Gość: deny Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.elb.vectranet.pl 18.04.06, 22:01 Tibia to spoko gra,ale nie wolno do kur** nędzy zapominać,że to do ch** tlyko gra,yo?No włąsnie,i tyle ku** mam do powiedzienia na dziś,nara -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.torun.mm.pl 18.04.06, 22:01 OMG;]Wymyslajcie sobie dalej;] Tibia, jak KAZDA inna gra, wciaga mniej lub bardziej: ] A te historie maja jak zwykle pokazac jak bardzo szkodzi przebywanie przed kompem<lol2> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr_W Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:02 Sam kiedyś grałem w Tibię (do 3-4h dziennie), dlatego chciałbym sprostować kilka zamieszczonych informacji. "Przez pewien czas po wyłączeniu komputera postać pozostaje w grze - bezbronna i unieruchomiona staje się łatwym celem dla innych graczy" Jeżeli gracz się wyloguje- "znika" ze świata gry; pozostaje w nim (do 15 minut) używając do wyjścia "krzyżyka". Ponadto sprzedaż postaci z gry jest zabroniona, a jawne ogłoszenie sprzedaży jest karane ban'em (eng.- banished) czyli niemożliwością logowania się do świata gry przez określony czas. Wszystko zależy od Was- to tylko gra a w sprzedaż postaci za "2700zł" nie wierzę a do dziś orientuje się w cenach. "staje się łatwym celem dla innych graczy" Tak, ale: a) gracz nigdy nie wie, czy ktoś gra- czy nie b) są światy non-pvp, czyli takie, na których możliwość zabijania innych graczy jest zablokowana Reasumując - najlepiej odpuścić sobie granie a jeżeli koniecznie chcesz grać- rób to z umiarem. Wypowiedź pisałem w pośpiechu; przepraszam za wszelkie błędy i niedociągnięcia Piotr W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blondi:) Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.rybnet.pl 18.04.06, 22:02 Tibia wciągnęła moich przyjaciół płci przeciwnej do mojej. Teraz nie mają czasu ani na przyjaźń, ani dla mnie, ani nawet dla samych siebie! Tibia wciąga jak narkotyk i radziłabym fanom Tibii uwarzać! Pozatym gra ta nie jest ambitna! Ludzie, pomyślcie zanim zrobicie coś tak głupiego i dacie się wciągnąć takiej dennej grze! (Są jednak ludzie, parapety i klamki...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mungo Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:02 Moze Tibia wciaga ale nie jak narkotyk jeśli chodzi o sprawy na rl typu dziewczyna to zawsze tibie można odłorzyc ale narkotyku nie ... Jestem dyslektykem sorry za błedy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SWinker Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 195.182.20.* 18.04.06, 22:03 pozdrawiam ziomka niesamowity jestes!!! co za dzieciak oja :P 3mac sie !!!! Tibia rzadzi ale skoczylem postac za 300zl aha i nie wypowiwadac sie lduzie poznizej hmm 40 lvla ? bo ponizej 40 wiara siedzi pod depo i mysli co to UH xDalbo krzyczy sell 4 pooison arrows club ring and 6 hmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mewtu Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.ssi.org.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:04 to co tu napisali to BZDURA i tak to ja t jak sie opisuje gre nie znajac jej -.- sprawdzcie moj nick mewtu . see you in Tibia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudys Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.msk / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:05 zal.pl ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Nic nie jest wieczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:06 Wystarczy się pocieszać tym że za 30-40 lat tej gry już nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azyl Shacklebolt Re: Nic nie jest wieczne IP: .1:* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:17 n00b bedzie nowa wersja albo inna gra bardziej uzaleznajaca(WoW) albo bardziej podobna niz niepodobna. poza tym jest pare rzeczy/osob wiecznych, np. Dusza Ludzka, Bóg itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tibia=badziewie Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.intelinet.pl / 212.38.200.* 18.04.06, 22:07 Naszczęście ta gra znudziła mi sie po tygodniu. Mój kolega sprzedaje postacie z tibi na allegro. Często prosi mnie bym mu jakies popilnował to chore!!! Przeciez ta gra ma grafike jak tetris. Gdyby to był WoW to bym zrozumiał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HUXY Poradnik do tiBII IP: *.mtvk.pl 18.04.06, 22:07 Wystarczy troche ruszyć głową i z Tibii można wyciągnąć wiecej niz sie za nią daje pieniędzy. W Internecie można znaleźć czasem jakieś warte uwagi poradniki jej dotyczące lub dobre programy wsopomagające gracza. takie można znaleźć na www.poradnik.tk drugiej takiej dobrej strony nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tegeses oh IP: *.elb.vectranet.pl 18.04.06, 22:08 Spie..jcie wszyscy na drzewo,Tibia rox,wogóle nie rozumiem,jakieś nuby napisały ten text,bo jakis psychofan se mamke z krzesła przyjebał,noi co z tego,miał racje,nie?Stracił dużo k expa noi przejeb wchuj,no ja niewiem ziomaki z mojej paki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azyl Shacklebolt Re: oh IP: .1:* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:18 tu akurat widze troche pr0;p Odpowiedz Link Zgłoś
mungo1992 Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk 18.04.06, 22:09 Może tibia Uzalerznia ale nie tak jak narkotyk jeżeli chodzi o sprawy typu rl np dziewczyna to tibie można odłorzyc narkotyk nie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasi Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.csk.pl 18.04.06, 22:19 Zajebiscie sie zgadzam z kims kto Powiedzial ze tibia uzalerznia ale od niej mozna sie odzwuczajic a od narkotyków nie zabardzo chyba ze ktos mocna wole a pozatym ribia nie zagraza zyciu i chyba jest malo osub kture by marke krzeslam pobilu za tibie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.e-wro.net.pl 18.04.06, 22:10 ta gra jest chora jak i wszyscy ktorzy w nia graja...zeby grac przez dwa lata po kilkanascie godzin dziennie i potem sprzedac postac za marne 800 zl..chyba szybciej i bez stresu zarobilby na zbieraniu puszek a i pewnie by nie zawalil przez to szkoly...jestem pewien ze za pare lat ten koles powie: ALE BYLEM GLUPI...TYLE NIESZCZEC PRZEZ KRETYNSKA GRE..NIE WARTO BYLO...ale wtedy pewnie bedzie juz za pozno na takie dygresje..poniewaz wtedy pewnie naprawde bedzie zbieral puszki aby tylko przezyc...a juz napewno nie bedzie gral w tibie bo nie bedzie go stac na oplacenie internetu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o0_striker Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: .1:* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:25 n00b JESTES JEBNIETY JEZELI MYSLISZ ZE SKONCZYMY Z TIBIA(KOMPUTEREM) TO JESTES JEBNEITY ZACZNIJ NAPRAWIAC SWIAT OD SIEBIE KU.. MAC!!!! JEBNIETY JESTES KU.. AUTOR TEZ NIE WYTRZYMAM NIE CHRZANCIE TYLKO POPATRZ SIE NA SIEBIE AUTOR TEXTU JAK GWALCISZ NIEPELNOLETNIE KOZY!!!11112 ZOOFILO-NEKROFILU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BdZO Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:10 NIe no GZ dla tego pana, mamusie taboretem nunu. Ja na miejscu tej mamy to bym zrobił sobie chara i zrokował synka Hahaha... XD <pEaCE> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasi LOL/WOOW/OMFG IP: *.csk.pl 18.04.06, 22:11 Gram w tibie Dobre 3 lata jeszcez nigdy nie walnelem krzeslem mamy :P ale do rzeczy na tibie nie trzeba wydawac pieniedzy a nawet mozna zarobic je Nie koniecznie na sprzedarzy postaci ale "itemów" które są w grze lub tibijskiej kasy ja wogule nie widez jakiegos problemu ze ze gra w tibie sadze ze kazda matka woli jak jej syn czy córka gra w tibie w domu niz się gdziew włucze po osiedlu i nie wiadomo co robi... . I bardzo bym prosil o nie muwienie ktaich rzeczy ze tibia jest do dupy i beznadzieja itp kazdy gra w to co mu sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd W końcu kiedyś wykasują tą gre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:11 W końcu kiedyś wykasują tą gre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azyl Shacklebolt Re: W końcu kiedyś wykasują tą gre IP: .1:* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:18 n00b a ciebie w koncu kiedys wykasTRują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogi Zadyma Ogi Zadyma Refugia :D IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 18.04.06, 22:14 hehe ja tak nigdy nie postapie bo potrafie grac z umiarem i nie zamierzam sprzedawac postaci i nie placze jak zabija mnie (najczesciej zostaje zabity przez "kick" przerwanie w polaczeniu z winy sieci lokalnej) wiec jak gra sie z umiarem to nie ma sie problemow z nauka i rodzina :P trzeba miec w glowie cos wiecej niz tibie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o0_striker Re: Ogi Zadyma Refugia :D IP: .1:* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:23 bo jestes n00bem i nigdy nie bedziesz pr0. jak chcesz byc pro to powiedz rodzicom: 1.jak nie wbije 100k expa dziennie bijcie mnie paskiem po oczach 2.jak padne to nie dawajcie mi obiadu 3.jak nie zarobie 100k zeby sellnac to nie karmcie mnie a na powaznie to tibia rox znam czlowieka(baardzo uzalezniony, siedzial po 16h na hydrach<po 4h kazdy owner ofkoz^^>) ktory skonczyl z tibia z wlasnej woli chociaz jest najlepszym MISTRZEM CZAORDZIEJOW w Polsce bo ma problemy w szkole(ja i tak wiem ze na detox pojechal;p) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vor Re: Ogi Zadyma Refugia :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:09 Daj Se Spokoj, Pk mnie dzis jebnal 60 knight frajer jeden.... zabije cw..a na realu jak spotkam ;( wiesz ile odrabiania skili =( kurde fuck !! Zabilem psa z nerwow i troszke mi lepiej =/ dobra przespie sie ze 2 h i potem dalej gram. Btw. ja nie jestem uzalezniony nie gram duzo okolo 21-22h w sobote i w niedziele i w normalnie dni okolo 10-12h wiec raczej normalnie. Nie posluguje sie tesh slangiem tibijskim w rl bo to kompleyna bzdura, autor to noob i pewnie thief do tego bo zarabiac tylko chce, dobra spadam wlaczyc macro i potem dalej expie, kurcze do tego jakis noob mnie bije ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suap Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 18.04.06, 22:16 yh, ja w tym roku przestaje byc nastolatkiem, a jeszcze w zeszlym jak zabili moja postac w Tibii to kopnalem w krzeslo co zaowocowalo rozcieciem na 3 szwy na stopie;) nie gram w to juz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vooo Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:20 Coś mi sie wydaje, że cala ta historia jest wyssana z palca i chodzi tylko o to by zainteresowac ludzi tą grą, no bo jakiej innej reakcji mozna sie spodziewać po takim artykule ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o0_striker Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: .1:* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:29 to prawda ze niektozy graja po 16h dziennie, ale sukcesow nie osiagaja bo: sukces w tibii to miec na podworku 2-4 gr8 pg ktorzy beda grali po 4-6h dziennie i bedzie najlepszy ms w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAgu BBa Taifun. IP: *.ids.bielsko.pl 19.04.06, 10:53 Taifun tak naprawde gra w 2. I sie nie znaja z podworka tylko z kafe. Znam obu z Real lecz Taifun nie jest zbyt mile widziany w kafe bo sie za bardzo zaczol wozic po ludziach :P a ostatnio jak zabil kolege z RL to mial niemila niespodzianke i lime pod okiem ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeta Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 83.238.71.* 18.04.06, 22:22 Sam gralem po kilkanascie godzin dziennie i uwazam ze ta gra sie bardzo rozni od innych poniewaz zawsze cos nowego w niej jest i zawsze mozna cos zrobic lepiej... jest wyjatkowym RPG!!! posiada wiele cech wzietych z rzeczywistego zycia ... dlatego tak latwo mozna pomylic rzeczywistosc z gra !!! ale to w koncu czlowiek decyduje czy chce grac czy nie ... i tak jest jesli graja w to dorosli ludzie! natomiast umysl dziecka, niema tej swiadomosci i nie jest wstanie przestac... Podsumowujac gra jest naprawde swietna i jedyna w swoim rodzaju ale odradzam w nia grac bo jest za swietna i mozna zaprzepascic swoje zycie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o0_striker Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: .1:* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:28 jakby WoW byl darmowy toby wiecej osob w niego graly, ale bieda w panstwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shashlyk Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.ino.tvknet.pl / *.nat.ino.tvknet.pl 18.04.06, 22:22 Szacun dla człowieka który sprzedał postać do tej gry za 2100zł Idiotów nie sieją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o0_striker Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: .1:* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:27 a mial zapomniec passy skoro mogl zarobic?:> n00b... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniak Tibia- Wciąga Bo sam Grałem Ale ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:24 Heja , Chciałem wam powiedziec że nie warto grać w tą gre , Nie Karze wam przestawac bo kazdemu moze sie ona spodoac ale gralem przez 2 lata i wolalem siedziec w domu jak ostatni muł i grać w to ... Dopiero teraz przekonałem sie ze lepiej jest isc sobie na swieze powietrze, pogadac ze znajomymi ,napic sie pifka, isc sobie z laską na spacer, zajarac sobie jakiegos dobrego skuna ! Po co wam te monotonne sidzenie przed tym , expienie i wku..anie sie ... I tak pewnie Predzej czy później zostaniecie shakowani a postacią zrobi sie wymiot i pograne... Ja Często chodziłem do kafejek podkładałem " Perfect Keylogger " (wpiszscie na gogle.pl napewno znajdziecie) i hakowałem takich własnie jak Wy ! Napalonych Mułów ktorzy poswiecaja caly swoj czas na tą gre a potem wszystko tracą , zazwyczaj robiłem free items ;-) a potem Pkowałem sobie do bana :] Dodam Jeszcze : Nie wydałem w to ani grosza a premium account sie załatwiło ;) a Ci ktorzy wydają na Pacc ,na itemki ,kase itd są tylko kasiastymi noobami i frajerami którzy sami nie potrafią zdobyc w grze pewnych rzeczy i pomagają sobie Realną Kasą ! (Bez Obrazy) Miłej Gry i Bicia Starych Krzesłami Życzy Maniak , Lady Kitt ( Antica ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o0_striker Re: Tibia- Wciąga Bo sam Grałem Ale ... IP: .1:* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:26 widac jaki n00b... napalone muly nie daja sie hacknoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kashiaa Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.tvk.torun.pl 18.04.06, 22:27 tez gram w tibię, ale tylko wtedy, kiedy nie mam co robić. Czasami nudzę się przed komputerem, wtedy włączam tibię. nie uzależniłam się, bo mogę bez niej zyc normalnie. Znam ludzi, ktorzy sa uzaleznieni. Ale to nie ich wina. tego się nie czuje :) pozdrawiam...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba number one Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.zamosc.mm.pl 18.04.06, 22:29 moim zdaniem jest to poprosu biznes clakiem niezly bo kto kupuje postacie w tibi to nOOb moim zdaniem. Brawa dla sprzedajacych:D wiedzo jak bic latwo kase:D TIBIA ROX!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o0_striker Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: .1:* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:31 1k rocznie to malo jakby taifun sellowal na allegro toby mial 5k w miesiac, a jak na hydrach/demonach to 3-5k w tydzien jakby kupowali;p Odpowiedz Link Zgłoś