mira11 02.03.06, 08:44 Może ktoś urządzał gdzieś we Wrocławiu urodziny córce? Lokale typu MacDonald mnie nie interesują. Może znacie jakieś fajne miejsce? Sprawa pilna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oj Re: urodziny dla 11latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 11:02 hotel Sheraton proponuję a jak za bidny( am tylko jedna limuzynę) to zostaje "4 sesaons" w Los Angeles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira11 Re: urodziny dla 11latki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 11:56 No cóż pomóc to mi nie pomogłeś(-aś, dalej mam problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: urodziny dla 11latki IP: *.media4.pl 02.03.06, 20:16 4 seasonns swietne miejsce dla mnie Praca i zycie tam to byly czasy.... ale 11 latka tez by sie zabawila z pewnym 12 latkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssyp Re: urodziny dla 11latki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.06, 12:52 Urodziny dziecka w lokalu? A w domu już się nie da? Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: urodziny dla 11latki 02.03.06, 13:05 Nie przejmuj się mira11 to zazdrość przez nich przemawia, sama jestem zainteresowana tym tematem. Ostatnio koleżanka córki (11 lat) wyprawiała urodziny w TelePizzy, ale to żadna rewelacja, tak wię sama poszukuję jakiegoś ciekawego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssyp Re: urodziny dla 11latki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.06, 13:39 Ale jak dzieci mają się bawić w knajpie? Przecież to bez sensu, tak siedzieć przy stolikach. A jak ktoś ma nimi kierować, to też dziwne. Rozumiem, że jakiś firmowy Mikołaj jest z wodzirejem dla dzieci, no bo jakoś to trzeba skoordynować. Ale prywatne urodziny? Czy te dzieci nie umieją się same bawić? Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: urodziny dla 11latki 02.03.06, 13:46 Córka od lat chodzi na urodziny do różnych lokali, dotychczas były to KFC lub McDonalds, ale już z tego wyrosła. Obecnie dzieciaki zapraszają się do klubów (oczywiście nie nocnych), małych knajpek ( nie mylić ze spelunami)tam w swoim gronie coś konsumują i uwież mi potrafią zająć sobie czas nie demolując przy tym lokalu. Są to dość liczne grupy ok. 15-18 osób a ja nie posiadam warunków lokalowych, żeby przyjąć tak liczną grupę dzieci we własnym mieszkaniu, dlatego jestem zainteresowana znalezieniem czegoś przytulnego i nie rujnującego kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssyp Re: urodziny dla 11latki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.06, 13:53 KFC i McDonald's? To ja przepraszam. Dzieci wychowane na teletubisiach rzeczywiście można posadzić za stołem, dać im po Playstation i będzie spokój na trzy godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: urodziny dla 11latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 13:49 taaa... jak sie nie ma ochoty ani pomyślunku aby zajmowac sie własnym dzieckiem , ruszyć mózgownicy , poszukać szarych komórek, zastanowić, wymyślec, okazac mu uczucie , to sie zostaje jaśnie hrabiną ... z Pułtuska z tego widac ze jedna limuzyna na bank nie wystarczy .. czy ja wiem , moze przelot do Disneylandu byłby w sam raz ? Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: urodziny dla 11latki 02.03.06, 22:35 A Ty masz pomyślunek jak zorganizować w 12 metrowym pokoju zabawę dla 15 osób, czy po prostu zazdrość cię zalewa, że nie stać Cię na wynajęcie lokalu na kilka godzin i urządzenie imprezy zamkniętej. Czy wszystkie swoje imprezy urządasz w domu? jak tak to współczuję, zdecydowanie lepiej dla dzieciaków będzie jak potańczą w normalnych warunkach niż ściśnięte będą siedzieć w domu, bo mamusia okazała zainteresowanie i wymyśliła urodziny w domu. Trochę wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssyp Re: urodziny dla 11latki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.06, 08:13 Masz mieszkanie składające się tylko z jednego pokoju 3x4 metry? Czy też uważasz, że dzieci trzeba zamknąć w pokoju i spokojnie oglądać telewizję? Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: urodziny dla 11latki 03.03.06, 17:29 jak nie chcesz McSraczowych klimatow, to lokal "Kasienka" na biskupinie proponuje. widzialem tam juz impreze dla dzieciakow. fakt ze 14-16 letnich, ale zawsze cos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: urodziny dla 11latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 16:00 na dworcu zrób. WIECEJ ludzi będzie wiedziało, że TWOJE dziecko ma urodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: urodziny dla 11latki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 20:22 Moge urządzic Twojemu dziecku urodzinki :))) Zajmuję sie tym od ponad roku (zabawy, knkursy, tort, świeczki itd) Będzie fajnie :))) z zawodu jestem nauczycielką mój nr tel. 698-488-399 czekam na kontakt Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycjusz Tylko "Scena" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 20:59 Na wzgórzu Partyzantów, miła, kameralna atmosferka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Re: Tylko "Scena" - pyszny budyń :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 23:30 Słyszałem, że tam pyszny budyń :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: urodziny dla 11latki IP: 57.66.44.* 03.03.06, 08:23 moze hotel Wroclaw lub podobny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: urodziny dla 11latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 13:19 Ja przerobiłam już wszystkie lokale typu KFC MC DONALD plac zabaw super marketach a w zeszłym roku zrobiliśmy w lesie wielkie ognisko pieczone ziemniaki kiełbaski a potem dzieci bawiły się w podchody chowanego urodziny urodziny wyprawiałam w połowie marca i były to najfajniejsze urodziny mojego dziecka oczywiście tort też był i przekąski typu czipsy paluszki itp wszystko co nie zdrowe a dzieci lubią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: urodziny dla 11latki IP: 217.97.139.* 03.03.06, 14:10 Polecam stadninę koni na Niskich Łąkach. Płaci się chyba 10 zł od dziecka, w cenie jest ognisko, zabawy, malowanie twarzy itp plus przejażdżka na koniu dla każdego z gości. Jedzenie trzeba zorganizować samemu - przywozi się kiełbaski, ciastka, tort, owoce, soki. Kawę (dla dorosłych) serwują za darmo. jest bardzo miło, piękne otoczenie, dzieciaki się nie nudzą i niczego nie rozniosą w pył. Oprócz koni są jeszcze krowa, kozy i króliki. Urządziłam tam imprezę dla córki i mimo że był to już dość chłodny listopad, nikt nie zdążył zmarznąć i się przeziębić - wciąż się coś działo. Po poprzednim party w domu, kiedy sąsiedzi mieli nas ochotę wyeksmitować za dzikie ryki rozbrykanych imprezowiczów, uznałam, że nigdy więcej. Ale nie chciałam też za nic imprezy w KFC czy w jakiejś sali zabaw, gdzie jest duszno, gorąco, zero świątecznej atmosfery, frytki i pepsi. W stadninie dzieciaki miały pięknie przystrojony stół w stajni, siedziały na sianie i były naprawdę zachwycone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradca X Jednak SCENA lepsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 14:33 Wolę Scenę, i dzieci będą miały na czym zaczepić wzrok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssyp Re: urodziny dla 11latki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.06, 14:59 O, a to jest rzeczywiście fajny pomysł. Taki nieplastikowy. Odpowiedz Link Zgłoś
nitca Re: urodziny dla 11latki 29.03.06, 00:00 Doskonaly pomysl na ten rok. Tam na pewno zmiesci sie 25-osobowa klasa. Bardzo dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w domciu!!! Re: urodziny dla 11latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 21:51 Miś z okienka na pożegnanie gości. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: urodziny dla 11latki 13.03.06, 10:42 Czy ktoś wymyślił jeszcze coś ciekawego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idea Re: urodziny dla 11latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 13:34 striptis? lody? Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: urodziny dla 11latki 13.03.06, 14:14 Nie interesują mnie debilne pomysły, jak nie masz co zaproponować to lepiej nic nie mów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: urodziny dla 11latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 14:20 fajne masz dziecko? mądrzejsze niż rodzice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ihi Re: urodziny dla 11latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 14:41 Na pewno nie zaprowadzilbym swojego dziecka do mcdonalds... W domu jest fajnie, duza willa, wielopokoleniowa rodzina... Kup se wilke i w domku urzadzaj, jak my. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: urodziny dla 11latki 13.03.06, 14:43 Szukam ciekawego pomysłu, a nie Mcdonalds czy KFC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssyp Re: urodziny dla 11latki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.06, 15:20 Weź się wysil i sama zrób coś dla swojego dziecka, a nie domagaj się po Internecie, żeby obcy ludzie coś wymyślili. Zwłaszcza z pretensjami, że Ci się odpowiedzi nie podobają. Jakoś jeszcze niedawno wystarczało upiec dzieciom ciasto i nie wtrącać się do zabawy - i było dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: urodziny dla 11latki 13.03.06, 15:45 Po to są właśnie fora dyskusyjne, aby między innymi wymieniać się dobrymi pomysłami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????/? Re: urodziny dla 11latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 21:38 To moze zapytaj dziecko czego pragnie? Nas pytasz?? Czy my je znamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djbobo Impreza z jedenastolatkami - zobacz! IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.03.06, 15:29 s8.bitefight.pl/c.php?uid=53602 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada-pedagog Re: Impreza z jedenastolatkami - zobacz! IP: *.e-wro.net.pl 13.03.06, 19:15 A może to solenizantka wykazałaby jakąś inicjatywę? Wszystko robicie za swoje dzieci- czy życie też przeżyjecie za nie? Wychowujecie pokolenia konsumpcyjne, nastawione na branie, bierny odbior, bez jakiejkolwiek inicjatywy ( po co się mam wysilać, lepiej zatrudnić fachowca). To tłumi kreatywność dzieci. Czy wiecie, że wspołczesne dzieci nie potrafia się bawić na podwórkach? Są przyzwyczajone, że zabawę im się organizuje- bez tego sie nudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Impreza z jedenastolatkami - zobacz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 21:31 Rany co za palant!!!! Pewnie niech 11-latka podwinie rękawy i upiecze sobie ciasto, zrobi tort i zaprosi rodziców. Człowieku dziecko w tym wieku oczekuje niespodzianki dla siebie i dla kolegów których zaprosi<widze że sami zaradni na tym forum> Znakomity pomysł, niedługo 1 urodziny też będą sobie maluchy same robiły GRATULUJE POMYSŁU I WSPUŁCZUJE TWOIM DZIECIĄ O ILE JE MASZ hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Impreza z jedenastolatkami - zobacz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 21:34 oj sorki ten pościk wyżej to do pani psycholog nie doczytałam podpisu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: Impreza z jedenastolatkami - zobacz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 21:37 mnie ten glos wydaje sie rozsadny, tez uwazam ze takie wydziwianie za kasę jest kompletnie bezsensowne w procesie dydaktyycznym i odmóżdża dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssyp Re: Impreza z jedenastolatkami - zobacz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 21:53 To pewnie miało być do mnie? Nie dość, że nie umiesz się dołączyć do wątku, to jeszcze z czytaniem masz problemy. Kto powiedział, że jedenastolatka ma upiec tort? (Z drugiej strony, czemu miałaby nie umieć? To może być dla dziecka światna zabawa.) A niespodziankę załatwiają prezenty - od rodziców i od kolegów. Jeżeli dziecko oczekuje, że rodzice wszystko załatwią, a ono przyjdzie na gotowe, to się nadaje do resocjalizacji. Razem z rodzicami, którzy wychowali takiego niedorajdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: do pani pedagog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 08:58 Rany co za bzdura ,,na jakiej podstawie może wywnioskować Pani że dziecko to niedorajda,, na takiej że rodzice zorganizują mu urodziny? Na łatwizne poszła by mama która zaprowadziła by dziecko do MD i zostawiła w gotowym teatrzyku.Moje 10letnie dziecko nie jest niedorajdą potrafi wiele żeczy zrobić i nawet upiec ciasto,a urodziny organizuje zawsze ja i nie uważam że to ma negatywny wpływ na dziecko.A poza tym kobietka która założyła ten post prosiła o dobry pomysł! a nie o szkalowanie jej metod wychowawczych i obrażanie jej dziecka -czy to należy teraz do obowiązków psychologa? Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: do pani pedagog 14.03.06, 09:22 Czyli nadal tkwimi w punkcie wyjścia, widocznie nie trafifiły to osoby z wyobraźnią, a tylko te które wszystko krytykują. Nadal twierdzę, że fora są po to, aby wymieniać się ciekawymi pomysłami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssyp Re: do pani pedagog IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.06, 09:27 To "pani" i "psycholog" to niby znowu do mnie? A wnioskuję na podstawie tego, co ona wcześniej pisała - że wynająć salę, że lokal i tak dalej. I że urodzin dziecku nie da się w żaden sposób w domu. Imprezy w McDonaldzie to oczywiście skrajna beznadzieja, ale nawet urządzone w Marriotcie są pójściem na łatwiznę, uczącym dziecko, że samemu nic się nie da zrobić, bo to trudne i nie ma na to czasu, a zabawę można mieć dopiero, jak się za nią komuś zapłaci. Przy czym kwestia samej ceny jest już mało ważna. A potem będzie wielkie zdziwienie, że otaczają nas kłęby ludzi siedzących bezmyślnie pod ścianami, bo nie ma didżeja, wodzireja, czy innego przewodnika duchowego, a komputera z GaduGadu i blogami, gdzie jest prawdziwe życie, akurat nie ma pod ręką. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: do pani pedagog 14.03.06, 09:48 Ciekawe czy wszyscy przeciwnicy organizowanych imprez nigdy nie urządzali swoich urodzin w lokalu? Ostatnio córka była w TGG na kręglach, część dzieciaków zorganizowała sobie zawody drużynowe, część rozmawiała przy stolikach i nikt im niczego nie narzucał. Pewnie teraz odezwą się oburzeni, że jak to, takie pójście na łatwiznę, zapłacone tory i wynajęty stolik, to nie pedagogiczne i pójście na łatwiznę, a dzieci były bardzo zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssyp Re: do pani pedagog IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.06, 10:06 Bo to nie chodzi o to, żeby dziecka nigdy nie zabierać do kina, na kręgle, na basen czy na wyścigi konne. Rozumiem, że byłoby Ci prościej założyć, że kto nie chce urodzin w knajpie, ten dziecko wypuszcza z pokoju tylko do łazienki, ale nic z tego. Dziecko powinno wiedzieć, jak się przyjmuje gości w domu, powinno też umieć się bawić bez podsuwania mu pomysłów. Oczywiście, ktoś mu musi takie kręgle pierwszy raz pokazać, ale urodziny to akurat nienajlepszy moment na takie eksperymenty. Przecież to jest ograniczające: masz albo kręgle, albo nic. A jak się kręgle znudzą? W domu można wtedy wyjąć klocki. Oczywiście co innego, jak dziecko się domaga konkretnie kręgli na urodziny, ale nie o takim przypadku mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: do pani pedagog 14.03.06, 10:14 W wieku 11-15 lat dzieciaki nie marzą o urodzinach w domu, możesz mi uwierzyć i urządanie urodzin poza domem nie jest degeneracją o tym każdy pedagog powinien wiedziedź. Oczywiście córka może zaprosić cztery koleżanki do domu i na tym koniec (nie mam zamiaru tłumaczyć się dalczego), ale w klasie panuje zwyczaj zapraszania po ok. 15-17 osób, na tyle nie możemy pozwolić sobie w domu i nie chodzi wcale o moje wygodnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssyp Re: do pani pedagog IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.06, 10:31 Jak nie marzą, to chyba marzą o czymś innym, nie? No to najprościej zapytać dziecko. A co do limitu czterech koleżanek, no dobra, nie drążmy tematu, przyjmijmy, że faktycznie nie możesz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ped gopk Re: do pani pedagog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:06 Spokojnie, obserwuj córeczkę jak ją degenerujesz. Rób fotki na każdym etapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: do pani pedagog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 15:09 droga pani pedagog proszę jeszcze raz przeczytać wszystko od początku bo żle pani rozumuje mama 11letniej dziewczynki prosi o fajny pomysł nie napisała że w gre wchodzi tylko wynajęcie sali i huczna zabawa za pieniądze ,,POMYSŁ,,można zorganizować fajne urodziny nie koniecznie za kase!!!!!A poza tym łatwo krytykować, rany co za wredny naród!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: urodziny dla 11latki IP: 156.17.201.* 14.03.06, 10:10 ostatnio wyprawiałam urodziny syna w " Hop - Bęc" w Koronie. Dzieciaki były bardzo zadowolone. Ale słyszałam równiez o innych miejscach np. na Świdnickiej jest taki klub dla dzieci, gdzie podczas urodzin uczą sie roli i potem pod koniec zabawy wystepuja w przedstawieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojka Re: urodziny dla 11latki IP: *.kom / *.os1.kn.pl 14.03.06, 11:34 hop bec nie jest w koronie tylko na swodnickiej,a własciwe to nei ma bo padło,w koronie jest dzungla atomików. na urodziny polecam sielska zagrode na kłokoczycach .ew frejedej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: urodziny dla 11latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 17:06 bardzo fajna ta zagroda Odpowiedz Link Zgłoś
nitca Re: urodziny dla 11latki 29.03.06, 00:11 W zeszlym roku wynajelam salke w 'dzungli atomikow' w Koronie, zmiescilo sie 17 osob. Urodziny byly "tematyczne", wszyscy przyszli poprzebierani. Sale dzieciaki przystroily sobie same, przyniosly swoje plyty z muzyka, jedzonko tez bylo nasze (oprocz tortu). W przerwach miedzy jedzeniem a tancami wybiegaly "w kulki". To byly 2h udanej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś