Dodaj do ulubionych

Rafis - dajemy przykłady.

IP: *.dtvk.tpnet.pl 01.10.02, 11:36
Ty apolitycznej przeszłości członków PO a ja wręcz przeciwnie.
Podałeś Zdrojewskiego. Ja Tuska (UW, wcześniej KLD). Twoja kolej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafis Re: Rafis - dajemy przykłady. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.02, 23:19
      Gość portalu: duzY napisał(a):

> Ty apolitycznej przeszłości członków PO a ja wręcz przeciwnie.
      > Podałeś Zdrojewskiego. Ja Tuska (UW, wcześniej KLD). Twoja kolej.

o ile wiem Tusk nie startuje z Wrocka ;-)
      Huskowski:-)
      • Gość: Jureek Re: Rafis - dajemy przykłady. IP: 62.8.156.* 02.10.02, 08:34
        Gość portalu: Rafis napisał(a):

> Huskowski:-)

Przecież Huskowski był w UW.
        J.
        • Gość: duzY Nie maja być Ci co startują we Wrocqu. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.02, 09:53
          Mają byc poparciem Twojej tezy o apolitycznej przeszłości członków PO. Nadal
          Twój ruch.
    • brezly Mysle ze problem jest powazniejszy/Baron Munhausen 02.10.02, 10:11
      Nie chodzi tu o to czy ktos mial przeszlosc partyjna czy nie. Mnie bardziej
      smęci obserwacja nastepujacego splotu okolicznosci: z marnym poziomkiem naszych
      uczestnikow zycia publicznego idzie, IMHO, wielka trudnosc w rzadzeniu (bedzie
      to miasto, gmina, czy kraj caly). Powoduje to ze, by uzyc porownania z np.
      Niemcami - tam dobrze wyszkolony kierowca ma prowadzic po autostradzie
      sprawnego Mercedesa, a u nas gosc, ktory z trudem zdobyl karte rowerowa - ma
      przejechac sredniosprawnym Matizem po trasie Paryz-Dakkar (tak blizej Dakkaru).

W oczywisty sposob, nawet sprawny, inteligentny i uczciwy gosc jako polityk
      szybko sie "zuzywa". Co gorsza, do roboty pcha sie nadreprezentacja mlotków,
      niezdajacych sobie sprawy z problemow, z ktorymi w razie czego beda sie musieli
      uporac (cf. problem Stoczni w Szczecinie). [Popatrzcie na profile
      psychologiczne ludzi, ktorzy sie brali i biora za organizacje sluzby zdrowia.
      Co bardziej swiadomi zdaja sobie sprawe z tego ze dla kazdego odpowiednio
      skomplikowanego systemu isteniej wiele roznych , wzajemnie sprzecznych zlych
      rozwiazan i wola sobie dzilac po cichu na swoim.]
      Dobre wrazenie sprawiaja tylko faceci, ktorzy oprocz wrodzonej inteligencji i
      wygadania - jak do tej pory trzymani byli z dala od bezposredniego rzadzenia.
      Np, IMHO, Tusk - z prawej, Borowski - z lewej.

Wreszcie, uklady partyjne sa zawsze jakims tam odzwierciedleniem mentalnosci
      spoleczenstwa, w ktorym partie dzialaja. Ktos tych gosci wybiera, co nie?

Co ma do tego Baron Munhausen? To ten, co jak wpadl w bagno to sie z niego
      wyciagnal sam ciagnac sie za wlosy :-)
      • Gość: duzY Dobrze, że Borowski trzymany był/jest z boku. IP: *.dtvk.tpnet.pl 02.10.02, 10:14
        No może niedokładnie (był Ministrem Finansów). W każdym bądź razie to postac na
        wybory 2005. I po nim nie spodziewam się wolty typu "dziewica polityczna".
        • brezly Re: Dobrze, że Borowski trzymany był/jest z boku. 02.10.02, 10:19
          Gość portalu: duzY napisał(a):

> No może niedokładnie (był Ministrem Finansów). W każdym bądź razie to postac
          na
          >
          > wybory 2005. I po nim nie spodziewam się wolty typu "dziewica polityczna".

Na tyle byl krotko ze sie nie zuzyl. Co wiecej, np. u mnie wywoluje pozytywne
          skojarzenia "ze go Pawlak z Pekiem wywalili". A u mnie i tak najwiecej punktow
          natlukl piszac listy gratulacyjne na jubileusz Lema i Ireny Kwiatkowskiej. Nie
          ze napisal, ale jak napisal :-)))!!!
          • Gość: duzY Właściwie sam podał sie do dymisji IP: *.dtvk.tpnet.pl 02.10.02, 10:23
            jak mu Pawlak w ministerstwie zaczął politykę kadrową prowadzić (za to
            dodatkowo go cenię). Poza tym lubie jego styl polemiki (w TV - szkoda, że od
            czasu marszałkowania nie ma go; na sniadaniu w Radiu Zet, potem w Trójce).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka