brezly 17.01.03, 07:54 Ludzie! Ide dzis o 7.20 przez Ostrow Tumski do roboty i juz jest JASNO! Gosc, ktory gasi latarnie gazowe pojawia sie juz o tej porze. Idzie wiosna! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: STrup Lubie optymistyczne posty! IP: *.chem.uni.wroc.pl 17.01.03, 08:46 brezly napisał: > Ludzie! > Ide dzis o 7.20 przez Ostrow Tumski do roboty i juz jest JASNO! Gosc, ktory > gasi latarnie gazowe pojawia sie juz o tej porze. Idzie wiosna! Ja też nie lubię wstawać w ciemnościach, to diabelnie przygnębia. I też się cieszę, że rano jadę do pracy w blasku Jutrzenki. Wiosno, wiosno! Gdzieżeś? Tu-żem! Dotrę za dwa miesiące! To już tuż-tuż... Odpowiedz Link Zgłoś
geos Re: Juz jest rano jasno!!!! 17.01.03, 09:07 Ja też się cieszę. Wiosna właściwie tuż tuz!!!! Zwłaszcza, ze aura za oknem jest taka sprzyjająca marzeniom o ciepełku. Tęsknię juz do cudownych wschodów słonca ogladanych z mojego okna. Dziś wyszłam z klatki schodowej spojrzałam na niebo i pomyślałam sobie, ze jak jest różowe niebo to musi byc i "różowy" dzien!!! Czego wszystkim zyczę Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz_ww Re: Juz jest rano jasno!!!! 17.01.03, 11:14 Żeby jeszcze ciepło było :), bo te mrozy .... szkoda gadać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] nie za bardzo :] IP: *.sow.mil.pl / 192.168.1.* 17.01.03, 12:35 brezly napisał: > Ludzie! > Ide dzis o 7.20 przez Ostrow Tumski do roboty i juz jest JASNO! Gosc, ktory > gasi latarnie gazowe pojawia sie juz o tej porze. Idzie wiosna! No, ciekawe - 1 stycznia byl jednym z kilku dni, w ktorym slonce wschodzilo najpozniej w ciagu calego roku - o 7:57. Teraz slonce wschodzi o 7:49, takze roznica jest bardzo niewielka i o 7:20 wcale nie jest jasno. Jest dokładnie tak samo jasno, jak o godzinie 16:40. Czy o 16:40 jest jasno? Watpie, zreszta zobaczymy za kilka godzin :] Odpowiedz Link Zgłoś
hen Re: Ludzie!!!! 17.01.03, 13:30 brezly napisał: > Ludzie! > Ide dzis o 7.20 przez Ostrow Tumski do roboty i juz jest JASNO! Gosc, ktory > gasi latarnie gazowe pojawia sie juz o tej porze. Idzie wiosna! Ludzie! Ide dziś o 10.00 przez "trawnik" przed dwudziestolatką i jest już BŁOCKO! :-) Słońce świeci w gały, ścieżki toną, trawa tonie, łuki trzeba czynić o duzej krzywiźnie, odwilż idzie. Buty brudne, spodnie brudne, ale i tak jest fajnie. Idzie wiosna! A gołębie dalej przylatują. Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: Ludzie!!!! 17.01.03, 13:52 Ludzie! U mnie na ogródku kwiatuszki wybijają! Pierwiosnki jakieś czy cuś - te, które zazwyczaj są na Święta Wielkanocne! Zmarzną chyba jeszcze, biedaczki :( Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Ludzie!!!! 17.01.03, 13:56 isis! napisała: > Ludzie! > U mnie na ogródku kwiatuszki wybijają! Pierwiosnki jakieś czy cuś - te, które > zazwyczaj są na Święta Wielkanocne! Zmarzną chyba jeszcze, biedaczki :( Eranthis hiemalis alias Winterling? Zolte takie? A jeszcze chwila i zaraz Klony wystawia swoje paracefalia (nibygłowki) i niesmialo zaczna pluc pierwszym, wiosennym jadem :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Isis, takie o cos? 17.01.03, 14:05 Jak na zdjeciu: www.gartenspaziergang.de/pf_winterl.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doris Re: Isis, takie o cos? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.03, 23:46 P_rzesadziłeś, te wychodzą później, pierwsze są jak nazwa wskazuje Przebi śniegi Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: Isis, takie o cos? 17.01.03, 23:49 Gość portalu: Doris napisał(a): > pierwsze są jak nazwa wskazuje Przebi śniegi O, to chyba to! Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: Ludzie!!!! 17.01.03, 18:28 brezly napisał: > Eranthis hiemalis alias Winterling? Zolte takie? Buuuuuu, nieeee :(((((((( Białe, małe z liśćmi jak długie ciemnozielone trawki. Na razie wybiły same trawki, ale to znak, że zaraz wyjdą kwiatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREG Re: Juz jest rano jasno!!!! IP: 195.205.117.* 17.01.03, 13:57 Ja wstaje o 5, wychodze z domu o 6 i ciagle jeszcze jest ciemno :-(( Tak wiec dla mnie ciagle jeszcze jest zima bez perspektywy na wiosne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tyrysek Re: Juz jest rano jasno!!!! 17.01.03, 15:19 ...i tyrysy wychodza grzac sie na slonce czasem nawet wlasnorecznie usuwaja zimowe bloto z mechanicznych pojazdow Odpowiedz Link Zgłoś