Dodaj do ulubionych

Dwóch wrocławskich policjantów zginęło w wypadk...

07.01.06, 14:21
Jest mi przykro. Śmierć policjanta odbieram zawsze tak samo dramatycznie jak
śmierć maszynisty na kolei. To moje, osobiste.
Osobiście tak nienawidzę całego MSW i PKP, i tak osobiście czuję tych ludzi.
To prosto-normalne. Niech te instytucje będą lepsze tak w ogóle, a nie tylko
dlatego, że w rodzinie miałem całkiem spory wskaźnik glin i kolejarzy - :) -
chociaż :)))))
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Dwóch wrocławskich policjantów zginęło w wypa IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 07.01.06, 14:28
      Ciekawe,ze nie napisali z czyjej winy...
      • luksusowy_yacht Re: Dwóch wrocławskich policjantów zginęło w wypa 07.01.06, 16:00
        Gość portalu: x napisał(a):

> Ciekawe,ze nie napisali z czyjej winy
        bo nie pisze się źle o zmarłych
        • Gość: namorzynnieżytnosa Re: Dwóch wrocławskich policjantów zginęło w wypa IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 07.01.06, 16:08
          A nie przyszło wam do głowy, że może jeszcze nie ustalili czyja to wina?Nie
          zawsze przebieg wypadku da się ustalić na miejscu.
        • Gość: współczuje i Re: Dwóch wrocławskich policjantów zginęło w wypa IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 07.01.06, 20:58
          sadzę że sprawa jest niejasna i dobrze że dziennikarze nie mają informacji (lub
          otrzymali polecenie aby nie stawiac wyroków ) wiadomo jak bardzo łatwo
          skrzywdzić kogokolwiek złym osądem ,szczególnie pisząc artykuł prasowy.
          Tak powinno być nie tylko kiedy ofiarą jest policjant.
          Ale co by nie pisać sama myśl o dwóch ludziach którzy zgineli tragicznie jest
          dla mnie wstrząsająca ...
          [i] [i]
        • Gość: robert Re: Dwóch wrocławskich policjantów zginęło w wypa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 22:13
          jest mi bardzo przykro ze zgineło dwóch policjiantów.a A gdzie były
          piaskarki????????? droga krajowa nr5 żeby była śliska ????????? a gdzie były
          piaskarki.Musiały zginąć dwie osoby i dojść do treaghedii żebyu piaskarki
          wyjechały .???????????Coś tu jest nie tak.
          • Gość: Wiedzacy Re: Dwóch wrocławskich policjantów zginęło w wypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 13:37
            to nie byla wina śliskiej nawierzchni
        • Gość: anonimowy Re: Dwóch wrocławskich policjantów zginęło w wypa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 22:15
          współczuję rodzinie ,znajomym ,policjiantom i pracownikopm policji.
    • wielki_czarownik Może to niestosowne, że zapytam 07.01.06, 22:26
      Ale czy mieli zapięte pasy?
      • Gość: ghost Re: Może to niestosowne, że zapytam IP: *.kom / *.os1.kn.pl 07.01.06, 23:35
        nie chciałbym przesądzać, ale znam kilku przedstawicieli tego zawodu i
        zauważyłem że zapinanie pasów jest w złym tonie. Poprostu nie przystoi władzy
        zniżać się do pewnego poziomu.
        • Gość: gość Re: Może to niestosowne, że zapytam IP: *.wroclaw.mm.pl 08.01.06, 14:18
          to co piszesz w tej chwili nie ma związku z tym co się stało
          • Gość: ghost Re: Może to niestosowne, że zapytam IP: *.kom / *.os1.kn.pl 08.01.06, 17:05
            a skąd wiesz, że nie ma związku?
            • Gość: go Re: Może to niestosowne, że zapytam IP: *.wroclaw.mm.pl 08.01.06, 19:27
              dlatego że przy takim uderzeniu pasy nie pomogły by
              • Gość: ghost Re: Może to niestosowne, że zapytam IP: *.kom / *.os1.kn.pl 08.01.06, 19:36
                wiesz jak przebiegał ten wypadek czy chcesz dla zasady udowadniać że pasy do
                niczego nie służą? Jeśli wiesz to napisz nam ku przestrodze np. jakich
                pancernych fordów z kobietą za kierownicą unikać żeby nie skończyć jak w tym
                wypadku. A może poprostu ta kobieta miała zapięte pasy a oni nie?
                • Gość: gość Re: Może to niestosowne, że zapytam IP: *.wroclaw.mm.pl 08.01.06, 19:52
                  wiem i wiem że pasy nie pomogły by tak jak wspomniałeś przy zderzeniu z
                  pancernym autem a recepty nie mam ty możesz uważać ale co z innymi
                • Gość: Wiedzacy Re: Może to niestosowne, że zapytam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 13:41
                  To nie byla kobieta tylko facet w dlugich wlosach, Gościu mial zapiete pasy, i
                  poduszka wyskaczyla, kabina byla nie tknieta, dlatego przezyl, a tak na
                  marginesie to nie byla jego wina, policjanci sami wjechali na jego pas ruchu.
      • xx23 Re: Może to niestosowne, że zapytam 08.01.06, 15:42
        Jadac 100 czy 120 i masz zapiete pasy czy nie to nie ma juz zadego znaczenia -
        przy czolowym zderzeniu - przy takiej predkosci.Dusze takich ofiar ida na
        tamten swiat.
        • wielki_czarownik Cytat 08.01.06, 16:53
          "Prowadząca forda kobieta wyszła z wypadku cało."
          A więc mamy takie możliwości:
          1. Cud.
          2. Pasy uratowały kobietę.
          3. Policjanci jechali strasznym złomem.
          4. Zderzenie boczne (mało prawdopodobne).

Prawdopodobieństwo, że była to czołówka przy 100 km jest w świetle faktu przeżycia kierującej Fordem mało prawdopodobne.
          • Gość: ipi Re: Cytat IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.01.06, 17:28
            zalezy jakei auta......np opel corsa, astra i ford mondeo lub transit to juz
            jest jakas roznica
            • wielki_czarownik Re: Cytat 08.01.06, 17:46
              No nie do końca. Testy pokazały, że duży wcale nie oznacza bezpieczny (patrz Landwind). Zresztą w USA przetestowano F150 (2000-2300 kg w stanie suchym) i nowego Mini (1100 kg w stanie suchym). Wyszło, że bezpieczniejsze jest... Mini.
    • Gość: Apasz hymmm wietrze tutaj spisek .... IP: *.e-wro.net.pl 08.01.06, 18:57
      hymmm wietrze tutaj spisek ...
      primo : piaskarki nie wyjechały i .. akurat tak jechali stróże prawa
      secundo : ktos wczesniej poczęstował milicjantów "donatami" i nie mogli zapiać
      sie w pasy to jest sprawa dla służb wew.

puenta
      - dwóch mafiozów mniej
      • Gość: gość Re: hymmm wietrze tutaj spisek .... IP: *.wroclaw.mm.pl 08.01.06, 19:43
        znałeś ich że to mafiozi ty pewnie jesteś "biznesmenem"
        • Gość: Apasz Re: hymmm wietrze tutaj spisek .... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.06, 15:19
          normalny obserwator
          - policja handluje dragami
          - policja ochrania dyskoteki ( czytaj handluje dragami )
          - policja układa sie z cyganami , ze cyganie sami bedą karac przestępstwa w swoim srodowisku ( a to juz smiech na sali )
          - policja postrzeliła chłopaka
          - policjanci na słuzbie pijani zniszczyli ogrodzenie
          - policjanci sex afera na komisariacie
          etc. etc.....
          pewnie jest tam ze 30% uczciwych , ale jesli to jest taki procent to ...
          zawsze normą jest ogoł a nie margines a w tym przypadku mozemy powiedziec
          ze te 30% to margines .. wiec ja uogulnie
          policja to bandyci , złodzieje :(
          ze smutkiem to stwierdzam

- kto nas obroni przed policją ?
          • Gość: obserwator Re: hymmm wietrze tutaj spisek .... IP: *.wroclaw.mm.pl 09.01.06, 16:16
            jesteś człowieku jakiś zgorzkniały widocznie miałeś konflikt z prawem że tak ich
            wypunktowałeś , bo ktos kto nie miał do czynienia z policją w ten sposób się nie
            wypowiada...żal mi ciebie a jak chcesz się bronić to broń się sam a nie wymagaj
            tego od innych ewentualnie wynajmij sobie ochrone.Czy w innych środowiskach nie
            ma afer ?! może tym byś się zajął bo oni wychodząc do pracy nie wiedzą czy wrócą
            do domu. Może powinniśmy mieć taką policje jaka była w latach 70-80 ?
          • Gość: gość Re: hymmm wietrze tutaj spisek .... IP: *.wroclaw.mm.pl 09.01.06, 16:18
            czy mierzysz wszystkich swoją miarką ?
          • Gość: młoda Re: hymmm wietrze tutaj spisek .... IP: *.wroclaw.mm.pl 09.01.06, 16:23
            ale jaki to ma wogóle związek z powyższym artykułem ?!
            bo wg mnie nie ma go wogóle ... kimkolwiek jesteś uważam że to co piszesz jest
            żałosne i żenujace ... widze ze potrafisz oceniać wszystkich tylko nie siebie
            ... poprostu ŻENADA :/
            • Gość: Apasz Re: hymmm wietrze tutaj spisek .... IP: *.e-wro.net.pl 09.01.06, 19:35
              hymmm zastanowic sie trzeba chyba o co tobie chodzi ???
              bo artykuł nie jest o mnie to po co mam tutaj oceniac siebie
              nie jestem osobą publiczną wiec ......
              zenująca jest wasza ufnosc w ten organ panstwowosci :(

znając zycie predzej czy pozniej ... przejedziecie sie
              chociaz by zapomnicie skasowac biletu w autobusie i
              zostaniecie uprowadzeni przez kanarów na odległy przystanek
              tam "milicjanci" przeszukają .. niewazne czy pan czy pani
              napewno chetniej przeszukają panią ;)
              nie bądzcie naiwni i uwazajcie
              ale to tylko moje zdanie i zycze wam aby sie nie zisciło

pozdrawiam !
              • Gość: młoda Re: hymmm wietrze tutaj spisek .... IP: *.wroclaw.mm.pl 09.01.06, 21:15
                jesteś żałosny ... piszesz o czymś co nie ma wogóle związku z wypadkiem !!
                artykuł jest pisany o tragedii która wydarzyła się niedawno a Ty piszesz jaka to
                nie jest nasza policja ? no prosze Cię ... :/
              • Gość: obserwator Re: hymmm wietrze tutaj spisek .... IP: *.wroclaw.mm.pl 09.01.06, 21:23
                człowieku tak jak napisałem wcześniej miałeś do czynienia z tymi organami i
                potwierdza to Twoja wypowiedź , hymmmm ... to nie jest tylko moje zdanie z tego
                co zauważyłem ...
                • Gość: fido dido fido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 21:33
                  ten typek apacz czy jak mu tam to koles ktory chyba ma malbo mial problemy
                  nietylko z ztymi organami ale i chyba z lekarzami:-)
              • Gość: gość Re: hymmm wietrze tutaj spisek .... IP: *.wroclaw.mm.pl 09.01.06, 21:37
                nawiązując do Twoich danych procentowych o dobrych i złych skąd masz takie
                informacje a moze 10% a nie 30% jest dobrych a moze 80% jest dobrych a 20% złych
                ?! potwierdza się to że masz niemiłe wspomnienia . Powracając do treści artykułu
                który jest komentowany my wymieniamy swoje poglądy i uczucia a dwoje ludzi nie
                żyje w związku z czym uważam że powinniśmy zakończyć tą dyskusje , gdyż jest to
                temat "woda" Im niestety nikt życia nie zwróci . Mysle kim by Oni nie byli nie
                powinno źle się o Nich mówić .
          • Gość: kobyla ja do p.Apasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 19:19
            jak tak mozna szkalowac innych.chyba jest pan blondynem.a wiadomo co jest jak
            blondyn wlosy umyje........????
          • Gość: gostek co ten typek pisze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 21:37
            cygan ma honor i jest bardziej inteligentniejszy .tak sadze bo cygan współczuje
            a nie komentuje.Nie obrazaj cyganow bo sadze ze ty niemasz tyle co
            oni .Ewentualnie moze masz plandeke na konia.
            • Gość: Apasz twoj polski strasznie kiepski jest ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.06, 09:02
              cos ci nie idzie z jezykiem polskim , plandeke mam tak to fakt ma moim cabrio ;)
              zresztą to nie wazne tutaj .. poczytaj dzisiejsze wiadomosci z wrocławia...
              - policjanci pobili ....

i wszystko jasne ;)
              • Gość: młoda Re: twoj polski strasznie kiepski jest ;) IP: *.wroclaw.mm.pl 10.01.06, 17:58
                a Ty znowu swoje ... człowieku weź skończ co to co piszesz nie dość że jest
                żałosne to jeszcze denerwuje ludzi ... także daj sobie na wstrzymanie nie lubisz
                policji ... ok Twoja sprawa ale nikogo to nie obchodzi ...
                • Gość: Apasz ty masz prawo ... ja mam prawo IP: *.e-wro.net.pl 10.01.06, 20:21
                  nie mozesz młoda tego zrozumiec ??? trudne ???
                  ja mam prawo sie wypowiedziec .. ty tez masz ... wiec to ty wyluzuj
                  nie musisz czytac moich postow ,, nie musisz odpowiadac
                  dla mnie nawet nie musisz oddychac ;)

buzka .... na dobranoc ;)
                  • Gość: młoda Re: ty masz prawo ... ja mam prawo IP: *.wroclaw.mm.pl 10.01.06, 20:42
                    a czy ja przeszłam z Tobą na Ty ?
                    widze że przyjaciół szukasz ... ŻENADA ... nawet nie umiesz się wypowiedzieć na
                    temat tego artykułu ... żal mi Ciebie ... a te buziaki to wiesz gdzie mozesz
                    sobie wsadzić ... pozdro
                    • Gość: Apasz robisz sie niegrzeczna ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.06, 08:33
                      wiec z tobą kończę dyskusje ...
                      a wsadzić to ci moge tylko jedno ... albo nie
                      bo mam szacunek dla swojego ..... wiec
                      HWD .. tobie choc tez nie bo miała bys przyjemność
                      a na przyjemność trzeba zasłużyć

"na chamstwo odpowiedz chamstwem "

;)
                      • Gość: młoda Re: robisz sie niegrzeczna ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 13:54
                        hee ? przepraszam ale to Ty jesteś w tym momencie NIEGRZECZNY ;/ a jeśli
                        chodzi o to co napisałeś to zostawie to bez komentarza bo nie chce żebyś miał
                        kompleksy ...
                      • Gość: gość Re: robisz sie niegrzeczna ;) IP: *.wroclaw.mm.pl 12.01.06, 16:07
                        dawno się nie odzywałem ale przeczytałem to co napisałeś do Młodej mam tylko
                        jedno określenie w stosunku do Ciebie jesteś burakiem artykuł który ukazał się w
                        gazecie wykorzystujesz do swoich niespełnionych ambicji nawiasem mówiąc ta
                        plandeka na cabrio to w maluchu ? i tak sobie mysle że pomyliłeś strony w necie
                        przyjemności można znaleźć na innych stronach albo w pubie ale Ciebie na to
                        pewnie nie stać także jeszcze raz mówie jesteś burakiem przez duże "B"
                        P.S. uważasz się za inteligentnego człowieczka poprawiasz innych w ich
                        wypowiedziach ale Twoja wypowiedź potwierdza moje zdanie że jesteś bardzo płytki
                        i nie ma o czym z Tobą konwersować ... nie obrażaj innch
    • maciekwro Re: Dwóch wrocławskich policjantów zginęło w wypa 09.01.06, 16:44
      Czerwony opel i biały transit?
      Na pierwszym łuku obwodnicy trzebnickiej?
      Warunki były gorzej niż złe...
      • Gość: Wiedzacy Re: Dwóch wrocławskich policjantów zginęło w wypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 13:44
        Fakt byly zle, ale to nie bylo powodem wypadku
    • vrotslav [...] 11.01.06, 01:59
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Wersja łagodna Re: Dwóch wrocławskich policjantów zginęło w wypa IP: *.cable.ubr01.hawk.blueyonder.co.uk 11.01.06, 22:29
      Ok, to napiszę ładnie to, co zostało skazowane za tzw. hawudepe.
      Nie mam szacunku do policji z bardzo wielu przyczyn. Oczywiście śmierć trzeba
      uszanować, ale twierdzę, że większość pracowników policji w Polsce to ludzie
      1.skorumpowani, 2.prymitywni, 3.złośliwi, 3.sfrustrowani, 4.niezrównoważeni
      psychicznie, 5.bezwartościowi. Nie wszyscy oczywiście. Gdy spotkam porządnego
      policjanta to dam znać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka