Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jaki rower? proszę o radę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 22:45
    mam 30 lat i mamzamiar kupić sobie rower, tak do pojeżdzenia i rzucania
    kilogramów - jaki polecacie - jazda miejsko-traktowo-leśna.

no i taki, do którego mógłbym zamocować siedzonko dla 4-latka.

dzięki
    Obserwuj wątek
      • Gość: Roberto Re: jaki rower? proszę o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 10:46
        Najlepszy bylby treking a jesli chcesz troche konkretow to przynajmniej napisz
        w jakiej kwocie chcesz sie zamknac.
        • Gość: vito Re: jaki rower? proszę o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 13:29
          a proszę bardzo:
          od 2oopln do 2000pln.
          • Gość: pyra Re: jaki rower? proszę o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 19:28
            od 200 do 2000:)niezły rozstaw. Czyli potrzebujesz roweru którym będziesz mógł
            jeździć po wertepach i zasuwać po szosie. Będziesz musiał na to przeznaczyć
            ponad 1000 zł bo jezeli góral ma się nadawać na asfalt to musi być lekki. Nie
            znam się na rowerach od strony technicznej ale miałem takie same wymagania jak
            kupowałem rower i 3 głowne rzeczy które brałem pod uwagę to:
            -wielkosc największej zębatki z przodu.zdecydowanie polecam te większe bo
            wkurzające jest jak chcesz się pożądnie rozpędzić ale przekładnie ci na to nie
            pozwalają.
            -opony, nie za grube najlepiej 1.95 z wysokim ciśnieniem i bieżnik powinien
            być...nie wiem jak to powiedzieć, u mnie jest tak ze jak rower stoi prosto to
            opona z podłożem styka się tylko wzdłóż tego środkowego paska.
            -no i kierownica prosta oczywiście z lekkim wygięciem do tył.Takie są
            najwygodniejsze(przynajmniej ja tak uważam)
            Podstawa to aluminiowa rama!!
            • Gość: ajronman Re: jaki rower? proszę o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 19:34
              "podstawa to aluminiowa rama"?
              dlaczego?
              wycieniowany cro-mo jest mocniejszy i bywa lzejszy niz proste stopy alu (
              pamietamy o cenie całości max.2000 pln), poza tym z tyłu ma byc dzieciak, więc
              bardziej "miękka" konstrukcja cro-mo oszczędzi maleństwu wibracji "twardego" i
              sztywnego alu, wujku dobra rada :)

• Gość: gosc Re: jaki rower? proszę o radę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 15:49
                przecież nie wsadzi dzieciaka, żeby śmigać po korzeniach w lesie, bo by sobie
                język odgryzł, dlatego rama może być stalowa a im cięższa tym można więcej kg
                zgubić. Polecam hiten. Jest najtańsza i ma najodpowiedniejszą elastyczność
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka