Gość: m* IP: 62.233.178.* 11.11.02, 18:50 mam dość piwa!!! szukam pomysłu na dobrego drinka - oby jak najprostszy [=najtańszy]. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pafik Re: jesienny drink IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 11.11.02, 18:53 Gość portalu: m* napisał(a): > mam dość piwa!!! Obym nigdy nie osiagnal takiego stanu ;> Odpowiedz Link Zgłoś
mastat Re: jesienny drink 11.11.02, 18:59 Alkohol potaniał więc...wódka z wódką - nieźle czesze:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyfer Re: jesienny drink IP: proxy / *.gennet.ee 11.11.02, 19:00 Gość portalu: pafik napisał(a): > Obym nigdy nie osiagnal takiego stanu ;> i za to sie napije :) a jesli chodzi o drinka: najprostsze - najlepsze. zubr w sadzie, albo dzin, tonik i cytrynka. Odpowiedz Link Zgłoś
marsha Re: jesienny drink 11.11.02, 19:06 >najprostsze - najlepsze. zubr w > sadzie, albo dzin, tonik i cytrynka. to jednak o coś bardziej wyrafinowanego proszę! Panie,Panowie-pomóżcie w potrzebie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mastat Re: jesienny drink 11.11.02, 19:09 > to jednak o coś bardziej wyrafinowanego proszę! Panie,Panowie-pomóżcie w > potrzebie ;) Ot, wybredna:P Odpowiedz Link Zgłoś
kinga!!! Re: jesienny drink 11.11.02, 19:14 piwo rzeczywiście zaczyna dla mnie tez byc nudne ile mozna pic tego zlocistego napiju ale MArsh w Ginesie jest piwo ZIELONE troszke z wygladu przypomnina Ludwik ale jest calkiem dobre ;) dobry drink nie jest zly chcoc ja sie powstrzymam od wszelkich nieszanek z wódką, przynajmniej narazie i nie znam żadnego przepisu pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kroll Re: jesienny drink IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 19:12 Ja polecam drink następujący: MdM czyli "Małpka do Magnum, Magnum do Małpki" Kupujemy jedno piastowskie Magnum oraz małpkę czyli ćwiartkę dowolnej wódki może być żołądkowa gorzka. Oba trunki mieszamy w dowolnych proporcjach. Mieszamy - nie wstrząsamy. Pijemy w starannie dobranym towarzystwie w kieliszkach koktailowych. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: jesienny drink 11.11.02, 19:18 "Lza komsomolki" (co do skladnikow i proporcji patrz "Moskwa-Pietuszki" Jerofiejewa ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balanescu Re: jesienny drink IP: *.media4.pl 11.11.02, 19:19 ażeby poczuć się słowianinem z krwi i kości polecam: kieliszek Siwuchy, śledzik po bosmańsku, kromka chleba Odpowiedz Link Zgłoś
piootr Re: jesienny drink 11.11.02, 19:34 Gość portalu: m* napisał(a): > mam dość piwa!!! szukam pomysłu na dobrego drinka - oby jak najprostszy > [=najtańszy]. Cześć m*, jestem akurat w krainie tysięcy pubów (na km2). W tym tygodniu będę wracał do Wrocławia, więc jeżeli szukasz odmiany od piwka, to w ramach samopomocy forumowej proponuję Ci buteleczkę tutejszego specjału, przepysznego napitku o posmaku kawy. Z racji miejsca mogę obiecać że warunek ceny będzie spełniony w 100% :-) Serdecznie pozdrawiam z Dublina, Piootr Odpowiedz Link Zgłoś
marsha Re: jesienny drink 11.11.02, 19:48 hmmm,o posmaku kawy... mniam :) >Z racji miejsca mogę obiecać że warunek ceny będzie > spełniony w 100% :-) tzn?... pewnie b.drogo? :( a piliście kiedyś SOHO? [wiem,ze w Belgii i we Francji można to dostać. w Polsce nie widziałam...] Odpowiedz Link Zgłoś
piootr Re: jesienny drink 12.11.02, 01:59 marsha napisała: > > hmmm,o posmaku kawy... mniam :) Załatwione :-) Jak wrócę to dropnę maila. Byłem właśnie na irlandzkiej "kolacji". Pytałem o soho. Powiedzieli że po celtycku to Guinness. Trzeba przyznać że naprawdę niezłe ;-)) Pozdrawiam, Piootr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kociątko Re: jesienny drink IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.02, 21:08 marsha sie logina dorobiła, wow ! ;P znam pare przepisów na drinki ale publicznie nie podam :P no i wiele zależy od przygotowującego (ten lubczyk trzeba cichcem dosypywać... hi hi hi ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red baron Re: jesienny drink IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 21:18 mutacja wściekłego psa- syrop malinowy (~4,50) wóda czysta (np niagara 18zł/0,5) wskazane tabasco (? kiilkanaście zł ale zużycie znikome). lejesz do kielonka : -syropek -wódeczkę, ale nie mieszając!!! -3krople tabasco pić do dna! nazdar:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m* Re: jesienny drink IP: 62.233.178.* 11.11.02, 21:49 we "wściekłych psach" to się akurat specjalizuję :)) -tatrzańska szkoła... jakoś niewiele propozycji... nie pijecie drinków? co zamawiacie w lokalach nocnych? tylko piwsko króluje? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniel Re: jesienny drink IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 23:04 wódka + cytryna + cukier + lód = barman zazwyczaj podają wymieszane. jak nie to trzeba mocno wycisnąć rurką cytrynę i miąchać aż się cukier rozpuści. jak dobrze zrobiony to nie ma nic lepszego :) aha po zażyciu nie ma kaca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m* Re: jesienny drink IP: 62.233.178.* 11.11.02, 23:18 a jakieś kombinacje z kolorowymi alkoholami? Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: jesienny drink 11.11.02, 23:25 Gość portalu: m* napisał(a): > a jakieś kombinacje z kolorowymi alkoholami? Ja lubię takie cuś: 50 ml łódki Bols czystej, 50 ml Bolsa Blue Curacao i 100 ml soku pomarańczowego. Kostka lodu i plasterek cytryny. Mniam :) Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: jesienny drink 11.11.02, 23:26 Albo jeszcze takie, ale bardziej kaloryczne: 50 ml wódki, 50 ml Bailay'sa i trochę mleka skondensowanego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acho Re: jesienny drink IP: *.wroc.gazeta.pl 12.11.02, 10:14 Gość portalu: m* napisał(a): > a jakieś kombinacje z kolorowymi alkoholami? Nie to, żebym popierał odwrót od piwa, ale skoro tak bardzo nalegasz, to: 1. Bols Blue + sok ananasowy 2. coś dla odważnych, czyli Irish Cow: whiskey (0.2)+ gorące mleko (0.8)+ cukier - drink nietypowy: albo Cię zabije albo się w nim zakochasz 3. Leprechaun: whiskey + tonic + cytrynka a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Północny wiatr. IP: *.dtvk.tpnet.pl 12.11.02, 10:20 1 miarka soku pomarańczowego 2 miarki wódki 4 miarki soku jabłkowego zmieszać z lodem w szejkerze. Na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m* >>krasnoludek<< IP: 62.233.178.* 12.11.02, 12:49 jedyne piwo na jakie miałabym teraz ochotę, to belgijskie "la szuff" [nie pamiętam pisowni],a w tłumaczeniu na j.pol.= "krasnoludek" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyna Re: >>krasnoludek<< IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.02, 13:03 zdecyduj się- miało byc taniutko, a robisz sie wybredny!:-P c. Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: jesienny drink 12.11.02, 18:04 nie wiem czy najtańszy, ale prosty: 40cl wódki, 40cl Kahluy, zwie się toto "Czarny Rosjanin" Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Szary... 12.11.02, 21:49 Kocie - raczej Gatto Grigio.. zajrzyj na forum włoskie :) Odpowiedz Link Zgłoś