asiunia007 20.01.06, 13:39 Pytanie do kobitek! czy któras z Was robiła Usg 3d w Corfamedzie??? jeśli tak to chciałabym wiedzieć czy warto i do którego lekarza się udać. Na forum o ciąży nie mogłam nic znalezc na ten temat. Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
acryl Re: usg 3d corfamed 20.01.06, 14:57 moja żona robiła w 3d w 13 tyg.widac juz rączki i nogi,nosek ,mamy nagrane na plytę cd ,warto polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: usg 3d corfamed IP: *.e-wro.net.pl 20.01.06, 15:13 Zdecydowanie szkoda kasy. Nie ma badań dających stuprocentową pewność, że wszelkie badania płodu nie spowodują uszczerbku na jego zdrowiu. Pomyśl, możesz zaszkodzić swojemu dziecku przez zwykłą ciekawość. Odpowiedz Link Zgłoś
menadka Re: usg 3d corfamed 20.01.06, 15:50 Zdecydowanie polecam. Robiłam je kilka razy w czasie ciąży ale akurat nie w Corfamedzie. Gościu s, nie ma badań dających stuprocentową pewność, że usg nie szkodzi dziecku ale nie ma żadnych przesłanek aby stwierdzić że szkodzi. USG 3D pozwala sprawdzić przepływy krwi w sercu, pępowinie czy mózgu i w razie problemów podjąć leczenie jeszcze w łonie matki, co jest dla mnie argumentem nie do przecenienia i na to kasy szkoda mi nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: usg 3d corfamed IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.06, 16:02 jak byłam w ciazy to niestety nie było jeszcze usg 3d :-( , robione za to regularnie miałam normalne usg i polecam wszystkim mamo, na bieżaco lekarz sprawdza stan zdrowia dziecka ! w corfamedzie - jezlei to jest ta klinika na kluczborskiej, bo nie pamietam nazwy, b. dobrym lekarzem jest p. Szeps ? Szebs ?, w czasie mojje ciazy nie znalam tego punktu, ale teraz tam chodze i jestem b zadowolona ! Odpowiedz Link Zgłoś
acryl Re: usg 3d corfamed 20.01.06, 16:24 tu nie chodzi o ciekawocść,gdybyśmy w czasie poprzedniej ciąży poszli wcześniej na usg 3d to może lekarz zauważył by że dziecko ma za moło wody płodowej ,niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eqwr Re: usg 3d corfamed IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.01.06, 18:22 Ja chodzę do dr Wickiewicz, przyjmuje chyba w poniedziałki i czwartki. Ale kobitki szaleją za dr Bielickim, ponoć świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
mesty8 Re: usg 3d corfamed 20.01.06, 18:35 moja żona przez całą ciążę chodziła do dr Bielickiego i była bardzo zadowolona. USG 3D też robiliśmy niestety dziecko było już za duże i nie wyszło tak jak trzeba tzn. nie było takich widoków jak na ulotkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: usg 3d corfamed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 11:45 Ja robilam w corfamedzie 19 stycznia tego roku u dr Maślaka i zdecydowanie polecam ogladal wszystko bardzodokladnie i z kazdej strony. Myslałam, że to USG 4D jest tylko dla zdjęcia, ale dzieki temu dowiedziałam się, że mój Kubuś jest owinięty pępowiną dookoła szyi. Na zwykłym USG to nie wyszło, wieć tym bardziej polecam. Ps optymalny tydzien do robienia to 24, pozdrawiam Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calrisse Re: usg 3d corfamed IP: *.kom / *.os1.kn.pl 21.01.06, 21:13 A którego z lekarzy w Corfamedzie poleciłyby Panie do prowadzenia ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADA Re: usg 3d corfamed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 22:38 Najnowocześniejszą aparaturę do USG położniczego mają w przychodni Na Borowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia007 Re: usg 3d corfamed 23.01.06, 08:42 Dzięki wszystkim za odzew. Na to usg jestem juz zdecydowana, chodziło mi raczej o tą konkretną przychodnię. Czy tam warto. Wiem skądinąd ze to badanie wygląda bardzo róznie w róznych gabinetach, np czasem trwa prawie godzinę ,czasem 20 minut a i sprzet sprzetowi nie równy. A co do szkoldliwości to myslę, ze korzysci z tego badania są większe niz potencjalne ryzyko. Jeszcze jedno pytanko. Czy ktos moze mi podac namiar na usg na ul. BOROWSKIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
menadka Re: usg 3d borowska 23.01.06, 10:42 Akademia Medyczna na ul. Borowskiej (robione przez dr Florianskiego), rejestracja tel. 376-30-02, w kazda środe od godz. 12.00. Odpowiedz Link Zgłoś