perelkaa 09.01.06, 23:28 mam czarne futerko dosc krotkie bo tylko za pupe i tak sie zastanawiam jaki kolor bedzie do niego najbardziej pasowac chodzi mi o czapke szalik i rekawiczki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zettrzy Re: a co do futra?? 10.01.06, 02:05 do futerka lepiej pasuje kapelusik to zalezy jakie masz preferencje - czy lubisz ubierac sie monochromatycznie, czy kolorowo, wolisz kontrasty czy barwy dobrane w jednej gamie, w jakim kolorze dobrze wygladasz, jaki masz styl zycia... no jednym slowem mamy do wyboru cala mase kolorow Odpowiedz Link Zgłoś
d.blue Re: a co do futra?? 10.01.06, 13:03 do czarnego futra pasuje cała gama kolorów, wszystko zależy co lubisz, w czym ci jest do twarzy i ile masz lat... bo w pewnym wielu pewne kolory nie przystoją... Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: a co do futra?? 10.01.06, 16:36 ile masz lat... bo w pewnym wielu pewne kolory nie > przystoją... moze podaj jakie kolory nie przystoja do jakiego wieku, bo autentycznie pierwszy raz w zyciu slysze cos takiego Odpowiedz Link Zgłoś
d.blue Re: a co do futra?? 10.01.06, 18:26 o proszę bardzo- urząd miejski- wyglądająca na dobrze po 50-tce pani siedzi we wściekle pomarańczowej/jak kamizelka robotnika drogowego/ kiecce, ma takież kolczyki w uszach i spinki we włosach jakie nosi moja córka również pomarańczowe; uważam że taki kolor tej pani już nie przystoi Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: a co do futra?? 10.01.06, 23:35 d.blue napisała: > o proszę bardzo- urząd miejski- wyglądająca na dobrze po 50-tce pani siedzi we > > wściekle pomarańczowej/jak kamizelka robotnika drogowego/ kiecce, ma takież > kolczyki w uszach i spinki we włosach jakie nosi moja córka również > pomarańczowe; uważam że taki kolor tej pani już nie przystoi co to znaczy "JUZ nie przystoi" - i niby dlaczego pani po 50, albo nawet 80, nie ma sie ubierac w "pomarancze drogowki"? no a skoro mowimy o tym co JUZ nie przystoi, to moze sa jakies kolory ktore JESZCZE nie przystoja np. nastolatkom? (ciekawy koncept swoja droga, co prawda dominowal mode XIX wieku, ale myslalam ze zdazylismy z niego wyrosnac) Odpowiedz Link Zgłoś
d.blue Re: a co do futra?? 11.01.06, 09:56 lubisz sie czepiać, podtrzymuje to co napisałam a co do nastolatek to nie sądzę aby forumowiczka zakładająca ten wątek była nastolatka; do futra nie założyłabym nic w kolorze odblasków Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: a co do futra?? 11.01.06, 18:01 fakt ze przesądnych pogladow lubie sie czepiac, dziwi mnie tylko dlaczego ich az tyle na forum ktore ze swej natury powinno przyciagac osoby o bardziej otwartych umyslach i sporej wyobrazni nie ma znaczenia czy autorka watku jest nastolatka, bo to nie ona przedstawila teze o koniecznosci doboru kolorow do wieku nb. ostro czerwony kapelusz do futra wyglada fenomenalnie, niezaleznie od wieku jego wlascicielki Odpowiedz Link Zgłoś
d.blue Re: a co do futra?? 11.01.06, 18:07 ostro czerwony kapelusz to nie odblask o którym piszę a ty zettrzy z tego co zdążyłam się zorientować to masz jakiś kompleks nastolatki, bo jak coś ci sie nie podoba to zaraz odsyłasz do obrabiania lekcji; wiec albo masz uraz z czasów szkoły, albo jestes zgorzkniałą babą co tępi młodość, albo jakaś małotata krzywdę ci zrobiła; Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: a co do futra?? 11.01.06, 19:58 d.blue napisała: > ostro czerwony kapelusz to nie odblask o którym piszę a ty zettrzy z tego co > zdążyłam się zorientować to masz jakiś kompleks nastolatki, bo jak coś ci sie > nie podoba to zaraz odsyłasz do obrabiania lekcji; wiec albo masz uraz z czasów > szkoły, albo jestes zgorzkniałą babą co tępi młodość, albo jakaś małotata > krzywdę ci zrobiła; brawo! nie ma to jak celna analiza psychologiczna! (zwlaszcza od kogos, kto pare postow wyzej odmawia pani po 50 prawa do koloru i nabiera wody w usta przy dyskusji kolorow dla nastolatek - nie wiem ile masz lat ale skoro tępisz osoby po 50 byc moze jestes zgorzkniałą babą ktorą wylala z pracy jakas starsza kobieta na stanowisku przelozonej) a skoro tak bardzo chcesz sprowadzic cala sprawe do poziomu pyskowki, to musze wyznac ze poglady z cyklu "w tym wieku nie nalezy nosic rozowego" kwalifikuje jako oznake koltunstwa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
d.blue Re: a co do futra?? 11.01.06, 20:44 zlinczuj mnie, staruszki nie moga sie bronic Odpowiedz Link Zgłoś
d.blue Re: a co do futra?? 11.01.06, 20:48 a tak podsumowujac zettrzy- to ja sie wcale nie chce kłócić i ci pyskować i odwołuję juz to o kolorach które nie przystoją; niech sobie każdy chodzi w czym chce jeśli tylko dobrze się w tym czuje, pozdr. ps. nie jestem awanturna ale się tak przyczepiłaś... Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: a co do futra?? 11.01.06, 18:12 Ten kolor raczej "nie przystoi" w sytuacji - do pracy w urzedzie czy jakimkolwiek biurze "wypada" zalozyc cos w spokojniejszej tonacji. po pracy, na "pogaduchy" z kupelkami w ogrodku, na spacer po parku - czemu nie? I wiek w niczym tu nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: a co do futra?? 10.01.06, 16:37 kolorystycznie to do czarnego prawie wszystko pasuje. moze poza ciemnym brazem i granatem:) Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: a co do futra?? 10.01.06, 19:21 Do futra szaliki nie pasuja . Chyba , ze futro noszone rozpiete . Nie wiem jaki model i jakie futro to tez zalezy . Czapka futrzana wyglada dobrze . Rozne czapki moga byc najlepiej poprzymierzac i wybrac jakas twarzowa. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: a co do futra?? 10.01.06, 21:03 Też mam takie futerko i nosze do niego czarne skórzane rękawiczki oraz czarna czapkę przetykana taka świecącą nitka.Ale ładnie też pasuje biel. Odpowiedz Link Zgłoś
papiok1 Re: a co do futra?? 11.01.06, 09:39 Może jakieś akcesoria z szynszylków??? Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: a co do futra?? 11.01.06, 13:02 przede wszystkim futro - jesli jest naturalne nie pasuje przyzwoitemu czlowiekowi Odpowiedz Link Zgłoś
bleman A jesli futro jest juz wiekowe i odziedziczone po 11.01.06, 13:14 kims tam...to tez nie wypada nosic ? Odpowiedz Link Zgłoś
z_targowiska_proznosci Re: a co do futra?? 11.01.06, 14:20 nioma napisała: > przede wszystkim futro - jesli jest naturalne > nie pasuje przyzwoitemu czlowiekowi nawiedzona jakaś Odpowiedz Link Zgłoś
perelkaa Re: a co do futra?? 11.01.06, 20:50 nioma napisała: > przede wszystkim futro - jesli jest naturalne > nie pasuje przyzwoitemu czlowiekowi to tak samo nie jesc piersi z kurczaka bo powstalo ze zwierzat - paranoja a jesli chodzi o futro to jest naturalne z kroliczkow ktore chodowalam :) Odpowiedz Link Zgłoś
beretzantenka Re: a co do futra?? 11.01.06, 18:46 Wnioski z tego watku : Czlowiek przyzwoity nie nosi futer ale jak juz ma to tylko kominiarke czarna powinien nosic aby twarz zakryc i trawozercow nie draznic . Kobiety starsze czarne chusty na glowe , czarne kiecki i emigrowac na Sycylie do swoich , nie jezdzic tramwajami pod zadnym pozorem ! Odpowiedz Link Zgłoś
biala070 Re: a co do futra?? 26.01.06, 19:38 hm.... prawdziwe???? a z czego???? ale niewazne.... do kazdego prawdziwego futra pasuje krew albo czerwona farba która to symbolizuje... Bo każdy kto nosi prawdziwe futra jest MORDERCA!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś