Dodaj do ulubionych

Sukcesy XIV LO

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.05, 09:03
sądząc po ilości dodatkowych, płatnych zajęć nie powinno się już zaliczać do
liceów publicznych.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Sukcesy XIV LO a pieniadze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 10:21
      tak to prawda. Do tej szkoły nie maja szans uczniowie których status finansowy
      jest niski.To nie szkoła dla biednych. Coz stego jak dobry ale go nie stac! ta
      szkoła powinna miec status szkoły prywatnej!
      • Gość: absolwent Re: Sukcesy XIV LO a pieniadze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 14:24
        > Do tej szkoły nie maja szans uczniowie których status finansowy
        > jest niski.To nie szkoła dla biednych.

nieprawda. ludzie w trudnej sytuacji finansowej moga prosic o zwolnienie z
        oplat. w mojej klasie byl jeden taki i nikt sie na niego nie boczyl.
        • Gość: abiturient Re: Sukcesy XIV LO a pieniadze! IP: *.stru.polimi.it 15.11.05, 14:30
          reguła potwierdza wyjątek
      • Gość: Z jesli jestes biedakiem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 17:20
        to siedź cicho i sie po prostu ...wstydź,
        a nie szczekaj o prawach nędzarzy do luksusów;
        Mam dosyc zycia w tym popieprz..ym kraju, gdzie wciaz o prawo do wszystkiego co
        najlepsze roszcza sobie: CHAM, NĘDZARZ i GŁUPEK;
        sama mam dziecko w 14 i twierdze, że wypisujesz bzdury - w kazdej szkole płaci
        się za różne dodatkowe rzeczy, jesli nie chcesz lub cię nie stac to nie płacisz
        i korzystasz z tego co jest za darmo,
        ale nawet ubodzy ludzie potrafią mniej nżreć, oszczedniej spędzac czas żeby móc
        opłacić dziecku edukację;
        wole ubierac się w lumpexie, a zdolnemu dziecku kupic podręcznik za kilkaset
        złotych - to kwestia hierarchii wartości
        • Gość: gosc Re: jesli jestes biedakiem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 17:31
          szlak mnie trafai na te bzdury które pisza ci co posiadaja1 Ciekawe jak bedziesz
          piszczec jak splajtujesz. Bo widzisz ja musze wybierac miedzy internetem a
          lumpeksem. A internet tylko dla tego mam ze potrzebny jezst takze moim uczacym
          sie dzieciom.Na dodatkowe lekcje juz mnie nie stac .One miesiecznie wiecej
          kosztuja niz internet!Mam wielu znajomych których dzieciaki chodzą do tej szkoły
          i nie przyznaje sie do tego ze nie stac mnie na wakacje, na super ksiazki, teatr
          i inne wyjazdy szkolne!Bo sa to ludzie którzy nie rozumieja ze komus nie z
          własnej winy sie w zyciu nie powiodło.Zeby załozyc firme trzeba miec jakis wład
          a skad go brac jak na łebka w rodzinie jest nie całe 600zł. Z tego nie da sie
          oszczedzic .
      • Gość: lfr Re: Sukcesy XIV LO a pieniadze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 17:34
        Aby zachowac rownowage, choc to was jest wiecej, odpowiadam pozytywem na
        negatyw. Umowmy sie, ze nie piszemy andronów na tematy nieznane nam. To proste:
        nie wiem, to sie nie udzielam. Jednak forum sluzy takim niespelnionym, ktorzy
        tylko tutaj anonimowo moga zie wyzyc za niepowodzenia np. w slabszej szkole.
        Niedopuszczalne jest, aby nie zwiazani z XIV LO mowili tak oczerniajace i
        gnebiace w koncu szkole!
        Trzeba poznac, zasmakowac, poczuć, a dopiero potem osądzać, krytykowac.
        Nie miales prawa napisac, ze czternastka powinna miec status szkoly prywatnej.
        Co Ty o niej wiesz? To, ze wplata na rade szkoly jest nieco wyzsza, a dodatkowe
        3 godziny angielskiego DLA CHETNYCH za cene 350 zł na semestr (co jest
        plusem!), nie znaczy, ze czternastka jest szkolą dla bogaczy! Prosze wziac pod
        uwage, ze czternastka ma basen, wielka aule, mnostwo kolek pozalekcyjnych,
        takze w soboty i w niedziele. Wspaniale miejsce dla osob chcacych sie rozwijac.
        Prosze nie siac wiecej fermentu i pogodzic sie z tym, ze czternastka jest
        prawdobodobnie najlepsza skzola we wszechswiecie.
        (a co do przyjemnosci, na ktore rzekomo czternastkowicze nie mają czasu, to
        odpowiedzi na forum na pewno do nich nie zalicze)
        • seledynowa :-))) 15.11.05, 17:40
          z tym wszechświatem to oczywiście ...metafora (uwaga trudne słowo);-)
          14 jest dobra szkołą - we Wrocławiu ...najlepszą i to nie ze względu na tłumy
          olimpijczyków, ale ze względu na jej elastycznośc, dopasowanie się do potrzeb
          ucznia, promowanie uczniów zdolnych, swietna atmosferę dla uczniów ambitnych
          (ambitni w zwykłych szkołach musza się czesto ...ukrywac ze swoimi ambicjami -
          bo grupa ich nie akceptuje) i ze względu na dobrych nauczycieli (wiekszości z
          nich sie naprawde CHCE pracowac)
          PS. Wiem, bo korzystam z usług tej szkoły ;-)
      • Gość: Michał Re: Sukcesy XIV LO a pieniadze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 16:02
        Jedyne opłaty, jakie wnoszę, to 350 zł za semestr - za dodatkowy angielski (nie
        liczę opłat za internat, bo to Wrocławian nie dotyczy). Być może jest to sporo,
        ale płacą na własne życzenie - teoretycnie mógłbym z dodatkowych lekcji zrezygnować.
        Nie wiem więc, gdzie te olbrzymie ilości opłat, które każą nazywać LO14 szkołą
        prywatną.
    • Gość: tfurca ... gratulacje oby tak dalej IP: 212.127.66.* 15.11.05, 13:28
    • Gość: Magda Re: Sukcesy XIV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 14:13
      Mam kilku znajomych z XIVLO i wiem, że w ich życiu najważniejsza jest nauka, a
      na inne przyjemnośći raczej nie starcza im już czasu. Poza tym uczniowie tej
      szkoły są bardzo ambitni i nie potrafią dać sobie luzu ani na chwile. To chyba
      nie jest zdrowe i nie wiem czy warto poświęcać się całkowicie szkole, kosztem
      wielu innych rzeczy.
      • Gość: alicja3333 Re: Sukcesy XIV LO IP: *.essex.ac.uk 15.11.05, 18:40
        bosh, co ty wiesz?? jak mnie wkurzaja takie wypowiedzi.. masz tam zanjomych??
        wow chodzilam tam przez 3 lata i na brak czasu nie narzekalam. wszystko zalezy
        od ciebie. jezeli twoi znajomi musieli caly woolny czas poswiecac na nzuke zeby
        sie utrzymac w szkole to chyba nie nalezeli do zbyt 'sprytnych'. czas liceum to
        byl dal mnie czas najlepszych imprez, NAJLEPSZYCH. i zapewniam cie ze nie tylko
        dla mnie. pod tym wzgledem uczniowie xiv niczym sie nie roznia od innych. w
        ogole niczym sie nie roznia. ja pierdziele, juz nie moge czytac tych suchych
        debat <puke>
        • Gość: fajans Re: Sukcesy XIV LO IP: *.com 16.11.05, 10:28
          "wszystko zalezy od ciebie" - a niektorzy nawet jak wejdą do dupy, to myślą, że
          są w niebie
    • Gość: czternasty a na zajęciach zmodyfikowali dobrzyckiego IP: *.irlab.pnap.net 15.11.05, 14:18
      podobno podczas przygotowań do olimpiady z biologii, zmodyfikowano genetycznie
      dobrzyckiego, stąd jego dzisiejsze kłopoty.
    • allerune Re: Sukcesy XIV LO 15.11.05, 15:17
      ja skonczylem XIV 5 lat temu i z tego co pamietam jedyna dodatkowa oplata objety
      byl angielski, nie wszyscy musieli jednak odbywac dodatkowe zajecia, nie wierze
      ze az tyle rzeczy sie zmienilo

troche inna sprawa jest to ze sami rodzice posylajacy dzieci do tej szkoly to
      swego rodzaju elita i czesto oni sami nalegaja na dodatkowe wydatki, ktore
      popiera zdecydowana wiekszosc rodzicow
      • Gość: kia Re: Sukcesy XIV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 09:52
        Mam koleżanke, która chodzi do 14, przygotowuje się do konkursu i nie chodzi do
        szkoły, bo jej szkoda czasu, I wszystko gra, godziny ma usprawiedlwione przez
        wychowawce.
        • Gość: ygreek Re: Sukcesy XIV LO IP: *.com 16.11.05, 10:29
          to po cholerę jej ta szkoła
    • rst28 Brak kultury i "sukcesy" XIV LO 17.11.05, 10:19
      XIV LO stawia na wyniki w nauce pomijając całkowicie przyzwoite zachowanie i
      kulturę (widać w rankingach tylko to się liczy).Dyrekcja dała temu idealny
      przykład na "akademii" 10 czerwca tego roku. Szkoda, że wyniki w tej szkole nie
      korespondują z prawdziwym wychowaniem, otaczającą młodzież przywoitością i
      zwykłą uczciwością. Na szczęście dla świata ludziom to nie wystarcza, sądząc po
      ostatnim naborze.
      • Gość: wert Re: Brak kultury i "sukcesy" XIV LO IP: *.wroclaw.mm.pl 25.11.05, 16:17
        O jakości pracy szkoły decyduje nie liczba olimpijczykow, ale to jakie wyniki
        osiągnęli uczniowie na maturze ( bo to decyduje o przyjęciu na studia).
        Tymczasem biorąc pod uwagę to kryterium ( procentowe wyniki uczniów z każdego
        zdawanego przedmiotu) najlepszą szkołą jest trójka.Tam po prostu uczą każdego
        ucznia, nie tylko olimpijczyków.
    • Gość: gpor Sukcesy XIV LO ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 22:27
      50 uczniow gimnazjum przy XIV na stu kilkudziesieciu dostalo sie do finalu
      zDolnySlazak.
      Ciekawe kto im udostepnil pytania przed konkursem?
      • Gość: uczen Re: Sukcesy XIV LO ? IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 27.11.05, 13:28
        Nikt im nie udostępnił pytań. Tego jestem pewien bo jestem jednym z nich. A
        takie gadanie tylko potwierdza, że w Polsce jak tylko komuś się cokolwiek uda
        to od razu go oskarżają o oszustwa.
        • seledynowa Re: Sukcesy XIV LO ? 27.11.05, 13:40
          bo ludzie mierza innych swoja miarą :-(
          • Gość: mess XIV to liceum dla wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 17:48
            XIV to liceum dla wszystkich ambitnych, nie zgadzam się że uczą tam tylko olimpijczyków, dla mnie to oczywiste, że najwięcej korzyści daje "wyrównanie w górę". Byłem przeciętnym uczniem, żadnym finalistą, ale podobało mi się to, że nie jestem skazany na przeciętność. Przyłączam się do tego, że szkoła wcale nie wymagała jakiś niewyobrażalnych opłat, te na ang. były najtańsze w mieście, a anglistów mamy naprawdę dobrych (pozdro dla prof. Soleckiego :)). Opłata nie była obowiązkowa kto naprawdę nie miał pieniędzy miał w najgorszym przypadku okienka, nie wspominam już o ratach.

Słyszałeś coś o XIV? To postaraj się nie pisać o niej plotek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka