ayme 26.12.05, 00:49 skonczylam liceum medyczne na bartla w 1990 roku,czy jest tutaj ktos z tej szkoly? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: azja Re: medyk na bartla IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.12.05, 09:58 macie już jedno takie forum, musisz przejrzeć wcześniejsze strony. pewnie dawno się nikt nie odzywał. Odpowiedz Link Zgłoś
ayme Re: medyk na bartla 26.12.05, 13:59 forum czy watek? wiem ze byl kiedys watek ale o forum nie slyszalam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: medyk na bartla IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.12.05, 14:15 no niech będzie wątek, jak zwał tak zwał. moje LO (II) ma swój jak to nazywasz wątek, i jest to najliczniej reprezentowany wątek na świecie ( blisko 700 wpisów). a ponieważ często wpisy odbywają sie niemal w czasie rzeczywisttym to ja nazywam to- forum. podobnie się stanie , jezeli wasza szkoła będzie aktywniejsza. ale do tego trzeba systamatyczności i chęci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ayme Re: medyk na bartla IP: *.k449.webspeed.dk 26.12.05, 14:52 pamietam ten temat o II LO super ,szczegolnie wspomnienia starszych absolwentow,ktorzy pamietali szkole zaraz po wojnie.mielismy wf na waszym boisku a w auli rozpoczecie roku w 1985 pamietam .w ogole niesamowite okolice .pamietam zawsze lubilam chodzic do szkoly ze wzgledu na te okolice, w lecie slychac bylo ryk lwow z pobliskiego zoo,a w zimie stado wron budzily sie do snu w wysokich drezwach kolo szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: medyk na bartla IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.12.05, 15:00 kiedy kończyłaś? i czy teraz pracujesz w zawodzie? moja mama kończyła twoją szkołę i w pewnym sensie jestem na nią ( szkołę ) wyczulona- jest mi ona w tajemniczy sposób bliska. chociaż teraz sie wiele zmieniło- jest tam teraz min. licencjat dla ratowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ayme Re: medyk na bartla IP: *.k449.webspeed.dk 26.12.05, 15:38 konczylam w 1990 :)a teraz pracuje w Dani jako pracowik socjalno -medyczny cos pomiedzy pielegniarka a pracownikiem sojalnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: medyk na bartla IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.12.05, 15:45 to gratuluję, nie tylko dobrej pracy ale i zdolności językowych, które pozwoliły ci opanować ten barbażyński język. tylko chyba klimat bardziej surowy, niż w polsce ..w jakiej części danii mieszkasz? mam nadzieję,że nie gdzieś na dalekiej pólnocy lub na wyspach owczych. Odpowiedz Link Zgłoś
ayme Re: medyk na bartla 26.12.05, 15:53 dzieki .)jakos sie staram, chociaz mam problemy z wymowa i nieraz sie smieja jak cos nie tak wymowie;)ale ogolnie moze byc,z pisaniem za to nie mam zadnych klopotow.mieszkam 37 km od kopenhagi w malej miejscowosci z ladnym zamkiem.klimat tutaj jest taki jak w Polsce np w Szczecinie ,wiecej wieje ,ale nie ma duzych mrozow.kiedy twoja mama konczyla szkole?moze sie znamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: medyk na bartla IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.12.05, 15:56 w żadnym wypadku się nie znacie, gdyż ja studia kończyłam w 94' , czyli jestem starsza niż ty;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ayme Re: medyk na bartla 26.12.05, 16:06 ok :) ,szkola super byla na stronach o starym Wroclawiu przeczytalam i ogladalam zdjecia ze kiedys przed wojna bylo tam sanatorium! caly budynek,korytare,sale,kuchnia,mala bibloteka a takze polokragla sala do nauki muzyki mialy swoj klimat.musze tam sie wybrac jak przyjade chociaz to nielatwe ,bo teraz nie mozna o tak sobie wejsc jak kiedys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: medyk na bartla IP: *.nyc.res.rr.com 10.01.06, 04:59 ale mozesz chyba powiedziec w ktorym roku konczyla szkole twoja mama? ja skonczylam w 1973 roku, baaardzo dawno temu... ale moze znalam twoja mame? Odpowiedz Link Zgłoś
elkah Re: medyk na bartla 31.12.05, 14:26 Ja także chodziłam na Bartla.Szkołę skończyłam w 1995 roku. Bardzo miło wspominam te lata. Pozdrawiam Elka Odpowiedz Link Zgłoś
elkah Re: medyk na bartla 31.12.05, 14:29 A to ten wątek wcześniejszy forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=398&w=14742366 Odpowiedz Link Zgłoś
lila122 Re: medyk na bartla 10.01.06, 13:29 Ja skonczylam w 1996 r.Pamietam taka jedna Elke,ktora we wczesnych latach mnie nie lubila.Spotkalam ja w szkole na Bartla.Pozniej mialam praktyke na ginekologii i co widze???...Panienka(21 lat) lezy z dzidziusiem w sali...Jak widac nie pomogla w szkole podstawowej dobra znajomosc matematyki!To,ze ktos byl lepszy w nauce -wcale nie oznacza,ze uda mu sie zycie..."wpadke"zaliczaja tez matoly zyciowe.Ja za to mam super udane zycie...i musze przyznac,ze bardzo sie ucieszylam jak ja zobaczylam z dzidziusiem z "wpadki".Dostala to na co sobie zapracowala!Pamietam ja jako bardzo niesympatyczna dziewuche i do tego zarozumiala.Moze z matematyki byla dobra,ale za to nie potrafila sie zabezpieczyc przed ciaza.Czyzby zle obliczenia matematyczne?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
lila122 [...] 11.01.06, 13:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
elkah Re: medyk na bartla 11.01.06, 13:33 Nie rozumiem jednego ???Co mam piernik do wiatraka??? Zalazla Ci za skore ta panienka,to ok,ale po co wywlekasz takie pierdoly?Czy to cos zlego w tym,ze w wieku 21 lat urodzila dziecko?Duzo jest takich dziewczyn. Skoro mowisz ,ze masz udane zycie,to zajmij sie swoim!!!! Strasznie duzo jadu w Tobie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lila122 Re: medyk na bartla 12.01.06, 13:08 ...jadu to w niej bylo duzo.Nie chodzi o to,ze majac 21 lat-ma sie dziecko,ale o to,ze panienka zawsze chodzila z zadartym nosem,wysmiewala sie z innych,uwazala sie za lepsza.Po latach jak ja zobaczylam to bardzo sie ucieszylam,ze tak jej sie ulozylo zycie-przez "wpadke".Jednak Bog jest sprawiedliwy.Z tego wlasnie sie ciesze,bo ja nigdy nie traktowalam kolezanek ochydle tylko dlatego,ze bylam z jakiegos przedmiotu lepsza niz one.Wlasnie dlatego nie dostalam od zycia"po pupie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sympatyk Re: medyk na bartla IP: *.media4.pl 29.07.06, 08:07 Nie bądź taka zawzięta, wyluzuj się. Poza tym w twojej szkole w ciążę zachodziły dziewczęta 15- i 16-letnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lila122 [...] 10.01.06, 14:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ayme alez lilla IP: *.k449.webspeed.dk 13.01.06, 17:50 za moich czasow czyli w poznych latach 80 tych pol klasy piatej ostatniej w liceum med. bylo w ciazy.traktowaly nas panienki z gory i traktowaly jak cos gorszego!bo one mialy juz obraczke i brzuch ,ech czasy a dzisiaj to nazywa sie porazka... Odpowiedz Link Zgłoś
lila122 Re: alez lilla 17.01.06, 08:59 Inne czasy.Kiedys bylo norma,ze w wieku 21-22 dziewczyny mialy dziecko.Ja mieszkam za granica i tutaj jest norma pierwsze dziecko w wieku 29 lat,ale pelno jest w wieku 30-32 lat.Dla mnie to za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ayme Re: alez lilla IP: *.k449.webspeed.dk 17.01.06, 14:50 tak czasy sie zmienily ,tutaj tzn w Dani tez matki pozno decyduja sie na pierwsze dziecko ,ale jak juz maja dzieci to po dwoje,troje. Odpowiedz Link Zgłoś
lila122 Re: medyk na bartla 17.01.06, 18:05 Bylam w Polsce przez 4 mies.Jak widze co sie dzieje to normalnie szok!Kobiete z dwojka dzieci widzialam 2 razy.Ludzi nie stac na wiecej.To jest straszne. Odpowiedz Link Zgłoś