Dodaj do ulubionych

Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk

• Gość: D.F. Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:45
      Jeśli ktoś nie ma życia towarzyskiego...tworzy siebie na nowo. Mając dobrą postać jest szanowany...do czego zmierzam...do tego że nałogowcami są ludzie którzy nie umieją sobie poradzić w zwykłym życiu i topią sie w kompleksach :] Peace idioci :]
    • Gość: Soy Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:46
      To, że wciąga to prawda i to nawet gorzej niż narkotyk. Na szczęście <narazie>
      zmądrzałem i robię od tego detoks, czas na poprawienie ocen w szkole.
      • Gość: DDoS Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:48
        Debilem może ty jesteś.

Up. Trzeba umieć podzielić czas na nauke, znajomych przyjemność jezeli ty tego
        nie ptrafiles to oznacz ze twoj poziom inteligencji jest bardzo maly.
      • Gość: Piąty Jeździec~ Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:50
        A ja słyszałem o kolesiu, który popełnił samobójstwo z powodu gry Ragnarok,
        ponieważ hacknął go kumpel z klasy ^^
        A tak co do Tibii, to że ktoś jest "nałogowcem" nie znaczy, że musi być całkiem
        wypaczony, itp. Ja gram dziennie po 5-6h, jak się uda to i na 10h siąde, ale co
        tu dużo mówić, raczej mnie za normalnego uznają ludzie, ze średnią w szkole
        nigdy nie miałem problemów... Żyć, nie umierać ^^
    • Gość: Maxys Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:48
      Jeżeli ktoś jest normalny Tibia może być tylko grą jak każda inna.. ale to
      kwestia wychowania i silnej woli.. nóż do masła też może posłużyć do zadźgania
      kogoś.
      • Gość: DDoS Inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:51
        Uczepiliście się jednego tematu a jest cała masa innych. Koleś uzależniony od
        muzyki słucha jeździ na koncerty, napadanie kogoś kto słucha innej muzyki. Tego
        jest tyle, że można by książke napisać a wy skupiliście się na jednej małej
        grze, to jest tak śmieszne że aż głupie.
    • Gość: mariano Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:50
      to prawda, sam kiedys bylem uzalezniony od tej gry zarobilem ponad 2000zl i
      zarabiam dalej ale uzaleznienie juz mi przeszlo z wiekiem, lecz nie wszystkim
      przechodzi
    • Gość: Paweł ze Szczecina Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:51
      Nie zgadzam sie gdyz ja gram w tibie od czasu do czasu mam to wnosi czy zgine
      czy nie... Tylko maniacy tak graja ja zarobilem na tej grze okolo 100 zl i w
      szkole mam srednia 5,00 nie widze problemu
    • Gość: Baryla Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:51
      Ja też pogrywam w tibie ale nie nałogowo dziennie gram 1-4h
      a temu chłopakowi trzeba pomóc np. wysłać do grup wsparcia albo do AT-
      anonimowych tibijczyków
    • Gość: Grue Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:51
      HA HA HA HA! Co z tego ze gralem nalogowo w tibie? Sprzedalem postac i jakos od
      2 miechow nie gram. Pozatym nikogo z tego powodu nie pobilem, ze mi postac
      zabil, chociaz chodza posty na forach roznych o tibii ze za kradziez czegos tam
      przyjada do kogos do miasta i go pobija za to. Ja narazie czekam na 4 takich xD
      Jakos nie przyjezdzaja. Mamusia nie pozwala?
      HAHAHAHAHAHAHAH! ROTFL!
    • Gość: Warcraftowiec=) World of Warcraft IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:51
      Ja początkowo grałem w Tibię, ale szybko się znudziła. World of Warcraft to
      jest dopiero coś ! =) Polecam tę gierkę każdemu komu nie żal kasy na abonament.

WoW >>>>> Tibia
      WoW >>>>> Tibia
      WoW >>>>> Tibia xD
    • Gość: Thyploxion Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.rdi.pl 18.04.06, 10:53
      gra jest super sam siedze cale dni i gam ale niejesta taki glupi zeby kupowac
      postacie za 1000 zł.
      • Gość: Piąty Jeździec~ Światy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:55
        Do tych co grają w Tibię i tu piszą, można wiedzieć na jakich światach gracie?
        Może trafi się ktoś znajomy z Aurei ;P
      • Gość: Jiza Tibia - Gra, narkotyk czy moze hobby? IP: *.cable.ubr01.wolv.blueyonder.co.uk 22.04.06, 10:10
        Sama gra to jedna z wielu kiedys skarzyli sie pismaki ze Quake 2 jest to
        najgorsza pod sloncem gra i powiini ja zabronic sprzedawac. minelo kilka lat i
        w gre gra garstka moze z 100 osob w polske i do tego bardzo rzadko.
        Tibia jest gra, ktora wciaga poniewaz jest rywalizacja, masz kolegow dookola z
        ktorymi mozesz o tym rozmawiac jak rowniez poznajesz nowych nie tylko z polski.

Wielu z nas gralo nie raz w rozne gry online, ktore wciagaly nas nawet na 12
        godzin w dniu, a co gorsza 7 dni w tygodniu. Mozna nazwac to narkotykiem, ale
        uleczalnym jak kazdy inny. Tibia jest jedna z nich.
        Ale to przejdzie jak kazda gra ktora wypuszcza dana osoba. Przyjdzie nowa gra i
        nowi ludzie.
    • Gość: Gam Valm TIBIA Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.srem.net 18.04.06, 10:55
      Kłucił bym sie gram w tibie ponad 2 lata i nie wciagla mnie zawsze z kumplami
      grlaismy na tym samy swiecei i nie udalo sie zdobyc duzego lvl bo co chiwle
      nowy siwat itp grama na REFUGIA i nikt z kumpli tam niegra i nikt nie wie
      otym charze POZDro

Moja postac na 24 lvl sprzeadłem kiedys za 20 zł
    • Gość: Danera ziom Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 213.199.213.* 18.04.06, 10:55
      Moim zdaniem wiadomo co za duzo to nie zdrowo ale to jest tez sposob na zycie
      granie w tibie i konkurowanie z innymi graczami z innych krajow jest to dobra
      przygoda a przy tym mozna zarobic na swoje wydatki sam sprzedalem i kupilem postac
    • Gość: TuLa:) Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:55
      hyh... u mnie w klasie też przez jakiś czas był szał na Tibie. ale później
      przyszło ogame, teraz jest the creems. Zawsze coś nagle staje się na topie.
      jeden agent zasnął na lekcji bo grał przez całą noc. Ale oszołómów nigdy nie
      brakuje, zawsze byli i są ludzie nieznający umiaru:) ale żeby pobić matkę
      krzesłem? i jeszcze przyznawać komuś takiemu za to rację?? to już adekwatnie
      zalicza się chyba do jakiejś choroby psychicznej...:/
    • Gość: Dav Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.06, 10:56
      Są maniacy, ale są i "normalni" gracze. Nie wiem po co robic zamieszanie z
      powodu kilku nałogowców (bahorów nie mających własnego życia).
    • Gość: KAKAUKANDA Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:56
      Tibia to nie jest narkotyk , oprocz tej zachlannej gry w ktorej zabijamy
      potworki mozna takze pogadac jest to w pewnym rodzaju komunikator gram w ta gre
      juz ponad pol roku i mialem juz wiele razy konczyc z powodu smierci postaci
      poprzez zabicie przez inna ale poznalem fajnych ludzi w tej grze.
      Niewyobrazam sobie uzytku internetu bez tej gry chociaz umiem sie opanowac gram
      po 5 godzin dziennie a nie kilkanascie i potem 3 godziny nauki mysle ze to
      dobre podzielenie jest to tez w pewnym rodzaju zarobek np. postac na 100lvlu
      jest warta ponad 500zl a lub sprzedawac pojedynczo czesci ekwipunku postaci.
    • Gość: _XAL_ Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:56
      No przecierz tutaj jest napisane czarno na białym że koleś był uzależniony. Ja
      też gram w tibie i :
      a) Gram raz na miesiąc bo to sie już robi nudne (kiedys grałem po 8h dziennie)
      b) Jak przeczytałem ten artykuł to ja sie nie dziwie chłopowi. Koles expi
      <zdobywa doświadczenie> i bez oztrzezenia gaśnie mu komp no to nerwicy można
      dostać. Status postaci "sejwuje sie" tylko w momencie kiedy gracz sie wyloguje.
      Bez wylogowania cały wysiłek idzie na marne.
      c) Odnosze wrażenie że ktoś kto pisał ten artykuł nie bardzo zna sie na rzeczy
      ale to jest już najmniejszy problem.

Ale powiem krótko. Odwalcie sie od "uzależnionych" jak chcą to niech grają. To
      oni se psują życie. dopóki komuś nie zagrażają to mogą se robić co chcą.
    • Gość: GM www.hattrick.org IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:57
    • Gość: Lenny Mashter Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:58
      Tibia is the best!!:D:D:D i nic tego nie zmieni!!:D
    • Gość: gracz Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.chello.pl 18.04.06, 10:58
      "Przez pewien czas po wyłączeniu komputera postać pozostaje w grze - bezbronna i
      unieruchomiona staje się łatwym celem dla innych graczy"

Co to za bzdura? Przecież Tibi się nie wyłancza przed wylogowaniem. Jak się
      wylogujes to twoja postać od razu znika. Niech autor artykulu nie gada bzdur,
      tylko po to żeby tekst był ciekawszy.
      • Gość: gracz Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 87.239.197.* 19.04.06, 15:23
        no tak tylko jeśli wyłączysz komputer to posta zostaje na 5 minut idioto
    • Gość: Retired ;) Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:59
      Sam grałem w to dość długo nałogowo, ale sprzedałem postać za 250 zł i już do
      Tibii nie wracam ;)
    • jinling TIBIA_najlepsza gra rpg- lunara`s players 18.04.06, 10:59
      Oszołomów nie brakuje :)
      tibia jest dla normalnych -.- nie dla dzieciaków , płaczą jak giną
    • Gość: Mzz Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:59
      Tibia smierdzi gralem w nia przez 2 lata uwazam ze stracilem za duzo czasu
    • Gość: Junior Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 82.160.143.* 18.04.06, 11:00
      Sam gram w tego typu grę, znam duzo ludzi z tej gry " na zywo " ale nie znam
      takich kretynów, ktorzy by w taki sposób reagowali. Nie zwalajcie wszystko na
      grę, owszem jest to w duzym stopniu jej 'zasluga' ale tylu ludzi w to gra,
      zaloze sie, ze pare razy kilku osobom rodzic wylaczyl kompa z pradu bo za duzo
      gral i co? pobil go?
    • Gość: Zydzio Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 11:00
      Sam gram w tibie i to naprawde wciaga ale moze nie jak narkotyk wystarczy ze ci
      rodzice odlacza neta albo komp pojdzie :D wiec jakos mozna z tego
      wyjsc :P..POZDRO ALL TIBIOWCZYKOW :P (gram od prawie 2 lat..)
    • Gość: Myziek Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.olsztyn.mm.pl 18.04.06, 11:02
      Tez gram w Tibie i zeczywiscie ta gra WCIAGA!!! O ile niemozna nazwac tego
      uzzaleznieniem.
    • Gość: Mistrz Damian Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 11:02
      Też gram w tibie juz okolo od 2 lat , wiem że tibia w ciąga jak narkotyk ,ale
      jest bardzo dobrym sposobem zaprzyjażnieniem się i zabicie czasu.
      Przepraszam za blędy ortograficzne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka