• Gość: Kopytko 1,5 godziny nie mógł wezwać policji IP: *.aster.pl 17.07.06, 14:24
      Co to za granda? Ministrze Dorn czekamy na Pana dymisję!
    • Gość: Edi Re: ale jatka IP: *.devs.futuro.pl 17.07.06, 14:28
      Poprostu nasza kochana policja.
      Bez komentarza...
      Kurna olek !!!!!!!!
    • Gość: FatMan Re: ale jatka IP: *.askom.com.pl 17.07.06, 14:28
      Znów nasza policja się nie popisała: "Dzwoń pan do policji w (tu wstawić
      odpowiednie miejsce na Ziemi)! Bzdura! Po to jest jedna instytucja o nazwie
      POLICJA, by potrafiła działać sprawnie, powiadomiać się wewnętrznymi kanałami.

Gdybym, hipotetycznie, widział w internecie obraz z kamery internetowej, na
      którym ktoś morduje czy też dokonuje innego przestępstwa, to miałbym szukać
      jakichś numerów komisariatu policji na drugim końcu Polski?? Po to jest 997 i
      112, by można było jednoznacznie powiadomić policję o przestępstwie i nie
      interesować się już biegiem postępowania!

Na zbity pysk powinno wylać się tego idiotę, który kazała dzwonić do Wrocławia!
      • Gość: Sędzia Lynch Teraz drania bronić będą psychiatrzy IP: *.wroclaw.mm.pl 18.07.06, 18:45
        Policja jaka jest to wiemy bez tego przypadku, a gdzie do cholery przez 1,5
        godziny podziewali się mężczyźni z tej bramy??? To jest skandal!!!
        No i teraz zacznie się cyrk, poszukiwanie choroby psychicznej itd.
        A przecież tam koło Prusa nie brakuje mocnych drzew, a kawałek sznura od
        bielizny też by się znalazł. Kilka takich samosądów i byłby spokój bez tej p....
        policji.
        • Gość: kropka Re: Teraz drania bronić będą psychiatrzy IP: *.kom / *.os1.kn.pl 18.07.06, 21:31
          Jak nie znasz życia tego chłopaka to nie zrozumiesz jego sytuacji i tego, że w
          końcu nie wytrzymał i zwariował.

Straszna tragedia, aż się serce kraja - szkoda całej rodziny, wymagali pomocy
          wszyscy o wiele wcześniej.
    • madame.h Skandal !!! gdzie byla reakcja Policji??? 17.07.06, 14:28
      to sie w głowie nie miesci ! w takiej sytuacji jest potrzebne natychmiastowe
      działanie a nie przekazywanie sprawy dalej .... I co teraz?,jak sie czuje osoba
      przyjmujaca meldunek,ktora nic nie zrobiła w tej sprawie?
      Zyczyła bym jej identycznego potraktowania w sytuacji zagrozenia zycia !!!
      JEDEN WIELKI SKANDAL ! pelna ignoracja słuzb,ktore z nazwy i z zakresu swoich
      obowiazkow powinny pomagac !
      • Gość: rum WYLAC Z PRACY!!! IP: *.wl.e-wro.net 18.07.06, 08:27
        wszystkich policjantow ktorzy zignorowali sprawe i nie zajeli sie nia tylko
        odsylali dalej twierdzac, ze to nie ich obszar powinni wylac z pracy. To jest
        SKANDAL!
    • Gość: pol Na 997 nie da sie dodzwonic... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 14:32
      Od kilku dni probuje sie dodzwonic na 997 i nic... Ja mam troche mniejszy
      problem niz Ci zamordowani ludzie, bo chodzi tylko o zle zaparkowany
      samochod... Skandal!!
      • Gość: robert czyli, ze za zabojstwo trzeba tez obciazyc IP: 141.65.96.* 17.07.06, 15:39
        paru ludzi, ktorzy mieli wdrozyc numer 112

i policjantow, do ktorych nie mozna sie dodzwonic.

przeciez wiadomo, kto i kiedy jest na sluzbie, wiec co za problem? chyba, ze
        lepiej udupic telekomunikacje, ze numer nie dziala, bo zeby byl porzadek, ktos
        musi publicznie dostac za ten stan rzeczy

ze dwa razy probowalem dzwonic do panow jasnie policjantow i pomimo, ze byla
        noc, dlugo nikt nie podnosil sluchawki. myslalem, ze to sie juz zmienilo, ale
        widze, ze dalej olewala nas
        • Gość: K. różnie z tym bywa IP: 194.146.120.* 17.07.06, 17:22
          Niedawno zostałem napadnięty (próba rozboju), udało mi się uciec, wykonałem
          telefon na nr 112, który został odebrany po kilkunastu sekundach. 2 cywilne
          radiowozy zjawiły się w ciągu 2-3 minut. Niestety młodym osiedlowym gnojkom
          udało się zwiać pomiędzy bloki, ale niewiele czasu brakło, aby ich złapać.
      • Gość: Madrala Re: Na 997 nie da sie dodzwonic... IP: *.versanet.de 17.07.06, 20:24
        Nie dzwon na policje, tylko do Strazy Miejskiej!
    • cocolinko Kiedy w Polsce będzie system telefonicznego powiad 17.07.06, 14:33
      To polski rząd powinien za to beknąć że do dziś nie działa zintegrowany system
      powiadamiania ratunkowego 110 i 112 !!!!!!!!!!!!!!!
      To są kpiny idiotów z
      • Gość: ruda Re: Kiedy w Polsce będzie system telefonicznego p IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.06, 20:04
        no wlasnie to ciekawe. bo straz pozarna funkcjonuje swietnie pod tym wzgledem,
        nie dosc ze sytem telefonicznej informacji jest dobry to jeszcze wdrazaja
        programy komputerowego naprowadzania na miejsce wypadku. te programy juz
        dzialaja w czesci polski i pozwalaja zminimalizwac czas dojazdu. dlaczego w
        policji nie mozna wprowadzic tego?
    • gekon1979 dlaczego??? przez upaly!!! 17.07.06, 14:35

• a1b2c3d49 Re: ale jatka 17.07.06, 14:36
      Rozpacz i tragedia takie rzeczy na naszych oczach, a człowiek bezradny nie może
      w zaden sposób pomóc.A policja to juz szczyt szczytów,nie ma kto odebrać
      telefonu?!!! Przecież to nie łaska - to służba za nasze pieniadze,macie
      utrzymanie z naszych podatkow.I co i nic, następna niereformowalna struktura i
      to w IV RP.
    • Gość: qba Podczas studiow IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.07.06, 14:38
      mieszkalem na Prusa na stancji. Byly to czasy komuny i melin z wodka. To co tam
      sie wyrabialo przechodzilo ludzkie pojecie.
    • Gość: pik Jak zawsze skandal ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 14:51
      Ten bezskutecznie przez półtorej godziny próbował z drogi wezwać policję - Pod
      numerem 997 kazali mi dzwonić do policji wrocławskiej, mimo że nie znałem numeru
      - mówi roztrzęsiony pan Radek
    • Gość: tdk Re: ale jatka IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.06, 14:52
      Sąsiadka mogła zadzwonic do syna ale na policje już nie??
      • Gość: wroc a skad wiesz ze nie dzwonila? IP: *.wh29.tu-dresden.de 17.07.06, 15:03
        • Gość: widziałam to akurat to widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 15:07
          jatka była rano, sąsiadka słyszała już w nocy awanture, ale jak
          powiedziała "wyzywali ją, grozili że zabiją, słyszałam ale nie widziałam, nie
          dzwoniłam nigdzie bo i po co, ich dom ich sprawa"!!!! druga potwierdziła, że
          oni to już tak długo! dlaczego nie reagowały??
          zawodzi ludzka obojętność!! jak zwykle!! my sami sobie zagrażamy i szkodzimy! a
          policja- to tylko ludzie, nie wrózki, jak ich nie powiadomisz to nie będą
          wiedzieć!! SAMI SOBIE SZKODZIMY!!!!!!! ROZEJRZYJ SIĘ....CZŁOWIEKU
          • Gość: ruda Re: akurat to widziałam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.06, 20:07
            a skad masz takie dane?
    • Gość: KK 997 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 14:58
      telefony alarmowe to czesto fikcja. Jak zlapalem zlodzieja to tez nie moglem
      sie dodzwonic...
    • ak813 Czy to wynik wychowania czy cecha(y) natury? 17.07.06, 15:06
      W Polsce jest duzo dysfunkcjonalnych rodzin i b. duzo ludzi na pograniczu
      psycho/somatycznej anomii. Przyznam ze jak mieszkalem w Polsce to ten rodzaj
      ludzi budzil we mnie agresje lub pogarde. Moze dlatego do tej pory nienawidze
      np. pijakow. Brzydze sie tez ludzmi przegranymi.
    • Gość: cohell Re: ale jatka IP: *.chello.pl 17.07.06, 15:12
      oczywiscie nikt "odpowiedzialny" za "czuwanie" przy numerach alarmowych typu 997
      za to nie beknie
    • patthecat Zamiasta na 997, dzwońcie do TelePizzy... 17.07.06, 15:18
      ...szybciej was obsłużą i kulturalniej na dodatek. :/
    • Gość: becikowe A bezpłodni marzą o dzieciach hahahaha. n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 15:22
    • Gość: art Re: ale jatka IP: 84.6.222.* 17.07.06, 15:26
      Ale potwor
    • ukos Wariant zerowy dla policji? 17.07.06, 15:26
      Dziadowską policję trzeba chyba rozpędzić i utworzyć ją od nowa nie przyjmując
      nikogo z dotychczasowych policjantów (to samo albo jeszcze bardziej dotyczy
      sądów i prokuratury). Do czasu aż nowa policja nabierze niezbędnych
      umiejętności trzeba sobie będzie radzić przy pomocy straży obywatelskich.
    • Gość: Jacenty Miller i Marcinkiewicz co z nr 112 ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 15:29
    • Gość: kj Ja tez kiedyś probowałem sie dodzwonic IP: *.abcdata.pl 17.07.06, 15:38
      Jechałem trasa toruńska, jakis pijany gość laz srodkiem, zaczalem dzwonic na 112
      i 997 na zmiane, zdazylem dojechac na Tarchomin do domu i potem jeszcze pol
      godziny probowalem. Niestety nikt nie odebral. Pasztet z tym 112
    • Gość: Tirinti To wina pał IP: 195.187.252.* 17.07.06, 15:41
      pały zamiast ratować ludzi wolały czychać z radarami na kierowców.
    • Gość: zyziek Re: ale jatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 15:42
      co jest makabrycznego w ranach kłutych ?
      • Gość: iceman Re: ale jatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 15:56
        "Co jest makabrycznego w ranach kłutych?" Choćby to, że pewnie jutro rano,
        prawdopodobnie w Zakładzie Medycyny Sądowej AM we W-wiu przy ul. Mikulicza
        Radeckiego 4 przeprowadzona zostanie sekcja zwłok ofiar przestępstwa - mniej
        więcej jak pokazana pod tym linkiem : www.totallycrap.com/media/autopsy
        Material tylko dla kudzi o mocnych nerwach.
    • Gość: ofca Re: ale jatka IP: *.europe.hp.net 17.07.06, 15:46
      no tak... nasza kochana policja... :/
      mozna sobie dzwonic i dzwonic... i... dzwonic... jak juz w koncu przekieruja,
      gdzie trzeba, to sie odzywa sekretarka "komisariat bla bla bla PROSZE CZEKAC"
      mija kolejne pol godziny... czlowiek sie wykrwawia na smierc... lub cos w tym
      stylu... a jak nareszcie zglosi sie jakis ciec, to najpierw spyta: czy jestes
      trzezwy? jaki masz kod pocztowy(czy to na pewno jego rewir teraz niepokoisz!!)?
      numer buta? ...i skieruje Cie na pogotowie!
      kondolencje dla rodziny poszkodowanych
    • Gość: ksionc Pokolenie JPII w akcji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 15:49
      Po raz kolejny powtórzę: dobrze że są katolicy w polsce bo przynajmniej policja,
      lekarze, sądy, prokuratorzy,adwokaci mają pewną robotę :))

P.S. Dobrze że ich rurzańcem nie udusił :)))
    • Gość: gość Banalnie - mógł być psychicznie chory IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.07.06, 16:02
      W ramach "politycznej poprawności" media wolą o tym milczeć, ale spora część
      ciężkich przestępstw to robota psychicznie chorych, np. schizofreników, których
      nie dość że jest dużo (ok. 1% populacji, czyli co setny z nas), to jeszcze
      najczęściej z chorych psychicznie popełniają ciężkie przestępstwa. Nie jest to
      oczywiście ich wina, tylko liberalnego społeczeństwa, które nie pozwala na
      leczenie tego typu schorzeń w zakładach zamkniętych.
      • Gość: ruda Re: Banalnie - mógł być psychicznie chory IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.06, 20:10
        a skad ty masz takie dane?????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka