Dodaj do ulubionych

To była katastrofa

21.02.06, 23:31
Może prokuratura przyjrzy sie teraz jakimi autobusami musza jeździc kierowcy PKSu i czym to grozi.
Zgłosiłem do sprawdzenia autobus pekaesu, którym moje dziecko jest dowozone do szkoły. Autobus miał niesprawne hamulce, wyciek oleju, nie miał badań technicznych. Prokuratura uznała, że skoro nie było wypadku, to nie ma oczym mówić, a to że autobus był niesprawny i ciągnał z oleju slad po jezdni za sobą to wcale nie znaczy że wypadek zdarzyłby sie na pewno.
Teraz nie wiadomo czy wsadzić kierowcę co jechał czy prokuratorkę co uznała, że takie autobusy moga sobie jeździć i dzieci wozić. Pytanie za pięc punktów: kogo posadzą?
A dzieci? Wynika z tego, że mamy sobie zrobic nowe, jakby co:((((((((((((((((((
Obserwuj wątek
    • Gość: Jazzik Re: To była katastrofa IP: 156.17.253.* 22.02.06, 10:05
      pana Ministra
    • tomek854 Re: To była katastrofa 22.02.06, 18:42
      Też bym nie był taki pochopny we wsadzaniu kierowcy - on mopże usłyszeć "jak się nie podoba, to wypie..j, znajdziemy takiego, co będzie pracował za 500 złotych na tym autobusie" i on wie, ze to prawda...

Ja myślę, ze trzeba by odpowiedzialnosc na wlasciciela bardziej przerzucac.

Bo jezeli jezdzi autobus bez dowodu rejestracyjnego i kierowcy sie zabierze prawo jazdy, to wlasciciel wcale nie musi naprawiac autobusu - moze zatrudnic nowego kierowce po prostu...
      • Gość: kot Re: To była katastrofa IP: *.eranet.pl 22.02.06, 21:21
        No ale prawo jest tak skonstruowane, że odpowiada kierowca.
        Sędziowie sa bezmyslni, trzymają się przepisów,
        bo tak jest im wygodniej. A życie jest bardziej skomplikowane,
        niż przewiduje to ustawa o ruchu drogowym.
        • robak_wroc Re: To była katastrofa 22.02.06, 23:10
          bledem jest zwalanie tutaj winy na kierowce. pracodawca moze miec to w dupie i
          taki autobus latami trzymac bez przegladow i napraw. kierowca bedzie bez przerwy
          zgarnial po lapach, a pracodawca bedzie mial to gdzies. gdyby wine za brak
          przegladu zrzucac na wlasciciela to juz by inna bajka byla.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka