Gość: D.F. Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:45 Jeśli ktoś nie ma życia towarzyskiego...tworzy siebie na nowo. Mając dobrą postać jest szanowany...do czego zmierzam...do tego że nałogowcami są ludzie którzy nie umieją sobie poradzić w zwykłym życiu i topią sie w kompleksach :] Peace idioci :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soy Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:46 To, że wciąga to prawda i to nawet gorzej niż narkotyk. Na szczęście <narazie> zmądrzałem i robię od tego detoks, czas na poprawienie ocen w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDoS Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:48 Debilem może ty jesteś. Up. Trzeba umieć podzielić czas na nauke, znajomych przyjemność jezeli ty tego nie ptrafiles to oznacz ze twoj poziom inteligencji jest bardzo maly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piąty Jeździec~ Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:50 A ja słyszałem o kolesiu, który popełnił samobójstwo z powodu gry Ragnarok, ponieważ hacknął go kumpel z klasy ^^ A tak co do Tibii, to że ktoś jest "nałogowcem" nie znaczy, że musi być całkiem wypaczony, itp. Ja gram dziennie po 5-6h, jak się uda to i na 10h siąde, ale co tu dużo mówić, raczej mnie za normalnego uznają ludzie, ze średnią w szkole nigdy nie miałem problemów... Żyć, nie umierać ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxys Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:48 Jeżeli ktoś jest normalny Tibia może być tylko grą jak każda inna.. ale to kwestia wychowania i silnej woli.. nóż do masła też może posłużyć do zadźgania kogoś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDoS Inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:51 Uczepiliście się jednego tematu a jest cała masa innych. Koleś uzależniony od muzyki słucha jeździ na koncerty, napadanie kogoś kto słucha innej muzyki. Tego jest tyle, że można by książke napisać a wy skupiliście się na jednej małej grze, to jest tak śmieszne że aż głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:50 to prawda, sam kiedys bylem uzalezniony od tej gry zarobilem ponad 2000zl i zarabiam dalej ale uzaleznienie juz mi przeszlo z wiekiem, lecz nie wszystkim przechodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł ze Szczecina Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:51 Nie zgadzam sie gdyz ja gram w tibie od czasu do czasu mam to wnosi czy zgine czy nie... Tylko maniacy tak graja ja zarobilem na tej grze okolo 100 zl i w szkole mam srednia 5,00 nie widze problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baryla Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:51 Ja też pogrywam w tibie ale nie nałogowo dziennie gram 1-4h a temu chłopakowi trzeba pomóc np. wysłać do grup wsparcia albo do AT- anonimowych tibijczyków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grue Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:51 HA HA HA HA! Co z tego ze gralem nalogowo w tibie? Sprzedalem postac i jakos od 2 miechow nie gram. Pozatym nikogo z tego powodu nie pobilem, ze mi postac zabil, chociaz chodza posty na forach roznych o tibii ze za kradziez czegos tam przyjada do kogos do miasta i go pobija za to. Ja narazie czekam na 4 takich xD Jakos nie przyjezdzaja. Mamusia nie pozwala? HAHAHAHAHAHAHAH! ROTFL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warcraftowiec=) World of Warcraft IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:51 Ja początkowo grałem w Tibię, ale szybko się znudziła. World of Warcraft to jest dopiero coś ! =) Polecam tę gierkę każdemu komu nie żal kasy na abonament. WoW >>>>> Tibia WoW >>>>> Tibia WoW >>>>> Tibia xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thyploxion Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.rdi.pl 18.04.06, 10:53 gra jest super sam siedze cale dni i gam ale niejesta taki glupi zeby kupowac postacie za 1000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piąty Jeździec~ Światy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:55 Do tych co grają w Tibię i tu piszą, można wiedzieć na jakich światach gracie? Może trafi się ktoś znajomy z Aurei ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jiza Tibia - Gra, narkotyk czy moze hobby? IP: *.cable.ubr01.wolv.blueyonder.co.uk 22.04.06, 10:10 Sama gra to jedna z wielu kiedys skarzyli sie pismaki ze Quake 2 jest to najgorsza pod sloncem gra i powiini ja zabronic sprzedawac. minelo kilka lat i w gre gra garstka moze z 100 osob w polske i do tego bardzo rzadko. Tibia jest gra, ktora wciaga poniewaz jest rywalizacja, masz kolegow dookola z ktorymi mozesz o tym rozmawiac jak rowniez poznajesz nowych nie tylko z polski. Wielu z nas gralo nie raz w rozne gry online, ktore wciagaly nas nawet na 12 godzin w dniu, a co gorsza 7 dni w tygodniu. Mozna nazwac to narkotykiem, ale uleczalnym jak kazdy inny. Tibia jest jedna z nich. Ale to przejdzie jak kazda gra ktora wypuszcza dana osoba. Przyjdzie nowa gra i nowi ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gam Valm TIBIA Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.srem.net 18.04.06, 10:55 Kłucił bym sie gram w tibie ponad 2 lata i nie wciagla mnie zawsze z kumplami grlaismy na tym samy swiecei i nie udalo sie zdobyc duzego lvl bo co chiwle nowy siwat itp grama na REFUGIA i nikt z kumpli tam niegra i nikt nie wie otym charze POZDro Moja postac na 24 lvl sprzeadłem kiedys za 20 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danera ziom Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 213.199.213.* 18.04.06, 10:55 Moim zdaniem wiadomo co za duzo to nie zdrowo ale to jest tez sposob na zycie granie w tibie i konkurowanie z innymi graczami z innych krajow jest to dobra przygoda a przy tym mozna zarobic na swoje wydatki sam sprzedalem i kupilem postac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TuLa:) Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:55 hyh... u mnie w klasie też przez jakiś czas był szał na Tibie. ale później przyszło ogame, teraz jest the creems. Zawsze coś nagle staje się na topie. jeden agent zasnął na lekcji bo grał przez całą noc. Ale oszołómów nigdy nie brakuje, zawsze byli i są ludzie nieznający umiaru:) ale żeby pobić matkę krzesłem? i jeszcze przyznawać komuś takiemu za to rację?? to już adekwatnie zalicza się chyba do jakiejś choroby psychicznej...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dav Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.06, 10:56 Są maniacy, ale są i "normalni" gracze. Nie wiem po co robic zamieszanie z powodu kilku nałogowców (bahorów nie mających własnego życia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAKAUKANDA Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:56 Tibia to nie jest narkotyk , oprocz tej zachlannej gry w ktorej zabijamy potworki mozna takze pogadac jest to w pewnym rodzaju komunikator gram w ta gre juz ponad pol roku i mialem juz wiele razy konczyc z powodu smierci postaci poprzez zabicie przez inna ale poznalem fajnych ludzi w tej grze. Niewyobrazam sobie uzytku internetu bez tej gry chociaz umiem sie opanowac gram po 5 godzin dziennie a nie kilkanascie i potem 3 godziny nauki mysle ze to dobre podzielenie jest to tez w pewnym rodzaju zarobek np. postac na 100lvlu jest warta ponad 500zl a lub sprzedawac pojedynczo czesci ekwipunku postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _XAL_ Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:56 No przecierz tutaj jest napisane czarno na białym że koleś był uzależniony. Ja też gram w tibie i : a) Gram raz na miesiąc bo to sie już robi nudne (kiedys grałem po 8h dziennie) b) Jak przeczytałem ten artykuł to ja sie nie dziwie chłopowi. Koles expi <zdobywa doświadczenie> i bez oztrzezenia gaśnie mu komp no to nerwicy można dostać. Status postaci "sejwuje sie" tylko w momencie kiedy gracz sie wyloguje. Bez wylogowania cały wysiłek idzie na marne. c) Odnosze wrażenie że ktoś kto pisał ten artykuł nie bardzo zna sie na rzeczy ale to jest już najmniejszy problem. Ale powiem krótko. Odwalcie sie od "uzależnionych" jak chcą to niech grają. To oni se psują życie. dopóki komuś nie zagrażają to mogą se robić co chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenny Mashter Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:58 Tibia is the best!!:D:D:D i nic tego nie zmieni!!:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.chello.pl 18.04.06, 10:58 "Przez pewien czas po wyłączeniu komputera postać pozostaje w grze - bezbronna i unieruchomiona staje się łatwym celem dla innych graczy" Co to za bzdura? Przecież Tibi się nie wyłancza przed wylogowaniem. Jak się wylogujes to twoja postać od razu znika. Niech autor artykulu nie gada bzdur, tylko po to żeby tekst był ciekawszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 87.239.197.* 19.04.06, 15:23 no tak tylko jeśli wyłączysz komputer to posta zostaje na 5 minut idioto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Retired ;) Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:59 Sam grałem w to dość długo nałogowo, ale sprzedałem postać za 250 zł i już do Tibii nie wracam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jinling TIBIA_najlepsza gra rpg- lunara`s players 18.04.06, 10:59 Oszołomów nie brakuje :) tibia jest dla normalnych -.- nie dla dzieciaków , płaczą jak giną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mzz Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:59 Tibia smierdzi gralem w nia przez 2 lata uwazam ze stracilem za duzo czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Junior Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 82.160.143.* 18.04.06, 11:00 Sam gram w tego typu grę, znam duzo ludzi z tej gry " na zywo " ale nie znam takich kretynów, ktorzy by w taki sposób reagowali. Nie zwalajcie wszystko na grę, owszem jest to w duzym stopniu jej 'zasluga' ale tylu ludzi w to gra, zaloze sie, ze pare razy kilku osobom rodzic wylaczyl kompa z pradu bo za duzo gral i co? pobil go? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zydzio Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 11:00 Sam gram w tibie i to naprawde wciaga ale moze nie jak narkotyk wystarczy ze ci rodzice odlacza neta albo komp pojdzie :D wiec jakos mozna z tego wyjsc :P..POZDRO ALL TIBIOWCZYKOW :P (gram od prawie 2 lat..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myziek Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.olsztyn.mm.pl 18.04.06, 11:02 Tez gram w Tibie i zeczywiscie ta gra WCIAGA!!! O ile niemozna nazwac tego uzzaleznieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mistrz Damian Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 11:02 Też gram w tibie juz okolo od 2 lat , wiem że tibia w ciąga jak narkotyk ,ale jest bardzo dobrym sposobem zaprzyjażnieniem się i zabicie czasu. Przepraszam za blędy ortograficzne. Odpowiedz Link Zgłoś