Dodaj do ulubionych

JAH NO DEAD

24.05.06, 08:37
Burning Spear śpiewał:" Próbują ogłupic czarny lud mówiac mu, że Jah umarł...
My wiemy, że Jah żyje [Jah no dead]. Wzrasta moja wiedza, moja pamięc mi
mówi,
Marcus Garvey powiedział o wieści, że Jah żyje.To jam ci był, który rzekł;
czerwień, zieleń i złoto to kolory tęczy...Lew, lew ukoronowany na króla w
Addis Abebie w Afryce. Jah no dead, Jah no dead....Spotkaj się ze mna na
brzegu
pięknej rzeki, gdzie jest koniec twej podróży....Jah no dead...."
A teraz tak śpiewa SINEAD O'CONNOR
Obserwuj wątek
    • kklement Stanowczo za dużo palisz tego świństwa. 24.05.06, 09:27
      j.w.
      • Gość: josip Re: Stanowczo za dużo palisz tego świństwa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 09:33
        Ale stereotypowa odpowiedz. A gdyby zenon napisal ze Jezus zyje przyklasnalbys mu i powtorzyl.
      • Gość: Krystyna Re: Stanowczo za dużo palisz tego świństwa. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.05.06, 10:26
        Moja córka ciągle coś powtarza o Babilonie i jakimś Dża, że wszyscy odlecimy do
        Zajonu i że chce mieć takie kołtuny na głowie (jak ten spiker blondyn z
        Polsatu). Nie wiem, co o tym myśleć, bo się nie znam na subkulturach, ale się
        niepokoję, bo słyszałam, że oni właśnie palą marichuanę, która szybko uzależnia.
        Chciałabym z nią o tym szczerze porozmawiać, ale z drugiej strony słyszałam, że
        osoby uzależnionej nie można traktować pobłażloiwie. Czy te oznaki są już na
        tyle poważne, żeby wybrać się do psychologa? Proszę o radę. Krystyna.
        • Gość: waldemar35 Re: Stanowczo za dużo palisz tego świństwa. IP: *.iitd.pan.wroc.pl 24.05.06, 10:37
          pani Krystyno moze pani sie wybrac do psychologa, ale odradzam kklementa, gdyz
          jak widac stanowczo za duzo pije tego swinstwa (alkohol) , ale czy warto ??
          pani córce raczej nic szczegolnego nie grozi, widac ze jest trzezwo myslaca
          osoba w tych zwariowanych czasach
          a teraz pytanie do kklementa na jakiej podstawie twierdzisz ze zenonx4 za duzo
          pali swinstwa, tam sa tylko teksty o Bogu i o tym jak go chwala wspolczesni
          piosenkarze
          • Gość: inc Re: Stanowczo za dużo palisz tego świństwa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 11:39
            zenon napisal tylko ze jest teraz taka fajna piosenka... spiewa ja pani
            o'connor a kiedys ta piosenke spiewal ktos inny. kto slyszal ten wie ze
            piosenka jak i cala plyta jest godna uwagi. przykro ze wszystkim reggae i
            teksty o Jah kojarza sie z paleniem marihuany.
            Pani Krystyno.. prosze sie nie przejmowac córka :) Noszenie dredów i sluchanie
            reggae nie oznacza ze stoczy sie do jakiejs meliny :) A jesli mowa o paleniu
            marihuany to obecnie nie trzba wygladac jak rasta zeby sie porzadnie zjarac..
            Zapraszam na zwykła impreze gdzie bawi sie mlodziez.. koncert, domówka - zawsze
            sa ludzie którzy pala.
            • Gość: Krystyna Re: Stanowczo za dużo palisz tego świństwa. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.05.06, 11:48
              Nie ulega jednak wątpliwości, że używanie narkotyków nie jest zhodne z prawem.
              • Gość: haJ Re: Stanowczo za dużo palisz tego świństwa. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.06, 13:16
                Przede wszystkim nie jest zgodne z mózgiem.
                Ciekawe, że się jeszcze nie pojawił żaden początkujący ćpun z protestem, że
                marihuana to nie narkotyk, wie to na pewno, bo mu tak powiedzieli ziomale z klatki.
                • Gość: waldemar35 Re: Stanowczo za dużo palisz tego świństwa. IP: *.iitd.pan.wroc.pl 24.05.06, 14:20
                  alkohol kawa i papierosy to tez narkotyki tylko ze legalne
                  • Gość: josip Re: Stanowczo za dużo palisz tego świństwa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 16:48
                    Zaraz pojawi sie jakis amator trunkow wyskokowych i bedzie twierdzil ze alkohol powoduje mniej szkod niz marihuana, wie to na pewno, bo mu tak powiedzieli ziomale z klatki.

Dorosly czlowiek powinien doswiadczac ze strony panstwa jak najmniejszych ograniczen dotyczacych jego wlasnej osoby. A jesli juz te ograniczenia sa to powinny byc w swojej tresci konsekwentne.
                    • Gość: zion i Re: Stanowczo za dużo palisz tego świństwa. IP: *.lanet.net.pl 30.05.06, 07:14
                      jah almighty god sellasie i the first israel emperor ethiopia addis abbaba
        • red.devil Krysiu 24.05.06, 13:55
          Gość portalu: Krystyna napisał(a):

> Moja córka ciągle coś powtarza o Babilonie i jakimś Dża, że wszyscy odlecimy do
          > Zajonu i że chce mieć takie kołtuny na głowie (jak ten spiker blondyn z
          > Polsatu). Nie wiem, co o tym myśleć, bo się nie znam na subkulturach, ale się
          > niepokoję, bo słyszałam, że oni właśnie palą marichuanę, która szybko uzależnia

ja bym nie była tak spokojna jak moi przedmówcy nie zaszkodziło by zasięgnąć inforamcji w
          pl. Dominikański 2
          50-159 Wrocław
          tel. +71 341-99-00
          wroclaw @ sekty . net
          czwartki 1600 - 1900
          > Chciałabym z nią o tym szczerze porozmawiać, ale z drugiej strony słyszałam, że
          > osoby uzależnionej nie można traktować pobłażloiwie. Czy te oznaki są już na
          > tyle poważne, żeby wybrać się do psychologa? Proszę o radę. Krystyna.
          • Gość: waldemar35 Re: Krysiu IP: *.iitd.pan.wroc.pl 24.05.06, 14:22
            jesli patrzysz na rastamanów z tej perspektywy tzn perspektywy sekty, to jesli
            znasz historie kosciola katolickiego, to jasno i wyraznie mozna stwierdzic ze
            katolicyzm jak i całe chrzescijanstwo zreszta to sekta judaizmu , starozakonni
            przynajmniej tak uwazaja
            • Gość: Jah Shaka Re: Krysiu IP: *.lanet.net.pl 24.05.06, 16:35
              na całe szczęście młode pokolenie zamieszkujace ten kraj coraz liczniej
              przyłacza sie do armii JAH, a pokolenie JPII to czysta medialna fikcja Jah is
              the light Jah is The Love!!!!
              • Gość: ojciec dyndzyk Re: Krysiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.06, 16:39
                A jak pokażą w MTV jakąś inną religię, to się młode pokolenie szybciutko dostosuje.
              • Gość: Mana Re: Krysiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 13:34
                JahJahJah... blaBlaBLa
                Ja naprawde tego nie rozumiem. rastafarianizm nie jest religia z która moga
                utorzsamiac sie biali - glownie mlodzi ludzie ktorzy akurat zaczeli sluchac
                boba marleya. Nie nazwalabym rasta sekta ale jest to dosc specyficzna religia
                która uwaza miedzy innymi ze bogiem jest hajle Selasje - POLECAm przeczytac
                CESARZA R. Kapuscinskiego zanim sie nazwie hajle selsje bogiem... Po drugie
                ortodoksyjni rasta nie przepadaja za białymi, czesto palaja do nich
                nienawiscia - polecam podróz na jamajke, zapewniam ze nie bedzie tak kolorowo.
                po drugie czesc rasta a także wykonawców reggae/dancehall (podkreslam: część) w
                swoich tekstach nawoluje do "palenia pedałów" - tak to doslownie okreslaja, nie
                bede przytaczac cytatów. A także do palenia Watykanu. troche to dziwne jak na
                niby religie pelna miłości śpiewu i palenia trawy. Dlatego jesli ktos w Polsce
                nazywa sie rastamanem to ogarnia mnie pusty śmiech. kiedys - gdy mialam 17 lat
                tez mnie fascynowala ta hmmm subkultura, kolorowe ciuchy i dredy ale na
                szczescie czlowiek z wiekiem dojrzewa i teraz mam na to inne spojrzenie.
            • Gość: | Re: Krysiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 18:57
              „Sekta jest to grupa ludzi, która posiada strukturę typu piramidowego i
              autorytarne kierownictwo. Charakterystyczne dla niej jest nauczanie i
              przewodnictwo pochodzące od osoby lub osób znajdujących się na szczycie
              hierarchii. Grupa tego typu zazwyczaj uzurpuje sobie prawo do posiadania wiedzy
              na temat jedynej drogi do Boga, Raju, Pełnego potencjału itd. Stosuje techniki
              manipulacji ludźmi poprzez zmiany w ich myśleniu, kontrole umysłu. Celem
              takiego oddziaływania jest uzyskanie pełnego panowania nad swoimi członkami i
              zatrzymanie ich na stałe wewnątrz grupy”
      • Gość: werner Re: Stanowczo za dużo palisz tego świństwa. IP: *.lanet.net.pl 29.05.06, 07:11
        nie myslales nigdy o terapii wobec własnej osoby???
    • Gość: henryk XIII zenonie... IP: *.lanet.net.pl 25.05.06, 18:44
      świetnie że głosisz chwałe Pana
      • zenonx4 Re: zenonie... 29.05.06, 17:22
        no wlasnie ja tylko chciałem zakomunikowac swiatu o tym Ze piosenka mi sie podoba
        • Gość: waldemar35 Re: zenonie... IP: *.iitd.pan.wroc.pl 02.06.06, 15:40
          no i usdało mi sie posłuchac tej nowej plyty sinnead o'connor
          rewelacja szkoda ze tego typu artyst.ów nie usłyszymy na zywo nigdy we wrocławiu
          tylko zawsze juz gdy ich kariera dogasa a nie w moemencie jej szczytu np taki
          joe satriani który juz kompletnie wyłysiał a w 89 roku dawał rade

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka