Dodaj do ulubionych

Konkurs: kto widział pług ?

28.12.05, 18:09
Jadąc dzis 2 godziny przez zasypany sniegiem Wroclaw (same główne ulice) nie
udało mi sie dojrzeć ani jednego pługa. A moze na ulicach musi leżec z pół
metra sniegu, zeby panowie drogowcy byli łaskawi ruszyc swoje d... i zabrac
się do roboty ?
Obserwuj wątek
    • mi.chal Re: Konkurs: kto widział pług ? 28.12.05, 18:18
      Ja widzialem chyba z 5, albo 6. Nie przesadzajcie juz, wszystko mozna powiedziec, tylko nie to, ze plugi nie jezdza.
      • tomek854 Re: Konkurs: kto widział pług ? 28.12.05, 18:56
        Ja widziałem ok. 4 rano na Gajowickiej koło kościoła.
        • Gość: Łoś_bimbacz widziałem dwa: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 19:26
          widziałem dwa na ul. Traugutta: jeden jak wyjeżdżał z bazy WPO. Po
          godzinie, gdy wracałem, inny ( a może ten sam???) wrócił do bazy.
          czyli w akcji nie było już żadnego:))))
          • tomek854 Re: widziałem dwa: 28.12.05, 19:39
            skąd ten wniosek? Może widziałeś akurat jak dwa z wielu pługow przyjechały uzupełnić piasek?
    • kklement Ja też jeździłem dziś po mieście. Co kilka minut 28.12.05, 19:39
      widziałem jakiś pług.

Powtórzę za jednym z przedmówców: nie przesadzajcie ! Pługi jeżdżą !
    • piast9 Re: Konkurs: kto widział pług ? 28.12.05, 20:22
      Ja dziś szczęsliwie obserwuję świat z okna bądź idąc na nogach własnych, ale i
      tak się przyglądałem drogom. Najpierw myślałem że pługów nie było, ale potem
      jeden przejechał, tylko że po pewnym czasie efektów jego przejazdu już nie było
      widać zbyt wyraźnie, droga była na powrót biała.

Więc trudno - jest zima to musi być zimno.
      • Gość: daber Re: Konkurs: kto widział pług ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 20:54
        Dziś prawdziwych pługów już nie ma!
        • Gość: Łoś_bimbacz aktualny meldunek: pługów niet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 21:35
          przed chwilą zakończyłem rundę węzeł bielański-pl domonikański-węzeł
          bielański, zaobserwowałem: 3 pomoce drogowe ze zdobyczą na pace, kilka
          karetek, a pługi ubrały czapke niewidkę albo są w barwach ochronnych, bo
          niewidziałem ani sztuki.
          • Gość: Pol Re: aktualny meldunek: pługów niet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 21:40
            O ile rano że tak brzydko napiszę ni ch... , to po południu około godziny 15
            widziałęm dwa na Bardzkiej i jeden na Armii Krajowej.
            • Gość: perpedes Re: aktualny meldunek: pługów niet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 00:48
              też byłem pomiędzy godz.15-16,na Bardzkiej ale jakoś pługów nie widziałem
              natomiast śnieg na jezdni był niczego sobie.No chyba że te pługi które
              widziałeś jechały bez opuszczonych lemieszy i dla tego taki efekt :P
    • Gość: matt Re: Konkurs: kto widział pług ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 21:40
      ale śnieg cały dzień dziś padał -więc wg. prawa to pługi nie musiały wyjeżdzać
      • piast9 Re: Konkurs: kto widział pług ? 28.12.05, 22:48
        A to nie jest tak, że owszem, drogi po ileśtam po skończeniu opadu mają być
        uprzątnięte, ale akcja powinna się zacząć w czasie trwania opadu?
    • Gość: kotbehemot Re: Konkurs: kto widział pług ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 21:49
      ja 4 godziny dzis jezdzilem po wroclawiu na trasie centrum-obwodnica srodmiejska i widzialem DWA plugi, z czego jeden mial podniesioną przylbice:)

OŚ jest nieodsniezona teraz nadal!
      • joko5 Re: Konkurs: kto widział pług ? 28.12.05, 21:59
        Na trasie Długa-Zachodnia-Legnicka-Piłsudskiego-Zielińskiego 0 pługów.
    • agasik4 po 17 nie bylo 28.12.05, 22:06
      przed 17 wyjechalam z pod dworca pks w strone lesnicy, jechalam ponad 2 godziny
      do granic miasta i zadnych plugów nie bylo. Ani jednego.
      Tylko snieg i samochody, ciagi samochodów.
      I przez to nie lubie Wroclawia
      • piast9 Re: po 17 nie bylo 28.12.05, 22:49
        Ależ ja właśnie na Legnickiej, mniej więcej w tych godzinach, widziałem pług
        przeciskający się przez zator.
    • wari Re: Konkurs: kto widział pług ? 29.12.05, 01:00
      Było sporo pługów, tylko śnieg też padał i odśnieżanie niewiele dawało.
      • tomek854 Re: Konkurs: kto widział pług ? 29.12.05, 01:06
        Grabiszynek (ale ten prawdziwy, a nie ten według GW) - Brucknera - Greabiszynek.

Pługi na Podwalu, na Kromera, na Grunwaldzie i na Hallera. NIe jest źle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka