Dodaj do ulubionych

Chemia w 14 LO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.06, 23:03
Chciałbym pójść do 14 LO we Wrocławiu, do klasy dwujęzycznej. Podobno
najlepszej szkoły w mieście....
Tylko bardzo boję się chemii. Dowiedziałem się, że tam uczą Szterenberg i
Kobyłka. W klasach z angielskim jako wykładowym podobno uczy Kobyłka. Jacy oni
są?? Czy bać się chemii?? Co mam zrobic????
Obserwuj wątek
    • Gość: asica Re: Chemia w 14 LO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 13:52
      Z Miłką Steremberg zetknęłam się na studiach i nie było to miłe. Straszna
      kobieta.
    • Gość: aaa Re: Chemia w 14 LO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 17:06
      Kobylka tez uczy na Uniwerku. Straszny koles....wymagajacy bardzo. Trzeba sie
      uczyc i tylko uczyc. Co prawda jak przygotuje to na 100%, ale to ciezka praca!
      Uczy!
      • Gość: Michał Re: Chemia w 14 LO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 11:59
        Klasy dwujezyczne uczy Kobyłka. Nie wymaga jakos specjalnie duzo, ot typowy nauczyciel imho.
        • Gość: Asia Re: Chemia w 14 LO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 18:40
          Typowy? Ja myślę, że nie jest to typowy nauczyciel. Jest bardzo wymagający i ma
          bardzo specyficzne poczucie humoru. Robi sobie straszne jaja z uczniów.
          • Gość: nozyk_zolty Re: Chemia w 14 LO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 17:58
            14 LO to najlepsza szkola w miescie. Jestem jej absolwentam. Mowia co prawda, ze
            zamiast pojsc na impreze wolimy rozwiazywac zadania ale to nie jest prawda.
            Owszem uczymy sie, ale przy tym jestesmy zintegrowani, dbamy o siebie (ciagle,
            po 4 latach spotykam sie z ludzmi ze swojej klasy, ciagle tak samo jestesmy dla
            siebie wazni). Tyle czasu w szkole to lata. ktore maja wplyw na cale zycie.
            Profesora Kobylki nie znam, jestem jednak pewien, ze podobnie jak inni
            nauczyciele, musi on byc kims wyjatkowym. W 14 LO nie ma nauczycieli przypadkowych!
            • Gość: Missfrekwencja Re: Chemia w 14 LO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 21:51
              Kobyłka to najbardziej sensowny z mlodych nauczycieli. Wymagajacy, czasem
              zlosiwy ale wiadomo czego ten koles chce. Wiadomo tez, ze jak powie to tak
              bedzie. Nie jest pie... Innaczej jest z innymi nauczycielami np. Rabiega.
              Wielka, durna a zachowuje sie jak podlotek...
            • Gość: romantyczny rycerz Re: Chemia w 14 LO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lesnica.net / *.lesnica.net 21.01.06, 03:58
              rowniez jestem absolwentem 14stki
              ale chyba troche przesadzasz co do tej "nieprzypadkowosci" nauczycieli
              nie mowiac juz o samym dobrzycu! ale zdazaly sie takie fenomeny jak bolanowski,
              kaziemirowski czy sam do tej pory uczacy gosciej ktorzy to raczej trafili do 14
              z przypadku

dobrzyc zreszta pozbyl sie kilku znakomitych nauczycieli gdyz mu sie sprzeciwiali
              wywali min Lorkiweicza z mamty (doskonaly nauczyciel) Piszczka z biologii
              (piszczek teraz wrocil, moze poprasu nie chcial sie oddawac dobrzycowi na
              zapleczy? )

co do nauki tez sie nie do konca moge z toba zgodzic
              ja np przez 3 lata praktycznie sie wogole nie uczylem (nie bylo problemow z
              promocja do nastepnych klas) jedyne czego sie naprawde w 14 nauczylem to fizyki
              (u Bąka) i pic wodke (na gorce kolo katedry)
    • Gość: Viki Re: Chemia w 14 LO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.06, 19:23
      witam! co prawda chodzę do XIVLO,lecz nie do klasy dwujęzycznej lecz
      chemicznej. Pani prof.Szterenberg jest bardzo wymagająca,ale naprawdę potrafi
      przekazać uczniom w sposób niezwykle przystępny wiedzę z zakresu chemii. Trzeba
      się dużo uczyć,ale "bez pracy nie ma kołaczy". Ja miałam na koniec 1 klasy LO 5
      z chemii, wcale nie przypłaciłam jej nerwicą,depresją czy tysiącami
      nieprzespanych nocy.Systematyczna praca do droga do sukcesu. Na początku też
      obawiałam się lekcji z Panią Profesor,słyszałam różne mity na jej
      temat.Teraz,po niemal 1,5 rocznym pobycie w XIVLO, prof.Szterenberg jest moją
      ulubiona nauczycielką. Ale, o ile się orientuję, Pani Profesor uczy tylko klasy
      chemiczne,więc skoro wybierasz się do dwujęzycznej chemii będzie Cię uczył Pan
      Kobyłka (którego nie znam,więc nie mogę napisać jakim jest belfrem). Zatem
      jeśli chemia jest jednym z Twoich ulubionych przedmiotów, zapraszam do XIVLO! :-
      )
    • wredny_ilczyszyn wielokrotne wykrzykniki to oznaka nerwicy 20.01.06, 17:24
      Profesor Szterenberg... Aż się łezka w oku kręci. Ostatnio, biedactwo, straciła
      głos. Żeby nam się nie nudziło przez tę godzinę, zrobiła sprawdzian.

Cudo. Ma żółte buty na obcasie, lubi się elegancko ubierać, szczególnie z
      bardzo dużymi wisiorami i koralami w ramach dodatku, ma kota, którego kocha,
      nawet wtedy gdy on chce jeść o piątej rano, lubi góry i narty, kolekcjonuje
      sowy - jej marzeniem jest wypachana sowa. Ach... Nie oglądałam jej od... dwóch
      tygodni... jak ten czas leci, a serce cierpi.

Jeśli chcesz iść do dwujęzycznej wszelkie te dorbne przyjemności jak świ(d)
      rjące spojrzenie znad okularów i to "Zaraz, zaraz" podczas odpowiedzi, kiedy a)
      Ty czegoś nie umiesz b) Ona Cie nie rozumie c) Ona Cie nie słucha, i po
      tym "Zaraz, zaraz" cała pewnośc siebie ulatuje i jesteś skłonny przyznać,
      wszystko. Ominie Cie widok Jej zeżenowania, kiedy nie bedzie umiała narysować
      sześcianu i rozdzielacza, który z widocznym upodobaniem i tak rysuje... Nie
      pozwoli Ci odkryć węgla z dziesięcioma wiązaniami podczas rysowania furfuralu
      na całą tablicę i przez całą lekcję...

W sumie wiele tracisz...
      • Gość: ona_nieZ14 Re: wielokrotne wykrzykniki to oznaka nerwicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 19:45
        Chciałabym dodać swoje trzy grosze - nie jestem uczennicą 14 LO ale jestem
        uczennicą pana profesora Kobyłki. Są to co prawda lekcje prywatne, ale myślę, że
        mogę coś dodać. Pan profesor to uroczy człowiek, doskonały nauczyciel i bardzo
        życzliwy człowiek. Bardzo się cieszę, że to własnie on przygotowuje mnie do
        matury. Jestem pewna, że ją zdam! Myślę, że pan profesor jest doskonałym
        nauczycielem, wymagającym (czasem nawet za bardzo), ma też swoje małe dziwactwa
        (ale który naukowiec nie ma?) ale potrafi w jasny i przyjemny sposób przekazać
        wiedzę chemiczną. Polecam!
        • Gość: bogM pan profesor! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 17:12
          No na prywatnych lekcjach kazdy jest cudowny...
          Ja jestem uczniem, chemie lubie wiec jest mi dobrze. Co by nie mowic profesor
          dobrze tlumaczy ale tez bardzo duzo wymaga! Dla wielu troche odrobine za duzo....
    • chrust Szterenberg uwziela sie na mnie w 2 klasie 12.05.06, 05:29
      i nie popuscila do matury. BAAARdzo pamietliwa kobita
    • Gość: Znajomi Re: Chemia w 14 LO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 19.05.06, 23:20
      Cyz zna ktoś może Wojta Zielińskiego lub Marka Sobiesiaka z XIV LO? ;]
      • la_estrella Re: Chemia w 14 LO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.06.06, 21:22
        Na to ze bedzie cie uczyl kobylka daje szanse 50% :(
        niestety, okazało sie ze wraca pewna baba która dobrzyk jeszcze wywalil:( ona
        raczej nie jest fajna. Po prostu nic nie potrafi wytłumaczyc.Nic.
        Kobyłka natomiast to super nuczyciel, dobrze przekazuje wiedze. Trzeba byc
        naprawde zakutym lbem zeby nie zrozumiec jego lekcji:P
        Owszem, ma specyficzne poczucie humoru, ale coz, koles po prostu lubi sie
        smiac:) Jakos nie da sie obrazic za jego teksty;) z nim mozna normalnie
        pogadac, tak po przyjacielsku...
        • agnieszka-maria Re: Chemia w 14 LO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.07.06, 19:48
          la_estrella napisała:

> niestety, okazało sie ze wraca pewna baba która dobrzyk jeszcze wywalil:( ona
          > raczej nie jest fajna. Po prostu nic nie potrafi wytłumaczyc.

czy ta kobieta to taka skrzeczaca starsza pani???????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka