Dodaj do ulubionych

MARCINKIEWICZ premierem

27.09.05, 19:56

Obserwuj wątek
    • t-800 Tragedia!... /bt. 27.09.05, 19:57

• synu Jarek stchorzyl 27.09.05, 19:57
      nic nowego

K
      R
    • douglasmclloyd Re: MARCINKIEWICZ premierem 27.09.05, 19:58
      Pierwszy powazny blad PiSu. Nic dobrego z tego nie bedzie.
      • jacekm22 Re: MARCINKIEWICZ premierem 27.09.05, 19:59
        A masz co do tego jakiekolwiek watpliwosci.....
        • douglasmclloyd Re: MARCINKIEWICZ premierem 27.09.05, 20:00
          jacekm22 napisał:

> A masz co do tego jakiekolwiek watpliwosci.....

Teraz juz nie mam.
      • hrabia.m.c Re: MARCINKIEWICZ a co to za kaczątko? 27.09.05, 19:59
        Brzydulka do sdstrzalu:)))
    • po_godzinach a to tchórz ) 27.09.05, 19:58
    • indris 27.09.2005 godz. 19:57... 27.09.05, 19:59
      ...zaczął się schyłek PiS w Polsce...
      • douglasmclloyd Re: 27.09.2005 godz. 19:57... 27.09.05, 20:00
        indris napisał:

> ...zaczął się schyłek PiS w Polsce...

Co za kretyni.
    • niezapowiedziany obstawiam Chlebowskiego na vice 27.09.05, 20:00
      a moze ci nie z pierwszej lini beda lepsi? to przeciez chodzi o kompromis.
    • t-800 Jaki tchórz? 27.09.05, 20:00
      Jaki tchórz? Przecież Jarosław od dawna mówił, że nie będzie się pchał na
      premiera, dopóki nie będzie znany wynik wyborów prezydenckich (zapowiedział, że
      jak wygra Lech, to premierem zostanie ktoś inny).
      • po_godzinach ja Cię rozumiem ) 27.09.05, 20:01
        jestes lojalny, ale przyznaj, że to trochę śmieszne )
        • t-800 Re: ja Cię rozumiem ) 27.09.05, 20:02
          Jestem lojalny? Wobec kogo? Jarosław Kaczyński tak mówił.
      • niezapowiedziany Re: Jaki tchórz? 27.09.05, 20:03
        ale myslisz ze to dobrze bedzie jak za miesiac sie zmieni premier? ja tam gdyby nawet wygral Lech KAczynski wolalbym Jaroslawa KAczysnkiego jako premiera. mito nie przeszkadza. byle bylo jasno kto, co i jak.

oczywiscie wole prezydentem widziec Tuska, ale w razie wygranej Kaczynskiego byloby tez troche inaczej. wyobrazacie sobie te konsternacje na Zachodzie? w razie czego do Putina mozna by wyslac premiera :DDDDDDDDDDDDDD zamiast prezydenta i nikt by sie nie zorientowal :)
        • t-800 Re: Jaki tchórz? 27.09.05, 20:04
          Pewnie że niedobrze. Marcinkiewicz to jedna z gorszych kandydatur. W ogóle bymi
          do głowy taka nie przyszła.

Powinni przeprosić się z PO i wystawić jednak Rokitę. Tak by było najlepiej.
          • niezapowiedziany Re: Jaki tchórz? 27.09.05, 20:08
            o nie, mysle ze to byloby:
            1. nieczytelne i niejasne
            2. na PO padloby podejrzenie, ze wymusza i nie potrafi uznac ze jest druga
            3. to do zwycieskiej partii nalezy glos decydujacy, wiec nie wiem dlaczego na siebie ma brac odium ktos z innej. PiS ma mozliwosc i prawo wiekszego wymuszania swoich rozwiazan. Wiec twarza i nazwiskiem powinien swiadczyc za to byc ktos z PiS.
            • t-800 Re: Jaki tchórz? 27.09.05, 20:12
              OK, masz rację. To pewnie dlatego tak pojechałem, bo wolałby PO na 1. pozycji.

To mogliby się dogadać i np. pół roku premer PO i pół roku premier PiS. ;-)
              • niezapowiedziany Re: Jaki tchórz? 27.09.05, 20:20
                "bo wolałby PO na 1. pozycji"

to mnie zaskoczyles, bo myslalem, ze kibicujesz PiS. :) w sumie troche szkoda, bo myslalem, ze i za PiSem sa ludzie z ktorymi spokojnie mozna sie zgodzic i cenic. ;) na pewno tak jest, tylko ze ja znow takiej "nie znam". cholera :P

mam propozycje: mozecie pisac z ktora partia wam blizej? duzo komentarzy tutaj jest naprawde rozsadnych - dobrze byloby wiedziec z jakiej perspektywy i pozycji sa pisane. bo inaczej brzmi krytyka czy pochwala decyzji partii z ust zwolennika niz kibicujacego innej. poza tym byloby jasne kto za kim jest :D
                • t-800 Re: Jaki tchórz? 27.09.05, 20:32
                  niezapowiedziany napisał:

> "bo wolałby PO na 1. pozycji"
                  >
                  > to mnie zaskoczyles, bo myslalem, ze kibicujesz PiS. :)

He, he! A po czym to można poznać komu kibicuję? ;-)

Nie ma partii, która odpowiadałaby moim preferencjom. W obecnej sytuacji wolę
                  PO, choć nie mam do niej zaufania (i na nią nie głosowałem, na PiS też nie).
                  • niezapowiedziany Re: Jaki tchórz? 27.09.05, 20:50
                    no tak mi sie wydawalo po twoich wypowiedziach. jakos. nie wiem.

po tej to juz nie wiem. na PJKM? cos mi swita, ze pisales w watku o Korwinie-Mikke. z drugiej strony tez chyba przywolywales sforumolwanie "jakem kaczysta".
                    • t-800 Re: Jaki tchórz? 27.09.05, 21:15
                      PJKM się zgadza, "jakem kaczysta" - absolutnie nie. :-)

Pzdr. :-)
          • po_godzinach Re: Jaki tchórz? 27.09.05, 20:09
            w sumie jest to zenujące - za wszelką cenę dążyć do władzy, a potem zrzucać
            odpowiedzialnośc na kogos innego

z konferencji prasowej tez umykał jak najszybciej

• trevik Re: Jaki tchórz? 27.09.05, 20:21
        Chyba zartujesz? Gdyby chcial tak zrobic, jak mowisz, to zostalby premierem a w
        wypadku wygranej brata zrezygnowalby z tego stanowiska tak wlasnie to
        uzasadniajac. To, co JK wyprawia to socjotechnika, majaca na celu oglupic
        mozliwych wyborcow jego brata przez usuniecie sie w cien. Jednak w tym momencie
        wierze w specow od czarnej roboty (niekoniecznie z PO), ktorzy za to zagranie
        rzuca mu sie solidnie do gardla. Teraz bedzie jazda - intencje sa _jasne_. Gdyby
        jeszcze wystawil Dorn'a, to jakos mogloby to wygladac a tak, juz na poczatku
        zagrali maksymalnie tchorzowsko i zachowawczo w walce o stolki - temu nie bedzie
        dalo sie zaprzeczyc.

Gruss, T.
    • strajker Re: MARCINKIEWICZ premierem 27.09.05, 20:02
      Jednak Kaczyński jest niepoważny

szkoda
      • douglasmclloyd Re: MARCINKIEWICZ premierem 27.09.05, 20:03
        strajker napisał:

> Jednak Kaczyński jest niepoważny

Interesy rodzinne wziely gore.

> szkoda
        • po_godzinach Re: MARCINKIEWICZ premierem 27.09.05, 20:10
          owszem, szkoda - ale każdy, kto "zna" Kaczyńskich, nie powinien sądzić, że
          będzie inaczej
      • hrabia.m.c Re: MARCINKIEWICZ premierem 27.09.05, 20:04
        strajker napisał:

> Jednak Kaczyński jest niepoważny
        >
        > szkoda
        Jest t... świnia i tyle.
    • loppe Re: MARCINKIEWICZ premierem 27.09.05, 20:06
      Nie znam premiera RP. Hm.

Bardzo podoba mi się jako polityk J.Kaczyński - uważam go za polityka nr 1 w
      Polsce. Prawde mowiąc z zapleczem J i Lecha K nie wiążę przesadnych nadziei...
    • ratatatam rozumiem ze to pokerowy bluff kaczynskiego... 27.09.05, 20:06
      no bo q...va !!!! inaczej tego nie mozna potraktowac :/
      • douglasmclloyd Re: rozumiem ze to pokerowy bluff kaczynskiego... 27.09.05, 20:08
        ratatatam napisał:

> no bo q...va !!!! inaczej tego nie mozna potraktowac :/

Przepraszam, a w co gramy?
      • ew.sa Re: rozumiem ze to pokerowy bluff kaczynskiego... 27.09.05, 20:10
        Oj,oj .Nie zadziała. Duży błąd. Miał szansę zgarnąc premię za odwagę. On i Lech.
        • ratatatam Re: rozumiem ze to pokerowy bluff kaczynskiego... 27.09.05, 20:13
          :[

chyba jestem zly :[ marcinkiewicz to d... nie polityk i wlecze sie zanim i
          raczej nedzna opinia z czasow jego ministrowania i nie wierze ze kaczynski nie
          ma swiadomosci tego faktu - wiec mam cicha nadziej ze to element gry na
          czas ... chociaz powiem szczerze ze to dziala raczej zniechecajaco niz
          zachecajao wobec potencjalnego elektoratu lecha :[

liczylem na jakis fajerwerk...

a tu dymiacy ogarek :[
          • douglasmclloyd Re: rozumiem ze to pokerowy bluff kaczynskiego... 27.09.05, 20:16
            ratatatam napisał:

> :[
            >
            > chyba jestem zly :[ marcinkiewicz to d... nie polityk i wlecze sie zanim i
            > raczej nedzna opinia z czasow jego ministrowania

Takim latwiej pociagac za sznurki.

> i nie wierze ze kaczynski nie
            > ma swiadomosci tego faktu - wiec mam cicha nadziej ze to element gry na
            > czas ... chociaz powiem szczerze ze to dziala raczej zniechecajaco niz
            > zachecajao wobec potencjalnego elektoratu lecha :[
            >
            > liczylem na jakis fajerwerk...
            >
            > a tu dymiacy ogarek :[
            • ratatatam Re: rozumiem ze to pokerowy bluff kaczynskiego... 27.09.05, 20:21
              ale to nie jest sytuacja , ktora wymaga pociagania za sznurki! wiec decyzja
              calkowiecie nieracjonalna - chyba ze marcinkeiwicz to armatnie mieso rzucone
              na pierwszy ogien ze swiadomoscia ze do odstrzalu - tyle ze
              qqqqqqq...rrrrrr...vvvvvv....aaaaaaaaaa trwa kampania prezydencka a to
              kandydatowi PiS nie pomoze... bo gdyby platformensi odstrelili kogos
              sympatycznego, lubianego, mlodego, z perspektywami... PANIE JARKU!!!!!! KOGOS
              PAN W TYM SZTABIE ZATRUDNIL DO CIEZKIEJ CHOLERY!!!!!

:[
            • ew.sa Re: rozumiem ze to pokerowy bluff kaczynskiego... 27.09.05, 20:23
              Zapewne chodzi o przedłuzanie rozmów, ale nie sądzę zeby to był dobry pomysł.
              • douglasmclloyd Re: rozumiem ze to pokerowy bluff kaczynskiego... 27.09.05, 20:24
                ew.sa napisała:

> Zapewne chodzi o przedłuzanie rozmów, ale nie sądzę zeby to był dobry pomysł.

Rozumiem, w PO cala nadzieja ale dlaczego do poczatku Platforma musi ciagnac
                ten woz?!
                • po_godzinach Re: rozumiem ze to pokerowy bluff kaczynskiego... 27.09.05, 20:26
                  nie musi

na takim "ciągnięciu" juz UW sie przejechała

dobrze jest umiec wyciągac wnioski z przeszłości
                  • douglasmclloyd Re: rozumiem ze to pokerowy bluff kaczynskiego... 27.09.05, 20:27
                    po_godzinach napisała:

> nie musi
                    >
                    > na takim "ciągnięciu" juz UW sie przejechała

> dobrze jest umiec wyciągac wnioski z przeszłości

Widze dwa warunki Plaformy:

1. Kaczynski premierem
                    2. Podatek liniowy
                    • po_godzinach dokładnie 27.09.05, 20:28
                      ale wiemy, ze to nie przejdzie
              • ratatatam Re: rozumiem ze to pokerowy bluff kaczynskiego... 27.09.05, 20:26
                to jest fatalny pomysl! bo do czasu gdy nie zostanie odstrzelony, macinkiewicz
                jest "geba PiS" ! a czasu nie jest na tyle duzo zeby wyborce narazac na
                karuzele i kalejdoskop wizerunkow potencjalnych premierow rzadu!
    • douglasmclloyd Ciekawe co Platforma na to? 27.09.05, 20:07
      Czy zechca wspierac rzad tworzony przez kogos z trzeciego szeregu?
      • niezapowiedziany powinni sie zgodzic. 27.09.05, 20:29
        obstawiam Chlebowskiego na vice.

brak akceptacji Marcinkiewicza bez wzgledu na powodu bedzie postrzegany jako brak woli realizowania zmian i tworzenie problemow z powstawaniem rzadu. (a moze dlatego PiS jego wystawilo, liczac na niezgode PO i:
        1) przedluzanie ostetcznej obsady
        2) przeniesienie na PO odpowiedzialnosci za problemy z tworzeniem rzadu?

(nie znam Marcinkiewicza, ale mam nadzieje, ze nie jest to kandydatura nieakceptowalna. no chyba ze PO pojdzie teraz na to, a za jakis czas i tak zmiana z obu stron i premiera i vice :D)
      • ew.sa Re: Ciekawe co Platforma na to? 27.09.05, 20:35
        Nie. I o to chodzi. polityka podobna jest do gry w szachy. należy przewidziec
        ruch przeciwnika ( jeżeli nawet jest koalicjantem i przyjacielem;). Czy
        zadziała mam powazne watpliwosci.
    • jak_nie_jak_tak AWS bis 27.09.05, 20:07
      Wczoraj prof. Winiecki prosil aby pan Marcinkiewicz nie wypowiadal sie na
      tematy ekonomiczne bo nie ma na ten temat zadnego pojecia i opowiada bzdury.
      Ech...
      • zygmunt55 Re: AWS bis 27.09.05, 20:08
        Winiecki mówi to każdemu od 20 lat.
        • jak_nie_jak_tak Kazdemu ignorantowi tak:))) n/t 27.09.05, 20:10
        • douglasmclloyd Re: AWS bis 27.09.05, 20:11
          zygmunt55 napisał:

> Winiecki mówi to każdemu od 20 lat.

I co mylil sie?
          • zygmunt55 Re: AWS bis 27.09.05, 20:17
            No jak to? A genialny Buzek?
        • trevik Re: AWS bis 27.09.05, 20:23
          Mam nadzieje, ze bedzie to mowil kazdemu ignorantowi jeszcze przynajmniej przez
          nastepne 20 lat. Poki co, to jednak Winiecki jest jako ekonomista pewnym
          autorytetem a nie Marcinkiewicz.

Gruss, T.
      • zygmunt55 Chłopaki kombinują i co się dziwić? 27.09.05, 20:13
        Nowy rząd taki nie na niby będzie, jak będzie nowy prezydent. Nie rozumiecie
        tego? Toż będzie IVRP.
    • maaac Historia powtarza się jako farsa 27.09.05, 20:07
      Buzek bis? :))))))))))))))))))
      Kaczyński tchórz lub kłamca - po co wcześniej sugerował że chce być premierem?
      A może to źli redaktorzy z GW tylko wymyślili?
      • nielubiegazety2 Powiedzieć, że Kaczor to tchórz mogą tylko [----] 27.09.05, 20:26
        i ludzie bez krzty honoru.
        Mozna go krytykować nawet ostro, twierdzić że powinien kandydować, wysunąć inną
        kandydature ale zarzucać mu tchórzostwo mogą tylko ludzie o mentalności
        pezetpeerowskiej i [----].

Wywiad z Jarosławem Kaczyński. Gazeta Polska z ubiegłego tygodnia:

Gdyby miał Pan wybrać miedzy wygrana Lecha Kaczyńskiego w wyborach
        prezydenckich a PiS w wyborach parlamentarnych, co by Pan wolał?
        - Zdecydowanie wygraną w wyborach prezydenckich. Zwycięstwo Kaczyńskiego byłoby
        czymś symbolicznym, bo wiadomo, co symbolizowali Kaczyńscy przez ostatnich 16
        lat - oszołomski antykornunizin. Prezydent jest postaci;; niezastąpioną,
        natomiast drugi wynik w wyborach parlamentarnych również daje pewien wpływ na
        rządzenie.

A czy jest możliwe, żeby prezydentem był Lech Kaczyński, a premierem - Jarosław?
        - Musiałaby nastąpić istolna zmiana w nastrojach społecznych. W takiej jak
        teraz sytuacji byłoby to dodatkowym obciążeniem dla brata.
        • maaac Re: Powiedzieć, że Kaczor to tchórz mogą tylko [- 27.09.05, 20:28
          Gadaj sobie komuszku co chcesz w obronie swojej neokomuszej partii. A Kaczyński
          się i tak tchórzem okazał :)))))))))))))))))))))))))))
        • niezapowiedziany Re: Powiedzieć, że Kaczor to tchórz mogą tylko [- 27.09.05, 20:32
          i ma racje. zastanawiam sie zatem po co idiotycznie zarzucali PO "brak programu". bylaby latwiejsza sytuacja. i obie mialyby tez wiecej. to zaostrzenie na koncu ze stroy PiS bylo bledem i zupelnie idiotycznym zagraniem.
        • ew.sa Re: Powiedzieć, że Kaczor to tchórz mogą tylko [- 27.09.05, 20:46
          Zarzucanie tchórzostwa Kaczorowi to brednie ale ten ruch jest bardzo ryzykowny.
          • maaac Re: Powiedzieć, że Kaczor to tchórz mogą tylko [- 27.09.05, 20:52
            Dlaczego? - Nie miał odwagi zaryzykować i jednak zostać premierem, ryzykując
            jednocześnie utratę prezydentury brata. Brak odwagi=tchórzostwo. Dodatkowo cały
            czas sugerował że to on zostanie premierem, a teraz z tego się wycofał-jak to
            trzeba nazwać?
      • nielubiegazety2 Tylko tak dalej Panowie z PO :)) 27.09.05, 20:36
        Jacek Kurski to anioł przy Komorowskim. Przed kilkoma minutami słyszałem, jak
        jakiś człowieczek z PO (nowy poseł) ?Modrzejewski? nawoływał do niezawierania
        koalicji z PIS. Gratuluję. PO woda sodowa uderzyła do głowy po dętych sondażach.
        Przepraszam, ale jeżeli Tusk wiecznie się myli politycznie w sprawach
        strategicznych trudno tego nie powiedzieć. We Wprost (wasze pismo) jest na ten
        temat artykuł, który wyśmiewa brednie o brudnej kampanii i kpi z "agresywnych"
        ataków PIS na PO.
        Powinniście dziękować PISowi że się za Was nie zabrał na poważnie.

Widać coraz wyraźniej w PO frakcję konserwowania dotychczasowego układu.
        Zastanawiam się jak się zachowa PO gdy dojdzie do kwestii likwidacji WSI.
        Wyskoczy 3-4 liderów PO i zacznie szukać dziury w całym i pod marnym pretekstem
        będą próbować zerwać koalicję.
        PO starała się ukrywać to preziowe oblicze, ale w nerwach wyłazi jak koszula ze
        spodni pijaczkowi.

Ale ja się cieszę. Im więcej głosów z PO nawołujących do nie wchodzenia z PIS w
        koalicję krytykujących ostro PIS, tym większe szanse na wygraną Kaczora i to w
        I rundzie. Jeszcze trochę i odejdzie od was Andrzej Czuma. Niesiołowski
        zostanie bo się zwałęsił. Odejdzie od was twardy elektorat prawicowy -
        konserwatywno - liberlany i zostaniecie z postkomunistycznymi technokratami.
        Tylko tak dalej Panowie z PO.
        • niezapowiedziany Re: Tylko tak dalej Panowie z PO :)) 27.09.05, 20:48
          czesci ludziom z PO trudno jest ukryc wyzlosliwianie sie za zarzut PiS "braku programu u PO". ale to minie. PiS postapil nieczysto i to bylo po prostu nie fair. Nikt w PO nie przypuszczal i nie zakladal, ze bedziemy soba straszyc wyborcow. To popsulo atmosfere w PO w kwestii relacji wobec PiS. spoko.

ty tez nie musisz byc taki zlosiliwy wobec ludzi PO, bo jest to na wyrost.
    • gieroy_asfalta Buzek-bis:) 27.09.05, 20:09
    • waldek.kiepski 27.09.2005 - koniec IV Rzeczpospolitej 27.09.05, 20:13
      Początek powtórki z AWS.
      • douglasmclloyd Re: 27.09.2005 - koniec IV Rzeczpospolitej 27.09.05, 20:14
        waldek.kiepski napisał:

> Początek powtórki z AWS.

Kolejny premier z lapanki.
    • po_godzinach a czego spodziewaliście się? 27.09.05, 20:15
      może w końcu kiedys wybierzemy silną, stabiną, prorozwojową partię, nie
      ideologię
    • snajper55 Ciekawe kto zostanie prezydentem,gdy wygra Kaczor? 27.09.05, 20:19
      niezapowiedziany napisał:

>
      >
      • douglasmclloyd Tez sie zastanawiam 27.09.05, 20:22
        Zobaczymy kogo zlapia.
        • snajper55 Kaczory jako opakowanie ? 27.09.05, 20:26
          douglasmclloyd napisał:

> Zobaczymy kogo zlapia.

To mi sie kojarzy z takimi chodzącymi reklamami hot dogów czy kurczaków. Tu
          mamy Marcinkiewicza przebranego za kaczora. ;)

S.
    • zbychooo Re: MARCINKIEWICZ premierem 27.09.05, 20:22
      No i stało się, Marcinkiewicz premierem, jestem rozczarowany. Jarosławowi
      zabrakło odwagi by wziąć na siebie odpowiedzialność?
      • bingo691 Re: MARCINKIEWICZ premierem 27.09.05, 20:31
        Masz narodzie czegoś chciał! Bracia Kaczyńscy postanowili uszczęśliwić nas na
        siłę. To nic, że na Jarosława K głosowało ponad 170 tys. wyborców, to nic że
        wedle wszelkich prawideł demokracji premierem rządu zostaje przewodniczący
        zwycięskiej partii.....dla braci Kaczynskich budowanie IV RP to znaczy
        stawianie partykularnych interesów ponad wolą narodu! Czy tak ma wyglądać IV
        RP? Według mnie PiS-owi bliżej teraz do SLD niż do nowej jakości w polityce!
        Wystawianie fasadowego premiera, ktory ma zapewnić "bratu" większe szanse w
        wyborach prezydenckich jest poniżej pewnego poziomu, do ktorego PIS próbował
        nas przyzwyczaić.Żenada
        • snajper55 Re: MARCINKIEWICZ premierem 27.09.05, 20:32
          bingo691 napisał:

> Masz narodzie czegoś chciał! Bracia Kaczyńscy postanowili uszczęśliwić nas na
          > siłę. To nic, że na Jarosława K głosowało ponad 170 tys. wyborców,

Ciekawe ilu głosowało na premiera.

S.
        • maaac Re: MARCINKIEWICZ premierem 27.09.05, 20:33
          A czegoś się spodziewał?? :))))
          Z "odnową moralną kraju" przez PiS to od początku była lipa, jedynie mnie dziwi
          że tak szybko to wychodzi. hehehehe
        • douglasmclloyd Re: MARCINKIEWICZ premierem 27.09.05, 20:34
          bingo691 napisał:

> Masz narodzie czegoś chciał! Bracia Kaczyńscy postanowili uszczęśliwić nas na
          > siłę. To nic, że na Jarosława K głosowało ponad 170 tys. wyborców, to nic że
          > wedle wszelkich prawideł demokracji premierem rządu zostaje przewodniczący
          > zwycięskiej partii.....dla braci Kaczynskich budowanie IV RP to znaczy
          > stawianie partykularnych interesów ponad wolą narodu! Czy tak ma wyglądać IV
          > RP? Według mnie PiS-owi bliżej teraz do SLD niż do nowej jakości w polityce!
          > Wystawianie fasadowego premiera, ktory ma zapewnić "bratu" większe szanse w
          > wyborach prezydenckich jest poniżej pewnego poziomu, do ktorego PIS próbował
          > nas przyzwyczaić.Żenada

Niech ktos wywola burze, bo bedzie zle.
      • 1normalnyczlowiek Re: MARCINKIEWICZ premierem 27.09.05, 20:46
        zbychooo napisał:

> No i stało się, Marcinkiewicz premierem, jestem rozczarowany. Jarosławowi
        > zabrakło odwagi by wziąć na siebie odpowiedzialność?

Bardzo dobry wybór na premiera. Dzięki temu będzie możliwa lepsza współpraca PO
        z PiS a szczególnie Rokity z premierem. Nie zapominajmy o dobrej koncepcji
        tworzenia nowego rządu przez koalicję - najpierw program, później wybór osób,
        które najlepiej będą go realizować a nie kryterium partyjne.
        • niezapowiedziany Re: MARCINKIEWICZ premierem 27.09.05, 20:57
          zgadzam sie. mysle, ze PO spokojnie zaakceptuje te nominacje. powinno moim zdaniem.
    • 101ola KACZKA CWANIAK!!! 27.09.05, 20:35
      PISuar nie wystawia narazie Kaczki J. na premiera bo chce zgarnąć całą pule!
      Kaczka L. prezydentem, a Kaczka J. premierem.
      Gdyby Kaczka J. dzisiaj zastała premieem Lechu przegrał by z Tuskiem,a tak to
      nigdy nie wiadomo co wybierze głupi naród.

pozdr
      • douglasmclloyd Re: KACZKA CWANIAK!!! 27.09.05, 20:37
        101ola napisała:

> PISuar nie wystawia narazie Kaczki J. na premiera bo chce zgarnąć całą pule!
        > Kaczka L. prezydentem, a Kaczka J. premierem.
        > Gdyby Kaczka J. dzisiaj zastała premieem Lechu przegrał by z Tuskiem,a tak to
        > nigdy nie wiadomo co wybierze głupi naród.

Po czyms takim na pewno nie Kaczynskiego. Przeciez goscie sa niepowazni.
        • maaac Re: KACZKA CWANIAK!!! 27.09.05, 20:40
          > Po czyms takim na pewno nie Kaczynskiego. Przeciez goscie sa niepowazni.
          odkrycie? :))))
          • douglasmclloyd Re: KACZKA CWANIAK!!! 27.09.05, 20:41
            maaac napisał:

> > Po czyms takim na pewno nie Kaczynskiego. Przeciez goscie sa niepowazni.

> odkrycie? :))))

Dla niektorych szok.
            • maaac Re: KACZKA CWANIAK!!! 27.09.05, 20:53
              a to prawda :)
      • ratatatam Re: KACZKA CWANIAK!!! 27.09.05, 20:39
        glupi narod moze wybrac Tuska :[
    • ppppp7 Re: MARCINKIEWICZ premierem 27.09.05, 20:44
      Zastanawiałem się co Kaczyński obiecał Rydzykowi za poparcie przez słuchaczy
      radia M. PiSu w wyborach. Obstawiałem jakiś mały grancik (tak z 50 mln) na
      budowę campusu. A tu chodziło o premiera z ZChN-u!
      • 1normalnyczlowiek Re: MARCINKIEWICZ premierem 27.09.05, 20:48
        ppppp7 napisał:

> Zastanawiałem się co Kaczyński obiecał Rydzykowi za poparcie przez słuchaczy
        > radia M. PiSu w wyborach. Obstawiałem jakiś mały grancik (tak z 50 mln) na
        > budowę campusu. A tu chodziło o premiera z ZChN-u!

Zastanawiaj się dalej. Może kiedyś coś mądrzejszego wymyślisz.
        • ppppp7 Re: MARCINKIEWICZ premierem 27.09.05, 20:52
          Boli, co? Miała być 4 RP, a mamy AWSbis + TKM.
          • 1normalnyczlowiek Re: MARCINKIEWICZ premierem 27.09.05, 20:54
            ppppp7 napisał:

> Boli, co? Miała być 4 RP, a mamy AWSbis + TKM.

Zaboli ale innych. J. Kaczyński zajmie się w Sejmie prostowaniem prawa.
            • maaac Re: MARCINKIEWICZ premierem 27.09.05, 20:56
              chyba "prostowaniem"
              Już raz L.A.K. pokazał że dla niego są obywatele równi i równiejsi.
            • ppppp7 Re: MARCINKIEWICZ premierem 27.09.05, 21:01
              Ja rozumiem JK. Przeczytał na spokojnie program PISU i stwierdził, że tych
              głupot nie da się zrealizować. Niech się kompromituje Marcinkiewicz, czy jak
              się ta kukiełka nazywa
              • 1normalnyczlowiek Re: MARCINKIEWICZ premierem 27.09.05, 21:10
                ppppp7 napisał:

> Ja rozumiem JK. Przeczytał na spokojnie program PISU i stwierdził, że tych
                > głupot nie da się zrealizować. Niech się kompromituje Marcinkiewicz, czy jak
                > się ta kukiełka nazywa

Zapominacie, że te partie nie są prywatnymi partiami Tuska i Kaczyńskiego. Za
                efekty działań rządu będą odpowiadać nie tylko liderzy, lecz całe partie.
                Porażka Marcinkiewicza będzie tak samo porażką Kaczyńskiego i nie będzie mógł
                Kaczyński np. później grać roli męża opatrzności.
                • ppppp7 Re: MARCINKIEWICZ premierem 27.09.05, 21:27
                  > Zapominacie, że te partie nie są prywatnymi partiami Tuska i Kaczyńskiego. Za
                  > efekty działań rządu będą odpowiadać nie tylko liderzy, lecz całe partie.
                  > Porażka Marcinkiewicza będzie tak samo porażką Kaczyńskiego i nie będzie mógł
                  > Kaczyński np. później grać roli męża opatrzności.

I dlatego właśnie to posunięcie tak szokuje.
                  A co, jeśli JK nie został premierem (ryzykując autorytet PiS i rozwój Polski)
                  żeby nie spalić nazwiska przed kampanią Lecha?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka