Gość: Iza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.02.03, 06:57 Zbliżają się Walentynki.Komu oprócz swojej miłości dajesz walentynkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: Walentynki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 13:44 w Anglii jest taki zwyczaj ze sie daje walentynke nie tylko osobie ktora sie kocha ale osobom ktorych sie darzy sympetia typu: rodzina, przyjaciele... Odpowiedz Link Zgłoś
mastat Re: Walentynki 03.02.03, 19:13 Gość portalu: Kasia napisał(a): > w Anglii jest taki zwyczaj ze sie daje walentynke nie tylko osobie ktora sie > kocha ale osobom ktorych sie darzy sympetia typu: rodzina, przyjaciele... A ja właśnie tak robiłem (a wcale nie jeżdżę lewą stroną;)) pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Walentynki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 21:40 nie wiem czemu wszyscy sobie anglikow kojarza z lewa strona lub z herbata... to troszke głupie... to tak jakby nas, polaków kojrzono z dziwnym rządem Odpowiedz Link Zgłoś
geos Re: Walentynki 04.02.03, 08:30 Gość portalu: Kasia napisał(a): > nie wiem czemu wszyscy sobie anglikow kojarza z lewa strona lub z herbata... to > > troszke głupie... to tak jakby nas, polaków kojrzono z dziwnym rządem A czemu nie? Przeciez jezdzą lewą stroną i słyna z picia herbatki! Ale oczywiście masz racje ze słyna jeszcze z paru innych rzeczy ale myślę, ze te najszybciej przychodza na myśl Odpowiedz Link Zgłoś
mastat Re: Walentynki 04.02.03, 16:59 geos napisała: > oczywiście masz racje ze słyna jeszcze z paru innych rzeczy Na przykład mają wspaniałą reprezentację w piłce nożnej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skot Re: Walentynki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.03, 17:16 oprócz tego płynnie mówią po angielsku Odpowiedz Link Zgłoś
mastat Re: Walentynki 04.02.03, 17:38 Gość portalu: skot napisał(a): > oprócz tego płynnie mówią po angielsku Fakt, nieźle im idzie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
geos Re: Walentynki 05.02.03, 08:54 mastat napisał: > Gość portalu: skot napisał(a): > > > > > > oprócz tego płynnie mówią po angielsku > > > > > Fakt, nieźle im idzie. > > > > > :) Innym też nie? ;-) No i z czego jeszcze słyna? Ryba z frytkami? :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seledynowa Re: Walentynki IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 09:15 do listy angielskich skojarzeń dodałabym: chuliganów futbolowych, Agate Christie, Williama Blake (i jego słynny "Czerwony smok") nastojowe obrazy Turnera Stonehenge Wyspę Staffa z Grotą Fingala Beatles, Deep Purple, Dire Straits, Led Zeppelin tweed i flanela dżentelmeni i rycerze Okragłego Stołu + Król Artur mgła piętrowe autobusy Elzbieta I Wielka Henryk VII i jego biedne żony teatr Szekspira angielski gotyk (słynne "sklepienia wachlarzowe" w Katedrze w Gloucester) etc etc I za to wszystko nalezy im sie chyba jakaś usmiechnieta walentynka? (oczywiście z nie za tych chuliganów!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seledynowa Re: Walentynki IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 09:16 do listy angielskich skojarzeń dodałabym: chuliganów futbolowych, Agate Christie, Williama Blake (i jego słynny "Czerwony smok") nastojowe obrazy Turnera Stonehenge Wyspę Staffa z Grotą Fingala Beatles, Deep Purple, Dire Straits, Led Zeppelin tweed i flanela dżentelmeni i rycerze Okragłego Stołu + Król Artur mgła piętrowe autobusy Elzbieta I Wielka Henryk VII i jego biedne żony teatr Szekspira angielski gotyk (słynne "sklepienia wachlarzowe" w Katedrze w Gloucester) etc etc I za to wszystko nalezy im sie chyba jakaś usmiechnieta walentynka? (oczywiście z nie za tych chuliganów!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia(notes007) Re: Walentynki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 11:57 No to jezeli mozna to jeszcze dodam: - Big Ben - nienormalna rodzina królewska - hide park - zielona wyspa - humor angielski - duch z Canturberry - Ad. zielona wyspa - jednak nie.. gadamy o Anglii a nie o UK.. to Loch Ness tez odpada - Ryszard Lwie Serce Aha.. jeszcze odnosnie angielskiego gotyku to chyba (przynajmniej mi sie tak wydaje) w Anglii bardziej rozpowszechniony jest Klasycyzm ale to jest raczej do dyskusji Gość portalu: seledynowa napisał(a): > do listy angielskich skojarzeń dodałabym: > chuliganów futbolowych, > Agate Christie, > Williama Blake (i jego słynny "Czerwony smok") > nastojowe obrazy Turnera > Stonehenge > Wyspę Staffa z Grotą Fingala > Beatles, Deep Purple, Dire Straits, Led Zeppelin > tweed i flanela > dżentelmeni i rycerze Okragłego Stołu + Król Artur > mgła > piętrowe autobusy > Elzbieta I Wielka > Henryk VII i jego biedne żony > teatr Szekspira > angielski gotyk (słynne "sklepienia wachlarzowe" w Katedrze w Gloucester) > etc etc > > I za to wszystko nalezy im sie chyba jakaś usmiechnieta walentynka? (oczywiście > > z nie za tych chuliganów!!!) > > Odpowiedz Link Zgłoś
geos Re: Walentynki 05.02.03, 11:58 Gość portalu: seledynowa napisał(a): > do listy angielskich skojarzeń dodałabym: > chuliganów futbolowych, > Agate Christie, > Williama Blake (i jego słynny "Czerwony smok") > nastojowe obrazy Turnera > Stonehenge > Wyspę Staffa z Grotą Fingala > Beatles, Deep Purple, Dire Straits, Led Zeppelin > tweed i flanela > dżentelmeni i rycerze Okragłego Stołu + Król Artur > mgła > piętrowe autobusy > Elzbieta I Wielka > Henryk VII i jego biedne żony > teatr Szekspira > angielski gotyk (słynne "sklepienia wachlarzowe" w Katedrze w Gloucester) > etc etc > > I za to wszystko nalezy im sie chyba jakaś usmiechnieta walentynka? (oczywiście > > z nie za tych chuliganów!!!) > > O właśnie i ja sie pod taka podpisuję :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
geos Re: Walentynki 05.02.03, 11:59 Gość portalu: seledynowa napisał(a): > do listy angielskich skojarzeń dodałabym: > chuliganów futbolowych, > Agate Christie, > Williama Blake (i jego słynny "Czerwony smok") > nastojowe obrazy Turnera > Stonehenge > Wyspę Staffa z Grotą Fingala > Beatles, Deep Purple, Dire Straits, Led Zeppelin > tweed i flanela > dżentelmeni i rycerze Okragłego Stołu + Król Artur > mgła > piętrowe autobusy > Elzbieta I Wielka > Henryk VII i jego biedne żony > teatr Szekspira > angielski gotyk (słynne "sklepienia wachlarzowe" w Katedrze w Gloucester) > etc etc > > I za to wszystko nalezy im sie chyba jakaś usmiechnieta walentynka? (oczywiście > > z nie za tych chuliganów!!!) > > O właśnie i ja sie pod taka podpisuję :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Walentynki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.03, 14:10 Przyjemnie jest poczytać Wasze wypowiedzi,ale nie mają nic wspólnego z tematem wątku.Pozdrawiam, Iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia(notes007) Re: Walentynki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 15:31 Rzeczywiscie... tak troszke odbieglismy od tematu ;-) Kiepsko, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kok.o Re: Walentynki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.03, 15:47 Gość portalu: Iza napisał(a): > Zbliżają się Walentynki.Komu oprócz swojej miłości dajesz walentynkę? Ja daje walentynkę tylko swojej miłości. To święto zakochanych a ja jestem zakochana tylko w jednej osobie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia(notes007) Re: Walentynki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 15:59 > > Ja daje walentynkę tylko swojej miłości. To święto zakochanych a ja jestem > zakochana tylko w jednej osobie :))) Mhm... to piekna sprawa byc zakochanym(zakochaną) w jednej osobie. szkoda tylko ze w dzisiejszych czasch trudno o to by ktos kochal wiernie. chyba tak naprawde ludzie powoli zapominaja co to jest milosc... Jesli ktos z druga osoba zrywa i przedtem mowil jej ze ja kocha to jest najwiekszym kłamcą... Niestety czesto tak sie zdarza :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kok.o Re: Walentynki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.03, 16:12 Gość portalu: Kasia(notes007) napisał(a): > Mhm... to piekna sprawa byc zakochanym(zakochaną) w jednej osobie. szkoda tylko > > ze w dzisiejszych czasch trudno o to by ktos kochal wiernie. chyba tak naprawde > > ludzie powoli zapominaja co to jest milosc... Jesli ktos z druga osoba zrywa i > przedtem mowil jej ze ja kocha to jest najwiekszym kłamcą... Niestety czesto > tak sie zdarza :( No z tym zapominaniem to chyba przesadziłas.... jasne ze zdarzaja sie tacy kłamcy, ale nie mozna powiedziewc ze ludzie zapominaja co to jest milosc!!! Moze nie trafiaja w zyciu na tą własciwą osobe. No i z tym "kochaniem wiernie" - a mozna kochac niewiernie??? Albo sie kocha i jest sie wiernym, albo sie nie jest wiernym co oznacza, ze tak naprawde sie nie kocha. Same slowa to tylko uzupelnienie i wlasciwie sa niepotrzebne tym, ktorzy się naprawde kochaja. Szczerze wzajemnie zakochani w sobie ludzie czują miłość partnera bez słownych zapewnien. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś