Dodaj do ulubionych

Ranking wrocławskich ogólniaków

IP: *.net 14.11.05, 23:50
kto je konczyl? Ja cos kolo 1999 hmm
Pozdrawia Krzysiu, Szczegolnie Pania Jankowska, uczyla matematyki :-) !

Ranking albo sprzedany albo moje LO ma jakies problemy, dobre bylo i jest :)
Obserwuj wątek
    • Gość: desperados 'Trójka' in da house! :] IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.wroc.pl 15.11.05, 06:36
      j/w
      • Gość: bart Re: 'Trójka' in da house! :] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 07:55
        hehe, ciekawe co u Czyczy, Binia, Romana... pozdros dla wszystkich trojkwoiczow
        • Gość: gradek Re: 'Trójka' in da house! :] IP: 195.20.110.* 15.11.05, 08:24
          pozdrowionka dla absolwentów trójki (r. 1997)
          oraz dla Łozia, Romana i psorka Hojki:)
          • Gość: mati Re: 'Trójka' in da house! :] IP: *.wroclaw.mm.pl 15.11.05, 09:38
            hehe, trojkowicze sa wszedzie:)
            pozdrowionka dla wszystkich
            • 91271wro Re: 'Trójka' in da house! :] 15.11.05, 13:04
              Pozdrowionka dla wszystkich "trójkowiczów" :) kłania sie rocznik 1990 czyli era
              pana Profesora Bednarka :)) ech to były czasy :) ale miło że trojka dalej w
              czołówce. Piotr
              • Gość: Tirsa Re: 'Trójka' in da house! :] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.05, 14:16
                Ja też zdawałam maturę w 1990 :-)
                Pozdrawiam najlepszą szkołę mojego życia... A jako belfer po przejściach z kilkoma miałam do czynienia ;-)
                • 91271wro Re: 'Trójka' in da house! :] 15.11.05, 15:10
                  Gość portalu: Tirsa napisał(a):

> Ja też zdawałam maturę w 1990 :-)
                  A pod którymi skrzydlami opiekuńczymi byłas w trójce?Chodzi mi o
                  wychowawce:Bernaś,Mrozek,Bednarek czy Czycza?
                  > Pozdrawiam najlepszą szkołę mojego życia...
                  Zgadzam sie w 100 % :))
                  • Gość: Kuba Re: 'Trójka' in da house! :] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 20:20
                    To ja dorzucę swoje trzy grosze a propos rangingu tego i podobobnych. Ilość
                    olimpijczyków to moim zdaniem marny miernik jakości szkoły. XIV ma ich
                    najwięcej, ale co z tego skoro reszta mierna.

Razem ze mną matmę zaczynało siedniomioro trójkowiczów i podobna liczba osób z
                    XIV LO. Z trójki odpadła jedna osoba, z czternastki wszystkie...

Pozdrowienia dla Trójkowiczów :0
                  • Gość: Tirsa Re: 'Trójka' in da house! :] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.05, 14:45
                    Naszej klasie szefowała Bednarkowa... i chyba nielekkie życie z nami miała... ale jakże urozmaicone ;-)
                • no.logo Re: 'Trójka' in da house! :] 18.11.05, 14:39
                  Trójka rulez i wcale nie chodzi mi o tę radiową :-)))
        • Gość: pro Re: 'Trójka' in da house! :] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 15:11
          Czycza nas niemiłośernie dobija czasem...
          ale rozumiesz...architektoniczna 8)
        • Gość: pokerzysta Re: 'Trójka' in da house! :] IP: *.huby.neta / *.huby.neta-si.pl 01.12.05, 14:41
          a ja tesknie za pokerkiem
          pozdro dla wszystkich trójkowiczów z klasy informatycznej rocznik 95/99
          • Gość: dt Re: 'Trójka' in da house! :] IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 05.12.05, 21:18
            Witam pozdrawiam wszystkie laseczki z klasy architektonicznej 2001/2002
            dzięuje wam ze wciąż jestescie ze mna moje kochane koleżaneczki:)dt
      • Gość: paper_cuts Re: 'Trójka' in da house! :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 22:13
        Trójka najlepsza pod każdym względem. Szkoda, że teraz liceum trwa tylko 3
        lata.
        Co do rankingu, też mi się wydaje, że najlepszym wyznacznikiem byłby procent
        dostawalności się na studia.
      • Gość: zaba Re: 'Trójka' in da house! :] IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 01.12.05, 22:08
        trojka de best - no comments:-))
    • Gość: MACIEK Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: 194.146.120.* 15.11.05, 08:27
      Ja kończyłem VII LO w 1996 roku i wtedy byliśmy pierwszym liceum we Wrocławiu i
      siódmym w Polsce. Chyba sporo się zmieniło od tego czasu.

PS. Panią Jankowską również serdecznie pozdrawiam :)
    • Gość: Dziobak Za to w województwie - I LO w Oławie IP: *.rlan.pl / 81.219.156.* 15.11.05, 08:39
      Wrocławska XIV ma faktycznie wysoki poziom, wielu nauczycieli to wykładowcy
      wrocławskich uczelni.
      Jeśli chodzi o licea z Dolnego Śląska to jednym z lepszych jest ogólniak z
      Oławy (pl. Zamkowy 10). To skoła z tradycją i estymą...
      • Gość: Tytus Re: Oławskie LO -pozdro od Wrocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 13:54
        Jest OK
    • Gość: Dziadek Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: 82.160.18.* 15.11.05, 08:55
      VII LO było super - rocznik coś około 1987
      • Gość: oum Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.05, 01:34
        Dziadku, w tym czasie w VII działał jeszcze prężnie Związek Socjalistycznej
        Młodzieży Polskiej z lekkim naciskiem na zapisywanie się.
        Pamiętam jeszcze pryszczatego przewodniczącego.
        I wymuszone pochody.
    • mocny_full Siódemka rulez!!! Pozdrowienia dla pani Gottwald 15.11.05, 10:05
      i Urygi oraz dla pana Adamczewskiego
      • Gość: oum Re: Siódemka rulez!!! Pozdrowienia dla pani Gottw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.05, 01:18
        Natomiast pan Adamczewski, w przeciwieństwie do pani Jankowiak przekazywał
        wiedzę w sposób przecudnie klarowny.
        Niestety, nie dane mi było długo tego doświadczać.
        Rocznik 92' lub coś koło tego :-)
    • Gość: Krzysiek Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 10:37
      Haaaaa !!!!!! XIV LO NAJLEPSZE !!!! I TAK MA BYC !!!!!! A CURBAN NIECH SIE SCHOWA !!!!
      • ksiwlo Re: Ranking wrocławskich ogólniaków 15.11.05, 12:15
        raczej niech sie schowa debil_jagiello
        • gabilondo Re: Ranking wrocławskich ogólniaków 15.11.05, 19:48
          Widze, ze Cie ktos ladnie posuwal na lekcji matematyki :)
          Ssij dalej :)
        • Gość: Siwy Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 19:57
          Podpisz sie anonimie...
      • Gość: czternastkowiczka Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.media4.pl 15.11.05, 19:44
        Nasza szkółka zawsze bedzie najlepsza, już Łaźniak (nasze ZRÓDŁO wiedzy) o to
        zadba;D
    • Gość: piotr758 smutne ale prawdziwe IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.05, 11:26
      naprawde jest to wszystko smutne, ze sie robi ranting szkol lepszych i gorszych.
      Kazda szkola powinna byc najlepsza.

Szkoda tylko ze w tych szkolach na ostatnich miejscach nie wyciaga sie
      konsekwencji jak np. zwonlienie wszystkich nauczycieli i zarzad szkoly z brak
      odpowiednich wynikow.
      Ale moze sie myle, bo przeciez kazda szkola wypelnia zadania z ustawy, wiec
      kazda szkola jest na tym sammym poziomie a ranting swiadczy tylko o dodatkach
      lub uzupelnieniach w programie szkolnym.
      • Gość: yanoo Re: smutne ale prawdziwe IP: 62.233.155.* 15.11.05, 12:06
        to nie ranking szkół lepszych i gorszych, tylko ranking gdzie idą lepsi
        uczniowie, a gdzie gorsi;

a że dodatkowo na OGÓŁ warunki do próby wyjścia na dobrą drogę :P w tych
        szkołach skupiających gorszych uczniów są kiepskie to inny temat do rozmów...
        • 91271wro Re: smutne ale prawdziwe 15.11.05, 15:15
          tu chyba chodzi tez o cos innego. XIV LO w swojej kategorii wypuszczania
          olimpijczyków bedzie niedoścignięte i w każdym rankingu bedzie wygrywać. Nie
          każda szkoła musi stawiac na Olimpiady klasy z wykładowym językiwm obcym itd.
          Ktoś chce byc olimpijczykiem to wybiera szkolę X ktoś chce klase teatralną to
          wybiera szkołę Y a ranking ten to taki ranking jak ten przed wyborami z
          rzeczywistościa ma niewiele wspólnego. Pozdrawiam Piotr
      • rst28 W XIV LO nauka nie kultura!!! 16.11.05, 11:28
        XIV LO stawia na wyniki w nauce pomijając całkowicie przyzwoite zachowanie i
        kulturę. Dyrekcja dała temu idealny przykład na "akademii" 10 czerwca tego
        roku. Szkoda, że wyniki w tej nw szkole nie korespondują z prawdziwym
        wychowaniemi otaczającą młodzież przywoitością.
        Piotr758 pisze o zwalnianiu nauczycieli,ja pytam za co. Za to, że młodzi ludzie
        są wychowywani, czyli przygtowani do godnego reprezentowania siebie i
        instytucji w których egzystują, a nie tak jak w XIV LO są ganiani po kolejnych
        olimpiadach i uczeni życia pozbawionego zwykłej przyzwoitośći?
        • Gość: czesław Re: W XIV LO nauka nie kultura!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 16:59
          Zastanawia mnie co takiego stało się na akademii 10 czerwca. Bo jakoś nie
          przypominam sobie niczego szczególnego...
          Poza tym uważam, że ranking był nienajlepiej przeprowadzony. Sami olimpijczycy
          niczego ciekawego nie pokazują. A przydałyby się np. statystki dotyczące liczby
          osób przyjętych na studia wyższe...
          No, ale trudno. i tak się cieszę się że moja szkoła na pierwszym miejscu :)
          • rst28 Re: W XIV LO nauka nie kultura!!! 16.11.05, 17:40
            To była "akademia" pożegnalna klas maturalnych i Technikum Żeglugi Śródlądowej -
            szkoły z 58-letnią tradycją. Była to "dobra" lekcja antykultury przprowadzona
            wzorowo przez dyrekcję szkoły. Można było o tym przeczytać w
            atykule "Zakończony rejs" i komentarzach na forum.
            • plxpl Re: W XIV LO nauka nie kultura!!! 17.11.05, 14:46
              Niestety nie mam dostępu do materiałów archiwalnych. Mozesz napisać co dokładnie
              Cie tak oburzyło podczas tej akademii?
              • rst28 Re: W XIV LO nauka nie kultura!!! 18.11.05, 11:19
                Przeczytaj komentarze do tego artykułu z forum
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=25104615&a=25104615, zobaczysz,
                że to nie tylko moja opinia
                • plxpl Re: W XIV LO nauka nie kultura!!! 18.11.05, 15:33
                  Z tamtych komentarzy można raczej wyczytać furstracje kilku przeczulonych na
                  swoim punkcie absolwentów likwidowanej, nieprzystającej do rzeczywistości i
                  wspieranej przez PRL szkoły zawodowej. O likwidacji "Zespołu Szkół" decydowało
                  prawdopodobnie kuratorium i zarząd miasta, a nie jak to w komentarzach - "XIV
                  LO, od dwoch lat, ta znana z dzialalnosci typu "wykopac", "ponizyc" szkola". To
                  jakaś bzdura. Szkoła Zawodowa dla Marynarzy Śródlądowych - bo tak to trzeba
                  nazwać- przynosiła prawdopodbnie ogromne straty i co rok produkowała rzesze
                  kolejnych bezrobotnych. Z drugiej strony XIVLO zostało także na siłe wyrzucone z
                  dotychczasowego lokum na Szczytnickiej i przeniesiona na peryfieria miasta.
                  Pamiętam jak wszyscy byli przeciw tej całej przeprowadzce, łącznie z
                  nauczycielami i częścią dyrekcji. Nie wiem czy wyszło to na dobre szkole, bo
                  zdążyłem juz ją wtedy skończyć. Co do osiągnięć Zepołu Szkół Żeglugi myśle, że -
                  w o połowe krótszym czasie istnienia - XIV LO ma dwókrotnie więcej zasług dla
                  polskiej nauki, przemysłu i myśli. I nigdy nie było wspierane przez
                  socjalistyczy ustrój, tak jak większość zawodówek czy techników. Tak więc
                  absolwenci starszej daty mogli się pewnie zawieść, że nie przyjęto ich zgodnie z
                  PRLowskimi zasadami (ordery, wielkie słowa, etc.)
                  • rst28 Re: W XIV LO nauka nie kultura!!! 19.11.05, 16:18
                    Widać, że nie masz bladego pojęcia o TŻŚ, prawie 9000 wykształconych
                    absolwentów więcej znaczy od ludzi po ogólniaku, którzy bez dalszego
                    kształcenia mogą co najwyżej pracowaćw sekretariacie. Po tej szkole mieli
                    możliwość wyboru dobrze płatna praca na całym świecie czy studia. Mi jednak nie
                    chodziło o miejsce(, wiem dobrze, że XIV LO teraz chwali się basenem, kortem
                    tenisowym i pozostałą częścią kompleksu sportowego, ale tego wcześniej nie
                    chciała tego)czy porównywanie tych szkól. Widzę jednak, że absolwent XIV LO nie
                    rozumie pojęcia kultura. W komenatrzu był odnośnik do zachowania dyrekcji,
                    które ma być chyba wzorem dla uczniów. Pewne jest, że twórca 14-tki nigdy by
                    tak nie postąpił. Odnośnik do tamteych komentarzy miał tylko pokazać jak się
                    zachowuje "elita" intelektualna zreprezentująca XIV LO.
                    • plxpl Re: W XIV LO nauka nie kultura!!! 20.11.05, 13:43
                      Nie jestem pewien czy lepiej miec w mieście 9000 absolwentów LO, z których 95%
                      idzie na studia wyzsze, a 1/4 zostaje na uczelniach; niż 9000 absolwentów Szkoły
                      Zawodowej. Ogólne tendencje idą w pierwszym kierunku. Jesli zaś chodzi o wzór
                      jaki ma stanowić dyrekcja - ja wole by dyrekcja dobrze zarządzała szkoła i
                      potrafiła walczyć o interesy uczniów, a nie przedstawiała jakąkolwiek ideologie.
                      Od tego są rodzice i poważniejsze autorytety. Chciałbym też zauważyć, że w XIV
                      LO dyrekcja się ostatnio podobno mocno zmieniła (wcześniejszy dyrektor miał
                      sprawę w sądzie). Nie mam pojęcia co się działo na tej całej "akademii" ale
                      myślę, że przez to całe zamieszanie i reorganizacje XIV LO - kilka rzeczy mogło
                      im umknąć - np zaspokoić ambicje kilku absolwentów zamykanego Technikum. Mój
                      młodszy brat aktualnie jest uczniem XIVtki i z tego, co opowiada - jest lepiej
                      niz było za moich czasów. Jeśli chodzi o kulturę - idzie ona zwykle w parze z
                      wykształceniem, więc prosze nie oskarżać bezpodstawnie. Oczywiste jest także, że
                      szkoła chwali się basenem. A co, ma świadomie ukrywać ten fakt? To byłoby chyba
                      nieporozumienie - chce po prostu sciągnąc do siebie zdolnych uczniów i sie
                      normalnie reklamuje. To nic złego w systemach zwanych demokracja i kapitalizm...
                      • rst28 Re: W XIV LO nauka nie kultura!!! 22.11.05, 08:45
                        Widzę, że XIV LO stawia, i niestety robi to od dłuższego czasu, poza nauką na
                        ignorancję, arogancję, brak poszanowania innych i kłamstwo ("9000 absolwentów
                        LO..." - 14-tka takiej ilości absolwentów może nie osiągnąć w ciągu kolejnych
                        31 lat, "...z których 95%idzie na studia wyzsze" - kolejna bzdura,). Dziękuję
                        za wykazanie tego.
                        • plxpl Re: W XIV LO nauka nie kultura!!! 22.11.05, 11:28
                          Ach jak łatwo wszystko uprościć i zakłamać epitetami
                          "ignorancja","arogancja",etc. Z grubsza licząc XIVLO już pewnie ponad 3000-4000
                          osób ukończyło, wiec za 25-30 lat wynik nie będzie gorszy od TŻŚ. Tak prosze
                          Pana - 95% (jeżeli nie więcej) dostaje się i kończy studia wyższe. Nie znam
                          nikogo z mojego rocznika, który by nie był przynajmniej magistrem, inżynierem, a
                          czesto doktorem. Dążymy do klasy średniej czy robotniczej?
    • brody Re: Ranking wrocławskich ogólniaków 15.11.05, 12:29
      mnie denerwuje to ze te rankingi obejmuja tylko ogolniaki. niech dziennikarze
      sie wreszcie naucza ze sa tez szkoly srednie - NIEogolniaki - i tez sa
      publiczne, a nie prywatne.
      • Gość: Zaq Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 21:25
        To rzeczywiście dziwne, że w "Rankingu Wrocławskich Ogólniaków" nie znalazły się szkoły średnie nie będące ogólniakami, prawda?
        Mniemam, iż 'brody' jest absolwentem/uczniem nie-ogólniaka, co jak widać nauczyło go wspaniale pozyskiwać informacje z tekstów, oraz przedstawiać konstruktywną i podpartą krytykę dla nich.
        Nie rozumiem również zastrzeżeń wobec dziennikarzy - "niech dziennikarze się wreszcie nauczą[...]" - sądzę że to Ty powinieneś się nauczyć.
        Zastanawia mnie także, czy gdyby zorganizowano ranking szkół średnich nie-ogólnych to czy absolwenci/uczniowie ogólniaków mieliby podobne pretensje.
        Pozdrawiam Cię i życzę myślenia na przyszłość
    • Gość: gozdzik Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.05, 13:05
      XIII (prawie)THE BEST!!! Zgadzam sie. Naprawde spoko szkoła. Klasy profilowane
      dobrze przygotowują do matury. Ja osobiscie bylem w biol-chemie i maturę zdałem
      całkiem nieźle. A teraz studiuje na wymarzonym kierunku. Nauczyciele (nie
      wszyscy oczywiście) są spoko. Np. Suchy -legenda szkoły :)
      Pozdrawiem wszystkich uczniów i absolwentów!
      • Gość: hehe Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 13:32
        Potwierdzam :) Suchy :)

To się teraz zdziwili w 5, 7, 9 i przede wszystkim w 3 LO że ich 13 LO
        wyprzedziło :))) Czy to rocznik exeperymentalny wywindował 13 LO tak wysoko ?
        Skoro mature pisemna oblała tylko jedna osoba to po częsci tak ;]
        • Gość: natalia 13 Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.05, 21:14
          mysle, ze najbardziej to sie sama trzynastka zdziwila :)
          ja tam az tak bym tej szkoly nie wychwalala, bo wiele zlego mnie tam tez
          spotkalo, ale byli na pewno nauczyciele, ktorych do dzis bardzo cenie, przede
          wszystkim pani Wiater! pozdrawiam! :)
    • Gość: Biedronka Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 13:25
      o tak! VII LO to było coś :) najmilej wspominam Pana Jasińskiego od
      polskiego :)) -pozdrawiam wszystkich Siódmaków :)
    • Gość: darek_w1 Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.lan.pop.pl 15.11.05, 13:25
      > kto je konczyl?

Na przykład ja :-)

> Pozdrawia Krzysiu, Szczegolnie Pania Jankowska, uczyla matematyki :-) !
      >
      Pozdrawiam również moją wychowawczynię :-) Oraz Panią Masternak, Panią Dziedzic
      i w ogóle wszystkich nauczycieli VII LO.

> Ranking albo sprzedany albo moje LO ma jakies problemy, dobre bylo i jest :)

Ani Siódemka nie ma kłopotów, ani ranking nie jest sprzedany. Ranking jest po
      prostu głupio skonstruowany. Ktoś kto go konstruował albo jest delikatnie
      mówiąc absolwentem szkoły dla dzieci specjalnej troski, albo chciał na siłę
      udowodnić jakąś tezę, np taką, że XIV to liceum super-hiper-turbo, któremu inne
      do pięt nie dorastają. Nie przeczę, że czternastka to bardzo dobre liceum, ale
      jeśli 3/4 jej wskaźnika rankingowego to punkty za liczbę olimpijczyków to chyba
      coś jest nie tak. Liczba olimpijczyków to na pewno element oceny jakości
      szkoły, ale jego waga jest ciężko przeszacowana. Choćby z tego powodu, że
      sukces w olipiadzie jest w 80% zasługą ucznia, a nie szkoły.
      Podstawowym wskaźnikiem powinnien być odsetek zdanych egzaminów maturalnych i
      jego waga w całościowej ocenie powinna sięgać 60-70% (w rankingu GW dla XIV
      waga wynosi 16%, dla VII 30%). Drugi błąd w konstrukcji rankingu to przyjęcie
      ostrego kryterium 0% niezdanych matur dla uzyskanie 10 punktów. Sorry, ale
      jeden uczeń, który nie zda może się zdarzyć w każdej szkole i nie jest to jej
      wina. Tymczasem taki jeden uczeń kosztuje już szkołę utratę 2 punktów. Inna
      sprawa to punkty za nietypowe profile klas. Ja rozumiem, że można dawać punkty
      za maturę międzynarodową albo za dwujęzyczność, ale za tworzenie klas
      sportowych czy klas o nietypowych specjalizacjach? Jak ktoś lubi biegać czy
      kopać piłkę i dobrze mu to idzie to bardzo dobrze, należy mu to ułatwiać, ale
      co to ma wspólnego z jakością nauczania w danej szkole? A różne dziwne
      specjalizacje? Może dlatego jest tylko jedna taka klasa we Wrocławiu bo nie ma
      wystarczająco dużo chętnych do nauki np. szydełkowania na trapezie z
      zawiązanymi oczami żeby tworzyć więcej klas o takim profilu? Skończy się tym,
      że szkoły będą tworzyły różne bezsensowne profile klas tylko po to, żeby mieć
      więcej punktów w rankingu. Od takich rzeczy są kółka zainteresowań, kluby, domy
      kultury, a nie programy szkolne. Wreszcie punkty za poziom wymagań na egzaminie
      wstępnym do szkoły - przyjęto wartość minimalną. A przecież są duże rozpiętości
      w poszczególnych klasach danej szkoły np w XIV żeby dostać się do klasy
      matematycznej wystarczyło 48 punktów (4.8 punktu do rankingu) podczas gdy do
      klasy dwujęzycznej trzeba było mieć już 83.5. Powinno się użyć średniej a nie
      wartości minimalnej.
      Reasumując trzeba do tego rankingu podejść z duuuużym przymrużeniem oka i
      wczytać się w szczegóły oceny żeby dojść do jakichś sensownych wniosków.
      • 91271wro Re: Ranking wrocławskich ogólniaków 15.11.05, 15:19
        Gość portalu: darek_w1 napisał(a):

> Reasumując trzeba do tego rankingu podejść z duuuużym przymrużeniem oka i
        > wczytać się w szczegóły oceny żeby dojść do jakichś sensownych wniosków.

Zgadzam sie w 100%, źle albo subiektywnie dobrane kryteria.
        Pozdrawiam
        Piotr
      • Gość: rotfl xDD Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 17:59
        Niby tak. Ale przeciez wszyscy wiedza jakie rankingi sa. A więc co szkodziło
        utworzyc np. w 7 nietypowa klase ? Heh. A poza tym najlepsze byłoby porównanie
        wyników matur konkretnie a nie kto przystapił do podst, a kto do rozsz. I TO
        BYŁOBY MIARODAJNE wg mnie. Co nie zmienia faktu ze taki ranking czy śmaki to
        jednak 13 LO jest na 2 miejscu :) i jest to zaskoczenie :P szczególnie dla 3 :D:D
    • Gość: tanita Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: 213.199.196.* 15.11.05, 18:42
      V spadła a to wszystko przez dyrektorkę głupia menda wszystko pozmieniała
      profile klas zeszmaciło się moje kochane liceum!!! buuu!!!
      • Gość: senior Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.wroclaw.mm.pl 15.11.05, 19:46
        Gość portalu: tanita napisał(a):
        V spadła a to wszystko przez dyrektorkę głupia menda wszystko pozmieniała
        > profile klas zeszmaciło się moje kochane liceum!!! buuu!!!

Rzeczywiście, miałem przyjemność(?) rozmawiać z tą panią. Nie robi dobrego
        wrażenia. Mówi się, że na to stanowisko przyszła z jakiejś zawodówki.

• Gość: paf Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 21:39
          nie z zawodowki ale z jakiegos LP w jakims zespole szkol....
          pozatym pani socha uczy rózwienz w internetowym liceum (wpisz w googlach imie i
          nazwisko to znajdziesZ)
          pozdrawiam
          wszystkcih:
          sochologów
          sochofili
          sochofobow
          sochomanow
          sochistow
          :P:P:P
      • Gość: paf Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 21:27
        zapraszm do rozwinieca tematu...
        Pani Socha przyszła z profilowanego lub z jakiegos zespolu szkół.... z tamtąd
        też przywlokła paru swoich ludzi...
        Sz. P. Knauber...
    • Gość: Gizmondo Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 19:06
      5 LO rulezzz:) Polecam wszystkim tę znakomitą szkołę!!!
      • Gość: paf BA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 21:41
        of korss ze rulez... z pawlakami, pikulami, zakrzi, staśiem, skrzypek, dubim,
        niczyj, szmyciorkiem....
        obecny uczen jestes czy były
        • Gość: grsa Re: BA! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.12.05, 18:31
          Mylsle,ze stawianie wszystkich tych osob w jednym rzedzie jest nie na miejscu :P
          A ST. nadal uczy?
    • Gość: wysysanie Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.atol.com.pl 15.11.05, 19:17
      wszystko dobrze tylko przekrój uczniów prosze podać czyliz ilu miejscowosci
      wokół Wrocławia są
      • Gość: as Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.wroclaw.mm.pl 15.11.05, 19:47
        A co ma miejsce zamieszkania ucznia do poziomu szkoły?
    • Gość: edmund Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.netcontrol.pl 15.11.05, 20:23
      XIV LO Żondzi!!!
    • Gość: paf Co się stało z VLO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 21:26
      Co się stało z piątką?
      Szczycaca sie wysokim poziomem nauki, wysokim progiem szkola w tym roku
      zawiodła...
      Na korytarzach mowi sie ze to dzieki rewolucyjnym pomysłom pani S.Sochy
      (dyrektorki) która wymarzyła sobie ze liceum którym kieruje, lub bardziej ma
      zaszczyt kierowac, przescignie IIILO w osiagnieciach matematycznych...
      Wprowadzenie nowych profili a zastapienie klas jezykowych/ogólnych gdzie po
      pierwszej klasie wybierano zajecia rozszerzone nie jest trafionym pomysłem...
      Pierwszy rok jest wazny bo wtedy kazdy licealista moze sie zapoznac z oferta i
      kryteriami uczelni, a zajecia rozszerzone zawsze mozna zmienic...
      W nowostworzonej klasie mat-fiz ubyło 5 uczniów którzy poprzenosili się do
      innych szkól lub do klasy humanistycznej... czyby to dowodziło temu jak kiepski
      jest to pomysł?
      Jak w szkole w której nie ma pożadnie wyposażonej pracowni biologicznej czy
      fizycznej tworzyć profile które mają te przedmioty chociazby w nazwie...

Do 5 szło się z myślą że to taka humanistyczna szkoła... ale nie....za 125 lat
      może bedziemy lepsi w ścislych przedmiotach (a tu wymiernikiem sa olimpiady) od
      IIILO...

Co pani Socha ma na swoją obronę???
      • Gość: fckgw-rhqq2 Re: Co się stało z VLO? IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 17.11.05, 08:03
        Co pani Socha ma na swoją obronę???
        ze jest głupią pipą?
      • Gość: rrr spsiało n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 17:35
      • Gość: grsa Re: Co się stało z VLO? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.12.05, 18:34
        Hmh, to tym bardziej beznadziejny pomysl biorac pod uwage,ze jak ktos juz
        powiedzial to zawsze byla szkola humanistyczna i np. ludzie wybierali V a nie
        XIV dlatego,ze XIV byla bardziej matematyczna a V miala byc jezykowa szkola.
        Poza tym poziom fizyki w V byl zawsze tak beznadziejny,ze pomysl stworzenia klas
        fizycznych to chyba jakas paranoja. Przykro patrzec :/
    • Gość: Henry Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.production / 209.245.22.* 15.11.05, 22:54
      Jestem dumny ze z jednym z nauczycieli tej szkoly siedzialem przez caly
      ogolniak, wprawdzie II, w jednej lawce. Jet to Ludwik Ralski
      • Gość: oum Humanistyczna piątka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.05, 01:26
        Jacięęę :-)
        A za moich czasów piątka była mat-fizem :-)
        Czyżby pragnęła wrócić do swych korzeni?
    • Gość: Walery Wątróbka Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 09:25
      Nie wiem gdzie P.Sobiech zdobyła matury, ale każda inormacja powinna być
      czytelna nie tylko dla jej autora, dlatego też adresy XIV i XIII liceum są
      pożadane dla innych osób też.Tego rodzaju niedokończone wiadomości to
      specjalność besserwiserow z Gazety. Jednym słowem samouwielbienie kwitnie nadal !
    • Gość: Faeton Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 09:30
      Gdyby zrobić ankiety na temat głupoty panującej wśród dziennikarzy to w
      "Rankingu" tym Gazeta zdobyłaby I miejsce.
    • Gość: pozomka Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.05, 12:17
      Myslę że ilośc olimpijczyków to wyjątkowo kipski miernik jakości nauczania w
      szkole. Jeżeli szkoła ma śwetną opinię ( bo np zapracowała na nią przez lata
      ale obecnie nie najlepiej jej się widzie, albo nigdy dobra nie była ale PR ma
      dobry) to startuje do niej dużo chętnych, wybiera się najlepszych a wsród tych
      najlepszych zwsze się znajdzie ktoś ponad przecietny kto dla szkoły wygra
      olimpiadę. Wtedy takim można się pochwalić i zająć wysoką lokatę w rankingu.
      Ale jaki to ma związek z poziomem nauczaia ?
      • Gość: jot Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.amsnet.pl 16.11.05, 12:46
        > Ale jaki to ma związek z poziomem nauczaia ?

Właśnie, jaki? Może dziennikarz, który stworzył tej wątpliwej jakości ranking,
        wyjaśni to czytelnikom?
        Najbardziej miarodajnym rankingiem byłby taki, w którym największą liczbę
        punktów przyznaje się za wyniki maturalne. To bowiem świadczy o tym, jak szkoła
        do tego egzaminu przygotowuje. No, i dotyczy wszystkich uczniów w szkole, a nie
        tylko olimpijczyków.
        • Gość: reserved_14 huhu... najlepsi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 22:07
          Z jednej strony nie rozumiem tych, którym tak bardzo przeszkadza to, że moja
          szkoła jest w tym (ekhem, specyficznym?) rankingu na pierwszym miejscu, z
          drugiej zaś, bardzo się dziwię moim kolegom i koleżanką ze szkoły, którzy ją
          znają nie z gazet, lecz z codzienności, że powtarzają tego typu bzdury, że
          nasza szkoła jest 'najlepsza'.

Warto dodać, że ktoś, kto zna czternstastkę, dostrzeże w słowach "probably the
          best school in the universe" bardzo gorzką ironię, m.i. na ten pean gazetowy.
          Gdy byłem w pierwszej klasie, wtedy wszyscy emocjonowali się tego typu
          artykułami. Teraz, w klasie maturalnej, chyba wszyscy wyśmialiby osobę, która
          weszłaby do klasy mówiąc "Jestesmy najlepsi".

czternastkowicze, trochę skromności...
    • Gość: GRiPi Kiedy gazeta zrobi przydatny ranking?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 23:48
      z calym szacunkiem dla gazety, ale ten ranking jest po prostu bezwartosciowy
      dla przecietnego ucznia. po pierwsze szkoly nie powinno sie oceniac na
      podstawie ilosci laureatow, bo to zazwyczaj marginalna(ilosciowo) grupa
      uczniow, a w tym rankingu wlasciwie wszystko od jej zalezy. zreszta widac bylo
      po tegorocznej rekrutacji iz 14 napewno najlepsza szkola nie jest. jak moze byc
      najlepsza szkola skoro uczniowie ja tak olali ze miala problem z domknieciem
      klas??. jesli ten ranking mialby rzeczywiscie spelniac swoje zadanie, to
      powinny byc w nim przede wszystkim brane pod uwage progi punktowe do
      poszczegolnych klas(chec pojscia do tej a nie innej szkoly przez samych
      uczniow), oraz wyniki matury(czyli jak szkola przygotowuje do egzaminu).
    • Gość: hela Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.11.05, 08:14
      Chciałam tylko powiedzieć, że i po XI L.O. można zostać wyróżniającym się
      doktorem nauk. A wybór szkoły czasem może zależeć od tego, kto ile lubi spać :)
      Pozdrowienia dla kolegów i koleżanek z rocznika 97.
      • Gość: pomocnik diabła II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 14:28
        bleeeeeee
        • rosa_de_vratislavia Re: II LO 20.11.05, 20:27
          Gość portalu: pomocnik diabła napisał(a):

> bleeeeeee

W jakim sensie? Boś się Waćpan nie rozpisał...
      • olita23 Re: Ranking wrocławskich ogólniaków 19.11.05, 17:19
        a czemu 9 mialby byc gorsza??
        doktorem mozna zostac po kazdej szkole, tu liceum nie ma nic do rzeczy a maja
        studia...ranking powinien byc ukladany wlasnie dostawalnoscia sie na studia...
        absolwentka 9..rocznik ehhh..2001 chyba:)
    • Gość: trójkowicz Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 30.11.05, 15:02
      cytat: "najlepsi gimnazjaliści kontynuują naukę w liceum."

Ale bzdura. 2 lata temu skończyłem gim przy XIII LO i nalepsi uczniowie nie
      zostali w XIII. Rozeszli się do III VII XIV. Nie wiem jak z gim przy XIV. Ale z
      moim było tak jak napisałem.
    • Gość: a Re: Ranking wrocławskich ogólniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 17:39
      Jankowska moja Pani od matematyki :) dziwny ten ranking...
      • Gość: oum pani Jankowska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.05, 01:28
        Moja pani od anty-matematyki :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka