Gość: furia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 14:07 czy zauwazyliscie ze w ostatnim czasie leca na pysk wroclawskie firmy internetowe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mabr Re: recesja dopadla wroclaw IP: *.sysquest.se 22.10.01, 14:55 Nie recesja, tylko mafia. Znajomy mial kafejke internetowa. Musial ja zamknac przez szczyli, którzy zadali okupu a jak nie dostali, wybijali szyby i podpalali. Tak to jest w Badziew-landzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: box Re: recesja dopadla wroclaw IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 15:49 Gość portalu: furia napisał(a): > czy zauwazyliscie ze w ostatnim czasie leca na pysk wroclawskie firmy > internetowe NIE Odpowiedz Link Zgłoś
furia Re: recesja dopadla wroclaw 23.10.01, 11:49 a to dziwne ,wiekszosc moich znajomych pracuje w tej branzy i jest obawa ze nie dlugo popracuja, wszystko sie wysypuje .firmy zwalniaja ludzi , oglaszaja upadlosc i takie same nie przyjemne historie.Wszyscy powaznie zastanawiaja sie nad migracja w kierunku warszawki.Malo przyjemna perspektywa wiem bo bylam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solo Re: recesja dopadla wroclaw IP: 195.205.152.* 23.10.01, 12:50 z ta warszawka to naprawde niezle. zwlaszcza, ze ja wlasnie jestem w Wa-wie i z powodu recesji, ktora dopadla to miasto, myslalam o przenosinach do Wroclawia... pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
pyrus Re: recesja dopadla wroclaw 23.10.01, 17:43 połowa firm we wrocławiu upadła i zbankrutowała, druga część przenosi sie do Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: recesja dopadla wroclaw IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.01, 18:57 92% firm w Poznaniu już upadło, a pozostałe 8% ma zamiar przenieść się do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: recesja dopadla wroclaw 23.10.01, 22:50 pyrus napisał(a): > połowa firm we wrocławiu upadła i zbankrutowała, druga część przenosi sie do > Poznania A Ciebie lada dzień dopadną...psychiatrzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwolu to ja zapraszam do siebie :-) IP: *.arcor-ip.de 23.10.01, 20:41 Jestem od trzech miesiecy za zachodnia granica i nie za bardzo chce wracac do Polski. Niby na zachodzie jest niewiadomo jaka recesja, ale roboty dla fachowcow jest masa. Poza tym wole taka recesje niz polska prosperite :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajaccek Re: to ja zapraszam do siebie :-) IP: *.chicago-03-04rs.il.dial-access.att.net 23.10.01, 21:14 Ja tez zapraszam. Po malym dolku w mojej branzy zaczyna sie ruszac.Dzisiaj oglosili zwolnienia grupowe w PLL LOT. Odejdzie 808 pracownikow.Wiekszosc inwestycji jest wstrzymana.Sam wycofalem list intencyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: to ja zapraszam do siebie :-) IP: 156.24.17.* 24.10.01, 01:16 Gość portalu: Jajaccek napisał(a): > Ja tez zapraszam. Po malym dolku w mojej branzy zaczyna sie ruszac.Dzisiaj A wiesz Jajaccek, to brzmi nawet ciekawie! Ty pewnie sie swietnie orientujesz: jak sie zaklada mala firme w Ameryce? Ile kosztuja formalnosci i jakie sa ograniczenia dla Polakow? Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: recesja dopadla wroclaw 23.10.01, 22:53 Mam kilkunastu znajomych z tej branży we Wrocławiu i choć rzeczywiście nie wszystkie firmy sobie radzą tak ajk jeszcze np rok, dwa temu, to jednak z miesiaca na miesiąc przybywaja (powstaja) niowe firmy (głownie produkacj oprogramowania na rynki zachodnie) i nie jest tak żle. Wiele (głownie te największe) firmy wrocławskie z tej branży dobrze się rozwijają (np AB). pADAJĄ (LUB MAJA DUŻE PROBLEMY), GŁOWNIE TE FIRMY, KTÓRER NIE POTRAFIĄ PRSZYSTOSOWAĆ SIE DO ZMIAN NA RYNKU (np upadłe STGroup)... Odpowiedz Link Zgłoś
ssaczek Re: recesja dopadla wroclaw 23.10.01, 23:00 Roberto i tu przybijam piątkę! Nasze firmy muszą się nauczyć sztuki przetrwania, a nie szybkiego bicia kasy i fruuuuuuuu. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
furia Re: recesja dopadla wroclaw 24.10.01, 00:35 moze faktycznie firmy zajmujace sie oprogramowaniem jeszcze daja rade ale portale jeden po drugim jak te komary po zetknieciu z offem padaja biedulki.a mialo byc tak pieknie... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: recesja dopadla wroclaw 24.10.01, 00:53 furia napisał(a): > moze faktycznie firmy zajmujace sie oprogramowaniem jeszcze daja rade ale > portale jeden po drugim jak te komary po zetknieciu z offem padaja biedulki.a > mialo byc tak pieknie... ...BO TYCH WSZELAKICH PORTALI JEST JUŻ PRAWIE TYLE CO...KOMARÓW...stąd i znaczna część z nich po prostu zaczyna padać... Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwolu Re: recesja dopadla wroclaw IP: *.arcor-ip.de 24.10.01, 00:58 jak najbardziej sie zgadzam. sto siedemdziesiaty "super portal horyzontalny" nie bardzo ma racje bytu. Ze sie tak zapytam - jaki model biznesowy stoi za tego typu przedsiewzieciem? Odpowiedz Link Zgłoś
furia Re: recesja dopadla wroclaw 24.10.01, 01:17 Gość portalu: Zwolu napisał(a): > jak najbardziej sie zgadzam. sto siedemdziesiaty "super portal horyzontalny" > nie bardzo ma racje bytu. Ze sie tak zapytam - jaki model biznesowy stoi za > tego typu przedsiewzieciem? buduje sie taki portalik a jak baza odbiorcow jest na tyle duza ze jest lakomym kaskiem dla firmy X , ta kupuje go bez przygotowania i zupelnie nie wie jak utrzymac taki portal nie mowiac o jego rozwoju. Pozatym okazalo sie ze prognozy przewidujace pare lat temu iz polska bedzie rosla w sile jako spoleczenstwo informacyjne byly mocno przesadzone to nie szwecja niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajaccek Re: recesja dopadla wroclaw IP: *.chicago-16-17rs.il.dial-access.att.net 24.10.01, 01:17 Tutaj gdzie jestem oglosili odstapienie od moratorium na "podatek od sprzedazy przez internet".Moratorium to, pozwolilo na rozkwit firm internetowych zyjacych z tej sprzedazy.Teraz buntuja sie przeciwko cofnieciu moratorium. Uwazajac, ze rzad powinien sie wstrzymac z pobierania podatku ze wzgledu na ogolna recesje.W Polsce, jezeli chodzi o sprzedaz przez internet. Sami wiecie. Odpowiedz Link Zgłoś