Dodaj do ulubionych

takie nurtujące pytanie

09.11.05, 00:01
Wiem ze wszyscy mnie zjedziecie ze jestem nie odpowiedzialna, ale czasu sie
nie cofnie, więc prosze bez zlośliwych komentarzy. Mam 22 lata. Podczas
pieszczot chlopak "wsadził" czlonka ale tylko na ok 3 cm(wiem ze dla
plemnikow to wystarczy) na kilka sek(ok5)nie bylo oczywiscie wytrysku,
chociaz u 15% męzczyzn tam są plemniki. Nie wiem czy mam dni plodne, bo mam
bardzo nieregularny okres. Jak myslicie mam duze szanse ze jestem w ciązy?
Nie chce byc narazie mama jestem na 4 roku studiow..wiem ze moglam myslec
wczesniej. moze ktos mial podobną sytuację?
Obserwuj wątek
    • Gość: Honey21 Re: takie nurtujące pytanie IP: *.5.15.vie.surfer.at 09.11.05, 00:06
      szczerze nie pozostaje ci nic innego jak przeczekać i zrobić test ciążowy,
      gdybanie tu nic nie da.Powodzenia
    • marakesz13 Re: takie nurtujące pytanie 09.11.05, 00:07
      W twoim wiek nieregularny okres to poważna sprawa. Idź do lekarza. a z tego co
      pszesz to raczej ciąży nie będzie. Dla wszelkiej pewności zrób sobie test.
      • olla222 Re: takie nurtujące pytanie 09.11.05, 00:13
        zrobię za jakies 2 tyg. to mialo miejsce 3 dni temu. Pocieszam się tym, ze
        zaczynaja mnie boleć piersi, tak mam zawsze przed okresem, z drugiej strony
        bola tez w ciazy, ale pocieszam się tym ze po 3 dniach by mnie juz nie zaczęły
        bolec
        • Gość: Honey21 Re: takie nurtujące pytanie IP: *.5.15.vie.surfer.at 09.11.05, 00:16
          wydaje mi sie ze panika cie zera, uważaj bo jeszcze będziesz manila urojoną
          ciąże, będzie dobrze bo musi być dobrze ;-)
          • olla222 Re: takie nurtujące pytanie 09.11.05, 00:18
            dzięki za słowa otuchy i za to ze nie krzyczycie jaka to nieodpowiedzialna
            jestem. A swoją drogą musialabym byc pechowa, pierwszy raz pozwolilam sobie na
            taki blizszy kontakt
            • monika.hamburg Re: takie nurtujące pytanie 09.11.05, 00:25
              Mnial byc to twoj 1 raz???????????
              • olla222 Re: takie nurtujące pytanie 09.11.05, 00:28
                trudno to nazwać pierwszym razem, bo to było tylko jakm juz wspominalam na ok
                3cm,(błone dziewiczą na pewno jeszcze mam, bo bym przeciez czula no i jest
                troszke glębiej:) bym to raczej nazwala powolne przygotowanie do pierwszego razu
    • Gość: kali Re: takie nurtujące pytanie IP: *.ztpnet.pl 09.11.05, 00:27
      > chociaz u 15% męzczyzn tam są plemniki. Nie wiem czy mam dni plodne, bo mam
      > bardzo nieregularny okres. Jak myslicie mam duze szanse ze jestem w ciązy?

Dziewczyno, Ty nie wiesz czy masz dni plodne, a my to mamy wiedziec?
      • olla222 Re: takie nurtujące pytanie 09.11.05, 00:30
        ja się nie pyt czy mam dni płodne, tylko czy w taki sposob jak opisalam są duze
        szanse na zapłodnienie(zakladając wariant pesymistyczny, ze milam dni plodne)
        • honey21 Re: takie nurtujące pytanie 09.11.05, 00:35
          OK,no to troche sie zle zaczelasz, sorry czy jest wogole twoj chlopak?Skad ta
          nagla ochota jesli tak dlugo czekalas.Zrobilas blad ok kazdemu sie zdarza ale
          na twojym miescu poszlabym teraz d Ginekologa i porozawialabym z nim, wiesz
          pigulki i te sprawy.Zebys juz takich bledow nie popelniala.Bo taki blad mozesz
          placi do konca zycia. Za pigulki tylko raz w miesiacu, tajniej i odrazu wieksza
          przyjemnosc;-)
          • olla222 Re: takie nurtujące pytanie 09.11.05, 00:36
            tak to mok chlopak, nie jestem puszczalska, jestesmy prawie rok, w styczniu sie
            zaręczamy
            • olla222 Re: takie nurtujące pytanie 09.11.05, 00:40
              chyba sie zdecyduję kiedys na pigulki, chodciaz spotkalam sie z opinia lekarza,
              ze dla takich pieszczot szkoda organizmu..
              • honey21 Re: takie nurtujące pytanie 09.11.05, 00:46
                Nikt nie mowi ze jestes puszczalska, ale seks jest wazna rzecza i jesli masz
                zamiar sie zareczac to chyba juz czas na to.Wiesz jesli masz juz chlopaka od
                roku i Kochasz go to w czym porblem? Chyba ze mu nie ufasz i dlatego sie
                stracha przed intymnoscia? Idz do lekarza i porzmawiaj z nim, wtedy mozesz
                podjac decyzjie czy chcesz brac pigulki.Ale mojym zdaniem powinnasz zeby
                uniknac takich sytuacji....pozdrawiam
                • olla222 Re: takie nurtujące pytanie 09.11.05, 00:48
                  ja mu ufam, tylko ze jak się zwlekało z tym przez 22 lata, to nie jest to takie
                  latwe.
                  • honey21 Re: takie nurtujące pytanie 09.11.05, 00:49
                    wiem cos na ten temat;-)
                    • olla222 Re: takie nurtujące pytanie 09.11.05, 00:53
                      no własnie,moze dlatego obawiam sie ciazy po kazdych pieszczotach. moj chlopak(
                      pociesza mnie jak moze, ze to nie mozliwe prawie, ale ja jak sobie cos
                      ubzduram...Moze napisze ktos kto mial podobny przypadek
                      • honey21 Re: takie nurtujące pytanie 09.11.05, 00:56
                        wiem o czym mowisz,jak sie dlugo czekac to pozniej sa wieksze obawy i wlasnie
                        dlatego powinnasz zaczac brac pigulki,wtedy bedziesz mniala problemy z glowy
                        jesli chodzi o ciaze. A reszta nalezy do was i waszych pragnien oraz fantazji.
                        • Gość: kitty Re: takie nurtujące pytanie IP: *.bie.lama.net.pl 09.11.05, 01:36
                          Ola ja też ci plecam pigulki a zwłaszcza że macie się zaręczac:)
                          I nie denerwuj się tak,bo pewnie nie jesteś w ciąży,ale dla pewności poczekaj
                          ok 2 tyg i zrób test,bo teraz to ginekolog tez ci niewiele powie bo jest za
                          wcześnie na stwierdzenie ciąży.Wiem trochę o tym bo mam 8 miesięczną córeczkę:)
                          Powodzenia i pozdrawiam!
                          • Gość: agu88 Re: takie nurtujące pytanie IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 09.11.05, 16:14
                            Kobieta w wieku 22 lata, a kurde zero odpowiedzialności;/ nikt nie mówił Ci, że
                            istnieje coś takiego jak prezerwatywa:>? a swoją droga tak się zastanawiam,
                            skoro już wsadził na ok. 3cm, to nie mialaś ochoty na wiecej;> hmmm nie no
                            okey.. różni są ludzie. w sumie trochę mnie to zirytowało..no ale nic,każdy ma
                            prawo do własnego zdania. pozdrawiam;]
                            • Gość: mika Re: takie nurtujące pytanie IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 09.11.05, 19:34
                              no własnie ale odp. na pyt. ja tez mam podobny problem
    • olla222 Re: takie nurtujące pytanie 09.11.05, 21:16
      nie stosowałam prezerwatywy bo jak juz wczesniej wspominalam to bylo tylko na
      kilka sek. i na zaledwie 3 cm, nie planowalam nic więcej. a do tego czy nie
      mialam ochoty na więcej, to oczywiscie z jednej strony milam z drugiej jeszcze
      chce z tym troszke poczekac.
      ale wrocmy do pyt.Chyba min. milam szanse na zaplodnienie? bo to jest tak, z
      jednej strony mam obawy ze moze jestem w tym % osob co w ten sposob wpadly, z
      drugiej wiem, ze nie tak łatwo zajść w ciąze
    • Gość: aaa Re: takie nurtujące pytanie IP: *.rrz.uni-koeln.de 09.11.05, 21:48
      nie martw sie olla za bardzo,ja jestem lekarzem i prawdopodobienstwo,zebys
      zaszla w ciaze jest naprawde nikle,oczywiscie istnieje,ale jest mierzone w
      promilach,musialabys miec sporego pecha(a moze szczescie jak powiedzieliby
      inni...)mysle jednak,ze nieregularny okres w Twoim wieku to jednak powod ,zeby
      wybrac sie do ginekologa.Glowa do gory,a jak ktos po Tobie"jedzie"to jest po
      prostu sflustrowanym glupkiem i takich postow w ogole nie czytaj...Glowa do
      gory !!!i pewnie trzeba pomyslec o jakims zabezpieczeniu,bo po co sie
      denerwowac nastepnym razem.pozdrawiam serdecznie aaa
      • olla222 Re: takie nurtujące pytanie 09.11.05, 21:56
        dziekuję za słowa otuchy, szczególnie cieszę się bo wypowiada się na ten temat
        osoba ktora zna sie na tym
        • Gość: sdf Re: takie nurtujące pytanie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.11.05, 22:25
          lekarze są z reguly wyksztalceni a sposob pisania powyzszej osoby wskazuje
          raczej na gimnazjum/szkole srednia
          • Gość: aaa Re: takie nurtujące pytanie IP: *.rrz.uni-koeln.de 09.11.05, 22:49
            Gratuluje zdolnosci rozpoznawania wyksztalcenia po trzech napisanych
            zdaniach...niestety jestem z tego rocznika ,ktory juz nie doswiadczyl chodzenia
            do gimnazjum,a lekarz nie musi miec 50 lat,jezeli chce komus dodac otuchy,w
            trudnej sytuacji,bo w koncu to czesc mojej pracy.I nie wydaje mi sie ,ze gdybym
            zaczela pisac o prawdopodobienstwie owulacji,inseminacji, mozliwosci
            zaplodnienia i wskazniku Paerla to szczegolnie bym tym komus pomogla,wiec
            prosze sie nie odzywac jezeli sie nie ma pojecia
            • Gość: agu88 Re: takie nurtujące pytanie IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 11.11.05, 09:53
              skoro ktoś ma obawy przed ciążą to wypadałoby nawet podczas pieszczot mieć
              prezerwatywe... potem nie byłoby kłopotu... i niepewności... tyle się o tym
              teraz mówi/pisze... ech
              • Gość: mikka Re: takie nurtujące pytanie IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 11.11.05, 14:39
                bez przesady zeby do pieszczot zakladac prezerwtywe, tak latwo nie zachodzi sie
                w ciąże. Gdyby tak bylo, to byloby nas miliardy miliardow Co to za przyjemnosc
                dla chlopaka jak nawet dotyka się jego penisa przez prezerwatywe.
                • Gość: agu88 Re: takie nurtujące pytanie IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 11.11.05, 16:05
                  ej no sorry;/ ale jesli ona ma takie problemy, że jest przewrażliwiona, to potem
                  problemu nie będzie;/ trzeba być odpowiedzialnym za swoje czyny... skoro wszedł
                  w nia to już raczej było coś wiecej niż pieszczoty;/ dobra mniejsza z tym to jej
                  sprawa
    • Gość: DOBRA [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 14:49
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: taki jeden Re: takie nurtujące pytanie IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 11.11.05, 16:37
        nie trzeba miec linijki, facet przeciez czuje ile mniej więcej wszedł, chyba ze
        ktos nie ma wyczucia i nie wie tak na ok ile to cm, ale wtedy niech wroci do
        szkoly podstawowej.
        Co do ciązy to prawdopodobienstwo jest baaaardzo min.
      • Gość: olcia18 Re: takie nurtujące pytanie IP: *.elblag.dialog.net.pl 12.11.05, 15:07
        niech sobie czyta co chce .po prostu sie boi.
        nikt nie prosił cie żebys odp.
        ale ty dziwna jesteś!!!
    • Gość: apsik Re: takie nurtujące pytanie IP: *.smstv.pl / 81.210.104.* 11.11.05, 15:15
      nie jest tak zle.bo mas zdurze prawdopodobienstwo z enie jestes w ciazy a jesli
      mas znieregularny cykl to twoje dni plodnie i nie polodne sa fikcja jak zreszt
      au kazdej kobiety przed pierwszym dzieckiem.zrob test.ja zrobilam taki plytkowy
      kiedys naprawde sdbry nazywl sie chyb a"bobo test".
      • Gość: mamusia:) Re: takie nurtujące pytanie IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 11.11.05, 16:40
        Oj ludzie, ja tez kiedys myslalam ze tak latwo zajsc w ciąze, ale gdy juz
        planowalam rodzine okazlao sie ze tak latwo nie jest. Ile musi byc warunkow
        zeby doszlo do zaplodnienia:dni plodne, raczej w 100% wytrysk(owszem u 15%
        męzczyzn w tym plynie tez są plemniki ale są bardzo słabe), brak zaburzen w
        organizmie, ...takich powodow mozna by wymieniac 1000, zobaczycie za kilka lat,
        ze w ciaze tak latwo się nie zachodzi
        • Gość: DOBRA Re: takie nurtujące pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 19:29
          sa indywidualne przypadki ze zajscie w ciaze nie jest proste ale ile jest
          przypadkow ze wychodzi to jakis bardzo latwo, bo skad biora sie niechciane
          dzieci??? to w duzej mierze zalezy od organizmu kobiety i "mozliwosci" faceta
          tych genetycznych:)
          • Gość: ja Re: takie nurtujące pytanie IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 11.11.05, 19:54
            te przypadkowe ciązy to raczej ze stosunku bez zabezpieczenia(przerywany juz
            mniejsze szanse)chociaz nie zachęcam tym do szalenstw do woli i bez opamiętania
            • olla222 Re: takie nurtujące pytanie 12.11.05, 20:01
              dziekuje za wszystkie odp. A co do niektorych osob, owszem moze pyt. bylo
              troszkę niemadre, ale zrozumie mnie tylko osoba ktora tez powoli wszystko
              zaczynała, a nie wierze ze zadna z osoba ktroa mnie krytykowala nigdy nie mila
              obaw ze moze jest w ciąży
    • asia_asica Re: takie nurtujące pytanie 13.11.05, 19:13
      W ciążę nie zajdziesz - nie bój się. To mało prawdopodobne - wręcz
      nieprawdopodobne.

VANILIOWE FORUM DLA KOBIET - Zapraszam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka