Dodaj do ulubionych

ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 08:19
Przywilejowana kasta ludzi w Polsce powinna wreszcie wyjść z socjalizmu i
przejrzeć na oczy ,że społeczeństwo ma dosyć pieszczenia nauczycieli.
Obserwuj wątek
    • operator.walca Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 21.11.05, 13:52
      Lumpie jeden. Zioniesz nienawiścią do nauczycieli, gdyż poznali twój stopień
      debilizmu.
      • Gość: uczeń liceum Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 14:30
        jestem za zlikwidowaniem wszystkich przywilejów dla nauczycieli bezwzględnie i
        natychmiast.Trzeba raz na zawsze skończyć z tym motłochem nierobów
        • rosa_de_vratislavia Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 23.11.05, 16:38
          Gość portalu: uczeń liceum napisał(a):

> jestem za zlikwidowaniem wszystkich przywilejów dla nauczycieli bezwzględnie
          i
          > natychmiast.Trzeba raz na zawsze skończyć z tym motłochem nierobów.

Jako przedstawicielka "motłochu nierobów" powiem, ze się zgadzam - KN nie daje
          ŻADNYCH przywilejów, a reszta ludzi mysli, ze nauczyciele opływają w dostatki i
          sie obijają.
          Ostatnio policzyłam, ze pracuję ponad 40 godzin tygodniowo. Gdyby nie KN -
          płaconoby mi nadgodziny :)

BTW, drogi uczniu, wiecej kultury życzę....
    • Gość: Andersen Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 14:20
      Zapraszam serdecznie do pracy w szkole. Zarobisz wielkie pieniądze, poznasz
      radości gonienia za kolejnymi stopniami awansu. Czasem też usłyszysz "dobre
      słowo" od uczniów, ich rodziców i takich jak Ty. Raj na ziemi!!!
      • homo.vratislaviensis Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 21.11.05, 19:25
        Gość portalu: Andersen napisał(a):

> Zapraszam serdecznie do pracy w szkole. Zarobisz wielkie pieniądze, poznasz
        > radości gonienia za kolejnymi stopniami awansu. Czasem też usłyszysz "dobre
        > słowo" od uczniów, ich rodziców i takich jak Ty. Raj na ziemi!!!

szkoda słów dla jełopów rozumiejących tylko prawo pięści, mających najwyżej 2
        zwoje mózgowe. On zostanie królem budki z piwem.
    • Gość: matt Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 19:45
      900 zł po 5 latach studiów- tez mi przewileje...
      • truten.zenobi Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 21.11.05, 20:59
        > 900 zł po 5 latach studiów- tez mi przewileje...

pewnie dla kogoś z kwalifikacjami to żadne ale dla .. to więcej niż zasiłek dla
        bezrobotnych i pewność pracy.

O poziomie kadry nauczycielskiej możemy podyskutować na przykładzie kultury
        wypowiedzi niektórych z nich w tym wątku (żeby nie szukać daleko).

A swoją drogą by się przydała reforma oświaty taka z prawdziwego zdarzenia bo
        inaczej osiągniemy poziom Rumunii.

Moja propozycja jest taka:
        Oczywiście zgadzam się z tym by zlikwidować kartę nauczyciela bo tak naprawdę
        chroni ona miernoty w tym zawodzie.
        Jednocześnie podnieść pensje do 3 tyś netto(np obcinając dotacje dla górników,
        PKP, czy zmniejszając ilość urzędników) zapewnić możliwość podnoszenia
        kwalifikacji, zmniejszyć ilość uczniów w klasie do max 15 i .... wymagać!
        Prawo do nauki powinni mieć tylko ci którzy chcą z niego korzystać tj
        przywrócić mozliwośc usuwania ze szkoły bandytów i chuliganów
        • cancro Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 21.11.05, 21:28
          ruten.zenobi napisał:

> > 900 zł po 5 latach studiów- tez mi przewileje...
          >
          > pewnie dla kogoś z kwalifikacjami to żadne ale dla .. to więcej niż zasiłek dla
          >
          > bezrobotnych i pewność pracy.

Drobna poprawka: 900 PLN otrzymuje nauczyciel kontraktowy, czyli ten komu
          zaliczono odbyty staż. Nauczyciel tuż po studiach otrzymuje nieco ponad 700 PLN!

> O poziomie kadry nauczycielskiej możemy podyskutować na przykładzie kultury
          > wypowiedzi niektórych z nich w tym wątku (żeby nie szukać daleko).
          Pewnie że możemy, wszak temat odgrzewany jest nie po raz pierwszy. Cóż jednak
          możesz powiedzieć o "poziomie nauczycieli"? Że źle uczą, bo matoła, którego
          pozbyto się w niższej klasie nie potrafi nauczyc niczego wbrew jego woli?
          Spróbuj kogoś nauczyć czegokolwiek, gdy on sam tego nie chce. A.. gadać mi sie
          nawet nie chce...

> Moja propozycja jest taka:
          > Oczywiście zgadzam się z tym by zlikwidować kartę nauczyciela bo tak naprawdę
          > chroni ona miernoty w tym zawodzie.
          Na jakiej podstawie tak sądzisz? Który z przepisów ustawy o tym świadczy? Czy
          znasz Karte Nauczyciela?

> Jednocześnie podnieść pensje do 3 tyś netto(np obcinając dotacje dla górników,
          > PKP, czy zmniejszając ilość urzędników) zapewnić możliwość podnoszenia
          > kwalifikacji, zmniejszyć ilość uczniów w klasie do max 15 i ....

Słowa, słowa, słowa, które nauczycielom sączą kolejne ekipy przed wyborami. Jak
          jest, każdy wie, czyli jak zawsze.

> wymagać!

Dobre! Ale czego?

> Prawo do nauki powinni mieć tylko ci którzy chcą z niego korzystać tj
          > przywrócić mozliwośc usuwania ze szkoły bandytów i chuliganów

W tym względzie Karta Nauczyciela rzeczywiście nadaje się na smietnik :-P
          PZDR!
          • truten.zenobi Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 23.11.05, 08:29
            > Drobna poprawka: [..] Nauczyciel tuż po studiach otrzymuje nieco ponad 700 PLN

700 to cieć na stróżówce więcej dostaje... :(

> Spróbuj kogoś nauczyć czegokolwiek, gdy on sam tego nie chce. A.. gadać mi sie
            > nawet nie chce...

Oczywiście są i porządni nauczyciele! i to właśnie oni zarabiają 10x za mało!
            Ale są i tacy którzy nawet jeżeli ktoś bardzo chce się uczyć to i tak przy ich
            się niczego nie nauczy, ba nawet lepiej by było gdyby uczył się sam i zdawał
            tylko egzaminy.
            Najlepszym dowodem jest to że w dalszym ciągu dość znaczny odsetek nauczycieli
            uważa że jedyną recepta na dysleksje jest przepisywanie zeszytów i dyktanda, że
            to tylko lenistwo, nie czytanie książek, itp. - podobnych wpisów nauczycieli na
            forum edukacja znajdziesz pełno! W RW też znam paru.
            (oczywiście mówimy tu o dysleksji a nie o wyłudzaniu zaświadczeń!)

wiesz, ja też uczyłem i wiem jaka to jest praca. Tyle że nie jako nauczyciel
            ale jako instruktor albo udzielałem korepetycji.
            Każdego można czegoś nauczyć ale niekoniecznie w 30 osobowej klasie!

> > chroni ona miernoty w tym zawodzie.
            > Na jakiej podstawie tak sądzisz? Który z przepisów ustawy o tym świadczy? Czy
            > znasz Karte Nauczyciela?

proste prawo ekonomii - ktoś o wysokich kwalifikacjach znajdzie sobie pracę
            wszędzie więc ma pewien poziom poczucia bezpieczeństwa socjalnego bez
            dodatkowych gwarancji. ktoś kto wie że może mieć problemy ze znalezieniem pracy
            dąży do właśnie takich zapisów w umowie.
            nie dotyczy to oczywiście tylko nauczycieli!
            Zauważ że im niższe kwalifikacje jakiejś grupy społecznej tym bardziej ona
            walczy o "przywileje pracownicze".
            Jeżeli jakiś zapis prawny daje przywileje niezależnie od wyników pracy to jest
            on zły niezależnie czy dotyczy prawników, górników, lekarzy, czy kolejarzy. Tak
            więc to samo odnoszę do nauczycieli!
            Ale jeżeli takie przywileje mają prawnicy to tym bardziej mieć powinni
            nauczyciele!

> Słowa, słowa, słowa, które nauczycielom sączą kolejne ekipy przed wyborami.
            Jak
            > jest, każdy wie, czyli jak zawsze.

Jakich mamy wyborców takich mamy polityków. Na polityków nie macie wpływu ale
            kto kształtuje wyborców??? – przepraszam to tylko taki mierny żart!!!!!
            Ale chyba oddający sedno sprawy. Dopóki nie zwiększą się nakłady na edukację
            dopóty będziemy mieć takich wyborców, Dopóki wyborcy nie będą cenić edukacji
            dopóty będziemy mieć takich polityków. Dopóki są tacy politycy dopóty nakłady
            na edukację nie wzrosną.

> Dobre! Ale czego?
            Oczywiście wysokiego poziomu kształcenia, efektów! Ale w obecnym systemie to SF!

CU
        • liska4 Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 29.11.05, 12:57
          Nayczyciel to taki ktoś, kogo rusza ś w skrócie 'tyś.'Brrr. Nawet jeśli wolałby
          pominąć ten drobiazg.
          • truten.zenobi Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 29.11.05, 15:47
            Cieszę się że tylko ortografia w moich wypowiedziach się Tobie nie podoba!
            Nie przejmuj się mi też! (tesz terz ;) )
    • Gość: mateusz Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 20:27
      Gość portalu: pedagog napisał(a):

> Przywilejowana kasta ludzi w Polsce powinna wreszcie wyjść z socjalizmu i
      > przejrzeć na oczy ,że społeczeństwo ma dosyć pieszczenia nauczycieli.
      Ta kasta pod względem merytorycznym pierwsza wyszła z socjalizmu.Natomiast pod
      względem gratyfikacji finansowej w tymże ustroju pozostała.Pisząc o pieszczeniu
      masz pewnie na myśli to,że w taki sposób z Tobą w szkole postępowano,co
      uwidacznia się wyraźnie w Twojej twórczości forumowej.
      • Gość: SMUTNY Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 21:23
        uważam, że nauczyciel jak każdy człowiek ma prawo do szacunku. Jest to ciężka i
        odpowiedzialna praca dość kiepsko opłacana. Nie należy rujnować autorytetu
        nauczyciela i szkoły. To dom i szkoła ponosi odpowiedzialność za wychowanie
        młodego pokolenia. Innan sprawa, że niektóre przywileje z karty są nadużywane
        przez niewielki odsetek nauczycieli, m.in. korzystanie z tak zwanych "urlopów
        dla poratowania zdrowia", są one przyznawane za wcześnie i zbyt łatwo.
        • Gość: nie lubie belfrów Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 08:54
          Wiecie, że raz na 5 lat nauczyciel ma prawo do rocznego płatnego urlopu,
          oczywiście bardzo chętnie z tego urlopu korzysta.
          Nauczyciel zarabia ok.1500, ale przeliczcie sobie ilość godzin przez niego
          przepracowanych w ciągu roku ( 18 h na tydzień + 3 miesiące wakacji), i
          zobaczcie ile zarabia na godzine (godzina w szkole trwa 45 min.)
          Nauczyciel dokształca się w czasie kiedy powinien być w szkole na lekcjach, w
          tym czasie uczniowie mają zastępstwa, za które inny nauczyciel dostaje
          pieniądze.
          Z naszych podatków!!!!!!!!!!!!
          • lapacz.pchel Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 22.11.05, 10:03
            Gość portalu: nie lubie belfrów napisał(a):

> Wiecie, że raz na 5 lat nauczyciel ma prawo do rocznego płatnego urlopu,
            > oczywiście bardzo chętnie z tego urlopu korzysta.
            > Nauczyciel zarabia ok.1500, ale przeliczcie sobie ilość godzin przez niego
            > przepracowanych w ciągu roku ( 18 h na tydzień + 3 miesiące wakacji), i
            > zobaczcie ile zarabia na godzine (godzina w szkole trwa 45 min.)
            > Nauczyciel dokształca się w czasie kiedy powinien być w szkole na lekcjach, w
            > tym czasie uczniowie mają zastępstwa, za które inny nauczyciel dostaje
            > pieniądze.
            > Z naszych podatków!!!!!!!!!!!!

Po pierwsze jakie płacisz podatki, skoro masz taki zlodowacioały sposób
            myślenia.
            Skoro to takie przyjemne, trzeba było zostać nauczycielem i męczyć się z
            półgłówkami i ich prostacką arogancją.
            Ale ty przecież jesteś "filozofem", a tacy nie potrzebują dowodów wprost.
          • leon.zawodowiec1 Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 22.11.05, 10:16
            miało się pały, oj miało!
          • rosa_de_vratislavia Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 23.11.05, 16:45

Heh, ze znanych nauczycieli NIKT z teg prawa nie korzystał...ja też nie.

No to licz - mi wyszło około 10zł za lekcję z 32. osobami w klasie.
            Mama wykształcenie wyższe + studia podyplomowe.

> Nauczyciel dokształca się w czasie kiedy powinien być w szkole na lekcjach,

Ostatnio dokształcałam sie w pt. miedzy godziną 15.30 a 18.30 i w sobotę
            miedzy 8.30 a 16.30. Nie myśl, ze w ramach nadgodzin :) Nie zdarzyło mi się
            iśc gdzieś przed 13.00.

w
            > pieniądze.

Przeważnie, jesli rzeczywiscie takie wyjscie jest konieczne, ustala sie
            bezpłatne "zastepstwa koleżeńskie".

A płacisz jakieś podatki? Rozumiem, ze uważasz, ze szkolanictwo ma byc w
            całosci płatne? To policz, ile wydasz, gdzy będziesz miał np. dwoje dzieci.
            • Gość: matematyk A jaki przedmiot uczycz? IP: *.lr.centurytel.net 25.11.05, 20:16
              Mam nadzieje ze nie matematyke:

> No to licz - mi wyszło około 10zł za lekcję z 32. osobami w klasie.
              > Mama wykształcenie wyższe + studia podyplomowe.

Liczmy, 9 miesiecy pracy to daje 9 x 4.3 = 38.7 tygodnia pracy

38.7 x 18 lekcji = 696.6 lekcji rocznie

Zarobki 1500 x 13 = 19500 zl rocznie.

Teraz wykonujemy dzielenie:

19500 : 696.6 = 28 zl za lekcje.

Ale lekcja to 45 minut, wiec dzielimy przez 45/60 = 0.75

28 / 0.75 = 37.33 na godzine.

Ale jest urlop bezplatny raz na piec lat wiec w ciagu pieciu lat pracuje
              nauczyciel tylko cztery, wiec dzielimy przez 4/5 = 0.8

37.33 / 0.8 = 46.66 zl/h.

Jeszcze raz: nauczyciel zarabia 46.66 zlotych na godzine.

TO MALO ???????

Z litosci jeszcze nie policzylem wczesniejszej emerytury.

Nauczyciel jest jednym z NAJLEPIEJ oplacanych pracownikow. Gdyby pracowal na
              caly etat to:

48 x 40 x 46.66 : 12 = 7465 zlotych na miesiac.

Tyle co MINISTER, wiecej niz GENERAL.

Zamknac sie i nie pyszczyc wiecej !!!!!
              • rosa_de_vratislavia Re: A jaki przedmiot uczycz? 26.11.05, 20:52
                Gość portalu: matematyk napisał(a):

> Mam nadzieje ze nie matematyke:

[ciach wyliczenia]
                Po pierwsze : na przerwach tez pracuję - więc nie licz mi 45 minut tylko
                godzine pracy - na herbate i sikanie mam okolo 15 minut.

Po drugie: Nie dostaje trzynastek,

Po trzecie: pracuję około 40 h tygodniowo. W tym miesiacu miałam np. 2 x prace
                w soboty, rade pedagogiczna, spotkanie z rodzicami m. godz 17.00-19.00, na
                wycieczkach pracuję po 18godzin na 24. etc.

Po czwarte: Nie brałam NIGDY ( i nie zamierzam!) brac bezpłatnego urlopu wiec
                nie wiem, skąd się wziłął w Twoich wyliczeniach.

> Jeszcze raz: nauczyciel zarabia 46.66 zlotych na godzine.

Moze policz bez trzynastki, bez odejmowania przerw na których jestem
                zobligowana do pracy i bez urlopu, który mi wciskasz, dobrze?

> Zamknac sie i nie pyszczyc wiecej !!!!!

I może dyskutuj uprzejmiej?
            • Gość: adammo Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 11.12.05, 00:56
              SLuchaj, kolego, musiales miec naprawde marne oceny w szkole, a teraz wyladowujesz swoja nieukojoną złość. Uspokuj się, mały, skaczący cżłowieczku. Powiem Ci coś. Moi rodzice są nauczycielami. Mowisz, ze zarabiaja oni po 1500 zł ? Prawda, a wiesz ile musieli przepracować? Wiesz ile zarabia nauczyciel stażysta? Ok 700zł na rękę. Mówisz o godzinach...nawet nie wiesz ile poloniści siedzą w szkole. Wywiadówki, sprawdzanie sprawdzianów, matury to nic? Wiesz ile im z wakacji odejmują, żeby sprawdzali matury, siedzieli na rekrutacji? Pewnie masz gdzieś ze 15 latek i chciałbyś sobie pojechać na ferie, wiesz, że oni nie mogą, bo muszą siedzieć w komisjać? Zdajesz sobie sprawę, że praca w szkole to odpowiedzialność za trzydzieści kilka osób, które często reprezentują równie żenujący poziom intelektualny, co Ty? Słyszałeś kiedyś o chorobach zawodowych?
              Przyznaj się, dostałeś jedynkę, co? A teraz potupiesz sobie nóżką na forum i zmienisz świat? "zostanę prezidentiem i was wsiskich rozpendzem":)
              Internet to wolne media, więc jest tu także miejsce dla takich jak Ty...bo w końcu jak to mówi Dezyderata: "wysłuchaj nawet tępych i nieświadomych, oni też mają swoją opowieść"
              pozdrawiam i głaszczę po główce:)
          • stopklatka3 Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 25.11.05, 23:53

> Nauczyciel dokształca się w czasie kiedy powinien być w szkole na lekcjach, w
            > pieniądze.

Ale bzdury!!!!!!!!
            Myślisz, że nauczyciele kwitną w pracy tylko 18 godzin ??? To jest to
            minimum "przy tablicy". Część z nich ma etaty liczone w godz. zegarowych (60
            minut), np. wychowawcy świetlicy, pedagog, psycholog, logopeda, bibliotekarz.
            Muszą siedzieć po godzinach, bo rady, szkolenia, konsultacje i inne duperele. A
            w domu? Przygotowują się do lekcji (jeśli niewiele, to jednak!!!!!!!),
            sprawdzają zeszyty, klasówki, bawią sie w papieologię stosowaną - nie tylko tę
            odnośie awansu.
            A wakacje? Cóż, chwała temu, kto je stworzył! Nie przypominam sobie, żeby
            trwały one 3 m-ce. Zanim je masz musisz odfajkować radę plenarną (najczęściej
            już po zakończeniu roku), a przed końcem sierpnia - rady organizacyjne.

Szkolenia bardzo rzadko odbywają się w czasie lekcji.

Zastępstwa??? Są szkoły, w których oszczędza się na maksa. W związku z tym inni
            n-le idą na tzw. zastępstwo w ramach etatu i nie dostają za to żadnej kasy
            (pedagog, psycholog, bibliotekarz, wych. świetlicy). Powstaje kółko w kółku, bo
            za te osoby nikt pracy nie wykonuje i kiedyś muszą nadgonić powstałe w ten
            sposób zaległości.

Możesz nas nie lubić, ale nie pisz tego, czego tak naprawdę nie wiesz!

Po drugiej strony barykady naprawdę nie jest tak różowo jak myśli o tym
            większośc społeczeństwa.

Pozdrawiam!
          • Gość: kolo Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.os.kn.pl 26.11.05, 10:46
            Nauczyciel dokształca się w dni wolne od pracy lub zostaje na szkolenia po
            pracy. Sam pokrywa większość kosztów(np. studia podyplomowe) . Godzina trwa 45
            min. jednak są jeszcze dyżury na korytarzach w czasie przerw. Zostaje może 1, 2
            przerwy na odpoczynek (dodaj konsultacje z rodzicami, wywiadówki, uzupełnianie
            dokumentacji i rady pedagogiczne). "3 mies." wakacji to nic innego jak urlop
            wypoczynkowy, który trwa dokładnie 56 dni. A popracuj miesiąc w szkole to
            będziesz sam chciał iść na urlop dla poratowania zdrowia. Weź sobie jeszcze
            wychowawstwo za jakieś 50 zł. dodatkowo miesięcznie i psycha do wymiany:)Kochać
            nauczycieli nie musisz, ale szanuj ich bo jakby nie oni to ten twój komentarz
            napisałbyś... krzyżykami:))))
          • Gość: ola Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 18:33
            człowieku, pracuje 25 lat, szkolę sie na swój koszt i nie w czasie pracy tylko w
            soboty i niedziele. Szkolenia są badziewne ale ja muszę miec kolejny papier. Po
            25 latach poszłam na trzymiesięczny urlop zdrowotny. Inikt za mnie nie dostaje
            nadliczbówek bo od wielu lat w szkole a pewnie nie tylko moje nikt nie wie co to
            takiego płatne zastępstwa. Sama mam wylatane około setki w semestrze takich
            zastępstw. Nie mogę specjalnie nic zrobic zeby jak to niektórzy mówia
            górnoloynie wychowywać bo rodzic uwazw że to jego tylko sprawa że dziecko łapie
            pała za pałą, nie chodzi.... Na szczęście wiem po co tu jestem i tak zaganiam
            takich siła i godnością osobista do szkoły, dając im przy okazji do zrozumienia
            że tak musi być a ja ich i tak lubie. Po to tam jestem. I życze ci dużo zdrowia
            i choc odrobinę obiektywizmu- jak tu popracujesz to zobaczysz dlaczego
            nauczyciel nie powinien pracowac po 30 latach nauki tak jak fizyczny pracownik
            zreszta.I tu wrak i tu wrak. A nikt na mnie nie płaci bo od 25 lat co miesiąc
            zabieraja mi jak wszystkim kupe forsy.
          • Gość: wielbiciel ISO Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 21:08
            Oj, chłopie naiwny jesteś. Moja żona po 7 latach pracy zarabia gó..ane
            pieniądze, w międzyczasie skończyła 3 studia podyplomowe i niezliczoną ilość
            kursów. Pracuje średnio 50 godzin w tygodniu sprawdzając tysiące prac i
            opracowując dziesiątki dokumentów w jakichś chorych programach "naprawczych"
            (pozdrawiam redaktorów GW odpowiedzialnych za "Szkołę z klasą", takiej "sztuki"
            nie widziałem jak żyje, wysiada nawet przy tym ISO 9000). Jest jedną z
            niewielu, którzy chąc coś zrobić z tym syfem w szkole, problem w tym, że
            większość belfrów to sfrustrowani ludzie, którzy stracili już resztki nadziei,
            że komuś w tym kraju będzie zależało na edukacji.
            Niech zniosą kartę nauczyciela, to urzędy będą zatrudniać tylko stażystów, bo
            najtańsi, albo płacić kontraktowym zaniżone stawki; zobaczym kto wtedy będzie
            uczył w państwowych szkołach. Poziom sięgnie dna absolutnego, ale co tam żeby
            wyfedrować sobie wcześnieszą emeryturę wystarczy zawodówka.
          • Gość: gcx Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 21:11
            Wiecie, że raz na 5 lat nauczyciel ma prawo do rocznego płatnego urlopu,
            Nie wiesz co piszesz, przeczytaj najpierw nowe przepisy. Może znany ci jest
            termin "guzki śpiewacze" i sposoby leczenia przy "wyczynowym" używaniu strun
            głosowych?
    • kklement A może Karta Hydraulika ? Karta Tramwajarza ? 21.11.05, 21:32
      Karta dla każdego !
      • Gość: helen Re: A może Karta Hydraulika ? Karta Tramwajarza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 21:57
        jak się nie podoba zawód nauczyciela ,to proszę się przekwalifikować np.
        sprzedawać na placu kawę .
        • lapacz.pchel Re: A może Karta Hydraulika ? Karta Tramwajarza ? 21.11.05, 22:01
          Gość portalu: helen napisał(a):

> jak się nie podoba zawód nauczyciela ,to proszę się przekwalifikować np.
          > sprzedawać na placu kawę .

Dowcidupna ta helen. Sama zapewne sprzedaje na placu, gdyż nauczyciele poznali
          się na jej wartości intelektualnej. Hihihihihihhi!!!!!!!!!!!!
          • Gość: matt Re: A może Karta Hydraulika ? Karta Tramwajarza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 22:27
            no ale pracodawca się nie poznał skoro zatrudnił ją na handlarę..:)
            • Gość: hrabiaa Re: A może Karta Hydraulika ? Karta Tramwajarza ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 22:29
              Jak można pokazywać pały.... na świadectwie oczywiście.
    • Gość: ciekawostka Czy wiecie, że IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 22:37
      w USA są stany, w których sa szkoly, w których nauczyciel zarabia 8tys. USD
      rocznie?(before tax) (to informacja pewna, znam konkretny przypadek).I co wy na
      to?
      • Gość: ciekawostka Re: Czy wiecie, że IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 22:41
        Powinienem dodać, że np. nowojorczycy uważaja, że ich mnimum socjalne to 24tys.
        USD/rok.
        • Gość: matt Re: Czy wiecie, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 22:43
          kurdę a na białorusi nauczycielka zarabia 50$(jak sobie dorobi)
          • Gość: nomen omen Re: TALONY JUŻ NIE MODNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 00:35
            młode panie nauczycielki powinny dostać gratyfikację symetryczną do
            wykształcenia i wkładu pracy.Karta nauczyciela kojarzy mi sie z talonem na
            malucha .
            • cezarea Re: TALONY JUŻ NIE MODNE 23.11.05, 00:45
              ej, cosik ci się powliło. Pewnikiem nauczycielka twego syna jest tak zgrabna,
              że żałujesz, iż Twoja stara już jest w wieku dojrzałymi zaokrąglona. Oj ty
              rozpustniku ty !
              • andrzej.sawa Dzięki za temat 23.11.05, 05:11
                Akurat u Was trafiłem na temat.
                Dla mnie też Karta - Karta Prywaciarza.
                Ale babcie klozetowe też zechcą ,to dopiero będą jaja-g.....ne troszeczkę.
                To był dość sprytny chwyt komuchów.Ale oprócz kart były też kartki na buty i na
                Cypiska do prania pieluch.Tylko,że kartek nie ma,a podziały Kartowe są
                • Gość: Andersen Re: Dzięki za temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 09:52
                  Ja tylko tak cichutko i nieśmiało zapytam.
                  Czy ktoś z Was czytał dokument zwany Kartą Nauczyciela?
    • Gość: pipi Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.11.05, 09:58
      popieram!!! i jeszcze wszystkie zwiazki zawodowe,które sa ostoją socjalizmu!!!
      • Gość: mgr. socjologii UW Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 10:20
        co ci nauczyciele wyprawiają z tymi uczniami to przechodzi ludzkie wyobrazenie.
        We wrocławskim liceum panuje wręcz terror psychiczny ,który stosuje
        nauczycjielka matematyki,Ja proponuję załozyć nauczycielom KARTĘ ZDROWIA
        PSYCHICZNEGO a póżniej ostro ich oceniać .Jak któremu sie nie podoba to
        do widzenia ,przecież nikt nie musi pracować jako nauczyciel w szkole.jESTEM
        RÓWNIEŻ KATEGORYCZNIE ZA zniesieniem tej komunistycznej formy praw pracownika
        jaką jest Karta nauczyciela
        • wroclawski.optymista Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 23.11.05, 10:34
          Gość portalu: mgr. socjologii UW napisał(a):

> co ci nauczyciele wyprawiają z tymi uczniami to przechodzi ludzkie
          wyobrazenie.
          > We wrocławskim liceum panuje wręcz terror psychiczny ,który stosuje
          > nauczycjielka matematyki,Ja proponuję załozyć nauczycielom KARTĘ ZDROWIA
          > PSYCHICZNEGO a póżniej ostro ich oceniać .Jak któremu sie nie podoba to
          > do widzenia ,przecież nikt nie musi pracować jako nauczyciel w szkole.jESTEM
          > RÓWNIEŻ KATEGORYCZNIE ZA zniesieniem tej komunistycznej formy praw pracownika
          > jaką jest Karta nauczyciela

Socjologiczne podejście do sprawy. Ho, ho, ho. Zostań nauczycielem przez rok
          choćby, by sprawdzić w praktyce te twoje "naukowe" wywody.
          Pozdro
          • Gość: mgr.socjologii Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 10:41
            W społeczeństwie polskim nie moą istnieć stereotypy wypowiedzi w postaci :
            zostań nauczycielem przez rok ,to zobaczysz ,jaka to męczaca praca etc.
            Zbliża się ujemny bilans demograficzny i w obliczu takiej sytuacji wielu
            nauczycieli straci pracę ,zostana w zawodzie najambitniejsi ,o dwukierunkowym
            profilu nauczania tj. minimum ,pasjonaci szkoły i przede wszystkim kochajacy
            młodzież
            • wroclawski.optymista Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 23.11.05, 10:44
              Gość portalu: mgr.socjologii napisał(a):

> W społeczeństwie polskim nie moą istnieć stereotypy wypowiedzi w postaci :
              > zostań nauczycielem przez rok ,to zobaczysz ,jaka to męczaca praca etc.
              > Zbliża się ujemny bilans demograficzny i w obliczu takiej sytuacji wielu
              > nauczycieli straci pracę ,zostana w zawodzie najambitniejsi ,o dwukierunkowym
              > profilu nauczania tj. minimum ,pasjonaci szkoły i przede wszystkim kochajacy
              > młodzież

A Ty co bedziesz "robić" , by wyż demograficzny miał wzrost? Przy ujemnym
              zabraknie Ci pomysłów socjologicznych.
              Nie bądź teoretykiem uczelnianym , a zacznij być praktykiem. Praca w szkole
              byłaby dla Ciebie doswiadczeniem socjologicznym.

Pozdro socjologiczne
            • Gość: dolnoślązak Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.05, 11:43
              >wielu nauczycieli straci pracę ,zostana w zawodzie najambitniejsi ,o
              dwukierunkowym profilu nauczania tj. minimum ,pasjonaci szkoły i przede
              wszystkim kochajacy młodzież
              Tak, kryterium oceny nauczyciela czy ma odejść, czy zostać, będzie "stopień
              miłości do młodzieży" ;) Najambitniejsi uciekają ze szkoły. Spróbuj znaleźć
              dobrego nauczyciela np. języka angielskiego na wolny etat do szkoły średniej!
            • Gość: izis Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 21:16
              Zbliża się ujemny bilans demograficzny i w obliczu takiej sytuacji wielu
              > nauczycieli straci pracę
              No tak, za to bardzo potrzebni będą socjologowie. Latryny Londynu czekają.
            • Gość: histeryczka Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.05, 22:13
              >o dwukierunkowym
              > profilu nauczania

ej, socjologu, akurat WSZYSCY nauczyciele w najbliższym czasie, a może nawet
              już dzisiaj BĘDĄ MUSIELI mieć dwukierunkowe wykształcenie
        • cancro Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 23.11.05, 17:11
          Gość portalu: mgr. socjologii UW napisał(a):

> co ci nauczyciele wyprawiają z tymi uczniami to przechodzi ludzkie wyobrazenie.
          > We wrocławskim liceum panuje wręcz terror psychiczny ,który stosuje
          > nauczycjielka matematyki,Ja proponuję załozyć nauczycielom KARTĘ ZDROWIA
          > PSYCHICZNEGO a póżniej ostro ich oceniać .Jak któremu sie nie podoba to
          > do widzenia ,przecież nikt nie musi pracować jako nauczyciel w szkole.jESTEM
          > RÓWNIEŻ KATEGORYCZNIE ZA zniesieniem tej komunistycznej formy praw pracownika
          > jaką jest Karta nauczyciela
          Coś misie wydaje, że kolega to zaledwie "przyszły magister". "Magister
          rzeczywisty" i do tego socjolog nie mógłby wypisywać podobnych bredni. Wróć
          kolego do dyskusji, jak będziesz conajmniej na czwartym roku!
          Co do terroru w szkole, w kontekście listu "socjologa" zadałem sobie pytanie"
          jakie wobec tego są oczekiwania uczniów wobwec nauczycieli? Może to jest odpowiedź:
          1. Lekcje późno zaczyna, a wcześnie kończy;
          2. Mało zadaje i mało wymaga;
          3. Na semestry wystawia tylko "5" i "6" , bez wzgledu na umiejętności uczniów;
          4. Na lekcjach pozwala robić to, co się komu podoba;
          5. Na lekcji angielskiego mówi tylko po polsku;
          6. Raz w tygodniu sam sobie wkłada kosz na śmieci na głowę, aby dziatwy nie
          przemęcząć.
          7. Cierpliwie znosić obelgi i arogancję naszych pociech wychowanych w
          samouwielbieniu i przekonanych o swej doskonałości i wyjątkowości.
          8. W ciągu trzech lat (gimnazjum lub liceum) zrobić za rodzicow w dziedzinie
          wychowania to, czego oni nie zrobili przez resztę życia swoich pociech.
          9. Pracować za darmo, a po południu rozładowywać TiR'y w Tesco, aby było za co
          dopłacić Urzędowi Miasta, za możliwość wykonywania tak popłatnego i cieszącego
          się społecznym szacunkiem zawodu.
          Możnaby jeszcze długo, ale są też ludzie, ktorzy wiedzą po co chodzą do szkoły.
          To z szacunku dla nich, dam sobie już spokój.

Czy z socjologiczneo punktu widzenia teraz jest wszystko O.K.?
      • Gość: dziki wąz Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 10:33
        pipi nie piernicz ,że związki zawodowe są ostoją komunizmu.
        Na Zachodzie są poteżne korporacje związków i jakoś nie są komunistyczne.
        • Gość: pipi Re: do dziki wąz IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.11.05, 15:57
          przecież cała unia europejska jest socjalistyczna,a gdy niektóre państwa
          członkowskie traktuje gorzej to już jest komunizm,od czasów narodowego-
          socjalizmu mało się tam zmieniło!zwiazki zawodowe są komunistyczne ponieważ
          dbaja tylko o dobro swoich członków których nawet za nieróbstwo nie można
          usunać z pracy!!!
      • Gość: dolnoślązak Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.05, 11:37
        Wyobraź sobie, że w USA też działają związki zawodowe. Czy one tam też
        są "ostoją socjalizmu"?
        • Gość: pipi Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.11.05, 15:58
          które wspópracują z mafią!
          • wroclawski.optymista Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 23.11.05, 16:34
            Gość portalu: pipi napisał(a):

> które wspópracują z mafią!

Czy idąc Twym tokiem rozumowania należy przyjąć, że nauczycielski stan to
            zorganizowana grupa zbrojna ?
            • Gość: pipi Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.11.05, 19:43
              zbrojna to może nie ale przestępcza napewno!!!
              • rosa_de_vratislavia Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 23.11.05, 20:47
                Gość portalu: pipi napisał(a):

> zbrojna to może nie ale przestępcza napewno!!!

Opowiedz nam może o jakimś przestepstwie swoich nauczycieli....jeśli masz
                ochotę.
                Poszedłes na Policję?
                A do prokuratury?
                Nie?

Dlaczego? Prawi obywatele nie powinni zatajać przesępstw. Proponuję zgłosic
                sprawę choćby do kuratorium, zeby nauczyciele-przestępcy nikogo juz nie
                skrzywidzili. Serio.
                Ja bym doniosła o wszelkich nieprawidłowościach.

• Gość: edek Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.05, 16:37
      A ty głupku czytałeś tę Kartę?
      • wroclawski.optymista Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 23.11.05, 16:38
        Gość portalu: edek napisał(a):

> A ty głupku czytałeś tę Kartę?

Czytałem niegłupku Kartę Narodów Zjednoczonych
    • Gość: nauczyciel Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 23.11.05, 17:38
      Taak... to wybitni pasożyci... Nie tylko zlikwidować kartę nauczyciela, to za
      mało. Zlikwidować nauczycieli. Dosłownie.
      • neti13 Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 23.11.05, 17:45
        Gość portalu: nauczyciel napisał(a):

> Taak... to wybitni pasożyci... Nie tylko zlikwidować kartę nauczyciela, to za
        > mało. Zlikwidować nauczycieli. Dosłownie.

No nie ! belfrow nie ! A przynajmiej nie wszystkich , bo paru naprawde bardzo
        cenie za to co robia ;)

Pozdrawiam :)
        • wroclawski.optymista Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 23.11.05, 18:51
          neti13 napisała:

> Gość portalu: nauczyciel napisał(a):
          >
          > > Taak... to wybitni pasożyci... Nie tylko zlikwidować kartę nauczyciela,
          > to za
          > > mało. Zlikwidować nauczycieli. Dosłownie.
          >
          >
          > No nie ! belfrow nie ! A przynajmiej nie wszystkich , bo paru naprawde bardzo
          > cenie za to co robia ;)
          >
          > Pozdrawiam :)
          jestem za obozami koncentracyjnymi. wachmanami winni być tam najgorsi
          uczniowie, a miarą ich umiejętności winien być stopień znęcania się nad
          słabszymi. Jak wszyscy, to wszyscy. Precz z nauczycielami, niech świat bedzie
          od nich wolny.
          • Gość: BABSI Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.11.05, 22:04
            Racja! Powiem więcej -nauczyciele do gazu!!!. Niech światem rządzą uczniowie.
            Tylko komu zakładać będą kosze na głowę? Sobie???. A jak sami staną się
            rodzicami, to komu będą się skarżyć, że nie dają sobie rady ze swoimi dziećmi i
            może szkoła coś poradzi.....
            • Gość: heniek Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.11.05, 09:01
              Bardzo mnie to bawi gdy obserwuję na forum, jak ciemny, zbestwiony motłoch,
              który właśnie w Polsce doszedł do głosu, z zajadłością atakuje w Polsce
              wszystko, co choć trochę wystaje poza chamską przeciętność - profesorów,
              nauczycieli, studentów... Ciemnota nie ma żadnych autorytetów, nikogo i niczago
              nie uszanuje, nie ma zadnych wartości... No, bo ostatecznie, wszyscy mamy takie
              same żołądki i takie same apetytyty... Ale zamiast głów macie wygolone pałki
              albo wieszaki na moherowe berety.
              • Gość: tedex Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 09:21
                piszesz nie na temat ,dostałes jedynkę. Jutro z rodzicami do szkoły przyjdziesz,
                sto razy w zeszycie drogi Heniu napiszesz jestem głupi,no i na apelu szkolnym
                dostaniesz naganę.Rad pedagogiczna zadecyduje czy nie przenieść cię do szkoły
                specjalnej.
                • Gość: ewa Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.11.05, 09:25
                  heniu już jest wszkole specjalnej i nic nie można zrobić,konstytucja gwarantuje
                  mu przymusową edukacje do 18 roku życia!!!
                  • wroclawski.optymista Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 24.11.05, 09:54
                    Gość portalu: ewa napisał(a):

> heniu już jest wszkole specjalnej i nic nie można zrobić,konstytucja
                    gwarantuje
                    >
                    > mu przymusową edukacje do 18 roku życia!!!

I to pisze osoba pod nickiem rodzaju żeńskiego !
                    Żenujące i wymagające pochylenia się nad nią.
                    Niech żyje sarmacka toelrancja. Dobrze, że w Polsce w zasadzie nie palono na
                    stosie. heniek nie miałby szans u takich Ewek.

Pozdro i życzenie uśmiechu
                • Gość: heniek Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.11.05, 12:17
                  Motłoch ma to do siebie, że nie reaguje na argumenty i udaje, że mówówi się nie
                  do niego i nie na temat. Zamiast argumentów motłoch używa epitetów i obraża
                  się. Motłoch nie czuje temperatury dyskusji i eksplozji wrogości w tym wątku.
                  Motłoch nie wie, że agresja w stosunku do nauczycieli - w s z y s t k i c h
                  nauczycieli - jest atakiem na kulturę. Motłoch kultury przecież nie potrzebuje.
                  Jeśli motłoch chodzi do szkół "normalnych", to ja rzeczywiscie chodziłem i
                  chodzę do specjalnej. Wolę dostać etykietkę upośledzonego niż przebywać wśród
                  tłuszczy, która pozuje na komputerową inteligencję. Przede wszystkim dlatego,
                  że polska czerń jest zawistna i pragnęłaby wszystkich ściągnąć do
                  swojego, "normalnego" poziomu. Motłoch jest również - jak widać - wyjątkowo na
                  swym punkcie drażliwy, o czym świadczy natychmiastowa, energiczna reakcja.
                  Uderz w stół - nożyce się odezwą. I to jak głośno, jak zdecydowanie!
                  • Gość: jolanta Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 13:10
                    przemawiasz do ludu jak tow.Lech Wałęsa na argumenty.Tylko ,że twoja wypowiedz
                    obraża innych o czym nie chcesz wiedzieć.Percepcja reakcji jest indywidualną
                    cechą człowieka.Jeżeli nazywasz motłochem swoich adwerszarzy komputerowego
                    Forum ,no cóż Ameryko na kolana!!!
          • Gość: adammo Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 11.12.05, 00:58
            neti13, Twój nick wszystko nam mówi. 13 lat to naprawdę w sam raz, aby wysuwać takie opinie, w końcu ta pani Zosia znów mi jedynkę postawiła...:D
    • Gość: babsi Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.11.05, 16:48
      heniek, nasz 100 % rację. A o co chodzi, ano o to że ciemnym motłochem łatwo
      rządzić. On nie ma żadnych wątpliwości, łatwo nim sterować- jemu potrzebne jest
      tylko zaspokojenie podstawowych czynności zyciowych ( patrz: pantofelek,
      ameba). Szkoła jeszcze czasem zmusza do myslenia... a to niektórych boli (
      zwłaszcza tych, których system zmusza do nauki do 18 roku zycia). A oni
      przecież juz wszystko potrafią- podpisać się, liczyć w potrzebnym im zakresie,
      nawet dzieci potrafią robić. Po co więc im szkoła i nauczyciele???
      • Gość: ANNA M Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 19:35
        z twojej wypowiedzi wynika jednoznacznie ,iż piszesz o postawach
        wałęsowskich,których jestes zwolenniczką.Tak dla przypomnienia to właśnie
        Wałęsa wyszedł z motłochu lumpen proletariatu robociarskiego.ZAkuwaj matmę ,to
        może tobie uda sie wyrzucic słome z butów,ale w tym kraju nie licz na wiele.
        • Gość: edi Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 19:46
          zabrać Karte nauczyciela a dać Karte Polaka na Białorusi.
        • Gość: heniek Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.05, 07:52
          Pisząc o motłochu nie miałem na myśli robotników, chłopów, inteligentów,
          uczniów, nauczycieli, profesorów czy analfabetow. Kategoria motłochu nie jest
          kategorią socjologiczną tylko kulturową, cywilizacyjną, psychospołeczną.
          Motłoch wyciera sobie chamską gębę studentami, nauczycielami, profesorami,
          Wałęsą i wszystkimi, którzy w tym kraju mają aspiracje wykraczające poza
          biologię i oglądanie telewizyjnych seriali. Motłoch jest wściekle zawistny i
          wszystkich chciałby ściągnąć do swojego poziomu, stąd jego agresja skierowana
          przeciw wartościom i tym, którzy je reprezentują.
          • Gość: rebus Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 08:14
            Zatem gnojku jeden nie pisz takich głupot i nie udawaj madrego baranie tepy
            jak nie wiesz o co chodzi. Motłoch to również profesorowie i politycy
            • Gość: heniek Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.05, 12:27
              Ależ się ten motłoch denerwuje i bluzga, jeśli nazwać go po imieniu i wezwać do
              odpowiedzi. Ależ kompleksy z niego wyłażą. Ale nienawiscią plunął. Jak łatwo
              ten rebus rozszyfrować. Udrzyłem w stół - nozyce odezwały się, jak umiały.
              Nic ci to nie pomoże. I tak nigdy nie dostaniesz do górnej półki. Bo trzeba by
              się postarać. A do tego na powno nie jesteś zdolny.
              • homo.vratislaviensis Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 25.11.05, 15:12
                hehehehehe, "dyskusja" o szkolnictwie i nas samych.
              • Gość: dix Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.11.05, 15:51
                ten cały "motłoch" wykształcili i wychowali właśnie nauczyciele, których
                socjalistyczną kartę tak bronisz!!!
                • Gość: babsi Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.11.05, 17:27
                  Motłochu nie mogli wychować nauczyciele, bo motłoch jest impregnowany na
                  jakąkowiek wiedzę ( mozna by powiedzieć jest wiedzo- i kulturoodporny ). Jest
                  absolutnie samowystarczalny i w dodatku płodzi kolejny motłoch. Nie przyjmuje
                  żadnej krytyki, wszystko wie, na wszystkim sie zna..... duuuuzo tego- wystarczy
                  spojrzeć na ulicę, włączyć telewizor lub.... wejść na forum. Pozdrawiam heńka.
                • Gość: heniek Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.05, 17:37
                  Nie napisałem ani słowa w sprawie Karty Nauczyciela. Bronię nauczycieli przed
                  wściekłą zajadłością motłochu. Ta dyskusja dawno przestała dotyczyć Karty, by
                  zamienić się w stek bluzgów pod adresem nieszczęśników, którzy rzeczywiście nie
                  byli w stanie ucywilizować motłochu. Ale to nie udaje się również Kościołowi,
                  mediom, policji, sądom, rodzinie i państwu. Motłoch jest niezmienialny i
                  niezniszczalny. Karta Nauczyciela boli go jak wrzód na d..., choć oczywiście
                  nie ma pojęcia o co tam chodzi. Podejrzewa jednak jakieś uprzywilejowania.
                  Motłoch jest chorobliwie zawistny (wszystkim wszystkiego po równo!) i dlatego
                  tak się w tym wątku pieni.
                • rosa_de_vratislavia Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 25.11.05, 18:34
                  Gość portalu: dix napisał(a):

> ten cały "motłoch" wykształcili i wychowali właśnie nauczyciele, których
                  > socjalistyczną kartę tak bronisz!!!

A ja myslałam, ze uczeń spedza w szkole przecietnie 6 godzin i to przez 5 dni w
                  tygodniu. Pozostałe 18h to dom.
                  W domu jest tez na wakacjach, feriach i na swięta...
                  Dlatego śmiem twierdzic, ze nikogo nie wychowałam. Za mało na to czasu.
                  No i nauczyciele nie mają tzw. "władzy rodzicielskiej", wiec tak naprawde
                  wychować nie mogą, bo o niczym nie maja prawa decydować.
    • Gość: mateusz Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 20:37
      Nauczyciele zostali wściekle zaatakowani na tym forum przez...no właśnie przez
      kogo? Można określić ego takiego osobnika ujmując jego właściwości w
      następujących punktach:
      1. Przeszłe lub obecne duże problemy szkolne związane z wąskimi horyzontami
      myślowymi,lenistwem ,nieróbstwem.
      2.Niespełnienie się życiowe związane ściśle z punktem 1 -brak wiedzy = brak
      pomysłu na życie = brak awansu zawodowego = brak kasy.
      3.Najgorsze ludzkie cechy charakteru : zawiść ,zadrość,prymitywizm.
      4. Totalnie destrukcyjne działanie na innych podobnych z charakteru osobników,
      a także na jednostki z dobrymi widokami na przyszłość lecz o słabej konstrukcji
      psychicznej.
      5.Zapotrzebowanie na spełnienie potrzeb :potrzeby niższego rzędu ze szczególnym
      wskazaniem na potrzeby biologiczne napędzające przyrost naturalny.
      6.Wybitnie materialistyczne podejście do świata.
      7.Silnie rozwinięte postawy roszczeniowe.
      8.I inne ,których nie chcę wymieniać ponieważ forum nie jest miejscem na tak
      dosadne stwierdzenia.
      • Gość: ada Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 25.11.05, 20:40
        Dziwię się nauczycielom, że podejmują dyskusję z kimś takim jak inicjator tego
        wątku. W najlepszym wypadku jego tekst zasługuje na wymowne milczenie.
        • Gość: edi marx Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 08:49
          Wszystkie wypowiedzi na temat likwidować ,nie likwidować beda za i przeciw .
          Jedno jest pewne :szkolnictwo potrzebuje zmian,nauczycieli nie z przypadku o
          wysokich kwalifikacjach i pewnym powołaniu do zawodu.Klsyfikowanie
          adwersarzy ,którzy wypowiadają sie inaczej -na niespełnionych ,bankrutów
          zawodowych czy życiowych ,to mentalna szyna tego gościa.
          • Gość: uczeń liceum Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 10:26
            natentychmiast zlikwidować ten komunistyczny przywilej i do pracy zagonić leni
            smierdzacych i psychopatów
            • jana2706 Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 26.11.05, 10:35
              karta praw nauczyciela,praw ucznia,to wlasnie jest przyczyna tego,co teraz mamy
              z mlodzieza,trzeba to opracowac na nowo,z sensem i odpowiedzialnoscia za
              przyszle pokolenia,dosc juz "swietych krow",
              "takie beda Rzeczpospolite,jakie ich dzieci chowanie"
              • Gość: heniek Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.05, 16:22
                Motłoch dalej się burzy i bełkoce; jana 2706 napisała: "karta praw nauczyciela,
                praw ucznia, to właśnie jest przyczyną, tego, co teraz mamy z młodzieżą, trzeba
                to opracować na nowo z sensem i odpowiedzialnością za przyszłe pokolenia, dość
                już `świętych krów`". Co "trzeba opracować na nowo"? To, "co mamy teraz z
                młodzieżą"? Trzeba się było uczyć składni, gramatyki, stylistyki i w ogóle
                ludzkiego języka. Nie byłoby wówczas tylu pretensji do świata. A swoją drogą,
                ciekawe, że motłochowi świętość kojarzy się wyłącznie ze świętymi krowami,
                którymi nie udało się zostać motłoszej populacji. Dlatego wszystkich ludzi
                rozumu i zasługi traktuje jak ucieleśnienie najdotkliwszej zniewagi.
                • Gość: eliza Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 16:30
                  ale co poierasz tego kurfa imbecyla Henka co gó..arz ludzi wyzywa od motłochu
                  na forum.A czemu nie napisze ,że jego matka jest alkoholiczką a ojciec siedział
                  7 lat za gwałt na siostrze.My to wiemy jaka on inteligencja szpagatowa
                • jana2706 Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 26.11.05, 17:11
                  heniek,widzie,nawet slysze,ze jestes tym "nauczy,cielem";-)
            • Gość: zenek Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.11.05, 10:55
              POPIERAM !!!
    • Gość: babsi Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.11.05, 16:42
      "Uczeń liceum" to zapewne uczeń Nowego Zreformowanego Liceum. Jeszcze pare lat
      wstecz dostałby sie jedynie do zasadniczej zawodowej specjalność: obróbka
      skrawaniem lub co najwyzej do liceum zawodowego. A tak dźwigając dumnie miano
      ucznia ( moze nawet absolwenta LO ),wyraźnie dowiódł, że 3 lata nauki spłynęły
      po nim , nie zostawiając śladu. Kto sie "burakiem" urodził..... ten "burakiem"
      umrze.Taka karma.
      • Gość: uczeń liceum Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 16:52
        tudavoux tepogłowe mutanty .Nie onanizujcie sie za czesto ,bo szkodzi zdrowiu
        • Gość: danka Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 17:35
          gdzie ci wspaniali nauczyciele i wychowawcy młodzieży i to bez KARTY
    • Gość: max Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.11.05, 17:53
      18 godzin tygodniowo w szkole na odpier....się, ale korepetycji dla uczniów
      podesłanych przez koleżanki i kolegów ile można!!Wszystkie święta wolne, 2
      miesiace wakacji,zero odpowiedzialnosci za młodzież,zero rozliczania za efekty
      nauczania,socjalistyczna karta "nieroba" nauczyciela pozwala na wszystko!!!
      Zlikwidować kartę nauczyciela!!!
      • Gość: automatyk z USA Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 17:58
        MAX brawo tak właśnie wygląda mafia nauczycieli nierobów w Polsce.
        Zabrać draniom podłym Karte nnnnnnnieroba
        • Gość: dom Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.orange.pl 26.11.05, 22:24
          robolu z USA nie masz pojecia o tym co piszesz bo w hameryce pluca wypluwasz i
          probujesz jakos swoje prostackie emocje rozladowac. nie zgrywaj wazniaka bo nic
          pewnie poza fabryka lub jakas smieszna kontraktorka nie widziales i nie
          przezyles :) i pamietaj, ze nawet papier toaletowy wie, ze trzeba sie
          rozwijac... wiec rozwijaj sie!
      • Gość: kolo Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.os.kn.pl 26.11.05, 19:04
        Fakt, że są tacy nauczyciele co nic nie robią. Kontrola jest kiepska, ale weź
        pod uwagę ile nauczyciel musi pisać nikomu niepotrzebnych papierków. Lepiej mieć
        porządek w papierkach niż efektywnie uczyć. Taki system tracenia czasu. A
        korepetycje..., cóż spróbuj utrzymać rodzinę za 1 tys. złotych. I przypomnij
        sobie tych nauczycieli, którzy Ciebie uczyli. Wszyscy pracowali na "odp. się"?
      • Gość: kolo Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.os.kn.pl 26.11.05, 19:18
        A!Jeszce z tą odpowiedzialnością za młodzież i za efety nauczania... Nauczyciel
        nie jest rodzicem każdego dziecka. Nie zwalajcie całego wychowania na szkoły.
        Efekty nauczania? Proszę? Jesteś chyba jednym z tych kretynów co więcej czasu
        siedział przed szkołą niż w niej. Są egzaminy, diagnozy, sprawdziany... masz
        efekty nauczania jak na dłoni. Prawda jest jednak taka, że jak są mądrzy rodzice
        i przypilnują to i dziecko coś prezentuje i odnosi sukcesy w nauce. Niektórym
        nawet podanie pytań przed egz. poprawkowym nic nie daje.
    • Gość: zibi Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.11.05, 18:13
      Brawo Max taka jest prawda o tych nierobach !!!!
    • Gość: robert Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.11.05, 20:07
      PRECZ Z KOMUNISTYCZNĄ KARTĄ NAUCZYCIELA !!!
      • Gość: heniek Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.05, 21:21
        Kochany Motłochu,
        Przywileje zawsze były, są i będą. Choćby motłoch nie wiem jak się burzył,
        choćby nie wiem jak bluzgał i złorzeczył - nic to motłochowi nie pomoże. Moze
        sobie więc motłoch wypisywać w bezsilnej wściekłości co tylko zechce.
        Przywileje istnieją, bo sa lepsi i gorsi. Po prostu. Takie są prawa natury. Nie
        wszystko jest dla wszystkich. Nie wszyscy są równi. Miejsc na górze niewiele -
        ale starać się można. Wiec sie staraj motłochu i nie gadać mi tu tyle po
        próżnicy. Sprawiedliwość polega na tym, ze motłoch jest zawsze gorszy. Ale
        przecież sami wybraliście swoje miejsce; wybraliście głupotę, lenistwo, zawiść
        i wszystkie pozostałe grzechy główne. A teraz marudzicie i chcecie odebrać
        innym to, co im się słusznie należy - czyli przywileje, które i tak sa
        nieliczne i za małe. Serdecznie motłoch pozdrawiam i przykro mi, ze mówię
        niepopularne prawdy, ale ktoś to musiał wam powiedzieć.
      • Gość: arek Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 21:35
        POPIERAM .Nauczyciele nie moga wystepować w roli uprzywilejowanej grupy
        zawodowej.System nauczania w Polsce powinien ulec diametralnym zmianom, przede
        wszystkim przygotowaniu pedagogicznemu .Do zawodu trafiają ludzie po
        studiach ,ale bez umiejetności nawiązania wspólnego języka z młodymi ludżmi
        a co za tym idzie procesu dialogu.Egzekwowanie wiedzy i ocena wiedzy winna być
        surowa i uczeń powinien miec świadomość takiej relacji.Zarobki nauczycieli nie
        akademickich w Polsce są zatrwazajaco niskie w stosunku do ich wykształcenia i
        powinny oscylować na poziomie 3 ty. zł. miesiecznie ale bez karty
    • neti13 Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 26.11.05, 21:30
      Jest takie powiedzenie , jeśli komuś życzy się zle ...

" A bodajbyś cudze dzieci uczył !!! ".

Musi jednak coś w tym być , i wszyscy wiemy , że ta praca do łatwych nie
      należy;)
      Dajmy już spokój nauczycielom. Są lepsi i gorsi , to tylko ludzie , tak jak my
      uczniowie .
      pozdr.
      • Gość: jak? Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: 217.197.77.* 26.11.05, 22:18
        Jestem za likwidacją. Niech te stere baby ruszą d... na emerytury a Ci
        przypadkowi nauczyciele (bo nic im nie wyszło) zajmą się eksperymentami na
        innym polu.
        • Gość: heniek Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.05, 09:00
          Motłoch nie daje za wygraną. Gość portalu "jak" jest "za likwidacją"
          oraz "wysłaniem starych d... na emeryturę" wraz z "przypadkowymi"
          nauczycielami. Niestety motłochu, który tak traktuje kobiety po kilkudziesięciu
          latach pracy w tym zawodzie, na emeryturę wysłać się nie da. Komuna rozbestwiła
          motłoch, wmawiajac mu, ze jest solą ziemi i miarą wszelkich wartosci. Pamiętam
          jak media zachłystywały sie dowcipem chłopa, który nazwał swoja świnię
          docentem. Śmiechom i żartom nie było końca. Tak naprawdę to w tym wątku tylko
          bardzo nieliczni wiedza o czym mowa i co to jest ta nieszczesna "karta". Ale
          jest okazja, zeby sponiewierac nauczycieli. To przypadek - bo mogli to by być
          lekarze, inzynierowie, księża, robotnicy albo chłopi... Ważne, żeby kogoś
          zniewazyć i upokorzyć. Jest okazja, sa możliwości techniczne - komputery
          trafiły pod strzechy, a PC obsłuży nawet motłoch. Nauczyciele świetnie nadają
          sie na chłopców do bicia, bo każdy z nich się kiedyś naraził leniom, tumanom i
          nieukom. A w dodatku sa biedni i zastraszeni - ich kondycja materialna jest
          bliska kondycji motłochu. Co za przywileje mają ci nieszczęśnicy? Przecież to
          najcięższy chyba kawałek chleba. Wolałbym kamienie tłuc niż uczyć motłoch,
          który kiedyś kaze starym nauczycielkom "zabierać d...". Szkoda gadać, nie mozna
          zawstydzić motłochu. Bo nie ma wstydu ani godnosci. Ale czas rozstać się z
          poprawnoscią polityczną. Przez dziesiątki lat motłoch poniewierał wszystkim, co
          lepsze, mądrzejsze i piękniejsze. Myślę, że czas podstawić motłochowi lustro.
          Niech zobaczy swą chamską, prymitywną i prostacka gębę.
          • neti13 Re: do Heńka..... 27.11.05, 11:05
            Gość portalu: heniek napisał(a):

> Motłoch nie daje za wygraną. Gość portalu "jak" jest "za likwidacją"
            > oraz "wysłaniem starych d... na emeryturę" wraz z "przypadkowymi"
            > nauczycielami. Niestety motłochu, który tak traktuje kobiety po
            kilkudziesięciu
            >
            > latach pracy w tym zawodzie, na emeryturę wysłać się nie da. Komuna
            rozbestwiła
            >
            > motłoch, wmawiajac mu, ze jest solą ziemi i miarą wszelkich wartosci.
            Pamiętam
            > jak media zachłystywały sie dowcipem chłopa, który nazwał swoja świnię
            > docentem. Śmiechom i żartom nie było końca. Tak naprawdę to w tym wątku tylko
            > bardzo nieliczni wiedza o czym mowa i co to jest ta nieszczesna "karta". Ale
            > jest okazja, zeby sponiewierac nauczycieli. To przypadek - bo mogli to by być
            > lekarze, inzynierowie, księża, robotnicy albo chłopi... Ważne, żeby kogoś
            > zniewazyć i upokorzyć. Jest okazja, sa możliwości techniczne - komputery
            > trafiły pod strzechy, a PC obsłuży nawet motłoch. Nauczyciele świetnie nadają
            > sie na chłopców do bicia, bo każdy z nich się kiedyś naraził leniom, tumanom
            i
            > nieukom. A w dodatku sa biedni i zastraszeni - ich kondycja materialna jest
            > bliska kondycji motłochu. Co za przywileje mają ci nieszczęśnicy? Przecież to
            > najcięższy chyba kawałek chleba. Wolałbym kamienie tłuc niż uczyć motłoch,
            > który kiedyś kaze starym nauczycielkom "zabierać d...". Szkoda gadać, nie
            mozna
            >
            > zawstydzić motłochu. Bo nie ma wstydu ani godnosci. Ale czas rozstać się z
            > poprawnoscią polityczną. Przez dziesiątki lat motłoch poniewierał wszystkim,
            co
            >
            > lepsze, mądrzejsze i piękniejsze. Myślę, że czas podstawić motłochowi lustro.
            > Niech zobaczy swą chamską, prymitywną i prostacka gębę.

Po tej " lekturze" czuję się zagubiona . Już nie wiem kto jest " motłochem " ,
            a kto nie. Widać dzielisz świat na nauczycieli i motłoch. A gdzie jest miejsce
            dla pozostałych ? Mam nadzieję , że nie jesteś nauczycielem.
            pozdr.
            • Gość: heniek Re: do Heńka..... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.05, 13:03
              Kochana, neti. Motłoch to nie jest kategoria zawodowa. Nie można wiec według
              kryterium profesji podzielić ludzi na nauczycieli i resztę. Nie jestem
              nauczycielem i nie mam żadnego interesu, by tę grupę bronić. Motłoch to
              kategoria kulturowa i moralna. Przynależność do motłochu wybierasz wyrzekając
              się wartości i cywilizacji. W dzisiejszym świecie, neti, to jest świadoma
              opcja. Jesteś chamem, bo chcesz być chamem - taka jest twoja decyzja. Wyrzekam
              się samodyscypliny, kulturalnych aspiracji i ciężkiej pracy, po to, by rościć,
              mieć za złe światu i pogardzać ludźmi oraz wartościami - staję się częścią
              nieśmiertelnego, niezwyciężonego motłochu, tłuszczy, czerni, chamstwa czy jak
              tam to nazwiesz. Przejrzyj sobie wątki na tym forum - predzej czy później kazdy
              z nich bedzie zalany przez motłoch. Mam dość poprawności politycznej, neti.
              Zero tolerancji dla prymitywów i dzikusów uzbrojonych w komputery.
      • Gość: Lepper Re: Do net 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 09:15
        net13
        Nauczyciele to kasta ludzi uprzywilejowanych w Polsce ,którzy pracuja 18 godzin
        w tygodniu ,mają po 2 miesiące wakacji i urlop zdrowotny.My jako obywatele tego
        kraju nie akceptujemy absolutnie takich nonsensów i domagamy sie likwidacji
        komunistycznych przywilejów.Górnik ,hutnik ,rolnik ,chirurg,pilot etc wszyscy
        powinni dostać kartę .Jeszcze raz powtarzam rząd polski definitywniw musi
        skończyć z tym przywilejem dla tej grupy bufonów.Nikt nikomu nie każe cudzych
        dzieci uczyć.Jak sie nie podoba to won na plac targowy fasolke sprzedawać.Żadna
        praca nie hańbi.
    • verdiprati Re: pocałujcie wy mnie wszyscy w cztery litery! 26.11.05, 22:39
      Jaki socjalizm, jakie pieszczenie nauczycieli?
      • Gość: jurek Re: pocałujcie wy mnie wszyscy w cztery litery! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.05, 08:09
        A co właściwie tak was drażni w tej karcie? Na czym polegają te przywileje
        nauczycieli? Czy ktoś potrafi na to pytanie odpowiedzieć? O co właściwie
        konkretnie chodzi?
        • Gość: uczeń LO Re: na paradzie równości to cię wydymią w dupę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 08:53
          napiszcie temu ćwokowi text Karty Nauczyciela !!!!
          • Gość: klasowy Re: na paradzie równości to cię wydymią w dupę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 09:44

2+2 =5
            • Gość: uczeń gimnazjum le Re: nauczyciele to zblazowane srodowisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 09:50
              trzeba im przetrzepać tyłki , bo się tak rozpanoszyli w tym durnym kraju ,że
              trzeba im zabrać Kartę Nauczyciela a dać Kartę Tyrana
              • Gość: kato Re: nauczyciele to zblazowane srodowisko IP: 217.197.77.* 27.11.05, 10:37
                Dzisiaj jest tylu młodych bezrobotnych nauczycieli, że można bez problemu
                wybrać ludzi z pasją. Nikt nikogo nie zmusza do tej pracy!!!!!
          • Gość: jurek Re: na paradzie równości to cię wydymią w dupę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.05, 10:42
            Najgorsze jest to, że motłoch wypełnił klasy szkolne. A ponieważ jest
            niewyuczalny, to marnujemy tylko pieniadze z podatków, czas i miejsce na
            bezuzytecznych śmierdzieli, zamiast zagonić ich do łopaty przy budowie
            autostrad. Współczuję nauczycielom, ze mają do czynienia z takim gnojowiskiem.
            Pozdrawiam Heńka i podpisuję się pod jego teorią motłochu vel czerni vel
            pospólstwa vel plebsu (te ostatnie w znaczeniu potocznym, a nie historycznym)
            vel hordy.
        • Gość: max Re: pocałujcie wy mnie wszyscy w cztery litery! IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.12.05, 19:31
          że nieroby mają prawo decydować o twoim dziecku !!!
          • Gość: ewa Re: pocałujcie wy mnie wszyscy w cztery litery! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.12.05, 08:18
            Do maxa: Sam o nim zdecyduj robie i zamiast posyłac do szkoły, wypuść go na
            ulice. Zajmą sie nim pracowici i robotni - od rana tam wystają.
    • Gość: babsi Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.11.05, 10:59
      heniek-składam Tobie wyrazy szacunku. Potrafisz wyrazić wszystko i nazwać
      nareszcie rzeczy po imieniu. Pióro masz znakomite. Nic dodać nic ująć.
      Oczywiście, że nauczyciele są tylko pretekstem, chodzi o to żeby " dowalić"
      każdemu według zasady" kto nie jest z nami, ten jest przeciwko nam". To już
      Stanisław Jerzy Lec ( motłochowi nic to nazwisko nie powie) napisał:"Twarz
      wroga mnie przeraża, gdy widzę jak bardzo podobna jest do mojej". Podstawić
      motłochowi LUSTRO-ale czy to coś da????
    • Gość: mateusz Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 12:13
      Nauczycielom Karta do niczego nie jest potrzebna.Trzeba po prostu im dać robić
      swoje.To właśnie robią mimo kłód ,które rzuca im się pod nogi tj.wzrostu
      biurokracji i produkcji stosów papierów,które do niczego nie służą.Nauczyciele
      to grupa ludzi ,która ciągle dokształca się wzbogacając swój warsztat
      pracy.Mimo skandalicznie niskiej gratyfikacji finansowej gros środków
      przeznaczają na doszkalanie się,inwestowanie w siebie.Oczywiście odbywa to się
      kosztem ,życia rodzinnego.Prawdą jest to,że najlepsi odchodzą od zawodu
      ponieważ mają rodziny i dzieci,a przecież z czegoś trzeba żyć,utrzymać
      rodzinę.Pozostają najwytrwalsi,którzy z powołania pracują dla idei jednak pod
      warunkiem,że druga połowa stadła małżeńskiego zapewnia rodzinie byt
      materialny.Jeżeli sytuacja życiowa ich zmusza potrafią doskonale się znależć w
      innych działach gospodarki.Jeżeli ten stan deprecjonowania zawodu
      nauczycielskiego będzie trwał dalej, w szkołach po nich tylko wiatr będzie
      hulał.
    • Gość: Cesia Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.um.wroc.pl 29.11.05, 10:16
      TAK TAK TAK. Koniec z bezprawiem !.Wszyscy wynagrodzenia z dołu ( po
      przepracowanym miesiącu).Pozdrawiam
      • Gość: miki Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.11.05, 15:57
        to nieroby by nic nie dostały!!!
        • Gość: heniek Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.05, 19:43
          A motłoch dalej figluje. Czyż nie mówiłem, że motłoch jest nie do zdarcia?
          Wydawałoby się, z przez ten wątek przewinęły się już wszystkie matoły i
          ciemniaki, ale gdziez tam! Bez końca rozdziawiają japy i zioną smrodem na
          wszystko, co ma jakąś wartość i wszystkich, którzy myślą.
          • Gość: lidka Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 08:24
            heniek daj sobie dupie spokój, bo jesteś nudny na forum.
            Nakazuję sto batów na dupę ,pózniej zobaczymy !!!!
            • Gość: karo Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.12.05, 13:11
              W jakim jezyku ten bełkot, lidko? Ponieważ nie chodziłaś do szkoły, to co
              możesz wiedzieć o nauczycielach? Siedź cicho i nie odzywaj się. Niedorozwinięci
              nie mają głosu.
    • Gość: max Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.12.05, 19:23
      karta nauczyciela ? objaw komunizmu i socjalizmu sekty ludzi niszczących swoją
      tępotą Polską młodzież !!!
      • cancro Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 02.12.05, 19:31
        Gość portalu: max napisał(a):

> karta nauczyciela ? objaw komunizmu i socjalizmu sekty ludzi niszczących swoją
        > tępotą Polską młodzież !!!
        No masz rację! Potem tacy mieszkając na Śląsku (Dolnym) mówią, że są jakimiś
        "lubuszanami", czy jakoś tak?
      • Gość: heniek Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.12.05, 08:31
        Jeśli max reprezentuje polską młodzież, to w pełni zasługuje ona na zniszczenie.
      • Gość: lekarz medycyny Re: gorsi,lepsi i pepsiejsi-karta nośnik PZPR-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 10:05
        Karta nauczyciela .A zagonić nierobów do pracy .Przeciętny nierób nauczyciel
        pracuje w tzw. zyciu zawodowym 1/3 tego czasu ,który wypracowuje przecietny
        obywatel w Polsce.Takie przywileje "świetej krowy" daje właśnie komunistyczny
        zapis Karty.O zgrozo !!!!!!!!!!
        • Gość: heniek Re: gorsi,lepsi i pepsiejsi-karta nośnik PZPR-u IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.12.05, 14:09
          Lekarzu - lecz się sam. Na głowę. Albo idź do kolegi psychiatry - moze jak sie
          dziś zapiszesz, to przyjmie cie za dwa lata. Taki pracowity.
    • Gość: anty_pedagog Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.05, 09:43
      pamiętam, jak jakiś dyrektor (no niestety nie pamiętam skąd - ale na pewno ktoś
      z forumowiczów wie) przygotował salę dla nauczycieli z komputerami i w ogóle i
      powiedział, że mają siedzieć w pracy 8 godzin, bo dał im wszelkie warunki do
      sprawdzania prac. Straszny krzyk się podniósł. Pamiętam wypowiedź roztrzęsionej
      nauczycielki, że to pogwałcenie Karty Nauczyciela właśnie i w ogóle wszelkich
      zasad:)
      • Gość: ktoś Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 20:57

wyobrażam sobie przyszłość... jako 60 letniej lub 65 letniej nauczycielki,
        która o balkoniku(użądzenie potrzebne do chodzenia)popędza uczniów w szkole lub
        w razie jakiegoś konfkliktu na przerwie tłuke ucznia laską, bo w tym wieku
        pewnie bedzie mi potrzebna, a po pracy będę planowała wysadzenie szkoły w
        której pracuje , bo po tylu latach pracy odbije mi na dobre :))))))))
        śmiechu warte i tak zabiorą wszystkim przywileje bo zabraknie dla górników, a
        ci to już pokazali co potrafią :
        • Gość: anty_pedagog Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.05, 21:10
          to wyobraź sobie przyszłość, w której nauczyciele pracują 8 godzin, jak
          większość Polaków;)
          • Gość: pracują dłużej! Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 21:28
            • Gość: anty-pedagog Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.05, 21:38
              to niech siedzą w szkole 8 godzin!
              • Gość: ewa Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.05, 08:14
                Chciałbyś, co? Trzeba się było uczyć, to byś nie siedział 8 godzin w swojej
                robocie. A tak, to pozostaje ci tylko zawiść. Przywileje były, są i będą. Ale
                nie dla wszystkich - dlatego są przywilejami.
                • Gość: uczeNNICA LO Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 09:08
                  Od zawsze jak pamiętam i w tym momencie solidarnie poprę kolege
                  lekarza ,nauczyciele to de facto święte krowy rozleniwione umysłowe
                  poczwary,wyładowujący swoje humory i niepowodzenia na biednych uczniach.
                  Jestem przekonana ,że rząd pracuje już nad zmianami tych zapisów Karty i pogoni
                  tym nierobą kota
                  • Gość: Bartek Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 09:51
                    KARTĘ ZLIKWIDOWAĆ NATYCHMIAST ,BEZWZGLĘDNIE I WYRZUCIĆ NA BRUK CZĘŚC TYCH
                    NIEROBÓW .TO JEST SKANDAL OBYCZAJOWY ,ŻEBY W XXI WIEKU OBOWIAZYWAŁ JAKIES
                    KOMUNISTYCZNE KARTY.ŚWIŃSTWO PODŁE .Moja nauczycielka powiedziała mi wprost jak
                    ja przelecę to kilka razy w tygodniu to nie pożałuję .Mój koleś też spi z
                    nauczycielką za oceny
                    • Gość: jarek Re: za oceny mam stosunki swxualne z panią Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 09:56
                      To zadna nowość w szkole średniej .
                    • Gość: nauczyciel Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.dziennikarstwo.uni.wroc.pl 05.12.05, 12:31
                      A ja równo lecę z uczenicami.
                  • Gość: ewa Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.05, 07:27
                    Do uczenicy: A co, dostałas znowu dwóję, tumanie.
                  • cancro Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! 09.12.05, 20:07
                    Gość portalu: uczeNNICA LO napisał(a):

> Od zawsze jak pamiętam i w tym momencie solidarnie poprę kolege
                    > lekarza ,nauczyciele to de facto święte krowy rozleniwione umysłowe
                    > poczwary,wyładowujący swoje humory i niepowodzenia na biednych uczniach.
                    > Jestem przekonana ,że rząd pracuje już nad zmianami tych zapisów Karty i pogoni
                    >
                    > tym nierobą kota

W przypadku twoich nauczycieli podzielam twoją frustrację. Rzeczywiście pisze
                    się "nierobom", a nie "nierobą". Jesteś żywym przykładem spartolonej
                    nauczycielskiej roboty! Jak ty dziecko zdasz tą maturę z "polaka", to ja głowy
                    nie mam...
    • Gość: INZYNIER Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 07:09
      JESTEM ZA A NAWET PRZECIW.mOJA KUZYNKA PRACUJE JEŻELI NAZWIEMY TO PRACĄ W SZKOLE
      • Gość: technik Re: ZLIKWIDOWAĆ KARTĘ NAUCZYCIELA !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.05, 07:29
        A ja jestem za kartą inżyniera. Mój kuzyn pracuje, jeśli to mozna nazwać pracą,
        jako inżynier, ale nie wiem gdzie. Straszny tuman. Nie uczył się w szkole, ale
        tróje wystarczyły.
      • Gość: Hula Gula Re: karta osoby niepełnosprawnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 08:35
        zamiast Karty nauczyciela -to ma zrozumienie i akceptację społeczną
        • Gość: uczeN gimnazjum Re: nauczycielka kurwą w burdelu!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 19:43
          Nauczycielka gimnazjum z Wałbrzycha ku..ła się nago w Internecie .Ale jaja z
          tym motłochem a oni kurfa chca Karty a w ryj
          • Gość: heniek Re: nauczycielka kurwą w burdelu!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.05, 07:54
            Ale się lumpy rozfiglowały na forum. Kazdy prymitywny tuman i dwójarz ma coś do
            powiedzenia w sprawie, ktora go nie dotyczy.
            • Gość: uczeń LO Wrocek Re: nauczycielka kurwą w burdelu!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 18:55
              ty jełopie popie..ny ,zobacz i przyjrzyj się kanalio pomylona w Internecie
              na ta kurfę nauczycielkę a potem komentuj gnoju usrany.TO jest właśnie szmata i
              motłoch
              • Gość: matka ucznia LO Re: nauczycielka kurwą w burdelu!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 18:59
                i taka wywłoka uczyła dzieciaki w szkole -PRZERAZAJACE ZJAWISKO UPADKU
                MORALNEGO .Rodzi się pytanie -ile jest jeszcze takich wywłok wsród tej
                pseudointeligencji
                • cancro Re: Do matki! 10.12.05, 19:16
                  Matko ucznia LO! Ta na szczęście już "była" nauczycielka, rzeczywiście nie jest
                  wzorcem do naśladowania, ale tacy są wszędzie, np. wśród kleru, a jakoś nie
                  słychać, abyktokolwiek domagał się likwidacji tej grupy zawodowej.
                  Jeśli jednak na podstawie nielicznych negatywnych przypadków dokonujesz
                  uogólnień, nazywając stan nauczycielski "pseudointeligencją", to z dniem
                  ukończenia przez syna 18 roku życia, nie posyłaj go więcej do szkoły. Sama
                  urządź mu maturę, zrób mu w rok "magisterkę", a potem doktorat i habilitację.
                  Albo poślij go do takiej szkoły, co to "płacisz i wymagasz". No i rozkwitnie nam
                  Rzeczypospolita, bo "Polak potrafi" np. "zbudować drugą Japonię", no i w ogóle
                  "Alleluja i do przodu"!
                  • Gość: gerard Re: Do matki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 00:33
                    widocznie nauczyciele to Homo Sovjeticus
                    • homo.vratislaviensis Re: Do matki! 11.12.05, 00:37
                      Gość portalu: gerard napisał(a):

> widocznie nauczyciele to Homo Sovjeticus

A Ty, to prawdopodobnie homo primitivus. Takich na ulicach Wrocka sporo
                    • cancro Re: Do matki! 11.12.05, 09:12
                      Że co?! A na jakiej podstawie doszedłeś do takiego wnioisku?
              • Gość: heniek Do ucznia LO Wrocek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.05, 08:09
                Rozigrałeś się śmieciu. Ale nic nie rozumiem z twojego bełkotu. Ty chodzisz
                chyba do jakiegoś specjalnego LO, skoro nie mówisz lumpie ludzkim językiem.
    • Gość: Memorex NAUCZYCIELE TO MAFIA Z KTORA NIKT NIE WYGRA IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.12.05, 05:15
      Nauczyciel ma zawsze racje i ubrawszy najgorsze swinstwo w ladne slowka
      moze "zgnoic" kazdego ucznia oraz jego rodzicow.Oczywiscie sa tez i uczciwi,
      dobrzy nauczyciele, ale zasada jest jedna. NAUCZYCIEL MA ZAWSZE RACJE I BIADA
      JESLI SIE Z NIM NIE ZGADZASZ, albo jesli jest rasista badz innym pedofilem. Mam
      dwa fakultety wyzszej uczelni w tym nauczycielstwo. Zawsze dziwilo mnie
      dlaczego w Polsce nauczyciele pracuja zaledwie 15 godzin tygodniowo ? Na
      zachodzie byloby to nie do pomyslenia. Ale zasada nieomylnosci i falszywej
      solidarnosci wsrod nauczycieli jest ta sama.
      • Gość: heniek Re: Do memorexa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.05, 08:15
        "Mam dwa fakultety wyższej uczelni w tym nauczycielstwo". Gratuluję uczoności,
        ale przydałaby się jeszcze znajomość interpunkcji. No i od
        kiedy "nauczycielstwo" jest "fakultetem"? Oj, coś ty się podszywasz!
        • Gość: Memorex Re: Do henka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.12.05, 21:08
          Z toba nie dyskutuje nawet , bo jesli masz ogolniak to wszystko. Nie wiesz o
          czym piszesz.
      • Gość: dyrektor000 Re: NAUCZYCIELE TO MAFIA Z KTORA NIKT NIE WYGRA IP: *.icpnet.pl 11.12.05, 08:36
        Witam 25 lat w zawodzie dwa kierunki studiów podyplomowych i duża ilość kursów
        doskonalących ( większość za włąsne pieniądze). Chcę przypomnieć że karta
        Nauczyciela to nie tylko jego prawa , a równiez obowiązki . Wypowiadają się tu
        ludzie o pensum nauczyciela , nie jest to 15 godzin a 18 , 22, 25 zalezy to od
        szkoły w której pracuje nauczyciel ale są to godziny dydaktyczne ( pensum
        godzin etatowych to 40 ) Wszystko to co ponad pensum dydaktyczne to godziny :
        Rad Pedagogicznych , przygotowania do lekcji , poprawa zeszytów i sprawdzianów
        kursy i szkolenia w zakresie Wewnątrzszkolnego systemu doskonalenia , zajęcia
        dodatkowe w tym wyrównawcze dla uczniów , robienie gazetek , pielęgnacja dzieci
        gdy nauczyciel pracuje w przedszkolu , wycieczki ( różne typy placówek
        oświatowych )spotkania z Rodzicami itp. Karta reguluje też wspomniane urlopy
        zdrowotne i proszę czytac ze zrozumieniem jej zapisy bo mówi ona że nauczyciel
        ma prawo do urlopu zdrowotnego po 5 latach pracy ale w ciągu lat
        przepracowanych w oświacie może wykorzystać 3 takie urlopy (max 1 rok jeden
        urlop ) Ja po przepracowaniu 25 lat pracy nie korzystałam z urlopu dla
        poratowania zdrowia i w gronie moich nauczycieli nie ma takiego który z tego
        urlopu korzystał . I wcale nie twierdze ze nauczyciele są świetni ale czarne
        owce zdarzają się we wszystkich grupach pracowniczych i moi drodzy troche
        szacunku dla ludzi którzy Waszym dzieciom próbują trochę wiedzy przekazać i
        wykierować ich na LUDZI . Ruszcie swoje szanowne postacie i popróbujcie zrobić
        stopnie awansu i dopiero po około 6 latach będziecie nauczycielami mianowanymi
        i dostaniecie ok 1700 zlotych pensji ( brutto) a jeszcze wtedy będziecie
        musieli opłacić sobie kurs czy studia i będziecie kopani po tyłkach przez
        rodziców broniących swoje dzieci i uciekających przed odpowiedzialnąścia w
        oczernianie i deptanie nauczycieli . Miłych wysiłków w zdobywaniu awansu zyczę
        tym osobom negatywnie wypowiadającym się (od szkoly podstawowej do końca mojej
        edukacji przeliczyłam to spędziłam na nauce 8 + 4+2+5 lat co daje 19 lat samych
        duzych uczelnianych lat) ,a wszystkim nauczycielom życzę by nie tracili wiary
        w siebie i wychowanków bo jak uda się choć jednej osobie pomóc to jest Wasz
        sukces .Pozdrawiam nauczycielka i dyrektor
        • Gość: nauczyciel Re: NAUCZYCIELE TO MAFIA Z KTORA NIKT NIE WYGRA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.05, 07:36
          A ja kocham swoją pracę i nie zamieniłbym jej na żadną inną. Mam kartę
          nauczyciela, mnóstwo wolnego czasu i szmalu z korepetycji. No i prawie kazda
          uczennica daje (ciekawe co na to mamusie i narzeczeni). Naprawdę - żyć nie
          umierać.
          • Gość: student polbudy Re:polskie szkoły to zwierzyniec !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 08:02
            Nasze dzieci,młodzież uczą w szkołach pedofile ,kurfy i nnej maści osobniki o
            wypaczonej osobowości.Większośc nauczycieli to idioci ,ludzie dewiaci
            psychiczni .Nic dziwnego ,że uczeń naszego LO we Wrocku chciał swego czasu
            zaje.. siekierą kurfę od matemy.Karta nauczyciela a kto ja ustanowił jak nie
            czerwona władza .Takich nauczycieli jak ta dziwka z Włbrzycha jest dużo
            wiecej ,tylko się hołota zboczona ukrywa.Powinni pieszczoszków komuny rozpizyc
            na cztery wiatry i zrobić taki system jaki jest w Niemczech.Należy skończyc
            wreszcie z irracjonalna sytuacją tzw.KARTY NAUCZYCIELA -to jest kpina w XXI
            wieku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: lopek Re:do studenta polbudy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.05, 16:59
              Taki z ciebie student jak ze mnie miss świata, szmatławy żulu. Studenci nie
              robią tylu błędów ortograficznych i g... im z ust nie wycieka. Jesteś i
              będziesz nikim, a ja będę korzystał z karty nauczyciela i cieszył się
              uczenicami.
              • Gość: student polibudy Re:do lopka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 17:09
                ty możesz się cieszyć tylko tym ,że ci huj na łysej pale nie wyrósł.
                fragemaea neofites beriulone tepy matole .
                • Gość: lopek Re:do studenta polibudy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.05, 13:18
                  A nie mówiłem, ze g... ci z japy wycieka rzekomy studencie?
        • Gość: Memorex Re: NAUCZYCIELE TO MAFIA Z KTORA NIKT NIE WYGRA IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.12.05, 21:06
          Moje wyksztalcenie to 8+4=2+5=19 lat w Polsce w tym tytul: magister inzynier
          pewnej polskiej(dobrej) wyzszej uczelni oraz Miedzywydzialowe Studium
          Pedagogiczne tejze uczelni plus 5 lat studiow w Kanadzie. Razem 24 lata. Czy
          jako nauczyciel przyznalas sie kiedys ze nie mialas racji? Czy zdarzalo ci sie
          zawoalowac twoja niechec do ucznia w bardziej politycznie poprawne slowa? Nie
          twierdze,ze nie ma dobrych i oddanych nauczycieli ,ale praktycznie wszyscy oni
          czuja sie jak "bogowie" i taka jest prawda.Jaki inny zawod daje tyle wakacji,
          wolnego i chorobowego? Jaki inny daje mozliwosc "ratowania" zdrowia? W jakim
          innym zawodzie ludzie uwazaja ze nie ma madrzejszych od nich? Nawet ten twoj
          list jest przesiakniety pycha i niedowierzaniem ze ktos inny moze byc rowniez
          dobrze a moze jak w moim przypadku lepiej wyksztalcony niz ty , czy inny belfer?
          Pozdrawiam
          • Gość: Memorex Re: NAUCZYCIELE TO MAFIA Z KTORA NIKT NIE WYGRA IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.12.05, 21:13
            Mialo byc 8+4+2+5=19 . Za przeoczenie przepraszam. Reszta jak wyzej.
          • Gość: heniek Re: NAUCZYCIELE TO MAFIA Z KTORA NIKT NIE WYGRA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.12.05, 10:01
            Szkoda Memorexie, że miałeś złych nauczycieli, że nie nauczzyli cię skromności
            i myślowej dyscypliny. Ilość lat studiów nie może być argumentem w dyskusji.
            Twoja retoryka również jest marnej próby i nie zastąpi argumentacji. Owszem,
            przyznawałem, iż nie mam racji. Nie żywiłem też niechęci do uczniów i
            studentów, a już na pewno jej nie ujawniałem - ani w politycznie poprawnych,
            ani niepoprawnych słowach. Znam wielu nauczycieli i nie jest prawdą,
            że "praktycznie wszyscy oni czuja się jak bogowie" i wiem, iż "nie wszyscy
            uwazają, że nie ma mądrzejszych od nich". Nigdy natomiast nie interesowałem się
            przywilejami ani zarobkami ludzi wykonujących inne zawody (nie czułem takiej
            przemożnej potrzeby), ale podejrzewam, że nie tylko nauczyciele zostali jakoś
            szczególnie wyróżnieni. Być może, zamiast pieniędzy dano im jakieś zastępniki,
            żeby przyciagnąć do niezbyt dobrze płatnej i popularnej profesji. Jeśli cię to
            gorszy Memorexie, to zostań nauczycielem - masz wszak ukończone
            Międzywydziałowe Studium Pedagogiczne. Wierzę, ze jesteś wykształcony i
            przepraszam za podejrzenia, iż jest inaczej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka