Dodaj do ulubionych

medyk na bartla

26.12.05, 00:49
skonczylam liceum medyczne na bartla w 1990 roku,czy jest tutaj ktos z tej
szkoly?
Obserwuj wątek
    • Gość: azja Re: medyk na bartla IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.12.05, 09:58
      macie już jedno takie forum, musisz przejrzeć wcześniejsze strony. pewnie dawno się nikt nie odzywał.
      • ayme Re: medyk na bartla 26.12.05, 13:59
        forum czy watek? wiem ze byl kiedys watek ale o forum nie slyszalam?
        • Gość: azja Re: medyk na bartla IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.12.05, 14:15
          no niech będzie wątek, jak zwał tak zwał. moje LO (II) ma swój jak to nazywasz wątek, i jest to najliczniej reprezentowany wątek na świecie ( blisko 700 wpisów). a ponieważ często wpisy odbywają sie niemal w czasie rzeczywisttym to ja nazywam to- forum. podobnie się stanie , jezeli wasza szkoła będzie aktywniejsza. ale do tego trzeba systamatyczności i chęci.
          • Gość: ayme Re: medyk na bartla IP: *.k449.webspeed.dk 26.12.05, 14:52
            pamietam ten temat o II LO super ,szczegolnie wspomnienia starszych
            absolwentow,ktorzy pamietali szkole zaraz po wojnie.mielismy wf na waszym
            boisku a w auli rozpoczecie roku w 1985 pamietam .w ogole niesamowite
            okolice .pamietam zawsze lubilam chodzic do szkoly ze wzgledu na te okolice, w
            lecie slychac bylo ryk lwow z pobliskiego zoo,a w zimie stado wron budzily sie
            do snu w wysokich drezwach kolo szkoly.
            • Gość: azja Re: medyk na bartla IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.12.05, 15:00
              kiedy kończyłaś? i czy teraz pracujesz w zawodzie? moja mama kończyła twoją szkołę i w pewnym sensie jestem na nią ( szkołę ) wyczulona- jest mi ona w tajemniczy sposób bliska. chociaż teraz sie wiele zmieniło- jest tam teraz min. licencjat dla ratowników.
              • Gość: ayme Re: medyk na bartla IP: *.k449.webspeed.dk 26.12.05, 15:38
                konczylam w 1990 :)a teraz pracuje w Dani jako pracowik socjalno -medyczny cos
                pomiedzy pielegniarka a pracownikiem sojalnym
                • Gość: azja Re: medyk na bartla IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.12.05, 15:45
                  to gratuluję, nie tylko dobrej pracy ale i zdolności językowych, które pozwoliły ci opanować ten barbażyński język. tylko chyba klimat bardziej surowy, niż w polsce ..w jakiej części danii mieszkasz? mam nadzieję,że nie gdzieś na dalekiej pólnocy lub na wyspach owczych.
                  • ayme Re: medyk na bartla 26.12.05, 15:53
                    dzieki .)jakos sie staram, chociaz mam problemy z wymowa i nieraz sie smieja
                    jak cos nie tak wymowie;)ale ogolnie moze byc,z pisaniem za to nie mam zadnych
                    klopotow.mieszkam 37 km od kopenhagi w malej miejscowosci z ladnym
                    zamkiem.klimat tutaj jest taki jak w Polsce np w Szczecinie ,wiecej wieje ,ale
                    nie ma duzych mrozow.kiedy twoja mama konczyla szkole?moze sie znamy?
                    • Gość: azja Re: medyk na bartla IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.12.05, 15:56
                      w żadnym wypadku się nie znacie, gdyż ja studia kończyłam w 94' , czyli jestem starsza niż ty;-)
                      • ayme Re: medyk na bartla 26.12.05, 16:06
                        ok :) ,szkola super byla na stronach o starym Wroclawiu przeczytalam i
                        ogladalam zdjecia ze kiedys przed wojna bylo tam sanatorium!
                        caly budynek,korytare,sale,kuchnia,mala bibloteka a takze polokragla sala do
                        nauki muzyki mialy swoj klimat.musze tam sie wybrac jak przyjade chociaz to
                        nielatwe ,bo teraz nie mozna o tak sobie wejsc jak kiedys.
                      • Gość: majka Re: medyk na bartla IP: *.nyc.res.rr.com 10.01.06, 04:59
                        ale mozesz chyba powiedziec w ktorym roku konczyla szkole twoja mama? ja
                        skonczylam w 1973 roku, baaardzo dawno temu... ale moze znalam twoja mame?
    • elkah Re: medyk na bartla 31.12.05, 14:26
      Ja także chodziłam na Bartla.Szkołę skończyłam w 1995 roku.
      Bardzo miło wspominam te lata.
      Pozdrawiam Elka
      • elkah Re: medyk na bartla 31.12.05, 14:29
        A to ten wątek wcześniejszy
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=398&w=14742366
        • lila122 Re: medyk na bartla 10.01.06, 13:29
          Ja skonczylam w 1996 r.Pamietam taka jedna Elke,ktora we wczesnych latach mnie
          nie lubila.Spotkalam ja w szkole na Bartla.Pozniej mialam praktyke na
          ginekologii i co widze???...Panienka(21 lat) lezy z dzidziusiem w sali...Jak
          widac nie pomogla w szkole podstawowej dobra znajomosc matematyki!To,ze ktos
          byl lepszy w nauce -wcale nie oznacza,ze uda mu sie zycie..."wpadke"zaliczaja
          tez matoly zyciowe.Ja za to mam super udane zycie...i musze przyznac,ze bardzo
          sie ucieszylam jak ja zobaczylam z dzidziusiem z "wpadki".Dostala to na co
          sobie zapracowala!Pamietam ja jako bardzo niesympatyczna dziewuche i do tego
          zarozumiala.Moze z matematyki byla dobra,ale za to nie potrafila sie
          zabezpieczyc przed ciaza.Czyzby zle obliczenia matematyczne??????????????
          • lila122 [...] 11.01.06, 13:12
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • elkah Re: medyk na bartla 11.01.06, 13:33
              Nie rozumiem jednego ???Co mam piernik do wiatraka??? Zalazla Ci za skore ta
              panienka,to ok,ale po co wywlekasz takie pierdoly?Czy to cos zlego w tym,ze w
              wieku 21 lat urodzila dziecko?Duzo jest takich dziewczyn.
              Skoro mowisz ,ze masz udane zycie,to zajmij sie swoim!!!!
              Strasznie duzo jadu w Tobie.
              Pozdrawiam
              • lila122 Re: medyk na bartla 12.01.06, 13:08
                ...jadu to w niej bylo duzo.Nie chodzi o to,ze majac 21 lat-ma sie dziecko,ale
                o to,ze panienka zawsze chodzila z zadartym nosem,wysmiewala sie z
                innych,uwazala sie za lepsza.Po latach jak ja zobaczylam to bardzo sie
                ucieszylam,ze tak jej sie ulozylo zycie-przez "wpadke".Jednak Bog jest
                sprawiedliwy.Z tego wlasnie sie ciesze,bo ja nigdy nie traktowalam kolezanek
                ochydle tylko dlatego,ze bylam z jakiegos przedmiotu lepsza niz one.Wlasnie
                dlatego nie dostalam od zycia"po pupie".
          • Gość: Sympatyk Re: medyk na bartla IP: *.media4.pl 29.07.06, 08:07
            Nie bądź taka zawzięta, wyluzuj się. Poza tym w twojej szkole w ciążę
            zachodziły dziewczęta 15- i 16-letnie.
    • lila122 [...] 10.01.06, 14:15
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: ayme alez lilla IP: *.k449.webspeed.dk 13.01.06, 17:50
        za moich czasow czyli w poznych latach 80 tych pol klasy piatej ostatniej w
        liceum med. bylo w ciazy.traktowaly nas panienki z gory i traktowaly jak cos
        gorszego!bo one mialy juz obraczke i brzuch ,ech czasy a dzisiaj to nazywa sie
        porazka...
        • lila122 Re: alez lilla 17.01.06, 08:59
          Inne czasy.Kiedys bylo norma,ze w wieku 21-22 dziewczyny mialy dziecko.Ja
          mieszkam za granica i tutaj jest norma pierwsze dziecko w wieku 29 lat,ale
          pelno jest w wieku 30-32 lat.Dla mnie to za pozno.
          • Gość: ayme Re: alez lilla IP: *.k449.webspeed.dk 17.01.06, 14:50
            tak czasy sie zmienily ,tutaj tzn w Dani tez matki pozno decyduja sie na
            pierwsze dziecko ,ale jak juz maja dzieci to po dwoje,troje.
    • lila122 Re: medyk na bartla 17.01.06, 18:05
      Bylam w Polsce przez 4 mies.Jak widze co sie dzieje to normalnie szok!Kobiete z
      dwojka dzieci widzialam 2 razy.Ludzi nie stac na wiecej.To jest straszne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka