Dodaj do ulubionych

recesja dopadla wroclaw

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 14:07
czy zauwazyliscie ze w ostatnim czasie leca na pysk wroclawskie firmy
internetowe
Obserwuj wątek
    • Gość: mabr Re: recesja dopadla wroclaw IP: *.sysquest.se 22.10.01, 14:55
      Nie recesja, tylko mafia.
      Znajomy mial kafejke internetowa. Musial ja zamknac przez szczyli, którzy
      zadali okupu a jak nie dostali, wybijali szyby i podpalali.
      Tak to jest w Badziew-landzie...
    • Gość: box Re: recesja dopadla wroclaw IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 15:49
      Gość portalu: furia napisał(a):

> czy zauwazyliscie ze w ostatnim czasie leca na pysk wroclawskie firmy
      > internetowe

NIE

• furia Re: recesja dopadla wroclaw 23.10.01, 11:49
        a to dziwne ,wiekszosc moich znajomych pracuje w tej branzy i jest obawa ze nie
        dlugo popracuja, wszystko sie wysypuje .firmy zwalniaja ludzi , oglaszaja
        upadlosc i takie same nie przyjemne historie.Wszyscy powaznie zastanawiaja sie
        nad migracja w kierunku warszawki.Malo przyjemna perspektywa wiem bo bylam.
        • Gość: solo Re: recesja dopadla wroclaw IP: 195.205.152.* 23.10.01, 12:50
          z ta warszawka to naprawde niezle. zwlaszcza, ze ja wlasnie jestem w Wa-wie i z
          powodu recesji, ktora dopadla to miasto, myslalam o przenosinach do Wroclawia...
          pozdrawiam wszystkich
    • pyrus Re: recesja dopadla wroclaw 23.10.01, 17:43
      połowa firm we wrocławiu upadła i zbankrutowała, druga część przenosi sie do
      Poznania
      • Gość: gonzo Re: recesja dopadla wroclaw IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.01, 18:57
        92% firm w Poznaniu już upadło, a pozostałe 8% ma zamiar przenieść się do
        Warszawy.
      • roberto65 Re: recesja dopadla wroclaw 23.10.01, 22:50
        pyrus napisał(a):

> połowa firm we wrocławiu upadła i zbankrutowała, druga część przenosi sie do
        > Poznania

A Ciebie lada dzień dopadną...psychiatrzy...

• Gość: Zwolu to ja zapraszam do siebie :-) IP: *.arcor-ip.de 23.10.01, 20:41
      Jestem od trzech miesiecy za zachodnia granica i nie za bardzo chce wracac do
      Polski. Niby na zachodzie jest niewiadomo jaka recesja, ale roboty dla
      fachowcow jest masa. Poza tym wole taka recesje niz polska prosperite :)))
      • Gość: Jajaccek Re: to ja zapraszam do siebie :-) IP: *.chicago-03-04rs.il.dial-access.att.net 23.10.01, 21:14
        Ja tez zapraszam. Po malym dolku w mojej branzy zaczyna sie ruszac.Dzisiaj
        oglosili zwolnienia grupowe w PLL LOT. Odejdzie 808 pracownikow.Wiekszosc
        inwestycji jest wstrzymana.Sam wycofalem list intencyjny.
        • Gość: wędzonka Re: to ja zapraszam do siebie :-) IP: 156.24.17.* 24.10.01, 01:16
          Gość portalu: Jajaccek napisał(a):

> Ja tez zapraszam. Po malym dolku w mojej branzy zaczyna sie ruszac.Dzisiaj

A wiesz Jajaccek, to brzmi nawet ciekawie! Ty pewnie sie swietnie orientujesz:
          jak sie zaklada mala firme w Ameryce? Ile kosztuja formalnosci i jakie sa
          ograniczenia dla Polakow?

• roberto65 Re: recesja dopadla wroclaw 23.10.01, 22:53
      Mam kilkunastu znajomych z tej branży we Wrocławiu i choć rzeczywiście nie
      wszystkie firmy sobie radzą tak ajk jeszcze np rok, dwa temu, to jednak z
      miesiaca na miesiąc przybywaja (powstaja) niowe firmy (głownie produkacj
      oprogramowania na rynki zachodnie) i nie jest tak żle. Wiele (głownie te
      największe) firmy wrocławskie z tej branży dobrze się rozwijają (np AB). pADAJĄ
      (LUB MAJA DUŻE PROBLEMY), GŁOWNIE TE FIRMY, KTÓRER NIE POTRAFIĄ PRSZYSTOSOWAĆ
      SIE DO ZMIAN NA RYNKU (np upadłe STGroup)...
      • ssaczek Re: recesja dopadla wroclaw 23.10.01, 23:00
        Roberto i tu przybijam piątkę!
        Nasze firmy muszą się nauczyć sztuki przetrwania, a nie szybkiego bicia kasy i
        fruuuuuuuu.
        Pozdro
      • furia Re: recesja dopadla wroclaw 24.10.01, 00:35
        moze faktycznie firmy zajmujace sie oprogramowaniem jeszcze daja rade ale
        portale jeden po drugim jak te komary po zetknieciu z offem padaja biedulki.a
        mialo byc tak pieknie...
        • roberto65 Re: recesja dopadla wroclaw 24.10.01, 00:53
          furia napisał(a):

> moze faktycznie firmy zajmujace sie oprogramowaniem jeszcze daja rade ale
          > portale jeden po drugim jak te komary po zetknieciu z offem padaja biedulki.a
          > mialo byc tak pieknie...

...BO TYCH WSZELAKICH PORTALI JEST JUŻ PRAWIE TYLE CO...KOMARÓW...stąd i znaczna
          część z nich po prostu zaczyna padać...
          Pozdro !
          • Gość: Zwolu Re: recesja dopadla wroclaw IP: *.arcor-ip.de 24.10.01, 00:58
            jak najbardziej sie zgadzam. sto siedemdziesiaty "super portal horyzontalny"
            nie bardzo ma racje bytu. Ze sie tak zapytam - jaki model biznesowy stoi za
            tego typu przedsiewzieciem?
            • furia Re: recesja dopadla wroclaw 24.10.01, 01:17
              Gość portalu: Zwolu napisał(a):

> jak najbardziej sie zgadzam. sto siedemdziesiaty "super portal horyzontalny"
              > nie bardzo ma racje bytu. Ze sie tak zapytam - jaki model biznesowy stoi za
              > tego typu przedsiewzieciem?

buduje sie taki portalik a jak baza odbiorcow jest na tyle duza ze jest lakomym
              kaskiem dla firmy X , ta kupuje go bez przygotowania i zupelnie nie wie jak
              utrzymac taki portal nie mowiac o jego rozwoju. Pozatym okazalo sie ze prognozy
              przewidujace pare lat temu iz polska bedzie rosla w sile jako spoleczenstwo
              informacyjne byly mocno przesadzone to nie szwecja niestety

• Gość: Jajaccek Re: recesja dopadla wroclaw IP: *.chicago-16-17rs.il.dial-access.att.net 24.10.01, 01:17
            Tutaj gdzie jestem oglosili odstapienie od moratorium na "podatek od sprzedazy
            przez internet".Moratorium to, pozwolilo na rozkwit firm internetowych zyjacych
            z tej sprzedazy.Teraz buntuja sie przeciwko cofnieciu moratorium. Uwazajac, ze
            rzad powinien sie wstrzymac z pobierania podatku ze wzgledu na ogolna recesje.W
            Polsce, jezeli chodzi o sprzedaz przez internet. Sami wiecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka