Dodaj do ulubionych

Wrocław promuje się na billboardach w Berlinie

26.02.06, 20:52
Beznadziejny ten billboard.Artysta nie mógł sie postarać o coś bardziej
wysublimowanego??
Obserwuj wątek
    • jodko1 Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini 26.02.06, 21:07
      nie kumam o co chodzi w tym billboardzie ???

a poza tym co to jest za mega ... skoro ma 9 m2, w Polsce zwykły billboard bez
      mega ma 12 m2.

Tylko czy wrocław to miasto z imprezami dla młodych ludzi ??
      • Gość: manwe Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.02.06, 21:23
        ten plakat jest okropny. moze niemcybeda mieli z nim inne skojarzenia, ale mi
        przywodzi on na mysl raczej imprezy spod znaku remizy strazackiej. zamiast
        pokazac sie jako nowoczesne radosne miasto prezentujemy sie jako zalosny
        glupkowaty zascianek!
        co sie stalo z imho niezwykle udana seria "wroclaw the meeting point" ?!
        • no.nie.gadaj Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini 26.02.06, 21:44
          no wlasnie.Mnie zawsze dziwiło to, że my naprawde nie potrafimy do cholery
          wykorzystać swoich atutów. Choć i tak jest o niebo lepiej.Jeszcze parę lat temu
          ciągle męczyliśmy zachód naszą cepeliadą.Wracając do tematu, czy nie może się
          wrocławam promować w berlinie tak, jak promuje się w polskich miastach??
          • Gość: wtl Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.kom / *.os1.kn.pl 26.02.06, 22:25
            Nie zgadzam sie z Toba. Mysle,ze Wrocław nie moze sie promowac w Niemczech tak
            jak w Polsce, bo tu jestesmy juz rozpoznawalni i mozemy skupic sie na
            szczegolach, a tam walczymy o umiejscownienie sie w swiadomosci Berlinczyka.
            Zadnym bilbordem pokazujacym piekne obrazki nie zachecimy Niemcow bo u nich
            wisza obrazki z miejsc z calego swiata. Musimy ich zaintrygowac, zeby sami
            poszukali o co chodzi, co to jest? Ani Poznan ani Krakow (choc tu bylo lepiej)
            nie odniosl sukcesu ze swoimi bilbordami, wiec moze sprobowac czegos nowego.
          • pigiwkosmosie Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini 27.02.06, 10:19
            widac ze plakat powstal za 5/12
            jedyne co lansuje to nieudolnosc biura promocji miasta
            ktore werbuje ludzi niekoniecznie na promowaniu sie znajacych
            wszystko jak zwykle przypadkowe
            byle jakie
            bez pomyslu
            zenada

• kaban86 Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini 09.03.06, 12:36
            Tragedia,wstyd i zaprzepaszczona szansa, beda z nas polewac raczek a nie
            przyjezdzac. pzodrawiam pana artyste ktory odwazyl dac temu przedsiewzieciu
            wlasna twarz.
        • Gość: | Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 22:11
          > ten plakat jest okropny. moze niemcybeda mieli z nim inne skojarzenia, ale mi
          > przywodzi on na mysl raczej imprezy spod znaku remizy strazackiej.

coz, taki target. mlodzi czytelnicy bilda, milosnicy krasnali ogrodowych (slynne
          nimieckie poczucie estetyki). mi tez sie ten plakat nie podoba, podobnie jak typ
          turystow, wsrod ktorych ma on wroclaw promowac, ale pecunia non olet. a na
          bardziej dochodowych turystow musimy niestety poczekac, na razie jestesmy zbyt
          tani i bogaci sie nas boja... jeszcze pare lat...
      • Gość: xegar Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.kropka.net / *.wroclaw.mm.pl 26.02.06, 23:43
        jodko1 napisał:

> nie kumam o co chodzi w tym billboardzie ???

Mnie się też nie podoba. Jeżeli autor jest znawcą duszy niemieckiej, to muszę mu
        wierzyć na słowo. Chociaż nie do końca... To tło przypominające kolorowane
        widokówki z czasów, kiedy Wrocław był niemiecki, ten czarny wąsik, niby
        powiększony, ale razem z resztą twarzy przypomina pewnego dobrze wszystkim
        znanego Niemca, który odwiedził Wrocław w 1938... Bęben z daleka przypomina
        odznakę z jakiegoś filmu z Hansem Klossem. Całość więc nawiązuje chyba do czasów
        dobrze się Niemcom kojarzących, choć mnie z daleka przypomina raczej reklamówkę
        Radia Maryja o zmienionej kolorystyce. No i te instrumenty dęte blaszane, nie
        mają nic z Wrocławiem wspólnego. Czyżby ktoś kogoś robił w trąbę?

Xe.
      • Gość: em Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.fampa.clk.net / *.jgora.dialog.net.pl 27.02.06, 09:14
        Ten billboard trafi do... NIKOGO! Poza panem artystą w ogóle nie widac tam
        Wrocławia, fragmencik ratusza nikomu spoza Wrocławia nic nie powie.
        Nadmienię, że w Berlinie używa się języka niemieckiego, zaś "enjoy" jest słowem
        angielskim. "Wrocław" Berlińczykom też niewiele powie - oni znają to miasto pod
        nazwą "Breslau". Efekt tego plakatu będzie taki, jakbyśmy we Wrocławiu
        porozwieszali plakaty z hasłem "Freu dich mit Baile atha Claith": ani po
        polsku, a i nazwa Dublina w tej formia raczej mało w Polsce znana... Para
        poszła w gwizdek.
      • Gość: Ewcia Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.chem.uni.wroc.pl 27.02.06, 17:40
        rzeczywiście jaiś taki bardziej odstraszający niż
        przyciągający............szkoda ze na takie cosik brzydkeigo poszła kaska z
        naszego miasta.
      • vratislaviak Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini 04.03.06, 17:21
        przyjadą największe bakacze z Berlina po zobaczeniu tego plakatu
        dla mnie Bomba śmieszny pomysł
    • Gość: lolo Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 26.02.06, 22:06
      Billboard zupełnie nie przyciąga, nie ma jakiejkolwiek informacji np. o stronie
      internetowej. Dno a szkoda, bo okazja do promocji calkiem niezla.
      • Gość: lolo Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 26.02.06, 22:14
        o sorry... adres jest
        • Gość: josip Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 22:41
          Plakat...po ktoryms razie zaczynam dostrzegac w nim cos. Cos ciekawego.
          • Gość: lolo nie jest zly... IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 26.02.06, 22:43
            w sumie ja tez... powiekszylem go sobie na caly ekran. Jest dosc sympatyczny.
            Te kolory takie jak po "kwasie" ;)
            No i moze podpasowac pod Niemcow :-/ jaki "target" - taki plakat.
            • yellowsubmarine1 Re: nie jest zly... 26.02.06, 22:54
              www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=7497847&postcount=260
              • yellowsubmarine1 Re: nie jest zly... 26.02.06, 22:56
                Ciekawe co w innych maistach o nim mysla? Jezeli sa tu ludzie z innych miast to
                dajcie glos.
                • no.nie.gadaj Re: nie jest zly... 26.02.06, 23:14
                  A może ktoś z Was ma znajomych Niemców, berlińczyków? Może oni się wypowiedzą na
                  tym forum, czy ten plakacik,sorry,billboard trafił w ich serca...;)
                  • yellowsubmarine1 Re: nie jest zly... 26.02.06, 23:29
                    Ale nie polakow-niemcow, ale prawdziwych niemcow. A najlepiej zeby nie mieli
                    stycznosci z Wroclawiem i nic o nim nie wiedzieli. :):)
          • Gość: SAR Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.06, 08:50
            Teraz powinniśmy dokładnie liczyć Niemców z Berlina czy jest ich więcej... Jak
            do tej pory chyliłem czoła oglądając materialy reklamowe naszego miasta, seria
            meeting place jest świetna. Zachodzę w głowę dlaczego jakieś jarmarkowe mazidło
            zostało u naszych zachodnich sąsiadów powieszone - może jest to celowe
            działanie? Pawełku R. prosimy o wyjaśnienie!
    • Gość: par Enjoy - czy to jest po niemiecku? IP: *.e-wro.net.pl 26.02.06, 22:48
      Może się nie znam ale ten plakat jest beznadziejny i nie podoba mi się.

Zapytam jeszcze z ciekawości (nie znam niemieckiego). Czy Enjoy to jest po
      niemiecku?
      • Gość: par Re: Enjoy - czy to jest po niemiecku? IP: *.e-wro.net.pl 26.02.06, 22:59
        Sprawdzałem. To jest po angielsku. To tak jakby Moskwa reklamowała się we
        Wrocławiu po czesku. Brawo!
        • yellowsubmarine1 Re: Enjoy - czy to jest po niemiecku? 26.02.06, 22:59
          To tez jest po niemiecku.
          • Gość: par Re: Enjoy - czy to jest po niemiecku? IP: *.e-wro.net.pl 26.02.06, 23:00
            No to I'm sorry! :)
            • no.nie.gadaj Re: Enjoy - czy to jest po niemiecku? 26.02.06, 23:09
              Wiesz,Ordnung muss sein!! ;)
    • Gość: diam7 Re: czy to aby Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.06, 05:48
      to nie Wrocław się promuje a Breslau.Zdjęcie budynków zrobione jest przed
      1939r. Po lewej stronie widać,gdzie XVIIIw. znajdowała się waga główna a
      pózniej pomnik Cesarza.Otórz widać część cokołu tego pomnika.Pomysł
      odważny ,ale czy dobry ???
      • Gość: erni Re: czy to aby Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 08:17
        >1939r. Po lewej stronie widać,gdzie XVIIIw. znajdowała się waga główna a
        >pózniej pomnik Cesarza

Na zdjęciu widać kawałek lodowiska.
    • Gość: Muniek Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 06:54
      Oczom nie wierzę... Kto wybrał tem plakat? Paskudztwo, paskudztwo i jescze raz
      paskudztwo. Fatalny w sensie marketingowym i artystycznym.
    • Gość: czepialska Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.06, 07:11
      No to zmarnowali szansę. Szkoda.
      Tak na marginesie co ma oznaczać ten plakat? Ktoś wie?
      Milczeniem pominąć wypada fakt poziomu artystyczno-wizualnego
      wspomnianego "dzieła". Kto to zatwierdził??? Ludzie, przecież nawet nazwa
      stopny internetowej miasta jest nieczytelna! Miasto klownów! Tylko tak mogę to
      skomentować!
    • Gość: Podatnik Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.06, 08:12
      Ale szajs. Znowu jakiś kumpel władz miasta dostał moją frosę.
      • Gość: Azja Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.um.wroc.pl / *.um.wroc.pl 27.02.06, 08:56
        Ciekawe że Darek Orwat to kumpel władz miasta co za bzdura!!!!!
        Może byś tak poszedł do BWA Awangardy i zobaczył wystawę.... Swoją drogą jak
        masz problem to przyjdx do Biura Promocji i coś zaproponój a nie narzekaj!!!!!!!
        2. Nie oglądałeś filmów Pytona,.. Różowa Pantera...
        • Gość: Podatnik Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.06, 09:28
          Zobaczyć wystawę faceta, który zrobił taką kiłę? ICKJ? A z tym "zaproponuj" to
          wyskoczyłeś bardzo typowo: jak nie umiesz zrobić kaczki w pomarańczach, to żryj
          przypalone, przesolone mielone i nie waż się mówić, że są niedobre.
          • Gość: erni Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 09:38
            Kiła to są twoje prostackie i chamskie wypowiedzi.
            • Gość: Podatnik Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.06, 09:57
              Bo ja jestem prosty człowiek i jak widzę, że się marnuje moje pieniądze na
              czyjeś żenujące pomysły, to mnie to denerwuje.
              • Gość: erni Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 10:05
                Rozumiem. Ale takie sa czasy że bez marketingu nikt nie da rady, ani firma ani
                miasto, ani nawet państwo. Zyjemy w świecie wolnej konkurencji czy tez
                globalizmu jak kto woli. Bez reklamy nie pojedziesz. A reklamuja się wszyscy
                tak więc trzeba już cuda i dziwactwa wymyślać aby się wyróżniać. Takie czasy.
                • Gość: Podatnik Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.06, 10:40
                  Widziałem różne reklamy miast i żadna nie była tak pokraczna, nieudana, a co
                  najgorsze - zrobiona na niestaranne odpieprz się.
        • Gość: zaciekawa azja Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: 194.80.209.* 01.03.06, 12:37
          no azja a nie ???? wcale nie jest kumplem, nikomu tez nie jest znany
          a do monty pythonow ma sie ten plakat nijak

jest tak z dupy ze slow brakuje. jakbym byl we wroclawiu to poszedlbym do wspomnianego przez
          ciebie biura.

masakra, masakra, masarka i marnosc. nikt, na bank, nikt nie pomyslal, zeby zrobic jakies badanie i
          dobrze wcelowac, tylko na pale. najebali sie i wyszlo kupsko, brawo

jak to orwat zrobil to juz go nie lubie
      • Gość: Maja Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.um.wroc.pl / *.um.wroc.pl 27.02.06, 09:03
        Według mnie to robienie kolejnego sliczniutkiego plakaciku jak całe mrowie nas
        otacza a to jest coś innego i totalnie zwariowanego. Kolory kiczowate jak
        cwerki niemieckie i o to chodzi. Coś co sie rzuca w oczy i niepozwala przejśc
        obojętnie i OK. grzeczne kampanie macie w Polsce na codziń . Bez polotu jak od
        szablomnu robione tak samo....
        • gripweed Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini 27.02.06, 09:11
          Świetne! Brawo dla Biura Promocji za odwagę! Wybrać dzieło Orawta, to
          opowiedzieć się za nieszablonowym myśleniem, brak zgody na ponuractwo i
          postawienie na niezależny, wolny od stereotypów odbiór.
          Darek jest dadaistą, więc nie szukajcie w tym logiki. Sens i przekaz jest tu
          poza myśleniem, poza słowami.
          Wreszcie coś, co pasuje do tego miasta:)
          • Gość: chyba Orwata Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.ipt.aol.com 27.02.06, 09:22
            chyba Orwata
          • Gość: chyba Orwata Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.ipt.aol.com 27.02.06, 09:22
            chyba Orwata
            • gripweed Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini 27.02.06, 09:25
              Sorry Darek, sorry!
              Orwat na prezydenta!
            • Gość: erni Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 09:25
              Plakat jest świetny bo jet inny. Każdy przystaje i zastanawia się o co w tym
              chodzi. Tak więc spełnia swoja funkcę doskonale. O czym świadczy także ta
              dyskusja na forum. Nie można przejśc obok niego obojętnie.
              • Gość: SAR Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.06, 10:02
                Jasne, Berlińczyk stanie przed plakatem jadąc do Aldika na zakupy i się
                zastanawiać będzie co to za cyrk? Przestańcie ludzie kochani, pomysł jest może
                odważny ale co komu po odwadze jak efekt będzie żaden. Poza tym jako
                mieszkaniec tego miasta stwierdzam - to nie moja estetyka, jak widzę na forum
                nie jestem w tym odosobniony. Wiem, że pomysł jest ważny w tego typu kampaniach
                ale to zupełnie inna jakość. Może przykład brać z krakowa - tam postawili na
                kuchnie i imprezowanie. ten bilbord z poduszkami jest świetny, rzekł bym bardzo
                wrocławski...
              • Gość: darek_w1 Reklama domu wariatów IP: *.lan.pop.pl 27.02.06, 10:10
                > Plakat jest świetny bo jet inny. Każdy przystaje i zastanawia się o co w tym
                > chodzi.

Na pewno się zastanawia. I dochodzi do wniosku, że Wrocław to miasto świrów.
                Mogę sobie wyobrazić lepszy sposób reklamowania naszego miasta.

• Gość: zaciekawy Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: 194.80.209.* 01.03.06, 12:40
                pewnie - mogli palnac kulke na srodku i tez by sie ludzie zastanawiali i byloby to bardziej widoczne

bzdura
    • Gość: marco-van-basten Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.media4.pl 27.02.06, 10:09
      plakat taki sobie
      ale i tak lepszy niz poznanski pączek
      ;)
    • mirjam74 Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini 27.02.06, 10:30
      Lepszy znacznie, nie powtazalnie lepszy!!!
      Miasto swirów.. Jak najbardziej/. Miasto które jednoczy wszystkich, jest
      otwarte i wesołe. Możesz byc soba i sie nie wstydzić, a przy okazji dobrze
      bawić. Jest kolorowe......
      To takie tudne, zobaczyć o co chodzi??
      • Gość: Podatnik Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.06, 10:38
        Co jest kolorowe? Ten plakat? Szarozielone tło i pajace w mundurkach z
        amerykańskiej celi śmierci? No niby tak, formalnie rzecz biorąc to też są kolory.
    • hugobenn Darek Orwat 27.02.06, 10:38
      No w koncu ktos pomyslal, zeby nasze miasto bylo promowane zgodnie z dusza i
      charakterem miejsca. Plakat jak zreszta cala tworczosc Darka przywoluje usmiech
      na twarzy - orryginalny artysta potrafi w sposob nie szablonowy przywolac
      usmiech na twarzy w sposob prosty nie tylko naszych rodzimych odbiorcow ale
      takze i osoby z poza polski ( wiem, bo widzialem spontaniczne reakcje
      "zagraniczniakow" na jego radosna tworczosc w klubie firlej) - Plakat w
      klimacie oddajacy pozytywny nastroj jaki panuje w miescie - przyciaga wzrok i na
      pewno bedziemy sie roznic promocyjnie od nadetej warszawki i sztywnego krakowa...
      • Gość: jaś Re: Darek Orwat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 10:58
        mnie się podoba,jest śmieszny i chyba o to chodziło,
      • Gość: Podatnik Re: Darek Orwat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.06, 11:15
        Chłopaki, jak rozumiem, że Darek jest kuuul ziomal i pewnie fajnie się z nim
        jara blanty i obala browary, ale to go nie tłumaczy z tak nędznej chałtury.
        • Gość: wow Re: Darek Orwat IP: 62.87.132.* 27.02.06, 11:18
          A Ty Podatnik co tak zaciekle atakujesz kazdego komu sie to podoba. Po co te
          personalne wycieczki? Masz jakis interes w atakowaniu kazdego komu sie to
          podoba? Z LPR jestes, czy co? Nie podoba Ci sie i ok, nikt Cie nie atakuje.
      • tomek854 Re: Darek Orwat 27.02.06, 16:29
        > No w koncu ktos pomyslal, zeby nasze miasto bylo promowane zgodnie z dusza i
        > charakterem miejsca.

Jezeli to ma oddawać duszę i charakter miejsca, to ja chyba ćwierć wieku mieszkam w jakimś innym miejscu...

Plakat jest mdły, trąci amatorszczyzną (ten fragment lodowiska - już miasto nie ma na składzie ładnego zdjęcia rynku) buro - rdzawe kolory... Po za tym na tym plakacie nie widać miasta, Widać głównie pana Orwata we wdzianku anty-ptasia-grypa.

Zupelnie mi się nie podoba.

A seria z krasnalem? Miałem koszulkę z krasnalem w Szkocji, wszystkim się podobała. Co więcej pomarańczowa alternartywa i krasnale są tam znane!!! Dlaczego nie krasnal - the meeting place?
        • Gość: trele Re: Darek Orwat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 23:05
          no a czy to nie jest prawdziwa pomaranczowa alternatywa, a nie ta
          skomercjalizowana ktora juz Wroclaw dawno sprzedal w celach marketingowych?
    • Gość: aaa Co to za stroje? Billboard jest slaby. IP: *.wroclaw.mm.pl 27.02.06, 11:14
      Co to za stroje? Billboard jest slaby.
    • Gość: aaa Co to za stroje? Billboard jest slaby. IP: *.wroclaw.mm.pl 27.02.06, 11:14
      Co to za stroje? Billboard jest slaby.
      • Gość: dudi Re: Co to za stroje? Billboard jest slaby. IP: 212.127.78.* 27.02.06, 11:32
        plakat powinien być oryginalny i niesztampowy,
        niestety ten jest po prostu słaby
        pomysł mógłby być ,ale realizacja jest po prostu słaba
        zdjęcie w tle nie przedstawia nic zachęcającego jest słabe technicznie
        i przede wszystkim kolorystycznie
        większość plakatu zajmuje bez sensu NIEBO, powinny tam być widoczne
        zagęszczone szczyty kamieniczek lub wież kościelnych
        coś co pokazuje MIASTO a nie pustą przestrzeń
        porażka
        • Gość: dgn Re: Co to za stroje? Billboard jest slaby. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 18:19
          to jest farsa. kto zrobil to? grafik? niech poprosza o to geta stankiewicza
          albo pierwszego z rzedu studenta asp a nie debila co robi tak chlam. gotuje sie
          we mnie. totalny camp albo beznadzieja.
    • Gość: Przemo Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.e-wro.net.pl 27.02.06, 11:48
      Zgadzam sie ze jest beznadziejny...ja go nie odczytuje jako "enjoy" a jako "sad". Zamiast pokazac mlodych, usmiechnietych ludzi. Wesołe dziewczyny, radosnych chłopaków, a nie jakiegos gościa z wąchem. Teraz wszyscy berlinczycy bedą myśleć, że wszyscy wrocławianie chodzą w wąsach. HMMM

pozdrawiam artyste za "wspanialy pomysł"
      • mirjam74 Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini 27.02.06, 14:02
        No tak dziewczynki, chłopcy czyli standart plakat jak każdy inny, BRAWO !!!!!
        Czyli generalnie poco się wyróżniać najlepeij szblonowo.
        Aż przykro to czytać, niestety.
        Widac ludzie z szarych blokowisk lubią fdalej szaro buro i ponuro
        • Gość: Podatnik Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.06, 14:18
          Bo trzeba cokolwiek wiedzieć o reklamowaniu, a nie brać ziomala, bo fajne grafy
          wrzuca i nosi wąsy. Reklama tego rodzaju to nie jest konkurs awangardy, tylko
          coś skierowanego do przeciętnych Niemców (albo nawet i niemieckich emerytów, bo
          to oni głównie napędzają turystykę). A przeciętny Niemiec jest raczej
          konserwatywny i woli dosłowność (wystarczy popatrzeć na ich własne reklamy). Co
          więcej, nie wie, co to znaczy to jakieś "Enjoy Wrocław". Pewnie tak się nazywa
          ten jakiś facet, który jest na plakacie, ale kto to? Szansa na to, że będzie
          chciał sprawdzić, jest mała. Szansa na to, że zapamięta adres WWW - jeszcze
          mniejsza. Ludzie ciężko zapamiętują takie egzotyki.
          To jest po prostu amatorszczyzna i wyrzucone publiczne pieniądze.
          • mirjam74 Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini 27.02.06, 14:32
            Tak sie składa że wiem "co nie co" o reklamie.
            Do niemcow emerytów... nie wystarczy ci już tego?? Oni co roku będą o to sie
            nie martw...v co do berlińczyków bo tu jest kampania to akurat oni nie sa
            konserwatywni, Berlin jest jak New York. Wim .. byłam w obu miejscach nie jeden
            raz.
            A i nie publiczne pieniżadze sorki ale nie. Nie płacisz za to nawet jako
            podatnik!!!!!
            • Gość: jaś Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 14:39
              racja mirjam,mnie się ten plakat wydaje świeży i zabawny,
              • Gość: Podatnik Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.06, 14:56
                Zabawny może się wydawać, ludzie w końcu smieją się nawet z Benny Hilla i
                Marcina Dańca, ale zupełnie czym innym jest bycie zabawnym plakatem, a czym
                innym bycie skuteczną reklamą.
            • Gość: Podatnik Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.06, 14:42
              Nie publiczne pieniądze? A to ciekawe. To z czego to jest finansowane? Z tacy
              Gulbinowicza?
              A tym rzekomym "Niu Yorkiem" (nawet jeżeli naprawdę tam byłaś) to i tak nie
              ratujesz sytuacji. To, że w mieście jest dwa procent ludzi z irokezami więcej,
              niż przeciętnie, to się rzuca w oczy, ale wcale nie wpływa na skuteczność
              reklam. W dalszym ciągu trzeba je mieć wycelowane w ogół, a nie w co bardziej
              krzykliwe subkulturki.
              • mirjam74 Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini 27.02.06, 14:57
                Zaczyna mnie to mączyuć. Poczytaj o tym w gazecie czy z czapy cytujesz????????
                Funduje nam to BERLIN!!!!!!! Slonko a nie za twoje pieniądze!!!!!!!!
                Jak coś komentujesz to się lepeij rozeznaj w temacie!!!!!!!!!! Krytykuj jak
                bedziesz coś rozumiał..A jako znawca reklamy, hmm proponuje zrob plakat i
                wpadnij do biura Promocji miasta i zaproponuj coś kreatywnego, nowego nie
                podobnego do tego co wisi na mieście. Tak aby nie przypominało to reklamy
                telefonów komórkowych, żarcia w hipermarketach czy podstawek na piwo.!
                • Gość: Podatnik Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.06, 15:19
                  Berlin zafundował Wrocławiowi reklamę, a Wrocław to między innymi ja. Reklama
                  zostałą zmarnowana nieudacznym plakatem. Czyli zmarnowali moje pieniądze.
                  I czemu zaraz reklama ma być nowa, kreatywna i do niczego nie podobna? Reklama
                  ma być skuteczna. Nowość i kreatywność nawet w sztuce już dawno jest uznana za
                  marny wyznacznik czegoś dobrego. A w przemyśle reklamowym to już absolutnie.
                  Owszem, są kampanie niekonwencjonalne, ale one nie dlatego są dobre, bo są inne,
                  tylko dlatego, że są trafione. Ten plakat trafia to jakiejś nikłej grupki
                  przesiedlonej do Berlina z Amsterdamu za nadmierne palenie trawy, a to stanowczo
                  za mały target, żeby się to opłacało.
                  • mirjam74 Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini 27.02.06, 15:45
                    Drogi Podatniku, a kto tobie płaci że tyle czasu marnujesz na listach
                    dyskusyjnych?
                    Dudi.. Twoja wypowiedź mi się podoba, jest zwięzła, nie obarża nikogo, i z
                    klasą.
                    Szkoda ze drogi podatnik nie chodzi na wystawy wrocławskie, anie do BWA
                    Awangarda, dla przypomnienia mieści się na ulicy Wita Swosza .. BWA to galerie
                    załego kraju i nie wystawiaja amatorów. Ciekawe czy wogle raczył swoją
                    obecnością np. galerie Miejska, Galerię Entropia.....?
                  • mirjam74 Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini 27.02.06, 15:56
                    1. Drogi Podatniku kto Ci płaci za siedzenie na forum
                    2. Podoba mi sie osoba odpowiadająca w tytule "Droga mirjam :) odpowiedź z klasa
                    3. Drogi POdatniku (poraz drugi) czy odwiedza Pan czasami albo w ogóle galerie
                    Wroclawia . czy był Pan kiedys w BWA awangarda (dla przypomnienia mieści sie na
                    ul. Wita Stwosza) lub Galerii Miejskiej, galerii Entropia... Co kolwiek ze
                    sztuka związanego. Dodam że Bawa to siec galerii w całej Polsce i tam nie
                    wystawiaja się amatorzy...
                    Czy widzał pan cokolwiek innego niz reklamy w prasie, reklamy piwa proszku do
                    prania, kawy??
                    • tomek854 Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini 27.02.06, 16:33
                      1. W odróznieniu od twórców tej reklamy drogi podatnik nie siedzi na forum na pewno za pieniądze które my wszyscy (jako Wrocławianie) dostaliśmy od Berlina
                      3. Ja byłem. Większość z tego, co tam jest nie podoba mi się. Oczywiście, to jest wygoda współczesnej sztuki. Kiedyś jak się nie podobał obraz, to się mówiło, że malarz kiepski. Dziś się mówi, ze publiczność za głupia ;-)
              • mirjam74 Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini 27.02.06, 15:02
                A i jeszcze coś niemam najmniejszego zamiaru opowiadać i bronic się przed
                słowem "Rzekomo" bo słów mi barak. a najbarciej przykre jest to że ktos wypluwa
                z siebie słowa z klawiatury nie wiedzą najwyraźniej nic o projekcie!!!!
                Berlin no cóz jedx może raz jeszcze i tak do upadłego to może zobaczysz ilu tam
                jest niemców rodowitych.
                Jak łazisz tylko po głównek typu KUDAm .. no to biegaj w każdym mieście jedynie
                porynko .. napewno poznasz charakter miasta . Smutne
                • Gość: dudi szanowny(a) mirjam IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 27.02.06, 15:23
                  problem nie jest w awangardowości tego bilbordu, ale właśnie w jego
                  nijakości ,jest bardzo zły od strony WARSZTATOWEJ
                  poziom wykonania jest wprost żenujący
                  nie wystarczy być "awangardowym" ,trzeba jeszcze coś umieć
                  obawiam się ,że Niemcy widząc ten bilboard utrwalą sobie stereotyp
                  o Polakach jako nieudacznikach i niechlujach, którzy może jakieś tam
                  pomysły mają ale nie umieją ich wprowadzi w życie
                  • Gość: marco-van-basten Re: szanowny(a) mirjam IP: *.media4.pl 27.02.06, 15:27
                    po zastanowienu stwierdzam ze jest ok
                    -
                    nie ma przyciagac strych niemiaszkow tylko mlodych ludzi na imprezę na weekend
                    pomysl jest niebanalny i mysle ze wypali
                    • Gość: smok Re: szanowny(a) mirjam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 15:59
                      jedno jest pewne zwraca uwagę i budzi kontrowersje...a czyż to nie najlepsza
                      reklama? najważniejsze jest pozytywny a szczegóły techniczne i tak nie warto sie
                      już spierać...
                      • Gość: Podatnik Re: szanowny(a) mirjam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.02.06, 08:20
                        Nie, to nie jest najlepsza reklama. Reklama nie jest od budzenia kontrowersji,
                        tylko od poinformowania klienta o towarze. A ta nie informuje. Nie tylko
                        wizualnie nie pokazuje, o co chodzi (jakaś orkiestra? pewnie koncert będzie?),
                        ale nawet nie podaje nazwy tego towaru, (Wrocław? Co to może znaczyć i w jakim
                        to języku?).
          • Gość: TOMEK POLECH Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.wroclaw.mm.pl 27.02.06, 17:06
            kolego drogi.współczucie dla twej sienkiewiczowskiej estetyki.z takimi
            artystami jak TY moglibysmy reaktywowac KRAJ RAD.uważaj prosze aby nie wypadły
            Ci z kieszeni pokserowane wizytówki
    • dekar Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini 27.02.06, 15:36
      Ten plakat jest po prostu brzydki. Może i ma wyraz artystyczny, ale dla
      przeciętnego przechodnia kojarzy się jednoznacznie negatywnie. Skoro to mają
      być billboardy na ulicach może należałoby przygotować coś bardziej strawnego?
      • mirjam74 Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini 27.02.06, 15:58
        . Drogi Podatniku kto Ci płaci za siedzenie na forum
        2. Podoba mi sie osoba odpowiadająca w tytule "Droga mirjam :) odpowiedź z klasa
        3. Drogi POdatniku (poraz drugi) czy odwiedza Pan czasami albo w ogóle galerie
        Wroclawia . czy był Pan kiedys w BWA awangarda (dla przypomnienia mieści sie na
        ul. Wita Stwosza) lub Galerii Miejskiej, galerii Entropia... Co kolwiek ze
        sztuka związanego. Dodam że Bawa to siec galerii w całej Polsce i tam nie
        wystawiaja się amatorzy...
        Czy widzał pan cokolwiek innego niz reklamy w prasie, reklamy piwa proszku do
        prania, kawy??
    • arturpio horror 27.02.06, 15:42
      co za horror? kto to wymyslil? to nie Wroclaw!

do tego, jesli w Berlinie, to dlaczego po angielsku a nie po niemiecku?

KTO TO ROBI?
    • nevermore1 Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini 27.02.06, 16:31
    • Gość: iXi Projekt jest fatalny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.06, 16:41
      Uważam, że projekt billboardu jest fatalny. Nawet nie ze zględu na walory
      artystyczne, ale ze względu na to, że W OGÓLE nie kojarzy się z wrocławiem.
      Zrobiłem mały test i pokazałem to coś kilku osobom - zarówno z wrocławia jak i
      spoza niego.

I co się okazało?

NIKT nie skojarzył tego z miastem. Większość myślała, że to jakiś koncert, a
      tylko Wrocławianie pomyśleli, że może chodzi o jakąś wystawę Orwata.

I tu pojawia się moje pytanie: Czy ktoś pomyślał i wydał głupie 2 - 5 tysięcy
      Euro (no może trochę więcej) na zorganizowanie porządnego badania focusowego na
      grupie docelowej?

Gdyby miasto miało płacić za tą kampanię, kosztowała by ona znacznie więcej.
      Więc może pora przestać głupio oszczędzać? Biednego nie stać na rzeczy tanie.

Aha i jeszcze jedno - w jakim języku ottwiera się strona www.wroclaw.pl? Może
      warto zrobić stronę specjalnie dla Niemców?
      • Gość: marcin bomba IP: *.wroclaw.mm.pl 27.02.06, 16:53
        jestem od 4 lat wylkadowca w dwóch szkolach reklamy i myslalem ze na reklamie
        bilboardowej zjadlem zęby.otóz nie .bomba.najlepszy bilboard miejski jaki
        widzialem w polsce.swobodnie mozna porownywac z najlepszymi projektami
        Toscaniego i reklam niemieckiej awangardy lat 90-tych.
        GRATULACJE ZA POMYSŁ ,ODWAGE,MAM NADZIEJE(JESTEM PEWNY) ZE PRZYJMIE SIE W
        KOSMOPOLITYCZNYM BERLINIE
        SUPER.
        W KONCU POLSKA REKLAMA WYBRALA SIE POZA PROSZKI I ZUPY
        • Gość: dudi niewypał IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 27.02.06, 17:07
          oprócz odwagi są jeszcze potrzebne umiejętności
          powtarzam raz jeszcze :pomysł to nie wszystko
          ten bilboard to jest zaledwie wstępny szkic, który dopiero trzeba
          wypełnić formą tzn. wysokiej klasy fotografią i grafiką
          tutaj jest ciekawy pomysł ale wykonanie na bardzo niskim
          poziomie
          wstyd Panie Orwat
          • Gość: Marcin W Re: niewypał IP: *.wroclaw.mm.pl 27.02.06, 17:11
            Drogi kolego.Przyjmij ode mnie wyrazy współczucia za nieco Sienkiewiczowską
            estetykę, Strzelam!!!! ale pewnie pracowałeś w redakcji Krauju Rad. UOUważaj
            prosze aby ci pokserowane wizytówki nie wypadły z dwurządowego garnituru ze
            złotymi uzikami
            • Gość: Podatnik Re: niewypał IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.02.06, 08:25
              Dużo razy jeszcze powtórzysz ten, w twoim przekonaniu uszczypliwy, głodny kawałek?
            • Gość: dudi drogi Marcinie W IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 28.02.06, 08:54
              jak brak argunentów przechodzimy do wycieczek personalnych?
              jakie to żałosne :-(
              P.S.
              zawsze tworzysz sobie takie wygodne dla siebie wizje twoich
              internetowych polemistów?
              swoją drogą jest to projekcja TWOICH kompleksów :-)))
          • Gość: dudi P.S. IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 27.02.06, 17:16
            do kolegi Marcina
            czy dla Ciebie wszystko co nie jest reklamą dosłowną i łopatologiczną
            jest zaraz wspaniałe i awangardowe
            przecież luźne i odległe skojarzenia z przedmiotem reklamy jak również
            prowokacja artystyczna to dziś abecadło marketingu i naprawdę traktowanie tego
            jako czegoś niesamowitego jest dość kompromitujące :-)
            podobnie jak brak warsztatu np. fotograficznego
            • Gość: Wicek Re: P.S. IP: *.wroclaw.mm.pl 27.02.06, 19:05
              Krytykanctwo - najgorsz polska przywara!!!!!!!!!
              A gdzie pomysły?
            • mirjam74 Re: P.S. 27.02.06, 19:09
              No akurat drogi dido pojechałeś po fotografi który ma wystawy w Polsce i
              zagranica... :(
              A Krytykanctwo = największa polska przywara!!!
              A gdzie koncepcje
              • Gość: dudi droga mirjam IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 28.02.06, 08:09
                rozczarowujący argument :-(
                fotograf może być dobry , a zdjęcie do d..... ,nieprawdaż?
                i tak niestety jest w tym przypadku
                co do krytykanctwa, to od początku mówię ,że pomysł mi się podoba
                ale bardzo nie podoba mi się wykonanie ,szczególnie fotografia,kadr,tło etc.
                chyba nie jest to krytykanctwo ale RZECZOWA krytyka
      • kolejarz_200 Nasz lepszy od Pączka Poznańskiego !!! 27.02.06, 18:50
        iXi => słuszna uwaga jeśli idzie o stronę internetową, na całe szczęście ratuje
        ją niemiecka wersja (po wybraniu takowej opcji już po jej otwarciu). Uważam że
        nasz wrocławski bilboard nie jest z pewnością idealny, ale jednak lepszy od
        krakowskiego czy też poznańskiego. Mirjam słusznie zauważyła, że o target
        emerytów starać się aż taką bilboardową akcją nie potrzeba - oni przyjadą i tak
        (zobaczyć swój stary heimat :)) ), natomiast teraz rzecz idzie o młodych, a
        takich Orwat rozwesela uwierz mi :-)
    • Gość: tom Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.zedat.fu / *.zedat.fu-berlin.de 27.02.06, 17:10
      Wczoraj wieczorem na jednym przystanku w Berlinie widzialem ten plakat. W
      pierwszym momencie ucieszylem sie, ze Wroclaw promuje sie w Niemczech. Ale po
      dokladniejszym przpatrzeniu sie stwierdzilem, ze z tego plakatu nic nie wynika.
      Nie wiadomo w ogole o co chodzi. Przecietny Berlinczyk nie ma pojecia co to
      Wroclaw. Gdyby nazwa miasta byla tez po niemiecku, to mysle, ze byloby to o
      wiele lepiej.
      • Gość: Azja Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.wroclaw.mm.pl 27.02.06, 17:14
        Tak i tu msz rację!!! Chieliśmy dac nazwę po niemiecku a
        dokładnie 'Pozdrowienia z Wrocławia" w języku niemieckim, niestey tu władze
        maiasta ustanowiły że ma być tak.. szkoda bo mogło być super ale wytłumaczcie
        to władzom
      • Gość: Azja Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.wroclaw.mm.pl 27.02.06, 17:14
        Tak i tu msz rację!!! Chieliśmy dac nazwę po niemiecku a
        dokładnie 'Pozdrowienia z Wrocławia" w języku niemieckim, niestey tu władze
        maiasta ustanowiły że ma być tak.. szkoda bo mogło być super ale wytłumaczcie
        to władzom
    • Gość: dgn Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 18:16
      wstyyyyyyyyyyd...powiem.
      • Gość: marco-van-basten Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.media4.pl 27.02.06, 18:26
        a może powinno być
        gruse aus breslau"
        ale wtedy było by marudzenie ze breslau a nie wrocław
        itd
        dajcie sobie luz
        • Gość: kama Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.wroclaw.mm.pl 27.02.06, 18:45
          Dokłądnie tak miało być...
    • Gość: Leszek Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.itma.pwr.wroc.pl 27.02.06, 18:46
      Zaraz napiszę do moich znajomych by nie dali się nabrać, bo inaczej będą mieli
      do mnie pretensje, że pourywali koła na naszych ulicach.
    • Gość: wyjaśniacz Co przedstawia billboard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 20:09
      Oj, widzę, że średnia wieku na tym forum jest bardzo niska, skoro nikt nie
      wie, "o co tu chodzi". Otóż billboard jest świetną parafrazą słynnej okładki
      legendarnego albumu "Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band" zespołu
      Beatles. Jest to klucz do zrozumienia przesłania tej reklamy. Więcej pokory,
      zanim zaczniecie coś obsmarowywać.
      • Gość: wow Re: Co przedstawia billboard IP: *.kom / *.os1.kn.pl 27.02.06, 20:24
        Troche poszperalem i w sumie cos w tym jest.
        http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://wesclark.com/rrr/sp_album_cover.jpg&imgrefurl=http://wesclark.com/rrr/sergeant_pepper.html&h=520&w=532&sz=99&tbnid=VANsMcWh5tAYQM:&tbnh=126&tbnw=129&hl=pl&start=2&prev=/images%3Fq%3DSergeant%2BPepper%2527s%2BLonely%2BHearts%2BClub%2BBand%26svnum%3D10%26hl%3Dpl%26lr%3D%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl-PL:official_s%26sa%3DN

Jest to parafraza i do mnie przemawia, choc przemawialo to do mnie juz wczesniej
        za nim to sie dowiedzialem. Wiem ze forum, jak to sie mowi potocznie to sciek,
        czyli generealnie jak cos komu lezy na watrobie to sobie moze pokrzyczec, ale
        wydaje mi sie ze przesadzacie z krytyka tego pomyslu. Tak sobie caly czas mysle,
        ze moze on wyprzedza swoje czasy. Czesc z Was oczekuje czegos pieknego,
        wyidealizowanego, tak jakby majac kompleks chcialo pokazac za granica jakas
        fikcje, jakias fasade. Ale po pierwsze w zalewie innych reklamowych pieknosci
        nikt tego nie zauwazy, a dwa nawet jezeli byloby to prawda to i tak nikt z
        Niemcow nie uwierzy. Ta reklama mi osobiscie odpowiada estetycznie i zaciekawia
        mnie. Jest wbrew sztuce reklamowej (idealizacji swiata), ale to jest jej
        najwiekszy atut. Zaluje tylko tego, ze nie uzyto tutaj slowa Breslau.
        • Gość: aKySZ Re: Co przedstawia billboard IP: *.kom / *.os1.kn.pl 27.02.06, 20:49
          Komnet rządzi! Ale nie tylko dlatego popieram w pełni Szanownego Przedmówcę. ;-)
          Zgadza się - internet (forum) to taki śmietnik, a co do bilboardu - ktoś napisał
          wczesniej że kamieniczki i wieże kościołów - czyli wyszedłby albo kicz, albo coś
          co oni mają tam naprawdę więcej niż we Wrocławiu :)) choć i tym można by zagrać,
          np. wieża katedry z Kolonii i napis - "prawie jak Wrocław. Prawie to wielka
          różnica" :-))) Tylko po co? Żywca pomysł jest OK, i wrocławski też jest OK!
          Pozdrawiam!
          • Gość: wow Re: Co przedstawia billboard IP: *.kom / *.os1.kn.pl 27.02.06, 20:58
            Jednym sie pocieszam ze Van Gogh tez nie byl doceniany w swoich czasach, a z
            drugiej strony obecnie w Polsce najbardziej popularnym zespolem jest Ich Troje.
            Ciesze sie ze Wroclaw jest taką Polską awangardą. Brawo Biuro Promocji.
            • Gość: GUGU Darek jest nierówny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 21:15
              w swojej twórczości, to było widoczne na wystawie, a teraz na tym słabym
              plakacie. Podobają mi się jego kolaże fotograficzne, ta reszta pierdółek typu
              ruchome "zabawki", niby laleczki i jakieś chlapanki zostały słabo wykonane i
              niepotrzebnie zaburzyły atmosferę zdjęć.
              Wcześniej takie zleconka dostawał Broda i Get, teraz Darek i tak bez końca ...
              To powinny być konkursy, a nie widzimisię urzędników i ich zauszników. Ponoć
              miało demokratycznie w tym kraju...Zapomnieliście o tym?
              • Gość: Mikael Re: Darek jest nierówny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:32
                Tym razem pan Romaszkan tak dał dupy, ze nic go nie ocali. Sorry, rest in peace.
          • Gość: Uzo Re: Co przedstawia billboard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:51
            jest ok, tylko te "brudne" barwy fałszują mi owe "enjoy" - jakoś się kłócą...
      • Gość: s Re: Co przedstawia billboard IP: *.kom / *.os1.kn.pl 27.02.06, 20:31
        taaaa no i co z tego?co ma wroclaw wspolnego z beatlesami?
        • Gość: wyjaśniacz Re: Co przedstawia billboard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 20:51
          Posłuchaj "pieprza" i innych płyt beatlesów z tego okresu, to będziesz
          wiedział... Podpowiedzieć? Wrocław to miejsce odlotowe, zakręcone,
          psychodeliczne, jajcarskie.
      • Gość: Podatnik Re: Co przedstawia billboard IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.02.06, 08:29
        Panie starszy, jak ktoś jeszcze pamięta takie przedpotopowce, jak Beatlesi, to
        mu się to kojarzy. Owszem, mnie się skojarzyło, ale to w żadnym razie nie ratuje
        tego bohomazu. Mogłoby się nawet kojarzyć z Grupą Laokoona, w dalszym ciągu nic,
        ale to nic by nie mówiło o towarze, któy reklamuje. Jako tania sensacyjka na
        wystawę sztuki nowoczesnej, to to jest dobre. Jako reklama - kompletna nawet nie
        amatorszczyzna, ale brak jakichkolwiek podstaw w tej robocie.
    • Gość: Lidka Koszmar !!! Anty-reklama. IP: *.cybernet.ch 27.02.06, 20:27
      Koszmar !!! Anty-reklama.
      • Gość: bartlomniej Re: Koszmar !!! Anty-reklama. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 20:40
        ludzie kochani! koszmar? koszmarny jest ten kompletny brak poczucia chumoru!
        bilbord jest zabawny, jest po prostu ujmujacy, czy nikt tu nie kuma czaczy?!
        • Gość: mefisto Re: Koszmar !!! Anty-reklama. IP: *.magma-net.pl 27.02.06, 20:43
          ja kumam, bilboard mi się podoba, choć poczucia chumoru nigdu nie miałem...
        • Gość: Lidka Ujmujace "jajcarstwo" ?! Dla emeryta byc moze ?! IP: *.cybernet.ch 27.02.06, 21:29
          Ujmujace "jajcarstwo".

Na to mam alergie.

Dixieland.

brrr...

P. S.
          Plakat jest niecztelny - ludzie pomysla, ze "Wroclaw"
          to jakis amatorski "dixieland" z ostatniej prowincji ?!
        • Gość: evita Re: Koszmar !!! Anty-reklama. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.06, 22:16
          koleś..."chumor" piszemy przez tzw samo "H" i wygląda to tak: humor
      • Gość: kAhA Re: Koszmar !!! Anty-reklama. IP: *.kom / *.os1.kn.pl 27.02.06, 22:30
        Nie jest to z pewnością żadna antyreklama ani BROŃ PANIE B. żaden kicz!!! Obraz
        faktycznie nie trafia do szerokiej masy odbiorców - ale cóż, świadczyć to może
        jedynie o tym, że nasze społeczeństwo tkwi ciagle jeszcze w jednym i tym samym
        miejscu miejscu, nie idzie na przód i nie rozwija się. Zawsze będzie tyle
        różnych zdań ilu jest ludzi je wypowiadających. Chodzi przecież o to, zeby się
        rozwijać, szukać nowych rozwiązań. Reklama Wro z pewnością łamie wszelkie
        konwenase przyjęte i stosowane do tej pory. I BARDZO DOBRZE!!! Jestem młodą
        osobą, którą nie "łechcą" reklamówki proszków, szamponów, sklepów czy zielonych
        ludków tańczących w salonie fryzjerskim, bo tego mamy już na pęczki. TA REKLAMA
        nareszcie do mnie przemawia! Ci, którzy chcą się bez przerwy "taplać" w
        (niesłusznych) oskarżeniach, (niekonstruktywnym)krytykanctwie, w (bezpodstawnej)
        zawiści (nie ważne o co - byle nie przyznać komuś racji)PROSZĘ BARDZO. Emeryci,
        jak już ktoś wcześniej pisał, nie potrzebują dodatkowych bodźców i specjalnej
        zachęty BO I TAK PRZYJADĄ NACH BRESLAU!!! To jest jasne jak słońce :)) Młodzi
        ludzie natomiast, którzy idą z postępem czasu i nie bawią się w polityczne
        gierki typu "TY JESTEŚ ZŁY I WY JESTEŚCIE ŹLI - ALE ODE MNIE WARA BO JAM CI JEST
        NAJSWIĘTRZY I WZOREM CNÓT WSZELKICH I WSZYSTKO WIEM I ROBIĘ NAJLEPIEJ" z
        pewnością zainteresują się TYM plakatem - BO ON DO NICH TRAFIA!! Nie dlatego, ze
        jest tam cudny, sielankowy, kiczowaty obrazek ryneczku czy miasteczka NIE O TO
        CHODZI!!! Reklama, o którą spór wielki się toczy (moim zdaniem zupenie
        niepotrzebnie), intryguje, zaciekawia, zmusza do pewnych przemyśleń i przede
        wszystkim do ruszenia wyobraźni! NIE JEST PODANA PROSTO JAK NA DŁONI - bo takie
        oto pomysły kierowane są właśnie do ambitnych, młodych ludzi, którzy nie
        czepiają się z byle powodu (bo mają inny gust, zdanie czy kieruje nimi zwykła
        zazdrość) czegoś o czym nie mają zielonego pojęcia, nie sprawdzili źródła i
        piszą krytycznie dla samego pisania (blebleble-blablabla) i oczerniają (OT NASZA
        POLSKA MENTALNOŚĆ - amen).
        Ludzie tylko tyle potraficie?? Tylko na to Was stać?? Spróbujcie zrobić coś sami
        i wystawcie to na ocenę krytyki publicznej. Myślicie, ze WY BĘDZIECIE SUPER i
        staniecie się jednogłośnie oklaskiwanymi artystami przez duże A??!! W ŻYCIU!!!!
        Ruszcie swoje szanowne 4 litery i zorganizujcie, zaproponujcie, ZRÓBCIE coś
        sami, a nie tylko przed ekranem swoich "the best" komputerków w ciepłym pokoiku
        z kolacyjką podaną pod nos i wytykacie innym (chełpiąc się przy tym i bawiac
        niemiłosiernie dobrze)ich błędy i krytykujecie bezpardonowo za coś co WAM się
        nie podoba nie patrząc na to obiektywnie - w szerszym aspekcie kulturowym,
        społecznym, emocjonalnym i nie przykładając nawet do tego swojego
        prztysłowiowego palca.

P.S. Reklama jest GIT i słowa uznania dla jej AUTORA/AUTORÓW. Choć ja pewnie
        zrobiłabym ja troszeczkę inaczej (bardziej "po swojemu") ;))

Pozdrawiam wszytkich (tych broniących i tych złośliwych). Na jednej z wielu
        reklam miasta świat się przecież nie kończy) :))
    • Gość: ana Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.06, 21:09
      Myślę,że ta kłótnia jest równie beznadziejna jak ten plakat.Obiektywne oceny
      pojawią się dopiero póżniej,kiedy minie ogólna wrzawa i pomysł okaże się albo
      sukcesem albo totalną klęską.
      A poza tym jestem również ogromnie rozczarowana tym,że zamiast Breslau dali
      Wrocław.Jaki Niemiec się skapnie co to za miasto,no chyba, że ta reklama jest
      adresowana do poloni zamieszkałej w Berlinie.
      • Gość: wow Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.kom / *.os1.kn.pl 27.02.06, 21:13
        Tez jestesm rozczarowany z braku Breslau, ale jestem w stanie sobie wyobrazic
        lament jakiby wybuchl jakby dali Breslau.
    • diam7 Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini 28.02.06, 05:37
      za dużo pierwszego planu w tym plakacie,ale z drugiej strony trzeba przyznac iż
      nie pozwala przejść obojętnie, zmusza do myślenia przeciętnego berlińczyka o co
      tym wrocławianom chodzi.Może CUDOtwórcy plakatu o to biega???
      • Gość: Podatnik Re: Wrocław promuje się na billboardach w Berlini IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.02.06, 08:35
        Jak zwykle nędzną sztukę ratuje się "zmuszaniem widza do myślenia". To
        rzeczywiście wygodne, bo zawsze można wtedy tłumaczyć, że widz bezmyślny. Takie
        po prostu przypadkowe społeczeństwo. Niedorosłe do sztuki, do której dorosło
        zaledwie kilku performerów w indyjskich ciuszkach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka