IP: *.dsl.ip.tiscali.nl 05.04.06, 19:25
Jakim nocnym autobusem dojadę z dworca głownego do pl. Kromera?
Obserwuj wątek
    • busmen Re: nocny 05.04.06, 20:18
      Gość portalu: wiola napisał(a):

> Jakim nocnym autobusem dojadę z dworca głownego do pl. Kromera?

Hmmmm... no pl.Kromera nie ma... ale na Kromera dojedziesz liniami:
      246, 251
    • kk071 Re: nocny 06.04.06, 12:49
      Jest za to Aleja Marcina Kromera... to że jest skrzyżowanie, z pętlą to jeszcze
      nie znaczy że to plac ;]
    • rw.wro plac to plac 06.04.06, 14:59
      wszyscy tak mówią, że to plac, ale jak się jakiś zvarto_serowaty mądrala
      znajdzie, to czepi się każdego słówka. widzę, że takich coraz więcej na tym
      forum :(
      • Gość: perian Re: plac to plac IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.04.06, 15:41
        Dobrze, że takich osób jest coraz więcej. Nie od dziś wiadomo, że diabeł tkwi w
        szczegółach. Precyzja wypowiedzi jest bardzo istotna.
      • svarte_sjel Re: plac to plac 06.04.06, 15:47
        rw.wro napisał:
        [ocenzurowano]

Lepsze czepianie się szczegółów niż twoje chamskie odzywki.
      • kk071 Re: plac to plac 07.04.06, 15:18
        rw.wro napisał:

> wszyscy tak mówią, że to plac, ale jak się jakiś zvarto_serowaty mądrala
        > znajdzie, to czepi się każdego słówka. widzę, że takich coraz więcej na tym
        > forum :(

Huh...Po prostu chodzi o to, żeby nazywac rzeczy po imieniu, a nie tak jak
        wszyscy mówią, bo to dąży do tego iż jeżeli większość zaczęłaby na przykład
        mówić na biedronkę - żyrafa to byłaby żyrafa tylko dlatego, że niewiedząca ocb
        większość ma racje?
        Nie wiem, czy brak wiedzy upoważnia do takich pseudonaukowego nazewnictwa :D:D:D
    • robak_wroc Re: nocny 07.04.06, 00:32
      o wlasnie! specjalistow tutaj wielu, wiec moze ktos mi powie jak z dworca pkp,
      albo z dominikanskiego dojechac na nowowiejska w okolicach piastowskiej? jakis
      czas temu poszedlem sobie w miasto zeby sie napic browara i wracalem kolo 2 w
      nocy i dupa. wszystko co na dworcu wypatrzylem jedzie oczywiscie w wielu
      kierunkach, ale zadno tam gdzie potrzebowalem. poszedlem zatem na dominikanski,
      liczac na to, ze juz z tegoz placu dostane sie w chciane miejsce i tutaj kolejny
      zonk! czy miasto zapomnialo o mieszkancach ulic sienkiewicza, nowowiejskiej,
      piastowskiej?? czy najblizszy autobus jest dopiero na wyszynskiego i potem spory
      kawal z buta isc trzeba, czy jest po prostu jakas linia o ktorej nie wiem?
      • Gość: bres Re: nocny IP: *.magma-net.pl 07.04.06, 00:55
        A ile tego piwa było? :-) Specjalistą nie jestem, ale 250 albo 259 powinny Cię
        zadowolić. Przed chwilą też nie wiedziałem. Polecam stronę ZDiK-u. Na
        przystankach też pewnie są jakieś informacje...
      • busmen Re: nocny 07.04.06, 08:13
        > o wlasnie! specjalistow tutaj wielu, wiec moze ktos mi powie jak z dworca pkp,
        > albo z dominikanskiego dojechac na nowowiejska w okolicach piastowskiej?

240, 250, 259

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka