Gość: pimo_wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.02, 17:58 Co sądzicie na temat sklepów Żabka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rafis Re: Sklepy sieci Żabka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.12.02, 18:26 Gość portalu: pimo_wroclaw napisał(a): > Co sądzicie na temat sklepów Żabka? Dla mnie to coś czego brakowało na polskim rynku i na naszych osiedlach.Długie godziny otwarcia sprawiają,że zawsze można wyskoczyc po "coś ;-)" i nie trzeba jechac do jakiegos hipermarketu na koniec miasta. Jak na tak małe sklepy jest duży wybór towaru-połączenie kiosku ze spożywczym i monopolowym heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec dyrektor Re: Sklepy sieci Żabka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.12.02, 18:31 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Gość portalu: pimo_wroclaw napisał(a): > > > Co sądzicie na temat sklepów Żabka? > > Dla mnie to coś czego brakowało na polskim rynku i na naszych osiedlach.Długie > godziny otwarcia sprawiają,że zawsze można wyskoczyc po "coś ;-)" i nie trzeba > jechac do jakiegos hipermarketu na koniec miasta. > Jak na tak małe sklepy jest duży wybór towaru-połączenie kiosku ze spożywczym > i monopolowym heh No i nazwa ładna :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuchtstier Re: Sklepy sieci Żabka 29.12.02, 18:51 > No i nazwa ładna :) Kiedyś mówiłem do zony "ŻABCIU", "ŻABKO".. Teraz już nie , ale to jej wina , bo mówi do mnie IDIOTO , KRETYNIE i KUTASIE . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na_vi Re: Sklepy sieci Żabka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.12.02, 23:00 sklepy sieci zabka to dobra sprawa ... wiadomo dla czego ... dlugie godziny otwarcia mila obsluga,wiele razy wracajac z imprezki lub z klubu wraz ze znajomymi padalo haslo "zabka" i wszyscy wiedzieli o co chodzi albo sie szlo po cos do jedzenia albo sie szlo po cos do picia (pifffko itp) ale jest jedna wada alkohol sprzedaja tylko do 22:00 chyba ze sie jakos zbajeruje sprzedawczynie to wtedy mozna napiuc sie zimnego pifffka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clin Re: Sklepy sieci Żabka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.02, 06:35 Jest jeszcze druga strona medalu.. W tej sieci panuje okropny wyzysk pracowników.Dziewczyny pracuja często od 5.00 za 500 zł mieś.Dodatkowo szef ociąża ja za kradzieże klientów. Mieszkam w Śródmieściu .W żabce przy Jagiellończyka ekspedientki dostały 300 zł wypłaty ,bo szef im potrącił za nieupilnowany towar.Ciekawe jak by baran sam pilnował gdyby miał do obsłużenia kasę ,przyjęcia towaru i 100m kw sklepu. A mojej dzielnicy do wersalu daleko... P.S. W Żabce nie pracowałem i mam nadzieję ,ze nigdy nie będę musiał!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania G. Re: Sklepy sieci Żabka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.02, 14:55 To skandal! Ciekawe ile taki szef-burak wydaje, np. na karmę dla psa?! Albo ile zostawia w kasie EPI ( z pełnym szacunkiem dla EPI)? Może ogłosić bojkot ŻABEK, BIEDRONEK itp.!!!!!!!! Sama nie mam szans! Można dołączyc też MARKETY, Geant, Tesco i inne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Sklepy sieci Żabka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.02, 15:00 Gość portalu: Ania G. napisał(a): > To skandal! Ciekawe ile taki szef-burak wydaje, np. na karmę dla psa?! Albo ile > > zostawia w kasie EPI ( z pełnym szacunkiem dla EPI)? > Może ogłosić bojkot ŻABEK, BIEDRONEK itp.!!!!!!!! > Sama nie mam szans! > Można dołączyc też MARKETY, Geant, Tesco i inne? po co? Sytuacja na rynku jest taka jaka jest.Zmienic może ją tylko znaczny spadek bezrobocia alwe na to poczekamy kilka lat. Sytuacja włascicieli sklepów też nie jest łatwa-nie zapominajmy,że pensja to tylko czesc obciążen jakie musi ponosic własciciel zatrudniajac pracownika a konkurencja na rynku jest spora. Właściciele czesto wykorzystuja stary numer z zatrudnianiem na okres próbny (chyba 2 miesiace) po tym czasie zwalniaja i zatrudniaja nowego,dzieki temu obnizaja koszty pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wim Re: Sklepy sieci Żabka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.02, 14:58 Gość portalu: clin napisał(a): > Jest jeszcze druga strona medalu.. W tej sieci panuje okropny wyzysk > pracowników.Dziewczyny pracuja często od 5.00 za 500 zł mieś.Dodatkowo szef > ociąża ja za kradzieże klientów. Mieszkam w Śródmieściu .W żabce przy > Jagiellończyka ekspedientki dostały 300 zł wypłaty ,bo szef im potrącił za > nieupilnowany towar.Ciekawe jak by baran sam pilnował gdyby miał do obsłużenia > kasę ,przyjęcia towaru i 100m kw sklepu. A mojej dzielnicy do wersalu > daleko... P.S. W Żabce nie pracowałem i mam nadzieję ,ze nigdy nie będę > musiał!!! A tam chyba robil zakupy prezydent ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania G. Re: Sklepy sieci Żabka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.02, 15:44 Myślisz o Epi? tak często tam bywał! Bywają i inni! Ale to dobry sklep i dziewczyny nie zarabiają po 500 zł. Czyli mozna, ale drobni przedsiębiorcy nie myślą pespektywicznie! Źle opłacony pracownik, to źle obsłużony klient! Chyba, że chce swój interes zamknąć! W EPI drogo, ale na brak klientów chyba właściciel nie narzeka. Rotacja pracowników niewielka, bo są zadowoleni! Można, naprawdę można zapłacić więcej! Bo 500 zł, to głodowa pensja. Ja za mieszkanie płacę 370 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Sklepy sieci Żabka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.02, 15:51 Gość portalu: Ania G. napisał(a): > Myślisz o Epi? tak często tam bywał! Bywają i inni! Ale to dobry sklep i > dziewczyny nie zarabiają po 500 zł. Czyli mozna, ale drobni przedsiębiorcy nie > myślą pespektywicznie! Źle opłacony pracownik, to źle obsłużony klient! Chyba, > że chce swój interes zamknąć! W EPI drogo, ale na brak klientów chyba > właściciel nie narzeka. Rotacja pracowników niewielka, bo są zadowoleni! > Można, naprawdę można zapłacić więcej! Bo 500 zł, to głodowa pensja. Ja za > mieszkanie płacę 370 zł. No i własnie o to chodzi dla kogo jest dany sklep.Jesli ma byc tanio to trzeba ciac koszty gdzie sie da.Gdyby zapłacona pracownikom wiecej to wzrosłaby cena towaru.Co do EPI to jest to najlepszy sklep w Polsce roku 99 i 2000 jesli dobrze pamietam.Ceny odpowiednie do klientów a jacy to klienci można sie przekonac obserwując parking EPI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania G. Re: Sklepy sieci Żabka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.02, 16:07 Rafis! Na miłość Boską! Ja to wszystko rozumiem, ale 500 zł pensji? To mi nie przemawia do rozumu! Czyżbyś prowadził taką Żabkę? Albo inny interes? I też płacisz 500 zł? Wczuj się w rolę takiego sprzedawcy i przynieś do domu 500 zł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clin Re: Sklepy sieci Żabka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.02, 21:32 500 zł to b.mało. Ale i ten medal ma drugą stronę.Mnie tez kiedyś wypłacano poniżającą pensję.Co by się dowartosciować zwolniłem sie od złodzieja (tzn.szkoły) i zorganizowałem sobie robotę sam.Uważałem,ze moja praca jest więcej warta niż mi płacą ,a nie lubię byc okradany. Ale wracając do żabki..Dla klientów to na pewno wielka wygoda jadnak swiadomość wielkiego wyzysku tam panującego wnerwia mnie okrutnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimo_wroclaw Re: Sklepy sieci Żabka IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 18:58 Jeżeli chodzi o sprzedaż alkoholu od 08:00 do 22:00 to nie jest to wymysł sprzedawców ani ich przełożonych. W tej chwili urząd miasta Wrocławia w porozumieniu z radą osiedla, na którym ma być sklep, przyznaje koncesję na alkohol. I niestety prawie zawsze dają od 08:00 do 22:00. Wszystkim, którzy pracują w sklepie jest naprawdę bardzo przykro, że nie mogą sprzedać alkoholu, ale grozi im za to grzywna do 5 000 zł. Dlatego proszę zrozumieć sprzedających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Sklepy sieci Żabka-inwestycje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.03, 16:44 Odpowiedz Link Zgłoś