Dodaj do ulubionych

Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław

26.06.06, 15:08
Witam,
proszę o polecenie dobrego dermatologa, który potrafi wyleczyć tradzik,byłam
już u wielu lekarzy, niestety bezskutecznie. Proszę o sprawdzone kontakty. Z
góry dziękuje,
Obserwuj wątek
    • Gość: wi Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: *.magma-net.pl 26.06.06, 15:12
      na podforum zdrowie,lekarze
    • Gość: Jola Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.06, 23:00
      Polecam dr Małgorzatę Drąg Zalesińską. Miałam problem z przetłuszczającą się i
      zanieczyszczoną cerą, pomogła zwalczyć problem oraz dobrała kosmetyki. NIe
      oznacza to oczyywiście, ze mam cerą alabastrową, ale jest znaczna poprawa.
      POdaję numer 602660628.
      • Gość: Kasia Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.06, 22:07
        Jolu dzięki za kontakt. Napisz proszę chociaż w skrócie jaką kurację
        zastosowała pani dr Drąg-Zalesińska. Chodziłam już do wielu dermatologów, a
        liczby lekarstw i kosmetyków, które wypróbowałam już nie zliczę. I wciąż mam z
        tym wielki problem. Podaj proszę chociaż nazwy najważniejszych leków.

• Gość: mika Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 10.07.06, 11:39
          U mnie było podobnie. Dopiero kilkumiesięczna kuracja kapsułkami Oeparol
          złagodziła objawy. Dodatkowo stosowałam Sylimarol i dietę. Skorę pielęgnowałam
          tak jak wrażliwą (łagodny żel do mycia, lekki krem) a na krostki na noc
          Metronidazol żel a na dzień maść cynkowa z kwasem salicylowym. Wcześniej
          brałam: Doxycyclinum, Dalacin T, Davercin, Isotrex, Skinoren i nie było długiej
          poprawy.
    • Gość: magpar Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 12:49
      a ja polecam swietna choc drogą dr Barbare Pytrus-Sędłak, przyjmuje na
      ul.Dąbrowskiego, tel 0602 787 949/ 071 343 31 49. moj chlopak sie u niej
      leczyl...i wyleczyl.zastosowala polroczna kuracje Aknenorminem i problemy
      zniknely raz na zawsze(miejmy nadzieje). wczesniej rowniez chodzil roznych
      dermatologow, a preparaty na pryszcze jakie stosowal moglyby zajac cala
      szuflade:).Uwazam, ze specjalistką jest b.dobrą, natomiast straszna z niej
      naciagara i trzeba uwazac i zachwac zdrowy rozsadek w kwestii liczby wizyt.
      • kret24 Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław 26.07.06, 10:03
        Aknenormin to ostateczność, bo jest to odpowiednik Roaccutane. Ma wiele działań
        niepożadanych m.in. uszkodzenia płodu (wymagana antykoncepcja).
        Z takich lepszych leków można spróbować: doustne antybiotyki np. Tetralysal,
        Metronidazol, miejscowe antybiotyki np. Dalacin T, Metronidazol, Neomycinum
        aerozol, leki złuszczające np. Skinoren (hascoderm, acne-derm), Differin krem,
        witaminy i suplementy np. Calcium pantothenicum, Linomag kaps., Beta-karoten
        30000 jm. do mycia żel Lysanel firmy SVR.
        Można też stosować leczenie od ginekologa np. lekiem Diane 35 lub
        Spironolakton.
        • Gość: junnata Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: 212.127.95.* 29.07.06, 08:11
          potrzebuje, dobrego sprawdzonego dermatologa, do leczenia skory ze sklonnoscia
          do lojotoku i zanieczyszczenia (nic nie pomagalo, jak do tej pory). jest
          rowniez przymiarka do zrobienia zbiegow mikrodermabrazji. jesli ktos jest w
          stanie pomoc....
    • Gość: joka Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 30.07.06, 01:59
      Nie znajdziesz nigdzie.Z tego prostego powodu ze nasi lekarze czekaja az na
      szkoleniach ktos ich poinformuje o nowych sposobach leczenia.
      Oni chyba czytac nie potrafia,a juz na pewno w obcych jezykach ,bo CZEKAJA az
      KTOS ich poinformuje. Ale jaja !
      Dobrze ze chociaz walczyc o podwyzki potrafia z wlasnej inicjatywy.
      • Gość: junnata Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: 212.127.95.* 30.07.06, 09:04
        buu :( wiem, ze jest beznadziejnie... ale moze jednak jest jakis dobry
        lekarz??.....
        • kret24 Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław 30.07.06, 10:37
          Zabieg lekkiego złuszczania możesz przeprowadzić przy użyciu preparatów
          dostępnych bez recepty np. Effaclar K firmy La Roche-Posay a do mycia żel
          Lysanel firmy SVR (pozostaw na 1-2 min. przed spłukaniem). Trzeba je stosować
          przez kilka tygodni, ale całkowity koszt to ok. 100 zł. Z silniejszych
          złuszczaczy dobry, ale też mocniej drażniący jest Skinoren krem lub jego
          polskie, tańsze odpowiedniki np. Acne-derm (ok. 20 zł). Teraz latem lepiej nic
          nie złuszczać, bo łatwo o oparzenia słoneczne. Ale żel do mycia SVR można
          używać. Doustnie warto brać Calcium pantothenicum, Linomag kaps oraz Vit. B2.
          Pomocny może okazać się też ginekolog-endokrynolog, który może zastosować lek
          Diane 35 lub inny o działaniu antyandrogenowym i antykoncepcyjnym.
          • Gość: junnata Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: 212.127.95.* 30.07.06, 17:12
            ZADNYCH hormonow. nigdy wiecej.
            ale dziekuje za rady - szczegolnie te odnosnie kosmetykow.
            obawiam sie, ze mojej cerze potrzebne jest glebokie zluszczanie
            (kwasy/mikrodermabrazja), a to raczej wolalabym robic pod nadzorem lekarza,
            dermatologa...
            mozesz cos wiecej o tym zelu SVR napisac?
            • kret24 Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław 30.07.06, 19:16
              Zobacz na stronie www.svr.pl seria Lysanel. Spróbuj tez na noc toniku Benzacne
              na bazie drożdzy i kwasu mlekowego. Niektórym pomaga podbnie jak mieszanka
              ziołowa Acnefloss.
              Zabiegi złuszczania skóry robią na Baryckiej w Derma-puls, ale ceny pewnie
              podnoszą też puls. Mają stronę w internecie.
              • Gość: junnata Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: 212.127.95.* 31.07.06, 08:52
                dziekuje za odpiowiedz. tylko, ze ta Kaniowska... to juz mi bardzo
                odradzano.....
                szukam kogos innego. naprawde dobrego, kto FACHOWO podejdzie do problemu.
                wole nie eksperymentowac sama na swojej buzi z roznymi (czesto nie-tanimi)
                kosmetykami, specyfikami.
                • kret24 Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław 31.07.06, 09:31
                  Jest też Zofia Pruszyńska na Karłowicza. Droga, ale doświadczona i zajmuje się
                  kosmetyką lekarską.
                  Ja kiedyś leczyłem takie stany w Bolesławcu. Daleko ale nie drogo. Doktor jest
                  bardzo sumienna i ma dużą wiedzę.
                  www.dermimed.prv.pl
                  • Gość: junnata Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: 212.127.95.* 31.07.06, 10:33
                    dziekuje po raz kolejny. tak, slyszalam dobre opinie o pruszynskiej.

powiedz, jakie stany (cery) leczyles? jesli mozesz...
                    • kret24 Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław 31.07.06, 11:25
                      Ja leczyłem ropowiczy tradzik i łojotokowe zapalenie skóry. Leczenie trwało
                      długo, bo ok. 2 lat, ale stan zapalny prawie całkowicie ustąpił. Nie stosowałem
                      też ciężkich leków typu Roaccutane, ale wiele tanich leków robionych na
                      recepturę do użycia zewnętrznego. Teraz połysk skóry kontroluje tylko przy
                      użyciu żelu Svr i toniku Benzacne.
                      • Gość: junnata Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: 212.127.95.* 01.08.06, 07:31
                        dzieki!
                        ja nie mam juz problemow z tradzikiem (brak stanow zapalnych).
                        nie radze sobie z nadmiernym wydzielaniem sebum i zakornikami - ktorych mam
                        usiana niemal cala twarz... poza tym mam mnostwo niefajnych pamiatek po
                        tradziku z czasow szkolnych - blizn, dziurek...
                        nie wiem, co z tym robic... do kogo isc... i nie chce dac sie obedrzec z kasy
                        (ktorej i tak nie mam...) i nic z tego kompletnie nie miec...
                        • kret24 Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław 01.08.06, 09:45
                          Zacznij brać kapsułki Linomag 3#1 oraz Calcium pantothenicum 3#1 i vit. B2 3#1,
                          pij mieszankę ziołową Acnefloos 2#1. Skórę przecieraj tonikiem Benzacne za 10
                          zł. Kup sobie też żel do mycia skóry (nie antybakteryjny) np. Eris do tłustej
                          skóry.
                          Na noc możesz smarować skórę kremem złuszczającym Acne-derm za ok. 20 zł i
                          wtedy nie używaj toniku. Jeżeli bardzo podrazni to co kilka dni. Może nie
                          usunie dziurek ale na pewno plamy i przebarwienia zejdą a blizny staną się
                          mniej widoczne.
                          • Gość: 24magdzia Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 12:11
                            a ja z kolei bardzo polecam dr ewe kaniowska. jest naprawde kompetentna, a jak
                            czegos nie jest pewna - pezyzna sie i zleci dodatkowe badania. na pewno jest
                            droga. zreszta w tym centrum - derma puls, pracuja inni lekarze, warto
                            spróbowac. mikrodermabrazja to wydatek ok 500zl, i na jednym zabiegu sie nie
                            kończy, kwasy troche tańsze, ale tez kilka zabiegow by sie przydalo.
                            pozdrawiam,
    • weronika801 Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław 26.08.06, 19:37
      bardzo dobry Beata Osiecka
    • Gość: skin Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: *.20.54.194.generacja.pl 11.09.06, 01:20
      ja byłam u M.Zalesinskiej. Jeszcze nie mam zdania. Co do zabiegów
      kosmetycznych : mikrodeambrazja jest dobra, ale dla skóry wrażliwej, sklonnej
      do przebarwien, z niewielkim tradzikiem - wtedy rzeczywiście poprawia koloryt,
      wygladza ( ja byłam w gabinecie kosmetycznym dr I.Eris - 200 zl). Jednak na
      takie 'grudki, zaskorniki' lepsze są kwasy. Świetnie tez redukują blizny.
      Akurat ten zabieg polacalabym juz u lek.dermat. Ich ceny wahaja sie od 100 zl
      do 450 zl. ( z tymze ceny powyzej 200 zl za zabieg mozna juz uznac za
      naciaganie. Chyba, ze to jest taka 'mieszanka roznych kwasow'- ponoc b.dobra i
      silna i ona kosztuje wlasnie ok 450 zl). A ilosc zabiegow zalezy tez od stanu
      cery i rodzaju kwasow. Ja zastosowalam kwasy + antybiotyk i widze znaczna
      poprawe!
      • Gość: wiadomość Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.10.06, 15:56
        Dr Grodzieńska.Citodent ul.Wojciecha z Brudzewa. Wizyty na kasę chorych albo
        prywatnie.umawiają na godzinę i szybko, więc nie czeka się przez miesiąc na
        wizytę. lekarka jest ordynatorem dermatologii na Kamieńskiego.
    • droga51 Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław 03.12.06, 13:08
      Dr Madej bardzo dobra tel. 695858126

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka