Dodaj do ulubionych

Do inteligentnych inaczej kierowców!!!

10.03.06, 14:29
Jak tramwaj podjeżdża do przystanku, to nie róbcie z siebie hojraków i nie
próbujcie go prześcignąć, bo potem stoi sznurek samochodów między tramwajem a
chodnikiem i kobieta z wózkiem nie ma jak wyjść z tramwaju, bo taki jełop
stoi i ani rusz, bo za nim i przed nim sznurek jemu podobnych:/
Obserwuj wątek
    • rw.wro łapanie matyldy za... słówka ;) 10.03.06, 15:36
      matyldan napisała:

> Jak tramwaj podjeżdża do przystanku, to nie róbcie z siebie hojraków i nie
      > próbujcie go prześcignąć, bo potem stoi sznurek samochodów między tramwajem a
      > chodnikiem

sznurek to stoi chyba wzdłuż tramwaju, a tak w POPRZEK - między nim (tramwajem)
      a chodnikiem... - to może jakiś karambol widziałaś?

> i kobieta z wózkiem nie ma jak wyjść z tramwaju, bo taki jełop stoi

no stoi, bo tramwaje (motorniczowie) z reguły stoją, jak są na przystanku,
      chyba po to właśnie są przystanki?

> jełop stoi i ani rusz, bo za nim i przed nim sznurek jemu podobnych :/

no jak taki osaczony, to gdzie ma się ruszyć? ale całe joby on zgarnia, a nie
      ci, co go tak okrżąyli :P
      • Gość: adwokat diabła Re: łapanie matyldy za... słówka ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.06, 20:05
        Sam jestem kierowcą płci męskiej, czytam te odpowiedzi na tekst "matyldan" i
        jakoś ciężko mi to powiedzieć ale ci, którzy porobili te wpisy chyba należą do
        tej kategorii, którą ona wywołała do tablicy. Jak to jest, że każdy kierowca
        najpierw się śpieszy i jeździ bezmyślnie bo nusi szybko gdzieś dojechać, a
        potem jak dojdzie do stłuczki lub wypadku, to stoi w miejscu zdarzenia i czeka
        na załatwienie wszystkich formalności. I już wtedy nikomu się nie śpieszy. Tam
        gdzie musiał tak szybko dojechać już się mogą bez niego obejść i świat dalej
        istnieje. Czy to nie dziwne? Płaczecie, że kobieta z wózkiem chce mieć
        podstawowy komfort dojścia do tramwaju i chce to zrobić zgodnie z przepisami o
        ruchu drogowym, które opisywani przez nią kierowcy łamią. A czy sami, jak ktoś
        nam blokuje przejazd nie denerwujemy się na tego kogoś? Więc może - panowie -
        mniej męskiego szowinizmu oraz czepiania się słówek i pomyślmy nie tylko o
        sobie, bo nie jesteśmy jedynymi uczestnikami ruchu drogowego.
    • Gość: q Re: Do inteligentnych inaczej kierowców!!! IP: *.media4.pl 10.03.06, 18:42
      no cóż, kobiety z wózkami to specyficzna grupa społeczna, wyjątkowo
      uprzywilejowana (według własnego mniemania) z nadmiernie rozbudzonym zmysłem
      roszczeniowym. a dookoła nich same jełopy.

• Gość: I Re: Do inteligentnych inaczej kierowców!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 19:07
        Pomanewruj trochę wózkiem, a potem próbuj walić głodne kawałki.

Aha, nie jestem kobietą.
        • Gość: pukpuk Do łamiących przepisy kierowców! IP: 82.160.135.* 10.03.06, 19:58
          Widzę, że sami inteligentni inaczej tutaj się zebrali. Przepisy ruchu drogowego
          ZABRANIAJĄ zatrzymywania się pojazdom samochodowym OBOK tramwaju, jeżeli
          przystanek tramwajowy nie ma wysepki. To nawet nie jest kwestia Waszej
          uprzejmości, tylko psi OBOWIĄZEK dla zapewnienia bezpieczeństwa pasażerom.
          Zwróćcie uwagę na oznakowanie poziome w tych miejscach, poczytajcie kodeks
          drogowy a później zabierajcie głos.
          Do rw.wro: Matylda napisała poprawnie i logicznie: tramwaj też stoi WDZŁUŻ
          chodnika, a między nim a chodnikiem stoi sznur samochodów. Nie napisała, że
          auta stoją "w poprzek" tramwaju"; takie rzeczy to tylko Ty widzisz w jej
          tekście (omaamy jakieś?). Poza tymi złośliwościami nie byłeś w stanie wysilić
          się na rzeczową odpowiedź? Ulżyło Ci?
          • tomek854 Re: Do łamiących przepisy kierowców! 11.03.06, 14:23
            > ZABRANIAJĄ zatrzymywania się pojazdom samochodowym OBOK tramwaju, jeżeli
            > przystanek tramwajowy nie ma wysepki.

Mógłbyś podać paragraf? Bo ja znam taki, że nie należy zatrzymac się tak, żeby ułatwić pasażerom dojście. Czyli jak się zmieszczę między jednymi drzwiami a drugimi to moge.

Po drugie co jeżeli ja już stoję a tramwaj dojedzie do przystanku? Mam odfrunąć?
    • Gość: iggorr Re: Do inteligentnych inaczej kierowców!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.06, 20:19
      bo to są ci sami kretyni, którzy blokują skrzyżowanie wjeżdżając na końcówce
      zielonego albo na żółtym za kolumną samochodów.
      bo to są ci sami kretyni, co trąbią na czekającego aż się podniosą całkowicie
      zapory na przejeździe kolejowym.
      bo to są ci sami kretyni, którzy trąbią na pieszych na przejściu bez
      sygnalizacji świetlnej.
      bo to są ci sami kretyni, którzy parkują jeden samochód na miejscu dla trzech.
      bo to są ci sami kretyni, którzy.... itd itp
    • Gość: q Re: Do inteligentnych inaczej kierowców!!! IP: *.media4.pl 10.03.06, 20:54
      jakoś na co dzień nie widać tych sznurków aut wzdłóż tramwajów, więc tak
      naprawdę chyba przesadzasz.

chyba że masz wózek, wtedy każda drobna sprawa która Ci przeszkadza urasta do
      rangi problemu międzynarodowego

• Gość: I Re: Do inteligentnych inaczej kierowców!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 15:26
        Mówiłem, chłopcze, żebyś najpierw spróbował trochę pojeździć takim wózkiem
        (zwłaszcza wysiąść z tramwaju), a potem wracał z uwagami, ale widzę że dalej
        jesteś teoretykiem - mądralą.
    • Gość: Maj Re: Do inteligentnych inaczej kierowców!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.06, 20:59
      A tramwajarze czyli panowie motorniczy? Czy oni nie powinnie dla bezpieczenstwa
      otwierac drzwi na przystanku dopiero jak samochody majace zielone swiatlo i
      stojace wzdluz przystanku jeszcze zanim tramwaj podjechal odjada? Ox\ywiscie
      taka sytuacja jest nie przy wszystkich przystankach, ale calkiem sporo.
      • Gość: iggorr Re: Do inteligentnych inaczej kierowców!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.06, 09:42
        gdyby czekali, to żaden tramwaj nie dojechałby do celu...
        • Gość: asdf Re: Do inteligentnych inaczej kierowców!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.06, 15:07
          tramwaje mają pętle, a nie cele
          • Gość: iggorr Re: Do inteligentnych inaczej kierowców!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.06, 21:06
            pętla też może być celem...
          • tomek854 Re: Do inteligentnych inaczej kierowców!!! 11.03.06, 21:09
            No, popatrz. A tramwaje mają napisane cele na tablicach na górze a nie "do pętli i z powrotem" ;-)
            • Gość: tmz żałosne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 22:50
              sorki, ale (jako kierowca rodzaju męskiego 22 lata) uważam tą dyskusję za żałosną... Jest full idiotów na ulicach (wczoraj mgla ze nic nie widac na 3 metry, a gosciu mnie wyprzedza min 70km/h, gdy inni jada niecale 30) i wszyscy oni powinni po prostu stracic prawa jazdy. Sory, ze zle sie wpisuje w klimaty tramwajowe tego tematu
              • robak_wroc Re: żałosne 12.03.06, 02:13
                Gość portalu: tmz napisał(a):

> sorki, ale (jako kierowca rodzaju męskiego 22 lata) uważam tą dyskusję za żałos
                > ną... Jest full idiotów na ulicach (wczoraj mgla ze nic nie widac na 3 metry, a
                > gosciu mnie wyprzedza min 70km/h, gdy inni jada niecale 30) i wszyscy oni powi
                > nni po prostu stracic prawa jazdy. Sory, ze zle sie wpisuje w klimaty tramwajow
                > e tego tematu

wczorajsza mgla ograniczala widocznosc do 100m (przynajmniej jak ja jechalem
                kolo polnocy) i dalo sie spokojnie 60km/h jechac.
                • tomek854 Re: żałosne 12.03.06, 03:15
                  e, to zależy. Ja wczoraj szedłem pod wiaduktem na hallera, to tam lokalnie była taka, że stojąc 20 m od wiaduktu (tak jak sie te stalowe barierki kończą) nie widziałem co jest po drugiej stronie. Ale to tylko lokalnie tak było - kępka mgły może 100 m na 100m...
    • Gość: Zenon Wypierd W istocie sprawy to ja Ciebie popieram, IP: *.wroclaw.mm.pl 12.03.06, 01:32
      chociaż przypominam dyskretnie, że któryś z tych jołopów był sprawcą Twojej ciąży.
    • alka_xx Do inteligentnych inaczej kierowców ... 12.03.06, 04:49
      a także innych uzytkowników ruchu, drogowym ,w sensie ogólnym, zwanym!
      Po pierwsze i po drugie i po kazde nastepne, żadne przepisy nie byłyby
      potrzebne, gdybyś-my wszyscy mieli wyobraźnię i byli wrazliwi na
      potrzeby "komunikacyjne" drugiego człowieka!
      Skąd inąd fajni z nas ludzie, a ruch drogowy wyzwala w nas
      drzemiace ...dinozaury?:)/ te mięsożerne!/
      Kobieta z wózkiem ma dziś baaaaardzo trudno, wierzcie mi i matyldzie i to nawet
      wtedy gdy to nie jełop jest ojcem jej dziecka.
      Nie zmienia to jednak faktu, że zdarzają sie takie "bezmózgie" matki, co to bez
      wzgledu na sytuacje drogową, pchają tą niczemu niewinną dziecine prosto pod
      koła samochodu, bo ...A czemu sama najpierw nie wlezie sprawdzic,jak mocne ma
      ten samochód zderzaki!
      Kierowcy samochodów bardzo często sprawiaja wrazenie niedouczonych, ale jakże
      AMBITNYCH jełopów, niestety piesi częstokroć im dorównują, więc może spójrzmy
      czasem na problem z pewnej ...perspektywy, wczujmy się nawzajem w swoje
      role ...moze dzieki temu czasem i usmiech, a nie tylko pukanie sie w czoła,
      zagości w naszym ruchy, w sensie ogólnym, zwanym drogowym!:)
      pozdro
    • rw.wro a co na to sama matylda? 12.03.06, 16:01
      zastanawiam się czy matylda nie zmienia się w jełopkę, gdy sama zasiądzie za
      kierownicą?
      po drugie, matyldo, jeśli nie musisz, to po co pchasz się wszędzie z wózkiem,
      aaa, bo ci pewnie wtedy wszyscy muszą wszędzie ustąpić. może lepiej wziąć
      dziecko do parku - cisza, zero aut, czyste powietrze...
      tak samo do wszystkich uciśnionych obrońców matyldy: skoro kogoś mierzysz taką
      miarką (jełopowatości), to nie dziw się, że ciebie mierzą tą samą!
      • Gość: I Re: a co na to sama matylda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 18:26
        No, gdzie się pcha z wózkiem, niech siedzi w kuchni i gotuje obiad. Wychodzenie
        z wózkiem w ogóle powinno być zakazane, tylko od razu teleportacja do parku,
        jak już musi. I wara jechać z wózkiem do lekarza, albo do dziadków.
        • rw.wro Re: a co na to sama matylda? 13.03.06, 15:38
          Gość portalu: I napisał(a):

> No, gdzie się pcha z wózkiem, niech siedzi w kuchni i gotuje obiad.

no właśnie, typowa baba (bez obrazy dla NORMALNYCH forumowiczek) narobiła
          wrzasku, zwyzywała ludzi od jełopów, a teraz pichci obiadek i g*** ją obchodzi
          wątek, który założyła, no chyba, że się pod kogoś podszywa, np. pod "I" ;)
          • alka_xx rw.wroc. pyta, co na to sama matylda? 14.03.06, 05:45
            rw , Ty sie tak nie deneRWuj!
            w końcu nie o wózek w tym tekście chodzi, a o kulturę otaczających nas
            ludzi ...i o naszą, rzecz jasna też!!!!:)
            Jak zostaniesz ojcem to zobaczysz na własne oczy, co przezywa matka Twojego
            dziecka, więc juz teraz ćwicz przychylnośc dla kobiet z wózkami, by Ciebie
            kiedyś ktoś wredny nie nazwał ...no wiesz jak..:)
            • Gość: I Re: rw.wroc. pyta, co na to sama matylda? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.06, 08:44
              Nie ma co być macho. Nie tylko matce jest niewygodnie, chociaż zwykle ojciec
              może trochę nadrobić siłą i zasięgiem ramion.
    • Gość: pan tfardowski Re: Do inteligentnych inaczej kierowców!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:56
      A jak miałem się zatrzymać (dobrze ,że się wogóle zatrzymałem)
      jak mnie oblazły wszy łonowe , skakały mi na twarz znienacka,
      nie widziałem przystanku , kto wie to zrozumie.
      • alka_xx ale my tu chyba nie wiemy... 14.03.06, 15:55
        więc na drugi raz majtki z nogawkami zakładaj, jak idziesz/jedziesz?/ między
        ludzi;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka