Dodaj do ulubionych

Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk

• Gość: starszy Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 23:00
      Coż, o ile Wyborcza nie przesadziła to utwierdza mnie ten artykuł w jednym
      stwierdzeniu:
      po 1989 roku urodziło nam się pokolenie tak beznadziejne, że nawet nie wiedzi na
      czym świat stoi. Pewnie - moda na Tibię przeminie. Ale wtedy znowu zaczną robić
      kolejne bezsensowne rzeczy. Zamiast zorientować się, że 2 lata = około 700 dni,
      a postać opchną za tyle samo (może trochę więcej) to wychodzi, że za 17 godzin
      grania zarabiają aż 1 zł. No naprawdę rewelacyjna strata wolnego czasu. Aha,
      zapomniałbym. Kiedyś będę pracodawcą (zapewne jak większość dzisiejszej
      młodzieży) i na pewno Was "tibio-maniacy" nie zatrudnię ze względu na opóźnienie
      w edukacji z własnej głupoty. Ciekawe jak poradzicie sobie w takiej sytuacji...
      ech żebyście tylko na ludzi wyrośli, tylko na ludzi.....
    • Gość: Lucek Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.c29.msk.pl 24.04.06, 08:39
      Widziałem tą rę, i nie wiem czemu, ale WCALE mi się ona nie podoba!!! Nie
      dziwię się, że Tibia uzależna, ponieważ jest prawie całkiem darmowa i nie
      trzeba za nią płacić (nawet można zarobić).
    • Gość: Sherdie Boy Redaktor - Zjeb! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:44
      Widze ze ten kto napisal ten artykol ma lekkie problemy z glowa i chyba
      jakiegos typu kompleksy... Bardzo fajnie chlopak zmysla i sobie fajntazjuje.
      Dobrze by ci zrobila jakas wizyta u psychiatry albo jakas terapia glowy!
      CzlowieQ widze ze jestes jakis anty do gier komputerowych powinienes siedziec
      na wsi z babcia i szyc welniane skarpety a nie sie bierzesz za jakies
      komentarze i opinie! Skoro tibia jest zla to podaj przyklad dobrej gry
      najlepiej wez idz do sadu i rozpocznij proces przeciw firmie Microsoftu bo to
      przeciez przez nich mozemy grac na komputerze... innymi slowy.. zje..y jestes
      czlowieQ Ludzie nie sluchajcie tego idioty on dawno golą dupa w ryj nie dostal!
      • Gość: artson Re: Redaktor - Zjeb! IP: *.wroclaw.mm.pl 24.04.06, 12:42
        czlowieQ! slowniQ sobie Qp.

z Bogiem

P.S. bardzo latwo mozna zidentyfikowac graczy Tibii po poziomie
        jezykowym/merytorycznym tutaj na forum ...
        • Gość: Araziel Re: Redaktor - Zjeb! IP: *.promax.media.pl 30.04.06, 13:45
          Oj ta wypowiedz świadczy niestety o tym, jaki ty możesz (zaznaczam) możesz być
          ograniczony. Ponieważ bierzesz wszystkich ludzi do jednego worka a tak się nie
          robi. Osoba, która pisała ten post ma po części rację, ale niepotrzebnie używała
          takiego właśnie słownictwa. Ja też uważam, że osoba odpowiedzialna za ten
          artykułu zmyślała. I dlaczego uważasz, że gracze Tibi posiadają niski poziom
          językowy i merytoryczny wyjaśni mi to proszę.
    • Gość: Dawid Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 09:08
      Taaaaa Pier.....ie kotka za pomocą młotka. Tibia uzależnia, wiadomo że tak jest, ale każdy w nią gra z własnej woli.
      "Tibia to gra fabularna, która dzieje się w świecie magii. Wymyślono ją tak, żeby młodzież siedziała przed komputerem jak najdłużej" taaaa a ja jestem królowa Elzbieta. SZ.P.Jacek Tacik nie wie o czym mówi. Tibii nie wymyslono po to żeby przy niej długo siedzieć ( zo za debilny argument sic!) Tylko po to żeby dawać rozrywke i przy okazji na tym zarobić. Dlaczego artykuł o Tibii pisze gość który gó.. o niej wie ? A TERAZ NAJWAŻNIEJSZE ! TAKIE SAME ARTYKUŁY MOŻNA NAPISAĆ O DOOMIE 3, DIABLO 2 ITD. ALE PO CO ? SKORO W POLSCE TIBIA MA TYLE FANÓW ŻE PRZYNAJMNIEJ 10 % Z NICH KUPI GAZETĘ X I PRZECZYTA O NIEJ O SWOJEJ GRZE. NIEŁADNIE PANOWIE Z GAZETY X...
      • Gość: taz Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 11:07
        Wymyślono ją tak, żeby młodzież siedziała przed komputerem jak
        najdłużej" taaaa a ja jestem królowa Elzbieta"

jasne - nie wymyślono jej po to - kto to wie, jaki autor miał zamiar..- ale
        faktem jes, że taki jest efekt...siedzą po kilkanaście godzin niektórzy i tyle
    • Gość: Damianski Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 82.139.47.* 24.04.06, 12:56
      Ale kolesie wkrecacie to jego problem ze ma takie reakcje za wylaczenie pradu,
      trzeba z nim do psychologa albo h... wie gdzie
      • Gość: Hands of Pain Post inny niz wszystkie inne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 16:24
        Na poczatku chcialbym powiedziec ze rozumiem tego gosica , gdyby mi mama tak jak
        jemu wylaczyla komputer kiedy bylbym na dl huncie na 3 dlach , to tez pewnie bym
        tak zareagowal , wiec przestancie pieprzyc glupie nooby wy nie wiecie co tak
        naprawde jest massive pg w tibi , elOeLO dla kolesia cu ; D
    • Gość: Tapase Byl to jeden przypadek... Zdazaja sie debile... IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.06, 15:35
      Ja gram w Tibie i co nieco czasu w niej spędzam (3-4h/24h). Tek chłopak należy
      do tak zwanej grupy noobów którzy są zapatrzenie w te grę bez końca. Przecież
      nie jednego już debila (przepraszam) widzieliśmy który był w dojrzałym wieku a
      miedzy innymi zabił, pobił, (...), z równie blachyh powodów. W Tibi owszem gra
      kilku idiotów (przepraszam) ale procentowy ich udział w ogóle nie jest wielki.
      Sadze że to tyle...
    • Gość: Araziel Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.promax.media.pl 24.04.06, 17:51
      Ho ho widzę, że autor tekstu taki biedny ze musi dorabiać teksty wymyślając a i
      tak w ogóle to w gry komputerowe gram długo (od 1998r.) i o tibi nie słyszałem.
      Ale co tam a i zapomniałbym a morzę napisze pan redaktor coś o innej grze np.
      Moim ulubionym Enemy Terytory, w którym: "krew leje się strumieniami" naprawdę
      takie teksty w tak poważnej gazecie aż dziwią:( Ale co ta ja w końcu się nie
      znam ja jestem tylko graczem i nie mam pojęcia, jakie to szkodliwe. A tera z
      ręką na sercu ile prawdy w tym artykule? (A i ciekawe jak długo ten post się tu
      utrzyma pozdrawiam pana moderatora)
    • karolbatory Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk 24.04.06, 19:27
      s11.bitefight.pl/c.php?uid=24164
    • karolbatory to jest jeszcze lepsze 24.04.06, 19:32
      to jest lepsze s11.bitefight.pl/c.php?uid=24164
      • Gość: BaRteQ Som gry kture nieuzalezniajom (plx no koment :P) IP: *.promax.media.pl 25.04.06, 18:12
        s3.bitefight.pl/c.php?uid=76570 :>
    • Gość: Archiilus Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:59
      To nie wina gry tylko ludzi ktorzy w nia graja, poki nie zrozumieja ze to tylko
      i wylacznie gra ( swiat nierealny) to dalej moze dochodzic do roznych tragedii!
      sam gram w tibie i nawet troche czasu poswiecam na to, ale nie wydalem w yciu
      ani grosza na ta gre.sa inne gry nie tylko w internecie ktore wciagaja, a
      czaty? tylko ze o tym sie nie mowi...czy przez to ze ktos sie upil i zrobil
      jakies glupstwo mamy wprowadzic prohibijcie? albo czy dlatego ze ktos umarl na
      raka pluc nie wolno palic? Wiec prosze nie mowic ze Tibia jest przyczyna calego
      zla, winni sa ludzie ktorzy nie potrafia korzystac z tego.
      • Gość: Sprytnu Zbyś Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 23:16
        hehe muj kompel gral przez wakacje calą dobe robil se przerwe na 2 godz ale z
        czasem sie wszystko nudzi ale powracając do niego to do dzis żyje tylko mu tak
        troche ryj wykrzywilo i zgłupuał ale to juz wczesniej zaobserwowalem
    • Gość: serafin1987 Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.06, 06:44
      Dobra gra -> wciąga, tak jak dobra ksiażka( a jak się od tego oczy psują,to
      czytanie po nocach :P), film, serial... A uzależnienie, w formie agresji, to już
      sytuacje ekstremalne... i najczesciej spowodowane brakiem zainteresowania (także
      uczuciowego) rodziców. Mam nadzieję ,że nie przerodzi się to w kolejną krucjatę
      przeciwko tej formie rozrywki :P Bo nie wszyscy są owymi "oszołomami" ;)
    • Gość: loool Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 18:28
      tibia to gówna.. nudna jak cholera
    • Gość: KiCiA zle sie dzieje... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.04.06, 18:39
      Ta gra rzeczywiscie uzaleznia;/ denerwuje mnie to, bo przez ta gre stracilam
      kogos bliskiego:( Bardzo zaluje ze nie mozna jej jakos usunac...tylko idioci
      mogli stworzyc cos takiego. po prostu szkoda mi slow... Mam nadzieje, ze ci co w
      to graja niedlugo przejrza na oczy i uznaja ze tylko tracili czas!!!!!!!!!
      • Gość: Araziel Re: zle sie dzieje... IP: *.promax.media.pl 29.04.06, 14:01
        To nie wina gry tylko twoja. Jeżeli nie możesz kontrolować siebie to masz
        problem i nie zwalaj go na grę. Problemy są twoją winą a nie winą gry, jeżeli ją
        o to obwiniasz to znaczy, że masz problem, bo nie możesz zaakceptować tego, że
        to TWOJA WINA! I zrzucasz problem na grę. Ludzie myślcie to nie boli!
    • Gość: Gracz good Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.04.06, 19:15
      Ja tam myśle ,że tibia nie wciąga zeby pobix matke xD ale jak narkotyk rozumiem xD sam siedze w tibi juz od roku takze tibia nie zabija !!!
    • Gość: Grzybek Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:22
      Sądze że ten co tworzył tą gre nie wie ile złegozrobił dla innych
      Sam straciłem bliskie mi osoby i duzo kasy przez niejakiego Darka Lorewicza
      Nawet rodzice nie wiedzieli poco mi ta kasa dopiero teraz przed końcem roku
      kumple odciągneli mnie od tej gry i przejzałem na oczy lecz boje sie czy nie
      zapuźno mam straszne zaległości w szkole .
      mam nadzieje ze ci co zaczynajom grać przeczytajom ten list wiencej nie siondom
      do tego g....
    • Gość: Gracz Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:36
      WEDŁUG MNIE TIBIA JEST RULEZ NA CHACIE JA ZONDZE A MAM ZALEDWIE 14 LAT STARA SE
      MNIE BOI ,STARY I STARSZY BRAT .
      JAK STARA MI WYŁĄCZYŁA KOMPA KOPNEŁEM JOM W BRZUCH NAUCZYŁA SIE ZE JAK MÓWIE
      NIE DOTYKAĆ TO NIEDOTYKAĆ STARY JAK MA WYPŁATE TO KASA PRZECHODZI PRZEZ MOJE
      RĘCE
      BRAT DOSTAŁ KIJEM W TWAZI ZŁAMAŁEM MU NOS WIE ZE DO MNIE SE NIE SKACZE NA NECIE
      KUPIŁEM JUSZ PONAD 200 POSTACI I WYDAŁEM NA NIE PONAD 15000TYS ZŁOTYCH DO
      SZKOŁY NIE CHODZE BO WOLE POGRAĆ TAK JAK SPOXSTER(MIACHAŁ MIŚIŃSKI)
      KTÓTKO MÓWIĄĆ TIBIA
      RULEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Grzybek Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:41
        masz coś z delem
    • Gość: Nosenation Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.e-cho.com.pl 25.04.06, 19:44
      To zle zachowanie ja oczywiscie nie lubie Tibi po przeczytaniu tego artykulu
      Nienawidze Tibi.MuOnline gra polecana przezemnie spokoja i lepsza od tibi:)
    • Gość: "Były gracz" Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 83.145.163.* 25.04.06, 20:53
      Grałem w Tibie i wiem jak to jest. Jednak jak ktoś ma silną wolę potrafi przestać.
      I postać nigdy nie zginie jak wyłączymy komputer w odpowiednim miejscu ;p.
    • Gość: Merol Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.azartsat.pl 25.04.06, 21:02
      Tibia to fajna gra . Ale gdybym spotkał kogoś bijącego przez coś takiego znajomych to bym go uj***ł . :P
    • Gość: bednar Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:08
      ja sie zastanawiam tylko skad oni maja kase na te postacie^^ zazwyczaj n00bki
      kupuja postacie, bo sami nie potrafia grac. sam gram, ale w mu-online, bardzo
      podobna gra, tyle ze 3d i tez za darmo. jak gram od 2lat to postaci w zyciu nie
      kupilem, a wiem ze jak wychodze z gry to wychodze i nic nie moze mi sie stac.
      zreszta tam jak kogos zabija to itak sie prawie nic nie traci. w tibie nigdy nie
      gralem i nie mam zamiaru, bo tyle sie o niej slyszy ze szok, pozatym niepodoba
      mi sie grafika :P (jestem z gim, to tak jakby co)
    • Gość: Ghost Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:34
      Tibia jest przeciez porabana :/ nie wiem jak mozna w nia grac ja sam zagralem w
      nia pogralem 10 min i wylaczylem :/
    • Gość: Wilk Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 25.04.06, 21:39
      muhehe tibia to szajs niewiem jak w to mozna grac zagrajcie lepiej w mu
      www.muonline.com jak co moge sprzedac bk 224 lvl :) 2 lata granie
    • Gość: kinga Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:05
      nie no ludzie wy jestescie jacys porabani bez obrazy .... piszecie ze tibia
      jets taka czy taka a te mu czy jak to tam sie zwie lepsze....??? wcale ze nie
      to jest zalosne co wy piszecie ....... poje..i jestecie i tyle...
    • Gość: Skipi Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:20
      Tibia to jest badziew mie wogule niewciongło :PP
    • Gość: innowierca Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.ipt.aol.com 26.04.06, 00:49
      Tutuaj pisza o Tibii, ale tak na prawde na dluzsza mete kazda ( no, powiedzmy ze
      wiekszosc) gier sieciowych wciaga. Counter-strike, Call of Duty, Quaki, UT,
      Diablo... mozna mnozyc w nieskonczonosc. Czesc z nich jest platnych, czesc
      darmowych, ale wszystkie sa oparte na wspolzawodnictwie z prawdziwymi graczami I
      DLATEGO JEST TO TAKIE WCIAGAJACE. nie znam gry komputerowej napisanej wylacznie
      w trybie Single Player, ktora cieszylaby sie w chwili obecnej jakakolwiek
      popularnoscia tak na prawde. Wszystko to sa "sezonowki".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka