Dodaj do ulubionych

Niepełnosprawni pikietują na zlecenie

14.03.06, 11:13
O tempora! O mores!
Obserwuj wątek
    • haribu NOWY krytyczny blog -- <a href="http://haribu.blog.onet.pl/" targe 14.03.06, 11:24
      NOWY krytyczny blog - haribu.blog.onet.pl/
      • ohmygoodnes tez uwazam ze powini miec dobry sprzet 14.03.06, 12:18
        i mowienie tutaj o ciemnych interesach producentow jest ciosem ponizej pasa.

Warsaw City
    • Gość: mfs droższe? IP: 217.111.48.* 14.03.06, 11:32
      "Chcą, by fundusz refundował również i te droższe protezy i wózki inwalidzkie."

Dofinansowanie z nfz np. na protezę nogi, wystarcza na kupienie stopy.

pisze się "droższe", czyta się "coś więcej niż wyfrezowanie artefaktu a'la I-
      sza wojna światowa"
      • Gość: amazonka Re: droższe? IP: *.swidnica.mm.pl 14.03.06, 11:35
        nie jest prawdą,że refunduje się protezy piersi,mam na to dokumenty jak mnie
        potraktowano
    • Gość: SUFIN wózek za 800 nadaje się tylko dla bardzo poszkodow IP: *.awf.poznan.pl 14.03.06, 11:33
      anych... nie da sie na nim pokonywać np. przeszkód terenowych...Niech Pan
      Serafin sam spróbuje!
    • awersja Czy to znaczy, że... 14.03.06, 11:35
      ...niepełnosprawni nie mają prawa do protestu...? Nie mają prawa do
      nowoczesnego sprzętu rehabilitacyjnego...? Nie mają prawa do zwiekszania
      zakresu refundacji z NFZ...?

Co złego jest w tym, że protesty organizuje agencja PR na zlecenie producentów
      sprzętu rehabilitacyjnego...?

[___Dlaczego nie razi nas organizowanie przez wielkie koncerny akcji quasi-
      charytatywnych, w których płacąc 10 groszy więcej za proszek do prania
      przeznaczamy 3 grosze na dzieci z ubogich rodzin...?___]

Masz rację, Pawle... O tempora! O mores!
      • pawel26wawa Re: Czy to znaczy, że... 14.03.06, 12:35
        A czy ja napisałem, coś negatywnego o tej akcji? Bo odniosłem wrażenie, że moje dośc znane stwierdzenie odczytałes dośc negatywnie.
        I odnosząc sie do innego postu będącego na tym forum...
        Niestety w tym kraju aby coś wywalczyć trzeba użyć brutalnej siły. Dlatego cienko przędą naukowcy, lekarze, pielegniarki etc. Ot za kulturalni są. I dlatego relatywnie nieźle mają ci ktorzy robia burdu. Relatywnie bo znacyz to że na tle tych co są spokojni.
        A wzmiankowana akcja? Ano interesująca. i kto wie może przy odpowiednim lobbingu.. skuteczna?

Pozdrawiam
    • michal_33 Re: Niepełnosprawni pikietują na zlecenie 14.03.06, 11:48
      jut wkrutce beda mogli niepelnosprawni udac sie do swiatyni opatrznosci bozej i
      tam modlic sie o uleczenie, bo rzad woli przeznaczac pieniadze na takie cele
      niz ulatwienie ludzia i tak ciezkiego zycia
      • milena.rl I bardzo dobrze, że pikietują. 14.03.06, 11:51
        Niestety w tym kraju pozłacany marmur ważniejszy od ludzkiego serca.
      • konrad.frankowski Tak, tak! Do swiatni! 14.03.06, 11:53
        Ale pewnie i tak nie wjada wozkami, bo nie bedzie przystosowana dla
        niepelnosprawnych. A jako ciekawostke powiem, ze z budzetu zabrano ok. 50%
        obiecywanych dotacji dla niepelnosprawnych - brawo! Niech jeszcze zrobia nam tu
        druga Japonie, gdzie kelner w restauracji pyta ludzi, czy niepelnosprawny moze
        siedziec z nimi na tej samej sali.
    • Gość: niepelnosprawny Re: Niepełnosprawni pikietują na zlecenie IP: *.acn.waw.pl 14.03.06, 11:50
      Gdyby niepelnosprawni zrobili burde polaczona z demolowaniem stolicy jak gornicy
      to by dostali pieniazki. A jak sa uprzejmi to sie im uprzejmie kaze sie odp...
      • magnolia84 Re: Niepełnosprawni pikietują na zlecenie 14.03.06, 12:23
        Gość portalu: niepelnosprawny napisał(a):

> Gdyby niepelnosprawni zrobili burde polaczona z demolowaniem stolicy jak
        gornic
        > y
        > to by dostali pieniazki. A jak sa uprzejmi to sie im uprzejmie kaze sie odp...
    • alpepe co to w ogóle za głupi tytuł? Niechby napisali 14.03.06, 12:21
      że lobbują.
    • Gość: Porypany 20 mln na kosciol zlalezli dla inwalidow nie - PiS IP: *.w83-115.abo.wanadoo.fr 14.03.06, 12:59
    • parob postmodernizm vs rzeczywistoś 0:1 14.03.06, 15:38
    • Gość: Wroclawianin Re: Niepełnosprawni pikietują na zlecenie IP: *.521-1-64736c11.cust.bredbandsbolaget.se 14.03.06, 19:44
      W jednym z sasiednich krajow moj syn dostal na uzytkowanie elektryczny wozek
      inwalidzki. Nie jest jego wlascicielem, musimy go tylko ubezpieczac. Dzieki
      temu chodzi do najlepszego w miescie stolecznym Liceum. W Ojczyznie siedzial by
      w domu, a tak to za pare lat zacznie placic podatki, zamiast z nich zyc / czyt.
      gnic. Wozek kosztuje 20000 euro, ale panstwo na tym nie straci. Nie musze
      dodawac ze bylem zmuszony wyniesc sie z Kraju zeby moc skromnie, ale normalnie
      zyc.
      Na koscioly! Nie mam na mysli zrzutki na nowe koscioly. To marna inwestycja a i
      tak opustoszeja, oby jak najszybciej.
    • Gość: mają rację! Re: Niepełnosprawni pikietują na zlecenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 22:41
      • life_ever Re: Niepełnosprawni pikietują na zlecenie 15.03.06, 01:46
        Hmm, na pewno mają rację, ale nie jesteśmy niestety na tyle bogatym krajem,
        żeby wszystkim się wszystko należało w ramach ubezpieczenia Tyle że nikt w
        rządzie nie jest na tyle odważny żeby to w końcu powiedzieć.
    • Gość: marysia Re: Niepełnosprawni pikietują na zlecenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 12:05
      mam syna ,który nosi buty ortopedyczne .Buty całoroczne,na skróconąnogę
      koszkują w całosci 500zł Dofinansowania jest połowę. Przydział jedna para na
      rok.Syn ma 16 lat.To jest bzdura,
      • life_ever Re: Niepełnosprawni pikietują na zlecenie 07.04.06, 00:18
        Ja się zastanawiam, co takiego jest w tych butach, że kosztują tyle, ile dwie
        pary porządnych kozaków?
        Odpowiedź brzmi: marża, marża, marża

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka