Dodaj do ulubionych

Jak Wam płacą

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.01, 16:19
Moi pracodawcy są mi przy pensji miesiecznej 3000 winni już 4500, płacą po 1000
zł i udają, że się wywiązali. Następny raz znowu po troche jak mocno cisnę.
Wiem, że inni płacą jeszcze gorzej, ale mnie najbardziej wkurza to jak płacą
moi!
Obserwuj wątek
    • Gość: Janek Re: Jak Wam płacą IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.01, 17:20
      Zrozumiałem, że Tobie płacą w systemie ratalnym: 1-sza rata jak będę miał, 2-ga
      jak będę chciał, a 3-cia może jak Bóg pomoże. To i tak szczęście, bo niektórzy
      pryncypałowie mówią "Bóg zapłać". Pozdrawiam.
      • Gość: Jajaccek Re: Jak Wam płacą IP: *.chicago-05-10rs.il.dial-access.att.net 12.10.01, 17:27
        Janek Ty jak cos wymyslisz!:-))))Moim kolegom zatrudnionym w zakl.komunalnym sa
        winni od stycznia.Tutaj dzieje sie czasami podobnie .Firma dla ktorej
        pracowalem poprzednio , zalegala pracownikom 5-6-sciu wyplat tygodniowych.A
        teraz sam sobie place i nie zalegam.czego Wszystkim zycze.
        • Gość: Janek Re: Jak Wam płacą IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.01, 17:47
          Drogi Jajaccku. Widzę, że systemy są bardziej rozbudowane. Ten , o którym
          piszesz /wypłata po pół roku lub dłużej/ jest chyba " systemem odroczonym". Co
          prawda źle się kojarzy /odroczone wykonanie wyroku/, ale pozwala właścicielowi
          na bezkredytowy rozwój inwestycji. W widoczny sposób zmniejsza też bezrobocie.
          Najemny pracownik po 6-ciu miesiącach nieopłaconej pracy odchodzi w niebyt, a
          jego miejsce zajmuje bezrobotny. Trwa to do chwili zatrudnienia ostatniego
          bezrobotnego. System ten zasługuje na nagrodę Nobla, tak samo jak ONZ na
          pokojową nagrodę Nobla. Pozdrawiam.
          • Gość: ssaczek Re: Jak Wam płacą IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.01, 18:07

Moi pracodawcy są mi przy pensji miesiecznej 3000 winni już 4500, płacą
            po 1000
            zł i udają, że się wywiązali. Następny raz znowu po troche jak mocno
            cisnę.
            Wiem, że inni płacą jeszcze gorzej, ale mnie najbardziej wkurza to jak
            płacą
            moi!

Kiedyś i ze mną tak ktoś próbował, ale pracodawcę można zmienić a w sądzie
            domagać się zapłaty z odsetkami za każdy dzień zwłoki,no chyba, że tak jak
            większa część naszego krajowego biznesu płaci Ci to, co na papierze a nie to,
            co obiecano no, ale to już ryzyko tych, którzy się na to zgadzają. Bezrobocie
            bezrobociem, ale to my sami rozpuszczamy pracodawców
            • roberto65 Re: Jak Wam płacą 12.10.01, 20:52
              Ja zawsze dostaję pieniądze na czas i zawsze taką sumę jaka mi była obiecana...
              Poważna firma to i poważne traktowanie pracowników...
              Pozdro !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka