Gość: hrabiaa IP: 213.77.64.* 10.10.02, 13:50 Związany z Wrocławiem przez kilkanaście lat zmarł wczoraj w Tallinie. Taką wiadomość przekazał mi mój kolega z Estonii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: duzY Zapomniany po zmianie wiatru. IP: *.dtvk.tpnet.pl 10.10.02, 14:01 A był czołowym macho w czasach słusznie minionych. Smutno jak ktos odchodzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabiaa Re: Zapomniany po zmianie wiatru. IP: 213.77.64.* 10.10.02, 14:06 W Estonii cieszył się wielką estymą, choćby za to, iż był niepokornym aktorem sowieckiego kina. W ostatnich latach zajmował się biznesem i był jednym z wielkich tuzów Tallina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonk wilcze echa..... IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 10.10.02, 14:17 wspaniały film choć czasów minionych - szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabiaa Re: wilcze echa..... IP: 213.77.64.* 10.10.02, 14:22 ...a, "Potop" i kilka innych ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefano Re: Zapomniany po zmianie wiatru. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 15:27 Przykro , coraz czesciej mi przykro . Znalem go osobiscie gdyz dlugie lata byl kolega mojego ojca , i pamietam go z mojego slubu . W Tallinie tez bylem i kiepsko tam umierac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaccek Re: Zapomniany po zmianie wiatru. IP: *.chicago-15-20rs.il.dial-access.att.net 10.10.02, 18:55 Szkoda czlowieka. Czasami wpadal z zona do malego zakladziku na Odrzanska.Raz sie nawet na przyjatko zalapal. Mial estonski sprzet elektroniczny.Potem nigdy czegos takiego nie widzialem.Przyjemny byl z Niego Gosc. I przedwczesnie odszedl.:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesiop Re: Zapomniany po zmianie wiatru. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.02, 09:59 Gość portalu: jajaccek napisał(a): > Szkoda czlowieka. > I przedwczesnie odszedl.:( Rzeczywiscie szkoda bo wspaniały aktor - polski Pierr Brick(Winetou moze zle pisze ale nie pamietam) i gawedziarz, troche felietonista. Kto wie ile lat przeżył? RIP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabiaa Re: Zapomniany po zmianie wiatru. IP: 213.77.64.* 11.10.02, 10:07 Miał 69 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefano Re: Zapomniany po zmianie wiatru. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.02, 16:33 Po prostu wilcze echa . Piosenka tytulowa chodzi mi po glowie jak znane przeboje beatlesow . Ciekawe czy mozna kupic plyte z tym utworem ? albo film . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z-60 Re: Zapomniany po zmianie wiatru. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 12:28 Ta piosenka, ten film, tego się nie da zapomnieć. Też bym chciala kupić . Jak będziesz wiedzial gdzie daj znać. Pozdrawiam fana polskiego dawnego kina i Bruna. Zyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z-60 Re: Zapomniany po zmianie wiatru. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 12:34 Stefano,pomyślałam, że jeśli znasz ten film to pewnie z "Ale kino" lub z Polonii, bo inaczej musiałbyś być bardzo, bardzo wiekowy ( co wcale mi nie przeszkada!)i dlatego też mniemam że znasz inny dobry film tamtych czasów "Prawo i pięść", jakby co, to mam go na vidio. Chętnie pożczę, przegram, tylko jakość piosenki( tej słynnej ballady) jest okrutna, a może ty masz lepszą? Zyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefano Re: Zapomniany po zmianie wiatru./do Zyty IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 20:44 Prawo i piesc . Mlodziezy moze kojarzyc sie co najwyzej z PiSem . Starym rupieciem to jeszcze nie jestem (40), cenie i b.lubie powojenne polskie kino , a szczegolnie to lat 60 tych . Szczegolnie gdy brak kolorow , a bohaterowie sa ludzcy i mysla . Dziekuje za propozycje przegrania . Polecam jedna videoteke we ...Wladyslawowie , tam jest wlasciciel ktory rownie serio lubi polskie kino i np. ma w zbiorach Podroz za jeden usmiech . Dziwi mnie , ze dotad zadne wydawnictwo fono nie zaproponowalo muzyki z tych filmow , przeciez ballady sa genialne , takie za serce i konska grzywe z wiatrem i wolnoscia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefano Re: Zapomniany po zmianie wiatru. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 20:46 Zamierzam kompletowac te filmy i dam ci znac , co jest dostepne , podaj adres Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefano Re: Odszedł Bruno O'ya IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 20:49 pamietam jak O'ya przychodzil do nas gdy ja bylem malym chlopaczkiem , a wtedy poraz pierwszy ogladalem wilcze echa . Siedzialem i patrzylem na niego i prawie czekalem , ze wprowadzi do nas do domu konia albo wyjmie pistolet itd. To byly chwile ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Odszedł Bruno O'ya IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.02, 22:31 Przez pewien czas mieszkał przy Komandorskiej i moja mama sie w nim podkochiwała. A filmy z nim to ze sto razy widziałem - np.echa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmag Re: Odszedł Bruno O'ya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.14, 15:11 I ja tez:)Piękny mężczyzna:-* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyr. Ryjdzyk Re: Odszedł Bruno O'ya IP: *.play-internet.pl 21.05.14, 18:00 Nie znam gościa. Kto to taki ? Jeżeli był żarliwym katolikiem,to szkoda faceta.... Odpowiedz Link Zgłoś