aneta-1744 26.06.06, 15:08 Witam, proszę o polecenie dobrego dermatologa, który potrafi wyleczyć tradzik,byłam już u wielu lekarzy, niestety bezskutecznie. Proszę o sprawdzone kontakty. Z góry dziękuje, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wi Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: *.magma-net.pl 26.06.06, 15:12 na podforum zdrowie,lekarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.06, 23:00 Polecam dr Małgorzatę Drąg Zalesińską. Miałam problem z przetłuszczającą się i zanieczyszczoną cerą, pomogła zwalczyć problem oraz dobrała kosmetyki. NIe oznacza to oczyywiście, ze mam cerą alabastrową, ale jest znaczna poprawa. POdaję numer 602660628. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.06, 22:07 Jolu dzięki za kontakt. Napisz proszę chociaż w skrócie jaką kurację zastosowała pani dr Drąg-Zalesińska. Chodziłam już do wielu dermatologów, a liczby lekarstw i kosmetyków, które wypróbowałam już nie zliczę. I wciąż mam z tym wielki problem. Podaj proszę chociaż nazwy najważniejszych leków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 10.07.06, 11:39 U mnie było podobnie. Dopiero kilkumiesięczna kuracja kapsułkami Oeparol złagodziła objawy. Dodatkowo stosowałam Sylimarol i dietę. Skorę pielęgnowałam tak jak wrażliwą (łagodny żel do mycia, lekki krem) a na krostki na noc Metronidazol żel a na dzień maść cynkowa z kwasem salicylowym. Wcześniej brałam: Doxycyclinum, Dalacin T, Davercin, Isotrex, Skinoren i nie było długiej poprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magpar Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 12:49 a ja polecam swietna choc drogą dr Barbare Pytrus-Sędłak, przyjmuje na ul.Dąbrowskiego, tel 0602 787 949/ 071 343 31 49. moj chlopak sie u niej leczyl...i wyleczyl.zastosowala polroczna kuracje Aknenorminem i problemy zniknely raz na zawsze(miejmy nadzieje). wczesniej rowniez chodzil roznych dermatologow, a preparaty na pryszcze jakie stosowal moglyby zajac cala szuflade:).Uwazam, ze specjalistką jest b.dobrą, natomiast straszna z niej naciagara i trzeba uwazac i zachwac zdrowy rozsadek w kwestii liczby wizyt. Odpowiedz Link Zgłoś
kret24 Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław 26.07.06, 10:03 Aknenormin to ostateczność, bo jest to odpowiednik Roaccutane. Ma wiele działań niepożadanych m.in. uszkodzenia płodu (wymagana antykoncepcja). Z takich lepszych leków można spróbować: doustne antybiotyki np. Tetralysal, Metronidazol, miejscowe antybiotyki np. Dalacin T, Metronidazol, Neomycinum aerozol, leki złuszczające np. Skinoren (hascoderm, acne-derm), Differin krem, witaminy i suplementy np. Calcium pantothenicum, Linomag kaps., Beta-karoten 30000 jm. do mycia żel Lysanel firmy SVR. Można też stosować leczenie od ginekologa np. lekiem Diane 35 lub Spironolakton. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junnata Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: 212.127.95.* 29.07.06, 08:11 potrzebuje, dobrego sprawdzonego dermatologa, do leczenia skory ze sklonnoscia do lojotoku i zanieczyszczenia (nic nie pomagalo, jak do tej pory). jest rowniez przymiarka do zrobienia zbiegow mikrodermabrazji. jesli ktos jest w stanie pomoc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joka Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 30.07.06, 01:59 Nie znajdziesz nigdzie.Z tego prostego powodu ze nasi lekarze czekaja az na szkoleniach ktos ich poinformuje o nowych sposobach leczenia. Oni chyba czytac nie potrafia,a juz na pewno w obcych jezykach ,bo CZEKAJA az KTOS ich poinformuje. Ale jaja ! Dobrze ze chociaz walczyc o podwyzki potrafia z wlasnej inicjatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junnata Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: 212.127.95.* 30.07.06, 09:04 buu :( wiem, ze jest beznadziejnie... ale moze jednak jest jakis dobry lekarz??..... Odpowiedz Link Zgłoś
kret24 Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław 30.07.06, 10:37 Zabieg lekkiego złuszczania możesz przeprowadzić przy użyciu preparatów dostępnych bez recepty np. Effaclar K firmy La Roche-Posay a do mycia żel Lysanel firmy SVR (pozostaw na 1-2 min. przed spłukaniem). Trzeba je stosować przez kilka tygodni, ale całkowity koszt to ok. 100 zł. Z silniejszych złuszczaczy dobry, ale też mocniej drażniący jest Skinoren krem lub jego polskie, tańsze odpowiedniki np. Acne-derm (ok. 20 zł). Teraz latem lepiej nic nie złuszczać, bo łatwo o oparzenia słoneczne. Ale żel do mycia SVR można używać. Doustnie warto brać Calcium pantothenicum, Linomag kaps oraz Vit. B2. Pomocny może okazać się też ginekolog-endokrynolog, który może zastosować lek Diane 35 lub inny o działaniu antyandrogenowym i antykoncepcyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junnata Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: 212.127.95.* 30.07.06, 17:12 ZADNYCH hormonow. nigdy wiecej. ale dziekuje za rady - szczegolnie te odnosnie kosmetykow. obawiam sie, ze mojej cerze potrzebne jest glebokie zluszczanie (kwasy/mikrodermabrazja), a to raczej wolalabym robic pod nadzorem lekarza, dermatologa... mozesz cos wiecej o tym zelu SVR napisac? Odpowiedz Link Zgłoś
kret24 Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław 30.07.06, 19:16 Zobacz na stronie www.svr.pl seria Lysanel. Spróbuj tez na noc toniku Benzacne na bazie drożdzy i kwasu mlekowego. Niektórym pomaga podbnie jak mieszanka ziołowa Acnefloss. Zabiegi złuszczania skóry robią na Baryckiej w Derma-puls, ale ceny pewnie podnoszą też puls. Mają stronę w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junnata Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: 212.127.95.* 31.07.06, 08:52 dziekuje za odpiowiedz. tylko, ze ta Kaniowska... to juz mi bardzo odradzano..... szukam kogos innego. naprawde dobrego, kto FACHOWO podejdzie do problemu. wole nie eksperymentowac sama na swojej buzi z roznymi (czesto nie-tanimi) kosmetykami, specyfikami. Odpowiedz Link Zgłoś
kret24 Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław 31.07.06, 09:31 Jest też Zofia Pruszyńska na Karłowicza. Droga, ale doświadczona i zajmuje się kosmetyką lekarską. Ja kiedyś leczyłem takie stany w Bolesławcu. Daleko ale nie drogo. Doktor jest bardzo sumienna i ma dużą wiedzę. www.dermimed.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junnata Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: 212.127.95.* 31.07.06, 10:33 dziekuje po raz kolejny. tak, slyszalam dobre opinie o pruszynskiej. powiedz, jakie stany (cery) leczyles? jesli mozesz... Odpowiedz Link Zgłoś
kret24 Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław 31.07.06, 11:25 Ja leczyłem ropowiczy tradzik i łojotokowe zapalenie skóry. Leczenie trwało długo, bo ok. 2 lat, ale stan zapalny prawie całkowicie ustąpił. Nie stosowałem też ciężkich leków typu Roaccutane, ale wiele tanich leków robionych na recepturę do użycia zewnętrznego. Teraz połysk skóry kontroluje tylko przy użyciu żelu Svr i toniku Benzacne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junnata Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: 212.127.95.* 01.08.06, 07:31 dzieki! ja nie mam juz problemow z tradzikiem (brak stanow zapalnych). nie radze sobie z nadmiernym wydzielaniem sebum i zakornikami - ktorych mam usiana niemal cala twarz... poza tym mam mnostwo niefajnych pamiatek po tradziku z czasow szkolnych - blizn, dziurek... nie wiem, co z tym robic... do kogo isc... i nie chce dac sie obedrzec z kasy (ktorej i tak nie mam...) i nic z tego kompletnie nie miec... Odpowiedz Link Zgłoś
kret24 Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław 01.08.06, 09:45 Zacznij brać kapsułki Linomag 3#1 oraz Calcium pantothenicum 3#1 i vit. B2 3#1, pij mieszankę ziołową Acnefloos 2#1. Skórę przecieraj tonikiem Benzacne za 10 zł. Kup sobie też żel do mycia skóry (nie antybakteryjny) np. Eris do tłustej skóry. Na noc możesz smarować skórę kremem złuszczającym Acne-derm za ok. 20 zł i wtedy nie używaj toniku. Jeżeli bardzo podrazni to co kilka dni. Może nie usunie dziurek ale na pewno plamy i przebarwienia zejdą a blizny staną się mniej widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 24magdzia Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 12:11 a ja z kolei bardzo polecam dr ewe kaniowska. jest naprawde kompetentna, a jak czegos nie jest pewna - pezyzna sie i zleci dodatkowe badania. na pewno jest droga. zreszta w tym centrum - derma puls, pracuja inni lekarze, warto spróbowac. mikrodermabrazja to wydatek ok 500zl, i na jednym zabiegu sie nie kończy, kwasy troche tańsze, ale tez kilka zabiegow by sie przydalo. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
weronika801 Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław 26.08.06, 19:37 bardzo dobry Beata Osiecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skin Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: *.20.54.194.generacja.pl 11.09.06, 01:20 ja byłam u M.Zalesinskiej. Jeszcze nie mam zdania. Co do zabiegów kosmetycznych : mikrodeambrazja jest dobra, ale dla skóry wrażliwej, sklonnej do przebarwien, z niewielkim tradzikiem - wtedy rzeczywiście poprawia koloryt, wygladza ( ja byłam w gabinecie kosmetycznym dr I.Eris - 200 zl). Jednak na takie 'grudki, zaskorniki' lepsze są kwasy. Świetnie tez redukują blizny. Akurat ten zabieg polacalabym juz u lek.dermat. Ich ceny wahaja sie od 100 zl do 450 zl. ( z tymze ceny powyzej 200 zl za zabieg mozna juz uznac za naciaganie. Chyba, ze to jest taka 'mieszanka roznych kwasow'- ponoc b.dobra i silna i ona kosztuje wlasnie ok 450 zl). A ilosc zabiegow zalezy tez od stanu cery i rodzaju kwasow. Ja zastosowalam kwasy + antybiotyk i widze znaczna poprawe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiadomość Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.10.06, 15:56 Dr Grodzieńska.Citodent ul.Wojciecha z Brudzewa. Wizyty na kasę chorych albo prywatnie.umawiają na godzinę i szybko, więc nie czeka się przez miesiąc na wizytę. lekarka jest ordynatorem dermatologii na Kamieńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
droga51 Re: Dobry Dermatolog potrzebny Wrocław 03.12.06, 13:08 Dr Madej bardzo dobra tel. 695858126 Odpowiedz Link Zgłoś