Dodaj do ulubionych

Sklepy sieci Żabka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.02, 17:58
Co sądzicie na temat sklepów Żabka?
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafis Re: Sklepy sieci Żabka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.12.02, 18:26
      Gość portalu: pimo_wroclaw napisał(a):

> Co sądzicie na temat sklepów Żabka?

Dla mnie to coś czego brakowało na polskim rynku i na naszych osiedlach.Długie
      godziny otwarcia sprawiają,że zawsze można wyskoczyc po "coś ;-)" i nie trzeba
      jechac do jakiegos hipermarketu na koniec miasta.
      Jak na tak małe sklepy jest duży wybór towaru-połączenie kiosku ze spożywczym
      i monopolowym heh
      • Gość: ojciec dyrektor Re: Sklepy sieci Żabka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.12.02, 18:31
        Gość portalu: Rafis napisał(a):

> Gość portalu: pimo_wroclaw napisał(a):
        >
        > > Co sądzicie na temat sklepów Żabka?
        >
        > Dla mnie to coś czego brakowało na polskim rynku i na naszych
        osiedlach.Długie
        > godziny otwarcia sprawiają,że zawsze można wyskoczyc po "coś ;-)" i nie
        trzeba
        > jechac do jakiegos hipermarketu na koniec miasta.
        > Jak na tak małe sklepy jest duży wybór towaru-połączenie kiosku ze spożywczym
        > i monopolowym heh

No i nazwa ładna :)
        • zuchtstier Re: Sklepy sieci Żabka 29.12.02, 18:51
          > No i nazwa ładna :)

Kiedyś mówiłem do zony "ŻABCIU", "ŻABKO"..
          Teraz już nie , ale to jej wina , bo mówi do mnie IDIOTO , KRETYNIE i KUTASIE .
    • Gość: na_vi Re: Sklepy sieci Żabka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.12.02, 23:00
      sklepy sieci zabka to dobra sprawa ... wiadomo dla czego ... dlugie godziny
      otwarcia mila obsluga,wiele razy wracajac z imprezki lub z klubu wraz ze
      znajomymi padalo haslo "zabka" i wszyscy wiedzieli o co chodzi albo sie szlo po
      cos do jedzenia albo sie szlo po cos do picia (pifffko itp) ale jest jedna wada
      alkohol sprzedaja tylko do 22:00 chyba ze sie jakos zbajeruje sprzedawczynie to
      wtedy mozna napiuc sie zimnego pifffka
      • Gość: clin Re: Sklepy sieci Żabka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.02, 06:35
        Jest jeszcze druga strona medalu.. W tej sieci panuje okropny wyzysk
        pracowników.Dziewczyny pracuja często od 5.00 za 500 zł mieś.Dodatkowo szef
        ociąża ja za kradzieże klientów. Mieszkam w Śródmieściu .W żabce przy
        Jagiellończyka ekspedientki dostały 300 zł wypłaty ,bo szef im potrącił za
        nieupilnowany towar.Ciekawe jak by baran sam pilnował gdyby miał do obsłużenia
        kasę ,przyjęcia towaru i 100m kw sklepu. A mojej dzielnicy do wersalu
        daleko... P.S. W Żabce nie pracowałem i mam nadzieję ,ze nigdy nie będę
        musiał!!!
        • Gość: Ania G. Re: Sklepy sieci Żabka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.02, 14:55
          To skandal! Ciekawe ile taki szef-burak wydaje, np. na karmę dla psa?! Albo ile
          zostawia w kasie EPI ( z pełnym szacunkiem dla EPI)?
          Może ogłosić bojkot ŻABEK, BIEDRONEK itp.!!!!!!!!
          Sama nie mam szans!
          Można dołączyc też MARKETY, Geant, Tesco i inne?
          • Gość: Rafis Re: Sklepy sieci Żabka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.02, 15:00
            Gość portalu: Ania G. napisał(a):

> To skandal! Ciekawe ile taki szef-burak wydaje, np. na karmę dla psa?! Albo
            ile
            >
            > zostawia w kasie EPI ( z pełnym szacunkiem dla EPI)?
            > Może ogłosić bojkot ŻABEK, BIEDRONEK itp.!!!!!!!!
            > Sama nie mam szans!
            > Można dołączyc też MARKETY, Geant, Tesco i inne?

po co?
            Sytuacja na rynku jest taka jaka jest.Zmienic może ją tylko znaczny spadek
            bezrobocia alwe na to poczekamy kilka lat.
            Sytuacja włascicieli sklepów też nie jest łatwa-nie zapominajmy,że pensja to
            tylko czesc obciążen jakie musi ponosic własciciel zatrudniajac pracownika a
            konkurencja na rynku jest spora.
            Właściciele czesto wykorzystuja stary numer z zatrudnianiem na okres próbny
            (chyba 2 miesiace) po tym czasie zwalniaja i zatrudniaja nowego,dzieki temu
            obnizaja koszty pracy.
        • Gość: wim Re: Sklepy sieci Żabka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.02, 14:58
          Gość portalu: clin napisał(a):

> Jest jeszcze druga strona medalu.. W tej sieci panuje okropny wyzysk
          > pracowników.Dziewczyny pracuja często od 5.00 za 500 zł mieś.Dodatkowo szef
          > ociąża ja za kradzieże klientów. Mieszkam w Śródmieściu .W żabce przy
          > Jagiellończyka ekspedientki dostały 300 zł wypłaty ,bo szef im potrącił za
          > nieupilnowany towar.Ciekawe jak by baran sam pilnował gdyby miał do
          obsłużenia
          > kasę ,przyjęcia towaru i 100m kw sklepu. A mojej dzielnicy do wersalu
          > daleko... P.S. W Żabce nie pracowałem i mam nadzieję ,ze nigdy nie będę
          > musiał!!!
          A tam chyba robil zakupy prezydent ?
          • Gość: Ania G. Re: Sklepy sieci Żabka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.02, 15:44
            Myślisz o Epi? tak często tam bywał! Bywają i inni! Ale to dobry sklep i
            dziewczyny nie zarabiają po 500 zł. Czyli mozna, ale drobni przedsiębiorcy nie
            myślą pespektywicznie! Źle opłacony pracownik, to źle obsłużony klient! Chyba,
            że chce swój interes zamknąć! W EPI drogo, ale na brak klientów chyba
            właściciel nie narzeka. Rotacja pracowników niewielka, bo są zadowoleni!
            Można, naprawdę można zapłacić więcej! Bo 500 zł, to głodowa pensja. Ja za
            mieszkanie płacę 370 zł.
            • Gość: Rafis Re: Sklepy sieci Żabka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.02, 15:51
              Gość portalu: Ania G. napisał(a):

> Myślisz o Epi? tak często tam bywał! Bywają i inni! Ale to dobry sklep i
              > dziewczyny nie zarabiają po 500 zł. Czyli mozna, ale drobni przedsiębiorcy
              nie
              > myślą pespektywicznie! Źle opłacony pracownik, to źle obsłużony klient!
              Chyba,
              > że chce swój interes zamknąć! W EPI drogo, ale na brak klientów chyba
              > właściciel nie narzeka. Rotacja pracowników niewielka, bo są zadowoleni!
              > Można, naprawdę można zapłacić więcej! Bo 500 zł, to głodowa pensja. Ja za
              > mieszkanie płacę 370 zł.

No i własnie o to chodzi dla kogo jest dany sklep.Jesli ma byc tanio to trzeba
              ciac koszty gdzie sie da.Gdyby zapłacona pracownikom wiecej to wzrosłaby cena
              towaru.Co do EPI to jest to najlepszy sklep w Polsce roku 99 i 2000 jesli
              dobrze pamietam.Ceny odpowiednie do klientów a jacy to klienci można sie
              przekonac obserwując parking EPI.
              • Gość: Ania G. Re: Sklepy sieci Żabka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.02, 16:07
                Rafis! Na miłość Boską! Ja to wszystko rozumiem, ale 500 zł pensji? To mi nie
                przemawia do rozumu! Czyżbyś prowadził taką Żabkę? Albo inny interes? I też
                płacisz 500 zł? Wczuj się w rolę takiego sprzedawcy i przynieś do domu 500 zł!
                • Gość: clin Re: Sklepy sieci Żabka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.02, 21:32
                  500 zł to b.mało. Ale i ten medal ma drugą stronę.Mnie tez kiedyś wypłacano
                  poniżającą pensję.Co by się dowartosciować zwolniłem sie od złodzieja
                  (tzn.szkoły) i zorganizowałem sobie robotę sam.Uważałem,ze moja praca jest
                  więcej warta niż mi płacą ,a nie lubię byc okradany. Ale wracając do żabki..Dla
                  klientów to na pewno wielka wygoda jadnak swiadomość wielkiego wyzysku tam
                  panującego wnerwia mnie okrutnie!!!
      • Gość: pimo_wroclaw Re: Sklepy sieci Żabka IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 18:58
        Jeżeli chodzi o sprzedaż alkoholu od 08:00 do 22:00 to nie jest to wymysł
        sprzedawców ani ich przełożonych. W tej chwili urząd miasta Wrocławia w
        porozumieniu z radą osiedla, na którym ma być sklep, przyznaje koncesję na
        alkohol. I niestety prawie zawsze dają od 08:00 do 22:00.
        Wszystkim, którzy pracują w sklepie jest naprawdę bardzo przykro, że nie mogą
        sprzedać alkoholu, ale grozi im za to grzywna do 5 000 zł. Dlatego proszę
        zrozumieć sprzedających.
    • Gość: R Re: Sklepy sieci Żabka-inwestycje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.03, 16:44
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka