Dodaj do ulubionych

Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów?

• maheda Porównujecie tu Polaków i Cyganów 04.11.05, 13:54
      Polacy na swoją negatywną opinię na Zachodzie niestety sami zasłużyli - ale to
      się ZMIENIA, bo coraz więcej wyjeżdża tam osób wykształconych, pracowitych,
      inteligentnych. Przykro mi, ale opinii większości Polaków o Cyganach (również
      mojej) nie można zmienić ot - tak na pstryknięcie palcem. Cyganie sami musieliby
      się zmienić, ale na to potrzeba wielu lat. Dokładnie tak samo, jak nam trzeba
      lat, żeby zmienić postrzeganie Polaków na Zachodzie.
      Krótko mówiąc - nie dziwię się dyrekcji hotelu. Mam za to nadzieję, że Cyganie
      zaczną coś robić w kierunku dopasowania się do nas. Niestety - to Cyganie są w
      Polsce mniejszością, a nie odwrotnie - i to oni do nas muszą się dopasować.
      • truten.zenobi Re: Porównujecie tu Polaków i Cyganów 04.11.05, 14:15
        > Polsce mniejszością, a nie odwrotnie - i to oni do nas muszą się dopasować.

i nic tu nie zmieni poprawność polityczna - takie są realia!
    • Gość: Witold Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:54
      Uważam,że prokurator z urzędu powinien podjąć czynności w sprawie.To
      skandal,ktory stawia niektorych obywateli polskich i tego, kto podjał decyzję o
      dyskryminacji Romów tym hotelu na równi z hitlerowcami.Wstyd mnie tez, za
      internautę,ktory "też by ich nie wpuścił"
      • maheda Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 13:58
        To niech Ci będzie wstyd za znakomitą większość osób tutaj się wypowiadających -
        również za mnie.
        Miałeś do czynienia z Cyganami? Ale tak na co dzień i przez dłuższy czas?
      • vitmik Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 14:07
        a kto powiedzial ze cyganie sa obywatelami polskimi? maja dowody,metryki,akty
      • truten.zenobi Jak będziesz miał swój własny hotel/restaurację/sk 04.11.05, 14:25
        ...sklep i wtedy będziesz sobie mógł zapraszać cyganów ilu tylko zechcesz!

Ale póki co to tak dla odmiany pomyśl! jeżeli hotel żyje z przyjmowania
        klientów to pewnie chce mieć ich jak najwięcej (niezależnie od koloru skóry
        wyznania, długości włosów rozmiaru butów itp.)

jeżeli jednak jakiejś grupie klientów odmawia obsługi to oznacza że musi mieć
        ku temu jakieś naprawdę ważne powody (a to niezadowolenie innych klientów, a to
        np. problemy z płatnościami, lub tez nie drastyczne niestosowanie się do norm
        współżycia reguł zachowania się w obiektach publicznych)
    • Gość: MW Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.cs.net.pl / *.cs.net.pl 04.11.05, 13:56
      A gdzie dokładnie jest ten hotel? Stanę się tam stałym bywalcem jak sądzę! :-)
      • Gość: Niko Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.makler.local / 195.187.134.* 04.11.05, 14:00
        Wszystkich dyskutantów zapraszam na wycieczke na Slowacje i szczególnie do
        Rumunii. Ale nie zadna trasa hotelowa: trzeba wziąc auto albo kase na pociągi i
        co najmniej tydzien pojezdzic po tych krajach. W Rumunii procent Cyganów
        oscyluje wokól 20. Jedźcie, wyrobicie sobie zdanie.
        • maheda Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 14:03
          Popieram, ale auto to średni pomysł - polecam pociągi i kursy autobusami, żeby
          dotrzeć do mniejszych miejscowości.
          • mundek28 Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 14:29
            Macie tutaj kilka zdjec tych pracusiow tylko z jednego powiatu na Florydzie.

www.seminolesheriff.org/criminal/travelingcriminals.php
            www.seminolesheriff.org/criminal/trav420.html
            www.seminolesheriff.org/criminal/trav331.html
            www.seminolesheriff.org/criminal/trav341.html
            www.seminolesheriff.org/criminal/trav346.html
            www.seminolesheriff.org/criminal/trav430.html
            www.seminolesheriff.org/criminal/trav429.html
            www.seminolesheriff.org/criminal/trav092.html
            www.seminolesheriff.org/criminal/trav409.html
        • sunday Byłem w Rumunii, 04.11.05, 17:41
          ... jezdziłem z plecakiem, pociągami. Nie miałem żadnych problemów, ani z
          Cyganami, ani z Rumunami, ani z cygańskimi Rumunami, ani z rumuńskimi Cyganami.
      • Gość: dirgone Opinię można mieć o tych, których się zna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 14:20
        Ja prawie w ogóle nie miałam styczności z Cyganami. No ale niestety - wszystkie
        pojedyncze przypadki świadczyły na ich niekorzyść.

1. Kiedyś szłam koło dworca centralnego w w-wie. Stało z 8 Cyganek i "powróżyć
        pani, powróżyć!" Ja, że nie chcę, a wtedy usłyszałam "wpadniesz pod samochód,
        twoje dzieci urodzą się chore, a męża powieszą". Nogi się pode mną ugięły, jak
        to usłyszałam. I to tylko dlatego, że nie chciałam skorzystać z ich "usług". A
        usługi, to wszyscy wiedzą, jakie były. Moja durna koleżanka dała się namówić na
        wróżenie i pozbawiły ją portfela i telefonu. Przechodzenie Alejami w tamtym
        miejscu było bardzo niefajne.
        2. Mój ojciec kiedyś uważał się za bardzo tolerancyjną wobec Cyganów osobę.
        Tata jest jubilerem i kiedyś Cyganie zamówili u niego kilka złotych łańcuszków.
        Ojciec był tak miły (to było ze 20 lat temu), że postanowił zawieźć im to do
        domu, bo mieszkali daleko. Pamiętam, że mama go szukała przez całą noc. Rano
        ojca znalazła policja, pobitego, w śmietniku w centrum miasta, nafaszerowanego
        jakimś syfem. Dochodził do siebie podobno przez dobre kilka tygodni (zaniki
        pamięci i tak dalej - lekarze nie doszli, czym go mogli tak otumanić.)Ojciec
        bezpowrotnie pożegnał się ze złotem i pieniędzmi, bo miał małe dzieci i nie
        chciał ich narażać.
        3. Całkiem niedawno żebrzące cygańskie dziecko (zapewne z tych z Rumunii),
        kiedy odmówiłam mu finansowego wsparcia, kopnęło mnie w łydkę, krzyknęło, że
        jestem "k..." i uciekło.

Jestem osobą tolerancyjną, jednak z Cyganami miałam tylko takie doświadczenia.
        Nie lubię generalizować, ale nie dziwię się, że ludzie tak robią, jeśli jedyni
        Cyganie, jakich spotkali, byli właśnie tego pokroju. Jeśli spotkałabym np.
        tylko takich Anglików czy innych przedstawicieli innych narodowości, to też nie
        kochałabym ich nad życie.
        • truten.zenobi dokładnie tak! 08.11.05, 20:45
          mój pierwszy kontakt z cyganami to były ataki ze strony cyganów
          byłem wtedy na koloniach miałem około 7 lat i nie wiedziałem nic o różnych
          rasach ludzi nienawiści rasowej, narodach itp

co wiecej byłem wychowanyw domu w którym normalne było utrzymywanie kontaktów
          wielonarodowych (Czesi, Bułgarzy, Austryjacy, Niemcy) tak więc trudno mówić o
          uprzedzeniach rasowych!

sami zapracowali sobie na swoją opinię! i współczuję tym których ta opinia
          krzywdzi!
    • ako5 Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 14:07
      Ludzie!!!! Kim wy jestescie i na jakim świecie żyjecie?! Nie można przecież
      kierować sie stereotypami. Tak samo jak tu o Romach, na swiecie mówia i
      Polakach.
      Czy uważacie ,że wszyscy Polacy to złodzieje, cwaniaczki i lumpy , a
      Polki "puszcaja się" za 5 euro?????
      Nie można ludzi mierzyć jedną miarką i z góry wystawiać opinię ze wzgledu na
      pochodzenie czy narodowość. To Ciemnogród!!!!
      Tak samo mogą w tym Hotelu potraktować człowieka, który może nie wyglądać na
      osobe , którą stać na opłacenie pobytu.
      Dla mnie taka decyzja kierownictwa hotelu jest nie do przyjecia bez względu na
      wszystko.
      • maheda Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 14:10
        Sami sobie na taką opinię zapracowaliśmy - nie bezpośrednio, ale "dzięki" tym,
        którzy na Zachód masowo wyjeżdżali. Teraz sami to odpracowujemy, bo nam na tym
        zależy.
        Cyganie też mogą odpracować, też mogą spowodować zmianę naszego sposobu myślenia
        o nich. Ale nie chcą.
        Oto cała różnica.
        • sunday Co znaczy nie chcą!? 04.11.05, 17:44
          Co znaczy nie chcą!? Robiłeś jakieś badania statystyczne? Czy tylko pamiętasz
          niemiłe przypadki?

Kto w Niemczech zwróci uwagę na normalnie zachowującego się Polaka? Nikt. Tak
          samo i z Cyganami - jak się zachowują normalnie, to się tego nie zauważa. Z
          zauważa się ich dopiero wtedy, gdy któryś z nich coś zrobi źle.
          • maheda Powiem zatem inaczej 04.11.05, 17:59
            Tych, którzy chcą, dalej jest znacznie mniej, niż tych, co pracują na negatywny
            obraz Cyganów. Zadowolony?
            Polak w Niemczech nie rzuca się w oczy - mamy podobną urodę. Natomiast Cyganie
            mają urodę inną od naszej i widać ich niezależnie od tego, jak się zachowują.
            • sunday I na tym właśnie cały witz polega... 04.11.05, 19:37
              I na tym właśnie cały witz polega:
              Jak widzisz przedstawiciela tych 10% Polaków sprawiających otoczeniu kłopoty, to
              myślisz "co za cham" albo "kurczę, boję się tego człowieka".
              A jak widzisz przedstawiciela tych 10% czy 20% Cyganów (nie przeczę - procentowo
              może byc więcej, z różnych powodów) sprawiających otoczeniu kłopoty, to myślisz
              "co za chamski Cygan" lub "boję się tego Cygana".
              • maheda i tutaj nie masz racji 07.11.05, 12:57
                Owszem, tak właśnie myślę. Ale to dlatego, że jestem wśród Polaków wychowana.
                Jeśli na ulicy w Niemczech zobaczę zataczającego się człowieka, nieprzyjemnie
                patrzącego, wyglądającego na Niemca - pomyślę "rany, co za Szkop... boję się
                go". We Włoszech zapewne pomyślę "rany, ale Makarony się koszmarnie żelują".
                Nie wynika to jednak z moich uprzedzeń do tych narodowości. Jest to dalej
                stwierdzenie faktu. Słowa "Szkop" i "Makaron" wyrażają do tego moją obawę, że
                mogę nie zrozumieć tego, co do mnie powiedzą i mogę sobie tym narobić
                dodatkowych kłopotów.

Natomiast o rzucaniu się w oczy powiedziałam celowo - chodzi mi o Twoje zdanie,
                że normalnie zachowującego się Polaka w Niemczech nikt nie zauważy - zgadzam się
                w pełni! Ale normalnie zachowującego się Cygana w Polsce każdy zauważy. Zauważy
                dosłownie - że Cygan zachowuje się normalnie.
    • slarwar Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 14:10
      A może by tak Polaków (co niektórych) nie wpuszczać do tego przybytku?
      • maheda Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 14:11
        Mogę się założyć, że nie wszyscy są wpuszczani.
        • ako5 Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 14:16
          Masz racje , jestem przekonana,że ten problem nie dotyczy tylko Romów.
          • maheda Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 14:25
            Problem?! Właściciel robi, co uważa za słuszne, i to jego święte prawo jest.
            A ja wolałabym pojechać właśnie do hotelu, gdzie nie wszyscy są wpuszczani. I
            też taki hotel poleciłabym gościowi z "zagramanicy".
            Przynajmniej jest większa szansa, że nie okradnie go ktoś siedzący stolik dalej.
        • Gość: ra cyganie sobie na to zasłużyli IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.11.05, 14:18
          Czy ktoś ma pretensję np. do Łemków ??? nie - bo to jest sympatyczna mniejszość
          etniczna która nie budzi niczyich zastrzeżeń. A jak jest z cyganami to widać po
          opisach róznych sytuacji na tym forum. BRAWO HOTELARZE !!!!
          • 4litery Re: cyganie sobie na to zasłużyli 04.11.05, 16:18

> Czy ktoś ma pretensję np. do Łemków ??? nie - bo to jest sympatyczna mniejszość
            > etniczna która nie budzi niczyich zastrzeżeń. A jak jest z cyganami to widać po
            > opisach róznych sytuacji na tym forum. BRAWO HOTELARZE !!!!

hehe, do łemków nikt nie ma pretensji, hehe, nikt ich nie prześladował...
            poczytaj sobie książki, dziecko
    • Gość: Kassha A propos STREOTYPÓW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.05, 14:20
      Ja miałam piękny przypadek w Niemczech. Poszłam ze swoim facetem na drinka do
      knajpy. Ubrana byłam zwyczajnie dzinsy, sandały, podkoszulek sportowy, włosy w
      kitkę i delikatny makijaż. Facet moj poszedł do toalety....

I wtedy przysiadł się do mnie Niemiaszek, który usłyszał, że mówimy po polsku i
      WPROST SPYTAŁ SIĘ MNIE ILE ZA SEX!!!!!!!!

Wiadomo wszystkie Polki to Ku.......rwyyy.

;(

ps. napisałam to wcześniej, ale przypominam ;(

pss. Znam też Roma który stujuje na Harwardzie - nie wnikam skąd jego ojczulek
      ma na to kase, ale w życiu byście nie poznali że to ROM. Jest o niebo lepiej
      wykształcony niz większość nas na tym Forum.
      • maheda Re: A propos STREOTYPÓW 04.11.05, 14:28
        Ano niestety. Pracowałam krótko na zgniłym zachodzie i też podobne propozycje
        pod moim adresem padały.
        Nie jest to przyjemne, ale nie przyszłoby mi do głowy robić z tego powodu afery,
        bo doskonale wiedziałam, skąd się to wzięło. Ty też wiesz i nie poszłaś do
        żadnej gazety na skargę z płaczem.
        Tylko w naszym interesie i jedynie w naszej gestii jest zmiana wizerunku Polaków
        za granicą.
    • Gość: vera Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.toya.net.pl 04.11.05, 14:23
      A teraz niech ktoś napisze artykuł o tym co się dzieje na tym forum. I może
      porówna do tego co się działo na południu Stanów Zjednoczonych w latach 50.
      Ale oczywiście nie jestesmy zacofani, nietolerancyjni i faszystowscy!
      Ach, i niech ktoś określi dozwoloną skalę jasności cery i długość spódnicy, bo
      wybieram się do Wrocławia i chciałabym wynająć pokój.
      • Gość: Ritmo Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.silesia-region.pl 04.11.05, 14:28
        Umiesz czytać?? Nikogo nie irytuje ich kolor skóry
        tylko...ZACHOWANIE...widziałem na uczelniach i w zakładach pracy Arabów,
        Rosjan, Anglików, Kanadyjczyków, Białorusinów...tylko Cyganów widzę
        żebrających, sprzedających buble, kradnących....nie widziałem żadnego uczciwie
        pracującego...ŻADNEGO!!!
        • Gość: vera Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.toya.net.pl 04.11.05, 15:55
          Jak odmawiasz konkretnemu człowiekowi zakwaterowania to nie masz przed nosem
          jego kartoteki, w Plaza wywalili ich, bo są Romami, a to jest rasizm i
          dyskryminacja.
    • djsaddam Z Cyganami jest jak z Arabami... 04.11.05, 14:28
      Nie kazdy Arab to terrorysta-zamachowiec, ale kazdy zamachowiec-terrorysta to
      Arab...

Jesli spotykasz 100osob narodowosci X i wszystkie te osoby sa
      zlodziejami/oszustami/bandytami, to jaka opinie masz o narodowosci X?
      Uogolnienia sa niemile dla pokrzywdzonych, lecz ulatwiaja nam zycie.

Mnie w zyciu raz jedyny okrdadziono samochod. Nie w Polsce Polak, ale Cyganie w
      Czechach. Jedyny raz zostalem zaatakowany i pobity, nie przez Polaka lecz przez
      Araba we Francji.

Denerwuje mnie to ocenianie ludzi, iz sa rasistami. NIE, po prostu jest granica
      gdzie konczy sie ludzka tolerancja i nie ma miejsca na (szkodliwa!) poprawnosc
      polityczna. Kazdy kto wie co dzieje sie dzis w Holandii, naj tolerancjnym i
      otwartym spoleczenstwie na swiecie, na linii Holendrzy vs Muzulmanie, wie o
      czym mowie...

Rasizm? Nie, zdrowy rozsadek. Romowie podobnie jak Arabowie, smieja sie z, i
      wykorzystuja europejska poprawnosc polityczna...
      • wielki_czarownik Re: Z Cyganami jest jak z Arabami... 04.11.05, 14:30
        djsaddam napisał:

> Nie kazdy Arab to terrorysta-zamachowiec, ale kazdy zamachowiec-terrorysta to
        > Arab...

Ciekawe. Nie słyszałeś nigdy o terrorystach czeczeńskich? A o baskijskich? A o terrorystach z IRA, RAF czy też jakiejś partyzantki komunistycznej z Azji czy Ameryki Pd.?
        Coś mój drogi wiedzy Ci brakuje. Do książek marsz!
        • vitmik Re: Z Cyganami jest jak z Arabami... 04.11.05, 14:36
          terrorysta- samobojca
          • wielki_czarownik Re: Z Cyganami jest jak z Arabami... 04.11.05, 14:39
            Czeczeni czy też maoiści z Azji to też Arabowie?
            • Gość: Lenina kość Re: Z Cyganami jest jak z Arabami... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 14:42
              Piłsudski z bratem też był terrosrystą-hehehehehehehehehehe
              • vitmik Re: Z Cyganami jest jak z Arabami... 04.11.05, 14:48
                ale nie samobojca,a to jest zasadnicza roznica
              • Gość: ŻYD Piłsudski to Arab IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 16:05
        • rrob Re: Z Cyganami jest jak z Arabami... 04.11.05, 15:50
          >Ciekawe. Nie słyszałeś nigdy o terrorystach czeczeńskich?

Co ty mówisz - w tym kraju to ich nie nazywa się terrorystami ale bojownikami
          lub partyzantami. A co za tym idzie - Biesłan to nie atak terrorystyczny ale
          akcja dzielnych partyzantów. Jak możesz być tak niepoprawny politycznie ?

-------
          Bolek i Lolek po arabsku:
          switch3.castup.net/cunet/gm.asp?ClipMediaID=87439&ak=null
      • rychu20 Re: Z Cyganami jest jak z Arabami... 04.11.05, 15:50
        Nie lubię rasistów. Nie należy nikogo dyskryminować wyłacznie za przynależność
        do rasy czy grupy etnicznej. Ale nie znoszę i nie toleruję grup nierobów,
        niekształcących swoich dzieci, niepracujących. Nie mają mojej akceptacji
        wszyscy, którzy nie potrafią i nie chcą zintegrować się za społaczeństwem,
        urzymują się nie wiadomo z czego a raczej wiadomo (kiedyś kradli konie)i są
        wrogo usposobieni do innych. Grupa, która od wieków jest traktowana jako chwast
        nie mająca swojej kultury (za wyjątkiem rosyjskich romansów i węgierskich
        czardaszy) jest dla w dalszy ciągu chwastem.
    • Gość: majka Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 14:58
      Gość portalu: xxx napisał(a):

> Ja bym ich tez nie wpuscil.

niestety ja też, wystarczy że niedaleko mieszkam :-(
      • protz ZA TO NA FORUM KRAJOWYM 04.11.05, 15:01
        Jestescie, drodzy Wrocławianie, mieszani z blotem za swoje opinie na tym forum.

Widocznie na krajowym brakuje ludziom negatywnych doswiadczen z Romami, ktorych
        mi czy mojej dziewczynie niestety nie brakuje :(
    • rrob Brawo forumowicze 04.11.05, 14:59
      niechęć do łobuza to zdrowy odruch i nie dajcie sobie wmówić, że jest inaczej
    • Gość: observer Bardzo dobrze robią, mają dać się rozkraść? IP: *.crowley.pl 04.11.05, 15:04
    • polacco2 Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 15:06
      Ja ze swojego w Świnoujściu też ich gonie dlatego ze 2 razy okradli gości
    • maheda Forum ze zdaniem przeciwnym 04.11.05, 15:07
      <url>https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=31433695&a=31433695</url>

Warto poczytać opinie obydwu stron, prawda?
      • maheda errata 04.11.05, 15:18
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=31433695&a=31433695
    • Gość: epo Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.media4.pl 04.11.05, 15:09
      a w poblizu rozciaga sie srodmiescie znane z kulturalnie zachowujacych sie
      romow. jedno z bardziej niebezpiecznych miejsc we wroclawiu.
    • Gość: martin I co z tego? IP: 62.233.201.* 04.11.05, 15:12
      Hotel jest instytucją komercyjną, działająca w realiach wolnego rynku i ma
      prawo obsługiwać (lub nie) kogo chce. Jeżeli z własnej woli naraża się na
      straty, rezygnując z pieniędzy określonej grupy klientów, to jego sprawa. To
      nie urząd, ani publiczna służba zdrowia. A poza tym czy cyganie muszą akurat
      chodzić do tego hotelu, skoro są tam niemile widziani? czy we Wrocławiu nie ma
      innego hotelu? Niech dadzą zarobić tym, którzy ich chętnie przyjmą!
    • brynk Cyganstwo na tabory i sio z Polski 04.11.05, 15:24
    • Gość: XXXXX Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: 195.164.48.* 04.11.05, 15:30
      zawodowo mialam z Romami wiele do czynienia, nie polecam, a jesli juz to
      patrzcie na rece i sto razy sprawdzajcie rachunki!
    • Gość: koloko Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.chello.pl 04.11.05, 15:32
      Mam nadzieję, żre tam nie osłużą też Giertycha. Przecież on tez jest Romem - ROManem
      • Gość: koloko GIERTYCHA TEZ NIE WPUSZCZĄ, PONIEWAŻ .... IP: *.chello.pl 04.11.05, 15:40
        to mały Rom - Romek
    • brynk Cygan zawsze kojarzy mi sie ze złodziejem 04.11.05, 15:32
      pamietam z dziecinstwa , jak to cyganichy wchodziły na posesje , gdzie jedna
      zagadywała domownika , a druga pladrowała mieszkanie . Wiem jak na wsiach
      ikradano gospodarstwa z drobiu i innych produktów .
    • zwykly2 Re: Było już Nur fur deutche! 04.11.05, 15:34
    • brynk Cyganie to równiez sld/sdpl , Kwasniewski i PO 04.11.05, 15:34
      • Gość: dodo Re: Francja w ogniu, poczatek konca "ue" IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 04.11.05, 15:41
    • Gość: br Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.ipt.aol.com 04.11.05, 15:48
      Powtarzam po raz kolejny: mieszkam w UK na stale i znam multum narodowosci,
      ale czegos takiego jak cyganie, to nie mozna spotkac!

A gazety regularnie pisza o problemie cyganskim: potrafia rozbijac swoje baraki
      w parkach narodowych czy na skraju malowniczych wiosek, po czym dewastuja to,
      niszcza wszystko co popadnie!
      Wartosc nieruchomosci w okolicy spada drastycznie, mieszkancy protestuja.

A wiec jak widze ten problem tej dziczy wystepuje w Polsce.
      Panie Bil, nauczyl by pan te swoje plemiona ludzkiego zachowania, to beda
      traktowani jak ludzie. Proste.
    • Gość: Apasz gonic ich na bocznice zycia !! niech tam skisną IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.05, 15:48
    • Gość: jaśko wogole trzeba przegonic tych cyganow z kraju i eur IP: *.comarch.pl 04.11.05, 15:49
      wogole trzeba przegonic tych cyganow z kraju i europy. najlepiej gdzies ich
      zeslac wsystskich...
      • edward7 Re: wogole trzeba przegonic tych cyganow z kraju 04.11.05, 15:59
        Gość portalu: jaśko napisał(a):

> wogole trzeba przegonic tych cyganow z kraju i europy. najlepiej gdzies ich
        > zeslac wsystskich...

nooo to juz jest faszyzm!
        lepiej uwazaj komu otwierasz drzwi ...
    • Gość: ktoś Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 04.11.05, 15:56
      Sami sobie zapracowali na takie traktowanie ! Myślę że zrobił bym to samo !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka