Gość: Mulder IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.11.05, 23:18 Ochrona to "bydlo" i banda sterydow :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: josip Re: Napad na klientów Nieba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 00:22 :/ Do nieba niepredko przyjde. A swoja droga bydlo z technotek (nie mowie o kulturalnych bywalcach) powinno sie oddzielic kordonem bezpieczenstwa od gosci normalnych knajp w pasazu -> przeciez to bylo do przewidzenia...nacpani bywalcy metropolis najblizej maja wlasnie do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub wpisujcie się z poparciem dla chłopaków z ASP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 00:32 Nie takie jak widać Niebo, choć to jedna z fajniejszych knajp w pasażu. Trudno, najmniej ryzykuje ten, kto w czwartek nad ranem siedzi w domu. Niestety, takie sytuacje się zdarzają i nie ma możliwości im zapobiec. Dobrze, że w tym przypadku nadjechała policja i udało się drani złapać. Współczuję chłopakom, oby drani spotkała zasłużona kara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buffis Re: wpisujcie się z poparciem dla chłopaków z ASP IP: 194.146.216.* 19.11.05, 12:11 Chłopaki z ASP- trzymajcie się!nie można pozwolić, żeby cały pasaż terroryzowała banda pakerów.Pani(e) prokurator(ze)-ma Pan(i) pole do popisu.Niech posiedzą,zasłużyli sobie Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej554 Re: wpisujcie się z poparciem dla chłopaków z ASP 19.11.05, 13:28 Posiedzą? Przecież prokuratura przed takimi sama trzęsie portkami ze strachu. Jeszcze dobrze opłaceni adwokaci i bandyci wyjdą - znikoma szkodliwość społeczna czynu. Tylko jak takich zwyrodnialców zaliczyć do społeczeństwa. Prawo karne jest w Polsce zbyt liberalne - panie Tusk. A wsadzić od razu gnoi do kamieniołomów na 5 lat bez prawa wyjścia za teren, mieli by czas i okazję na wyżycie się. Przypuszcam, że nawet w areszcie ich nie zamkną, w tym katolickim kraju "grzecznych" chłopców nie wolno krzywdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomer Re: wpisujcie się z poparciem dla chłopaków z ASP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 23:39 andrzej554 napisał: > Prawo karne jest w Polsce zbyt liberalne - panie Tusk. > A wsadzić od razu gnoi do kamieniołomów na 5 lat bez prawa wyjścia za teren, > mieli by czas i okazję na wyżycie się. Nie, stary, to nie jest rozwiązanie. Wiesz, mogłoby się zdarzać, że do tych kamieniołomów trafialiby niewinni ludzie, ba jest nawet pewne, że w takim kraju jak nasz, dochodziłoby do tego. W przypadku zdarzenia z "Nieba", mogliby tam trafić nie te ogolone na pałę śmiecie, lecz właśnie napadnięci studenci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tfurca zatem trzeba do chill outu ... IP: 212.127.66.* 19.11.05, 16:04 ... i niebezpieczny pasaz zostawic w spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandking Re: zatem trzeba do chill outu ... IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 19.11.05, 16:56 predzej czy pozniej takie sytuacje wszedzie sie zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutria Re: zatem trzeba do chill outu ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 17:42 a moze najlepiej do piwnicy i niebezpieczne ulice zostawic tym co chca po nich chodzic? w leb sie puknij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tfurca Relacja naocznego świadka IP: 212.127.66.* 20.11.05, 19:12 Relacja naocznego świadka wydarzeń w klubie Niebo w nocy z 16.11 na 17.11.2005 r Noc z 16.11 na 17.11.2005 r. Świętowaliśmy obronę dyplomu naszego kolegi z pracowni. Na „afterparty” wylądowaliśmy w Niebie. Było ok. 4 nad ranem, została nas garstka 4 chłopców i 3 dziewczyny. Wpadliśmy na jedno piwo. Chłopaki prawie spali, zmęczeni, siedzieliśmy tylko dlatego, ze było miło, więc nie chciało nam się wychodzić... W pewnym momencie podszedł do nas mężczyzna z ulotkami reklamującymi studio tatuażu, przyjęliśmy je, chwile rozmawialiśmy. Padło parę pustych słow. Mężczyzna wskazał na naszego magistra żebyśmy go obudziły, ja na to odpowiedziałam ze to nowy magister sztuki i ze miał wyczerpujący dzień... On na to „ze magister sztuki to niby lepszy?” Potem podszedł do naszej koleżanki i kolegi, siedzących przy barze, gdzie nawiązała się rozmowa dłuższa od tej naszej i jak się potem okazało dramatyczna w skutkach. Nie spodobało mu się chyba to ze koleżanka umie sobie sama robić tatuaże i nie jest zainteresowana tym, co on reklamuje.... W tym czasie kolega siedzący z nami, wstał, nieświadomy, że za nim stoi koleś, który już się zaczął burzyć do koleżanki. Kiedy wstawał, przewróciło się jego krzesełko... Od tego się zaczęło - tamten koleś zaczął na niego krzyczeć, by je podniósł, wtedy padł pierwszy cios w jego twarz.... Koledzy ruszyli na pomoc, nie wiem skąd, ale nagle zjawiło się chyba 5 rosłych mężczyzn wyglądających tak samo.... Zaczęła się szarpanina, próbowałam oddzielić jednego z nich od kolegi mówiąc spokojnie by mu dal spokój. Prawie skutkowało, ale wtedy zaatakował go drugi - ciosem w głowę ( wtedy jeden go trzymał drugi bił), wszystko działo się tak szybko, w pewnym momencie koleżanka odciągnęła nas do drugiej sali by nas niejako chronić , było tam tak strasznie, że też mogłyśmy zostać pobite, nie byli to faceci którzy mieli by jakieś zahamowania i obiekcje co do tego. Kiedy usłyszałyśmy ze w tej drugiej sali jest ciszej poszłyśmy tam , napastnicy stali w kole, dwóch „naszych” leżało na podłodze, krew była wszędzie....Napastnicy domagali się pieniędzy za jakieś okulary... W tym czasie od tylu jeden kolega dostał z pięści po nerkach........ Chwila „spokoju” jakaś konsternacja, kolega zadzwonił na policję... My z tego całego szoku nie myślałyśmy nawet o tym, a barman pracownicy nie mieli nawet zamiaru wezwać pomocy. W Niebie było poza nami paru klientów, nikt nie pomógł. W czasie kiedy „nasi” myli się z krwi w łazience, a policja była w drodze, barman wpuścił następnego do baru z zewnątrz. Ten poszedł prosto do toalety gdzie znów zaczął atakować. Przyjechała policja. Barmanka powiedziała ”uciekajcie stad oni są kumplami, widziałam jak się witali i śmiali się do siebie”. Jak to usłyszałam ugięły się pode mną nogi. Pobiegłam na zewnątrz, powiedziałam o tym koledze, ale nie było odwrotu. Tam byłam świadkiem rozmowy - jeden z napastników groził przy policji najbardziej skatowanemu koledze - „dogadamy się ..ty mi zapłacisz za okularki a ja nie będę miał pretensji...” Z tego, co mi opowiadali moi pobici koledzy w czasie, gdy stałam w drugiej sali.... „X leżał na podłodze, oni go kopali po głowie...”, ”Y Klęczał i błagał by przestali...”, „chciałem przemyć twarz z krwi i wtedy zostałem powalony i skopany..”, „Mam połamany nos ...nikomu nic nie zrobiłem....” .... X leży w szpitalu. Wykryto krwiaka w nosie ,w piątek wieczorem miał zabieg .Ma jeszcze obrażenia oka, problem z rogówką, tam tez jest krwiak . Y ma zmiażdżone kręgi szyjne, prawie stracił oko (miał szczęście) ,połamany nos, na szczęście drożny.... Z ma zmiażdżona małżowinę uszną i siniaki na całym ciele Wszyscy bardzo poobijani. .... Jestem wstrząśnięta, bezradność w takich sytuacjach jest przerażająca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soko a niebo to byla nasz knajpa.... IP: 62.162.238.* 22.11.05, 19:26 do "chlopakow z ASP" bardzo zaluje ze nie moge byc z wami teraz to jedyna droga kontaktu z wami i mam nadzieje,ze bedziecie mieli szanse przeczytac....bylam wstrzasnieta tym co zobaczylam i tym co uslyszalam.....mam nadzieje,ze zaplaca za to solidnie.....jestem z wami myslami caly czas.....trzymajcie sie....tesknie p.s. mimo wszytsko gratuluje obronienia dyplomu....caluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubunoir Re: zatem trzeba do chill outu ... IP: *.heron.pl 21.11.05, 11:24 nawet przy takiej przykrej sprawie musisz reklamowac ten swoj czilalt? ble Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tfurca Re: zatem trzeba do chill outu ... IP: 212.127.66.* 21.11.05, 18:44 przy tej okazji informuje ze jest tobardziej bezpieczne miejsce niz niebo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: wpisujcie się z poparciem dla chłopaków z ASP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 21:30 apel do prokuratora!! ha ha ha!!! a moze sie zalozymy ze nic im nie bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: wpisujcie się z poparciem dla chłopaków z ASP IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.05, 19:32 wpisuję się z poparciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: wpisujcie się z poparciem dla chłopaków z ASP IP: *.os.kn.pl 28.11.05, 15:02 Debili powinni zamknąć i to na długo. Chcią się wyżyć to we własnym gronie a nie szukać zaczepki pośród innych, najczęściej słabszych. Tylko w grupie i do słabszych potrafią się czepiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iquarus Re: wpisujcie się z poparciem dla chłopaków z ASP IP: *.chello.pl 08.12.05, 11:41 pozamykać tych fizoli w ciemnych, wilgotnych lochach ze szczurami na gołej i mokrej posadzce; przykuć do ściany do góry nogami; trzymac tak przez tydzień, a potem zastosować wobec nich serię masakrujących tortur, ale tak żeby byli świadomi; potem naznaczyć ich jakimś ciepłym pręcikiem i puścić na wolność....i tak ze wszystkimi tego typu podludźmi...niestety opuścił mnie humanitaryzm wobec takich przypadków...z góry przepraszam za drastyczne podejście do sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba01 Re: Napad na klientów Nieba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 07:38 Firma Alfa powinna natychmiast stracić koncesję /właściel firmy "ochroniarskiej" zatrudnia i ochrania bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ro-ro Re: Napad na klientów Nieba IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 19.11.05, 07:54 "(...)chłopaki leżały już na ziemi". Ani chybi chłopaki byli w spódnicach i dlatego "leżały". Dziennikarstwo całkiem na psy zeszło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lfr Re: Napad na klientów Nieba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 09:33 Warto zagladac czasem do slownika drogi ro-ro. Chlopaki leżaly, to jak najbardziej poprawna forma. Dlaczego? Bo chłopaki to nie to samo co chłopcy przy odmianie. Więc "ci chłopcy", ale "te chłopaki", a to juz proste, bo raczej nie mowi sie "te chłopaki leżeli". Nieprawdaż? Mysle, ze nieugieta duma i wieczne zapatrzenie jest problemem Polakow, i to wlasnie schodzi na psy. Odpowiedz Link Zgłoś
fuzzylogic1 Re: Napad na klientów Nieba 19.11.05, 11:47 może dziennkikarzyna jakiś uprzedzony i uważa, że jak ktoś jest z ASP to już ciota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mick O'why Re: Napad na klientów Nieba IP: *.magma-net.pl 19.11.05, 12:47 Chłopaki leżały Chłopacy leżeli Studenty dostały w...l Studenci dostali w...l wilki wyły wilcy wyli etc Dziennikarstwo faktycznie schodzi na psy ale to ze względu na marną kuture językową ogółu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrEgOR71 Re: Napad na klientów Nieba IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 19.11.05, 15:24 Czasem warto zajrzeć do słownika, bo z tego co napisałeś, to wynika iż ludzie piszące na portalu gazety schodzi na psy :/. Miodek nawet ostatnio o tym mówił. Prawidłową gramatycznie formą jest chłopaki leżały!! Nie leżeli, tylko leżały. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar Re: Napad na klientów Nieba IP: *.wroclaw.mm.pl 19.11.05, 10:31 Nic dodać nic ująć,taka rzeczywistość. Niestety trzeba zlikwidować te wszystkie firmy pseudo ochroniarskie a inwestować w Policję Miejską która trzeba powołac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ur Re: Napad na klientów Nieba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 12:53 Świetny pomysł. Policja i Straż Miejska to za mało. Trzeba powołać Policję Miejską, Straż Uliczną, Gwardię Peryferyjną, Pretorię Śródmiejską, a przede wszystkim Nocny Partol i Dzienny Patrol. Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: Napad na klientów Nieba 19.11.05, 14:14 Gość portalu: Ur napisał(a): > Świetny pomysł. Policja i Straż Miejska to za mało. Trzeba powołać Policję > Miejską, Straż Uliczną, Gwardię Peryferyjną, Pretorię Śródmiejską, a przede > wszystkim Nocny Partol i Dzienny Patrol. I Słoneczny Patrol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tia Re: Napad na klientów Nieba IP: 82.26.54.* 19.11.05, 17:58 skasowac beznadziejna straz miejska i na jej miejsce powolac policje miejska, a do zakladania blokad zatrudnic bezrobotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartollommeo Re: Napad na klientów Nieba IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.05, 19:11 Gość portalu: ar napisał(a): Nic dodać nic ująć,taka rzeczywistość. Niestety trzeba zlikwidować te wszystkie firmy pseudo ochroniarskie a inwestować w Policję Miejską która trzeba powołac. A straż miejska to co to jest???No właśnie policja miejska! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Dzicz i bydło! 19.11.05, 11:50 Dobrze wiedzieć, żeby tam nie chodzić. Do czego to już dochodzi. Tej firmie ochroniarskiej powinno się odebrać licencję a to sterydowe bydło zamknąć w ZOO i pokazywać jako "debilus vulgaris". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Dzicz i bydło! IP: *.CNet2.Gawex.PL 20.11.05, 09:32 Masz rację , czarowniku! A poza tym , co znaczą słowa: "...jęśli postępowanie to potwierdzi"? Przecież nieudzielenie pomocy i brak reakcji ochroniarza to fakt!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wurg Re: Dzicz i bydło! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 16:24 Póki co, prasowy. To, że gazeta napisała, że umięśnieni robole pobili subtelnych intelektualistów to jeszcze wiele nie znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tfurca wszysctko jest w protokole zajscia IP: 212.127.66.* 20.11.05, 16:55 jest obdykcja, sa sprawcy, swiatkowie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Napad na klientów Nieba IP: 194.146.216.* 19.11.05, 12:05 Alfa to bandziory,moich kumpli też pobito niedawno, tylko w Metropolis.Dobrze,że policja teraz ich złapała, nie wywiną się tak łatwo. A studentom współczuję. I gratuluję postawy profesorom- moi tak za studentami by nie stanęli.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo_Bulero Re: Napad na klientów Nieba IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.05, 12:09 Lubilem niebo. Mam nadzieje, ze w koncu ten problem zostanie rozwiazany strukturalnie, tzn. we wroclawskich lokalach pojawia sie profesjonalni bramkarze (uprzejmy, w razie potrzeby potrafiacy unieruchomic bandyte i przytrzymac do przyjazdu policji, a nie wyzywac sie po godzinach na klientach lokali, ktore sie ochrania itd.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PapaSmerf Re: Napad na klientów Nieba IP: 194.146.216.* 19.11.05, 12:15 ja też lubię Niebo.To nie wina wlasciciela,nie nasłał przecież bandziorów.Ale musi cos zrobic,bo ludzie będą bali się tam przychodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
czacha78 Re: Napad na klientów Nieba 19.11.05, 12:20 mala nauczka narkomanskim studentom nie zaszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ix Re: Napad na klientów Nieba IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.05, 12:41 Gó.. nie ochrona!!! Kiedyś taki jeden nie chciał mnie wpuścić na pasaż, bo szedłem z puszką po piwie(pustą). Nie docierało do niego, że szukam śmietnika, kazał mi zawrócić, oczywiście go olałem, to zaczął mnie szarpać, póżniej mnie zwyzywał, ale znów pustaka olałem i wszedłem na pasaż. Innym razem na ulicy leżał jakiś nagrzany człowiek, wokół głowy wielka plama krwi, nad Nim kilku z "ochrony". Na moje pytanie czy ktoś z nich spradził czy żyje i czy wezwał ktoś pogotowie powiedzieli, żebym się nie interesował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ur Re: Napad na klientów Nieba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 12:54 Wezwałeś wtedy policję? Czy raczej czekałeś, aż się samo zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ix Re: Napad na klientów Nieba IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.05, 14:58 Wezwałem pogotowie, bo policja raczej by mu nie pomogła. Pomyśl zanim coś napiszesz następnym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ur Re: Napad na klientów Nieba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 16:26 Ciekawe. Leży zakrwawiony facet, stoją naokoło jacyś inni, któzy cię najwyraźniej odganiają, a mimo to uważasz, że tu nie ma roboty dla policji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcelin30 Re: Napad na klientów Nieba IP: *.os.kn.pl 19.11.05, 15:47 I miał rację że cię nie wpuścił bo lokale tam znajdujace są po to żeby zamawiać sobie piwo a nie gościć w oghgródkach zapijaczone szumowiny z piwem za 2 złote kupione w delkatesach za rogiem. Nie stać cię na piwo w knajpie to siedz w domu i ślij listy do mamusi na wsi jakie fajne jest życie w mieście. Włśnie takie czubki jak ty dostają potem baty bo wydaje im się że wszystko lepiej wiedzą a to akurat g... prawda. Teraz już możesz sobie wejść do pasażu z piwem ale wypijesz je pod knajpą na stojąco bo do środka nikt cię nie wpuści. I bardzo dobrze!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karkh Re: Napad na klientów Nieba IP: *.ip.krzyki.e-wro.net.pl 19.11.05, 17:45 Hehe,słusznie,dobrze tak studenciakom,niech się parzą w tych swoich śmierdzących akademikach i łapią fazy po butaprenie jak mamusia przyśle troszke grosiwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tfurca akademik asp IP: 212.127.66.* 19.11.05, 19:14 jest bardzo czystym i bezpiecznym miejscem bez draguf i klejuf karkh cos czuje ze dostales kosza od ladnej dziewczyny z asp i teraz ci sciska w dupie wscieklosc bos glab i pacan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Do karka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 23:43 Zamknij swój dresiarski ryj, naćpany sterydzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: built tough pieprzyć fajterów z alfy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 21:57 odbytu ci jeszcze nie wyzarlo po tej metce sterydzie? bo mózg na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
wicekanclerz Re: Napad na klientów Nieba 19.11.05, 18:50 nie używam środków odurzajacych, misiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Sukinsyny IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.11.05, 14:33 Cholerne gnoje, bezmózgie ścierwo, które jest za tępe, żeby szanować kogokolwiek albo cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MistrzBo Re: Napad na klientów Nieba IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 19.11.05, 14:54 pieprzone karki.. widac, że sterydy rozpuszczają mózgi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. wroclawianin Re: Odebrac licencje... IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 19.11.05, 15:56 W Nowym Jorku po kilku takich burdach wladze cofaja wlascicielowi licencje, a pobici znacznie wczesniej wytaczaja proces o odszkodowanie... Nic tak nie pomaga prawu jak walenie lamiacych prawo po kieszeni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAM Znam 2 przypadki pobicia w rynku w weekend... IP: *.kom / *.kom-net.pl 20.11.05, 01:48 w listopadzie, zaden nie zostal zdgloszony, podobne zdazenia , 2 razy oberwali moi kumple, jeden na 5-7 typa, nie zglaszali na policje bo byli podpici zlbo juz nie byli w stanie, wszytsko zarejestrowane na kamerach w rynku i zdnej reakcji poliscii, wogule policji nie ma w rynku na to wyglada !!! Trzeba to zmienic i dac drechom, sterydziazom wysokie kary ... za probe zabojstwa min 5 Lat!!!!! pozdro dla wszystkich normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wurg Re: Znam 2 przypadki pobicia w rynku w weekend... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 16:30 Nie zgłosili tego na policję? To powinni siedzieć za współudział. Tak, tak, zaraz odpiszesz coś w typie "czytaj wyraźnie! przecież napisałem żem, że ich pobili!". Widzę, że ich jakoby pobili. To niech z tym idą na policję, a nie pitolą bez sensu naokoło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tfurca mam nadzieje ze lokal oraz firma alfa IP: 212.127.66.* 19.11.05, 16:13 dostana po dupie ... duzym zaskarzonym odszkodowaniem za uszczerbek na zdrowiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Napad na klientów Nieba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 16:20 tak to jest jak sie zatrudnia bylke GÓWNO na bramki byle drech bierze sie za ochrone ludzi którym później lubia skopać dupe- tak po prostu. sku..syństwo jednym słowem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutria Re: Napad na klientów Nieba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 17:45 podobniez obecny na miejscu barman po wyrzuceniu agresywnych kolesi z lokalu ponownie ich wpuscil i zaprowadzil do toalety gdzie chlopcy sie myli z krwi, po co? po dokladke!! nie tylko firma alfa jest zla, cos nie za bardzo z obsluga nieba chyba funkcjonuje... proponuje jego tez pociagnac do odpowiedzialnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tia Re: Napad na klientów Nieba IP: 82.26.54.* 19.11.05, 18:06 czy ktos widzial w tym kraju profesjonalnych ochroniarzy? oczywiscie mam na mysli "ochrone wszelkich" lokali rozrywkowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo odebrac koncesje firmie ALFA ku przestrodze... IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 19.11.05, 18:32 ...nie bedzie choloty w formach ochroniarskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typ Re: Napad na klientów Nieba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 20:10 www.dolnoslaska.policja.gov.pl/www/index.cgi?strona=2005_11_18b&wybierz=&numer=28&menu= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tfurca Wrocławscy policjanci ustalają, czy ochroniarze po IP: 212.127.66.* 20.11.05, 17:49 INFORMACJA PRASOWA 17 listopada 2005 roku po godz. 4.00 policjanci z Oddziału Prewencji KWP we Wrocławiu zostali wezwani do interwencji w jednym z klubów dyskotekowych, położonych w Pasażu Niepolda we Wrocławiu. Przybyli na miejsce funkcjonariusze zastali na miejscu czterech młodych mężczyzn, którzy oświadczyli, iż zostali pobici przez pracowników ochronytego lokalu. Wygląd zawiadamiających wskazywał, że faktycznie mogło dojść do ich pobicia. Funkcjonariusze wezwali lekarza, który po opatrzeniu pokrzywdzonych, zalecił przewiezienie jednego z nich do szpitala, gdzie mężczyzna pozostaje na obserwacji. Podjęte przez policjantów czynności skutkowały zatrzymaniem wskazanych napastników, z których 3 okazało się być nietrzeźwymi kolegami czwartego, pełniącego obowiązki pracownika ochrony lokalu mężczyzny. Z uwagi na stan nietrzeźwości zatrzymani przewiezieni zostali do izby wytrzeźwień z pozostawieniem do dyspozycji policji. W sprawie wszczęte zostało dochodzenie, które prowadzi KP Wrocław Stare Miasto. kom. Artur Falkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostatni sprawiedli !!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 21:06 wywalić tą Alfe w pizdu...co to jest w ogole?!?! postawic normalna ochrone,dobrze oplacanych czołgów w gajerach i nie bedzie takiej lipy...tak jest w warszawie i jakos sie sprawdza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruczek Jak widać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 23:57 wspólna koalicja właścicieli lokalów, a dotycząca poprawy bezpieczeństwa, nie przyniosła oczekiwanych rezultatów.To był pierwszy i oby ostatni przykład tej beznadziei na papierze. I chciałbym kiedyś aby w ochronie pracowali ochroniarze z krwi i kości, a nie półgłowki i debile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agulka Re: Napad na klientów Nieba IP: *.crowley.pl 19.11.05, 22:27 zgadzam sie, moich znajomych zaatakowali ochroniarze z clubu 54, stwierdzili, ze nie maja odpowiedniego stroju, ale oni wyrazili sie troszke inaczej po czym chwycili kolegow za szyje i polozyli na ziemii, jeden z nich nawet pil piwo w pracy, po czym stwierdzil, ze tylko przyszedl do kolegi i ze on dzisiaj nie pracuje, wezwalismy policje, ale oni stwierdzili, ze mamy sie zglosic na komisariat i zrobic obdukcje co bylo dla nas poprostu niezlym zartem... nic dodac, nic ujac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Napad na klientów Nieba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 01:00 chlopaki spokojne i moi koledzy. na szczescie byl wsrod nich chlopak ktory potrafi duzo wziac na siebie i zniesc bol umnie. oklaski dla przemka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bukj Re: Napad na klientów Nieba IP: *.os.kn.pl 20.11.05, 09:35 Każdy wie, że ochrona w knajpach to byli przestępcy lub ludzie, którzy w przysżłości nimi będą. Wolnośc słowa nie pozwala mi na dłuższą mowę, gdyż jeszcze ktoś postawi mi przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejsi Chlopaki przyszli raz na 5 lat sie napic... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 13:00 Chlopaki przyszli raz na 5 lat sie napic i jeszcze dostali wp***ol. Ot, ludzie z ASP :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benzenjj Re: Wrocław - twoje klimaty! IP: *.pctc.liv.ac.uk 20.11.05, 16:31 moze jakims wyjsciem by bylo stworzenie listy, gdzie bezkarnie mozna lac gosci. moim kumplom zdazylo sie to w Alibi. Tluklo ich 5 kolesi, ochrona sie przygladala. jedyne co zrobili, to wystawili wszystkich na zewnatrz, zeby tam dokonczyli dziela. moi znajomi rozpoznali kolesi,wrocili do klubu z policja i oczywiscie napastnikow zastali dalej swietnie sie bawiacych. bylo rozpoznanie, zeznania 4 swiadkow, dzien spedzony na komendzie itd. od tej pory cisza. generalnie strach troche chodzic po knajpach we wroclawiu, bo zawsze jak ktos zachce ci spuscic manto, to raczej nie spodziewaj sie pomocy. no, chyba, ze sam przyjdziesz w gronie 10 kolegow. teraz siedze w anglii i troche popatrzylem, jak dziala profesjonalna ochrona. monitoring, panowie z sluchawka w uchu, dyskretnie obserwuja sale. jak jest jakas burda, to bardzo szybko jest rozeznanie, kto byl agresywny. i taki jegomosc najpierw jest wyprowadzony na zewnatrz, potem przyjezdza policja. atakowany gosc moze dalej sie bawic a manager knajpy i szef ochrony grzecznie przepraszaja za zajscie i wreczaja talon do zrealizowania przy barze. u nas niestety lekka zgroza. szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Napad na klientów Nieba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 16:36 bylam tam pobili moich przyjaciol balam sie ze sama dostane ... bylko troche inaczej niz jest to opisane ..chopakow nam skatowali,nikt nie chcial pomoc barman wpuscil jeszcze jednego troglodyte ,wszystko stalo sie tak szybko ze dokladnie niepamietam co sie dzialo wiem ze ich kopali nawet sie nie bronilismy bo nie mielismy szans ..... skalalam zeznania ,rozpoznalam 3 napastnikow... Odpowiedz Link Zgłoś