lenka_13 26.02.06, 13:59 W pobliżu Wrocławia jest gdzieś Ferma Strusi - czy ktoś wie gdzie? Czy warto tam pojechać z 20 miesięcznym szkrabem? A jak jest z jajecznicą (cena)? Na ile osób wystarcza? A cena wydmuszki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
erinka Re: Ferma Strusi 01.03.06, 23:23 taka ferma jest na pewno na widawie, przy drodze na psary, ale dokladnie gdzie, to juz nie wiem, wiec ci nie pomoge Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_13 Re: Ferma Strusi 18.03.06, 19:10 A może także jakies gospodarstwo agro ,gdzie można z maluszkiem pogłaskać domowe zwierzątka , ponoć w okolicach Kiełczowa? Może ktoś wie gdzie to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
mammma1 Re: Ferma Strusi 19.03.06, 07:58 Tak, w Kielczowku jest Sielska Zagroda, bardzo fajne miejsce .Dla dzieci plac zabaw duzy i mini zoo, dla rodzicow mala knajpka, w ktorej mzoesz zjesc pyszna rybke, boisko do siatkowi. Ale dziala to raczej sezonowo, wiec pewnie jeszcze maja zamkniete. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_13 Re: Ferma Strusi 19.03.06, 19:58 mammma1 napisała: > Tak, w Kielczowku jest Sielska Zagroda, bardzo fajne miejsce .Dla dzieci plac > zabaw duzy i mini zoo, dla rodzicow mala knajpka, w ktorej mzoesz zjesc pyszna > rybke, boisko do siatkowi. Ale dziala to raczej sezonowo, wiec pewnie jeszcze > maja zamkniete. A jak dojechać do tego Kiełczówka? Może wiesz coś więcej. Jechałabym od mostu Warszawskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mammma1 Re: Ferma Strusi 20.03.06, 07:35 Mijasz korone, ten zjazd na korone przy stacji amsz po prawej stronie i za jakis czas bedzie zjazd po prawej na Psie Pole, zjezdzasz, jedziesz kawalek i za kosciolem skrecasz w prawo i jedziesz, jedziesz i jedzisz, caly zcas prosto az dojezdzasz do rozwidlenia i tam widzisz juz drogowskaaz na sielska zagrode, ktory mowi,z e trzeba jechac w prawo, wiec skrecasz, jedziesz jeszcze kawalek i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_13 Dziękuję 20.03.06, 21:31 Dziękuję za jasny drogowskaz :-) A WIOSNY nie widać !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_13 Może jednak ktoś wie gdzie jest ta Ferma Strusi 05.04.06, 10:02 niedaleko Wrocławia? Z góry dzięki za podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak ??? 05.04.06, 10:59 powyżej dziękujesz za jasny drogowskaz i znów pytasz o ferme strusi? o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_13 Re: ??? 05.04.06, 12:38 b.bujak napisała: > powyżej dziękujesz za jasny drogowskaz i znów pytasz o ferme strusi? > o co chodzi? > Poprzednie dziękuję było za Sielską Dolinę A Fermy dalej nie namierzyłam - stąd pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: ??? 05.04.06, 14:03 a to przepraszam, myslalam, ze tam własnie są strusie.... wiem, ze sa w miejscowości Lubachów - tylko jest to niezbyt blisko Wrocławia - w okolicach Wałbrzycha; jeśli jesteś zainteresowana, to dam Ci namiary; niestety nie wiem nic na temat jaj strusich, bo nie jadłam, nie pytałam Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_13 Jeżeli masz jakieś namiary to proszę :-) 05.04.06, 14:32 Cieplutko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Jeżeli masz jakieś namiary to proszę :-) 05.04.06, 15:45 wysyłam Ci mapke, zobacz sobie, gdzie ten Lubachow jest: www.sudety.it/index/miejscowosci/ID,245 jak znajde wiecej informacji, to napisze, bo w tej chwili nie pamietam nawet nazwy; u nas sie mówi na to potocznie "struśnik" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hawah Re: Ferma Strusi 22.03.06, 11:00 Sielską Zagrodę można pooglądać tu: www.sielska-zagroda.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_13 Ogromne dzięki :-) 25.03.06, 23:48 A ja szukałam i nie namierzylam. Muszę się jeszcze dużo nauczyć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Glinice 23.08.06, 12:10 wiem, ze to stary wątek... ale właśnie dostałam przewodnik Pascala dla podróżujacych z dziecmi - jest tu wzmianka o fermie strusi w Glinicach ( okolice Sobótki ): cytuje z przewodnika ( bo sama jeszcze tam nie byłam ): Glinice 28, tel. 0713161325 bilet 2 zl, ulgowy 1 zl jajo ok 35-40 zl, wydmuszka ok. 30 zl, pisanka 70-80 zl nie wolno karmic ptakow, ani dotykac pozdrawiam lenka - napisz, czy byłas tam i jak wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_13 Re: Glinice 23.08.06, 14:15 Niestety jeszcze tam nie dotarliśmy. Ale dzięki za wklejkę , może uda nam się to zaplanować na ten zbliżejący się weekend :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_13 Ja znalazłam jeszcze takie info 23.08.06, 14:17 Może komuś się jeszcze przyda :-) www.travelpolska.pl/content/view/2105/87/ Robię postępy w przeszukiwaniu internetu :-D Odpowiedz Link Zgłoś