Dodaj do ulubionych

Administrator odpowie za fakturowanie niezreali...

11.02.06, 15:25
aha administrator jako zarzadca mienia nie odpowiada przed miastem za remonty
wykonane przez podwykonawcow. rozwijajac blyskotliwa mysl, gdy ulegnie
uszkodzeniu elemnt mojego samochodu to pretensja mam zglaszac do firmy, ktora
dany elemnent produkowala, bron boze nie moge nic zarzucic sprzedawcy.
wszystko rozumiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: właściciel Re: Administrator odpowie za fakturowanie niezrea IP: *.wroclaw.mm.pl 11.02.06, 23:26
      to nie nowość, nie tylko administrator tak kombinuje, ale tez inni zarządcy i
      się tłumaczą że to podwykonwcy. Niedawno od Zarządcy Fontis odeszliśmy i
      rozliczamy sie sami. Otrzymaliśmy też dokumenty. I właśnie wśród faktur
      znalazły się faktury za konserwacje domofonów, których nie było. Wprawdzie to
      są niewielkie kwoty - ale nie o to chodzi - chodzi o to, że na dokumentach
      potwierdzających wykonanie usługi były podpisy mojego ojca - niestety
      sfałszowane. Bo on tego nigdy nie podpisywał - i o zgrozo dlaczego Fontis nie
      zwrócił na to uwagi, gdyż moj ojciec zawsze podpisywał różne dokumenty - i miał
      doskonale wyrobiony podpis - więc pracownicy Fontisu mieli możliwośż tego
      zweryfikowania. Ale po co - przecież za usługę nie płacili oni tylko
      właściciele. ale niestety właścicieli płacili Fontisowe za Zarządzanie i to
      Zarządca powinieni dbac o ich interesy. ale po co - bo mozna jeszcze na
      właścicielach trochę pokombinować. Np. przeglądy kominarskie. Dlaczego firmy
      wykonujący te usługi wystawiaja faktury po roku. Np. Przeglad był w 2004 a
      fakturę wystawiono w 2005 r. Świadczą o tym protokól z kontroli. Bo jak się
      zwrociłem do Zarządcy o protokól z kontroli, to otrzymałem za okres z przed
      roku a wspólnota była obciązana na bieżaco.
      • Gość: dach3 Re: Administrator odpowie za fakturowanie niezrea IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 12.02.06, 14:17
        Niestety, jest to wina właścicieli mieszkań, że pozwalają na zarządzanie takim firmom jak ADMINISTRATOR, PZM, FONTIS itp. Kupili mieszkanie i na tym koniec - administrowaniem niech sie zajmie ktoś inny. Potem słychać tylko narzekanie
        na takie zarządzanie.
        P.S.
        Z takimi dokumentami z podrobionym podpisem należałoby wybrać się na ul. Podwale do prokuratury. Ale znając życie nikt tego nie zrobi i dlatego tacy zarządcy mają się dobrze.
      • Gość: radca Re: Administrator odpowie za fakturowanie niezrea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 08:45
        Ta sprawa to tylko prokurator.
        Ale czy poza narzekaniem stać Cię na to?
        Jeśli nie dla siebie to należy to zgłosić dla innych oszukanych, nie świadomych
        jaka jest ich sytuacja.
        I wnioski dla GW - która powinna zająć się sprawą i przestrzec innych.
        Ale czy dziennikarzom będzie się chciało - jest tyle innych łatwych a
        chwytliwych tematów.
        Więć oszuści mogą spokojnie działać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: niemożliwe Re: Administrator odpowie za fakturowanie niezrea IP: *.kom / *.os1.kn.pl 12.02.06, 21:09
      To jakieś plotki pełzające!!! Ta wspaniała spółka, którą przyjęto do
      prestiżowego BCC?... Ta spółka, która szczci się na stronie internetowej swoim
      profesjonalizmem?..
      Niemożliwe!!!
      • Gość: gość Re: Administrator odpowie za fakturowanie niezrea IP: *.wroclaw.mm.pl 12.02.06, 21:42
        czy chodzi Ci o spółkę Administrator, tak ją podziwiasz, a kto wysyłał
        upomnienia do właścicieli (zwłaszcza ludzi starszych) o zaleganiu np. za wodę,
        przejeli księgi ale nikt nie pokwapił się, żeby sprawdzić czy faktycznie
        otrzymali od poprzedników dobre informacje (prawidłowo zaksięgowane),
        najprościej było powysyłać upomnienia bez uprzedniego sprawdzenia i tłumaczyć
        się, że im tak "komputer wykazał", tak jak by tam pracowali "debile"
        (przepraszam), bo przecież każdy rozumny człowiek wie że do komputra
        wprowadzają dane tylko ludzie, ktorzy zazwyczaj są omylnie - więc kogo
        zatrudniają te spółeczki chyby naprawdę "..d..", skoro ich jedyną odpowiedzią
        jest "KOMPUTER TAK WKAZAŁ" zamiast przed wysłaniem takiego wezwania sprawdzić
        porządnie dokumenty.
        • Gość: niemożliwe Re: Administrator odpowie za fakturowanie niezrea IP: *.kom / *.os1.kn.pl 15.02.06, 21:14
          Nie zauważyłeś Gościu sarkazmu w mojej wypowiedzi?...
    • Gość: co dalej Re: Administrator odpowie za fakturowanie niezrea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 08:25
      jak oni mogli cokolwiek sprawdzić skoro po przejęciu władzy nad lokalami
      gminnymi zarzucono ich papierami. Nie wiadomo co w nich było a poprzedni
      zarządcy nie mieli obowiązku tłumaczyć się z przekazywanych dokumentów. Ale
      czemu nie mówi się już o reszcie spółek które narobiły kosmiczne długi???(mam na
      myśli np:-profesjonalną spółkę z sępolna)ha ha ha. U nich wszystko jest ok. , a
      długi jak były tak są. Teraz będą zebrania, a właścicielom i tak co innego
      przedstawią.
      • Gość: paź Re: Pogadali - i co dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 08:03
        Pogadali - a przekrętami nikt się nie zajmie.
        Nawet ci co najwięcej gadają i narzekają palcem nie kiwną.
        Lenie lub tchórze.
        • Gość: gucio Re: Pogadali - i co dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 07:57
          jasne, że nikt się nie odważy sprawę ruszyć.
          Do tego trzeba odwagi.
          A polska mentalność : wszyscy narzekają - nikt nie działa.
          I firmy jak wyżej działają i oszukują.
      • Gość: gość Re: Administrator odpowie za fakturowanie niezrea IP: *.crowley.pl 27.02.06, 11:59
        Pracowałam w Administratorze. Nawet nie wiecie jak wygląda sprawa remontów,
        tych bieżących i tych planowanych, z drugiej strony biurka. Tego co niszczało
        przez 50 lat nie naprawi sie w ciągu kilku lat, a poza tym w papierach jest
        naprawdę straszny bałagan.Wprowadzanie ludzi co roku nowych na Rejon to też
        nieporozumienie. Może teraz lepiej rozumiem ludzi z Gminy i firm zarządzających
        mieniem gminnym. To jest moloch...
        • Gość: niemożliwe Re: Administrator odpowie za fakturowanie niezrea IP: *.kom / *.os1.kn.pl 27.02.06, 20:14
          Kto rozliczy pomysłodawców tej udanej prywatyzacji?
          Czy to pytanie pozostanie na zawsze bez odpowiedzi?
          Co robi w tym mieście opozycja, do cholery!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: gucio Re: Administrator odpowie za fakturowanie niezrea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 08:26
      A ja będę dalej zadawać pytanie : kto wreszczie rozliczy kosmiczne długi fontisu
      na sępolnie i pozostałych molohów.
      Tyle czasu i nikt nie kiwnął palcem.
      Stąd Administrator, fontis .....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka