityczna". Na tyle byl krotko ze sie nie zuzyl. Co wiecej, np. u mnie wywoluje pozytywne skojarzenia "ze go Pawlak z Pekiem wywalili". A u mnie i tak najwiecej punktow natlukl piszac listy gratulacyjne na jubileusz Lema i Ireny Kwiatkowskiej. Nie ze napisal, ale jak napisal :-)))!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Właściwie sam podał sie do dymisji IP: *.dtvk.tpnet.pl 02.10.02, 10:23 jak mu Pawlak w ministerstwie zaczął politykę kadrową prowadzić (za to dodatkowo go cenię). Poza tym lubie jego styl polemiki (w TV - szkoda, że od czasu marszałkowania nie ma go; na sniadaniu w Radiu Zet, potem w Trójce). Odpowiedz Link Zgłoś