Dodaj do ulubionych

Informacja turystyczna w-wia

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.01, 19:37
Zbliżaja się wakacje! Znowu do naszego miasta zaczynają masowo przybywać
turyści z całej Polski jak i ze świata. Władze miasta powinny poważnie się
zastanowić jak ułatwić turystom którzy nie mają w ręku mapy poruszanie się po
naszym mieście. Proponuję na wzór Gdańska, Krakowa czy Warszawy stworzyć
Miejski System Informacji Turystycznej(dla zainteresowanych podaję adres gdzie
można zobaczyć jak to wygląda www.msiwarszawa.com.pl) Uważam, że wrocław jako
miasto reklamujące się w Timsie powinien zadbać o osoby zachęcone tym artykułem
do przyjazdu do Wrocławia, ażeby niepogubili się w nim.
Obserwuj wątek
    • utica Re: Informacja turystyczna w-wia 27.04.01, 16:22
      Witaj
      Pisze ten list z USA.Z urodzenia jestem wroclawianka.W pelni podzielam Twoje
      zdanie , ze Wroclaw powinien mmiec swoje centrum informacji turystycznej.
      Ja oczywiscie jestem w bardzo dobrym polozeniu ,kiedy przyjezdzam do Wroclawia.
      Mowie jezykiem polskim, wciaz mam plan miasta w glowie, no i oczywiscie mam
      rowniez rodzine we Wroclawiu.Ale ktos z innego miasta,czy kraju moglby miec
      powazne klopoty,ze znalezieniem pelnej informacji.
      Centrum Informacji powinno byc obslugiwane przez osoby,ktore znaja jezyki obce.
      W USA kazda nawet najmniejsza miescowosc ma takie centrum.Niektore sa wysoko
      wyspecjalizowane inne wykorzystuja pomieszczenia przydzielone im przez Izby
      Handlowe.
      Jestem ciekawa czy dyskusja rozpoczeta na ten temat da konkretne rezultaty.
      • Gość: hrabia Re: Informacja turystyczna w-wia IP: *.dtvk.tpnet.pl 27.04.01, 22:00
        Nietęgo z naszymi wydawnictwami turystycznymi. Wrocław jest stanowczo za ubogi
        w informację turystyczną. W Niemczech każda mała gmina wydaje po kilka folderów
        wychwalających walory turystyczne.
    • Gość: Mintaj Re: Informacja turystyczna W-wia IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.05.01, 19:09
      Podejmowano już takie próby, ale zawsze były to działania doraźne i tymczasowe.
      Władze miasta powinny pomysleć o czymś stałym. W dziedzinie kultury języka
      zasięgnąć można w OKiS-ie na Rynku, a co ze "zwykłą" turystyką?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka