raio 04.01.06, 22:07 A to bandyci ci lekarze! Chcieli leczyć pacjentów! To karygodne! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
raio Porozumienie Zielonogórskie ukarze łamistrajków! 04.01.06, 22:07 A to bandyci ci lekarze! Chcieli leczyć pacjentów! To karygodne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mój lekarz Re: Porozumienie Zielonogórskie ukarze łamistrajk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:28 Mój lekarz rodzinny nie należy do Porozumienia Zielonogórskiego, nie należy też do żadnej pratii. Odpowiedz Link Zgłoś
jurekpy W jedności wasza siła 05.01.06, 09:13 W grudniu podpisywałem umowę w formie aktu notarialnego.Za kilka godzin pracy zapłaciłem notariuszowi kilkanście tysięcy złotych,bo tak nalicza się taksę notarialną.Każdy przegląd mojego samochodu w ASO kosztuje mnie nie mniej niż tysiąc złotych.Lekarzowi rodzinnemu państwo płaci (z moich podatków oczywiście) miesięczny ryczałt za mnie w wysokści 5,25 PLN. Gdzie ja żyję?. Czy naprawdę dalej wszyscy będziemy udawać,że z wynagrodzeniami lekarzy jest O.K.? Czy dalej nasi politycy odpowiadać będą,że lekarze mają leczyć za darmo,bo składali przysięgę Hipokratesa?. Czy nie mamy,w końcu świadomości,że wkrótce leczyć będą nas tylko weterynarze bo wszyscy młodzi lekarze uciekać będą z tego swoistego obozu pracy przymusowej. Studia medyczne i praktyka lekarska wymagają stałego kształcenia się,ciągłego podnoszenia kwalifikacji. Czy naprawdę warto tak bardzo poświęcać swoje życie dla 800 złotych miesięcznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca Re: W jedności wasza siła IP: 80.54.21.* 05.01.06, 09:48 Może dla przypomnienia przytoczę komunistyczny slogan „Rząd się wyżywi” a teraz należy dodać „i się wyleczy”. PRZYWILEJE DLA URZĘDNIKÓW Leczeni z naszej kieszeni Niektórzy urzędnicy leczą się w ekskluzywnych, prywatnych klinikach za państwowe pieniądze "Rzeczpospolita" dotarła do wykazów świadczeń, z których korzystają urzędnicy rządowi w prywatnych placówkach. Wystarczy telefon, żeby mieli do dyspozycji najlepszych specjalistów - bez kolejek, 24 godziny na dobę, na koszt podatnika. Ustaliliśmy, że z takich szczególnych przywilejów korzystają urzędnicy co najmniej czterech instytucji: Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad, Agencji Rynku Rolnego, Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa oraz Agencji Nieruchomości Rolnych. Na prywatne leczenie pracowników wydają one rocznie setki tysięcy złotych. Pracownicy centrali Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w Warszawie oprócz tradycyjnych porad lekarskich mogą liczyć m.in. na pomoc dietetyka, psychologa, lekarza medycyny sportowej, a nawet... chirurga plastycznego. Domowe wizyty internisty lub lekarza medycyny rodzinnej mogą zamawiać całodobowo. Również 24 godziny na dobę dyżuruje dentysta. Pełen wykaz porad i zabiegów dla urzędników w firmie Enel-Med to dwie zapisane maczkiem kartki: płukanie uszu, wyciąganie ciała obcego z nosa i gardła, usuwanie wrastających paznokci czy też dobieranie soczewek kontaktowych. W ramach abonamentu urzędnikom z ARiMR przysługują także badania diagnostyczne - w sumie 30 rodzajów. W 2005 r. na profilaktyczną opiekę zdrowotną nad pracownikami w całej Polsce Agencja wydała ponad pół miliona złotych. - To średnio 46 zł na osobę - mówi Iwona Musiał, rzeczniczka ARiMR. ANDRZEJ STANKIEWICZ www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060105/kraj/kraj_a_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
agasik4 Re: W jedności wasza siła 05.01.06, 15:37 Widocznie tyle jesteśmy warci ... Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Porozumienie Zielonogórskie ukarze łamistrajk 05.01.06, 17:17 Przeczytaj artykuł jeszcze raz. Ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś