Dodaj do ulubionych

Rajd po Wrocławiu śladami ogórkowej mafii

16.12.05, 22:32
Normalnie siąść i płakać. To artykuł na poziomie ściennej gazetki w przedszkolu.
Obserwuj wątek
    • Gość: byly czytelnik Re: Rajd po Wrocławiu śladami ogórkowej mafii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.12.05, 03:17
      to co sie na tej stronie dzieje to jest tragedia!kto wypisuje takie bzdety?!
      znacie moze jakas fajna stronke z codziennymi informacjami o Wrocku? bo
      gazety.pl juz nie bede czytał...
      • Gość: cavalier Re: Rajd po Wrocławiu śladami ogórkowej mafii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 14:59
        hehehehe, ja nie mam takich dylematów, gdyż od 10 lat nie czytam Gazety. I mam
        się nieźle.
    • tomek854 Re: Rajd po Wrocławiu śladami ogórkowej mafii 17.12.05, 03:29
      Świetny artykuł

W opisie tego jakże ważnego dla miasta wydarzeniaz znalazły się takie istotne informacje jak co to był za rajd, po co, jaka był anagroda i kto ją wygrał.

Na szczęście znalazł się też tytuł e-lama, i pewnie o to tylko chodziło.
      • Gość: cavalier Re: Rajd po Wrocławiu śladami ogórkowej mafii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 11:58
        Ot kontroler forum, czujny, zwarty- jak ten komisarz
    • Gość: ktuś Re: Rajd po Wrocławiu śladami ogórkowej mafii IP: *.wroclaw.mm.pl 17.12.05, 11:56
      Poprzedni komentarz na poziomie przedszkola...
    • Gość: tezet Re: Rajd po Wrocławiu śladami ogórkowej mafii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 12:09
      Rośnie nam na Solnym groźny konkurent dla Tomka Zombiego. Tym razem w wersji
      błazeńskiej. Nie wiadomo co gorsze.
      • Gość: Lama Buster Koledzy kolegom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 12:16
        To pewnie przypadek, że jedynym wartościowym w dziennikarskiego punktu widzenia
        szczegółem tekstu jest nazwa portalu internetowego?
        A może odpowiedź tkwi tutaj: jacek.tacik@e-lama.pl
        • Gość: Tazet Re: Koledzy kolegom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.12.05, 12:32
          O Boże...
          • Gość: również była czyt. Re: Koledzy kolegom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 12:58
            I się sprawa rypła panie redaktorze. Żałuję tylko kasy wydanej dzisiaj o 7 rano
            na ten dodatek reklamowy.
    • mr.pickwick jesteście dziwni 17.12.05, 14:23
      co Wam przeszkadza ten artykuł? Szanowni znawcy mediów, gazeta nie może się
      skłądać z samych relacji o tym, że ktoś coś ukradł i kogoś przejechał.ja
      osobiście wolę przeczytać, że studenci zorganizowali jakąś zabawę. mam
      wrażenie, jakby to forum codziennie czytało stado zgryźliwych tetryków, którzy
      nie mają się do czego przyczepić.
      • Gość: Charles Dickens Re: jesteście dziwni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 15:44
        A ja mam wrażenie, że ktoś, kto jeszcze nigdy nie napisał ani literki na żadnym
        forum gazety wyborczej i akurat dzisiaj musi skomentować krytyczne komentarze
        do artykułu, ma z tym artykułem albo jego autorem wiele wspólnego. I mam też
        wrażenie, że wolałbym takich rzygów więcej nie czytać w gazecie, której nie
        jest wszystko jedno.
        • Gość: twój stary Re: jesteście dziwni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 22:24
          no na pewno, tacik daje mi 50 groszy od komentarza. a tak serio to owszem
          zdarzyło mi się wypowiedzieć parę razy, ale nie logowałem się, a rano akurat
          sprawdzałem pocztę. No ale - spiskowa teoria dziejów roxx
    • Gość: Marx Re:Wyborcza na poziomie bruku.... IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 17.12.05, 14:28
      Nieuzasadnione mniemanie "Wyborczej" o sobie, że jest gazetą "otwartą,
      inteligencką, europejską" w tej chwili jest już zupełnie nie do obrony i chyba
      nikt już nie ma wątpliwości, że to zwykły brukowiec na poziomie mixa gazetki
      osiedlowej i reklam wrzucanych pod wycieraczki... Żałosne. I jescze ci tępi
      dziennikarze z zadartymi do nieba nosami....
    • Gość: Pani od polskiego Re: Rajd po Wrocławiu śladami ogórkowej mafii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 16:10
      Nie jestem dziennikarką, tylko zwykłą panią od polskiego z podstawówki. Mimo
      wszystko spróbuję zanalizować ten utwór literacki:
      > Typy napierw "wyszły", a potem "poszukiwali". Szybka zmiana płci?
      > Centrum Wrocławia od ul. Ładnej do pl. Grunwaldzkiego?
      > Dlaczego Grucha bełkotał?
      > Do kogo bełkotał Grucha? Ich jest dwoje, a on "wsiadaj"
      > Ania pyta bezradnie, ale po kilkunastu minutach są już gotowi. Dlaczego?
      > Skąd wiedzieli, że Reformator ma beret?
      > Jaka była nagroda główna?

Mam 43 lata i jestem tylko magistrem polonistyki. Myślę, że nadaję się do
      Gazety Wyborczej. Przyjmiecie mnie? Poproszę o kontakt na halina62@wp.pl
      • Gość: redakcja Re: Rajd po Wrocławiu śladami ogórkowej mafii IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.12.05, 21:22
        > Mam 43 lata i jestem tylko magistrem polonistyki. Myślę, że nadaję się do
        > Gazety Wyborczej. Przyjmiecie mnie? Poproszę o kontakt na halina62@wp.pl

Proszę jeszcze podać link do galerii rozbieranych fotografii
        • Gość: cavalier Re: Rajd po Wrocławiu śladami ogórkowej mafii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 22:49
          www.golodupcow.iwan.wasilewicz. com.ru
    • jodko1 ogórkowa mafia ??? 17.12.05, 20:36
      tytuł jasno wskazuje powiązania ze lubianą niegdyś przezemnie piosenką:

"... ogórek, ogórek, ogórek,
      zielony ma ..."

PS. w poniedziałek zapewne przeczytamy o ZuZi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka