Dodaj do ulubionych

Odszedł Bruno O'ya

IP: 213.77.64.* 10.10.02, 13:50
Związany z Wrocławiem przez kilkanaście lat zmarł wczoraj w Tallinie. Taką
wiadomość przekazał mi mój kolega z Estonii.
Obserwuj wątek
    • Gość: duzY Zapomniany po zmianie wiatru. IP: *.dtvk.tpnet.pl 10.10.02, 14:01
      A był czołowym macho w czasach słusznie minionych. Smutno jak ktos odchodzi ...
      • Gość: hrabiaa Re: Zapomniany po zmianie wiatru. IP: 213.77.64.* 10.10.02, 14:06
        W Estonii cieszył się wielką estymą, choćby za to, iż był niepokornym aktorem
        sowieckiego kina. W ostatnich latach zajmował się biznesem i był jednym z
        wielkich tuzów Tallina.
        • Gość: bonk wilcze echa..... IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 10.10.02, 14:17
          wspaniały film choć czasów minionych - szkoda
          • Gość: hrabiaa Re: wilcze echa..... IP: 213.77.64.* 10.10.02, 14:22
            ...a, "Potop" i kilka innych ...
      • Gość: Stefano Re: Zapomniany po zmianie wiatru. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 15:27
        Przykro , coraz czesciej mi przykro .
        Znalem go osobiscie gdyz dlugie lata byl kolega mojego ojca , i pamietam go z
        mojego slubu .
        W Tallinie tez bylem i kiepsko tam umierac.
        • Gość: jajaccek Re: Zapomniany po zmianie wiatru. IP: *.chicago-15-20rs.il.dial-access.att.net 10.10.02, 18:55
          Szkoda czlowieka. Czasami wpadal z zona do malego zakladziku na Odrzanska.Raz
          sie nawet na przyjatko zalapal. Mial estonski sprzet elektroniczny.Potem nigdy
          czegos takiego nie widzialem.Przyjemny byl z Niego Gosc.
          I przedwczesnie odszedl.:(
          • Gość: lesiop Re: Zapomniany po zmianie wiatru. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.02, 09:59
            Gość portalu: jajaccek napisał(a):

> Szkoda czlowieka.
            > I przedwczesnie odszedl.:(

Rzeczywiscie szkoda bo wspaniały aktor - polski Pierr Brick(Winetou moze zle
            pisze ale nie pamietam) i gawedziarz, troche felietonista.
            Kto wie ile lat przeżył? RIP
            • Gość: hrabiaa Re: Zapomniany po zmianie wiatru. IP: 213.77.64.* 11.10.02, 10:07
              Miał 69 lat.
              • Gość: Stefano Re: Zapomniany po zmianie wiatru. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.02, 16:33
                Po prostu wilcze echa .
                Piosenka tytulowa chodzi mi po glowie jak znane przeboje beatlesow .
                Ciekawe czy mozna kupic plyte z tym utworem ? albo film .
                • Gość: z-60 Re: Zapomniany po zmianie wiatru. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 12:28
                  Ta piosenka, ten film, tego się nie da zapomnieć. Też bym chciala kupić . Jak
                  będziesz wiedzial gdzie daj znać. Pozdrawiam fana polskiego dawnego kina i
                  Bruna. Zyta.
                • Gość: z-60 Re: Zapomniany po zmianie wiatru. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 12:34
                  Stefano,pomyślałam, że jeśli znasz ten film to pewnie z "Ale kino" lub z
                  Polonii, bo inaczej musiałbyś być bardzo, bardzo wiekowy ( co wcale mi nie
                  przeszkada!)i dlatego też mniemam że znasz inny dobry film tamtych
                  czasów "Prawo i pięść", jakby co, to mam go na vidio. Chętnie pożczę, przegram,
                  tylko jakość piosenki( tej słynnej ballady) jest okrutna, a może ty masz lepszą?
                  Zyta
                  • Gość: Stefano Re: Zapomniany po zmianie wiatru./do Zyty IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 20:44
                    Prawo i piesc . Mlodziezy moze kojarzyc sie co najwyzej z PiSem .
                    Starym rupieciem to jeszcze nie jestem (40), cenie i b.lubie powojenne polskie
                    kino , a szczegolnie to lat 60 tych . Szczegolnie gdy brak kolorow , a
                    bohaterowie sa ludzcy i mysla .
                    Dziekuje za propozycje przegrania . Polecam jedna videoteke
                    we ...Wladyslawowie , tam jest wlasciciel ktory rownie serio lubi polskie kino
                    i np. ma w zbiorach Podroz za jeden usmiech . Dziwi mnie , ze dotad zadne
                    wydawnictwo fono nie zaproponowalo muzyki z tych filmow , przeciez ballady sa
                    genialne , takie za serce i konska grzywe z wiatrem i wolnoscia .
                  • Gość: Stefano Re: Zapomniany po zmianie wiatru. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 20:46
                    Zamierzam kompletowac te filmy i dam ci znac , co jest dostepne , podaj adres
    • Gość: Stefano Re: Odszedł Bruno O'ya IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 20:49
      pamietam jak O'ya przychodzil do nas gdy ja bylem malym chlopaczkiem , a wtedy
      poraz pierwszy ogladalem wilcze echa . Siedzialem i patrzylem na niego i prawie
      czekalem , ze wprowadzi do nas do domu konia albo wyjmie pistolet itd.
      To byly chwile ...
      • Gość: ja Re: Odszedł Bruno O'ya IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.02, 22:31
        Przez pewien czas mieszkał przy Komandorskiej i moja mama sie w nim
        podkochiwała.
        A filmy z nim to ze sto razy widziałem - np.echa
        • Gość: mmag Re: Odszedł Bruno O'ya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.14, 15:11
          I ja tez:)Piękny mężczyzna:-*
    • Gość: Dyr. Ryjdzyk Re: Odszedł Bruno O'ya IP: *.play-internet.pl 21.05.14, 18:00
      Nie znam gościa. Kto to taki ?

Jeżeli był żarliwym katolikiem,to szkoda faceta....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka