Dodaj do ulubionych

skandaliczna organizacja One Love Festiwal

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 10:18
Po wczorajszym wieczorze w Hali Wytwórni Filmów wiele sobie obecywałem. One
Love Festiwal jest przecież reklamowany jako największa impreza w tej części
Europy. Zamiast świetnej zabawy zastałem tam koszmar - tysiące ludzi
ściśniętych w hali sinej od papierosowo-jointowego dymu, żałosna akustyka,
godzinne kolejki do toalet (2 toi-toie na kilka tysięcy osób!) i niemożność
opuszczenia hali, bo wyjście było za ciasne. Miałem bawić się do rana, ale
wyszedłem po 2 godzinach, szczęśliwy że udało mi się opuścić to kiepskie
miejsce. Organizatorzy zasłużyli co najmniej na pręgież. Dobrze, że nikt nie
zginął (bo omdleń na poewno nie brakowało).
Obserwuj wątek
    • Gość: Maria Re: skandaliczna organizacja One Love Festiwal IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 12.11.05, 12:20
      Wszystko się zgadza - cud, że hala się nie sfajczyła z jej zawartością. Dodam
      miernotę merytoryczną cześci teoretycznej, spektakl wprawił mnie w takie
      osłupienie, że aż mi mowę odjęło i nawet skrytykować nie byłam w stanie. W
      sumie to opuściliśmy to miejsce ok. 20, bo zaczęło się robić niebezpiecznie
      tłoczno.
      • Gość: lektarski Re: skandaliczna organizacja One Love Festiwal IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.11.05, 16:14
        zbyt ogolnikowe sa wasze krytyki a konkrenie to co macie poza tłokiem do
        zarzucenia???
        • zdanowitch eee tam 12.11.05, 16:24
          fakt ludzi za duzo kibli za malo ale co wy oczekujecie
          w spodku pewnie trzeba bylo zrobic i miejsca siedzace kupic jeszcze ....
        • luka182 Re: skandaliczna organizacja One Love Festiwal 12.11.05, 16:24
          na koncertach w ramach Festiwalu Wyszehradzkiego całem przyjemnie tam bylo..
          • Gość: szsz-TFO Re: skandaliczna organizacja One Love Festiwal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 17:15
            nie no nie przesadzajcie!a czego sie spodziewaliscie po takiej imprezie?ze
            przyjdziecie i beda rozstawione krzeselka jak na koncercie raz dwa trzy?!
            przeciez wiadomo bylo ze na takiej imprezie bedzie cala kupa ludzi,cala masa
            ziola i jescze wiecej fajkoof!i tak na salach nei bylo zle,wybierzcie sei kiedys
            na koncert do madnessu dla porównania.
            z toaletami zle bylo tylko na poczatku,poza tym oproocz toitoikuf byly jescze
            toalety w srodku WFFu
            a sam festiwal bardzo przyjemny.
            • Gość: krok Re: skandaliczna organizacja One Love Festiwal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 17:35
              Chodzi o bezpieczeństwo, o warunki do dobrej zabawy. Nikt nie chciał siedzieć,
              bo nie po to idzie się na koncert reggowy, ale nie mialem wcale przyjemności w
              gibaniu się w potwornym ścisku i w byciu oblewanym piwem. Na impreach tanecznych
              musisz mieć możliwość odpoczynku, a w hali można się było jedynie walnąć na
              podłodze przy ścianie... Pojemność hali była z pewnością przekroczona, wyjścia
              ewakuacyjne zupełnie niedrożne, gdyby cokolwiek się stało (Bogu dzięki, że się
              nie stało), gdyby wybuchła jakaś panika byłaby rzeź i nie mów mi, że nie, bo
              byłem i widziałem... Rozmawiałem z wieloma osobami, które przyjechały na tę
              imprezę (byli i tacy, którzy przylecieli specjalnie z Londynu) i wszyscy
              powtierdzali - organizacja była makabryczna. Nie brońcie tego festiwalu w takim
              kształcie - żądajcie żeby za rok był lepszy, bo na razie wygląda na efekt
              czyjejś pazerności i krótkowzroczności. To tak jakby ktoś próbował podać ci
              dobrą kawę w styropianowym kubku, albo wódkę - ciepłą i w musztardówce.
              • Gość: Tonga Re: skandaliczna organizacja One Love Festiwal IP: *.generacja.pl 13.11.05, 13:01
                jak to nie było się gdzie walnąć??ławki były w obu salach,razem ze stolikami.
                Czego Ty się spodziewasz po imprezie reggae?Kolejki do kibli w środku ni ebyły
                aż takie tragiczne...pół godzinki stania i po krzyku...a co do dymu i
                palenia...no jak dla mnie to jest oczywiste ze na takiej imprezie beda
                palić!!..Jak chciałes kulturalnej zabawy to trzeba było np do Opery iść...;)
                Ja bawiłam sie cudownie i za rok też się wybiorę:)
                a Tym co przeszkadza tłum i bycie poszturchiwanym niech nie chodza tylko sobie w
                domku muzykę włączą :p
                • Gość: LUKs Re: skandaliczna organizacja One Love Festiwal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 16:14
                  pamiętasz historię z Halą Olivii w Gdańsku? Jak nie, to sobie przypomnij. Tam
                  też wszyscy się zajebiście bawili...do czasu. Co do One Love - zestaw kapel był
                  OK. Organizacja - żadna. Ot, wypożyczono sobie halę i wpuszczono do niej ludzi.
                  Jeśli wystarcza ci to do szczęścia, to spoko - twoja sprawa.
                  • Gość: Tomasz Re: skandaliczna organizacja One Love Festiwal IP: *.wroclaw.mm.pl 13.11.05, 19:43
                    Nie zgodze się że organizacja była żadna... Uważam wręcz że to jedna z
                    najlepszych imprez w przeciagu kilku lat we Wro. Zajebiste nagłośnienie, ekstra
                    wizualizacje, super światła, idealny skład, pełna informacja o programie, dobra
                    www... pewnie że były niedociągnięcia, ale jeżeli w organizatorzy wyciągną
                    wnioski na przyszłość to będzie najlepsza biba we Wro !!!
          • Gość: breslauer zenada ... niebezpiecznie IP: *.magma-net.pl 13.11.05, 21:09
            na festiwalu wyszehradzkim nie bylo duzo ludzi dlatego nie bylo tak ciasno ... a
            tu w rzeczy samej organizatorzy przesadzili z iloscia ludzi, ta hala ma pewne
            ograniczenia ilosciowe sluchaczy ... bylo ryzyko w razie paniki. muza okiej,
            lecz organizacja zadna ...

poprawcie sie za rok PLANETO MLODYCH
            pozdrawia
            zyczliwy
        • Gość: ha ha ha Re: skandaliczna organizacja One Love Festiwal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 18:00
          fakty sa takie, ze impreza przewidziana byla na 2500 ludzi, a sprzedaliscie
          3600 biletow. "kasa misiu kasa". za duzo biletow sprzedanych, to po pierwsze.
          po drugie, lacznie z kiblami w srodku bylo 5 toalet. czyli ponad 700 osob na
          jeden klozet. gratuluje. po trzecie - szatnia rozmiarow smiesznie malych,
          zamknieta z powodu przepelnienia na dlugo przed przybyciem na miejsce olsf
          wiekszosci publiki. slabe zarzuty? po czwarte - obiecywaliscie duzo miejsc do
          posiedzenia, a ja nawet po 4, kiedy bylo juz bardzo malo ludzi, moglem posadzic
          cztery litery najwyzej na podlodze. ile bylo lawek? 10? rzeczywiscie, swietna
          organizacja. super bylo!
          i nie piszcie mi farmazonow typu "nie podoba ci sie, to sobie sam zorganizuj
          fest", bo to nie jest argument tylko bicie piany i odbijanie pileczki, a raczej
          sflaczalego balona. jesli ktos podejmuje sie organizacji tak duzej imprezy, to
          powinien sie skupic nie tylko na stronie muzycznej, ale rowniez, a moze przede
          wszystkim, na tym, jak festiwal zostanie odebrany przez tych, ktorzy wywalili
          niemale pieniadze na bilety. tak wiele glosow krytycznych pod wzgledem olsf nie
          wzielo sie znikad.
    • Gość: magnees Re: skandaliczna organizacja One Love Festiwal IP: *.foo.org / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 01:03
      Ale nagłośnienie było jedno z lepszych jakie słyszalem na tego typu imprezie,
      Abassi brzmial niesamowicie :))

• Gość: ti Re: skandaliczna organizacja One Love Festiwal IP: *.generacja.pl 14.11.05, 05:13
        no az sie tynk ze scian posypał ;
        0 przy wws ponoć :P
        było super a wszystkim malkontentom proponuje zrobic ich własny fest ;/
    • Gość: pattom1 Re: skandaliczna organizacja One Love Festiwal IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.05, 09:32
      jednym słowem zupełna kicha !!!! woodstock ale bez tlenu /dalem rade do 3 ale
      później dosyć miałem tego ścisku i kolejek /
      spend totalny gdzie potraktowano ludzi jak bydło w oborze
    • Gość: J. Hejenkowski Re: skandaliczna organizacja One Love Festiwal IP: *.e-lider.pl 14.11.05, 10:38
      Kwestia toalet - racja, bylo za malo.
      Reszta zarzutow jest taka sobie.
      Malkontentom wszelkiej masci chce uzmyslowic, ze uczestniczyli w wydarzeniu
      historycznym. Nie bylo jeszcze zimowego festiwalu reggae, na ktorym byloby
      ponad 3 tysiace ludzi. No i muzycznie bylo bardzo fajnie. WWS i Abassi
      osiagneli chyba wszystkie niskie czestotliwosci, jakie mozna bylo osiagnac w
      tej sali.
    • Gość: rumba Re: skandaliczna organizacja One Love Festiwal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 10:53
      Impreza mogla byc naprawde wielka... Mogła ale nie była tylko i wyłacznie z
      winy organizatora. Nie wpuszcza sie tylu ludzi!! Około godziny 21 tłok na
      korytarzach był tak wielki ze mogła wybuchnac panika. czasmi naprawde lepiej
      jest wydrukowac mniej biletów... A najlepiej jest nauczyc sie liczyć! No chyba
      ze liczy sie pieniadze i chce sie ich zarobic naj najwiecej. Przypuszam ze
      wystarczyłby jeden telefon do strazy pozarnej a impreze mozna by zamknąc. Do
      tego toalety - porazka. Jesli ktos chce stac kupe czasu w kolejce to prosze
      bardzo. Ja ide na koncert zeby słuchac muzyki i sie bawic a nie wystawac w
      kolejkach do kibla. A szatnia? Otwarta byla tylko na poczatku. Osoby ktore
      przyszły pozniej musiały taszczyc ze soba wszystkie rzeczy... kurtki bluzy
      szaliki torby... Mega zabawa;/
      Mimo ze byli super wykonawcy i naprawde ciekawe rzeczy sie działy to nismak
      pozostaje :/ organizator (nie wymienie z nazwiska....) dał du..
      • Gość: Gruba Re: skandaliczna organizacja One Love Festiwal IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.05, 11:14
        Piszecie bardzo dużo poważnych rzeczy,na które zwróciliście uwagę.Ale nikt z was nie wziął na poprawkę,że z racji nadmiaru ludzi- bramka została zamknięta o godzinie 20.Hala nie mogła zostać po prostu wypożyczona na spęd bydła- musiały ją odebrać wszystkie wladze - takie jak sanepid,straż pożarna.W innym wypadku nikt nie pozwoliłby,żeby taka impreza miała miejsce.Wychodzi na wierzch kompletne niepojęcie wasze o organizacji takich wydarzeń.
        Organizatorom faktycznie dużo można zarzucić,ale pojawienie się na tej imprezie było waszym wyborem a skoro kupiliście bilety - z jakiej racji mieliście zostać na zewnatrz?
        Porównanie do Hali Oliwia jest przesadzone i to bardzo,Hala WFF jest miejscem skończonym,którego nie da sie przebudować na potrzeby takiej imprezy-a w dniu koncertu chyba nie wyobrażacie sobie by była szansa na zmianę miejsca?
        Sprawa kibli - faktycznie,było ich o wiele za mało,ale czy to koniecznie musi wynikać z tego,że ktoś publiczność chciał zrobić w bambo?
        dużo osób z Wrocławia na pewno miało szansę być w Wytwórni na innych koncertach i wie,że są sytuacje,które powtarzają się w tym miejscu na niemal każdej dużej imprezie.Taka specyfika miejsca.

Festiwal od strony muzycznej nie zawiódł- najlepsze nagłośnienie,bardzo dobre zespoły - trzy najlepsze koncerty Irie Mafija,WWS,oraz wrocławskie Natural Dread Killaz - wielkie show i energia.
        Jak już ktoś pisał - wydarzenie historyczne,które daje nadzieje na przyszłość,które potwierdziło,że muzyka reggae ma swoich fanów,a duża impreza taka jak One Love Sound Fest ma dla siebie miejsce na tej scenie.
        • Gość: jah man slow kilka IP: 212.127.66.* 14.11.05, 11:49
          informacja o ilosci osob jakie beda w WFF byla zanizona inaczej straz i policja
          nie wydaliby zgody na przeprowadzenie tego typu imprezy w tym miejscu ,,,
          pazernosc oranizatora mogla zakonczyc sie katastrofa ... zawsze lepiej dmuchac
          na zimne.
          • Gość: Blik Re: slow kilka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.11.05, 14:52
            Nie podejrzewam organizatorów o złe intencje (przecież oficjalnie sprzedane
            bilety są rozliczane fiskalnie - można je policzyć i porównać ze standardami
            bezpieczeństwa) - może przepisy odstają od rzeczywistości?. Tyle ludzi w wff
            to skandal i ogromna nieodpowiedzialność i rzeczywiście zakrawa na pazerność.
        • Gość: manna Re: skandaliczna organizacja One Love Festiwal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 16:59
          "Ale nikt z was nie wziął na poprawkę,że z racji nadmiaru ludzi- bramka została
          zamknięta o godzinie 20."

O 20? Ja weszlam tuż przed 21;00 i bramki byly otwarte. Mało tego byłam
          swiadkiem jak ochroniarz wpuscil pewną dziewczyne bez biletu... Nigdy zadne
          imprezy nie organizowałam i zdaje sobie sprawe że to jest trudne. Jedna w tym
          wypadku wystarczyło dobrze policzyc... Albo dowiedzieć sie ile osób jest w
          stanie pomiescic WWF. To chyba nie jest tajemnia zadna? A zamówienie kilku
          dadatkowych toiToiów to az tak duzy koszt? no chyba ze chce sie zgarnąć jak
          najwiecej kasy dla siebie...
          Wlasnie takie glupie szczegóły jak np brak kibli czy zamknieta szatnioa psuja
          cały wizerunek i nic na to nie poradze.
          • Gość: Gruba Re: skandaliczna organizacja One Love Festiwal IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.05, 20:22
            Z tego co można przeczytać,i łatwo zweryfikować jednym telefonem, na stronie festiwalu napisane jest jak byk,że organizatorem była Planeta Młodych.

Bramka- czyli sprzedaż biletów została zamknięta,a nadal mogli wchodzić ci,którzy bilety zakupili wcześniej.

"fakty sa takie, ze impreza przewidziana byla na 2500 ludzi, a sprzedaliscie
            3600 biletow. "kasa misiu kasa"" jesteś jednym z organizatorów,że masz takie informacje? Patrząc po forach internetowych,nigdzie nie została podana faktyczna ilość sprzedanych biletów,więc zastanawia mnie to,może masz jakiś przekaz z góry?
            • Gość: ha ha ha Re: skandaliczna organizacja One Love Festiwal IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.05, 22:07
              nie musze byc organizatorem, zeby znac fakty. wystarczy nadstawic uszu. zreszta
              przeludnienie imprezy bylo widac golym okiem, zwlaszcza miedzy godz.20 a 22.
              drugi fakt: rozmawialem z kilkoma wykonawcami, ktorzy potwierdzali, ze
              organizacyjnie jest masa niedociagniec.
              denerwujace jest natomiast to, ze organizatorzy nie potrafia przyznac sie do
              bledow na zadnym z forow, o ktorych piszesz. zamiast tego zaperzaja sie i
              odbijaja pileczke. kwestia profesjonalnego podejscia.
          • Gość: jah man toi toi ... IP: 212.127.66.* 14.11.05, 22:50
            ... kosztuje 100pln jeden, plus oproznienie 35pln
            • Gość: toitoi Re: toi toi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 11:08
              czyli jednak kasakasakasa... Jesli kogos stac tylko na 2 toje to niech robi
              impreze na 100 osób :/
              • Gość: rege Re: toi toi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 13:42
                "babiloński system"...
              • Gość: jah man zarobek i wydatek IP: 212.127.66.* 15.11.05, 14:08
                3600 osob razy 35 pln to 126000 pln
                hmmm powiedzmy ochrona jakies 3000
                koszt zespolow to 10000 ...

plus pieniadze sponsorow oczywiscie
                minimum to 8000 od sponsora a bylo kilku

zatem byl pieniadz na wiecej toi toi uf
      • Gość: jah man organizator tutaj ... IP: 212.127.66.* 14.11.05, 11:47
        www.planetamlodych.pl/?section=aktualnosci&id=10
        • jah.rastafari.jest.mym.panem następnym razem w Hali Ludowej 14.11.05, 19:10
          Jeśli sie uda. Ile tam luda się mieści?
          • Gość: Maniek Re: następnym razem w Hali Ludowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 19:59
            Wtedy rasta-lektarski sprzeda 30000 biletow na 15000 dostępnych miejsc...
          • Gość: jah man nikt juz im nie wynajmie WWF IP: 212.127.66.* 14.11.05, 22:52
            oraz hali ludowej, hala jest teraz miasta wroclaw a tam obowiazuja drakonskie
            obostrzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka