Gość: BALAGAN IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.04.01, 20:35 Jak Wam sie porusza po tym niebywalym architektonicznym dziwie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wędzonka Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: 156.24.231.* 26.04.01, 21:33 Gość portalu: BALAGAN napisał(a): > Jak Wam sie porusza po tym niebywalym architektonicznym dziwie? Chodze po nich od urodzenia wiec moje nogi nabraly specjalnego ksztaltu i teraz spacer po tych schodach jest dla mnie niewypowiedziana przyjemnoscia. :) Te schody maja charakter! Mysle wrecz ze zeby zostać Wroclawianinem wystarczy odnalezc ich subtelny urok ukryty pod trudna do zaakceptowania powierzchownoscia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: 192.168.132.* / *.unregistered.formus.pl 27.04.01, 17:34 no nie wiem jakie teraz masz nogi, ale ten zapach jest przesympatyczny szczegolnie w okolicy kiosku z tostami. pod tym przejsciem jest taki niesamiwty smrod, ze omijam cale przejscie gora czyli slalomem miedzy samochodami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowalska Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: 194.204.171.* 26.04.01, 21:45 przy schodzeniu po tych schodach wyjątkowo dziwacznie faluje mi biust :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: 156.24.231.* 26.04.01, 21:50 Gość portalu: kowalska napisał(a): > przy schodzeniu po tych schodach wyjątkowo dziwacznie faluje mi biust :))) Wyraznie czuje ze jestem coraz bardziej przeciwny pomyslowi likwidacji przejscia na Swidnickiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 26.04.01, 21:53 Zapewne w niektórych kręgach powstają pomysły na kolejne schody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: *.jeleniag.ppp.tpnet.pl 27.04.01, 07:53 Kowalska musi wydłużyć krok ( "Kolumny przechodzące po moście idą krokiem dowolnym") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: *.chem.uni.wroc.pl 27.04.01, 08:03 Gość portalu: hrabia napisał(a): > Kowalska musi wydłużyć krok ( "Kolumny przechodzące po moście idą krokiem > dowolnym") Ten przepis wprowadzono w zwiazku ze zjawiskiem rezonansu mechanicznego, a nie falujacych biustow. Natomiast w/w zjawisko rezonansu moze spowodowac, ze wszystkim na raz zaczna biusty falowac, co moze byc nawet zabawne. Dlatego proponuje (w celach naukowych oczywiscie) pozostawic schody na Swidnickiej takimi, jakimi sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocadi Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: *.wroclaw.top.pl 27.04.01, 08:36 Schody schodami...zgadzam sie ze wchodzenie po nich wymusza dosc specyficzny krok. Niezawsze jest to pzryjemne np. gdy sie spiesze. Ale niech bedzie schody powinny zostc a przejscie nalezy zasypac. Tak samo jak to na 1 maja. Przeciez smierdzi w nich niegorzej niz na dworcu. Ogolnie z tego powodu nie lubie przejsc podziemnych. Przydlalo by sie cos z tym zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eli Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: *.domena.pl 27.04.01, 10:05 A czy ktos wie, komu Wroclaw zawdzecza "zgwalcenie" jednej z najladniejszych ulic miasta takim przejsciem podziemnym ? Nie mozna bylo zrobic przejazdu pod świdnicka tak jak jest na placu dominikanskim ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hen Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: 156.17.85.* 27.04.01, 11:10 Schody są jakie są. Ale postuluję zamienić Świdnicką w deptak, jeśli nie na całej długości to przynajmniej od placu teatralnego. Samochody sobie urządzają parking, a ludzie sie potrącają z braku miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowalska Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: 194.204.171.* 27.04.01, 14:23 Gość portalu: hrabia napisał(a): > Kowalska musi wydłużyć krok ( "Kolumny przechodzące po moście idą krokiem > dowolnym") dzis wydłużyłam - dopiero było :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidia Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: *.wroc.gazeta.pl 27.04.01, 16:34 A ja mam bardzo długie nogi i chodzenie po tych schodach nie jest dla mnie problemem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowalski Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.01, 17:29 ja jak ide tymi schodami to mi faluje co innego......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowalski Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.01, 17:32 ja jak ide tymi schodami to mi faluje co innego......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: *.dtvk.tpnet.pl 27.04.01, 21:30 Kowalski winien kupić sobie nowy falownik ( stary mu już wysiada). Jeśli Kowalskiej nogi są na tyle długie, iż lubi chodzić po niewymiarowych schodach na Świdnickiej, winna kupić sobie siedmiomilowe buty - daleko dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FraMauro Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: 213.76.92.* 27.04.01, 22:59 Schody to jeszcze nic-najwazniejsze jest tam na dole ! O ile marnym sentymentem darzę urzedujace w podziemiu "babcie serwetkowe", to fale wspomnien wywoluje zapach tej magicznej tosciarni na dole. Za mych szkolnych lat jezdzilo sie tam na tosty-chyba pierwsze tosty w miescie. Krazyly legendy, ze sa one smazone na oleju silnikowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: 195.116.104.* 25.05.01, 14:09 Mnie też. Brzuszek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: choco Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.01, 22:08 schody jakie by nie byly- kojarzą mi sie dobrze.Kiedyś w okolicach matur-jakis kompletnie nieznany mi młodieniec zatrzymał mnie na owych schodach i wreczył bukiet kwiatów mówiąc:'Kocham panią'! I jak tu nie mieć sentymentu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: 156.24.231.* 25.05.01, 22:22 Gość portalu: choco napisał(a): > schody jakie by nie byly- kojarzą mi sie dobrze.Kiedyś w okolicach matur-jakis > kompletnie nieznany mi młodieniec zatrzymał mnie na owych schodach i wreczył > bukiet kwiatów mówiąc:'Kocham panią'! I jak tu nie mieć sentymentu? I co? Rzeczywiscie kochal? Co bylo dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.01, 22:44 A ja urządziłabym na tych niebanalnych schodach konkurs dla wrocławskich dziewczyn. Konkurs na najzgrabniejsze zejście i wdzięczne wejście. Konkurs "na schodach" miałby 4 konkurencje - na bosaka, na szpilkach, na platformie. W każdej z konkurencji obowiązywałby inny rekwizyt - odpowiednio; parasol, torebka kopertówka, teczka na projekty w formacie A1. Nagroda? Pęczek marchewki pod Krasnalem. Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pafik Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: *.kom-net.pl 25.05.01, 23:24 Gość portalu: efka napisał(a): > Konkurs "na > schodach" miałby 4 konkurencje - na bosaka, na szpilkach, na platformie. Moje spostrzezenia: *Patronat nad konkursem zdazyla juz objac sila polityczna ;) *Stwierdzilem, ze nie umiem liczyc do czterech. Chyba pora wrocic do zreformowanego przedszkola :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ-do afika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.01, 23:56 Gość portalu: Pafik napisał(a): > Gość portalu: efka napisał(a): > > > Konkurs "na > > schodach" miałby 4 konkurencje - na bosaka, na szpilkach, na platformie. > > Moje spostrzezenia: > *Patronat nad konkursem zdazyla juz objac sila polityczna ;) > *Stwierdzilem, ze nie umiem liczyc do czterech. Chyba pora wrocic do > zreformowanego przedszkola :) Zupełnie zapomniałam o dzielnych "wozakach" platformy - jakie to miłe nie pamiętać o siłach politycznych! Skasuję więc ten model obuwia - niech zostaną bose stópki i szpilki. Ale skąd się wzięły 4 konkurencje - chyba rzeczywiście jakieś zawirowanie w systemie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ - przedsmak inwazji kosmitów IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.05.01, 15:40 Gość portalu: efka napisał(a): >Konkurs na najzgrabniejsze zejście i wdzięczne wejście. Konkurs "na > schodach" miałby 4 konkurencje - na bosaka, na szpilkach, na platformie. Jak u Młynarskiego - a mnie się zbiera na śmiech, cholera, na płacz cholera ... to są te trzy elementy. Schody były robione pod kosmitów. Czuli się jak u siebie, wyprali mózg projektantowi, skurczywszy się do rozmiarów tubylców próbowali podrywać Ziemianki na kwiatki ale przyszedł Moulder i musieli spieprzać na tych swoich szczudłach na Plutona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p@wi Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: 156.17.52.* 25.05.01, 23:08 To co wyroznia nasze miasto to jedyne na swiecie schody w takcie dwa na jeden. Cieszmy sie i podskakujmy razem z nimi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 25.05.01, 23:30 to są jedyne schody,których nie umiem pokonać w sposób tradycyjny.zawsze po nich zbiegam...(w różnym tempie, w zależności od rodzaju okrycia stopy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karbol Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.01, 00:16 Gość portalu: marsha napisał(a): > to są jedyne schody,których nie umiem pokonać w sposób tradycyjny.zawsze po > nich zbiegam...(w różnym tempie, w zależności od rodzaju okrycia stopy) Marmurowe schody lubią, gdy się po nich zbiega po deszczu, niezależnie od okrycia stopy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rung Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 26.05.01, 00:28 Te schody to moje dzieciństwo. Pamiętam, jak pokonywałem je, czasami "na raz", czasami "na dwa", próbując zdążyć za trzymającym mnie za rękę tatusiem. I ten zapach koło baru "Kąsek"... A potem szliśmy do Feniksu, gdzie zawsze spodziewałem się (nadaremno) ujrzeć ruchome schody w akcji. (BTW czy ktoś pamięta, kiedy te schody działały?) W tych czasach tatuś koczował nocami pod PeDeTem, próbując nabyć telewizor, ja bawiłem się DDR-owską kolejką, a do miasta jeździliśmy w trzecim wagonie "dziesiątki", albo takim fajnym, drewnianym tramwajem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: choco Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.01, 12:54 Do Wędzonki -nie wiem czy kochał. Tak mnie wcięło, że jedyne co zdołałam wykrztusić to:'Ja pana też!' i uciekłam.O ja głupia!- żeby chociaż wziąć numer telefonu.Przecież takich wyznań nie słyszy się co dzień, a tym bardziej od tajemniczych nieznajomych!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: 156.24.231.* 26.05.01, 15:11 Gość portalu: choco napisał(a): > Do Wędzonki -nie wiem czy kochał. Tak mnie wcięło, że jedyne co zdołałam > wykrztusić to:'Ja pana też!' i uciekłam.O ja głupia!- żeby chociaż wziąć numer > telefonu.Przecież takich wyznań nie słyszy się co dzień, a tym bardziej od > tajemniczych nieznajomych!! Czyli nawet w milosci lepiej byc pragmatykiem niz romantykiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: choco Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.01, 17:18 No cóż, wygląda na to że tak.Zawsze jednak to zimna kalkulacja.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 26.05.01, 18:12 Gość portalu: wędzonka napisał(a): > Gość portalu: choco napisał(a): > > > Do Wędzonki -nie wiem czy kochał. Tak mnie wcięło, że jedyne co zdołałam > > wykrztusić to:'Ja pana też!' i uciekłam.O ja głupia!- żeby chociaż wziąć n > umer > > telefonu.Przecież takich wyznań nie słyszy się co dzień, a tym bardziej od > > > tajemniczych nieznajomych!! > miałam podobne zdarzenie na pl.Solnym-i także uciekłam,bo jeśli młody nieznajomy wręcza kwiat,to nie jest takie normalne w naszych pokręconych czasach... ale jakże miłe... gdzie ci mężczyźni...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: choco Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.01, 23:52 Wyginęli jak mamuty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: 156.24.231.* 27.05.01, 00:05 Gość portalu: choco napisał(a): > Wyginęli jak mamuty Nic nie rozumiem. To w koncu dawali Wam te kwiaty czy wygineli ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 27.05.01, 11:00 Gość portalu: wędzonka napisał(a): > Gość portalu: choco napisał(a): > > > Wyginęli jak mamuty > > > Nic nie rozumiem. To w koncu dawali Wam te kwiaty czy wygineli ? dali... i "wyginęłli"... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: 156.24.231.* 27.05.01, 00:10 Gość portalu: marsha napisał(a): > Gość portalu: wędzonka napisał(a): > > > Gość portalu: choco napisał(a): > > > > > Do Wędzonki -nie wiem czy kochał. Tak mnie wcięło, że jedyne co zdoła > łam > > > wykrztusić to:'Ja pana też!' i uciekłam.O ja głupia!- żeby chociaż wz > iąć n > > umer > > > telefonu.Przecież takich wyznań nie słyszy się co dzień, a tym bardzi > ej od > > > > > tajemniczych nieznajomych!! > > > > miałam podobne zdarzenie na pl.Solnym-i także uciekłam,bo jeśli młody nieznajom > y > wręcza kwiat,to nie jest takie normalne w naszych pokręconych czasach... > ale jakże miłe... > > gdzie ci mężczyźni...? Z tego co widze mezczyzni sa, tylko obiekty ich uwielbienia jakies nadplochliwe Gdzie te kobiety...? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: *.dtvk.tpnet.pl 27.05.01, 15:09 Mojego kolegę też jeden wycałował. Tylko nie było kwiatów. Szukają się do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: 156.24.231.* 27.05.01, 15:22 Gość portalu: hrabia napisał(a): > Mojego kolegę też jeden wycałował. Tylko nie było kwiatów. Szukają się do > dzisiaj. No wlasnie. Apel do kobiet! Jak ktos Wam wrecza kwiat na ulicy to nie traktujcie go od razu jak zbira. Bo jak nie to albo tacy wygina jak mamuty, albo z braku laku przerzuca sie na facetow :)) Odpowiedz Link Zgłoś
wrocadi Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ 27.05.01, 15:38 Zgadzam sie z przedmowca. Kobiety od razu dopatruja sie jakiegos podstepu...wymagaja spontanicznosci ale jak sie ktos odwazy to traktuja to jako jakas sztuczke...zapytanie czy moglibysmy porozmawiac? przewaznie konczy sie odwrotem ze strony kobiet ( jestem umowiona, nie mam czasu czy absurdalne mam chlopaka...) W takich warunkach zawieranie znajomosci jest prawieze nie mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: *.dtvk.tpnet.pl 27.05.01, 20:52 Wrocadi ! Przystojni nie mają tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: choco Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.01, 11:54 No cóż, takie gesty zdażają sie niezwykle rzadko, więc nie dziwota,że wzbudzają niepewność-ale apeluję:Panowie odwagi! - miłe słowo, uśmiech do nieznajomej...ech..można tylko pomarzyć.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.01, 12:06 Choco ! Marzenia to niepewna sprawa. Ich nadmiar prowadzi do nadpobudliwości uczuciowej. A stąd krok do... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: choco Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.01, 22:14 Ale jednak dobrze jest sobie pomarzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Re: sCHODY nA śWIdniCkiEJ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.11.01, 23:53 Ostatnio o nich była mowa ... Odpowiedz Link Zgłoś