Gość: emem74 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 22:09 Witam, Cy ktoś z Was jechał już w te wakacje nad morze tą drogą. Czy jest dużo remontów i objazdów? Jak długo jedzie się do Szczecina? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: garym Re: Droga Wrocław-Szczecin IP: *.crowley.pl 17.07.06, 14:51 Ja jechalem w czerwcu i niestety duzo remontow: - pomiedzy sroda a lubaniem, remont nawierzchni - podobnie miedzy Lubaniem a Polkowicami ale moze juz skonczyli - remont nawierzchni na obwodnicy Zielonej Gory - utrudnienia i to powazne w Sulechowie przy budowie wiaduktu - ruch wahadlowy przy budowie obwodnicy Miedzyrzecza (po dwoch stronach miasta) - ale moze juz obwodnica jest oddana - objazd w Gorzowie w wyniku remontu mostu staromiejskiego - nie jechac objazdem, o prowadzi przez cale miasto, po przejechaniu mostem nad warta i zjechaniu z estakady na rondzie skrecic w lewo i jechac do katedry - za Gorzowem utrudnienia przy budowie obwodnicy - na odcinku Gorzow - Szczecin tez chyba gdzies byla remontowana nawierzchnia - w kierunku na Kolbaskowo remont A6 Generalnie polecam jechac noca. Mozna przejechac w 4 godz. W dzien oze nawet 6 zejsc. pozdr Michal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ins Re: Droga Wrocław-Szczecin IP: *.lubin.dialog.net.pl 17.07.06, 16:24 > - pomiedzy sroda a lubaniem, remont nawierzchni > - podobnie miedzy Lubaniem a Polkowicam jakim Lubaniem? LUBINEM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garym Re: Droga Wrocław-Szczecin IP: *.crowley.pl 18.07.06, 10:09 no racja, na tej trasie jest Lubin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emem74 Re: Droga Wrocław-Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 17:50 Dzięki. Faktycznie sporo tych remontów. Pozdrowiewnia z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Droga Wrocław-Szczecin IP: *.magma-net.pl 19.07.06, 10:46 Jechałem w ten weekend, więc mogę powiedzieć jak jest dokładnie. Od Wrocławia przez Środę Śl. Prochowice po Lubin nie było remontów, ale droga jak zwykle nie zaciekawa. Wskakując na krajową "trójkę" od Lubina jest już ok. Remont był na wiadukcie na wysokości zjazdu do Głogowa. Potem już fajna szeroka droga, szczególnie na odcinku przed Zieloną Górą i cała obwodnica Zielonej Góry robi wrażenie jak na polskie warunki. Widać że trasa całkiem niedawno oddana. Jedyny problem może być w Gorzowie Wlkp. bo tam jest remont tego najstarszego mostu i zalecany jest objazd dookoła Gorzowa, robi się niesamowitą pętlę. Jeśli znasz Gorzów to jedz przez miasto, przez centrum bo da rade. Jak nie znasz to jedz objazdem. Do samego Szczecina nie było żadnych problemów, dopiero od Szczecina w kierunku na "szóstkę" lub dalej "trójkę" są remonty. Odpowiedz Link Zgłoś
garym Re: Droga Wrocław-Szczecin 19.07.06, 14:18 Jacek, Czy obwodnica Miedzyrzecza jest juz oddana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emem74 Re: Droga Wrocław-Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 15:02 Witam Na mapie Wrocław-Legnica jest autostrada. Faktycznie jest, czy jes jest w remoncie. Będę jechał z Krakowa, więc chciałem przejechać A4 do Legnicy a dopiero później odbić na Lubin. Odpowiedz Link Zgłoś
garym Re: Droga Wrocław-Szczecin 19.07.06, 15:17 ten odcinek jest w przebudowie i systematycznie oddawane sa kolejne odcinki. Kilka miesiecy temu byly spore korki, ale teraz chyba jest w porzadku. Ja jechalem ostatnio odcinek do zjazdu na Strzegom i tylko krotki odcinek (kilka kilometrow) przed samym zjazdem byl zwezony. Generalnie powinno sie oplacic. W Legnicy warto wjechac na obwodnice ale nie wiem czy oznakowanie na nia kieruje. Odpowiedz Link Zgłoś
garym Re: Droga Wrocław-Szczecin 19.07.06, 15:19 Na pewno nie pchaj sie przez Wroclaw, bez znajomosci miasta w obecnym jego stanie tranzyt jest prawie niemozliwy. Jesli nie chcesz jechac przez Legnice to zjedz z autostrady w kierunku na Srode i tam dalej na Lubin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Droga Wrocław-Szczecin IP: *.magma-net.pl 19.07.06, 22:46 garym - w nocy jak jechałem to pamiętam że przejeżdzałem normalnie przez Międzyrzecz, nawet nie zwróciłem uwagi czy tam jest jakaś obwodnica, widocznie jeszcze jej nie oddali. W dzień jak wracałem to na tym odcinku mi się przysneło...na szczęście jako pasażer :) To jest najlepszy i chyba jedyny sensowny pomysł nie wjeżdzać do Wrocławia tylko jechać A4 aż do Legnicy i tam złapać krajową "trójkę". Choćby nie wiem jakie utrudnienia byłyby na autostradzie to i tak będzie to lepsze rozwiązanie niż pchanie się przez rozkopane miasto. Nadrobisz przynajmniej godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś