Dodaj do ulubionych

__Skandal we wrocławskim metrze__

• Gość: Ulka Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 08:43
      Co z metrem ??????????
      Czyżby działało bez reklamacji !!!
      Koooooooocham Wasze posty !!!!!!!!!!!
      • Gość: azja Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.chello.pl 25.09.06, 20:23
        ostatnio w metrze za dużo polityki- wszędzie sie walają krawaty w czerwone paski i kacze pióra- obsługa nie nadąża ze sprzątaniem , więc udaje że to takie ozdoby niby karnawałowe pozostałe po imprezie , ale za to można dostać podwójny drink z palemka albo nawet dwoma palemkami. mnie od tego juz palemka odbija.
        • Gość: eee, chyba coś się Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: 81.210.92.* 27.09.06, 15:34
          się pomyliło, albo ja nie mam najnowszych informacji... Czy po aferze z
          nagraniami Andrzejek znowu z kaczkami?
          • Gość: azja Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.chello.pl 27.09.06, 17:15
            niee, to było jeszcze przed aferą- a dzisiaj, widzialam ,wszytkie hostessy w metrze i konduktorki miały przypięty blond warkocz przewiązany biało czerwoną kokardą na cześć bohaterskiej renaty.
            • kkooffee Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ 27.09.06, 19:58
              Dyrekcja metra prowadzi tez rozmowy na temat zakupu eksponatu do tworzonego muzeum techniki- chca kupic slawny glosnik z kamera od tvn.
              • hurysa1 Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ 27.09.06, 21:23
                kkooffee napisał:

> Dyrekcja metra prowadzi tez rozmowy na temat zakupu eksponatu do tworzonego muz
                > eum techniki- chca kupic slawny glosnik z kamera od tvn.

Na lini niebieskiej pojawiły się wielkie plakaty z przerażonym Adamem Lipińskim
                i hasłem "Uważaj na w oczach ku..ki".
                • chlorofil1 Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ 27.09.06, 21:55
                  hurysa1 napisała:

>
                  > Na lini niebieskiej pojawiły się wielkie plakaty z przerażonym Adamem Lipińskim
                  > i hasłem "Uważaj na w oczach ku..ki".
                  >
                  Na linii bordowej to samo, ale pojawiły się też graffiti "Układ ułoży".
                  • najglupszy-nick Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ 27.09.06, 22:00
                    chlorofil1 napisał:

>
                    > Na linii bordowej to samo, ale pojawiły się też graffiti "Układ ułoży".

Na różowej do drinków dodają ulotki z hasłem "Nadejdzie ten czas gdy Kain zabije
                    Kabla".
          • Gość: Ojej To my mamy METRO? IP: *.os1.kn.pl 10.11.06, 12:33
            • napoj.chmielowy Re: To my mamy METRO? 10.11.06, 18:31
              Skąd Ty się wzięłeś i jak się poruszasz po Wrocławiu?
            • Gość: azja Re: To my mamy METRO? IP: *.chello.pl 10.11.06, 19:10
              ty chyba przyjezdny jesteś?
              podejdź do pierwszego lepszego kiosku i dostaniesz za darmo: folder z rozkładem jazdy , mapę metra z comiesięczną aktualizacją, oprawkę do karnetu, i zaproszenie na najbliższy pokaz sztucznych ogni, odbywający się zwykle na stacji "dekatlon- osiedle" lub zabieg SPA.
    • Gość: nie z wrocławia jeszcze wiekszy skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 27.09.06, 22:41
      czy ja źle widzę, czy na przystankach nie ma aktualnego planu metra??!! Nie
      jestem z Wrocławia - kiedyś taki plan wydrukowalam sobie z neta i było ok, ale
      gdzieś zgubiłam papier a i strony nie mogę znaleźć... Nazywał się coś
      jak "wersja V" albo jakoś tak... Uważam, że 1. to jest obowiązkowy element
      wystroju stacji i co to w ogóle ma byc że go nie ma? 2. To musi być w necie -
      bo nie mieszkając we Wrocławiu , chcę zaplanować sobie czas pobytu tam! A mam w
      planie zwiedzanie i zakupy... Pomóżcie, może ta strona jeszcze jest gdzieś?
      • Gość: Topik Re: jeszcze wiekszy skandal we wrocławskim metrze IP: *.wroclaw.mm.pl 27.09.06, 22:53
        Gość portalu: nie z wrocławia napisał(a):

> czy ja źle widzę, czy na przystankach nie ma aktualnego planu metra??!! Nie
        > jestem z Wrocławia - kiedyś taki plan wydrukowalam sobie z neta i było ok, ale
        > gdzieś zgubiłam papier a i strony nie mogę znaleźć... Nazywał się coś
        > jak "wersja V" albo jakoś tak... Uważam, że 1. to jest obowiązkowy element
        > wystroju stacji i co to w ogóle ma byc że go nie ma? 2. To musi być w necie -
        > bo nie mieszkając we Wrocławiu , chcę zaplanować sobie czas pobytu tam! A mam w
        >
        > planie zwiedzanie i zakupy... Pomóżcie, może ta strona jeszcze jest gdzieś?

To wszystko przez Gucwińskich. Gdy bronili się przed swoim upadkiem pozrywali w
        maetrze wszystkie plany. Ta strona gdzieś jest, ale mogę też na priva podesłać
        ostateczną wersję.
        • Gość: M_u Re: jeszcze wiekszy skandal we wrocławskim metrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 23:15
          W aktach Wrocławskiego Metra S.A. można odnaleźć plany, zgodnie z którymi linia
          zielona-łącząca najważniejsze atrakcje turystyczne w naszym grodzie-miała
          dochodzić do zoo;na terenie ogrodu zoologicznego miała się mieścić nowoczesny
          terminal "ZOO". Niestety Gucwińscy się nie zgodzili.

P.S. Swoją drogą biedny ten miś-siedzi w lochu wielkości toalet w wagonach
          metra. Gucwiński powinien za karę czyścić społecznie tory metra w podziemnych
          korytarzach.
        • bjde nie z Wro...wiekszy skandal we wrocławskim metrze 28.09.06, 00:52
          Tak, bardzo proszę!!! I z góry dziękuję , bardzo mi to pomoże...
          • Gość: Topik Re: nie z Wro...wiekszy skandal we wrocławskim me IP: *.wroclaw.mm.pl 28.09.06, 01:35
            bjde napisała:

> Tak, bardzo proszę!!! I z góry dziękuję , bardzo mi to pomoże...

O co chodzi? Skleroza czy też tuberkuloza? Może grzybica? W metrze jak się
            postarasz znajdziesz rozwiązanie i wyżej wymieninych problemów. Wystarczy chcieć.
            • Gość: bjde nie z wroclaw Re: nie z Wro...wiekszy skandal we wrocławskim me IP: 81.210.92.* 28.09.06, 15:11
              Topiku, skad ta agresja? podałam login, cobyś mógł, zgodnie z własną miłą
              propozycją wysłać mi plan aktualny metra - a Ty mówisz mi o sklerozie? Myslę,
              mam nadzieję, że to nieporozumienie... choć moze rzeczywiście o czymś
              zapomniałam... W kazdym razie - jesli możesz to plan wyślij, bardzo mi na nim
              zależy
              bjde nie z Wrocławia
              • Gość: Topik Re: nie z Wro...wiekszy skandal we wrocławskim me IP: *.wroclaw.mm.pl 28.09.06, 16:20
                Gość portalu: bjde nie z wroclaw napisał(a):

> Topiku, skad ta agresja? podałam login, cobyś mógł, zgodnie z własną miłą
                > propozycją wysłać mi plan aktualny metra - a Ty mówisz mi o sklerozie? Myslę,
                > mam nadzieję, że to nieporozumienie... choć moze rzeczywiście o czymś
                > zapomniałam... W kazdym razie - jesli możesz to plan wyślij, bardzo mi na nim
                > zależy
                > bjde nie z Wrocławia

Przepraszam, słuchałem Nohavicy i tak jakoś wyszło. Zaraz wyślę plan metra.
                • Gość: bjde Re: nie z Wro...wiekszy skandal we wrocławskim me IP: 212.2.99.* 28.09.06, 18:54
                  No, jeśli to były Dzikie konie i słuchałeś tego na stacji pod FATem - to się
                  nie dziwię irytacji. Nie wiem co z tą stacją jest ale tam nawet własne myśli mi
                  brzęczą...
                  Za plan serdecznie dziękuję! nawet nie wiesz jak mi pomogleś! ;-)
                  • Gość: Topik Re: nie z Wro...wiekszy skandal we wrocławskim me IP: *.wroclaw.mm.pl 28.09.06, 21:58
                    Wiesz co? Podeślę Ci Nohavicę. To czyste piractwo, ale zaryzykuję.
                    • Gość: ag.a UWAGA!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.06, 23:45
                      Od jutra nie będzie czynna pomarańczowa linia metra. W związku z budową mostu
                      Warszawskiego Duo linia będzie działąć tylko do skrzyżowania ulic Wyszyńskiego i
                      Jedności Narodowej. Wprowadzona zostanie komunikacja zastępcza-przeprawa
                      pontonowo-balonowa( do wyboru wg. aury pogody). Od Placu Kromera będzie kursować
                      na życzenie specjalnie wyporzyczony do tego celu helikopter księdza Dyrektora.
                      Za co Mu szczególnie chcemy podziękować! Datki będą zbierane wg. specjalnego
                      cennika , co będzie nadzorować Specjalna Komisja Kaczych Gier.Ale nieprzejmujmy
                      się Pan Giertych Rozda darmowe napoje i batoniki. Dla uczniów pierwszych klas
                      przygotował specjalne darmowe mundurki z logo metra.
                      • Gość: Stokrotka Re: UWAGA!!! IP: *.fbx.proxad.net 29.09.06, 02:54
                        Też słyszałam.Ale mogliby się bardziej postarać, batoniki to mają być podobno
                        wafelki "Marynia" o tradycyjnym polskim smaku,według "recepty babuni", a tam
                        jest erzac w składzie i mnóstwo konserwantów, moja Babcia by tego kijem nie
                        dotknęła.
    • ona33 Szkodaaaaaaaaa................. 29.09.06, 08:36
      ....... ,że już nie będę z Wami podróżować naszym wspaniałym metrem !!!
      Przenoszę sie do awionetki, którą kupiłam w promocjiw "Obi" a kurs latania zrobiłam niedawno zaocznie........, szkoda tylko ,że nie "oddałam" /na wszelki wypadek / też oczywiście zaocznie żadnego skoku spadochronowego ;(( Musicie mnie ,kochani zrozumieć...podróż z Wielkiej Wyspy do centrum, nawet metrem, ale z tak wielką ilością przesiadek, wyczerpała całkowicie moją tolerancję do miejskiej komunikacji, niestety... Obawiam się tylko zwiększenia ruchu w przestrzeni powietrznej, bo dochodzą do mnie informacje, że coraz więcej mieszkańców Wielkiej Wyspy kupuje awionetki.....
      Jak tak się stanie, to powrócę do Was i będziemy ponownie, wspólnie popijać wspaniałe drinki z palemką, serwowane przez obsługę metra,.....pa,pa
      • Gość: Stokrotka Re: Szkodaaaaaaaaa................. IP: *.fbx.proxad.net 29.09.06, 09:41
        Nie martw się, w razie czego pamiętaj,że zawsze możesz lecieć z Wyspy do
        centrum obwodnicą, w razie jakichś korków w powietrzu, czy zbytniego ruchu. Na
        tym dystansie, to najwyżej 2 minuty lotu dłużej, ale za to bezpieczniej chyba.
      • najglupszy-nick Re: Szkodaaaaaaaaa................. 29.09.06, 12:11
        ona33 napisała:

> ....... ,że już nie będę z Wami podróżować naszym wspaniałym metrem !!!
        > Przenoszę sie do awionetki, którą kupiłam w promocjiw "Obi" a kurs latania zrob
        > iłam niedawno zaocznie........, szkoda tylko ,że nie "oddałam" /na wszelki wypa
        > dek / też oczywiście zaocznie żadnego skoku spadochronowego ;(( Musicie mnie ,k
        > ochani zrozumieć...podróż z Wielkiej Wyspy do centrum, nawet metrem, ale z tak
        > wielką ilością przesiadek, wyczerpała całkowicie moją tolerancję do miejskiej k
        > omunikacji, niestety... Obawiam się tylko zwiększenia ruchu w przestrzeni powie
        > trznej, bo dochodzą do mnie informacje, że coraz więcej mieszkańców Wielkiej Wy
        > spy kupuje awionetki.....
        > Jak tak się stanie, to powrócę do Was i będziemy ponownie, wspólnie popijać ws
        > paniałe drinki z palemką, serwowane przez obsługę metra,.....pa,pa

W Metrze pogłębionym są specjalnie profilowane tunele dla awionetek. Bardzo
        bezpieczne i miesięczny karnet niedrogi.
        • Gość: bez sensu Re: Szkodaaaaaaaaa................. IP: 80.54.200.* 29.09.06, 13:31
          ale tam minimalna predkosc to 1 mach.awionetek chyba nie wpuszczaja bo za wolne
          • najglupszy-nick Re: Szkodaaaaaaaaa................. 29.09.06, 14:29
            Gość portalu: bez sensu napisał(a):

> ale tam minimalna predkosc to 1 mach.awionetek chyba nie wpuszczaja bo za wolne

Wpuszczają i podpychają do jednego macha.
            • Gość: azja Re: Szkodaaaaaaaaa................. IP: *.chello.pl 29.09.06, 17:40
              a pilotoi i pasażerom po machu i ciach w piach!
              • chlorofil1 Re: Szkodaaaaaaaaa................. 29.09.06, 18:16
                Gość portalu: azja napisał(a):

> a pilotoi i pasażerom po machu i ciach w piach!

Ja bym był bardzo ostrożny z wszystkimi propozycjami Metra Pogłębionego. To są
                eksperymenty. Leciałem kiedyś taką awionetką z prędkością circa 1.5 macha i
                straciłem moją ulubioną czapkę. Długo nie mogłem doprosić się o rekompensatę.
                Dopiero gdy udałem się do Dyrekcji Metra Płytszego potraktowano mnie po ludzku,
                poczęstowano drinkiem, a pilotka, którą wtedy dostałem służy mi do tej pory.
                • ona33 Re: Szkodaaaaaaaaa................. 29.09.06, 22:19
                  Chlorofilku......., czyżby to była "pilotka na dwóch nogach" ???????????
                  Jeśli tak, to... świetna rekompensata ;))))))), a informacja, że "służy" do tej pory jest budująca !!!
                  Obawiam się, że Wasze uwagi na temat Metra Pogłębionego powoli zniechęcają mnie
                  do skorzystania z promocyjnie kupionej awionetki....,boję się tego tunelu, mam fobię, a dodatkowo nie jestem w stanie osiągnąć tej prędkości !
                  Sądzę więc że nadal będę korzystać z Wami z metra, oczywiście pijąc drinki i "wachlując się palemką" !
                  Dzisiaj wyjątkowo dojazd moim 4-kołowym carem z centrum na Wyspę w godzinach popołudniowych zajął mi tylko .......3 godzinki !!!!! Bagatelka !!!!
                  OD JUTRA TYLKO Z WAMI, KOCHANI !!! Do zobaczenia w metrze....pa,pa
                  • Gość: josip Re: Szkodaaaaaaaaa................. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 09:35
                    Przeciez wszuyscy doskonale wiedza ze w poglebionym dziala WERWOLF! lepiej sie tam nie zapuszczac
                    • Gość: azja Re: Szkodaaaaaaaaa................. IP: 156.17.170.* 30.09.06, 09:51
                      no co ty- przecież to same dziadki. wręcz humanitarnie byłoby ich znaleźć i
                      przynajmniej im ciepłe koce ofiarować- noce coraz chłodniejsze...
                      • Gość: Topik Re: Szkodaaaaaaaaa................. IP: *.wroclaw.mm.pl 30.09.06, 11:59

> no co ty- przecież to same dziadki. wręcz humanitarnie byłoby ich znaleźć i
                        > przynajmniej im ciepłe koce ofiarować- noce coraz chłodniejsze...

Dzięki Erice Steinbach i Powiernictwu Pruskiemu te dziadki są doskonale
                        zaopatrzone - mają bardzo eleganckie puchowe śpiwory w barwach ochronnych.
                        • Gość: azja Re: Szkodaaaaaaaaa................. IP: 156.17.170.* 30.09.06, 12:59
                          Dzięki Erice Steinbach i Powiernictwu Pruskiemu te dziadki są doskonale
                          > zaopatrzone - mają bardzo eleganckie puchowe śpiwory w barwach ochronnych.

skoro tak, to może chociaż świeże owoce, klej do protez zebowych, albo inną
                          ostrzałkę do bagnetów. czasem jak myślę jak tam siedzą samotnie w ciemnościach,
                          to nie chce mi się żyć ze zmartwienia.ciekawe jak oni rozwiążą problem pochówku-
                          bo przecież i na to przyjdzie pora?
                          • Gość: Topik Re: Szkodaaaaaaaaa................. IP: *.wroclaw.mm.pl 30.09.06, 13:31

>
                            > skoro tak, to może chociaż świeże owoce, klej do protez zebowych, albo inną
                            > ostrzałkę do bagnetów. czasem jak myślę jak tam siedzą samotnie w ciemnościach,
                            > to nie chce mi się żyć ze zmartwienia.ciekawe jak oni rozwiążą problem pochówku
                            > -
                            > bo przecież i na to przyjdzie pora?

Wydaje mi się, że w tym wypadku naturalnym rozwiązaniem jest kremacja.
                            • Gość: zosia Re: Szkodaaaaaaaaa................. IP: 212.2.99.* 01.10.06, 12:51
                              w niedziele metro nie jeżdzi ! czekałam godzinkę i nic.
                              • chlorofil1 Re: Szkodaaaaaaaaa................. 01.10.06, 13:35
                                Gość portalu: zosia napisał(a):

> w niedziele metro nie jeżdzi ! czekałam godzinkę i nic.

Jeżdzi tylko tak szybko, że pewnie nie zauważyłaś.
                                • Gość: zosia Re: Szkodaaaaaaaaa................. IP: 212.2.99.* 01.10.06, 14:35
                                  fakt nie zauważyłam
                              • Gość: bjde Re: Szkodaaaaaaaaa................. IP: 212.2.99.* 01.10.06, 14:40
                                a może byłaś na stacji pod Politechniką? Jeśli tak - to wszystko jasne - te 2
                                odcinki były w niedzielę wyłaczone z ruchu - po plotkach o Wehrwolfie
                                poproszono pana Mocka o zbadanie śladów, czy rzeczywiście to oni. Ale z tego co
                                wiem, to okazało się, że to fauna z ZOO sie urwała i biega po torach. Nie
                                martwcie się jednak, tam wszystkie zwierzeta są szczepione...
                                • Gość: WRB Re: Szkodaaaaaaaaa................. IP: *.wroclaw.mm.pl 02.10.06, 00:06
                                  > . Nie
                                  > martwcie się jednak, tam wszystkie zwierzeta są szczepione...

To nie jest prawda. Gucwińscy zniedbali szczepienia jeży i należy na nie bardzo
                                  uważać.
                                  • Gość: Stokrotka Re: Szkodaaaaaaaaa................. IP: *.fbx.proxad.net 02.10.06, 18:54
                                    A te jeże to afrykańskie czy europejskie? To można podobno poznać po tym,
                                    jakiego kokosa są w stanie przetransportować... Bo w każdym razie jeżeli
                                    zagraniczne, które przebywają we Wrocławiu na wymianie studentów, to może
                                    mogłyby zrobić niezlą reklamę miasta i Metra w swoim kraju. A potem może
                                    łatwiej by się udało zorganizować jakieś subwencje na rozbudowę metra i
                                    uruchomienie nowych linii, na przkład tak z jedną miedzynarodową...Wam się to
                                    może wydać bez sensu, ale mnie to interesuje, bo ja dość często za granicą
                                    przebywam i brakuje mi Metra S.A. z Wrocławia...
                                    • Gość: WRB Re: Szkodaaaaaaaaa................. IP: *.wroclaw.mm.pl 02.10.06, 19:22
                                      Jeże są tutejsze, ale istnieje duże płciowe zakłócenie. 80% samiczek, 15%
                                      samców, 5% z genem lambda. Bardziej polują na żołędzie niż kokosy (zresztą
                                      pewnie o kokosach nie słyszały). Ogólnie są wściekłe, bo mają wielkie kłopoty z
                                      przechodzeniem przez jezdnię - to dla nich bardzo ryzykowna wyprawa (nie wiem
                                      czy istnieje na ten rodzaj wścieklizny jakaś szczepionka).
                                      • Gość: azja jeżee IP: *.chello.pl 02.10.06, 19:29
                                        jeśli jeże stwierdzą,że życie w metrze ma swoje zalety, to się całkiem przeniosą - w ramach przystosowań: oślepną, stracą igły ( bo jak nie ma jabłek do noszenia, to po co igły?), przerośnie im wątroba - od metabolizowania tych drinków z palemką i na brzuszkach urosną im kieszonki, do trzymania drobnych wyżebranych od tych biednych staruszkow z werwolfu. kierunek jak widać słuszny- ewolucja forever- unikalny gatunek jeżus metropus vratislaviensis.
                                        • Gość: bjde Re: jeże IP: 212.2.99.* 02.10.06, 20:42
                                          wszystko tak, tylko mysle że przewidujac poczynania ewolucji mylisz się co do
                                          jednego: nie oslepną. To nieuzywane narządy zanikaja - a przecież nasze metro
                                          oswietlone jest nadzwyczaj efektownie. Weź choćby pod uwagę światła na stacji
                                          Rondo, następnej za nowym Poltegorem LC S.A. Te girlandy świetlne, te kolorowe
                                          dynamiczne tablice informacyjno - reklamowe - efektowne a przecież eleganckie,
                                          żeby nie powiedzieć dyskretne... Mysle , ze jeżusy to również docenią , i nie
                                          będa chciały pozbawiać się wrażeń - w kazdym razie ja, gdybym była jeżusa
                                          metropusa vratislaviensisa samicą nie utrwalałabym tej cechy w potomstwie...
                                          • Gość: azja Re: jeże IP: *.chello.pl 02.10.06, 21:26
                                            no tak,no tak, zapomniałam o tych iluminowanych torowiskach w południowej części metra. boje się,że przy tych strobo jeżusy bedą miały napady padaczki skroniowej- może trzeba zawczasu wystosować jakąś petycję i zainteresować tym problemem greenpeace- niech się chłopaki ruszą i oprócz spychania do morza wielorybów, zrobą cos dla jeżusów.
                                            • Gość: WRB Jeże mają się źle. IP: *.wroclaw.mm.pl 03.10.06, 02:51
                                              Wczoraj na Olszewskiego wdziałem dwa rozjechane.
                                              • Gość: azja Re: Jeże mają się źle. IP: 156.17.170.* 03.10.06, 07:25
                                                o rany, to chyba jednak tracą wzrok.
                                                • Gość: Stokrotka Re: Jeże mają się źle. IP: *.fbx.proxad.net 03.10.06, 09:35
                                                  myślicie, że pomogą tu okulary korekcyjne?
                                                  • gosi1 Re: Jeże mają się źle. 03.10.06, 09:45
                                                    ja myśle ,że od madmiaru picia drinków te palemki im zaszkodziły
                                                  • Gość: Stokrotka Re: Jeże mają się źle. IP: *.fbx.proxad.net 03.10.06, 17:23
                                                    W taki razie rozwiązaniem nie będą tu okulary, tylko odwyk... ZAKAZ SPRZEDAŻY
                                                    ALKOHOLU JEŻOM ANI SERWOWANIA DRINKÓW Z PALEMKĄ PRZEZ OKRES PRÓBNY 1 MIESIĄCA -
                                                    przejdzie? Jeżeli jeżom się nie poprawi w tym czasie, to znaczy, że to nie od
                                                    drinków, tylko albo ewolucja, albo nadmiar stresu... A żeby w tym czasie nie
                                                    było im przykro, że nic do picia nie mają, to ja mogę podać przepis na
                                                    bezalkoholowy koktajl, nazywa się prohibicja, na bazie zdrowych soków
                                                    owocowych...
                                                  • Gość: bjde Re: Jeże mają się źle. IP: 212.2.99.* 03.10.06, 19:16
                                                    a ja myslę, ze to nie problem alkoholu ale palemki... po prostu im odbija i jak
                                                    głupie lezą pod pociag.. WYMIENIĆ Jeżom palemki na oliwki!!Zmadrzeją!! .... A
                                                    moze nie tylko jeżusom??? ;-)
        • ona33 Re: Szkodaaaaaaaaa................. 29.09.06, 22:26
          Dzięki .....Nicku za dobre rady, ale postanowiłam do Was powrócić, bo nie lubię tuneli...... Nie skuszę się nawet na ten tani karnet.... Jestem dodatkowo tak bardzo " stadnym zwierzęciem, że samotność w tej jednoosobowej awionetce za bardzo byłaby stresująca dla mnie..... Do zobaczenia ! Pa,pa
    • ludendorf Największy skandal we wrocławskim metrze!!!!!!! 29.09.06, 23:12
      Leszek Czarnecki kupuje działke, pod którą leży wrocławskie metro. Oczywiście LC
      Corp ma zamiar je wysadzić (będzie wielkie podziemne widowisko!!). I zbudować
      nowe 10 poziomowe- największe w Polsce????????????!!!!!!!!(- czyli większe od
      obecnego). Ponoć najniższa stacja będzie głębiej niż kopalnia soli w wieliczce,
      a nad wejściem koło Stadionu Olimpijskiego, ma stanąć maszt wyższy niż
      wieżowiec Taipei na Tajwanie ( 0,5 km. obecny rekordzista). Osoby na stałe
      zameldowane we Wrocławiu, będą mogły darmowo korzystać z metra. Pozostali w
      zależności od rejonu Polski, będą uiszczali opłaty od 15 zł do 100 euro
      (Mazowsze). Dodatkowo mieszkańcy stolicy aby dostać sie na teren metra, będą
      musieli wrzucić cegłówke do automatu z biletami (najlepiej gotycką). Metro ma
      być dotowane z budżetu państwa. Magnetyczne pociągi mają lewitować nad torami
      jak w Szanghaju, z prędkością do 220 km/h. W razie ataku terrorystycznego czy
      nuklearnego, każda stacja pełnić będzie role samowystarczalnego bunkru z
      własnym ujęciem wody gruntowej, filtrami powietrza, centrami rozrywkowymi, oraz
      zapasami żywności na 2 lata. NIeoficjalnie wiadomo że wyznawcy mahometa będą
      miały całkowity zakaz wstępu na terenie metra. LC. Corp szacuje, iż jeśli
      terminy zostaną dotrzymane, metro zostanie oddane do użytku na wiosne 2011 roku.
      Braaawo panie Leszku- prawdziwy gospodarz
      miasta<<<<<<<<>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<>>>>>>>>>
      • Gość: azja Re: Największy skandal we wrocławskim metrze!!!!! IP: *.chello.pl 29.09.06, 23:49
        chyba przegiął z tymi restrykcjami wobec stolycy... i wkurza mnie,że się tak szarogęsi w naszym metrze i zmienia zasady... i po cholerę tak szybko jeździć- kto zdąży wysączyć drinka z palemką, albo skorzystać z solarium i SPA?
        • Gość: kowol Re: Największy skandal we wrocławskim metrze!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 00:02
          a mnie nasrali na wejściu do podziemia
        • ludendorf Re: Największy skandal we wrocławskim metrze!!!!! 30.09.06, 00:12
          NO cóż. Pan Leszek musi strasznie nie lubić Vavki skoro wykupił całe metro aby
          im dowalić (jakieś komplexy ma czy jak?). CO do SPA i drinków, to jak ktoś chce
          skorzystać i tak jeździć będzie w kółko.
          • censorship Re: Największy skandal we wrocławskim metrze!!!!! 30.09.06, 03:31
            ludendorf napisał:

> NO cóż. Pan Leszek musi strasznie nie lubić Vavki skoro wykupił całe metro aby
            > im dowalić (jakieś komplexy ma czy jak?). CO do SPA i drinków, to jak ktoś chce
            > skorzystać i tak jeździć będzie w kółko.

Coś przesadziłeś. Nie wiem co, ale jest takie coś. Mnie metro zwykle do celu dowozi.
          • Gość: nasi Re: Największy skandal we wrocławskim metrze!!!!! IP: *.akron.net.pl 03.10.06, 19:55
            ja tam się obawiam o swój sterowiec, że mi szpikulcem na skajtałerze podziurawi.
            Już dzisiaj apeluje, aby był zakończony pętelką albo gumką myszką.
            • Gość: Ulka ..jest fantastycznie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 20:40
              W metrze weselej, jest świetne towarzystwo, a.... korków na ulicach nie ma !!!
              Po co się męczyć w "puszce" na 4 kołach, przecież można wspólnie popijać drinki z palemką.........własnie w metrze !!!
    • Gość: wrocławanka z serc góra IP: 212.2.99.* 06.10.06, 22:13
      Słuchajcie, co tam się na górze dzieje? słyszałam, ze tam straszne korki na
      ulicach są? i godzine trwa przejazd przez miasto i BEZ PALEMEK??!! Czyto
      prawda? I jeszcze podobno te korki w celach politycznych wykorzystywane są?
      • Gość: Portek Re: góra IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.06, 22:42
        Gość portalu: wrocławanka z serc napisał(a):

> Słuchajcie, co tam się na górze dzieje? słyszałam, ze tam straszne korki na
        > ulicach są? i godzine trwa przejazd przez miasto i BEZ PALEMEK??!! Czyto
        > prawda? I jeszcze podobno te korki w celach politycznych wykorzystywane są?

To góra jeszcze istnieje? Mi się wydaje, że już nie. Nie wychodzę z metra od
        kilku miesięcy (raz próbowałem na przystaku Grunwaldzki, ale zobaczyłem
        księżycowy krajobraz i uciekłem). Biedny Wrocław, to było całkiem fajne miasto.
        • Gość: azja Re: góra IP: 156.17.170.* 07.10.06, 08:44
          ja czasami wychodzę , ale staram się mieć oczy szeroko zamknięte.
          • Gość: Portek Re: góra IP: *.wroclaw.mm.pl 07.10.06, 14:53

> ja czasami wychodzę , ale staram się mieć oczy szeroko zamknięte.

I co? Jest tam coś jeszcze?
            • Gość: azja Re: góra IP: *.chello.pl 07.10.06, 18:29
              hic sunt leones...
              • Gość: Portek Re: góra IP: *.wroclaw.mm.pl 07.10.06, 20:06

> hic sunt leones...

Kurde. Nie bardzo jestem obeznajmiony z obcymi językami. Może by tak po polsku?
                • Gość: bjde hic IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 07.10.06, 20:33
                  oj, azja , azja... elyta tyś jest ale metrem jeździsz.... miło nam...ale zniż
                  się i przetłumacz... Ale metro jest dla wszystkich ... i PALEMKI takze!!! a
                  słyszałam , ze na linii Grunwald - Rondo alkapone i prohibicja robią furorę!
                  Prawda li to?
                  Aha, i ponoć faktycznie istnieja plany przedłuzenia linii az do opola i
                  trzebnicy. Słyszeliscie coś? podobno częśc ma iść naziemnie. Misiu - coś się
                  nie odzywasz ostatnio - wyjechałeś?
                  • Gość: azja Re: hic IP: *.chello.pl 07.10.06, 21:00
                    kiedyś na mapach pisano w miejscach, gdzie jeszcze nikt nie był- hic sunt leones czyli : tam są lwy. tak sobie więc pomyślałam ,że góra jest teraz bardziej dziewicza i dzika niż metro
                    • Gość: Portek Re: hic IP: *.wroclaw.mm.pl 07.10.06, 21:58

> kiedyś na mapach pisano w miejscach, gdzie jeszcze nikt nie był- hic sunt leone
                      > s czyli : tam są lwy. tak sobie więc pomyślałam ,że góra jest teraz bardziej dz
                      > iewicza i dzika niż metro

Dziewicza? Nie jest! Chyba, że jakoś odzyskała cnotę (nie takich rzeczy można
                      operacyjnie dokonać). Dzika? Tak.
                    • Gość: bjde Re: hic IP: 212.2.99.* 07.10.06, 22:06
                      dzieki, ludzi mojego pokolenia uczono rosyjskiego, nie łaciny. A wiesz, chyba
                      cos w tym jest. Ta góra jakaś obca sie wydaje, zupełnie nie wie nic o tym co u
                      nas, podejrzewam, ze nawet nie zna nazwy zmutowanych metrowskich jeżusów.
                      Ciekawe, nie? Czy taki sztab antykryzysowy - antykorkowy zazstanowił sie
                      chociaż przez chwilę nad naszymi problemami? Rozjechanymi jeżusami i
                      nieuprzejmą czase obsługą? Czy pomyślał czasem, czy zastanowił się nad tymi,
                      którzy miesiacami z metra nie wychodzą? To jednak nienormalne, nie uważacie?
                      • Gość: Stokrotka Re: hic IP: *.fbx.proxad.net 09.10.06, 16:19
                        za to Twoje dziecie ani ciut ciut pa ruski nie poniemaju... ale łacine znają,
                        no i z kim po łącinie mogą pogadać? Ty się chociaż z sąsiadem dogadasz, ich
                        teraz będzie pewnie coraz więcej do Polski przyjeżdżać, bo ta tania siła
                        robocza z zachodu się nie sprawdza, Irlandczycy piją za dużo, Francuzi nic
                        tylko by strajkowali i w ógóle najchętniej to nie robili by nic tylko odbierali
                        wynagrodzenie ze wszelkimi możliwymidodatkami socjalnymi, Włosi robią bałagan a
                        Hiszpanie sjestę...nie ma to jak pracownik-Słowianin jednak. :)
                        • Gość: Stokrotka dzięki za metro :) IP: *.fbx.proxad.net 11.10.06, 03:34
                          Wiecie co jest jeszcze cudowne we wrocławskim metrze? Że jeździ w nocy.
                          Normalnie o któej chcesz, to sobie wsiadasz i jedziesz, z miłą obsługą,
                          hostessami które dbają, żebyś miał swój drink z palemką, muzyką w tle...i dok
                          ad chcesz. Nigdzie indziej tak nie ma,tylko u nas...W każdym innym mieście w
                          okolicy 24h jesteś zmudzony rujnować się na taksówkę...
                          • Gość: azja Re: dzięki za metro :) IP: *.chello.pl 11.10.06, 05:53
                            stokrota, ty podkreślasz jakieś zupelnie podstawowe funkcje tego metra- przecież to jasne ,że jeździ w nocy...albo te drinki-przecież masz je gwarantowane w bilecie i należy sie jak psu zupa. należy sie skupiać na propozycjach promujących metro np to że wagon SPA ma nową jaskinię solankową, a w wagonie "Pod papugami" wymieniono ostatnio wszystkie papugi- a te stare nie trafiły do zoo na szczęście tylko mogły być zaadoptowane przez chętnych - ja np. wzięłam taką starą kakadu- robi fajne tiramisu.
                            • Gość: Stokrotka Re: dzięki za metro :) IP: *.fbx.proxad.net 11.10.06, 11:54
                              spoko, tylko jak nagle pozbawią Cię tego do czego jesteś przyzwyczajony, co
                              według Ciebie po prostu się należy, to zaczynasz doceniać... a jak tamto
                              pisałam, to akurat wróciłam taksówką do domu, bo tutejsze cholerne śmierdzące
                              metro było już zamknięte...ale niedługo będę z powrotem we Wrocławiu, normalnie
                              będę chyba jeździć bez przerwy. Mają jeszcze te papugi? Mi by się przydała taka
                              co myje sałatę i robi koreczki z ananasa, bo wszystkie w domu jesteśmy na
                              diecie, tiramisu nie przejdzie...
                              • Gość: turystka Re: dzięki za metro :) IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.10.06, 19:25
                                a ja Ciebie rozumiem , Stokrotko. Jak wróciłam z tego zapyziałego Paryża, gdzie
                                metro kursuje jak chce, siedzenia w nim wytarte, a zamiast palemek podają polo-
                                koktę (ostatni sie poprawilu: lub wode mineralną periet czy jakoś tak, to
                                prezez tydzień nie wchodzilam do auta tylko wszędzie, nawet gdy potem musiałam
                                pójść piechotą więcej niż 100 m - poruszałm sie metrem. I dopiero gdy poczulam,
                                że jest normalnie, że jestem u siebie - odpuściłam . Ale wspomnienie tamtego
                                oszmaru nadal we mnie tkwi...
                                • Gość: azja Re: dzięki za metro :) IP: *.chello.pl 11.10.06, 19:47
                                  dziewczyny, metro jest zwykłym środkiem komunikacji , i jak sie bliżej przyjrzeć nic w nim szczególnego...chociaż też lubię korzystać i nawet nie dla drinków,ani przemiłej obsługi , tylko z jakiegoś tajemniczego powodu dla którego nie chce mi się wychodzić na powierzchnię- pewnie to z winy powierzchni właśnie. nawet ten zapach metra coś jakby Channel nr 5 ( nie cierpię tego zapachu)mnie nie odstrasza, albo te fotele w stylu empire -fuj!- ja tam wolę ortopedyczny minimalizm, którego w wystroju metra nie uświadczysz.
                                  do zarządcy: może nie każdy chce się w metrze zaraz kłaść i wylegiwać na tych wszystkich sofach i otomanach, może należałoby wrócić do korzeni- plastikowych ławek pod oknami i aluminiowych uchwytów i poręczy. ja często nie mam czasu na drinka a muszę go wypić , bo steward się obraża, gdy odmawiam i cicho popłakuje w kącie.
                                  • Gość: Ulka Dzięki ....Azjo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 22:06
                                    Jesteś ....super !!!!
                                    Ten tajemniczy powód, to......MY !!! My, wspaniałe dziewczyny, pasażerki metra z którymi codziennie popijasz drinki z palemką. Naprrrrawdę.... uwierz mi, tęsknisz za nami ciągle, lubisz z nami przebywać i dlatego nie chcę wychodzić na powierzchnię !!!!
                                  • Gość: Stokrotka Re: dzięki za metro :) IP: *.fbx.proxad.net 12.10.06, 02:30
                                    Dzięki, Turystko, za zrozumienie. Natomiast to o czym Azja pisze...też go
                                    rozumiem. Kiedyś zrobiło mi się głupio, że tak wszystko w cenie biletu itd,
                                    przecież ten bilet grosze kosztuje, zastanawiałam się też ile ten biedny kelner
                                    zarabiać może...w każdym razie chciałam mu dać napiwek. Najpierw cały zsiniał i
                                    z przerażeniem powiedział, dołączając z milion przeprosin, że niestety nie może
                                    mi odsprzedać tego kossaka, który wisiał nad moją głową, ani tym bardziej lampy
                                    chińskiej stojącej w kącie, ponieważ należy to do wystroju metra, a nie bardzo
                                    mógł akurat skontaktować się z kimś z dyrekcji z pytaniem czy taki precedens
                                    byłby możliwy. Jak mu powiedziałam, że ja tylko chciałam napiwek mu zostawić,
                                    to się chłopak jeszcze bardziej przeraził, i prawie obraził, że co ja sobie
                                    wyobrażam, że z jego pensją to jego nie stać na 4 domki letniskowe (dwa we
                                    Włoszech, jeden na Korsyce, a jeden nad Bałtykiem) i 2 rezydencje o
                                    powierzchni mieszkalnej 200m2 każda... a co do sof i foteli - ja osobiście
                                    lubię wagonik 10, tam jest zawsze kilka foteli bujanych w tylnej części,
                                    jedziesz sobie, bujasz się, w tle miła muzyka... nie dziwie się, że nie zawsze
                                    chcesz wychodzić na powierzchnie, ja mam jej dosyć dość często, ciągle się
                                    trzeba spieszyć, przepychać, a metro sobie jeździ...
                                    • Gość: Topik Re: dzięki za metro :) IP: *.wroclaw.mm.pl 12.10.06, 20:31
                                      > ja osobiście
                                      > lubię wagonik 10, tam jest zawsze kilka foteli bujanych w tylnej części,

Dla mnie najwspanialszy jest wagon 3 na linii żółtej. Aquapark to naprawdę
                                      doskonały relaks.
                                      • Gość: Stokrotka Re: dzięki za metro :) IP: *.fbx.proxad.net 19.10.06, 01:46
                                        hej, wracam do Wrocławia na jakiś czas, no i właśnie...na której linii jest
                                        gabinet spa, z dietetykami w roli głównej,ptzytyło mi się,nie mieszczę się w
                                        spodnie ulubione...Była też możliwość gdzieś jazdy konnej, jest jeszcze? Tylko
                                        coś słyszałam ostatnio, że zamknięto ten terminal, podobno w celu remontu, ale
                                        słyszałam też, że to dlatego, że konie płoszyły kaczki. pozdrawiam
                                        • Gość: azja Re: dzięki za metro :) IP: *.chello.pl 19.10.06, 06:17
                                          na stacji "galeria dominikańska" jest karuzela z konikami, a gdzieś w okolicy stacji "partynice" można postawić na "koniki", słyszałam także o konikach , u których mozna kupić tańsze bilety na tramwaj, ale podobno niezbyt legalne, dlatego uważaj. chyba że ci chodzi o "kon tiki", no to jest taki wagon -jechałam nim- cały z balsy, więc na zakrętach strasznie zarzuca i niezbyt to przyjemne, ale za to obsługa ( męska!) chodzi w sarongach , klaty gołe wydepilowane, i oprocz drinka z palemka dostajesz jeszcze masaż stóp gratis.
                                          • Gość: Storotka Re: dzięki za metro :) IP: *.fbx.proxad.net 19.10.06, 11:37
                                            masaż stóp mi się podoba, ale drinki z palemką nie pasują, lepszy byłby
                                            Guiness. Odnośnie karuzeli - wolę łańcuchową na Rondzie.
                  • gosi1 Re: hic 07.10.06, 23:16
                    trasą grzybiarzy wrocław-trzebnica-milicz jeżdzim od 2-m . Miła obsługa
                    zajmuje się grzybkami a my po palemce!
    • Gość: polo Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: 217.116.101.* 31.10.06, 17:17
      skandalem we wroclawskim metrze jest to ze za duzo pesonelu metra nie rozumie po
      polsku, nie mozna sie po prostu dogadac, na dodatek nie znaja miasta!! To
      skandal, ci imigranci z Anglii i Irlandii sa nieprzystosowani, nie znaja naszej
      kultury ani zwyczajow. Powinni byc obowiazkowo poddani kursom jezykowym i
      obyczajowym!!
      • Gość: Topik Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.wroclaw.mm.pl 31.10.06, 20:21
        Gość portalu: polo napisał(a):

> skandalem we wroclawskim metrze jest to ze za duzo pesonelu metra nie rozumie p
        > o
        > polsku,

Nie używasz rybki babel? W każdym kiosku w metrze włożą Ci ją do ucha i
        nieznajomość języków przez obsługę przestaje doskwierać - rybka jest doskonałym
        translatorem (Obsługa obowiązkowo ją nosi, tak że oni Ciebie rozumieją tylko Ty
        ich nie).
        • Gość: Misiu_uszatek Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 21:13
          Właśnie drogi Topiku. Jednakże biorąc pod uwagę, że "rybka lubi pływać"
          wypadałoby wyskoczyć do wagonu z basenem, co ja mówię, z aquaparkiem, i dać nura
          z rybką w uchu. Pozdrawiam z wagonu nr 5. Jakież dziś dobre grzańce w ten ziąb
          zamiast tradycyjnych drinków z parasoleczkami. Houk!
    • Gość: Inwestor z Poznani Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 21:29
      Witajcie!
      Czytam sobie o tym Waszym metrze, że takie fajne i rozbudowane oraz zapewniające moc atrakcji dla podróżujących, więc pomyślałem sobie, ze fajnie byłoby wykupić od Metro S.A. licencję i uruchomić identyczne w Poznaniu. Z tym, że wydaje mi się, że aby przekonać Poznańczyków - ludzi z natury dość nieufnych, do zrezygnowania z chodzenia pieszo, to należałoby wprowadzić pewne lokalne modyfikacje.
      I tak dla przykładu byłyby wagony z miejscami siedzącymi na ryczkach, na każdym stoliku stałaby doniczka z grządką pyrów. Jako zimną zakąskę serwowano by gzik (ortodoksi mogliby zagryzać go świeżymi pyrami wprost z doniczki). Obsługa chodziłaby w strojach Bambrów poznańskich, choć należałoby się zastanowić nad przeróbką nakryć głowy żeńskiej części obsługi ze względu na ich sporą wysokość, co mogłoby uniemozliwić sprawne przemieszczanie się pomiędzy wagonami.
      Na początek wybudować można by dwie linie. Jedna ze stacją końcową na Starym Rynku, na wprost ratusza. Budynek z przeszklonym dachem, aby pasażerowie, którzy nie mogliby się ruszyć ze względu na zbytnię łapczywość w pochłanianiu (co ważne, darmowego!) gziku, mogli obejrzeć i sfotografować trykające się koziołki (te należałoby przerobić tak, aby pojawiały się za każdym razem, kiedy nadjeżdża metro)
      Kolejna linia mogłaby kończyć się przy Starym Browarze z tą jednak różnicą, że podróżni mogliby dokonywać zakupów nie wychodząc z wagonów (warunki szczegółowe właśnie negocjuję z pp. Kulczykami)
      Warunkiem koniecznym dla oszędnych mieszkańców miasta, byłaby możliwość darmowego powrotu z tym samym biletem, co równocześnie uprawnałoby ich do skorzystania ze zniżką z wagonu kąpielowego i pralniczego. Myślę, że w tym ostatnim należałoby za oknami zamontować suszarki do bielizny, co umożliwiłoby szybkie wysuszenie odzieży, jeszcze w trakcie podróży (wiadomo, siły natury w służbie człowieka)
      Kwestią do rozstrzygnięcia pozostaje wybudowanie ruchomych chodników transportujących ludzi do najbliższej stacji metra.
      Pozostając pod głębokim wrażeniem tego, co Wam już się udało wybudować, łączę życzenia dalszych przyjemnych podróży i stałego poszerzania wachlarza usług dodanych mających na celu uprzyjemnienie czasu spędzonego pod ziemią.

Inwestor z Poznania

P.S. Z utęsknieniem będę wyglądał wszelkich informacji dotyczących mozliwości zakupienia licencji
      • Gość: Topik Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.wroclaw.mm.pl 31.10.06, 21:57
        Gość portalu: Inwestor z Poznani napisał(a):

> P.S. Z utęsknieniem będę wyglądał wszelkich informacji dotyczących mozliwości z
        > akupienia licencji

Licencja to GNU-GPL. Nie troskaj się o forsę. Troskaj się o myśl.
      • Gość: azja Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.chello.pl 31.10.06, 21:58
        a co to ryczka i gzik?
        zresztą bez względu co to jest, to we wrocławskim metrze się nie przyjmie.
        w wagonie 22 linii czerwonej odbył się dzisiaj wiec wyborczy samoobrony, poprzedzony wykładem krzysztofa mroziewicza o stosunkach pracy w metrze w hawanie.frekwencję 100 procentową zapewnili sobie serwując podwójne drinki z podwójną palemką- nie można było wcisnąć szpilki. wiec transmitowany był na żywo we wszystkich wagonach tej linii.
        • Gość: Topik Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.wroclaw.mm.pl 31.10.06, 22:20

> w wagonie 22 linii czerwonej odbył się dzisiaj wiec wyborczy samoobrony, poprz
          > edzony wykładem krzysztofa mroziewicza o stosunkach pracy w metrze w hawanie.fr
          > ekwencję 100 procentową zapewnili sobie serwując podwójne drinki z podwójną pal
          > emką- nie można było wcisnąć szpilki. wiec transmitowany był na żywo we wszystk
          > ich wagonach tej linii.

Dutkiewicz też wykorzystuje metro jako swoją tubę (nie wiem po co bo i tak
          wygrał, ale jakaś bezwładnośc komitetu wyborczego zoobowiązuje). Na stacji
          Kraszki grała orkiestra dęta (grała na cześć obecnego prezydenta), a na stacji
          Klęczki rozdawano darmową wtę cukrową.
        • Gość: Inwestor z Poznani Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 22:32

> a co to ryczka i gzik?
          > zresztą bez względu co to jest, to we wrocławskim metrze się nie przyjmie.

Widzę, że będę musiał przeprowadzić serię wykładów dla Was, dotyczących wyjaśnienia pojęć "ryczka" i "gzik" oraz ich zastosowania w życiu codziennym Poznańczyków. Pytanie natury technicznej - w którym wagonie znajduje się sala bankietowa z nagłośnieniem i miejscami siedzącymi?
          Co zaś się tyczy licencji typu GNU, to jest to najlepsza informacja, jaką usłyszałem w tym półroczu. Takiego niusa porząda każdy rodowity Poznaniak! Słowo "darmowe" działa jak miód na naszą duszę :)
          TAk więc tym bardziej jestem zainteresowany uruchomieniem oddziału przedsiębiorstwa METRO S.A. w Poznaniu
          • Gość: azja Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.chello.pl 31.10.06, 22:36
            a co z ryczką i gzikiem? czy tobie naprawdę potrzebny jest wagon konferencyjny,żeby odpowiedzieć na zwykłe proste pytanie o znaczenie słów? nawiasem mówiąc wagon ten jest w składzie specjalnym w metrze pogłebionym , najczęściej sąsiaduje z wagonem loży wolnomularskiej.
            • Gość: Inwestor z Poznani Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 22:56
              Tan wagon wolnomularski to w Poznaniu nie przejdzie, bo u nas murarze pracuja szybko i wydajnie ;)
              Co do ryczki i gziku, to śpieszę wyjaśnić. Otóż ryczka, to w gwarze poznańskiej taki niski stołek do siedzenia, coś jakby taboret z uciętymi w połowie nogami. Nie wyższy niż 20cm. Natomiast gzik, to zmielony twaróg ze śmietana, cebulką i szczypiorkiem podawany jako danie obiadowe na zimno razem z gorącymi pyrami. Co to są pyry, to już chyba wyjaśniać nie muszę :)
              • Gość: Topik Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.wroclaw.mm.pl 31.10.06, 23:09
                Gzik to gziczka? (kurde nie wiedziałem, że tak partrialchalni w tym Poznaniu
                jesyeście).
      • tut_ets Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ 01.11.06, 09:36
        NIE POZWALAMY!!! Wroclawskie metro jest NASZE!!
        • Gość: bjde Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: 212.2.99.* 01.11.06, 12:04
          A czy wiecie, że już o naszym metrze piszą w poważnych opracowaniach? czytałam
          porównanie z metren w NY, Moskwie, Rzymie i Paryżu! Jak odszukam linka, to
          dołaczę...
          A co do ryczki i gzika - w wypowiedziach tu_ets wyczuwam slady dawnej anty -
          poznańskiej fobii.. A to nie tak, spójrz z jaką sympatia i ukrytą zazdościo-
          radością pisze Inwestor_z_Poznania! . Myslę, że uruchomienie poznańskiego
          metra na licencji naszego przysporzyloby nam przyjaciol w Ich pieknym mieście -
          a może by, z ichz mysłem handlowym, jakąś licencję, już nie GNU - sprzedać na
          MTP?
          Aha - i muszę Wam donieść, że znam takich, co to z Paryżewa przyjeżdżają na
          zabiegi relaksacyjno- kulturalne w metrze!! Przez 4 dni niemal nie wychodzą
          (tylko bodaj raz, coby jakiś egzamin nauczycielski zdać czy coś takiego...)
          Do zobaczenia w 7 - mym wagonie - preferuję ten styl, lubię posidzieć sobie
          wygodnie, przy drinku - no i tam nie wpuszczaja polityków!!
          • Gość: bjde obiecany link IP: 212.2.99.* 01.11.06, 12:17
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,3707150.html
            • Gość: azja Re: obiecany link IP: *.chello.pl 01.11.06, 18:57
              jestem oburzona na ten artykuł- myślałam,że wrocławskie metro będzie opisane w kategoriach: najdłuzszego, najgłębszego, najszybszego, najbardziej wypasionego, z wagonami dla kobiet, mężczyzn i do przewozu rowerów...a artykuł jakby sugerował,że metra nie ma! uważam ,że powinniśmy napisać jakiś protest! niech politycy i władze miasta , co tak chętnie eksploatują metro do swoich interesików przedwyborczych, niech pokażą jak potrafią bronić honoru naszego metra i naszego miasta. a jeśli nie, to niech spadają na drzewa, biada im!
        • Gość: Stokrotka Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.fbx.proxad.net 01.11.06, 12:16
          Cóż...widać Wrocławianie mają twardsze głowy niż Warszawiacy...oni już po
          drugim drinku muszą się położyć i odpocząć jeśli dobrze zrozumiałam, stąd
          potrzeba kuszetek w co drugim wagonie. Mnie się wydaje, że we Wrocławiu
          wystarczy jeden taki wagonik na końcu,w końcu nie jeździ się metrem po to żeby
          w nim spać, to nie Paryż... ;)
    • piko6 Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ 02.11.06, 02:33
      Zima się zbliża i takie o to spostrzeżenia. W wagonach bardzo gorąco ale
      jeżeli to za mało serwują kawkę lub koniaczek , na każdym przystanku świeci już
      choinka , Ogólnie do stacji nr. 259 nasypało trochę śniegu ale już powołali
      sztab kryzysowy także chyba się z tym już uporali.Napisałbym coś jeszcze ale
      musze wysiadać z wagonu i przesiąć się na poziom -3 także nie będę miał zasięgu
      w lap topie. Kiedy będą te wagony z wbudowanym internetem z gniazdkiem przy
      każdym siedzeniu :/ ???
      • Gość: nie z wrocławia Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 02.11.06, 20:06
        Słyszałam, ze juz około 6.12.2006. Zobaczymy. Jesli politycy nie zamieszaja i
        nie będą udowadniać, że to szkodliwa dla mlodzieży idea - bo wtedy mozna zawsze
        włączyć interet i w drodze do szkoły oglądać.... cos tam coś tam ;-). No, ale
        może po wyborach ...
        • Gość: Stokrotka Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.fbx.proxad.net 08.11.06, 18:06
          oj przed tymi wyborami to oni się aktywni robią więc nigdy nic nie
          wiadomo...Ponoć jeden z ministrów spotkał się z zarządem metro SA i
          zaproponował- w związku z ostatnimi badaniami społecznymi, czy jak to tam się
          zwie - które wykazały, że coraz więcej Wrocławian ogranicza do minimum czas
          spędzony na powierzchni, żeby do składów kolejek dołączyć wagony edukacyjne, w
          któtych między innymi pasażerowie dowiedzą się jaka jest prawdziwa twarz
          szatana zwanego antykoncepcją, oraz dlaczego Bóg stworzył dinozaura
          wawelskiego...
          • Gość: mol Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 22:36
            w sprawie dzialan przedwyborczych - dzis slyszalam w radiu, ze Zielony Wroclaw
            projektuje puscic wzdluz najdluzszej linii metra sciezke rowerowa, bo wszystkie
            ulice juz sa rowerowo obsluzone, a im jeszcze fundusze unijne zostaly. wlasciwie
            to chyba niezly pomysl" babcia z dziadkiem metrem, nuki na rowerkach, a na
            stacji moga sie z saturatora razem napic.
            • bunia_bunia Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ 08.11.06, 23:58
              Gość portalu: mol napisał(a):
              "babcia z dziadkiem metrem, nuki na rowerkach, a na stacji moga sie z saturatora razem napic." NUKI ?? Mówisz o tej bajce Nuka i coś tam (takiej o dówch niedźwiadkach) to one bedą jeździć na rowerach teraz w metrze <wow> normlanie jestem pod wrażeniem .........Ale nie wiem czy to taki dobry pomysł bo wiesz w sumie niedźwiedzie są niebezpieczne ale jak bedą małe to <wow> super..........
              • Gość: mol Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 15:23
                sorry, to nie nuki tylko wnuki. wszystko zmnienia, misiow sie nie boj.
                a radio dzis podalo sprostowanie: to nie wzdluz linii metra, tylko od koncowych
                przystankow metra maja byc te sciezki rowerowe z parkingami i darmowo
                wypozyczanymi rowerami, zeby do domku dojechac sprawnie i zdrowo.
                • Gość: Misiu_uszatek Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 17:08
                  Podobno w przetargu na świąteczne przystrojenie stacji Rynek wygrali Niemcy-
                  zdeklasowali m.in. Brytyjczyków z ich puddingiem oraz Finów z zaprzęgiem
                  reniferów. Tak więc będziemy mieli w holu stacji świąteczny German Market z
                  wysoką choiną, tradycyjnym niemieckim ciastem Bożonarodzeniowym oraz grzanym
                  piwem z przyprawami korzennymi. Podobno rywalizacja o obsługę świąt we
                  Wrocławskim Metrze była zacięta. A zatem do zobaczenia przy drzewku na stacji
                  Rynek- w wyskoim holu nr3 (25metrów)- i gutten apetit.
                  • Gość: turystka Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.11.06, 00:05
                    sama nie wiem, troszkę mi żal. Aczkolwiek doceniam niemieckie trzymanie sie
                    ziemi i przaśne piwo z dodatkami(jak słyszałam mają serwować golonkę..), to z
                    okazji Świąt, nie wiem, oczekiwałabym ciut więcej finezji - moze coś z
                    francuska? Tak czy siak , mysle że najważniejszy jest NASTRÓJ Świąt - a tego na
                    pewno nie zabraknie...
                    Ale póki co - do Świąt jeszcze ponad miesiąc - a w miedzyczasie mozeby nasi
                    wspaniali włodarze, w ramach konczącej sie debaty, coś na na ważne dla nas
                    tematy - metro-wskiej społeczności - się odezwali? czy my dla niech nie
                    istniejemy? nie dostrzegają naszych potrzeb, wahań i lęków (chocby o stada
                    włóczących sie jeżusów)? może więc my ich też na wiadomych listach nie
                    zauważymy..??
                    • Gość: M_u Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 12:34
                      Dziś i jutro.Linia niebieska (przypomnę: nocna relacji Psie Pole-Copernicus Air
                      Port)- 1. nocny maraton filmowy Metro. Na "Mechaniczną Pomarańczę" zapraszam do
                      wagonu 15.
                      • Gość: azja Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: 156.17.170.* 18.11.06, 13:16
                        natomiast w wagonie 6/9 odbędą się projekcje: 9i pół tygodnia, 8 i pół,
                        andżelika3 ,shrek2 oraz lecą żurawie
                        • miliarder Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ 18.11.06, 19:55
                          > natomiast w wagonie 6/9 odbędą się projekcje: 9i pół tygodnia, 8 i pół,
                          > andżelika3 ,shrek2 oraz lecą żurawie

pomyliłeś tytuł, chodzi ci raczej o : shrek24,
                          sponsorowane przez sieć sklepów ze stacji metra "ropucha" otwartych do 24
                          • Gość: azja Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.chello.pl 18.11.06, 20:02
                            pomyliłeś tytuł, chodzi ci raczej o : shrek24,> sponsorowane przez sieć sklepów ze stacji metra "ropucha" otwartych do 24

aaa możliwe.
                            • Gość: Manfred Gorszyciel Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 21:55
                              Jak to "Ropucha"...? Więc to oficjalny zwycięzca przetargu? Podobno do
                              rywalizacji na sklepiki w stacjach metra stanęła też sieć "Stonka"?
                              • Gość: azja Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.chello.pl 18.11.06, 22:04
                                Jak to "Ropucha"...? Więc to oficjalny zwycięzca przetargu? Podobno do
                                > rywalizacji na sklepiki w stacjach metra stanęła też sieć "Stonka"?

"stonce" się ostało metro pogłębione.
                                • Gość: Topik Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.wroclaw.mm.pl 19.11.06, 13:17

>
                                  > "stonce" się ostało metro pogłębione.

Też odpadła z przetargu, wygrała "Boża krówka'. Podobno Giertych bardzo naciskał
                                  w czasie swojego pobytu we Wrocławiu.
                                  • Gość: azja Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.chello.pl 19.11.06, 20:22
                                    Też odpadła z przetargu, wygrała "Boża krówka'. Podobno Giertych bardzo naciska

niee , to nie boża krówka tylko sieć salonów fryzjerskich: "Golono, Strzyżono" albo strzeżono...cóż strzeżonego ban puk strzyże
                                    • Gość: shogun Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 22:10
                                      Apropos metra, dlaczego od dwu dni nieczynne są bary McMetroDrive w
                                      przedostatnim wagonie lini 15, 20 i nocnej 77 (psie pole-bielany wrocławskie)?
                                      • Gość: azja Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.chello.pl 19.11.06, 22:14
                                        dlaczego od dwu dni nieczynne są bary McMetroDrive w przedostatnim wagonie lini 15, 20 i nocnej 77 (psie pole-bielany wrocławskie)?

zwykła rzecz - salmonella
                                        • Gość: za mgłą Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.06, 23:57
                                          Ej, no nie wiesz, Szemplinski pisal przeciez w GW ze McMetroDrive robi odszczurzanie i nie bedzie czynne przez pare dni. Za to mozna skoerzystac z ulgi w biletach, warto!
                                          • Gość: Topik Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.wroclaw.mm.pl 20.11.06, 00:16
                                            Wydaje mi się, że te wszyskie niedogodności związane są z nanoszerszeniem.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=52331378
                • Gość: marek Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.06, 15:00
                  Dziś to juz przegieli totalnie. Po pierwsze metro miało 3 s. spóźnienia. Gdy
                  zwróćiłem na to uwagę konduktorce to tylko się durnowato uśmiechała, że w
                  ramach rekompensaty przekażą mi najnowszej klasy monitor LCD. Niech go se w
                  dupe wsadzą. Po drugie, na podłodze były okruszki po paluszkach. Oczywiście
                  poinformaowano mnie że wagon ten pódzie do kasacji jeszcze dziś, ale jakoś ja
                  juz im nie wierzę. Po trzecie wrescie, i to mnie najbardziej wpieniło, gdy
                  wysiadałem z metra głos w mikrofonie życzący mi udanego dnia powiedział do mnie
                  nie głosem pauli Abdul tylko janet jakson.
    • aniiatka Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ 19.11.06, 22:54
      to we wroclawiu jest metro? łał
      • rasiauskas Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ 20.11.06, 00:38
        Metro metro. Ale poziom obslugi klienta miernota. Moze w koncu zmienia brytoli i
        germancow na porzadnych ukraincow, chociaz grzeczni beda. A anglicy to wogole
        ledwo co po polsku mowia, a ich motorniczy to ostatnie lamagi. Ciezko czasami
        zdazyc na grunwald, jak ci programy zmienia zbyt dlugo w lcd :/.
        • Gość: Topik Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.wroclaw.mm.pl 20.11.06, 14:34
          rasiauskas napisał:

> Metro metro. Ale poziom obslugi klienta miernota. Moze w koncu zmienia brytoli
          > i
          > germancow na porzadnych ukraincow, chociaz grzeczni beda. A anglicy to wogole
          > ledwo co po polsku mowia, a ich motorniczy to ostatnie lamagi. Ciezko czasami
          > zdazyc na grunwald, jak ci programy zmienia zbyt dlugo w lcd :/.

Mnie to jeszcze nie spotkało. Zgodnie z zaleceniami Dyrekcji używam "rybki
          babel" jako translatora (jest dołączana do biletów miesięcznych, ale można ją
          kupić oddzielnie za niewielką kwotę. Na której linii jechałeś z tym łamagą?
          • Gość: Misiu_uszatek Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 15:45
            No popatrz- a ja dałem się zrobić w ciula i myslałem, że będę mógł używać w
            metrze bluetooth'a Motoroli, a tak muszę dopłacić do biletu miesięcznego 5zł za
            rybkę. Co z tego, że ma wgrany nowy soft tłumaczący z 65 języków- w tym
            starodialektów afrykańskich. A swoją drogą bardzo żałuję, że władze dały
            specjalne dyrektywy pozwalające bez znajomości języka polskiego pracowac u nas
            imigrantom z biednych euroregionów, jak chociażby Niemcy, Anglia czy Francja.
            P.S. Słuchajcie, czy to prawda, że Zinedine Zidane złozył aplikację na
            ochroniarza we Wrocławksim Metrze S.A.? Podobno chce dorobić do skromnej
            emerytury piłkarskiej. W cv podał, że potrafi nokautować "z baśki".
            • Gość: Topik Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.wroclaw.mm.pl 20.11.06, 17:17
              Gość portalu: Misiu_uszatek napisał(a):

> No popatrz- a ja dałem się zrobić w ciula i myslałem, że będę mógł używać w
              > metrze bluetooth'a Motoroli, a tak muszę dopłacić do biletu miesięcznego 5zł za
              > rybkę.

Z miesięcznym jest gratis. Pięć złoty kosztuje z jednorazowym dwugodzinnym
              (czyli z najmniejszym), z całodobowym już tylko złoty piędziesiąt. Jest dużo
              lepsza od blutootha - wbudowany GPS i odtawrzacz mp3, duży zestaw bajek i baśni
              różnych kultur opowiadanych ciepłym altem, bardzo ergonomiczna w użyciu. Nie
              dziwię się, że Dyrekcja wybrała tak nowoczesne rozwiązanie.
              • Gość: azja Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.chello.pl 20.11.06, 18:46
                niedawno znalazlam w wagonie spa rybke translator- kapała się w jacusi i rozmawiała a jakimś azjatą chcąc spełnić jego trzy życzenia- tylko facet nie skumał. dość ,że mam jedną na zbyciu jakby co, niedrogo.
                • Gość: Topik Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.wroclaw.mm.pl 20.11.06, 19:34

> niedawno znalazlam w wagonie spa rybke translator- kapała się w jacusi i rozmaw
                  > iała a jakimś azjatą chcąc spełnić jego trzy życzenia- tylko facet nie skumał.
                  > dość ,że mam jedną na zbyciu jakby co, niedrogo.

Nie odsprzedawaj! Masz "złotą rybkę babel". To bardzo limitowana seria.
                  • hurysa1 Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ 20.11.06, 21:54
                    Gość portalu: Topik napisał(a):

>
                    > Nie odsprzedawaj! Masz "złotą rybkę babel". To bardzo limitowana seria.

Topik ma rację, Trafiło Ci się znalezisko życia. Jak będziesz umiejętnie używać
                    marzeń będziesz szczęśliwą osobą.
                    • Gość: shogun Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:04
                      W wagonach jakiej lini można trafić na te złote rybki? Mam kilka życzeń-gdybym
                      tylko taką trafił. Głupi ten azjata co ją znalazł i nic nie skumał. Gubią się w
                      naszej nanotechnologii. A pomyśleć, że niedawno jeszcze Japonia pyła smokiem i
                      tygrysem nowoczesnych technologii.
                      A propos smoków. Słyszeliście, że ambasador Japoni zwrócił się ze specjalną
                      prośbą do władz Wrocławskiego Metra S.A. Japończycy chcą trafić do księgi
                      Guinessa budując najdłuższego smoka-ozdobę z bibuły (mega origami ma liczyć 180
                      metrów). Marzeniem zapaleńców jest przewiedzienia monstrum naszym najdłuższym w
                      świecie składem. Dodam, że zdobycie rekordu zakończy się imprezą w stylu
                      japońskim- degustacja sake oraz smakołyków kuchni kraju kwitnącej wiśni. Podobno
                      mają też rzucić darmowe kimona- oryginalne(!!!)
                    • Gość: azja Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.chello.pl 20.11.06, 22:17
                      bardzo dziękuję za te uwagi topiku i huryso. nie zdawałam sobie sprawy,że to aż tak.swoją droga rybka jest gadułą okropną, a myślałam,że to taki zwykły elektroniczny gadżecik a okazuje się,że to jakaś nowa technologia- coś jakby sztuczna inteligencja..słyszałam,że metro ma być w przyszłości inteligentne, a rybka jest tylko takim rodzajem testu społecznego - jak to ludzie przyjmą: inteligentne metro bez ludzkiej obsługi , i tych wszystkich kłopotow z gastarbeiterami
                      • Gość: Topik Re: __Skandal we wrocławskim metrze__ IP: *.wroclaw.mm.pl 20.11.06, 23:43

> .swoją droga rybka jest gadułą okropną,

Koło ogona masz sensor, którym ją wyciszysz.
                        • censorship Złota rybka babel 21.11.06, 13:08
                          To urządzenie ma swoje wady. Życzenia bierze zbyt dosłownie i jak je spełnia to
                          się czasami głupieje. Przykładowo, mówisz "chcę schabowego z kapustą" i
                          otrzymujesz główkę kapusty z przytwierdzonym schabowym. Trzeba bardzo dokładnie
                          wiedzieć co się i rybce to wytłumaczyć. Ona jest inteligentna i uczy się szybko,
                          ale jednak wymaga treningu.
                          • Gość: azja Re: Złota rybka babel IP: *.chello.pl 21.11.06, 19:27
                            To urządzenie ma swoje wady. Życzenia bierze zbyt dosłownie i jak je spełnia to > się czasami głupieje.

jakbyś przy tym był, niedawno użyłam idiomu: a niech to gęś kopnie! i rybka potraktowała to bezpośrednio i niesymbolicznie
                            • Gość: Topik Re: Złota rybka babel IP: *.wroclaw.mm.pl 21.11.06, 21:05
                              Przesadzacie. Złota rybka babel to nie żadna magia tylko doskonały przewodnik po
                              metrze i okolicy. Na prośbę o "schabowy z kapustą" wyświetli hologramy
                              restauracji gdzie tego schabowego można zjeść. Po Twojej decyzji zamówi Ci
                              stolik (albo i samego schabowego) i wskaże najkrótszą drogę (jeśli jest
                              potrzebna taksówka to ją zamówi). Jest też elektroniczną portmonetką i można
                              przy jej pomocy uiszczać różne płatności. Jakie - zależy od banku, w którym ją
                              zarejestrujesz. Tak, że tego schabowego możesz mieć z góry opłaconego. Nie wiem
                              jak reaguje na idiomy. Chętnie bym wypróbował, ale posiadam tylko zwykłą rybkę
                              babel.
                              • Gość: kika Re: Złota rybka babel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:39
                                Podobno mają wgrać teraz nowy soft do rybki. Rozszerza możliwości m.in. o
                                operacje pseudoneuronalne. Przykładowo jadę sobie z Psiego do rynku na piwko i
                                rezerwuję sobie on-line bilet na Wyspy Owcze via Londyn. Rybka jest w stanie
                                sama wybrać najbardziej optymalne połączenia. W przypadku restauracji rybka jest
                                w stanie zastąpić brakujący punkt jadłospisu innym- najbardziej odpowiednim.
                              • Gość: matador Re: Złota rybka babel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:43
                                Bardzo proszę ekipy Brytyjczyków sprzątające hole stacji metra o
                                wstrzemięźliwość. Maszyna polerująca posadzki robi 48 kursów na dobę w każdym
                                miejscu. Wszędzie pachnie tym płynem wiosennym. Czy tu musi być aż tak
                                sterylnie? Poza tym skandalem jest to, że ostatnio gdy wychodziłem z toalety na
                                stacji metra, pewien jegomość w mundurze major-domusa obczyścił mi marynarkę
                                miekką szczotką i wypolerował wierzchy obuwia, życząc miłego dnia.
                                • Gość: azja Re: Złota rybka babel IP: *.chello.pl 21.11.06, 22:57
                                  Poza tym skandalem jest to, że ostatnio gdy wychodziłem z toalety na
                                  > stacji metra, pewien jegomość w mundurze major-domusa obczyścił mi marynarkę
                                  > miekką szczotką i wypolerował wierzchy obuwia, życząc miłego dnia.

daj spokój, - majordomus robi co musi- czyści nawet niewielkie ślady , mogące świadczyć ,że byłeś w wc
                                  mam nadzieję,że zaparzył ci dobrą kawę i poczęstował cygarem , w czasie kiedy czekałeś na na podgrzanie deski sedesowej ?
                                  • Gość: munio Re: Złota rybka babel IP: *.ar.wroc.pl 22.11.06, 13:04
                                    To ona jest podgrzewana...? Wlasnie ostatnio coś mi nie pasowało. Już myślałem,
                                    że mam odparzenia na tyłku, a to podgrzewanie... Super. Bardzo podobają mi się
                                    ekrany LCD na ścianach nad pisuarami. Sikam sobie, przeglądam gazeta.pl,
                                    informacje telewizyjne lub rozkład metra. Można tez połączyć się (w funkcji
                                    interkomu) z sikającym znajomym na innej stacji i podać. I to głosowe wybieranie
                                    stron lub kanałow- bardzo wygodne. Peszyło mnie jednak trochę to diodowe,
                                    niebieskie podświetlenie pisuaru. Czułem się jak w jakimś StarTreku. Pzdr.
                                    • Gość: tadeusz klotz Re: Złota rybka babel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 19:18
                                      Z głośników sączy się też muzyka. Prawdę powiedziawszy wolałbym aby były to
                                      jakieś lżejsze tematy muzyczne Heidna niż np. Bolero Ravela, przy którym się
                                      spinam. Zgłaszam tę uwagę dyrekcji Metra.
                                    • Gość: doktor Proktor Re: Złota rybka babel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 19:20
                                      Panie Tadeuszu, proszę nie narzekać. Sądzę, iż muzyka w stylu, jak Pan raczył
                                      zauważyć, "Bolero" Maurice Ravela, jak dowodzą najnowsze badania naukowe, działa
                                      stymulująco na perystaltykę jelit. Stąd sądzę, że takowa szczególnie nadaje się
                                      do przybytku oznaczonego kółeczkiem i/lub trójkącikiem. Pozdrawiam.
                                      • Gość: bezsenny Re: Złota rybka babel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 00:09
                                        Właśnie siedzę w wagonie nr 8 składu lini Biskupin-Leśnica, czekając na odjazd.
                                        Czy jest tam ktoś, kto tez jeszcze nie śpi jak ja...?
    • stachu44 Nie wpuscil mnie do wagonu bo nie mialem AK-47! 23.11.06, 00:46
      Powiedzial, ze bejsbol to przezytek i nie ma go nawet w Regulaminie o
      Przewozach Wojsk Koleja.
      • Gość: żarłacz metrojad Re: Nie wpuscil mnie do wagonu bo nie mialem AK-4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 11:34
        mhmm...
      • napoj.chmielowy Re: Nie wpuscil mnie do wagonu bo nie mialem AK-4 23.11.06, 18:12
        stachu44 napisał(a):

> Powiedzial, ze bejsbol to przezytek i nie ma go nawet w Regulaminie o
        > Przewozach Wojsk Koleja.

To był napewno ten wagon ze strzelnicą, ale powinieneś się poskarżyć. Może
        uruchomią wagon z wyszalnią, w której będzie można korzystać z bejsbola.
        • Gość: azja Re: Nie wpuscil mnie do wagonu bo nie mialem AK-4 IP: *.chello.pl 23.11.06, 19:12
          To był napewno ten wagon ze strzelnicą, ale powinieneś się poskarżyć. Może
          > uruchomią wagon z wyszalnią, w której będzie można korzystać z bejsbola.

wyszalnia jest w tylnej części wagonu 13 linii czerwonej w metrze pogłebionym. ja ostatnio wyszalalam sie tam z powodu zgubienia rybki babel, tej z serii limitowanej. wyszalnia jest obita pianką , na podłodze typowe maty tatami i normalny worek do kopania a także taki manekin, ktorego można zwyczajnie skatować.
          • Gość: Topik Ojej! IP: *.wroclaw.mm.pl 23.11.06, 19:19

> ja ostatnio wyszalalam sie tam z powodu zgubienia rybki babel, tej z serii lim
            > itowanej.

Jak to się stało? (Chodzi o zgubienie nie wyszalenie)
            • Gość: pękaciel balonów Re: Ojej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 20:51
              A czy ten manekin jest sensomotoryczny- reaguje unikami, kontrami, odpowiada
              głosowo, ew. krwawi?
              • Gość: azja Re: Ojej! IP: *.chello.pl 23.11.06, 20:54
                A czy ten manekin jest sensomotoryczny- reaguje unikami, kontrami, odpowiada
                > głosowo, ew. krwawi?

nie no, co ty! taki zwykły kukieł wielkości czlowieka, na takich trenują zapaśnicy- wielki ciężki, jak go nie trzymasz to pada, ale fajnie się go kopie
            • Gość: muszkieter Re: Ojej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 20:52
              A jeśli manekiny założą związek zawodowy...?
            • Gość: azja Re: Ojej! IP: *.chello.pl 23.11.06, 20:59
              Jak to się stało? (Chodzi o zgubienie nie wyszalenie)

ja chyba nie znałam jej prawdziwego imienia, znaczy nr. serii, wiesz tego QQryQ, i nazwałam ją żeby było łatwiej - "łajza"- bo ciągle gdzieś znikała, pamietasz,że ja też ją znalazłam...no i tak od rana chodzę po metrze i krzyczę - łajza, łajza-ale tylko sprowokowałam kilka osob do agresywnej reakcji a jedna pani to mi nawet drinka z palemką na bluzkę wylała...
              • Gość: Topik Re: Ojej! IP: *.wroclaw.mm.pl 24.11.06, 01:59
                Wiesz co Azja? Może i lepiej, że zgubiłaś. To chyba zbyt doskonały przedmiot.
                Łatwo o uzależnienia, a wtedy by interweniwał Kklement i z metra powstałaby
                grupa psychoterapeutyczna
                • Gość: rozżalona Re: Ojej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.11.06, 15:42
                  nie uwierzycie, co się stało. Dzisiaj w wagonie, gdzie normalnie jest terapia
                  dla sfrustrowanych samotnych kobiet, wyposażonym - na przekór - w tykające
                  zegary biologiczne, dzisiaj było spotkanie AA. Zanim się zorientowałam,
                  wmuszono we mnie dwa litry świeżo wyciskanego soku z marchewki w ramach
                  odtruwania organizmu. Potem pani konduktorka przepraszała, że niby procesor
                  siadł i pomylił harmonogram, dostałam też darmowy kupon na masaż stóp i
                  woskowanie uszu, ale czy to mi pomoże odbudować własne ego i znaleźć faceta, no
                  sami powiedzcie? Nasze metro schodzi na psy, doprawdy
                  • censorship Re: Ojej! 24.11.06, 18:41
                    Gość portalu: rozżalona napisał(a):

> nie uwierzycie, co się stało. Dzisiaj w wagonie, gdzie normalnie jest terapia
                    > dla sfrustrowanych samotnych kobiet, wyposażonym - na przekór - w tykające
                    > zegary biologiczne, dzisiaj było spotkanie AA.

Chyba przeinwestowali albo niedoinwestowali. W wagonie linii fioletowej, gdzie
                    zazwyczaj w piątki odbywały się spotkania AA, trafiłam na spotkanie kombatantów
                    wojny irackiej z kombatantami wojny afgańskiej. Nie muszę chba mówić, że
                    natychmiast poczęstowano mnie sake i cały mój dwutygodniowy wysiłek trafił szlag.
                  • Gość: stajek Re: Ojej! IP: *.os1.kn.pl 24.11.06, 18:44
                    Również uważam, że potrzebne są zmiany. Jeżeli nie zareagujemy teraz to zanim
                    sie obejrzymy z drinków z palemką znikną palemki i zostanie sama sama parasolka!
                    Ostatnio ze sciany stacji Browar Piastowski zniknęła Mona Lisa, zamiast tego
                    wisi kartka, że pożyczył ją jakiś tam Luwr i obraz Picassa. A później się
                    dziwić, że kultura upada!

www.szarlatan.pl
                    • Gość: szakal Re: Ojej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:42
                      No jeszcze tego. To może wogóle przeniosą nas w XXII wiek i drinki będą podawać
                      dożylnie, ew. drogą dyfuzji.
                      • Gość: bjde Ojej! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.11.06, 20:46
                        Zacznę od tego, że dawno nie byłam we Wroclawiu i dawno nie byłam w metrze.
                        Jestem wstrząśnieta i zmieszana, razem, nie osobno. Myślę ze coś nieobrego sie
                        dzieje, że jakaś grupa - może jakiś układ - zawładnąl METRO SA od jakoś roku!
                        Wsiadłam na Rondzie, chciałam na Grunwald. Byłam w wagonie 11 - ale uciekłam -
                        bo tam psychoterapia dla anorektyczek (mam 160cm/70kg, wiem trochę dużo...).
                        Przeszłam do 10 - a tam wykałd o wyższości niegazowanej wody mineralnej ze
                        źródła Partnice nad szkocką... abstynentem byłam w poprzednim wcieleniu chyba.
                        Potem trafiłam jeszcze na: milosników placków kukurydzianych z ananasem(!!!),
                        wykład o tolerancji dla Zbierających Motyle Na Szpilki, grupę uczących się
                        języka preinkaskiego, spotkanie Wiernych Drzewom Miłosci, seminarium W Sprawie
                        Teczek Znalezionych w Wannie p. W .. i juz nie pamiętam co jeszcze...
                        A kiedyś - wygodne fotele, cicha muzyka, drinki z palemką, aktualności lub
                        filmy (mąż wybierał sport), miła obsługa, czaem mały masażyk - i pewność , że
                        zawsze zdążysz, dojedziesz na czas i zrelaksowana...
                        Co się dzieje???
                        • Gość: hieronim Re: Ojej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 11:09
                          A więc chciałem powiedzieć, że jako długoletni pasażer Wrocławskiego Metra,
                          ceniący sobie dotychczasowy standart i wysoką jakość świadczonych usług, w
                          obecnej sytuacji... eee... zapomniałem.
                          • Gość: Topik Re: Ojej! IP: *.wroclaw.mm.pl 26.11.06, 22:36
                            Gość portalu: hieronim napisał(a):

> A więc chciałem powiedzieć, że jako długoletni pasażer Wrocławskiego Metra,
                            > ceniący sobie dotychczasowy standart i wysoką jakość świadczonych usług, w
                            > obecnej sytuacji... eee... zapomniałem.

Zapomniałeś? Co się z Tobą dzieje? Z Metrem nie można tak postępować, bo może
                            zniknąć i już nigdy go nie odzyskasz.
                        • Gość: wex Re: Ojej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 11:10
                          Na krzyżówce Kazimierza Wlk. z Krupniczą lub przy Urzędzie Woj. często stoją
                          ludzie z Metra i rozdają gazety;)
                        • Gość: azja Re: Ojej! IP: *.chello.pl 27.11.06, 00:21
                          A kiedyś - wygodne fotele, cicha muzyka, drinki z palemką, aktualności lub
                          > filmy (mąż wybierał sport), miła obsługa, czaem mały masażyk - i pewność , że
                          > zawsze zdążysz, dojedziesz na czas i zrelaksowana...
                          > Co się dzieje?
                          wygodne fotele się nie sprawdziły - powodowały koszmarne odleżyny, bo pasażerowie nie chcieli ich opuścić, a z kolei cicha muzyka została oprotestowana przez związek inwalidów słuchu oraz zespoły hardcorowe, a poza tym wszystko po staremu
                          • Gość: matrixx Re: Ojej! IP: *.ar.wroc.pl 27.11.06, 07:47
                            No ale przecież Metro zakupuje właśnie nowe fotele adaptacyjne- z anatomicznymi
                            stelażami i systemem 50 poduszek i mikropoduszek dopasowujących się
                            indywidualnie do ciała. Nie muszę dodawa, że opróz wymiany, wszystkie nowe
                            wagony będą już w standarcie wyposażone w te cuda techniki. Przy
                            ruszaniu/hamowaniu czy przechyłach bocznych, centralny komputer składu metra
                            100mln razy na sekundę analizuje dane i dostosowuje pneumatykę do zmiennych
                            warunków, tak aby zapewni maksymalny komfort i bezpieczeństwo. Przy każdym
                            fotelu jest żyroskopowy, samostabilizujący się stoliczek na drinki z palemką. W
                            zagłówkach foteli nowe 20 calowe LCD- stare 17stki Metro odda w ramach pomocy
                            humanitarnej dla szkół biednych regionów Europy, m.in. w Niemczech i Anglii.
                            • Gość: pytanka Re: Ojej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.06, 11:48
                              a czy te fotele to się będą znały na MOJEJ anatomii?
                              • Gość: azja Re: Ojej! IP: *.chello.pl 27.11.06, 17:02
                                o ile nie jest to anatomia wyjątkowo nietypowa to tak- będą pasować. ale jeśli masz więcej kończyn, duży garb lub duże skrzydła, to oczywiście bedziesz musiał sie dostosować , przyzwyczaić się do niewygody, zainwestować w fotel robiony na miarę ( zeskanują cię i z wszystkimi twoimi zakamarkami) lub spędzać podróż na stojąco.
                                • Gość: Kazik przez duze K Re: Ojej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:13
                                  A wiecie, że już w karnawale, a może na dobre jeśli się spodoba, wystartują z
                                  wagonem inercyjnym, który ma zostac otworzony na dość długiej lini
                                  aglomeracyjnej Oleśnica-Bielany Wrocławskie-Świdnica aby umilać czas. W wagonie
                                  zostanie zainstalowany system sprężystych linek i siłowników, pozwalający
                                  imitować stan nieważkości, a co za tym idzie umożliwiający wykonywanie
                                  skomplikowanych ewolucji nawet laikowi. Kto ma ochotę zabawić się w "Matrixa"? PZDR.
                                • Gość: gnojuszko Re: Ojej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:17
                                  Co Ty o jakimś tam wagonie inter... iner... no. Najlepsze jest to, że Metro
                                  dostało propozycję od agentów showbiznesowych Sher na wykonanie koncertu w
                                  ogromnej, wielopoziomowej stacji pl.Grunwaldzki. Sher, przypomnę, w swoim klipie
                                  śpiewała już siedząc okrakiem na 40cm armacie okrętu wojennego. Teraz marzy o
                                  zaśpiewaniu siedząc okrakiem na lokomotywie wrocławskiego metra. Ciekawe.
                                  Zastanawiam się tylko czy jej krocze to wytrzyma;) Może być potrzeba
                                  zainstalowania specjalnego siodła na dachu. Przypomnę, że wrocławskie składy
                                  poruszają się pod ziemią z wyższą, niż przeciętnie na świecie prędkością 150 km/h.
                                  • Gość: azja Re: Ojej! IP: *.chello.pl 27.11.06, 17:22
                                    krocze cher wytrzyma wszystko. niech żyje metro!
                                    • Gość: maciek Re: Ojej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:47
                                      Nie bój, nie bój... Już przygotowują dla Cher kevlarowe stringi co by se
                                      dziewczyna kudłów na piczy nie poszarpała.
                                    • Gość: kwasiżur zenon Re: Ojej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:48
                                      Azja to znaczy ten Azja- Tuchajbejowicz? A podobno miałeś małe problemy
                                      proktologiczne. Powiedz co to za klinika, w której postawiono Cię na nogi. Może
                                      zdziałają coś na moje hemoroidy.
                                      • Gość: azja Re: Ojej! IP: *.chello.pl 27.11.06, 22:00
                                        Azja to znaczy ten Azja- Tuchajbejowicz?

sorki,pomyłka- ja jestem ta azja i nie mam hemoroidów. ale w metrze jest salon spa i można robić nasiadówki z kory dębu
                                        • Gość: rhudi Re: Ojej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 22:52
                                          Ach... ta azja...
                                • Gość: pci żeńskiej Re: Ojej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.11.06, 18:49
                                  Kurde, tak już sobie myślałam "a na chusteczkę mi te skrzydła"? Teraz będę
                                  podróżowac moim ulubionym metrem jak jakiś dziwoląg. Chociaż perspektywa
                                  skanowania ciała ze wszystkimi zakamarkami wydaje się dość kusząca. Tak czy
                                  owak, garb mam w normie, ogonka nie mam, tylko te skrzydła... Na to nasiadówka
                                  z kory dębu ani nawet z kwiatostanu rumianku nie pomoże.
                                  • Gość: azja Re: Ojej! IP: 156.17.170.* 28.11.06, 20:11
                                    Tak czy
                                    > owak, garb mam w normie, ogonka nie mam, tylko te skrzydła... Na to nasiadówka
                                    > z kory dębu ani nawet z kwiatostanu rumianku nie pomoże.

skrzydłami sie nie przejmuj, niech wzlatują dowoli.
                                    metro teraz poszukuje jakiegoś symbolu , wiesz coś jak merkury z uskrzydlonymi
                                    stopami - podobno ma być w następny łykend kasting na maskotę - masz szansę
                                    wygrać , albo przynajmniej dostać nagrodę- komplet seksownej bielizny od beate use
                                    • Gość: geantelman Re: Ojej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 00:03
                                      Nie chciałbym być odebranym jako nadgorliwy, ale może droga Azjo wyjawisz którą
                                      linią metra podróżujesz? Proponuję wspólne cappucino w wagonie Cafe. Co Ty na to?
                                      • Gość: azja Re: Ojej! IP: 156.17.170.* 29.11.06, 06:50
                                        może droga Azjo wyjawisz którą
                                        > linią metra podróżujesz? Proponuję wspólne cappucino w wagonie Cafe. Co Ty na t
                                        > o?

staram się nie unikać żadnej linii , nawet w metrze pogłębionym. dobre
                                        cappucino + wkładka z palemką jest w barze "świt" obok terminalu w świniarach. a
                                        ponadto można przy wejściu do terminalu kupić świeże jajka od babiny z wozu.
                                        • Gość: Topik Re: Ojej! IP: *.pwr.jgora.pl 29.11.06, 13:40

> staram się nie unikać żadnej linii , nawet w metrze pogłębionym. dobre
                                          > cappucino + wkładka z palemką jest w barze "świt" obok terminalu w świniarach.
                                          > a
                                          > ponadto można przy wejściu do terminalu kupić świeże jajka od babiny z wozu.

Najlepsze cappucino (cappucino di tuti capi) jest na końcowym przystanku lini
                                          zielonej (Wyspa Opatowicka), baba zjajami też tam jest.
                                          • Gość: Ja Re: Ojej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 21:45
                                            Czy przyjmniesz Azjo zaproszenie na wspólną kawę? Prosze o konkretną odpowiedź
                                            bez uników. PZDR.
                                            • Gość: azja Re: Ojej! IP: *.chello.pl 29.11.06, 22:09
                                              oczywiście, bez uników
                                              • Gość: wojtek Re: Ojej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 17:35
                                                Wkurzyłem się dziś- metro kursuje tak punktualnie, że nie mogłem się nacieszyć
                                                do woli nowymi anatomicnzymi fotelami z 50 programami masażu. Ech...
                                                • Gość: Rhudi Re: Ojej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:24
                                                  Czasem gdy jade meterm mysle, że sen o drugiej Japonii spelnil sie zbyt szybko,
                                                  a przeca jestem jeszcze mlody...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka