Dodaj do ulubionych

Z Bezpiecznej wyjeżdża się okropnie - same zakazy

IP: *.magma-net.pl 18.06.06, 14:10
Mieszkam w zachodniej części miasta, więc z Bezpiecznej od rodziców jadę do
mostu Millenijnego - ale wszędzie są zakazy: w Łużycką nie wolno, trzeba
skręcić w Jugosłowiańską, a stamtąd w Czeską już też nie wolno, trzeba jechać
aż do Bałtyckiej, co w rezultacie oznacza zrobienie okropnego kółka: bzdura!
Ciekawi mnie, jak znoszą to mieszkańcy Różanki, przecież taki problem mają
codzienie - ja raz w tygodniu i mnie trafia...
Obserwuj wątek
    • busmen Re: Z Bezpiecznej wyjeżdża się okropnie - same za 18.06.06, 23:42
      Gość portalu: Wrocławianka napisał(a):

> Mieszkam w zachodniej części miasta, więc z Bezpiecznej od rodziców jadę do
      > mostu Millenijnego - ale wszędzie są zakazy: w Łużycką nie wolno, trzeba
      > skręcić w Jugosłowiańską, a stamtąd w Czeską już też nie wolno, trzeba jechać
      > aż do Bałtyckiej, co w rezultacie oznacza zrobienie okropnego kółka: bzdura!
      > Ciekawi mnie, jak znoszą to mieszkańcy Różanki, przecież taki problem mają
      > codzienie - ja raz w tygodniu i mnie trafia...

Nie chcieli autobusów, to się doigrali... i sami muszą sobie teraz jakoś
      radzić. Mnie też szlag trafia, jak zamiast w dosyć szeroką Bzepieczną muszę
      skręcać w osiedlową Czeską, a wracać dodatkowo przez Serbską. No ale cóż, jakby
      mieszkańcy lubili komunikację miejską to by tak nie mieli...
    • Gość: gogo Re: Z Bezpiecznej wyjeżdża się okropnie - same za IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.06, 08:14
      A mnie sie widzi, ze tam jest tak, jak z zakazem ruchu dla rowerow w Rynku.
      Czesc mieszkancow po prostu jeździ pod prad. W koncu tam mieszkaja i wiedza czy
      kiedy policja tam stoi i czy w ogole sie tam pojawia.
    • Gość: Gosia z Różanki Re: Z Bezpiecznej wyjeżdża się okropnie - same za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 17:31
      W ogóle nie znoszą, ja uwazam,że sprawą powinien się zając prokurator! ktoś wziął w "łapę"żeby zamknał Łużycką- efekt : do przedszkola na Osobowice jadę w potwornym korku od Bałtyckiej a mieszkaniec łużyckiej, który mieszka ode mnie 20 metrów jedzie swobodnie bo on jest z łużyckiej a ja z Bezpiecznej.Ludzie niech się odezwie ten kto bierze może przebiję jakąś szyche z łużyckiej.
      A jeszcze Rada Osiedla - ludzie których nic nie obchodzi, nie muszą się spieszyć do pracy odwożąc po drodze dziecko np. do przedszkola, chodzą sobie na spacerki i patrza jak mieszkańcy Różanki klną , że też sie nie boją?
      • akrad54 Re: Z Bezpiecznej wyjeżdża się okropnie - same za 20.06.06, 19:17
        Należy zadać inne pytanie. Jakaż to ważna persona tam mieszka że znaki drogowe
        są tam stawiane pod jej dyktando, a policja natychmiast po ich ustawieniu
        zatrzymuje zdezorientowanych kierowcow, czesta i niepodziewana zmiana
        oznakowania. Jest to jedyne misto w Polsce gdzie takie rzeczy maja miejsce.
        oznakowanie tych ulic jest sprzeczne nie tylko ze zdrowym rozsadkiem ale i
        spolecznym interesem, narazajac wiele setek mieszkancow Wroclawia na strate
        czasu i pieniedzy. Nieszczesliwy Wroclawianin pracujacy w zakladzie przy ulicy
        Obornickiej.
        • Gość: Jan - Muchobór Re: Z Bezpiecznej wyjeżdża się okropnie - same za IP: *.e-wro.net.pl 21.06.06, 19:30
          Głupota i tyle. Organizacja ruchu i jej twórcy do kabaretu.
    • wielki_czarownik Popieram i dodam coś od siebie. 20.06.06, 19:31
      Organizacja ruchu w tamtym rejonie to normalny sabotaż. Człowiek który o tym decydował powinien się ostro puknąć w łepetynę jakimś ciężkim przedmiotem. Zamiast prosto z Bezpiecznej wjechać w Łużycką to trzeba kombinować objazdami pomiędzy domkami po to, aby wyjechać 20 metrów dalej.
      A skrzyżowanie Obornickiej i Bałtyckiej to się normalnie do prokuratury nadaje. Tam co dwa dni coś dzieje. Słupki na chodniku to już ze 30 razy były ścinane. Ciekawe ile jeszcze wypadków musi się wydarzyć, zanim postawią światła albo przynajmniej lustro i progi. Wszystko dlatego, że wyjeżdżający z Bezpiecznej w lewo i przechodzący na pasach nie widzą co nadjeżdża z ich prawej strony (od Bałtyckiej) jeżeli na lewoskręcie Obornickiej stoi jakiś większy pojazd.
      Projektant tego skrzyżowania powinien mieć odebrane uprawnienia.
      • akrad54 Re: Popieram i dodam coś od siebie. 20.06.06, 19:37
        A może by tak nasz prezydent przestrzegjąc znaki drogowe w tym rejonie mista
        choć rza przejechał sie z ulicy Obornickiej na most Milenijny?
        • Gość: T. Re: Popieram i dodam coś od siebie. IP: *.kom / *.os1.kn.pl 20.06.06, 23:06
          A może byście pogrzebali w internecie (albo w pamięci) i wyszukali, że obecny
          układ komunikacyjny został wymuszony przez RADĘ OSIEDLA (a nie przez ZDIK, czy
          miasto), aby ustrzec się przed używaniem Bezpiecznej jako objazdu dla Bałtyckiej
          po otwarciu mostu Milenijnego. I to jej należy go zawdzięczać. Prokuratorowi nic
          do tego, skoro mieszkańcy sami (ustami swoich przedstawicieli) o taki układ
          komunikacyjny prosili. He he.

T.
          • Gość: Szaleniec Re: Popieram i dodam coś od siebie. IP: *.e-wro.net.pl 21.06.06, 04:31
            Od dzisiaj zamykam ul. Strzegomską zaraz za skrzyzowaniem z Rogowską by ustrzec
            sie objazdów ul.Klecińskiej z powodu remontu. To odpowiedz dla mego szanownego
            przedmówcy, niech pogrzebie w internecie i znajdzie objazd. Znaków sam nie
            ustawię, dostanę zgodę kompetentnych urzędników. Rady mieszkańców wydadzą zgody
            bo to leży w ich interesie.
            • Gość: fakir Re: Popieram i dodam coś od siebie. IP: *.kom / *.os1.kn.pl 21.06.06, 11:07
              Tyle ze akurat T. ma racje. Taki a nie inny układ komunikacyjny powstał w wyniku
              opisanych przez niego obaw mieszkańców...
              • Gość: zdezorientowany Re: Popieram i dodam coś od siebie. IP: *.e-wro.net.pl 21.06.06, 17:40
                Jeżeli już dwóch mieszkańców naszego miasta twierdzi, że zaspokojenie
                partykularnych interesów (rozwianie obaw) niewielkiego osiedla kosztem
                pozostałych mieszkańców miasta jest w porządku to ja chyba przestałem cokolwiek
                rozumieć. Przecież mieszkańcy tego osiedla sami tych znaków nie ustawiają ani
                nie organizuja ruchu ulicznego. Mogą jedynie wnioskować a urzędnicy miejscy
                wcale nie muszą tego realizować. Coś pokręciłem?
                • Gość: fakir Re: Popieram i dodam coś od siebie. IP: 195.117.40.* 21.06.06, 19:21
                  A czy ja napisałem ze to jest w porządku !!???
                • Gość: g625 Re: Popieram i dodam coś od siebie. IP: 212.127.95.* 21.06.06, 21:15
                  zapytaj tych z ww;)
                • Gość: g625 Re: Popieram i dodam coś od siebie. IP: 212.127.95.* 21.06.06, 21:15
                  zapytaj tych z ww;)
          • wielki_czarownik Rada osiedla 21.06.06, 20:05
            Rada osiedla chciała takie beznadziejne skrzyżowanie na Obornickiej? Przecież tam dzień w dzień są wypadki.
            • Gość: Miłka sabotaz na Bezpiecznej IP: *.e-wro.net.pl 22.06.06, 02:17
              Nie wiem o co tam chodzi, ale jak nie wiadomo o co, to pewnie o kasę.
              • Gość: As Re: sabotaz na Bezpiecznej IP: *.e-wro.net.pl 23.06.06, 20:11
                Jaką kasę, tu chodzi o spokój...........
                • wielki_czarownik Spokój? 23.06.06, 21:01
                  2-3 wypadki tygodniowo pod oknem to jest spokój?
                  • Gość: AS Re: Spokój? IP: *.e-wro.net.pl 24.06.06, 04:36
                    No i co z tego, ja pod oknem mam spokój. Gdyby otwarli Łużycką byłby hałas. Być
                    może i przystanek autobusowy by zrobili.
                    • piast9 Re: Spokój? 24.06.06, 13:04
                      Proponuję z Łużyckiej zrobić deptak. Z zakazem ruchu wszelkich pojazdów.
                      • almac Re: Spokój? 24.06.06, 15:12
                        piast9 napisał:

> Proponuję z Łużyckiej zrobić deptak. Z zakazem ruchu wszelkich pojazdów.

A wstęp na deptak tylko dla mieszkańców Łużyckiej !!!
                        • Gość: AS Re: Spokój? IP: *.e-wro.net.pl 24.06.06, 16:28
                          Tak jest a przez te posty wywołujecie niepotrzebnie awanturę!!!!!!!!!!
                    • wielki_czarownik Uwaga to post prowokatora! 24.06.06, 23:21
                      Gdyby mieszkał na Łużyckiej to by wiedział, że tam są 2 przystanki i samochody tamtędy jeżdżą.
                      • Gość: Zdezorientowany Re: Uwaga to post prowokatora! IP: *.e-wro.net.pl 25.06.06, 05:36
                        Gdybym mógł przejechac Łużycką nie byłoby tego topiku, nie podejrzewaj o
                        prowokację jeżeli jej nie potrafisz udowodnić.
                        • Gość: AS Re: Uwaga to post prowokatora! IP: *.e-wro.net.pl 25.06.06, 16:11
                          Popiszą, popiszą i konieEc strachu
                          • Gość: Blondynka Czy mi wolno IP: *.e-wro.net.pl 25.06.06, 16:22
                            Nie rozumiem dlaczego mi wlepili mandat. Chciałam przejechać od Obornickiej do
                            Osobowickiej Bezpieczną, a następnie Łużycką. I co stali.
                            • Gość: Marian Re: Czy mi wolno IP: *.e-wro.net.pl 26.06.06, 05:04
                              Nie wolno, wbrew temu co piszą jest tam jeden odcinek około 30 m. zamknięty
                              (ulica jednokierunkowa). Ten kto to wymyślił zasługuje na Nobla. Przez osiedle
                              przejechać się nie da, trzeba do Bałtyckiej.
                              • piast9 Re: Czy mi wolno 26.06.06, 08:32
                                To nie jest jednokierunkowa. Jechać wolno, ale tylko autobusom.
                                • Gość: Marian Re: Czy mi wolno IP: *.e-wro.net.pl 26.06.06, 15:46
                                  Do Szanownego przedmówcy. Czy ktoś tu mówi o jeździe autobusem? Przejedź się tam
                                  Pan na rowerze i zobaczymy ile Szanowny Pan zapłaci.
                                  • piast9 Re: Czy mi wolno 26.06.06, 16:28
                                    Napisałeś, że jest to ulica jednokierunkowa, a taka nie jest. Nigdzie nie ma
                                    takiego znaku. To że nie wolno wjechać to inna sprawa.
                                    • Gość: Marian Re: Czy mi wolno IP: *.e-wro.net.pl 26.06.06, 19:31
                                      Szanowny Pan Piast9 to mieszkaniec tamtejszego osiedla, prawnik czy też prowokator?
                                      • Gość: Blondynka Re: Czy mi wolno IP: *.e-wro.net.pl 26.06.06, 19:32
                                        No to jak jest w końcu mogę tam jeździć czy nie. Mandat niemały a i punkty
                                        dostałam. Pomylili się czy co?
                                        • piast9 Re: Czy mi wolno 27.06.06, 00:12
                                          O ile nic się nie zmieniło od paru miesięcy, to samochód osobowy może wjechac w
                                          Łużycką tylko od strony Osobowickiej, gdy Osobowicką jedzie się od mostu
                                          Osobowickiego. Lewoskręt z Milenijnego i wjazd w Łużycką od strony osiedla jest
                                          tylko dla autobusów.
                                          • Gość: Zorientowany Re: Czy mi wolno IP: *.e-wro.net.pl 27.06.06, 13:44
                                            Pan Piast9 napisał. "O ile nic się nie zmieniło od paru miesięcy, to samochód
                                            osobowy może wjechac w
                                            tylko dla autobusów". Nieprawda wystarczy popatrzeć na znaki.
                                      • piast9 Re: Czy mi wolno 27.06.06, 00:09
                                        Swego czasu tamtędy sporadycznie jeździłem, niestety tylko w jedną stronę. I
                                        znam znaki drogowe.
                                        • Gość: Kierowca Re: Czy mi wolno IP: *.e-wro.net.pl 27.06.06, 04:59
                                          Gratuluję znajomości znaków, ale z inteligencją to coś Pan na bakier cały czas
                                          mowa o odwrotnym kierunku jazdy.
                                          • Gość: Pracownik Re: Czy mi wolno IP: *.e-wro.net.pl 27.06.06, 05:05
                                            Facet tu mowa o codziennym dojeździe do pracy, przedszkola czy żłobka w kierunku
                                            Obornicka-Osobowicka i nic tu po Twojej Piast9 filozofii. Znaków ucz się na
                                            ławce w parku, a dobre rady dawaj swoim koleżkom.
                                            • piast9 Re: Czy mi wolno 27.06.06, 10:06
                                              Gość portalu: Pracownik napisał(a):

> Facet tu mowa o codziennym dojeździe do pracy, przedszkola czy żłobka w
                                              > kierunku Obornicka-Osobowicka i nic tu po Twojej Piast9 filozofii. Znaków
                                              > ucz się na ławce w parku, a dobre rady dawaj swoim koleżkom.
                                              Weź relanium a potem przeczytaj jeszcze raz to, co pisałem. Tym razem ze
                                              zrozumieniem. Czy gdzieś pisałem, że organizacja ruchu na Różance jest ok?
                                              • Gość: Pracownik Re: Czy mi wolno IP: *.e-wro.net.pl 27.06.06, 13:06
                                                Tacy jak ty zamknęli już bez zrozumienia tą część miasta. Smaruj do lekarza.
                                                • piast9 Re: Czy mi wolno 27.06.06, 13:22
                                                  To jakaś paranoja. O co tu chodzi?
                            • wielki_czarownik Bo źle jechałaś 28.06.06, 10:46
                              Trzeba z Bezpiecznej skręcić w lewo w Jugosławiańską, potem w prawo, znowu w prawo, prosto koło sklepu i między domkami wyjechać na Łużyckiej.
                              • Gość: Kierowca Re: Bo źle jechałaś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:39
                                wielki_czarownik wrote: "Trzeba z Bezpiecznej skręcić w lewo w Jugosławiańską,
                                potem w prawo, znowu w prawo, prosto koło sklepu i między domkami wyjechać
                                na Łużyckiej". Nieprawda tak mozna było, nastąpiła reorganizacja ruchu. Jeżeli
                                ten post nie jest pomyłką to jest to prowokacja.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                • Gość: NKWD Re: Bo źle jechałaś IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 28.06.06, 17:29
                                  Zgadza się, to jawna prowokacja wrogów ustroju, inspirowana przez wiadome kręgi
                                  osób.
                                  • Gość: CZEKISTA!!!!!!!!! Re: Bo źle jechałaś IP: *.e-wro.net.pl 28.06.06, 18:04
                                    Aresztować i roztrzelać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                    • Gość: CZEKISTA!!!!!!!!! Re: Bo źle jechałaś IP: *.e-wro.net.pl 28.06.06, 18:06
                                      To chyba za mało dla wrogów ustroju. Należy dodatkowo puścić ruch Łużycką w obu
                                      kierunkach!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                      • Gość: Zorientowany Re: Bo źle jechałaś IP: *.e-wro.net.pl 28.06.06, 18:15
                                        Wielki_Czarownik to prowokator z NKWD!!!!!!!!!
                                • wielki_czarownik Kiedy? 28.06.06, 19:36
                                  Ja tydzień temu tak jechałem. Z Bezpiecznej w Jugosławiańską, potem w Morawską i wyjechałem na Łużyckiej 20 metrów od Bezpiecznej. To teraz już tak nie wolno?
                                  • Gość: Kierowca Re: Kiedy? IP: *.e-wro.net.pl 28.06.06, 19:46
                                    Nie wolno, od tygodnia
                                    • wielki_czarownik Chyba, że. /nt 28.06.06, 20:34

• Gość: driver Re: Z Bezpiecznej wyjeżdża się okropnie - same za IP: *.pl / 80.50.252.* 27.06.06, 02:38
      Bo takie oznakowanie wymyślił jakiś debil. Pozdrawiam serdecznie tego jełopa.
      • Gość: Marian Re: Z Bezpiecznej wyjeżdża się okropnie - same za IP: *.e-wro.net.pl 27.06.06, 04:57
        Ja pozdrawiam nie tylko tego jełopa ale i całą Radę Mieszkańców pełną obaw.
        • Gość: As Re: Z Bezpiecznej wyjeżdża się okropnie - same za IP: *.e-wro.net.pl 27.06.06, 05:13
          Popiszą, popiszą i na tym się to skończy, a Piast9 triumfuje, jeżdżąć sporadycznie.
          • piast9 Re: Z Bezpiecznej wyjeżdża się okropnie - same za 27.06.06, 10:07
            Gość portalu: As napisał(a):

> a Piast9 triumfuje
            ???
            • Gość: Mieszko II Re: Z Bezpiecznej wyjeżdża się okropnie - same za IP: *.e-wro.net.pl 27.06.06, 13:08
              Bo takie oznakowanie wymyślił jakiś debil. Pozdrawiam serdecznie tego jełopa i
              wszystkich takich jak Piast9 którzy to rozumieją.
              • Gość: Marian Re: Z Bezpiecznej wyjeżdża się okropnie - same za IP: *.e-wro.net.pl 27.06.06, 13:13
                Panowie dajcie na wstrzymanie. To że ktoś rzadko jeździ i do tego autobusem, nie
                oznacza że musi znać przepisy i znaki. To chyba z powodu upału pan Piast9 się
                zagalopował..
                • piast9 Re: Z Bezpiecznej wyjeżdża się okropnie - same za 27.06.06, 13:28
                  Czy ja mogę się dowiedzieć o co chodzi? Kompletnie nie rozumiem tego ataku na mnie.
                  • Gość: Blondynka Re: Z Bezpiecznej wyjeżdża się okropnie - same za IP: *.e-wro.net.pl 27.06.06, 13:39
                    No to jak jest w końcu mogę tam codziennie, samochodem (nie autobusem)jeździć
                    czy nie. Chodzi mi o odcinek Obornicka - Osobowicka. Bardzo proszę o
                    jednoznaczną odpowiedź.
                    • Gość: Zorientowany Re: Z Bezpiecznej wyjeżdża się okropnie - same za IP: *.e-wro.net.pl 27.06.06, 13:45
                      Pan Piast9 napisał. "O ile nic się nie zmieniło od paru miesięcy, to samochód
                      osobowy może wjechac w
                      tylko dla autobusów". Nieprawda wystarczy popatrzeć na znaki.
                      • piast9 Re: Z Bezpiecznej wyjeżdża się okropnie - same za 27.06.06, 14:24
                        Gość portalu: Zorientowany napisał(a):

> Nieprawda wystarczy popatrzeć na znaki.
                        "Wiem ale nie powiem". Wspaniale.
                        • Gość: Blondynka Re: Z Bezpiecznej wyjeżdża się okropnie - same za IP: *.e-wro.net.pl 27.06.06, 14:54
                          ps. nie jeżdżę taksówka ani samochodem służbowym tylko zwykłym prywatnym autem.
                          • Gość: Zorientowany Jechałem dzisiaj Bezpieczną. IP: *.e-wro.net.pl 27.06.06, 15:05
                            Piast9 wrote: ""Wiem ale nie powiem". Wspaniale." Ja jechałem dzisiaj a nie
                            kilka miesięcy temu i nie mądrzę się i nie obrażam innych tylko myślę tak sobie
                            skąd w narodzie tyle złośliwości i nieomylności jak u autora Piast9. Ulica jest
                            otwarta w kierunku o który pyta Blondynka dla wybranych grup samochodów
                            osobowych, co dodaje dodatkowego smaczku dla tematu tego topiku.
                            • Gość: Wrocławianin Re: Jechałem dzisiaj Bezpieczną. IP: *.e-wro.net.pl 27.06.06, 20:23
                              Przeczytałem wszystkie posty w tym temacie. Zazdroszczę humoru i dowcipu
                              niektórym autorom. Sprawa jest poważna cały ruch z kierunku Poznania należałoby
                              wyprowadzić na obwodnicę, tyle tylko że jej nie ma i wkrótce nie będzie. Dlatego
                              nie rozumiem absurdalnych organizacji ruchu w tym rejonie miasta. Nie zgadzam
                              sie z tym. I tyle mogę.
                            • piast9 Re: Jechałem dzisiaj Bezpieczną. 27.06.06, 21:30
                              Gość portalu: Zorientowany napisał(a):

> Ja jechałem dzisiaj a nie kilka miesięcy temu i nie mądrzę się i nie obrażam
                              > innych tylko myślę tak sobie skąd w narodzie tyle złośliwości i nieomylności
                              > jak u autora Piast9.
                              Skoro jechałeś dzisiaj, a wczoraj pewnie też, to może odpowiedz na pytania w tym
                              wątku! Póki co tylko ja próbowałem na nie odpowiedzieć.

Co do złośliwości - złośliwymi wypowiedziami zaatakowano najpierw mnie, z
                              zupełnie niezrozumialych powodów, których teraz nikt nie chce podać.

> Ulica jest otwarta w kierunku o który pyta Blondynka dla wybranych grup
                              > samochodów osobowych, co dodaje dodatkowego smaczku dla tematu tego topiku.
                              A więc NIE jest jednokierunkowa!

Co to za grupy samochodów? Pewnie Blondynka pod nie nie podpada, więc mandat
                              wręczony zgodnie z prawem, niestety...

A autobusy? Chyba też mogą. 142 i K tamtędy chyba jadą w dwie strony. Wychodzi
                              na to, że oprócz zezwolenia na ruch wybranych osobowych od strony Bezpiecznej,
                              dobrze pamietałem tamtejszą organizację ruchu.
                              • Gość: Kierowca Re: Jechałem dzisiaj Bezpieczną. IP: *.e-wro.net.pl 28.06.06, 03:56
                                Brawo!!!!!!! Panie Panie Piast9. Tyle lat a jaka pamięć. Gratuluję!!!!!!!!!!!
                                • Gość: Kierowca Re: Jechałem dzisiaj Bezpieczną. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:41
                                  wielki_czarownik wrote: "Trzeba z Bezpiecznej skręcić w lewo w Jugosławiańską,
                                  potem w prawo, znowu w prawo, prosto koło sklepu i między domkami wyjechać
                                  na Łużyckiej". Nieprawda tak można było, nastąpiła reorganizacja ruchu. Jeżeli
                                  ten post nie jest pomyłką to jest to prowokacja.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                  • Gość: Blondynka Bezpieczna-Łużycka otwarta? IP: *.e-wro.net.pl 28.06.06, 16:46
                                    Mogę jechać? Widzę że inni jeżdżą. Czyżby wreszcie otwarli dla samochodów osobowych?
                                    • Gość: Blondynka Re: Bezpieczna-Łużycka otwarta??????????? IP: *.e-wro.net.pl 28.06.06, 18:08
                                      Mogę jechać????????? Widzę że inni jeżdżą. Stoję i patrzę. Czyżby wreszcie
                                      otwarli dla samochodów osobowych??????????
                                      Jaka szkoda że kupiłam ciężarówkę.
                                      • Gość: AS Re: Bezpieczna-Łużycka otwarta??????????? IP: *.e-wro.net.pl 28.06.06, 19:29
                                        Hej Blondynka co widzisz? Czyżby naprawdę otwarli?
                                        • Gość: Kierowca Re: Bezpieczna-Łużycka otwarta??????????? IP: *.e-wro.net.pl 28.06.06, 19:35
                                          Jechałem z pracy po 16.00. Na rogu Obornickiej i Bezpiecznej stał nowy znak -
                                          zakaz skrętu w prawo dla samochodów ciężarowych (w Bezpieczną). Pojechałem z
                                          przyzwyczajenia do Bałtyckiej. Jutro sprawdzę.
                                          • Gość: Marian Re: Bezpieczna-Łużycka otwarta??????????? IP: *.e-wro.net.pl 28.06.06, 19:55
                                            Ten znak to chyba kolejne obostrzenie zastosowane przez Radę Mieszkańców (pełną
                                            obaw) a nie ułatwienie. Nie sądzę żeby mając takie przebicie pozwolili na ruch
                                            chociazby samochodów osobowych w obydwu kierunkach. Chyba, że ktoś
                                            odpowiedzialny za organizację ruchu doznał nagle iluminacji.

• Gość: appg21 Re: Bezpieczna-Łużycka otwarta??????????? IP: *.e-wro.net.pl 28.06.06, 20:16
                                              Czy ja mogę się dowiedzieć o co chodzi?
                                              • Gość: qpel12 Re: Bezpieczna-Łużycka otwarta??????????? IP: *.e-wro.net.pl 28.06.06, 20:26
                                                Czytam topiki na temat organizacji ruchu w naszym mieście i ogarnia mnie
                                                zdumienie, rozpacz a na koniec ... śmiech. To lepsze niz kabaret. Tu chodzi o to
                                                kto z kogo zrobi sobie większe jaja.
                                                • Gość: Blondynka Re: Bezpieczna-Łużycka otwarta??????????? IP: *.e-wro.net.pl 28.06.06, 21:08
                                                  Mozna jechać?
                                                  • Gość: Marian Bezpieczna-Łużycka zamknieta! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 09:10
                                                    Miałem rację pisząc wczoraj. Znaki informacyjne które pojawiły się wczoraj na
                                                    Obornickiej po obu stronach skrzyżowania z Bezpieczną informują o zakazie wjazdu
                                                    w Bezpieczną samochodów ciężarowych. Jest to kolejne obostrzenie zastosowane
                                                    przez Radę pełną obaw. Dalej oznakowanie nie uległo zmianie. Nakaz skrętu w
                                                    Jugosłowiańską i niestety jedyna możliwość to dojazd do Bałtyckiej. Ludzie
                                                    ratunku. Kto ma taką siłę przebicia że ustawia znaki na życzenie. Gdzie my
                                                    żyjemy. To po prostu obłęd.
                                                  • akrad54 Bezpieczna-Łużycka - Paranoja i Obłęd !!!!!! 29.06.06, 09:28
                                                    Ponawiam pytanie. Jakież to ważne persony tam mieszkają że znaki drogowe
                                                    są tam stawiane pod ich dyktando. Jest to jedyne miasto w Polsce gdzie takie
                                                    rzeczy mogą mieć miejsce. Oznakowanie tych ulic jest sprzeczne ze zdrowym
                                                    rozsądkiem. Cierpią wszyscy. Strata czasu i pieniedzy. Wrocławianin pracujący
                                                    przy ul. Obornickiej.
                                                  • Gość: qpel12 Re: Bezpieczna-Łużycka - Paranoja i Obłęd !!! IP: *.e-wro.net.pl 29.06.06, 16:26
                                                    A może Łużycka nie jest drogą publiczną i jest zarządzana przez Spółdzielnię
                                                    Mieszkaniową albo Wspólnotę Mieszkaniową. Wtedy znaki są stawiane bez zgody osób
                                                    z Urzędu Miejskiego. Jeżeli jest publiczną to mieszkańcy wnioskują a urzędnicy
                                                    wydają decyzję. W tym przypadku byłby to oczywisty absurd. Urzędnik na usługach
                                                    niewielkiej grupy wpływowych mieszkańców utrudnia życie ogromnej rzeszy Wrocławian.
                                                  • wielki_czarownik Ja już z grubsza wiem o co chodzi. 29.06.06, 20:19
                                                    Winni są jak zwykle urzędnicy - darmozjady. Most Milenijny to most do nikąd. Otwarcie go spowodowało, że dużo samochodów chce dojechać z Obornickiej do mostu. Ale nie ma drogi! Urzędnicy zawalili sprawę z odcinkiem obwodnicy (Targpiast) i jest jak jest. Teoretycznie rzecz biorąc samochody miały dojeżdżać do Bałtyckiej, skręcać w Osobowicką i dojeżdżać do mostu (no i vice versa). Ale ludziom nie uśmiecha się robienie ~2 kilometrowego objazdu, żeby dojechać np. do własnego domu. Bezpieczna zaś i Łużycka nie są przystosowane do przejęcia takiego natężenia ruchu czego dowodem jest między innymi liczba wypadków na skrzyżowaniu Bezpiecznej i Obornickiej oraz liczba dziur które pojawiły się na Bezpiecznej od chwili otwarcia mostu.
                                                    I tu jest pies pogrzebany. Urzędnicy dali plamę, a mieszkańcy (co normalne) nie chcą, by wąska, osiedlowa uliczka zamieniła się w zastępczą obwodnicę.
                                                  • akrad54 Re: Ja już z grubsza wiem o co chodzi. 29.06.06, 20:29
                                                    Racja, tyle tylko że Łużycka nie jest wąską osiedlową uliczką. Jest szersza np.
                                                    od Klecińskiej, Strzegomskiej czy Mińskiej. Tam żaden z mieszkańców jeszcze na
                                                    to nie wpadł żeby zamknąć publiczną drogę. Łużycka jest to droga publiczna,
                                                    zgoda. Do diabła kto tam mieszka, że przeszkadza innym żyć.
                                                  • wielki_czarownik Jest 29.06.06, 23:02
                                                    Ale:
                                                    1. Jest słabej jakości - patrz dziury.
                                                    2. Przechodzi w Bezpieczną.
                                                  • almac Re: Ja już z grubsza wiem o co chodzi. 17.07.06, 11:58
                                                    wielki_czarownik napisał:

> Winni są jak zwykle urzędnicy - darmozjady. Most Milenijny to most do nikąd.

Ciekawe co byś napisał, gdyby zamiast mostu wybudowano odcinek Obornicka-
                                                    Osobowicka. Pewnie coś w stylu: "Winni są jak zwykle urzędnicy - darmozjady.
                                                    Droga Obornicka-Osobowicka to droga do nikąd."
                                              • Gość: AS Re: Bezpieczna-Łużycka otwarta??????????? IP: *.e-wro.net.pl 29.06.06, 21:05
                                                Przez te posty wywołujecie niepotrzebnie awanturę!!!!!!!!!!
                                                Jeszcze ktoś to przeczyta, zmieni organizację ruchu w tym rejonie miasta i
                                                dopiero się zacznie. Spokój Panie i Panowie..............
                          • Gość: Marian Z Bezpiecznej wyjeżdża się okropnie - same za IP: *.e-wro.net.pl 30.06.06, 04:36
                            A może by tak wszyscy olali te znaki, Może tak jak Blondynka jeździć i juz?
                            • Gość: AS Re: Z Bezpiecznej wyjeżdża się okropnie - same za IP: *.e-wro.net.pl 30.06.06, 13:49
                              Niewarto, stoją.
                              • wielki_czarownik Idą na łatwiznę. 30.06.06, 21:31
                                A na wyścigi motorów na Wołowskiej to nie reagują.
                                • Gość: AS Re: Idą na łatwiznę. IP: *.e-wro.net.pl 02.07.06, 07:49
                                  A nie mówiłem, popiszą, popiszą i stracą zainteresowanie.
                                  • Gość: Marian Re: Idą na łatwiznę. IP: *.e-wro.net.pl 04.07.06, 05:02
                                    Nie tracą zainteresowania, zbierają podpisy!!!!!!!!!!!!!
                                    • Gość: Blondynka Re: Idą na łatwiznę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 09:04
                                      Ile podpisów juz mają, bo ja chcę jechać?
                                      • Gość: Marian Re: Idą na łatwiznę. IP: *.e-wro.net.pl 07.07.06, 17:32
                                        około 1000 ale ciągle zbierają w zakładach przy Obornickiej
                                        • Gość: Blondynka Re: Idą na łatwiznę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 07:16
                                          W czasiej tej ogromnej burzy widziałam jak mieszkańcy Łuzyckiej jeździli bez
                                          poszanowania innych na skróty do domu. Im też przyszła ochota olać przepisy
                                          kodeksu drogowego? A może im wolno?
                                          • Gość: Marian Re: Idą na łatwiznę. IP: *.e-wro.net.pl 15.07.06, 07:19
                                            ja tez juz tak jeżdżę!!!!!!!!!!!
                                            • Gość: gosc Re: Idą na łatwiznę. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.06, 09:01
                                              Pytam z ciekawości - czy tam są wymalowane strzałki na jezdni? Bo jak nie to
                                              hmm... metalowe znaki moga przecież zniknąć pod osłoną nocy :) A zanim wrócą to
                                              trochę czasu minie.
                                              • Gość: Gość Re: Idą na łatwiznę. IP: *.e-wro.net.pl 15.07.06, 19:04
                                                Znaków na jezdni nie ma, a te pionowe pilnuje Rada Mieszkańców !!!!!!!!
                                                • Gość: gość Re: Idą na łatwiznę. IP: *.e-wro.net.pl 17.07.06, 03:34
                                                  Nieprawda, mnie płacą za pilnowanie i to nieźle.
                                                • Gość: gosc Re: Idą na łatwiznę. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.06, 11:15
                                                  Stoją w krzakach o 3:00 nad ranem? :)
                                                • Gość: gosc Re: Idą na łatwiznę. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.06, 12:33
                                                  Stoją w krzakach o 3:00 nad ranem? :)
                                                  • Gość: Gość Re: Idą na łatwiznę. IP: *.e-wro.net.pl 17.07.06, 15:16
                                                    Nie stoję w krzakach, mam budkę wartowniczą, a zmiany są całodobowe.
                                                  • Gość: Łużyczanin Re: Idą na łatwiznę. IP: *.e-wro.net.pl 18.07.06, 05:20
                                                    Dosyć tego, marsz na inną ulicę!!!!!!!!!!!!!!
                                                  • Gość: Gość Re: Idą na łatwiznę. IP: *.e-wro.net.pl 19.07.06, 21:06
                                                    Idziemy na Czeską.
                                                  • Gość: Blondynka Re: Idą na łatwiznę. IP: *.e-wro.net.pl 20.07.06, 08:35
                                                    Stoję i patrzę nikogo nie ma na Czeskiej. Co jest grane.
                                                  • Gość: Gość Re: Idą na łatwiznę. IP: *.e-wro.net.pl 22.07.06, 18:00
                                                    Podobnie jak ja, stoję i patrzę i nikogo nie widzę. Co jest grane.
                                                  • Gość: Dobrze poinformowa Łuzycka będzie otwarta IP: *.e-wro.net.pl 23.07.06, 17:20
                                                    Łuzycka będzie otwarta od 01.09. Rada Mieszkańców sama wnioskuje o otwarcie tej
                                                    ulicy z powodu protestu mieszkańców.
                                                  • Gość: Blondynka Re: Idą na łatwiznę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 07:16
                                                    Mam dosyć, jadę na wakacje.
                                                  • Gość: Blondynka Łuzycka bez zmian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 07:22
                                                    Wróciłam i co nic nie zmienili. Zamknęli za to od ch...ry ulic. jak tu jeździć?
                                                  • Gość: Kierowca Łużycka nadal zamknięta IP: *.e-wro.net.pl 06.09.06, 20:03
                                                    Rada Mieszkańców "pełna obaw" powinna zwizytować ulice: Strzegomską, Mińską,
                                                    Stanisławowską, Avicenny czy też Krzemieniecką o Klecińskiej nie wspominając.
                                                    Mieszkańcy Nowego Dworu i Muchoboru ich nie blokują. Może wtedy coś zrozumieliby
                                                    i docenili gdzie mieszkają pozwalając innym dojechać do pracy.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka