Gość: Teresa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 15:14 Nie wierze, ze nie ma tu uczniów tej szkoły. W czasie gdy ja uczęszczalam ( lata 1962-1967) corocznie opuszczalo ja ladne kilka setek absolwentow. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Teresa Juszczak Re: Technikum Handlowe/Ksiegarskie w PDT IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 00:32 Ależ są, zobacz na 3 stronę, ja też w tych samych latach.Pozdrawiam.Napisz coś więcej o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
lombat Re: Technikum Handlowe/Ksiegarskie w PDT 26.01.06, 06:30 Moja ex chodzila i ukonczyla te szkole. Jest ona w Perth w Australii i pracuje w jednej z instytucji rzadowej jako senior manager. Wiem, utrzymuje z nia kontakt. Nazywala sie wowczas I. Sarafin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Groth Re: Technikum Handlowe/Ksiegarskie w PDT IP: *.adsl.alicedsl.de 23.01.09, 21:42 W 1969 robilam w Tej szkole jeszcze w PDT mature. Moja przyjaciolka z klasy byla Irena Sarafin. Mieszkala we Wroclawiu-Klecina.Czy to ta sama I.Sarafin? Ja nazywalam sie Strahl. Czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lombat Re: Technikum Handlowe/Ksiegarskie w PDT IP: *.uws.edu.au 11.02.09, 23:45 Droga Pani Elzbieto Cos mi sie wydaje, ze kiedys, w tamtym tysiacleciu mielismy okazje do poznania. Czy mieszkalas na Januszewickiej ? Moja byla zona pochodzi z Kleciny. Po technikum ksiegarskim poszla na Akademie Ekonomiczna gdzie uczyla sie ksiegowosci. Potem wyjechalismy pod Wielun. W roku 1986 wyjechalem do Niemiec. a potem do Australii. Irena dojechala w 1989. Rozstalismy sie. Nasz syn, po zwiedzaniu swiata na stale osiadl w Melburne ma sliczna corke , ktora osiagnela juz 6 misiecy. Pozdrowienia Lombat Odpowiedz Link Zgłoś
ketom Re: Technikum Handlowe/Ksiegarskie w PDT 26.01.06, 10:48 moja Mama tam chodziła, urodzona w 49 r, z domu Jakubaszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Technikum Handlowe/Ksiegarskie w PDT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 23:51 Moja Mama też. Rocznik ur. '49 - może chodziły razem do klasy? Z domu: Grabowska Odpowiedz Link Zgłoś
jaagna Re: Technikum Handlowe/Ksiegarskie w PDT 26.01.06, 13:48 Moja Mama skończyła tę szkołę. I bardzo miło ją wspomina. Rocznik 1945. Odpowiedz Link Zgłoś
bachak Re: Technikum Handlowe/Ksiegarskie w PDT 01.02.06, 13:19 z tego co pamiętam, to moja babcia byla tam chyba dyrektorką, tylko nie pamiętam w jakich latach - BARBARA WODZINOWSKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: Technikum Handlowe/Ksiegarskie w PDT IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 16:54 Podbijam ten wątek, może w wakacje znajdą się byli uczniowie tej szkoły. Zatem kochani wpisujmy się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Technikum Handlowe/Ksiegarskie w PDT IP: *.dsl.telepac.pt 16.07.06, 23:54 Wydaje mi sie ze moja ciocia tam chodzila chyba w latach 60tych.Nazywala sie Miroslawa R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmc Re: Technikum Handlowe/Ksiegarskie w PDT IP: *.icpnet.pl 15.11.06, 18:56 Zaczynałam tu pierwszą klasę w LE 2 , potem szkołe przeniesiono na Drukarską. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgarz Re: Technikum Handlowe/Ksiegarskie w PDT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 15:26 Szukam absolwentów z klasy Pana Stefana Babeckiego - był naszym wychowawcą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena W Re: Technikum Handlowe/Ksiegarskie w PDT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.07, 10:25 Ja też skończyłam ta szkołę - dział ogólnoekonomiczny - matura 1969 - ale nie mam kontaktu z absolwentami naszej klasy I-VOc. Może ktos na forum sie odezwie lub na portalu nasza klasa.W piątej klasie wychowawcą była Pani Siwoń , a dyrektorem szkoły Pan Stefańczyk Irena K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: Technikum Handlowe/Ksiegarskie w PDT IP: *.bellona.pl 22.11.07, 09:49 Ja również w latach 1964-1969 uczyłam sie w klasie ogólnoekonomicznej (same dziewczyny. Pierwszym wychowawcą był pan Stefańczyk, potem fizyk pan Koprowski, a od IV klasy Pani od ekonomii ale niestety już jej nie ma wśród nas Ela S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena W Re: Technikum Handlowe/Ksiegarskie w PDT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.12.07, 09:51 Z tego co pamietam to do klasy Oc chodziła Ela Adryjanek , czy to ta Ela się ujawniła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uwaga Re: Technikum Handlowe/Ksiegarskie w PDT IP: 80.51.194.* 28.12.07, 08:27 Proszę zajrzeć do "naszej klasy" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uwaga Re: Technikum Handlowe/Ksiegarskie w PDT IP: 80.51.194.* 28.12.07, 08:38 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo= a tu zarchiwizowany link. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urszula Re: Technikum Handlowe/Ksiegarskie w PDT IP: *.mynow.co.uk 12.01.09, 22:20 bardzo chcialabym znalezc znajomych w mojej klasie pamietam nazwiska leokadia deryng janina rasiewicz grzanecka nalewaj dyrektor stefanczyk a jego brat uczyl fizyki pamietam irene hauko i pania helwig wychowawca klasy byla pani od wfu czapkiewicz dyrektorem w technikum ksiegarskim byla pani od polskiego pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Groth Re: Technikum Handlowe/Ksiegarskie w PDT IP: *.adsl.alicedsl.de 24.01.09, 15:33 Ja szukam kolezanki z klasy wychowawczyni P. Piatkowskiej(kacuszki), uczyla Geografii, a P Swiatczak - matematyki. Pare nazwisk kolezanek pamietam: halina Jakubczyk, Basia Zajas...Irena Sarafin.... czekam nan znak zycia! Elzbieta Groth(Strahl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lombat Re: Irena Sarafin szuka kolezanek IP: *.static.tpgi.com.au 12.02.09, 23:36 Czesc Irena Sarafin szuka kolezanek z klasy 1969. Szczegolnie Elzbieta Sthral, Basia Zajas Halina Jakubczyk Adres: irena.hadrys@lotterywest.wa.gov.au Pozdr. lombat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elzbieta Groth Re: Irena Sarafin szuka kolezanek IP: *.adsl.alicedsl.de 15.10.09, 21:52 Hallo Lombat, a to ci niespodzianka. Dobrze, ze zagladnelam do "wspomnien". Nie przypominam sobie Ciebie!, ale tak: to ja mieszkalam na Januszowickiej. Irenka byla moja wielka przyjaciolka. bardzo sie ciesze, ze po tylu latach mam szanse ja odnalezc . teraz mam jej e-mail adres.( dziekuje ci bardzo)napisze do niej bardzo szybko. Od 1986 mieszkam na stale w Hamburgu. poznalam tu przypadkowo mojego meza-jest Hamburczykiem. Ja mam tez syna, ale babcia jeszcze nie jestem. Mam nadzieje, ze bedziemy w kontakcie. Moj e-mail adress: e@xdg88.de pozdrowienia elzbieta Groth Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elzbieta Groth Re: Irena Sarafin szuka kolezanek IP: *.adsl.alicedsl.de 16.11.09, 20:14 Hallo lombat, na podany od Ciebie mail-adress -Ireny Sarafin napisalam zaraz list. Do tej pory nie mam zadnej odpowiedzi? To juz ponad 2 miesiace!! Ty tez nie zagladasz do wspomnien? pozdrawiam elzbieta Strahl (Groth) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lombat Re: Irena Sarafin szuka kolezanek IP: *.static.tpgi.com.au 05.02.10, 11:56 Droga Elzbieto Wlasnie zagladam i widze twoja odpowiedz. Przepraszam bo juz jestem na emeryturze i nie zaglaqdalem. Irena jest w Polsce na urodzinach matki. Moze bedzie miala czas i znajdzie Ciebie. Jesli nie to sie z nia skontktuje i podam jej namiary na Ciebie i na to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Groth Re: Irena Sarafin szuka kolezanek IP: *.adsl.alicedsl.de 25.02.10, 19:48 Hallo Lombat, toja ex-zona a moja przyjaciolka Irena odezwala sie ale pod innym mail-adresem. Bardzo sie ucieszylam , ze teraz bedziemy sobie pisac. Cudowny wynalazek-Computer/Online laczy ludzi na calym swiecie. Dziekuje Ci za ten kontakt, bo to dzieki Tobie moge "wrocic do moich szkolnych wspomnien" no i oczywiscie korespondowac z moja przyjaciolka. Ja jestem 2-3 razy w roku w Polsce, we Wroclawiu- odwiedzam moja mame Na szczescie Hamburg lezy nie tak daleko w porownaniu z Australia. Mam nadzieje, ze zobacze jeszcze Irene w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: Technikum Handlowe/Ksiegarskie w PDT IP: *.wro-com.net 14.02.14, 17:35 Do Technikum Handlowego uczęszczałam w latach 1956-1961.Szukam koleżanek lub kolegów \których było niewielu|. Proszę odezwać się do mnie. Teresa P.Serdecznie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś